Πλήρης κάλυψη των ΗΠΑ στο δικαίωμα της Ελλάδας να έχει ΓΝΩΜΗ εντός ΕΕ!

Το δικαίωμα που είχε απεμπολησει η συμμορία του μνημονίου!

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 29, 2015

ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ οι δημοσιογραφοι προσπάθησαν να κάνουν την εκπρόσωπο του State Department να καταδικάσει την αντίδραση Τσίπρα για τις Ρωσικές κυρώσεις, αλλά η Ψάκι αρνήθηκε!
Χαστούκι στην ενδοτική πολιτική των παπανδρέηδων και σαμαροβενιζέλων!

Οι συζητήσεις για τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας «γίνονται εντός της ΕΕ» τόνισε η εκπρόσωπος του State Department, Τζένιφερ Ψάκι, απαντώντας σε ερώτηση, κατά τη ενημέρωση των δημοσιογράφων την Τετάρτη (28/01).
Σε δημοσιογραφική επισήμανση ότι «προφανώς, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι κατά των κυρώσεων, όπως καταλαβαίνουμε», η Ψάκι ανέφερε ότι «αυτές είναι συζητήσεις που γίνονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογραμμίζοντας ότι δεν θα κάνει εικασίες σχετικά μ’ αυτό.
Επίσης, σημείωσε ότι «προφανώς, εκτιμούμε τη συνεργασία των Ευρωπαίων εταίρων μας στην εφαρμογή των κυρώσεων που υιοθετήθηκαν από την ΕΕ και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αυτούς βοηθώντας για τον τερματισμό της κρίσης στην Ουκρανία».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία «θα συζητήσουν την κλιμάκωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία και τι πρέπει να κάνουμε γι ‘αυτό», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι «και προφανώς, αυτή η συζήτηση είναι μέρος αυτού (σε σχέση με την ερώτηση για την Ελλάδα). Αλλά, θα αφήσουμε να γίνει αυτή η συζήτηση μεταξύ των υπουργών της ΕΕ».
Σε ερώτηση εάν ανησυχεί καθόλου για τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την «ενότητα της ΕΕ, ειδικά σε σχέση με τις κυρώσεις για την Ουκρανία», η κ. Ψάκι τόνισε ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση, θα έλεγα, είναι μόνο μερικές μέρες και προφανώς αναμένουμε να έχουμε συνομιλίες με μια σειρά από χώρες. Υπήρξαν και στο παρελθόν, όπως γνωρίζετε, συζητήσεις ή συνομιλίες σχετικά με το τι είναι ωφέλιμο ή όχι για τις αποφάσεις που λαμβάνονται όσον αφορά τις κυρώσεις της ΕΕ. Έτσι, αυτό δεν είναι ασυνήθιστο.
Δεν νομίζω ότι είμαστε στο σημείο όπου έχουμε ανησυχία».
Σε άλλη ερώτηση, αν βρίσκεται (το Στέιτ Ντιπάρτμεντ) σε επαφή ή αν έχει υπάρξει οποιαδήποτε επαφή μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ή άλλων αξιωματούχων και της νέας ελληνικής ηγεσίας, η κ. Ψάκι ανέφερε ότι «είναι ακόμα σε εξέλιξη, όπως αντιλαμβάνομαι η κατάσταση», σημειώνοντας ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ταξιδεύει και βρίσκεται σε αεροπλάνο, προσθέτοντας ότι θα δει «αν υπάρχει κάτι περισσότερο» να πει για άλλους αξιωματούχους.
Τέλος, όταν η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ρωτήθηκε αν νομίζει ότι «είναι ένα πρόβλημα που η Ελλάδα είναι εναντίον των κυρώσεων κατά της Ρωσίας;», υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί να μιλήσει «εξ ονόματος της Ελλάδας», συμπληρώνοντας:
«Ξέρω ότι έχουν κάνει τα δικά τους σχόλια. Υπάρχουν συχνά συνομιλίες και συζητήσεις και που οδήγησαν την ΕΕ σε αποφάσεις σχετικά με τις κυρώσεις. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας. Έτσι θα αφήσουμε αυτή τη διαδικασία όπου είναι».

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ»

 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ!

Τα κοράκια «τρομοκρατούν», οι Έλληνες δεν τρομοκρατούνται!
Σκηνικό τρομοκράτησης των Ελλήνων καταθετών στήνεται ξανά από ξένα κέντρα που ενώ διαπίστωσαν ότι απέτυχε η επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών για το τι θα ψηφίσουν, τώρα επιχειρούν να κάνουν τον κόσμο να «τρέχει» στα ATM και τα σούπερ-μάρκετ.
Εδώ και κάποιες ώρες, αμέσως μετά τις τελετές παράδοσης-παραλαβής κρίσιμων υπουργείων, κατά τις οποίες τα μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσουν και η οποία προφανώς δυσαρέστησε τους δανειστές, οι ξένοι κερδοσκόποι πέρασαν στο δεύτερο στάδιο... περί ευρείας απόσυρσης καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες και επικείμενης μεγάλης φυγής κεφαλαίων.
Στο χορό της τρομοκράτησης, που σέρνουν οικονομικοί παράγοντες του εξωτερικού, έχουν μπει και μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του βρετανικού Economist, με τίτλο «Πάρε τα λεφτά και τρέχα».
«Αν και οι ξένες αγορές παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξες για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν ισχύει το ίδιο για τους επενδυτές μέσα στην Ελλάδα. Η απόδοση του τριετούς ομολόγου βρίσκεται σχεδόν στο 17% και οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών σημείωσαν πτώση 20% σήμερα, με το χρηματιστήριο να σημειώνει γενικότερη πτώση κατά 8%» αναφέρει.
Ο τραπεζικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών σημείωσε όντως βουτιά την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, εξαιτίας μιας ομοβροντίας ρευστοποιήσεων από hedge funds και εγχώριους επενδυτές, ενόψει και της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου ώστε να επιτραπεί ο ουσιαστικός έλεγχος του Δημοσίου στις τράπεζες, με στόχο και την αλλαγή των διοικήσεών τους.
Παρά το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση έχει τονίσει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, τα σενάρια φόβου και αποσταθεροποίησης, έχουν έρθει ξανά στο προσκήνιο, για να πουν ότι οι δανειστές και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν καλύτερο χαρτί να παίξουν στην επικείμενη διαπραγμάτευση.
«Αν υπάρχει μία πιθανότητα να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ, μια διαδικασία που προφανώς περιλαμβάνει έλεγχο κεφαλαίων και βίαιη μετατροπή των καταθέσεων από ευρώ σε υποτιμημένη δραχμή (όπως με το corralito της Αργεντινής), τότε γιατί να αφήσει κανείς τα χρήματά του σε μία ελληνική τράπεζα; Ακόμα και αν αυτό δεν συμβεί, οι πλούσιοι Έλληνες ίσως μπουν σε πειρασμό να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, για να γλιτώσουν τους υψηλότερους φόρους» αναφέρει ο Economist.
Σχολιάζει δε ότι η συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην κυβέρνηση κάνει μία συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους, λιγότερο πιθανή. «Οι ελληνικές τράπεζες ήδη εξαρτώνται από την ΕΚΤ κατά 75 δισ. ευρώ. Θα συνεχίσει, όμως, η ΕΚΤ να δανείζει χρήματα, αν οι Έλληνες απορρίψουν τους όρους διάσωσης; Η τρόικα μπορεί να "αποτελεί παρελθόν" κατά την άποψη του κ. Τσίπρα, όμως ακόμα χρειάζεται τα λεφτά. Αυτό θα μπορούσε να φέρει πιο κοντά την κρίση, μέσα σε μέρες, ούτε καν σε εβδομάδες».
Το δημοσίευμα συνεχίζει την τρομοκρατική συλλογιστική του, υποθέτοντας ότι αν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών προς τους δανειστές, θα σημάνει τουλάχιστον έξωση από το ευρώ, ακόμα και έξοδο από την ΕΕ, «κάτι που δεν είναι στη θέληση των Ελλήνων ψηφοφόρων» όπως τονίζει.
Αυτό που ακολουθεί είναι η υιοθέτηση μίας φθηνής δραχμής, νόμισμα που θα μπορούσε να λειτουργήσει ανταγωνιστικά για ορισμένους τομείς, όπως ο τουρισμός, όμως τα όποια κέρδη από μία τέτοια υποτίμηση θα εξανεμίζονταν λόγω του υψηλού πληθωρισμού. Επίσης, μέχρι να κατάφερνε η χώρα να ξαναβγεί στις αγορές, θα ήταν επιβεβλημένοι οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί. Έτσι, αποκλείονται τα αυξημένα κοινωνικά επιδόματα και οι υψηλότερες δημόσιες δαπάνες, που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους του.
Όλη αυτή η προσπάθεια αποδόμησης των πρώτων εξαγγελιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της δημιουργίας φόβου στους πολίτες, στόχο έχει να αναθεωρηθούν κρίσιμες θέσεις μέχρι να γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις από τον πρωθυπουργό.
Η ψυχραιμία, πάντως, είναι ο καλύτερος σύμβουλος σε τέτοιες -θολών κινήτρων- καταστάσεις. Ψυχραιμία που ο ελληνικός λαός επέδειξε καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στην οποία δεν «τσίμπησε» στο ψευτοδίλημμα για την καταστροφή της χώρας σε περίπτωση που έχανε τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία.
Άλλωστε, ο Άδωνις Γεωργιάδης παραμένει ακόμα στην Ελλάδα...

«ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ»



Εκτύπωση
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΙΚΟΥ ΧΟΥΝΤΗ ΣΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν συμφωνούμε με το πνεύμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο έχει δυσμενείς επιπτώσεις όχι μόνο στα αγροτικά όσο αφορά την οικονομία της δικής μας χώρας, αλλά και γενικότερα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής.
«Ανάλογες αντιδράσεις, λόγω των συνεπειών των κυρώσεων, έχουν και άλλες χώρες της ΕΕ» σημειώνει ο Ν. Χουντής και προσθέτει: «Τις ενστάσεις μας, επί της ουσίας πια θα τις διατυπώσει στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Υπάρχει μια βιασύνη ορισμένων κρατών-μελών, αυτή η βιασύνη αποτυπώθηκε στη δήλωση με την οποία η νέα ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της... καθώς εξεδόθη ανακοίνωση-δήλωση των αρχηγών των κρατών, χωρίς να ενημερωθεί η Ελλάδα ή χωρίς να πάρουν τη γνώμη του Έλληνα πρωθυπουργού.
Ήξεραν ότι είμαστε σε μεταβατική κατάσταση και μπορούσε να ληφθεί υπόψη και η γνώμη του πρωθυπουργού», τονίζει ο Ν. Χουντής.
Ολόκληρη η συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χουντή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:
-Κύριε υπουργέ, καταρχήν συγχαρητήρια και κάθε επιτυχία στο έργο σας. Το ΥΠΕΞ ξεκινάει με ένα δύσκολο «κρας τεστ» με τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, για το θέμα των κυρώσεων στη Ρωσία. Ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης;
-Πράγματι, υπάρχει το θέμα των κυρώσεων που θα αποφασίσουν ενδεχομένως οι υπουργοί Εξωτερικών, αλλά ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών, η χώρα δηλαδή εξέφρασε τη διαμαρτυρία, καθώς εξεδόθη ανακοίνωση-δήλωση των αρχηγών των κρατών, χωρίς να ενημερωθεί η Ελλάδα ή χωρίς να πάρουν τη γνώμη του Έλληνα πρωθυπουργού. Ήξεραν ότι είμαστε σε μεταβατική κατάσταση και μπορούσε να ληφθεί υπόψη και η γνώμη του πρωθυπουργού. Εκφράσαμε τη διαμαρτυρία μας. Αυτό το πλαίσιο της δήλωσης κάνει μια εκτίμηση για τα πρόσωπα, τα γεγονότα, και ανανεώνει τον τρίτο κύκλο, ενδεχομένως κυρώσεων της ΕΕ, απέναντι στη Ρωσία. Στην ουσία, πώς θα προχωρήσει θα το αποφασίσει το αυριανό συμβούλιο με την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, κ. Κοτζιά.
-Χθες, παρατηρήθηκε ένταση στη διαδικασία παράδοσης - παραλαβής του ΥΠΕΞ ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και στον τέως υπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο. Το ερώτημα είναι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε θέσει καμιά κόκκινη γραμμή στο θέμα αυτό; `Η δεν ρωτήθηκε καν;
-Αυτό που θα σας πω είναι ότι βγήκε δήλωση των αρχηγών των κρατών. Η χώρα μας είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ, αυτό θα υπερασπιστούμε, όπως δηλώσαμε, και δεν είχε ερωτηθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός.
-Επί της ουσίας, οι κυρώσεις στη Ρωσία βοηθούν την Ευρώπη; Με δεδομένο ότι η Ευρώπη καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία. Επίσης, οι εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία είναι πολύ σημαντικές. Ακόμη και η Γαλλία είχε προβλήματα στις κυρώσεις, καθώς δεν μπόρεσε να πωλήσει δύο ελικοπτεροφόρα σκάφη στη Ρωσία. Ακόμη και η χώρα μας είχε προβλήματα με τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Ποια είναι η θέση της χώρας για το θέμα των κυρώσεων και των σχέσεων κυρίως με τη Ρωσία;
-Η θέση της νέας κυβέρνησης, που ορκίστηκε χθες, όπως το είχαμε διατυπώσει ως ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της αντιπολίτευσης, είναι ότι δεν συμφωνούμε με το πνεύμα των κυρώσεων, το οποίο έχει δυσμενείς επιπτώσεις όχι μόνο στα αγροτικά όσο αφορά την οικονομία της δικής μας χώρας, αλλά και γενικότερα. Τέτοιες αντιδράσεις, λόγω των συνεπειών των κυρώσεων, έχουν και άλλες χώρες της ΕΕ και επομένως πίσω από τη χθεσινή δήλωση που δημιουργεί το πλαίσιο, γιατί δεν εξειδικεύτηκαν οι κυρώσεις, απλώς οι αρχηγοί των κρατών, μέσω της υπάτου (Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι) και της δήλωσης δημιουργούν ένα τέτοιο πλαίσιο, δεν συμφωνούμε να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους κυρώσεις. Αλλά, τις ενστάσεις μας, επί της ουσίας πια θα τις διατυπώσουμε στο Συμβούλιο Υπουργών. Όμως, θέλω να σας πω, εκεί ίσως υπάρχει και έμφαση, ότι υπάρχουν και άλλες χώρες, αναφέρατε τη Γαλλία, αλλά υπάρχουν και άλλες που έχουν αντίρρηση. Υπάρχει μια βιασύνη ορισμένων κρατών-μελών. Αυτή η βιασύνη αποτυπώθηκε στη δήλωση με την οποία εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας, τις συγκεκριμένες απόψεις μας θα τις διατυπώσουμε αύριο στο Συμβούλιο Υπουργών. Γι΄ αυτό εκτάκτως θα φύγει ο κ. Κοτζιάς. Σας μιλώ προσεκτικά, γιατί είναι τα πρώτα θέματα που πρέπει να χειριστούμε ως νέα ηγεσία και του ΥΠΕΞ, αλλά και της χώρας.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΙΣΚΡΑ

Η Χρυσοβελώνη έστειλε το Ποταμάκι στο βούρκο του




«Το Ποτάμι εξακολουθεί να βιώνει την ιδεολογική σύγχυση που πέρασε κατά την προεκλογική περίοδο. Ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και «εκσυγχρονιστές» μαζί με γραφικούς οπαδούς στρατιωτικών δικτατοριών σηκώνουν λάσπη από τον πάτο του Ποταμιού.
Ενημερώνουμε τον κ. Θεοδωράκη ότι η πολιτική δεν είναι ατάκες και ο δημόσιος διάλογος δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Θεοδωράκης από τις 25 Ιανουαρίου έπαψε να συγκαταλέγεται στους «Πρωταγωνιστές»».
hellasforce.com

ΤΑΡΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ!

Ταράξτε τους καναλάρχες στη νομιμότητα. Το έχετε υποσχεθεί!

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ... ΛΟΥΚΕΤΑ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου μπήκε με το... δεξί στη διακυβέρνηση της Ελλάδας και από την πρώτη κιόλας ημέρα έσπευσε με δύο καίριες παρεμβάσεις να αποδείξει πως δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω, έναντι των όσων υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό και που είχαν ως αποτέλεσμα να της προσφέρει την εξουσία.
Το μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας ενημέρωση πριν τη ΛΗΨΗ οποιασδήποτε απόφασης, με αφορμή την ανακοίνωση κατά της Ρωσίας για την κρίση στην Ουκρανία και το τέλος στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ που με κατηγορηματικό τρόπο έθεσε ο Θεόδωρος Δρίτσας ήταν απλά και μόνο τα... προειδοποιητικά πυρά.
Ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι, βέβαια, το «ξεκαθάρισμα» στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ηδη, οι «νταβατζήδες» έχουν κάνει την κωλοτούμπα του αιώνα και εκεί που... έφτυναν και έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να αποτρέψουν την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία, τώρα «γλύφουν» και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποτρέψουν το άνοιγμα των σκοτεινών φακέλων που έχουν στα συρτάρια τους...
Το άνοιγμα των βρώμικων υποθέσεων με τα θαλασσοδάνεια και πάνω απ' όλα το άνοιγμα του μεγαλύτερου σκανδάλου όλων των εποχών στο χώρο των Media, με τη... δωρεά στις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών και την εκχώρηση των ψηφιακών συχνοτήτων στην Digea.
Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Πάνος Καμμένος έχουν δεσμευτεί δημόσια ενώπιον του ελληνικού λαού πως το πάρτι των μεγαλοεκδοτών τελείωσε την Κυριακή. Στις 25 Ιανουαρίου «κλείδωσε» ένα συμβόλαιο τιμής για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που πλέον ως συνεργαζόμενοι στη νέα κυβέρνηση θα κληθούν να επιλέξουν ένα και μόνο δρόμο.
Το δρόμο της νομιμότητας και τίποτα, μα τίποτα άλλο. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας είχε προειδοποιήσει από την Πάτρα τους «νταβατζήδες» των ΜΜΕ που επί σειρά ετών ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις, σύμφωνα με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και μόνο... «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», τους είπε και ήρθε η ώρα να ξεκινήσει αυτή η απόλυτα δημοκρατική διαδικασία.
Άρχισαν τους εκβιασμούς...
Η πρώτη μεγάλη παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα Media δεν θα είναι άλλη, από τη δρομολόγηση της διαδικασίας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την κατάργηση του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ. Ωστόσο, τα δύσκολα για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο είναι μπροστά. Ηδη, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης, στο ενδεχόμενο και μόνο της δημιουργίας ενός πλαίσιου νομιμότητας για την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ, αφού η ιδιωτική ραδιοτηλεόραση λειτουργεί υπό ένα καθεστώς... προσωρινής αδειοδότησης, μετά από συνεχείς κυβερνητικές «χάρες» από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί δισεκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία.
Οι «νταβατζήδες» ανησυχούν και εκβιάζουν πως αν η νέα κυβέρνηση τολμήσει να ανοίξει το μέτωπο της κατάληψης των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των καναλιών και των ραδιοφωνικών σταθμών που ελέγχουν, με αποτέλεσμα να χαθούν θέσεις εργασίας. Τώρα, οι καναλάρχες εκβιάζουν τον Αλέξη Τσίπρα, αν και φρόντισαν στο φινάλε της προεκλογικής περιόδου να ρίξουν γέφυρες επικοινωνίας για το άνοιγμα ενός διαλόγου, με στόχο να αποφύγουν τα χειρότερα γι' αυτούς, αποτρέποντας τα καλύτερα για τον ελληνικό λαό από τα κρατικά έσοδα που θα έρθουν από το διαγωνισμό για την απόκτηση των ψηφιακών αδειών...
Ιδιωτικές επιχειρήσεις «εκβιάζουν» την κυβέρνηση πως θα απολύσουν τους εργαζομένους τους και θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους επειδή λειτουργούν παράνομα και ο νέος πρωθυπουργός θέλει στην Ελλάδα να λειτουργούν όλα με καθεστώς απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας;
Ας τα κλείσουν, λοιπόν, τα «πειρατικά» τους κανάλια που τους προσέφεραν κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ λειτουργώντας εκτός νομικού πλαισίου με... προσωρινές άδειες χαρισμένες από το ελληνικό κράτος και ας συνειδητοποιήσουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω σε σχέση με την υλοποίηση των προεκλογικών τους δεσμεύσεων.
Η περίοδος της... αβάντας τελείωσε για όλους. Η νομιμότητα πρέπει να τηρηθεί και όσοι θέλουν να δηλώνουν ιδιοκτήτες καναλιών να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους και όχι στα αποθεματικά των κρατικών, μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους με χρήματα του λαού, τραπεζών.
Η ΕΡΤ έκλεισε σε μια νύχτα, καθώς εκεί ο... καναλάρχης Σαμαράς εκτέλεσε το σχέδιο της Μέρκελ και άφησε στο δρόμο 2.800 εργαζομένους.
Ήρθε η ώρα για τους «νταβατζήδες» να πληρώσουν. Και δεδομένων των αποφάσεων που έχει στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας για το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών ΜΜΕ μέχρι σήμερα και βέβαια, την «καθαρή εντολή» που του έδωσε ο ελληνικός λαός, θα πρέπει να κινηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για την πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα.
Το πάρτι στην πλάτη του ελληνικού λαού τελείωσε...
Καμία διαπραγμάτευση, κανένας συμβιβασμός ανάμεσα στη νέα κυβέρνηση και τους «νταβατζήδες»...
Ταράξτε τους στη νομιμότητα...
Το έχετε υποσχεθεί...


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/549608/taraxte-toys-kanalarxes-sti-nomimotita-to-exete-yposxethei#ixzz3Q8GtnSt3

Κουρουμπλής: «Τώρα εισαγγελέας για τα 23 δις που έκλεψε η τραπεζική συμμορία!»

Με δήλωση-βόμβα ο νέος Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής αιτείται την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά τις δηλώσεις του Γ.Γ Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα για την υπόθεση των 23 δισ. ευρώ κριθέντων ως ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων καθώς και των απειλών που ο τελευταίος έχει δεχθεί.

«Ο ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας δημοσιοποίησε με δελτίο Τύπου επιστολή που απέστειλε στοδιοικητή της ΤτΕ Ι. Στουρνάρα με την οποία τον καλεί να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας αναφορικά με τα ανείσπρακτα επιχειρηματικά δάνεια. Η δήλωση του κ. Γ. Σούρλα εστιάζεται στα 23 δισ. ευρώ κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και ειδικότερα στα δάνεια που αφορούν δανειολήπτες επιχειρηματίες που μπορεί να περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, στη λίστα Νικολούδη και σε όλες τις άλλες λίστες όπου αναφέρονται καταθέσεις Ελλήνων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονόςότι ο κ. Σούρλας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ (Σάββατο 20.9.2014), ανέφερε α) ότι έχει δεχθεί απειλές, β) ότι αισθάνεται αβοήθητος και γ) ότι έχει διαπιστώσει απροθυμία του κ. Στουρνάρα να απαντήσει σε αίτημα του ιδίου και για το λόγο αυτό προέβη στην έκδοση σχετικού δελτίου Τύπου.

Κατόπιν των ως άνω κρίνεται αναγκαία η άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προκειμένου άμεσα να διερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν τα ακόλουθα:
• α)Ποιοι επιχειρηματίες δανειολήπτες των συγκεκριμένων δανείων που κρίνονται ανείσπρακτα έχουν καταθέσεις στις παραπάνω λίστες, β) εάν έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό και εσωτερικό και γ) εάν έχουν καταβάλει τους οφειλόμενους φόρους.
• Για την ουσιαστική προστασία του δημόσιου συμφέροντος, να ερευνηθούν όλα τα ονόματα των ως άνω δανειοληπτών, των μελών των διοικήσεων των επιχειρήσεών τους και των μελών των οικογενειών τους που έχουν καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα του εσωτερικού και εξωτερικού.
• Να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, τα κόμματα και το Κοινοβούλιο για τις εσωτερικές διαδικασίες των τραπεζών και των υπευθύνων που ενέκριναν τη χορήγηση των εν λόγω δανείων, είτε αυτά αφορούν επιχειρηματικά πάσης μορφής (κεφαλαίου κίνησης-παγαιοποιήσεων κ.λπ.), είτε δάνεια προς τους φορείς των ως άνω επιχειρήσεων για αγορά μετοχών (μετοχοδάνεια), ανεξαρτήτως εάν αυτά προορίζονταν για συμμετοχή σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των επιχειρήσεών τους ή για αγορά μετοχών άλλων επιχειρήσεων.
• Να κατατεθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και στη Βουλή τα σχετικά εισηγητικά σημειώματα αξιολόγησης των αιτημάτων – πρακτικά έγκρισης, χορήγησης και εκταμίευσης των ως άνω κόκκινων δανείων ανά πελάτη και τράπεζα καθώς και η σημερινή διασφαλιστική αξία των εμπραγμάτων και λοιπών εξασφαλίσεων που τυχόν ελήφθησαν για τη χορήγησή τους.
• Για τις εμπορικές τράπεζες που έχουν προσφύγει στο ΤΧΣ για την άντληση κεφαλαίων στήριξης (δηλαδή έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου) να ερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν: τα στοιχεία από το έτος 2000 έως σήμερα που αφορούν σε έκτακτες παροχές (μπόνους) επίτευξης στόχων (είτε με καταβολή μετρητών, είτε με προσφορά προς αγορά ιδίων μετοχών σε προνομιακές τιμές, είτε λοιπές διευκολύνσεις) προς τα μέλη των διοικήσεών τους και τα στελέχη τους που εμπλέκονται/ευθύνονται με οποιονδήποτε τρόπο ως αρμόδιοι στην έγκριση/χορήγηση των υπόψη ύψους 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.
• Να ερευνηθεί το πόθεν έσχες των ΔΣ και των στελεχών των τραπεζών που ενέκριναν τα παραπάνω ακάλυπτα δάνεια καθώς και των μελών των οικογενειών τους, πριν και μετά τις ως άνω επισφαλείς εγκρίσεις των 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.
• Να ερευνηθούν οι απειλές που δέχθηκε ο κ. Γ. Σούρλας καθώς και η απροθυμία του κ. Ι. Στουρνάρα να συμβάλει στο υποβληθέν προς αυτόν αίτημα».
Πηγή: tribune

Η πρώτη επίθεση Τσίπρα στην ΕΕ: Για Ρωσία!

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΩΣ Η ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Η πρώτη επίθεση Τσίπρα στην ΕΕ: Βγάλατε ανακοίνωση χωρίς να με ρωτήσετε -  Η Ευρωπαϊκή Ενωση σε ανακοίνωσή της καταδίκασε τη Ρωσία για την υπόθεση της Ουκρανίας και αυτό εξόργισε τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αμέσως πήρε τηλέφωνο και έβγαλε ανακοίνωση για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του...

Η πρώτη επίθεση Τσίπρα στην ΕΕ: Βγάλατε ανακοίνωση χωρίς να με ρωτήσετε

Την πρώτη δυσαρέσκεια εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, αναφορικά με την δήλωση ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και...
πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία προέβη σε δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ», χωρίς να ερωτηθεί η ελληνική πλευρά.

Μάλιστα, η δυσαρέσκεια διατυπώθηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με την ίδια, όσο και με τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Γ.Γ. του πρωθυπουργού τονίζει:
«Η δήλωση "Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ" που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ».
Η ίδια η κ. Μογκερίνι πριν πέντε ώρες μέσω του Twitter ανέφερε ότι μίλησε με τον Αλέξη Τσιπρα για να τον συγχαρεί και να συζητήσουν για το επόμενο Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων.
Η «ένοχη» δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που εξόργισε τον Αλέξη Τσίπρα αφορούσε την Ουκρανία.

Σε αυτή καταδικάζεται η Ρωσία για τη συνεχή και αυξανόμενη υποστήριξη προς τους αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας, μετά και από τον θάνατο αμάχων από τις «τυφλές» βολές πυροβολικού στη Μαριούπολη. Παράλληλα, καλούνται οι υπουργοί Εξωτερικών των «28» να εξετάσουν περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Μόσχας με σκοπό αυτή να κινηθεί προς την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ.

ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΤΕ... ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΣΤΑΚΤΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ


Πιο ελάχιστος κι από τους τιποτένιους...

 

Είναι κι αυτοί... 



 

Είναι και τούτος...

 

Εθνική αξιοπρέπεια με άφθαρτα πρόσωπα


Πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα υπό τον Αλ. Τσίπρα
Υποσχέσεις για την είσοδο της χώρας σε μια νέα εποχή, με την υλοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που τον ανέδειξε σε ηγεμονική πολιτική δύναμη και την έξοδο της χώρας από την καταστροφική περίοδο των Μνημονίων και της υποτέλειας, άφησαν η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και τα πρώτα δείγματα γραφής της: ο πολιτικός όρκος που έδωσαν χθες τα περισσότερα μέλη της νέας κυβέρνησης, όπως και η σημαντικά μικρότερη δομή της.  
Το σημαντικότερο είναι ότι τα στελέχη της δεν βαρύνονται με τις "αμαρτίες" του παρελθόντος, καθώς και η διάθεσή τους, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις τους, να υλοποιήσουν ό,τι υποσχέθηκαν προεκλογικά στον ελληνικό λαό.
Αντίδραση του Αλ. Τσίπρα στην ευρωανακοίνωση για Ουκρανία
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα αλλά και του

υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στην ανακοίνωση των "αρχηγών κρατών" της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας για την Ουκρανία: "Εν αγνοία της νέας ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και άλλων κυβερνήσεων, για το περιεχόμενό της".

Η νέα κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, εξέπεμψε από την πρώτη στιγμή, προς κάθε κατεύθυνση, μήνυμα ανανέωσης, πολιτικού ήθους και εθνικής αξιοπρέπειας
Τα μηνύματα ξεκίνησαν από την ίδια την κυβέρνηση. 
Μικρό, ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, με δέκα αντί δεκαοκτώ υπουργεία και δεκαπενταμελές Κυβερνητικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα για να χαράσσει τη στρατηγική και να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις. 
Το μήνυμα είναι ότι η αναγκαία μεταρρύθμιση του κράτους ξεκινά από την ίδια την κυβέρνηση.
Πρόσωπα άφθαρτα, με το τεκμήριο ηθικής, χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα, συγκροτούν τη νέα κυβέρνηση. 
Το ζητούσε επιτακτικά ο ελληνικός λαός και τώρα γίνεται πράξη. 
Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να βάλει τέλος στην πολιτική της σκληρής λιτότητας που γονάτισε τη χώρα. 
Να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, να αποκαταστήσει τα κοινωνικά δικαιώματα και να διαπραγματευθεί με τους δανειστές μια νέα συμφωνία για το χρέος.

Στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι και η καταπολέμηση της διαφθοράς, ο έλεγχος και η διαφάνεια στις προμήθειες, ο πόλεμος με το "μαύρο χρήμα"
Υπουργός Επικρατείας, πρώην δικαστικός, με αυξημένο κύρος και έργο, θα εποπτεύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Η νέα κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, έστειλε μήνυμα και στους εταίρους μας με την απόφασή της να μη δεχθεί την περιθωριοποίηση της χώρας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου στην Αθήνα εξέφρασε τη δυσαρέσκεια τού Έλληνα πρωθυπουργού για τη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της επιτρόπου για την εξωτερική πολιτική, με την οποία προειδοποιείται η Ρωσία με νέες κυρώσεις εξαιτίας της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην Ουκρανία. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός δεν ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης. 
Αξίζει να σημειωθεί πως για το ίδιο θέμα πληροφορίες φέρουν και άλλες χώρες να έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους.

Μήνυμα όμως εστάλη και από τον νέο υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση θα σταματήσει την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και ότι η συμφωνία με την COSCO θα αναθεωρηθεί προς όφελος του ελληνικού λαού.
Η υλοποίηση της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, την οποία έχει ανάγκη ο τόπος και προσδοκά ο λαός μας, ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας ημέρα.