Σήμερα η ελπίδα γράφει ιστορία

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 'H ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;



Εκτύπωση
Από τις επιλογές της Κυριακής 25/01 χρειάζεται να αναδειχθεί ένας ξεκάθαρος πολιτικός προσανατολισμός της χώρας. Απολύτως ξεκάθαρος και απολύτως σαφής.
Η Ελλάδα καθημαγμένη και σε ένα από τα κρισιμότερα σταυροδρόμια της ιστορίας της, δεν αντέχειερμαφρόδιτες επιλογές για το αύριο ούτε μπορεί να πατήσει σε πολλές και διαφορετικές βάρκες.
Το δίλημμα μπροστά στην κάλπη είναι ένα, προφανές και αμείλικτο.
Είτε η πατρίδας μας θα ακολουθήσει ένα νέο αντιμνημονιακό, αντινεοφιλελεύθερο, προοδευτικό δρόμο και θα τον ακολουθήσει με συνέπεια και σταθερότητα μέχρι τέλους, όποιες και αν είναι οι προεκτάσεις του, είτε θα συνεχίσει την καταστρεπτική μνημονιακή πεπατημένη της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων.
Τρίτος δρόμος ή «μέσος» δρόμος δεν υπάρχει.
Δεν αφήνουν άλλωστε τα σκληρά ιμπεριαλιστικά ευρωενωσιακά κέντρα και τα εγχώρια σκληράκατεστημένα να υπάρξει.
Θεμελιώδης προϋπόθεση, μέσα στο δοσμένο πολιτικό σκηνικό, για να ακολουθήσει η χώρα μας ένααντιμνημονιακό προοδευτικό δρόμο είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Αυτή είναι μια επιταγή που δεν προκύπτει από κάποιον υποτιθέμενο κομματικό πατριωτισμό ή από μια φανατική προσήλωση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από ανάγκη. Αμείλικτη ανάγκη!
Από την ανάγκη να υπάρξει μια απερίσπαστη πλειοψηφία που θα μπορεί χωρίς εμπόδια να εφαρμόσει ένα ριζοσπαστικό ανατρεπτικό προοδευτικό πρόγραμμα.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και με δεδομένη την αρνητική στάση του ΚΚΕγια ψήφο ανοχής, τότε θα πιεσθεί να στηριχτεί σε ΠΑΣΟΚΠΟΤΑΜΙ, ίσως ΚΙΔΗΣΟ ή και ΑΝΕΛ.
Κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα η στήριξη στα κεντρο-νεοφιλελεύθερα κόμματα, θα ήταν πραγματικήκαταστροφή. Κάθε πιθανότητα ανατροπής στη χώρα θα τιναζόταν στον αέρα!
Ο ελληνικός λαός αυτήν την ώρα καλείται, δίνοντας πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει, ταυτόχρονα, εφτακάθαρη λύση στο πολιτικό πρόβλημα και κατ΄επέκταση στην αυριανή πορεία της χώρας.
Αν η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη προϋπόθεση για την προοδευτική ανατροπή, ηδεύτερη και εξίσου σημαντική είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ να επιμείνει και να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την εφαρμογή του ριζοσπαστικού προγράμματός του.
Η ενδεχόμενη οπισθοχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν μια απλή διάψευση, αλλά ένα βατερλώγια τις λαϊκές προσδοκίες.
Οπισθοχώρηση, όμως, από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει. Εγγύηση γι' αυτό είναι ο ίδιος, η ιστορία του, ο κόσμος του, ο κόσμος της Αριστεράς και σε τελευταία ανάλυση ο ελληνικός λαός και οι αγώνες του.
Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή το βράδυ θα είναι μια πρώτη μεγάλη νίκη του λαού και η πρώτη μεγάλη ήττα της αντίδρασης.
Η αυτοδυναμία θα είναι η λαϊκή απάντηση σε όσους θέλουν να αιχμαλωτίσουν τις ανατρεπτικές εξελίξεις στη χώρα μας, να τις παγιδεύσουν και να τις φέρουν στα μέτρα τους.
Να κλείσουμε την πόρτα στους εφιάλτες που καραδοκούν.
Την Κυριακή το βράδυ η ψήφος μας πρέπει να απελευθερώσει μια νέα ιστορική δυναμική, την οποία μεγάλοι μετεκλογικοί εργατικοί λαϊκοί αγώνες είναι απαραίτητη για να τη μετουσιώσουν σεπράξη.
ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΙΒΟΣ - ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ

Η τελευταία προεκλογική εμφάνιση του Πάνου Καμμένου - 2015

Θερμή υποδοχή του Αλ. Τσίπρα στα Χανιά

 (φωτογραφίες)


Στα Χανιά βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος περπάτησε στο κέντρο της πόλης συνοδευόμενος από τα μέλη του κόμματος και τους υποψήφιους βουλευτές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε σε εγκάρδιο κλίμα με πολίτες και καταστηματάρχες των Χανίων, μοίρασε μέχρι και αυτόγραφα – ευχές σε παιδιά, ενώ αν και πρωί πρωί, δε γλίτωσε τις καθιερωμένες ρακιές.
ανάρτηση από το LEFT