Καμμένος: Η θεωρία του τρόμου δεν βρίσκει ανταπόκριση στους Έλληνες

1a1«Η Κρήτη στέλνει το μήνυμα σε όλη την χώρα. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν φοβούνται τίποτα.  Οι κατακτητές φοβούνται. Εκείνοι που σκλάβωσαν τον τόπο αυτό πρέπει να φοβούνται τους Έλληνες. Η θεωρία του τρόμου που έχει αναπτύξει η σημερινή κυβέρνηση είναι μια θεωρία η οποία δεν βρίσκει ανταπόκριση στους Έλληνες και τις Ελληνίδες», τόνισε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα Χανιά.
«Από την Κρήτη και τα Χανιά ξεκινά η προεκλογική περίοδος για την απελευθέρωση της χώρας την αποκατάσταση της δημοκρατίας της εθνικής κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων», σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι η αλήθεια την οποία επικαλείται βρίσκεται στα σκληρά μέτρα και τις πολιτικές που εφάρμοσε. « Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση αυτή, έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην απόγνωση. Η αλήθεια είναι ότι αν συνεχιζόταν η ζωή αυτής της κυβέρνησης θα ερχόντουσαν δύο νέα μνημόνια», υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υποστήριξε ακόμα ότι «αυτή η κυβέρνηση εξαθλίωσε και εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό με μια πολιτική που δεν βγαίνει πουθενά». Όπως επίσης επεσήμανε ακόμη οι ίδιοι Ευρωπαίοι ομολόγησαν ότι έκαναν λάθος στην Ελλάδα, έκαναν λάθος φάρμακο που όπως είπε σκοτώνει τον ασθενή. «Τώρα θα σκοτώσουμε την κυβέρνηση και την συγκεκριμένη πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επεσήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όλες και όλους τους καθαρούς Έλληνες όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες, θέλουμε να ενώσουμε τους πατριώτες , να επανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία στην χώρα. Απειλούν ότι θα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα έρθουν οι αριστεροί με τα κονσερβοκούτια να διοικήσουν τη χώρα. Θα πάρουν τις περιουσίες των Ελλήνων. Τις περιουσίες των Ελλήνων δεν τις πήραν οι κομμουνιστές, ο Σαμαράς τις πήρε και ο Βενιζέλος» υποστήριξε .
Από τα Χανιά ο κ Καμμένος ζήτησε για μια ακόμα φορά διαγραφή του χρέους υποστηρίζοντας ότι δεν είναι χρέος των πολιτών και υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μέτρα τα οποία θα πάρει η επόμενη κυβέρνηση. Επανέλαβε επίσης την πρόταση του για την σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου για να δούμε, όπως είπε, πιο είναι το πραγματικό χρέος.
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφερόμενος στις θέσεις του κόμματος του τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενή τομέα, ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων, χαμηλότερη φορολόγηση, ενίσχυση του τουρισμού και των υποδομών σε όλους τους τομείς.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην γενναία όπως την χαρακτήρισε στάση των βουλευτών του κόμματος του που δεν υπέκυψαν, όπως τόνισε, στις πιέσεις και δεν ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Για την Κρήτη πρότεινε την δημιουργία ενός μεγάλου κεντρικού αεροδρομίου, ενίσχυση των υποδομών για την κρουαζιέρα ενώ για μια ακόμα φορά τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων. 

 από τα madata

Καμμένος: Επιθυμεί ο Πρωθυπουργός τη διαγραφή του χρέους;

Στον Πρωθυπουργό απευθύνθηκε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,
 Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στα Χανιά, με αφορμή τη διαγραφή 
του χρέους.

«Από εδώ, από τα Χανιά, θέλω να κάνω μία ευθεία ερώτηση στον πρωθυπουργό, 
αφού αρνείται το δημόσιο διάλογο. Πρέπει να απαντήσει τώρα, επιθυμεί ή όχι 
τη διαγραφή του χρέους; Είναι ποτέ δυνατόν να προχωρήσει η Ελλάδα με 
ένα χρέος της τάξεως των 540 δισεκατομμυρίων ευρώ της κεντρικής 
κυβέρνησης και του υπόλοιπου δημόσιου τομέα; Αν όχι, ας σταματήσει να 
λέει ψέματα στον ελληνικό λαό», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

ΘΡΑΣΥΣ, ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΠΙΘΗΚΟΥΣ


Κάποιες φορές, το θράσος σε αφήνει άφωνο και το ψέμα είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορείς να πιστέψεις πως το ακούς. Αυτή, τη βασική αρχή της γκεμπελικής προπαγάνδας φαίνεται πως ακολουθεί κατά γράμμα ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ο οποίος επανεμφανίστηκε για να (ξανά)σώσει τον τόπο, ιδρύοντας μάλιστα το δικό του κομματικό μαγαζάκι, μια που αυτό που του άφησε κληρονομιά ο πατέρας του (ΠΑΣΟΚ) το κατέστρεψε  ολοσχερώς…

ga[ 

Εμφανίστηκε, λοιπόν ο ΓΑΠ με το κόμμα του για να σερβίρει από τις πρώτες δύο παραγράφους το χοντρό ψέμα: τη δέσμευσή του, δηλαδή, να... 
αγωνιστεί για την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας. Απολαύστε τους θρασείς ψεύτες:

«Το 1974, μετά την εθνική τραγωδία της Κύπρου και την κατάρρευση της δικτατορίας, λαϊκή απαίτηση έγινε η απελευθέρωση της Ελλάδας. Όραμα του λαού μας, να απεξαρτηθούμε από τη «ρίζα της συμφοράς»: την εξάρτησή μας από ξένες δυνάμεις που ήθελαν κυβερνήσεις πιόνια, δημοκρατίες ελεγχόμενες και λαούς υποταγμένους. Η απεξάρτησή μας αποτελούσε όρο και ελάχιστη προϋπόθεση για να εδραιωθεί η λαϊκή κυριαρχία αλλά και να πραγματοποιηθεί η κοινωνική δικαιοσύνη. Σήμερα, το 2015, o κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει. Απαίτηση των Ελλήνων πολιτών, είναι η απελευθέρωσή μας από μια νέα εξάρτηση, που έχει τη ρίζα της στην αιχμαλωσία των δημοκρατικών μας θεσμών. Αιχμαλωσία από μηχανισμούς ενός οικονομικού, πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου, που υπηρετείται από ένα πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης».

Προφανώς ο ΓΑΠ απευθύνεται σε ανθρώπους με μνήμη αμοιβάδας που έχουν ξεχάσει τι ακριβώς έπραξε ως πρωθυπουργός της χώρας, πως την οδήγησε στην εποπτεία του ΔΝΤ και στη μέγγενη των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

Δυστυχώς για τον ΓΑΠ οι εποχές έχουν αλλάξει και τα πεπραγμένα αποτυπώνονται ψηφιακά και μπορούν να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή και να διακινηθούν άμεσα σε εκατομμύρια ανθρώπους—αποκαλύπτοντας το  θρασύ ψεύτη και ανίκανο θεόγυμνο πριγκιπόπουλο…

ΕΛΕΕΙΝΟΣ... ΒΡΩΜΕΡΟΣ... ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΣ


Ήταν 24 Οκτωβρίου του 2009 όταν ο νεοεκλεγέντας, τότε, πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το πρόγραμμα των 100 ημερών του για τη χώρα, έκανε λόγο για μια «επανάσταση του αυτονόητου» , της οποίας θα ηγείτο ο ίδιος, απέναντι «σε ένα διεθνές οικονομικό κατεστημένο που αρέσκεται να φορτώνει την κρίση στα μεσαία και φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας»...

-----11agapjpg

Περίπου έξι μήνες αργότερα ο ίδιος πρωθυπουργός ανακοίνωνε την αίτηση της χώρας για οικονομική βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης της Τρόικας, υιοθετώντας ένα πρόγραμμα που στους πρώτους δεκαέξι μήνες εφαρμογής έσπασε κάθε...
αρνητικό οικονομικό ρεκόρ διεθνώς οδηγώντας στην κατακρήμνιση της μεσαίας τάξης και στην μεγαλύτερης αύξηση των επιπέδων φτώχειας μεταξύ όλων των αναπτυγμένων κρατών του κόσμου, αναγκάζοντας τον Γ. Παπανδρέου να παραιτηθεί.

Μετά την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Γ. Παπανδρέου συνέδεσε το Μνημόνιο με την «επανάσταση του αυτονόητου» ,  λέγοντας  χαρακτηριστικά ότι «ήρθε η ώρα κάτι να αλλάξει, να κάνουμε μία επανάσταση, την επανάσταση του αυτονόητου» και επεξηγώντας πως το αυτονόητο ήταν «οι αλλαγές σε όλους τους τομείς, η πάταξη της διαφθοράς σε όλους τους τομείς και η λειτουργία του κράτους και των υπηρεσιών να είναι προς όφελος των πολιτών, η καλύτερη δημόσια υγεία και παιδεία, ένα σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα και το τέλος των πελατειακών σχέσεων».

Αυτό που ακολούθησε ήταν η πτώχευση της χώρας και η αναδιάρθρωση με δάνεια που τη χρέωσαν μέχρι το 2060, με πιθανότητα οριστικής εξόφλησης τους ακόμη και ως το 2100 και μαζί με αυτά η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και η απαξίωση της δημόσιας υγείας και της παιδείας.
Η επιστροφή Παπανδρέου, κάποια στιγμή, ωστόσο, στο ρόλο του προέδρου ενός κόμματος  ήταν αναμενόμενη. Μία πολιτική δυναστεία όπως των Παπανδρέου δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέχεια, τουλάχιστον όχι αμαχητί.

Αυτό, παρόλο που ο τελευταίος εκ των εκπροσώπων της, ο Γιώργος, συνέδεσε το όνομα του με τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική τραγωδία της Ελλάδας στις τελευταίες δεκαετίες και παρά το ότι ο δεύτερος εξ αυτών, ο Ανδρέας, προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στο δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ που καταγράφηκε ποτέ σε αναπτυγμένη ή αναδυόμενη χώρα μέσα σε οκτώ χρόνια, εκτοξεύοντας το από το 20% στο 100% του ΑΕΠ περίπου, από το 1981 μέχρι το 1989.
Θα περίμενε, όμως, κανείς ο Γ. Παπανδρέου να κάνει τη μεγάλη επιστροφή του βασισμένος σε μία διαφορετική ρητορική από αυτήν με την οποία συνέδεσε την ανάληψη της εξουσίας το 2009, την πορεία προς το Μνημόνιο, την αιτιολόγηση του Μνημονίου και την πορεία προς την πτώχευση της χώρας.

Εντούτοις, επέλεξε ως σύνθημα για το «come back» του την «επανάσταση του αυτονόητου», το ίδιο που χρησιμοποίησε το 2009, το 2010 και το 2011, πριν αναγκαστεί να παραιτηθεί επειδή η «επανάσταση» του σκλάβωνε τη χώρα για δεκαετίες αντί να τη  λυτρώνει.
Αν, τουλάχιστον, το είχε εμπνευστεί ο ίδιος ο συστημικός «επαναστάτης» Παπανδρέου θα μπορούσε κανείς, καλόπιστα,  να κατανοήσει, την εμμονή του σε αυτό. Αλλά το σύνθημα το εμπνεύστηκε  το 2002, ο τότε υφυπουργός Παιδείας κ. Ν. Γκεσούλης.

Σε άρθρο από το Βήμα με ημερομηνία 09.06.2002 διαβάζουμε σχετικά: «Πρόκειται για μια ολόκληρη επιχείρηση - μια επανάσταση - που εφαρμόζει αυτή την περίοδο το υπουργείο Παιδείας (με στόχο τη συνεργασία καθηγητών – μαθητών) και στην οποία μάλιστα ο κ. Γκεσούλης έχει δώσει κωδική ονομασία. Την αποκαλεί «η επανάσταση του αυτονόητου»!»

Ένα σύνθημα το οποίο έγινε σημαία της ΟΛΜΕ το 2003, για να χρησιμοποιηθεί με μία ευρύτερη έννοια σε άρθρο της Καθημερινής, ήδη από το 2005 πολύ πριν το οικειοποιηθεί ο κ. Παπανδρέου ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 υποσχόμενος την προστασία των αδύναμων, για  να το επαναφέρει στη συνέχεια αιτιολογώντας το Μνημόνιο που συνέτριψε τους αδύναμους και να το ανασύρει  σήμερα από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ως πρόεδρος στο «νέο» κόμμα του, με την υπόσχεση, για άλλη μια φορά, να τα «αλλάξει όλα».

* Ο Πάνος Παναγιώτου είναι τεχνικός αναλυτής χρηματιστηριακών αγορών, εκδότης τουwww.analitis.gr , διευθυντής της Ελληνικής Κοινότητας Τεχνικών Αναλυτών στην Αγγλία (www.ekta.gr)  και διευθυντής εκπαίδευσης και έρευνας της Enalos LTD στο Λονδίνο. Είναι δημιουργός λογισμικών αυτοματοποίησης της τεχνικής ανάλυσης (3F, ModiStock) και συγγραφέας χρηματιστηριακών και οικονομικών βιβλίων. Άρθρα και συνεντεύξεις του δημοσιεύονται για μιάμιση δεκαετία σε πληθώρα ΜΜΕ ενώ είναι συχνός καλεσμένος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Το μέλλον έχει όνομα. Έχει Αξιοπρέπεια

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ


Εκτύπωση
Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Αυτοδιαλύθηκε, λοιπόν, η Βουλή. Ανίκανοι αποδείχθηκαν ο Σαμαράςκαι ο Βενιζέλος να συσπειρώσουν αρκετούς βουλευτές για να βγάλουν Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Για να πούμε τα πράγματα ωμά, δεν κατόρθωσαν να μαζέψουν 180 βουλευτές που ουσιαστικά θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει το ολέθριο έργο της. Έχοντας κατά νου περιπτώσεις βουλευτών που από πολιτική σκοπιά βρίσκονται στα χέρια οποιασδήποτε κυβέρνησης κατά την εκτίμησή μας, τους οποίους δεν είδαμε να μετακινούνται υπέρ αυτής της κυβέρνησης από τη δεύτερη στην τρίτη ψηφοφορία, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το σύστημα δεν κινητοποίησε όλες τις δυνάμεις του για να διασώσει τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Πέραν τούτου, η ουσία είναι ότι στις 25 Γενάρη θα γίνουν εκλογές οι οποίες θα ανατρέψουν εκ βάθρων τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς δυνάμεων μεταξύ των κομμάτων. Είναι βέβαιο ότι θα ανατραπεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ η πρωτιά στην κατάταξη των κομμάτων. Από κει και πέρα όμως τα πάντα είναι ακόμη ρευστά και τα περισσότερα θα λυθούν μόνο μέσω της ψήφου που θα ρίξει ο λαός στην κάλπη, σε τρείς μόλις εβδομάδες από σήμερα. Όταν γίνονται εκλογές, ο λαός και μόνον αυτόςαναλαμβάνει την ευθύνη να αποφασίσει από ποιο κόμμα θα κυβερνηθεί. Μετά την κατάρρευση της χούντας το 1974 ουδέποτε παραβιάστηκε η λαϊκή βούληση, η οποία ήταν τόσο ισχυρή, που σχεδόν πάντα (με εξαίρεση το δεκάμηνο Ιούνιος 1989 – Απρίλιος 1990) έφερνε στην εξουσία μονοκομματική κυβέρνηση είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ. Αυτά προτού ο πανάθλιος Γιώργος Παπανδρέου υπαγάγει προσχεδιασμένα και συνειδητά την Ελλάδα στο επαίσχυντο καθεστώς της μνημονιακής υποτέλειας, η οποία έφερε την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση του λαού μας. Οι δίδυμες εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012 σηματοδότησαν την έναρξη του τέλους του πολιτικού σκηνικού της Μεταπολίτευσης, του μακροβιότερου στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Το Μνημόνιο διέλυσε το ΠΑΣΟΚ οριστικά και αμετάκλητα. Κατέρρευσε ο ένας από τους δύο πυλώνες του συστήματος στο κομματικό επίπεδο. Όταν από το 44% των βουλευτικών εκλογών του 2009 το ΠΑΣΟΚ έπεσε δυόμισι χρόνια αργότερα στο… 12% (!), είναι προφανές πως το κόμμα αυτό είναι αδύνατο να συνέλθει ποτέ. Είναι πολιτικά νεκρό. Αυτό απασχολεί το σύστημα πολύ περισσότερο από το λαό, ο οποίος άλλωστε είναι εκείνος που με την ψήφο του θάβει τα περιφερόμενα κομματικά πτώματα. Ο λαός έδωσε το 44% στο ΠΑΣΟΚ το 2009, ο λαός πάλι το έθαψε στο 12% δυόμισι χρόνια αργότερα, το 2012. Στις εκλογές του Γενάρη θα ολοκληρωθεί ηκαταστροφή του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει ήδη τριχιτομηθεί σε τρία μνημονιακά κόμματα – το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που μπορεί να μην κατέβει καν με αυτό το όνομα, το κόμμα του Γιωργάκη και τοΠοτάμι του Θεοδωράκη. Μονοψήφιο πλέον ποσοστό μεγαλύτερο του… 3% (!) για να μπουν στη Βουλή είναι το ιδανικό των δύο πρώτων κομμάτων, ενώ ο… «ογκόλιθος» της Κεντροαριστεράς, το Ποτάμι, κι αυτό σε μονοψήφιο ποσοστό άνω του 5% προσβλέπει. Γελάει και το παρδαλό κατσίκι πλέον με το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος ελπίζει πρωτίστως στους συνταξιούχους της επαρχίας να θυμηθούν το επώνυμο Παπανδρέου, για να τον βοηθήσουν να μπει στη Βουλή. Πολύ δυσκολότερα είναι τα πράγματα για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος πρέπει να δώσει λυσσώδη μάχη μήπως τελικά καταφέρει να «τρυπώσει» στο κοινοβούλιο, πράγμα που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται εξασφαλισμένο ούτε όμως και αδύνατο.
Είναι πάντως απίστευτα διασκεδαστικό το γεγονός ότι ο Βενιζέλος προσπαθεί με νύχια και με δόντια μήπως και κατορθώσει να μπει στη Βουλή ενώ ταυτόχρονα ισχυρίζεται πως το ΠΑΣΟΚ του κρατάει το… «κλειδί της πολιτικής σταθερότητας»! Έχουν και τις λύσεις για κυβερνήσεις συνεργασίας ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος ακυβερνησίας, λένε τα σούργελα του ΠΑΣΟΚ! Μοιάζουν έτσι πολιτικά με το άλλο κόμμα που διέλυσε το Μνημόνιο, τη ΔΗΜΑΡ, τη διαβόητη «Αριστερά της προσκολλήσεως» που δεν έχει πλέον καθόλου οπαδούς και ψηφοφόρους! Όλα τα αριστερά «λαμόγια της εξουσίας» την εγκατέλειψαν τρέχοντας προς όλες τις υπόλοιπες κομματικές κατευθύνσεις, μόλις η ΔΗΜΑΡ έφυγε από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου! Αυτοί οι μνημονιακοί καραγκιόζηδες της ΔΗΜΑΡ, λοιπόν, απαίτησαν να τους φτιάξει κοινοβουλευτική ομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στη συνέχεια θα είναι αυτόνομη για να τον εκβιάζει! Έφαγαν πόρτα, φυσικά, τουλάχιστον για την ώρα. Χτες, την ώρα που το Πριν τυπωνόταν, βάσει εισήγησης της Κ.Ε επρόκειτο να αποφασίσουν… αυτόνομα κάθοδο στις εκλογές! Ψηφοφόρους που θα βρουν οι δύστυχοι; Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος με το εκλογικό αποτέλεσμα της ΔΗΜΑΡ, η οποία θυμίζουμε ότι το 2012 είχε πάρει 6,26%! Πάντως οι της ΔΗΜΑΡ, αν τελικά όντως κατέβουν τους στις εκλογές, όχι στη Βουλή δεν μπαίνουν, αλλά… ούτε απέξω δεν περνάνε! Ας αφήσουμε εκείνους από τους ανεξάρτητους βουλευτές που είναι πασίγνωστοι πολιτικοί απατεώνες – κάτι τύπους που παρίσταναν τους αντιμνημονιακούς «αντάρτες», για να πάνε στο «ναι στο Δήμα» και να καταλήξουν στο κόμμα του… Γιωργάκη, του πιο «λυσσασμένου μνημονιακού σκύλου»!
Έτσι κι αλλιώς, κάθε μέρα κάτι θα γίνεται μέχρι τις εκλογές που θα αναστατώνει τον μικρόκοσμο των κονιορτοποιημένων κομμάτων. Ο πολιτικός χρόνος θα είναι πολύ πυκνός σε εξελίξεις – και πριν και μετά τις εκλογές. Αποκλείεται να πλήξουμε!
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΙΣΚΡΑ
*Δημοσιεύθηκε στο «Πριν» της Κυριακής 04 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ


Εκτύπωση
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "WIENER ZEITUNG"*
«Η Ελλάδα όπως και καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται ως αποικία» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,Δημήτρης Στρατούλης, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ», που αναδημοσιεύτηκε στις γερμανικές εφημερίδες"WESER-KURIER" (ΒΡΕΜΗ) και "HNA" (KASSEL). Υπογραμμίζει επίσης ότι η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να αποδεχθούν πως μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει λάβειως προς πρόγραμμά της τη νωπή εντολή του ελληνικού λαού, «διαφορετικά θα έπρεπε να καταργήσουμε από την αρχή τη Δημοκρατία».
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος όσο ποτέ, αναφέρει, προσθέτοντας: «Θα διεξάγουμε έναν αγώνα στην Ευρώπη και δεν θα υποκύψουμε σε καμία πίεση ή εκβιασμό και προς τούτο ο ελληνικός λαός θα μας δώσει την ψήφο του».
Ο ίδιος εμφανίζεται πεπεισμένος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει έναν εκλογικό θρίαμβο, έχοντας σαφή στόχο του την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με την οποία θα σχηματίσει κατόπιν αυτοδύναμη κυβέρνηση, μια αριστερή κυβέρνηση για την οποία, σε περίπτωση μη συγκέντρωσης απόλυτης πλειοψηφίας, θα μπορούσαν να συζητηθούν ως εταίροι και άλλα κόμματα, όμως μόνον εκείνα που είναι σαφώς κατά της πολιτικής λιτότητας και των δανειακών συμβάσεων με τηντρόικα, αλλά πρώτα θα πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποια κόμματα θα εκπροσωπούνται στην ελληνική Βουλή.
Όπως αναφέρει ο Δημ. Στρατούλης, μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τρία πράγματα, θέλοντας κατά πρώτον η Ελλάδα να δανείζεται και πάλι όπως μια κανονική χώρα, ανεξάρτητα από πού και αυτό σημαίνει χωρίς οποιουσδήποτε μνημονιακούς όρους και χωρίς εξευτελιστική εποπτεία και κατά δεύτερον να διαπραγματευτεί με τους δανειστές μια απαλλαγή χρέους, καθώς το πρόγραμμά του προβλέπει ότι θα πρέπει να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους. Κατά τρίτον, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει άμεσα το λεγόμενο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταπολεμήσει την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, ως πρώτο μέρος του προγράμματός του ακύρωσης των μνημονίων και αντικατάστασης τους από ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την χώρα.
Στη συνέντευξή του ο Δημήτρης Στρατούλης αξιολογεί ως «πολιτικό Βατερλό για τον Πρωθυπουργό κύριο Σαμαρά» την έκβαση της προεδρικής εκλογής, κατά την οποία, όπως σημειώνει, ο υποψήφιος Σταύρος Δήμας δεν μπόρεσε και στις τρεις ψηφοφορίες να προσεγγίσει καν τον απαραίτητο αριθμό ψήφων. Απεναντίας, όπως δηλώνει, ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τον στόχο του να ανατρέψει την κυβέρνηση.
Τώρα, σημειώνει, τον λόγο έχει επιτέλους ο ελληνικός λαός και μπορεί σε ελεύθερες εκλογές να εκφράσει τη βούλησή του, με την ετυμηγορία του να σημαίνει: ή τη συνέχιση από την κυβέρνηση Σαμαρά της πορείας λιτότητας με τις καταστροφικές της συνέπειες για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία, ή την έναρξη στην Ελλάδα μιας παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης για επιστροφή στην πορεία της ανάπτυξης.
* Η συνέντευξη αναδημοσιεύτηκε και στις Γερμανικές εφημερίδες "WESER-KURIER" (ΒΡΕΜΗ) και "HNA" (KASSEL)

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΙΣΚΡΑ

Οι διαπρεπέστεροι διεθνείς οικονομολόγοι-μέλη της "συμμορίας" της δραχμής


Κυρ, 04/01/2015 - 22:45
Οι ευρωλάγνοι, οι οσφυοκάμπτες, οι  παραπλανημένοι, ή και ανόητοι που ομνύουν στο ευρώ, καλό θα ήταν να μας αναφέρουν συγκεκριμένα ονόματα με  κάποιους ανάλογου μεγέθους διαπρεπείς διεθνείς οικονομολόγους που να υποστηρίζουν τις δικές τους απόψεις, της συμμορίας του ευρώ δηλαδή. Όχι Μπέμπηδες, Φιρφιρίκους, Ναιναίκους και ΣΙΑ, αλλά πραγματικούς, σοβαρούς, ανεξάρτητους, διαπρεπείς διεθνούς οικονομολόγους. Εδώ σας θέλω λεβέντες μου. Ιδού η Ρόδος.
Το καθυποταγμένο στο Βερολίνο τερατώδες μιντιακό σύστημα της χώρας έχει λυσσάξει τον τελευταίο καιρό, προβάλλοντας καταστροφολογικά σενάρια ενάντια στην πολύ πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο οποίος σύμφωνα με τα δημοσιογραφικά τσοπανόσκυλά του, θα  καταστρέψει τη χώρα οδηγώντας μας στην πτώχευση και την έξοδο από το άγιο δισκοπότηρο του ευρώ.
Πρωτοστάτες στον εξοντωτικό αυτό βομβαρδισμό της κοινής γνώμης είναι διάφοροι βαρύγδουποι δήθεν οικονομολόγοι-αναλυτές τύπου Μπάμπη Παπαδημητρίου και ΣΙΑ, τους οποίους κακώς-κάκιστα ανέχονται ουκ ολίγοι ευκολόπιστοι τηλεθεατές. Οι Μπάμπηδες και ΣΙΑ, συνεπικουρούνται στο θεάρεστο έργο τους από  επιφανείς οσφυοκάμπτες- τηλεψώνια, που δεν ξέρουμε πόσο βαθιά έχουν κολυμπήσει στα νερά της οικονομικής επιστήμης. Εννοείται ότι μαζί τους συνυπάρχουν και τα τρωκτικά του τραπεζικού συστήματος οι διάφοροι Στουρνάρηδες που αποτελούν στυγνούς εντολοδόχους του στρατού κατοχής της χώρας.
Σε αντίθεση με όλη αυτή την κουστωδία των καλοπληρωμένων Κουϊσλιγκ, το σύνολο σχεδόν των διαπρεπέστερων οικονομολόγων διεθνώς, όλων των τάσεων, που δεν αμείβονται από τα τριάκοντα αργύρια των Ελλήνων μιντιαρχών, καταγγέλλουν την ακραία πολιτική της λιτότητας που έχει επιβάλλει το Βερολίνο των Μέρκελ και Σόϊμπλε σε συνδυασμό με το καταστροφικό ευρώ.
Στη συμμορία της δραχμής ( The drachma gag) λοιπόν, ανήκουν οι διαπρεπέστεροι οικονομολόγοι όλων των τάσεων, Κεϋνσιανιστές, Νεοφιλελεύθεροι, Ριζοσπάστες, κλπ., όπως, μεταξύ πολλών άλλων οι ακόλουθοι : 
Paul Krugman ( Nombel prize), Josef Stiglitz,( Nombel prize), Hans Werner Sinn, ( iFo, Institute of Economic Research Kenneth Rogoff, ( Harvard), Noam Chomski, ( MIT ),),Simon Johnson ( MIT),Martin Felstein ( Harvard),
John Hekman ( FTI, Harvard, MIT), Nurel Rubini ( Global Economics),   Marcello de Cecco,( Parma University, Italy), Jayati Ghosh, ( Nehru University, India), 
Ross McLeod ( National Australian University), Otmar Ising, ( economist, European Central Bank), Zoao Ferreira do Amaral, (University of Lisbon, Portugal), 
Alexander Dilger ( university of Munster), Alain Parguez, (Université de Franche ) Joachim Starbatty ( University of Koln|), Helmut Schlesinger, ( ex President Budesbang), Naomi Klein, ( writer, USA), Michael Fooks ( economic analyst), 
Stefan Xompourg, ( ex Bundesatag), Nouriel John Weeks ( SOAS, London University), Lothar Mayer ( University of Harbourg),Simon Drake and George Friedman ( Statforr Institute), Jürgen Kaizer ( economic analist, USA), Lisa Mittendrein ( Attac, Austria), Alan Sked ( L.S.E., England ),
Dirk Muller ( economic analyst, writer, Berlin), Lucke ( University of Humburg )Mark Roche ( economic analyst ), François Asselineau  ( UPR, France), Opa Kapijimpanga ( AFRODAD), Francisco La Manna ( Italian economist), Bernd, Gerd Robanus( economist, AfD),
Konrad Adam ( economic analyst, AfD ), Johan Van Overtveldt, ( economist, writer), Zack Sapir ( economic analyst, France), Greg Palast ( economic analyst, Observer), George Freedman ( Statfort Institute), Rotzer Bootle ( economist, Wolfson prize, G. Briain), etcκλπ.
Οι ευρωλάγνοι, οι οσφυοκάμπτες, οι  παραπλανημένοι, ή και ανόητοι που ομνύουν στο ευρώ, καλό θα ήταν να μας αναφέρουν συγκεκριμένα ονόματα με  κάποιους ανάλογου μεγέθους διαπρεπείς διεθνείς οικονομολόγους που να υποστηρίζουν τις δικές τους απόψεις, της συμμορίας του ευρώ δηλαδή. Όχι Μπέμπηδες, Φιρφιρίκους, Ναιναίκους και ΣΙΑ, αλλά πραγματικούς, σοβαρούς, ανεξάρτητους, διαπρεπείς διεθνούς οικονομολόγους. Εδώ σας θέλω λεβέντες μου. Ιδού η Ρόδος.
ΠΗΓΗ ΔΡΑΧΜΗ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ
- See more at: http://www.drachmi5.gr/oikonomia/oi-diaprepesteroi-diethneis-oikonomologoi-meli-tis-symmorias-tis-drahmis-0#sthash.Gl457WhJ.dpuf

Το μεγάλο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με την ιστορία

 εκλογές με προοπτική το δημοψήφισμα για το ευρω


Ο κύβος ερρίφθη και οδεύουμε σε εκλογές . Προβλέπεται μια εκλογική αντιπαράθεση με ακραίες πολώσεις και τρομολαγνικές επιθέσεις ενάντια στην ισχυρή πιθανότητα εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική ιστορία της χώρας είναι πλούσια σε παρόμοια τρομολαγνικά διλήμματα. "Αυτή η δραχμή είναι δική σου, μην αφήσεις τον Παπανδρεόυ να σου την πάρει", διαλαλούσε η δεξιά το 1963 ενάντια στην επερχόμενη τότε νίκη της Ένωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου.
" Καραμανλής ή τάνκξ" ήταν το άκρως τρομοκρατικό δίλημμα των πρώτων εκλογών της μεταπολίτευσης του 1974 που πέτυχε το στόχο του. "Αν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ, θα χρεοκοπήσει η χώρα, θα γυρίσουμε στην κόλαση της δραχμής" είναι το σύνθημα του σήμερα. Πίσω από το γελοιοδάστατο αυτό σύνθημα στρατεύεται το σύνολο σχεδόν του στρατού κατοχής των ξεδιάντροπων καθυποταγμένων κεντρικών ΜΜΕ των Φιρφιρίκων, των Ναιναίκων, των Μπάμπηδων και ΣΙΑ. 
Είναι όμως πολύ αργά πια για τρομολαγνικές γελοιότητες. Δεν πείθουν πια. Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να κυβερνήσει μετά την επερχόμενη νίκη του στις εκλογές. Που δεν αποκλείεται βέβαια να είναι περισσότερες από μία. Το κρίσιμο ραντεβού της ιστορίας για τον χαρισματικό Αλέξη Τσίπρα και τη χώρα είναι στα τέλη του Μαρτίου του 2015. Την περίοδο δηλ. που λήγουν δυσθεώρητα ελληνικά χρέη και το Βερολίνο θα ζητήσει το λογαριασμό και θα θέσει στον ΣΥΡΙΖΑ το μεγάλο δίλημμα. Να δεχτεί τις πολιτικές του Μνημονίου μέσα στη φυλακή της ευρωζώνης ή να αποτολμήσει τη μεγάλη έξοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι υπάρχει λύση για κατάργηση ή έστω σημαντική χαλάρωση του μνημονιακού μαστιγώματος μέσα στο ευρώ.
Αν το καταφέρει, τότε αυτό θα το χειροκροτήσουμε όλοι, ακόμα και εμείς οι σημαιοφόροι της μετάβασης στη δραχμή που θεωρούμε την έκδοση εθνικού νομίσματος με παράλληλο νοικοκύρεμα και ανάπτυξη της οικονομίας, ως αναγκαίο μέσο για μια ελπιδοφόρα πορεία προς τα εμπρός. Αν παρ' όλες τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε μια αντιμνημονιακή γραμμή, τελικά κάνει στροφή 180 μοιρών και υποταχτεί στην ανελέητη λιτότητα που απαιτεί το Βερολίνο, τότε θα καταρρεύσουν οι ελπίδες που έχει εναποθέσει ο ελληνικός λαός στο κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, με συνέπεια την κατακόρυφη πτώση της εκλογικής του απήχησης σε μονοψήφια ποσοστά. Με την ίδια ταχύτητα που ανέβηκε η εκλογική του επιροή στο ζενίθ, μπορεί να κατέβει στο ναδίρ.Η πτώση απο τα ψηλά στα χαμηλά θα είναι πιο ηχηρή απο την αντίστροφη πορεία. 
Τότε, το εγχώριο και διεθνές κατεστημένο θα τον κατασπαράξει, με συνακόλουθη συνέπεια την προκήρυξη και νέων εκλογών, δεύτερων ή και τρίτων, όπου θα θριαμβεύσει και πάλι η υποταγμένη στο Βερολίνο δεξιά με τις παραφυάδες της. Η οποια θα πρέπει να το παραδεχτούμε είναι ειλικρινής. Υποστηρίζει το ευρώ με κάθε κόστος και υπόσχεται ελπίδες ανάστασης που μοιάζουν με τον ουρανό : όσο τον πλησιάζεις τόσο απομακρύνεται ! 
Αν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, η επερχόμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια Πύρειος νίκη για τον Αλέξη Τσίπρα που απευχόμαστε ειλικρινά. Και πολύ χειρότερα θα είναι μια Πύρειος νίκη για τη χώρα μας και τον δύσμοιρο ελληνικό λαό.
Υπάρχει μια πολύ καλύτερη επιλογή. Αν όπως είναι βέβαιο για εμάς, το Βερολίνο επιμείνει στο μνημονιακό μαστίγωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δικαιούται να βρει διέξοδο σε δημοψήφισμα. Εκεί θα τεθεί το δίλημμα : "μνημόνιο και ευρώ ή έξοδος απο το μνημόνιο με τη δραχμή.". Με δεδομένο ότι, τότε η μιντιακή μάχη που θα δοθεί θα είναι ισομερώς κατανεμημένη στις δύο αντιμαχόμενες απόψεις - κάτι που θα πρέπει και θα μπορεί να διασφαλίσει ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ - είμαστε σίγουρη ότι νικητής θα βγεί η δέυτερη άποψη. Εκεί που υπάρχει βάσιμη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. 
Σε μια τέτοια προοπτική συμπαρατάσσεται σήμερα μεγάλο, αν όχι το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και ειδικότερα στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Μ. Βρετανία, την Ισπανία και αλλού. Όπως και σχεδόν όλοι οι διαπρεπείς διεθνείς οικονολόγοι που θα κληθούν και θα ακουστούν από τον κατατρομοκρατημένο και παραπλανημένο ελληνικό λαό από το ξετσίπωτο μονόλογο των Φιρφιρίκων και των Μπάμπηδων.
πηγή δραχμή πέντε αστέρων 


Και γιατί βρε αχυράνθρωπε Θεοδωράκη δεν δέχεσαι ντιμπέιτ με τον Καμμένο; Τι φοβάσαι;


Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 5, 2015

Η μαριονέτα της διαπλοκής, η ενσάρκωση της νεοελληναράδικης λαμογιάς έχει την εντύπωση πως εκτός από την θλιβερή μειοψηφία των ηλιθίων της χώρας μπορεί να πείσει έστω και έναν καλοπροαίρετο πολίτη.
Τελευταίο του κατόρθωμα, η απαίτηση να έχει ντιμπέιτ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τέτοια κουτοπονηριά… μόνο ένα σημιτικό απόβλητο θα μπορούσε να έχει, αφού βάσει των ποσοστών του, είναι σαν να ζητά ο Αργοναύτης Κατακόλου φιλικό από την Ρεάλ για να δουν ποιος είναι ο καλύτερος.
Εμείς έχουμε μια πολύ πιο δίκαιη πρόταση, ώστε ο μέγας ηγέτης Θεοδωράκης να μπορέσει να ξεδιπλώσει το διαλεκτικό του ταλέντο: Ένα ντιμπέιτ με τον Καμμένο. Που η διαφορά των κομμάτων τους είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.
Ελάτε κύριε Θεοδωράκη, εάν υπάρχει και ένα δείγμα τσίπας στο άθλιο σαρκίο σας.
Ένα ντιμπέιτ σε πανελλαδική συχνότητα, προκειμένου να ταπεινώσετε τον άνθρωπο που πληγώνει τα αφεντικά σας.
Τολμάτε;

Στις 7,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποτυχία της κινδυνολογίας

TVXS Δημοσκόπηση

16:35 | 03 Ιαν. 2015
Τελευταία ανανέωση 15:18 | 04 Ιαν. 2015
Κενό στρατηγικής της ΝΔ διαπιστώνει η πρώτη ουσιαστικά δημοσκόπηση μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Στην μέτρηση της Palmos Analysis για το Tvxs που ξεκίνησε την επομένη της τρίτης ψηφοφορίας και ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο το πρωί, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά 7,5 από την ΝΔ. Η απόσταση μεταξύ των 2 κομμάτων αυξάνεται μάλιστα κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση μας, γεγονός που σημαίνει ότι η τακτική της κινδυνολογίας δεν αποδίδει πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου. Το ίδιο συμπέρασμα προκύπτει και από άλλα ερωτήματα της  εξαιρετικά ενδιαφέρουσας έρευνας που παρουσιάζουμε αναλυτικά στην συνέχεια.
Από τα άλλα  κόμματα το Ποτάμι σημειώνει πτώση ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να έχει αμφίπλευρες διαρροές και βρίσκεται στο όριο του 3% πριν ακόμη την εμφάνιση του κόμματος του Γ. Παπανδρέου. Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή και τους αναποφάσιστους, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 35,5% και η κοινοβουλευτική του δύναμη στις 149 έδρες.
Η Χρυσή Αυγή(5,7%) επανέρχεται στην τρίτη θέση μετά την υποχώρηση που σημειώνει το Ποτάμι (4,1%), το οποίο χάνει ελαφρώς το προβάδισμα και από το ΚΚΕ (4,3%) Η δημοσκοπική πτώση του κόμματος του κ. Θεοδωράκη οφείλεται  πιθανότατα στο γεγονός ότι ότι τα φώτα της δημοσιότητας, που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν στραφεί επάνω του λόγω της συμφωνίας με Μεταρρυθμιστές-Λυκούδη, στρέφονται τώρα προς το νέο κόμμα του κ. Παπανδρέου. Την εκλογική απήχηση του τελευταίου θα μετρήσουμε στις επόμενες δημοσκοπήσεις του Tvxs που θα παρουσιάζονται κάθε εβδομάδα, μέχρι τις εκλογές.

Το 47% των ερωτηθέντων ψηφίζει αλλάγή με μία πρώτη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Στην συσπείρωση των ψηφοφόρων του 2012, ένα αξιοσημείωτο ποσοστό(13%)  αυτών της ΝΔ στρέφεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια ακόμη ένδειξη ότι το οι ψηφοφόροι δεν επηρεάζονται από την στρατηγική επίκλησης κινδύνων της ΝΔ. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρροές προς πολλές πλευρές, αλλά πολύ μικρές. 
Αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ, που χάνει ψηφοφόρους  προς όλες τις κατευθύνσεις. 
Ανεξάρτητα από το ποιό κόμμα ψηφίζουν, οι ερωτηθέντες δηλώνουν σε ποσοστό 67% ότι πιστεύουν σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, 20% πιστεύουν ότι πρώτη θα τερματίσει η ΝΔ. 
Η διαφορά στην παράσταση νίκης διατηρείται σταθερή τους τελευταίους μήνες. 
Το 35,5% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η ΝΔ με 28%, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5% ενώ στις τελευταίες θέσεις έρχονται το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝΕΛ με 4%. Ένα 10% συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα.
Αναφορικά με την εκτίμηση κατανομής εδρών, πρώτος με 149 έδρες εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με 78 έδρες ακολουθεί η ΝΔ, από 18 έδρες λαμβάνουν το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή, ακολυθεί το ΚΚΕ με 15 έδρες και τελευταίοι έρχονται ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ που λαμβάνουν 11 έδρες.
Διαβάστε την ανάλυση του διευθυντή ερευνών της Palmos Analysis για την δημοσκόπηση. 
Η ταυτότητα της έρευνας