Οριστικό "όχι" και για τις δύο επόμενες ψηφοφορίες λέει ο Βύρων Πολύδωρας. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, με άρθρο του στην kontranews, αφού αναλύει τους λόγους για τους οποίους δεν ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καταλήγει με σαφήνεια λέγοντας πως θα ψηφίσει "όχι" για την εκλογή Προέδρου, όχι τρεις αν ήταν οι ψηφοφορίες, αλλά... δεκατρείς! 
Αναλυτικά: 
"Ό,τι και όπως ακριβώς δήλωσα το πρωΐ της 17.12.14. «Θα ψηφίσω κατά συνείδηση. Που είναι άγρυπνη, εθνική, χαλύβδινη και όχι πλαστική». Μεγάλη δουλειά αυτή η φοβερή εσωτερική ουσία! Άλλοι την εννοούν ως συνώνυμο της ψυχής. Τη γνωρίζουν ως έννοια και δύναμη πολύ καλά οι ήρωες, οι έντιμοι, οι πραείς, οι ενάρετοι, οι ταπεινοί άνθρωποι. Αυτοί που είναι τα ευλογημένα υποκείμενα-δέκτες των Μακαρισμών του Χριστού στην «Επί του όρους ομιλία» του. Είναι η γνωστή, η τόσο στέρεη και αναμφίβολη, που έχει μετουσιωθεί και αφομοιωθεί σε συναίσθηση και επίγνωση και σε σύστημα ισορροπίας και συνδυαστικής λειτουργίας μεταξύ τού έξω κόσμου και του εγώ.

Άνθρωποι χωρίς γνώση και επίγνωση, αμαλγαματοποιημένες με το συναίσθημα και τα άφατα κριτήρια της αποδοχής ή της απόρριψης κατ’ επιταγή του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης δεν μπορούν να κινούνται, να πράττουν, να ενεργούν κατά συνείδηση. Γιατί δεν τη διαθέτουν.

Αλλά δεν θα κάνουμε το σημερινό σημείωμα κάτι σαν πραγματεία περί την διδασκαλία του Καρλ Γιουνγκ. Θα μιλήσουμε και πάλι πολιτικά. Άνθρωποι, συνεπώς, χωρίς συνείδηση είναι φτερό στον άνεμο. Ή τυχοδιώκτες, καιροσκόποι, καριερίστες και αρριβίστες. Φέρουν μέσα τους τη δυστυχία και την σκορπούν και γύρω τους. Έτσι συνέβη και με τους αρχολίπαρους (εξουσιολάγνους) Σαμαροβενιζέλους. Ειδικά με τον Σαμαρά η σύγκρουσή μου μαζί του είναι-ήταν καθαρά συνειδησιακή. Για λόγους αρχής και συνείδησης (δικής μου) δεν τον ψήφισα για αρχηγό της ΝΔ. Γιατί απλά είχα πεισθεί από τον πρότερο βίο του (το 1993 έριξε την κυβέρνηση του ευεργέτη του Κ. Μητσοτάκη, προδοσία, αγνωμοσύνη και φιλοκέρδεια μαζί) ότι ο εν λόγω δεν έχει αναστολές. Στη συνέχεια, είχα μαζί του σχέσεις αναγκαστικής συνύπαρξης.

Έκανα τις επιλογές μου ως βουλευτής γνώμης και παρρησίας. Προσπάθησα να εισφέρω την καθαρή και εθνωφελή άποψη, επιστημονικά, ανιδιοτελώς και χωρίς φόβο και πάθος, για να σώσω ό,τι μπορούσα. Δεν λούφαρα, ούτε εφησύχαζα. Πολεμούσα για την Πατρίδα και τον Λαό. Με αποκορύφωμα την γνώμη, απόφασή μου να μην αφήσω να περάσει η καρατόμηση του λαού, της μεσαίας τάξης, με τον τρελλό και μισαλλόδοξο φόρο ΕΝΦΙΑ, τη βόμβα υδρογόνου όχι μόνο κατά την ιδιοκτησίας, αλλά κατά της δομής της ελληνικής κοινωνίας! Διεφώνησα, διακήρυξα το δίκαιο και το σωστό, περιέγραψα το ειδεχθές του εγκλήματος, κατεψήφισα.

Με διέγραψε. Πράξη όχι απλώς καμπλεξισμού και κακίας αλλά και διάχυσης του τρόμου. Τσακίζω τον Πολύδωρα. Άρα, δεν λογαριάζω κανέναν. Γονατίστε άπαντες. Δεν γονατίσαμε. Προχθές ψηφίσαμε. Το τέλος της εποχής της συμμορίας των υπερφίαλων αλαζόνων. Που τη διευρύνουν και με μεταγραφές εκ του εξωτερικού, όπως π.χ. του οινόφλυγος Λουξεμβούργειου υποδίκου και του Γάλλου νεκροθάπτου της Γαλλικής οικονομίας. Λυσσασμένα σκυλιά που σαν αγέλη εφορμούν κατά του ελληνικού λαού που κακοτύχησε από ηγεσία. Οι «καταληψίες» ήθελαν λέει να βγάλουν Πρόεδρο!!!

Υστερόγραφο: Με ρώτησαν την ερώτηση των ευτελών κριτηρίων. Θα ψηφίσετε «παρών» και στις τρεις εκλογές; Απήντησα. Και στις «δέκα τρεις». Και ό,τι λέω, το εννοώ."
ανάρτηση από Παραπολιτικά