ΒΙΝΤΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΑΝΕΛ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΗΠΑ-ΕΕ "ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ" ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Εκλογές 2015: «Κλειδώνουν» την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι
Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι "κλειδώνουν" την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία! Ταυτόχρονα τελειώνουν την κινδυνολογία Σαμαρά για Grexit.
του Ανδρέα Πετρόπουλου
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται πλέον δεδομένη, καθώς επιβεβαιώνεται και από μια σειρά κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που διενεργούνται τις τελευταίες ημέρες για λογαριασμό ξένων πρεσβειών στη χώρα μας.
Το κλίμα αυτό επιχειρούν να συγκρατήσουν τα εγχώρια ΜΜΕ, κυρίως τα τηλεοπτικά που φοβούνται ότι σε διαφορετική περίπτωση η διαφορά θα εκτοξευτεί την τελευταία εβδομάδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως στα χθεσινά δελτία ειδήσεων, ειδικά στο MEGA, για πρώτη φορά "ανιχνεύτηκε" το σενάριο της αυτοδυναμίας, με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να υπολογίζεται ότι βρίσκεται "ασυμπίεστο" στο 35%.
Η ήττα των εγχώριων τηλεοπτικών μέσων είναι ωστόσο συντριπτική σε ό,τι αφορά την κινδυνολογία του Grexit, το μοναδικό όπλο του Σαμαρά στην προεκλογική περίοδο.
Το τέλος του Grexit
Σύμφωνα με τον Bloomberg (Mark Gilbert, μέλος της διεύθυνσης σύνταξης) το Grexit υποχωρεί ως φιλολογία, καταλήγοντας με την προοπτική ενός αμοιβαία επωφελούς συμβιβασμού ΣΥΡΙΖΑ και εταίρων, όχι μόνο προς όφελος της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης. «Η ΕΕ από την πλευρά της πρέπει να αναγνωρίσει ότι χρειάζονται παραπάνω προσπάθειες για να τονωθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση –και όχι μόνο στην Ελλάδα. Παραδόξως, οι ελληνικές εκλογές μπορεί να κάνουν εντέλει «χάρη» στο ευρώ, ξεκουνώντας την Γερμανία από την δημοσιονομική αδιαλλαξία της κι έτσι προκαλώντας πιο φιλικές προς την ανάπτυξη στρατηγικές, ώστε να βοηθηθεί και η όλο πιο χαλαρή νομισματική στάση της ΕΚΤ».
Όπως επισημάναμε ο ξένος τύπος προεξοφλεί μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιεί όμως για "σκληρές διαπραγματεύσεις" την επόμενη μέρα.
Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος της Washington Post: «Οι εκλογές θα λειτουργήσουν σαν δημοψήφισμα κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν από τους δανειστές. Τα συγκεκριμένα μέτρα οδήγησαν τη χώρα σε οικονομική ύφεση και διπλάσιους αριθμούς ανεργίας». «Το χρέος της Ελλάδας είναι μη βιώσιμο και η μόνη λύση είναι το κούρεμα».
Επίσης στη Die Zeit τονίζεται: «Ένα γρήγορο κούρεμα συμφέρει όλους», «...και στη Γερμανία συζητείται ολοένα πιο ανοιχτά αυτό που ήταν μέχρι τώρα αδιανόητο: ένα νέο κούρεμα χρέους ». «Ο Τσίπρας έχει διάσημους υποστηρικτές, μάλιστα και στη Γερμανία».
Ο Jens Bastian (πρώην μέλος της task force στη Süddeutsche Zeitung) σε άρθρο του με τίτλο "Η Ελλάδα προ των εκλογών, Η υστερία και η αλήθεια»,αναφέρει:
Η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η βιωσιμότητα του χρέους «δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ούτε σήμερα ούτε μεσοπρόθεσμα», «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί», «να χαρακτηριστεί ακραία» - εκτίμηση, με την οποία άλλωστε, όπως υπενθυμίζεται, συμφωνεί και το ΔΝΤ. Σχετικά με την εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ στα πρωτογενή πλεονάσματα και τη θέση του ότι με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται δραματικά η δυνατότητα πραγματοποίησης δημόσιων επενδύσεων αναγκαίων για την υπέρβαση της κρίσης υπογραμμίζει ότι «το αίτημα αυτό υποστηρίζεται από αναρίθμητους οικονομολόγους διεθνούς φήμης τους οποίους κανείς δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει για υπερασπιστές του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει: «Όποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα συνεργασθούμε μαζί της». «Αυτό δεν θα διαταράξει ούτε την πολιτική μας ούτε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα». «Όσον αφορά το Eurogroup, θα δουλέψουμε με οποιονδήποτε κερδίσει στις εκλογές στην Ελλάδα και θα διατηρήσουμε την Ευρωζώνη ακέραιη», σημείωσε και πρόσθεσε «οποιαδήποτε εικασία σχετικά με αυτό το θέμα είναι ακατάλληλη».
Όλες οι χώρες, σημείωσε, έχουν επενδύσει τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό κεφάλαιο στην ανάκαμψη, διατηρώντας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ακέραιη την Ευρωζώνη και συμπλήρωσε ότι «αυτό θα κάνουμε και στο μέλλον».
Ο Benoît Cœuré (εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt αναφέρει: "Η Ελλάδα χρειάζεται το ευρώ και το ευρώ χρειάζεται την Ελλάδα".
Τέλος στο ίδιο μήκος κύματος ο Christian Noyer, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, δηλώνει "ανοιχτός σε νέα συμφωνία για το ελληνικό χρέος». Απηύθυνε έκκληση στην Ευρώπη να εξετάσει την ελάφρυνση του βάρους του ελληνικού χρέος και να δώσει στην Αθήνα περισσότερο χρόνο να αποπληρώσει τις οφειλές της.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/story/543793/ekloges-2015-kleidonoyn-tin-aytodynamia-toy-syriza-eyropaioi-kai-amerikanoi#ixzz3Om3kw0PJ

Παρίση 11-1-2015 η Διαδήλωση της Υποκρισίας!

 Η ημέρα που η γιγάντια εκδήλωση υποκρισίας των δολοφόνων των λαών παρουσιάσθηκε ως υπέρτατη αξία της "δημοκρατίας"


Κλασσικοπερίπτωση 

Αν κάτι μου έμεινε από τις εικόνες της συγκέντρωσης στο Παρίσι, είναι η γεύση της υποκρισίας, η μυρωδιά του καμένου, η μπόχα της ψευτιάς και πάνω απ΄ όλα η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του γιγάντιου και του μεγαλειώδους. 
Πώς αλλιώς να αισθανθώ, όταν βλέπω να διαδηλώνουν αγκαζέ για ανθρώπινα δικαιώματα εκείνοι που έκαναν και κάνουν τα πάντα για να καταργήσουν ακόμα και τα στοιχειώδη από αυτά.
 
Πώς θα μπορούσα να είμαι

έστω και με το νού μαζί με αυτούς τους στυγερούς δολοφόνους που έχουν εξοντώσει εκατομμύρια φτωχών μόνο και μόνο για να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι "αγορές"; 

Τη λύπη για τον άδικο χαμό των Γάλλων συνανθρώπων μου, την εξαφανίζει η οργή εμπρός στη θέα εκείνων που σήμερα υποκρίνονται τους θλιμμένους και τους αγανακτισμένους, ενώ προχθές άνοιγαν σαμπάνιες όταν η Ισραηλινή κυβέρνηση έκαιγε παιδάκια στη Γάζα και η ελληνική έστελνε στο τάφο χιλιάδες απελπισμένους και φτωχοποιημένους Έλληνες ,"Ευρωπαίους πολίτες". 

Πώς να δεχτώ ως αυθόρμητη μια διαδήλωση που κατασκευάστηκε και σκηνοθετήθηκε απο τους μεγαλύτερους εγκληματίες της οικουμένης. 

Απο αυτούς που χρόνια τώρα χρηματοδοτούν, οπλίζουν και εκπαιδεύουν δολοφόνους και "τρομοκράτες" μόνο και μόνο για να συντηρούν έναν "μπαμπούλα" έναν "εχθρό". 

Έναν "εχθρό" που πάντα πρέπει να υπάρχει για να μπορούν να επιβάλλουν με τη φωτιά, το μολύβι και τις "αγορές" τη "Νέα Τάξη Πραγμάτων". 

Αυτήν την "τάξη" δηλαδή που θα εξασφαλίσει μια για πάντα την ισχύ και την κερδοφορία των "γαλαζοαίματων" της παγκόσμιας ολιγαρχίας του κεφαλαίου. 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΡΕΣΑΛΤΟ

Εκλογές: Η συντριβή και των δημοσκοπικών ανδρεικέλων


 
Αυτές οι εκλογές δεν θα αποτελέσουν μόνο τη συντριβή της κυβερνητικής συμμορίας, αλλά και τη συντριβή της δημοσκοπικής πορνείας… Φυσικά ΟΥΔΕΙΣ πλέον δίνει σημασία στην έμμισθη παρασιτία («αλητεία») των δημοσκόπων: Στα ελεεινά αυτά παιχνίδια των έμμισθων οργάνων των «νταβάδων» (οικονομικών και πολιτικών).

Οι δημοσκοπήσεις έχουν απαξιωθεί τελείως στη συνείδηση του ελληνικού λαού. 

Και οι πλέον ανυποψίαστοι αντιλαμβάνονται την ΑΠΑΤΗ αυτού του εκλογικού θεάτρου. Αντιλαμβάνονται ότι όλα αυτά τα γκάλοπ που μας βομβαρδίζουν καθημερινά είναι για τα σκουπίδια: Μαϊμούδες των εκλογικών χαλκείων… 

ΟΙ πάντες πλέον έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτός ο κατακλυσμιαίος οχετός της σκηνοθετημένης παραπληροφόρησης και σύγχυσης είναι ένας τζόγος όπου το χρήμα ρέει άφθονο, με ένα και μόνο σκοπό: το βομβαρδισμό του μυαλού και την κατασκευή ψευδαισθήσεων… 

Μόνο οι δημοσκόποι και οι δημοσιογραφικοί μπράβοι του δωσιλογισμού (μπουκωμένοι από το χρήμα) δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι και το γέλιο ρέει άφθονο με τις αποχαλινωμένες, γελοίες και καθημερινά αντιφατικές δημοσκοπικές μαϊμουδιές τους… 

Σε αυτές, λοιπόν, τις εκλογές θα επικυρωθεί αυτό ακριβώς που έχει γίνει συνείδηση στον ελληνικό λαό: Η τελεσίδικη απαξίωση των γκάλοπ… 

Και θα καταγραφεί, μαζί με το Βατερλό των ανδρεικέλων, και το Βατερλό των δημοσκοπικών μπράβων τους… 

Οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν ΚΑΙ τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της δημοσκοπικής πορνείας και αλητείας…

ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΡΕΣΑΛΤΟ

ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2015



Εκτύπωση
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Εκλογές στην Ελλάδα τον Ιανουάριο. Εκλογές στη Βρετανία τον Μάιο. Εκλογές στην Πορτογαλία τον Οκτώβριο. Εκλογές στην Ισπανία τον Νοέμβριο. Βουλευτικές εκλογές, εννοείται, σε όλες τις χώρες της νότιας Ευρώπης που στροβιλίζονται στην οικονομική και κοινωνική κρίση λόγω της πολιτικής λιτότητας που επέβαλε η Γερμανία μέσω της ΕΕ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να προκύψουν πρόωρες εκλογές και στην Ιταλία, αν οι βουλευτές, οι γερουσιαστές και οι εκπρόσωποι περιοχών δεν κατορθώσουν να εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην Ιταλία όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από το ευρώ! Εκλογές ακόμη σε δύο σκανδιναβικές χώρες, στη Φινλανδία τον Απρίλιο και στη Δανία τον Σεπτέμβριο, όπου θα διαπιστώσουμε αν στα δύο αυτά κράτη του Βορρά συνεχίζεται η επέλαση των ακροδεξιών, ρατσιστικών κομμάτων - των Αληθινών Φινλανδών και του Δανέζικου Λαϊκού Κόμματος.
Στην Ελλάδα αναμένεται εκ βάθρων ανατροπή του επί σαράντα σχεδόν χρόνια ακμάσαντος μεταπολιτευτικού κομματικού σκηνικού, με κόμματα-πυλώνες τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη πολιτικά νεκρό ως πυλώνας του συστήματος, ενώ στη ΝΔ η εσωτερική κρίση αναμένεται να ξεσπάσει μετά την επερχόμενη κατά τις δημοσκοπήσεις ήττα της στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Στην Ισπανία το Κίνημα Ποδέμος προηγείται στις δημοσκοπήσεις και αν αυτό επιβεβαιωθεί και στις κάλπες, οι πολιτικές ανακατατάξεις θα είναι πολύ σοβαρές. Καταλυτικές θα είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία, αν όντως εισβάλει θυελλωδώς και στην εθνική σκηνή το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ, κατά το πρότυπο των περυσινών ευρωεκλογών όπου βγήκε πρώτο κόμμα με 26,7%.
Υπάρχει φυσικά το εμπόδιο του στραγγαλιστικού εκλογικού συστήματος, του πλειοψηφικού, αλλά αν το UKIP κατορθώσει να σπάσει αυτό το φράγμα περνώντας τους Συντηρητικούς, θα έχουμε και στην Αγγλία νέο πολιτικό σκηνικό. Μικρότερες αναμένονται οι πολιτικές αλλαγές στην Πορτογαλία, όπου όμως οι σοσιαλιστές, οι οποίοι έβαλαν με το ζόρι διά του Ζοζέ Σόκρατες τη χώρα στο επαίσχυντο καθεστώς υποτέλειας του μνημονίου, έχουν τώρα περάσει σύσσωμοι στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο. Η ουσία είναι ότι η εικόνα του ευρώ και της ΕΕ ξεθωριάζει πλέον ολοένα και περισσότερο. Αποκαρδιωτική εντελώς -και δικαίως, βάσει της πολιτικής που έχει επιβάλει η Γερμανία στην ΕΕ- είναι η κατάσταση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις ευρωεκλογές του 2014.
Αυτό αποκαλύπτει ανάλυση δημοσκοπικής έρευνας που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ευρωκοινοβουλίου. Πρώτα πρώτα τα ποσοστά συμμετοχής στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν τραγικά χαμηλά. Μόνο σε (!) κράτη-μέλη της ΕΕ το ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές ήταν πάνω από 50%. Στα υπόλοιπα... 20 (!!!) κράτη η συμμετοχή ήταν κάτω του 50% - και μιλάμε για την Ευρώπη, όχι για τις ΗΠΑ. Το ποσοστό συμμετοχής κατακρημνίστηκε ως το βάραθρο του απίστευτου ποσοστού του... 13% στη Σλοβακία! Ναι, 13%!!! Στο 18% καταβαραθρώθηκε στην Τσεχία, χάνοντας δέκα ολόκληρες εκατοστιαίες μονάδες από το 28% που ήταν στις ευρωεκλογές του 2009. Στο 24% ήταν στην Πολωνία, στο 25% στη Σλοβενία, στο 29% στην Ουγγαρία και πάει λέγοντας.
Συνολικά, μόλις το 42,5% των πολιτών των χωρών της ΕΕ καταδέχτηκε να ψηφίσει στις ευρωεκλογές. Σε 15 κράτη η συμμετοχή μειώθηκε και σε 6 έμεινε σταθερή. Έτσι, φυσιολογικό είναι ότι το 52% των πολιτών της ΕΕ δήλωσε ανοιχτά ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μόνο το 43% εξακολουθεί να τους εμπιστεύεται. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι ακόμη χαμηλότερο, μόλις 39%. Ίδια και χειρότερα στη Γαλλία (36%), στην Ιταλία (35%), στην Ισπανία (38%). Στην Πορτογαλία το ποσοστό αυτό πέφτει ακόμη περισσότερο, στο 34%. Οι Ευρωπαίοι πολίτες εκτός από την ΕΕ και τους θεσμούς της, «φτύνουν» και το Ευρωκοινοβούλιο. Το 54% των ερωτηθέντων απάντησαν σε σχετική ερώτηση ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν λαμβάνει υπόψη του τις ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών έναντι μόνο 38% που έχουν την άποψη ότι τις λαμβάνει. Εν κατακλείδι, η απαξίωση των θεσμών της ΕΕ στη συνείδηση των Ευρωπαίων πολιτών οδηγεί σε διαρκή μείωση της συμμετοχής στις ευρωεκλογές.
Στις πρώτες ευρωεκλογές που είχαν γίνει το 1979, πριν από 35 χρόνια, η συμμετοχή ήταν 62%. Έκτοτε πέφτει συνεχώς. Μετά από είκοσι χρόνια, το 1999, έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 50%, στο 49,5%. Τώρα κατέληξε στο 42,5%, όπως προαναφέραμε. Το όραμα της ΕΕ φθίνει - και μαζί του και η συμμετοχή στις ευρωεκλογές.
*Δημοσιεύθηκε στο ''ΕΘΝΟΣ'' την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΜΗΡΟΙ «ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΩΝ» ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ:


Εκτύπωση

Ο ΤΟΠΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟΝ REAL FM ΚΑΙ ΤΟΝ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
«Ο Αλέξης Τσίπρας πάρα πολύ σωστά και με απόλυτη ειλικρίνεια απάντησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κοινή βάση συνεργασίας σε όφελος του ελληνικού λαού και του τόπου με το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και το Ποτάμι».
Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Πειραιώς, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον realfm 97,8και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ερωτηθείς για την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε «στον Ενικό» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είπε «όχι» σε συνεργασία με Παπανδρέου, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.
«Κινούνται», πρόσθεσε ο Π. Λαφαζάνης, «σε μια βάση και πολιτική, η οποία είναι εντελώς αντίθετη με τις κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως εντελώς αντίθετη με αυτό που χρειάζεται ο τόπος.
Ο τόπος χρειάζεται σαφείς και καθαρές επιλογές για να πάει μπροστά. Δεν μπορεί, λοιπόν, να γίνουμε όμηροι κομμάτων, τα οποία ακολουθούν ερμαφρόδιτες πολιτικές ή καθαρά μνημονιακές πολιτικές.
Δεν θα βγει τίποτα, έτσι, από μια κυβέρνηση που θα πατάει σε πολλές βάρκες και θα κινδυνεύει να πέσει στη θάλασσα».
«Ο λαός θα δώσει μεγάλη πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ», σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταστεί όμηρος ερμαφρόδιτων κομμάτων ή μνημονιακών κομμάτων. Δεν μπορεί να γίνουμε όμηροι κομμάτων τα οποία ακολουθούν ερμαφρόδιτες πολιτικές ή καθαράμνημονιακές πολιτικές, όμως, η άρνηση συνεργασίας με αυτά τα τρία κόμματα δεν προκύπτει από κομματική αλαζονεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που γεννήθηκε με συνεργασίες.
Με αυτά τα τρία κόμματα, όμως, θα υπάρξει ομηρία του ΣΥΡΙΖΑ, αιχμαλωσία», τόνισε ο υποψήφιος στη Β Πειραιά Παν. Λαφαζάνης.
«Δεν είμαστε καθόλου ανάδελφο κόμμα. Εκ δεξιών μας τα υπόλοιπα κόμματα είναι μνημονιακά κόμματα ή κρυπτομνημονιακά κόμματα.
Το πρόβλημα υπάρχει με αυτά τα κόμματα τα οποία είναι κολλημένα στο μνημόνιο.
Εμείς θέλουμε συνεργασία και συμπαράταξη με τα κόμματα της αριστεράς.
Αν το ΚΚΕ δεν θέλει, θα κριθεί και αυτό από τον ελληνικό λαό».
«Δεν θα πάμε σε δεύτερες εκλογές»
«Δεν θα πάμε σε δεύτερες εκλογές γιατί το αποτέλεσμα της 25ης Γενάρη θα είναι συντριπτικόκαι θα δώσει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το βλέπω μέσα στον κόσμο, μέσα σε λαϊκές γειτονιές», πρόσθεσε.
«Τώρα θα έχουμε μια εκλογή και η εκλογή αυτή θα είναι και φαρμακερή γιατί θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Αν τώρα, προεκλογικά, όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν 145,146 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ και έχουμε αναποφάσιστους της τάξης του 15%, τότε είναι βέβαιο ότι η τάση είναι να πάρει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ155-160 βουλευτές τουλάχιστον.
Οι αναποφάσιστοι πηγαίνουν πάντα με το ρεύμα του νικητή, αυτή είναι η τάση», εξήγησε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ εμείς θα συνεργαστούμε με πολιτικές δυνάμεις που εγγυώνται μια αντιμνημονιακή και προοδευτική κατεύθυνση.
Αυτά τα δύο για μας είναι αδιαπραγμάτευτα
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΙΣΚΡΑ

«Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»



Εκτύπωση
-----11atsipras
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ''ΕΝΙΚΟ'' ΚΑΙ ΣΤΟΝ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (video)
Τη Δευτέρα 12/1 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την πρώτη προεκλογική τηλεοπτική του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου «στον ενικό» στο STAR
Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε, μεταξύ άλλων, για τομνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση, την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, τις δημοσκοπήσεις, το ενδεχόμενο συνεργασιών και την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές.
Σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ με κάθε θυσία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Φτάνουν τόσες θυσίες. Ευρώ με δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και δημοκρατία. Αυτό δικαιούμαστε και αυτό θα διεκδικήσουμε. Ευρώ και διάσωση του ευρώ σημαίνει χρέη όχι ανεξέλεγκτα αλλά χρέη βιώσιμα. Ευρώ χωρίς άλλες θυσίες που δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πληρώσει χωρίς αντίκρισμα. Δεν υπάρχει ‘’διαφορετικά’’. Δεν υπάρχει δεύτερος δρόμος».
Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους μία βιώσιμη λύση για την οικονομία και την κοινωνία που δεν θα εμπεριέχει την λιτότητα. «Το μνημόνιο καταργείται από την ψήφο του λαού το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου. Η συνέχεια του κράτους δεν είναι όσα υπέγραψε ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 
Παράλληλα υποστήριξε ότι το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση είναι δύο διαφορετικά πράγματα και επανέλαβε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. «Στόχος μας να διαγράψουμε πάνω από 60% του χρέους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ»
Για το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να μην καταφέρει να συγκεντρώσει την αυτοδυναμία και η χώρα να οδηγηθεί σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «ο λαός έχει την εμπειρία και τη σοφία να κάνει τη σωστή επιλογή, να επιλέξει σταθερή κυβέρνηση και να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία που χρειάζεται για να του λύσει τα χέρια». 
«Η Αριστερά είναι μία παράταξη που έχει δώσει πολλά στον τόπο. Σε μία θέση δεν βρέθηκε ποτέ είναι η θέση της ευθύνης της διακυβέρνησης του τόπου. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δεν θα τη δώσει μισή και κουτσουρεμένη αυτή την ευκαιρία. Και εμείς αναλαμβάνουμε ευθύνη αυτή τη στιγμή και θα μπορέσουμε να την φέρουμε εις πέρας εάν έχουμε λυμένα τα χέρια μας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει «ολίγον μνημόνιο». «Μπορεί κάποιοι που μας ακούν σήμερα να λένε ότι αυτό είναι εκβιαστικό. Η πραγματικότητα όμως λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ολίγον έγκυος, δηλαδή ολίγον μνημόνιο. Κάποιος ή συμφωνεί ή δεν συμφωνεί με το μνημόνιο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις τραπεζικές καταθέσειςδιαβεβαιώνοντας ότι είναι εγγυημένες. «Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απόλυτα κατοχυρωμένο έναντι κινδύνων και οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών είναι εγγυημένες και δεν υπάρχει καμία ανησυχία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ αναφορικά με τις τράπεζες υποστήριξε ότι θα ασκήσει όλα τα δικαιώματα του δημοσίου, όπως απορρέουν από το γεγονός ότι το δημόσιο είναι ο βασικός τους μέτοχος. 
Για το φορολογικό σύστημα υποστήριξε ότι προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καθιερωθεί σε σταθερή βάση ένα δίκαιο  φορολογικό σύστημα με προοδευτικούς συντελεστές ανάλογα με τα εισοδήματα των πολιτών. 
«ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟ GREXIT»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και τα δημοσιεύματα για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τα σενάρια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί κρυφή ατζέντα για το θέμα. «Το περιβόητοGrexit είναι ξαναζεσταμένο φαγητό που χρησιμοποιήθηκε για να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό και έχει πεθάνει. Ορισμένοι προσπάθησαν να το αναστήσουν χωρίς επιτυχία. Και δεν τα κατάφεραν γιατί οι εταίροι μας το διαψεύδουν. Δεν είναι ούτε δική μας επιθυμία, ούτε της κυρίας Μέρκελ ούτε κανενός» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. 
Για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφύγει σε δημοψήφισμα σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν δεχθούν τις προτάσεις του ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Εάν ακουστεί η λέξη "όχι" εμείς θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Κανένα δημοψήφισμα, Κανένα δίλημμα. Καμία κρυφή ατζέντα να τελειώνουμε με αυτό». 
«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε»
«Χαίρομαι που έχει αρχίσει να αντιστρέφεται το ερώτημα. Δηλαδή εάν έχουμε εμείς σχέδιο να φύγουμε και να διαλύσουμε την ευρωζώνη. Θα ήμασταν παρανοϊκοί αν είχαμε σχέδιο να διαλύσουμε την Ε.Ε. Δεν έχουμε και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κρυφή ατζέντα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Το σχέδιο διακυβέρνησης μας θα γίνει αποδεκτό από την Ε.Ε»
«Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η κρίση δεν είναι ελληνικό πρόβλημα αλλά ευρωπαϊκόκαι απαιτείται μία ευρωπαϊκή λύση. Μία ευρωπαϊκή διάσκεψη στην οποία θα βρεθεί μία βιώσιμη λύση, όπως έγινε για την Γερμανία μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν έχει το ηθικό δικαίωμα η Γερμανία να αρνείται για το σύνολο της Ευρώπης αυτό που έγινε και ωφελήθηκε η ίδια τότε» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 
Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει θέμα χρεοκοπίας της χώρας σε περίπτωση που οι πιστωτές της Ελλάδας δεν δεχθούν το πρόγραμμα του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε κανένα θέμα χρεοκοπίας και ο θέσεις μας γίνονται αποδεκτές από οικονομολόγους διεθνούς κύρους. Εμείς δεν προτείνουμε διάλυση της Ευρώπης αλλά το δρόμο για τη διάσωση της Ευρώπης».
«ΟΧΙ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συνεργαστεί μετεκλογικά με το κόμμα του Γ. Παπανδρέου ή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Δεν μπορείς να αναζητήσεις την τομή και το καινούργιο με τα παλαιά υλικά» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 
Ειδικότερα για το Ποτάμι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «μέχρι σήμερα οι έξι μήνες ζωής του Ποταμιού φανερώνουν ότι επιδιώκει να είναι μία συμπληρωματική δύναμη στο μνημονιακό κατεστημένο».
«ΥΠΗΡΞΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡ»
Για το ναυάγιο της συμπόρευσης με τη ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι «ο διάλογος ήταν ειλικρινής αλλά είχε στενά χρονικά περιθώρια για να έχει στέρεες βάσεις. Κατανοώ ότι από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ υπήρχε διάθεση για ένα νέο πρόγραμμα αλλά δεν υπήρξε ο χρόνος για μία τέτοια διεργασία». 
«ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50%»
Αναφορικά με το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους και τα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσπαθήσει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα να διατηρήσει μία αναγκαία ισορροπία: το άνοιγμα σε δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, το άνοιγμα με ισορροπία. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει μία από τα ίδια, που θα κάνει μεταγραφές της τελευταίας στιγμής». 
«ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ. «Αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα δίνουν τις ίδιες υποσχέσεις. Αφού είδαν ότι δεν πιάνει τόπο η φοβέρα και η τρομοκρατία αρχίζουν πάλι τις υποσχέσεις. Ο πρωθυπουργός υπόσχεται ότι θα αποκαταστήσει τις ζημιές που ο ίδιος δημιούργησε κυβερνώντας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.    
«Το ερώτημα που θέτουμε ευθέως στον κ. Σαμαρά είναι εάν την επόμενη ημέρα η ΝΔ έχει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα συναινέσει ώστε να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα από μια διαγραφή του χρέους; Εμείς δεν του ζητάμε συναίνεση για να συνεχίσουμε το μνημόνιο αλλά για να πάρουμε αυτό που σε όλους τους Έλληνες πολίτες ακούγεται ως λύτρωση, ως ανάσα. Εκείνος ζήταγε συναίνεση στην καταστροφή τόσα χρόνια. Πως θα δώσω συναίνεση στην καταστροφή;» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που υπογράμμισε ότι η χώρα θα γυρίσει σελίδα. 
«ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ»
Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε διατεθειμένος να προχωρήσει στη διεκδίκηση του γερμανικού κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων χαρακτηρίζοντας την υπόθεση αυτή ως ηθική υποχρέωση: «Είναι θέμα ζωντανό και το θέτουμε διαρκώς στο τραπέζι της συζήτησης. Δεν το ανταλλάσσουμε με το χρέος, αλλά είναι ιστορική υποχρέωση της Γερμανίας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι στην γενιά της Εθνικής Αντίστασης
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΙΣΚΡΑ
Η Iskra παραθέτει ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον ''Ενικό'' σε δύο μέρη :
Α' ΜΕΡΟΣ

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ

Καμμένος: Να ξέρει ότι δεν θα είναι μόνος ο Τσίπρας!


Για απίστευτα πράγματα που βγαίνουν από το στόμα του Αντώνη Σαμαρά, επιχειρώντας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση και πρωθυπουργό – «Να ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι δεν θα είναι μόνος του γιατί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορούν να φέρουν την ελπίδα και το χαμόγελο ξανά στους Έλληνες», τόνισε.
Μιλώντας από την Καλαμάτα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε μάλιστα τον ελληνικό λαό να κλείσει τα αυτιά στις υποσχέσεις Σαμαρά, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη θρησκεία προπαγανδιστικά.
«Το δίλημμα των εκλογών είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κυβέρνηση αυτοδύναμος ή θα δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού με εγγυητές τους Ανεξάρτητους Έλληνες», σημείωσε, συμπληρώνοντας: «Βλέπουμε προσπάθεια αλλαγής της αλήθειας και για πρώτη φορά ακούμε πρωθυπουργό να απειλεί τους πολίτες και να τους τρομοκρατεί, λέγοντας ότι δεν θα έχουν λεφτά τα ΑΤΜ, αλλά και ότι θα μείνουν απλήρωτοι μισθοί και συντάξεις αν δεν ψηφιστεί».
Αφού κάλεσε έτσι τους πολίτες να μην τον ακούν, τόνισε πως «ο λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».
Ο κ. Καμμένος έκανε επίσης αναφορά στο e-mail του κ. Χαρδούβελη με τα προτεινόμενα νέα μέτρα και σημείωσε πως «αν ψηφιστεί η ΝΔ θα εφαρμοστούν», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι, «αφού διαλύθηκε η μεσαία τάξη και διαλύθηκε ο ελληνικός λαός, θα προχωρήσουν σε περισσότερα μέτρα λιτότητας και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν αυτό που είχε πει ο κ. Σαμαράς στο Ζάππειο ότι το φάρμακο σκοτώνει τον ασθενή».
Πρόσθεσε, δε, ότι «μπορούμε να δούμε άσπρη μέρα αν αλλάξει αυτή η πολιτική λιτότητας κι αυτό θα γίνει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες», επαναλαμβάνοντας όσα είπε και το μεσημέρι στην Τρίπολη, ότι «δεν μπορεί να φοβάται κανείς πως θα έρθουν οι κομμουνιστές με τα κονσερβοκούτια να πάρουν κεφάλια».
«Ακούμε απίστευτες απειλές», συνέχισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και απαντώντας στον πρωθυπουργό που περιοδεύει στη Θεσπρωτία, αφού έδειξε θρησκευτικές εικόνες από ένα σχολείο, είπε ότι «δεν θα κατέβουν ποτέ. Ναι, δεν θα κατέβουν ποτέ οι εικόνες και εγγυητές είμαστε εμείς».
«Η κυβέρνηση Σαμαρά επιτέθηκε στην ορθοδοξία καταργώντας την αργία της Κυριακής, με τις διατάξεις για την καύση των νεκρών, αλλά και με την απόφαση για τη συμβίωση των ομοφυλοφίλων. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη θρησκεία για προπαγάνδα», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, γιατί όπως ανέφερε, «άλλα λέει προεκλογικά κι άλλα κάνει μετεκλογικά».
«Υπόσχεται 750.000 θέσεις εργασίας και είναι αυτός που έστειλε το 60% του ελληνικού λαού στην ανεργία. Τα σπίτια των Ελλήνων βγαίνουν στο σφυρί και είναι ο κ. Σαμαράς που καταργεί την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μιλάει για τουρισμό και η τρόικα έβαλε στόχο τον τουρισμό. Ο πρωθυπουργός το πρώτο μέτρο που έλαβε ήταν η αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και συνέχισε:
«Λέμε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, το πρώτο μέτρο που θα πάρουμε θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας. Θα απαγορεύσουν στις τράπεζες να πουλάνε στις θυγατρικές τους, στο εξωτερικό, τα δάνεια για να εφαρμόσουν το αγγλικό δίκαιο.
Αν θέλουμε ανάπτυξη κι επενδύσεις, επεσήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πρέπει να κάνουμε αυτό που έλεγε στο Ζάππειο ο κ. Σαμαράς και δεν έκανε, μείωση φορολογίας.
Επιπρόσθετα, ανάμεσα στα μέτρα που ανέφερε ο κ. Καμμένος, τα οποία απαιτείται να ληφθούν για να έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη, είναι: μείωση φορολογίας κάτω από τα όρια που πληρώνουν οι πολίτες στις γειτονικές χώρες με συνταγματική ισχύ, σεισάχθεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και εκμετάλλευση του τουρισμού με τη δημιουργία ζωνών πολύ χαμηλής φορολογίας στα νησιά και σε άλλες τουριστικές περιοχές για να γίνει πιο ελκυστικός ο τουρισμός κρουαζιέρας.
Πρέπει να ενισχυθεί, είπε ακόμα, η πρωτογενής παραγωγή με δραστική μείωση του κόστους, ενώ τόνισε πως «αν δεν μπει μπροστά η οικοδομή, η πρωτογενής παραγωγή και η μεταποίηση, η Ελλάδα θα πεθάνει», συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα πεθαίνει όταν μάλιστα έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούνται τεκμήριο τα παιδιά.
Ο κ. Καμμένος κάλεσε, τέλος, τους πολίτες να δώσουν δύναμη στους Ανεξάρτητους Έλληνες για να διαπραγματευτούν και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, τονίζοντας «πώς να διαπραγματευτεί όταν ο Χριστοφοράκος είναι στα χέρια του Βερολίνου με τις λίστες στα χέρια του. Αντί να στείλει τον κ. Βενιζέλο για την υπόθεση των υποβρυχίων στο ειδικό δικαστήριο, τον έκανε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ενώ έδωσε άσυλο στον κ. Παπανδρέου για τα πειραγμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ούτε τη μία εξεταστική που υποσχέθηκε ο κ. Σαμαράς δεν έκανε. Πρέπει να διαπραγματευτούν όσοι έχουν καθαρό ποινικό μητρώο και δεν τους κρατούν οι ξένοι και εμείς μπορούμε».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφού ανέφερε πως οι αληθινές δημοσκοπήσεις δείχνουν διαφορά πάνω από οκτώ μονάδες και ο κ. Σαμαράς δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακάνει κυβέρνηση, έβαλε το δίλημμα των εκλογών, λέγοντας: «το δίλημμα είναι, αν θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση εθνικού σκοπού με εγγυητές τους Ανεξάρτητους Έλληνες». Μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είπε, είναι ακόμα 29 κινήματα που συμπορεύονται σ’ αυτές τις εκλογές και ζήτησε από τους πολίτες να τους ενισχύσουν, ώστε στην αυριανή κυβέρνηση να ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι δεν θα είναι μόνος του.
Τέλος, ο κ. Καμμένος κάλεσε τους πολίτες να αγωνιστούν ώστε να μεταδώσουν, όπως ανέφερε, το μήνυμα της ελπίδας και να ενισχύσουν το κόμμα του, γιατί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορούν να φέρουν την ελπίδα και το χαμόγελο ξανά στους Έλληνες…
Ηδη, η κορυφαία στοιχηματική εταιρεία στην Ελλάδα, προσφέρει αποδόσεις υπέρ ή κατά της εισόδου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Βουλή.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΚΡΥΨΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

άρθρο στην εφημερίδα Χάωτλεσμπλαντ

Αγαπητοί αναγνώστες της Χάντλεσμπλαντ, γνωρίζω εκ των προτέρων ότι οι περισσότεροι από εσάς θα έχουν ήδη σχηματίσει άποψη για το τι θα διαβάσουν σε τούτο το άρθρο. Σας  καλώ, ωστόσο, να το διαβάσετε χωρίς προκαταλήψεις. Οι προκαταλήψεις δεν ήταν ποτέ καλός σύμβουλος, πόσο δε μάλλον σε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση τις ενισχύει, εκτρέφοντας την μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τον σκοταδισμό, την ίδια την βία.
Με τη σημερινή μου ανοιχτή επιστολή επιθυμώ να σας καταθέσω μια διαφορετική αφήγηση από όσα γνωρίζετε, για όσα έγιναν για την Ελλάδα από το 2010 και μετά. Και κυρίως επιθυμώ να καταθέσω με ειλικρίνεια αυτό που προτείνει και επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν στις 26 του Γενάρη είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση των Ελλήνων.
Το 2010 το ελληνικό κράτος έπαψε να μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος του. Δυστυχώς η επίσημη Ευρώπη αποφάσισε να προσποιηθεί ότι αυτό το πρόβλημα μπορούσε να ξεπεραστεί με το μεγαλύτερο δάνειο στην ανθρώπινη ιστορία υπό τον όρο δημοσιονομικών μέτρων που, με μαθηματική ακρίβεια, θα συρρίκνωναν το εθνικό εισόδημα από το οποίο θα έπρεπε να αποπληρωθούν τόσο τα νέα όσο και τα παλαιότερα δάνεια. Ένα πρόβλημα χρεοκοπίας αντιμετωπίστηκε σαν να ήταν πρόβλημα ρευστότητας. Υιοθετήθηκε, με άλλα λόγια, η νοοτροπία του κακού τραπεζίτη ο οποίος, αντί να παραδεχθεί ότι δάνειο που παρείχε σε πτωχευμένη εταιρεία «έσκασε», την δανείζει κι άλλα ποσά προσποιούμενος ότι τα παλαιά δάνεια παραμένουν εξυπηρετούμενα και επεκτείνονοντας την χρεοκοπία στο διηνεκές.
Δεν χρειαζόταν παρά κοινός νους για να δει κανείς ότι η εφαρμογή του δόγματος «extend and pretend» («επέκτεινε και προσποιήσου») στην περίπτωση της χώρας μου θα κατέληγε σε τραγωδία. Ότι αντί για την σταθεροποίηση της Ελλάδας έστηνε μια αυτοτροφοδοτούμενη κρίση που υπονομεύει τα θεμέλια της Ενωμένης Ευρώπης. Το κόμμα μας, και εγώ ο ίδιος, διαφωνήσαμε με την δανειακή συμφωνία του Μαίου του 2010 όχι γιατί η Γερμανία και οι λοιποί εταίροι μας δεν μας έδωσαν αρκετά χρήματα αλλά γιατί μας δώσατε πολύ περισσότερα χρήματα απ' ότι έπρεπε, κι απ' ότι είχαμε δικαίωμα να δεχθούμε. Χρήματα τα οποία ούτε θα βοηθούσαν τον ελληνικό λαό, καθώς έπεσαν στην μαύρη τρύπα του χρέους, ούτε και θα σταματούσαν την συνεχή διόγκωση του δημόσιου χρέους το οποίο οι εταίροι μας θα αναγκάζονταν να μετακυλίουν στο διηνεκές με μεγάλο κόστος για τους πολίτες τους.
Και αυτή την αλήθεια την ήξεραν καλά οι Γερμανικές κυβερνήσεις και δε σας την φανέρωσαν ποτέ.
Πράγματι, δεν πέρασε ένας χρόνος και, από το 2011, οι προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν. Ο συνδυασμός τεράστιων νέων δανείων και σκληρών περικοπών όχι μόνο απέτυχε να δαμάσει το χρέος αλλά παράλληλα τιμώρησε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μου, μετατρέποντας μετρημένους ανθρώπους με δουλειές και σπίτια σε άστεγους ανέργους που έχασαν, πάνω από όλα, την αξιοπρέπειά τους. Η κατάρρευση των εισοδημάτων οδήγησε στην χρεοκοπία χιλιάδες επιχειρήσεις αυξάνοντας έτσι την ολιγοπωλιακή ισχύ των εταιρειών που επιβίωσαν. Έτσι, οι τιμές μειώνονταν λιγότερο απ' ότι τα εισοδήματα ενώ τα χρέη, ιδιωτικά και δημόσια, αυξάνονταν. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, όπου το έλλειμμα ελπίδας ξεπέρασε όλα τα άλλα ελλείμματα, δεν πέρασε πολύς καιρός πριν εκκολαφθεί το «αυγό του φιδιού» - οι νεοναζί που άρχισαν να περιπολούν τις γειτονιές σπέρνοντας το μίσος.
Παρά την οφθαλμοφανή αποτυχία της, η λογική της «προσποίησης και επέκτασης» εφαρμόζεται συστηματικά και σήμερα. Η δεύτερη δανειακή συμφωνία, του 2012, φόρτωσε κι άλλο ένα τεράστιο ποσό χρέους στους ισχνούς ώμους του ελληνικού κράτους, «κούρεψε» τα ασφαλιστικά ταμεία, έδωσε νέο έναυσμα στην ύφεση, και χρηματοδοτεί μια νέα κλεπτοκρατία με τα δανεικά των εταίρων μας.
Σοβαροί σχολιαστές μιλούσαν τον τελευταίο καιρό για σταθεροποίηση, ακόμα και ανάπτυξη, της χώρας μου «αποδεικνύοντας» έτσι ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές τελικά απέδωσαν. Καμία σοβαρή ανάλυση δεν υποστηρίζει αυτή την εικονική «πραγματικότητα». Η πρόσφατη αύξηση του πραγματικού εθνικού εισοδήματος κατά 0,7% σηματοδοτεί όχι το τέλος της ύφεσης αλλά την συνέχισή της, καθώς επετεύχθη σε περίοδο πληθωρισμού ίσου με -1,8% - το οποίο σημαίνει ότι, σε ευρώ, το εθνικό εισόδημα συνέχισε να μειώνεται (απλά μειώνεται λιγότερο απ' ότι οι μέσες τιμές) την ώρα που τα χρέη αυξάνονται. Αυτή η προσπάθεια επιστράτευσης των «Greek Statistic», για να φανεί ότι η πολιτική της τρόικας αποδίδει στην Ελλάδα, είναι προσβλητική για όλους τους ευρωπαίους που δικαιούνται επί τέλους την αλήθεια.
Και η αλήθεια είναι πως το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί όσο η ελληνική κοινωνική οικονομία τελεί υπό καθεστώς συνεχούς δημοσιονομικού εικονικού πνιγμού (fiscal waterboarding). Η εμμονή σε αυτές τις αδιέξοδες, μισανθρωπικές πολιτικές, στην άρνηση της απλής αριθμητικής, κοστίζει στον γερμανό φορολογούμενο πολλά, την ώρα που καταδικάζει έναν περήφανο λαό στην αναξιοπρέπεια. Και το χειρότερο: Με αυτό τον τρόπο οι έλληνες στρέφονται εναντίον των γερμανών, οι γερμανοί εναντίον των ελλήνων, και η ιδέα μιας δημοκρατικής Ενωμένης Ευρώπης πλήττεται βάναυσα.
Η Γερμανία, και ιδίως ο σκληρά εργαζόμενος γερμανός φορολογούμενος, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο ισχύει. Στόχος μας δεν είναι η σύγκρουση με τους εταίρους μας. Στόχος μας δεν είναι περισσότερα δάνεια ή το δικαίωμα σε νέα ελλείμματα. Στόχος μας είναι η σταθεροποίηση, οι πρωτογενώς ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και, βεβαίως, να σταματήσει η αφαίμαξη των φορολογούμενων που προκαλεί τέσσερα χρόνια τώρα μια μη εφαρμόσιμη δανειακή συμφωνία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία. Θα απαιτήσουμε το τέλος του δόγματος «επέκτεινε και προσποιήσου» όχι εναντίον των γερμανών πολιτών αλλά προς όφελος όλων μας.
Γνωρίζω αγαπητοί αναγνώστες ότι πίσω από τις απαιτήσεις για «πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων» κρύβεται η αγωνία ότι «αν αφήσουμε τους έλληνες να κάνουν ό,τι θέλουν θα κάνουν πάλι τα ίδια». Κατανοώ αυτή την αγωνία. Όμως δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έστησε το καθεστώς της διαπλοκής και της κλεπτοκρατίας στην πατρίδα μου, η οποία τώρα δήθεν κόπτεται για τήρηση των «συμφωνηθέντων» και για μεταρρυθμίσεις, εφόσον βέβαια αυτές δεν την αγγίζουν καθόλου, όπως συνέβη τα τέσσερα τελευταία χρόνια με τις μεταρρυθμίσεις της τρόικα και της κυβέρνησης Σαμαρά . Εμείς είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με αυτό το καθεστώς προκειμένου να προωθήσουμε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους, στη δημόσια διοίκηση για διαφάνεια, αξιοκρατία, φορολογική δικαιοσύνη, πάταξη του μαύρου χρήματος. Αυτές τις μεταρρυθμίσεις θα θέσουμε στην κρίση των πολιτών μας στις επερχόμενες εκλογές.
Στόχος μας είναι, στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, μια Νέα Συμφωνία για όλη την Ευρωζώνη εντός της οποίας να μπορεί και ο δικός μας λαός να αναπνεύσει, να δημιουργήσει, να ζει με αξιοπρέπεια. Με χρέος κοινωνικά βιώσιμο. Με χρηματοδότηση της ανάπτυξης, που είναι η μόνη διέξοδος από τη κρίση σε αντίθεση με την αποτυχημένη συνταγή της λιτότητας που ανακυκλώνει την ύφεση. Με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Με περισσότερη Αλληλεγγύη και Δημοκρατία.
Στις 25 Ιανουαρίου στην Ελλάδα, γεννιέται μια ευκαιρία για την Ευρώπη. Ας μην την χάσουμε.