Ποια Ευρώπη; Αυτή την Ελλάδα δεν πρέπει, να παραδώσουμε στα παιδιά μας!!!



Αν συνειδητοποιήσουμε, ότι είναι πρωτίστως πολιτικοί οι λόγοι της οικονομικής μας κατάστασης. Γιατί, δημόσιο χρέος έχουν όλα τα κράτη. Η Γερμανία π.χ. έχει ανά κεφαλή μεγαλύτερο χρέος από εμάς! Το 2009 τα επιτόκια δανεισμού μας ήταν μηδαμινά. Με την επέλαση των οίκων αξιολόγησης(ανοχής), ξαφνικά (!) τεθήκαμε στόχος υποβάθμισης σε επίπεδο junk (σκουπίδια). Δεν έγινε το ίδιο για άλλες οικονομίες με παραπλήσια κατάσταση. 
Αν συνειδητοποιήσουμε, ότι με τη νόθευση των στατιστικών στοιχείων άνοιξαν οι πόρτες στα άγρια "θηρία" (ΔΝΤ, τρόικα). Με την υπογραφή της αποικιοκρατικής δανειακής σύμβασης και των μνημονίων, μετατρέπονταν σταδιακά  το χρέος που είχαμε σε ιδιώτες σε χρέος προς τα κράτη μέλη της ΟΝΕ. Τα οποία δανείζονταν από την ΕΚΤ χρήμα, -που δημιουργεί χρήμα κυριολεκτικά από το μηδέν- με συμβολικό επιτόκιο και το δάνειζαν σε εμάς ως στυγνοί τοκογλύφοι. με πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο έως 6%, 
Αν συνειδητοποιήσουμε, ότι για τον παραπάνω λόγο το χρέος αυτό είναι πλασματικό και είναι αδύνατο ποτέ να αποπληρωθεί! Γιατί η Ελλάδα, ως μικρή και αδύνατη χώρα, είναι θύμα των 4 ελευθεριών της ΕΕ (ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων, κεφαλαίων, επιχειρήσεων και εργατικού δυναμικού), μαζί με τις άλλες δυσμενείς συνθήκες π.χ. Δουβλίνο ΙΙ (ανεξέλεγκτη αποθήκη λαθρομεταναστών).  Ότι χωρίς ελεύθερη νομισματική πολιτική (ρευστότητα χρήματος), έχει εκλείψει κάθε δυνατότητα αυτοδύναμης ανάπτυξης.  
Αν συνειδητοποιήσουμε, ότι τα γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά συμφέροντα, επιδιώκουν να διαμελίσουν τη  χώρα, να αποδεκατίσουν τον Ελληνικό πληθυσμό και να τον μετατρέψουν σε υπηρέτες και παρίες  … Αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, της ραγδαίας επιδείνωσής μας ως κράτος και ως άτομα τα τελευταία 5 χρόνια, μπορούμε να φανταστούμε την αθλιότητά μας –για όσους επιζήσουν- τα επόμενα 5 χρόνια.
Αν συνειδητοποιήσουμε, ότι η ΕΕ/ΟΝΕ δεν είναι ομοσπονδία κρατών, με κοινή δημοσιονομική πολιτική, αλλά ένας απρόσωπος γραφειοκρατικός μηχανισμός, που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, τις πολυεθνικές, τις ιμπεριαλιστικές και τις φασιστικές πολιτικές, με καταστροφικές για μας συνέπειες, με βάρβαρες απανθρωποποιημένες πολιτικές εναντίον μας.
Τότε για ποια Ευρώπη μιλάμε; Αυτή την Ελλάδα, δεν θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας!!! Γιατί είναι αποκρουστικό, να δεχτούμε να μετατραπούν σε Ευρωδούλους του άμεσου μέλλοντος και σε μοριακούς μαζανθρώπους της παγκοσμιοποίησης.  
Ποια διαπραγμάτευση και αυτοκαταστροφικά πράσσειν άλογα; Ας μην είμαστε φοβικοί, παθητικοποιημένοι και σε καταστολή, προκρίνοντας τις επιπτώσεις της παραμονής από τις συνέπειες μιας εξόδου. Είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα σε λάκκο λεόντων. Μέσα σ αυτόν υπάρχει μόνο θάνατος. Μέσα στο λάκκο των λεόντων ένα πρέπει να είναι το μέλημά μας: Η διαφυγή από αυτόν! Λόγω της ιστορικής κρισιμότητας της κατάστασης, πρέπει κάθε Έλληνας και Ελληνίδα να λάβει θέση!!! 
Αθανάσιος Καρανάσιος, από Δραχμή Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση 17/2/2015
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/poia-eyropi-ayti-tin-ellada-den-prepei-na-paradosoyme-sta-paidia-mas#sthash.7Lbheuhb.dpuf

Η Κομισιόν βάζει "ταφόπλακα" στην εξαγορά ΔΕΣΦΑ

ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΟΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Α.ΣΑΜΑΡΑ
07:42
18/02/2015
«Ταφόπλακα» στην πολυδιαφημιζόμενη από την κυβέρνηση του Α. Σαμαρά εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από την εταιρεία SOCAR βάζει η Κομισιόν παραπέμποντας στις καλένδες τη διερεύνηση για το κατά πόσο μπορεί να επηρεασθεί ο ευρωπαϊκός ανταγωνισμός, διαδικασία απαραίτητη για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών στους Αζέρους.
 
Η εμπλοκή αυτή θέτει πλέον εν αμφιβόλω και τα σχέδια για τον αγωγό TAP, αφού ΔΕΣΦΑ και TAP πήγαιναν «πακέτο», και ανοίγει ξανά διάπλατα η ενεργειακή πόρτα για τους Ρώσους που ήδη έχουν συμπεριλάβει στα σχέδια τους την Ελλάδα με το αγωγό τον οποίο θέλουν να κατασκευάσουν παρακάμπτοντας την Ουκρανία και μεταφέροντας την «πηγή» του φυσικού αερίου για την Ευρωπαϊκή Ένωση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
 
Οι εξελίξεις «τρέχουν» και φαίνεται πλέον να δημιουργούνται νέα δεδομένα μέσα από τα οποία η Ελλάδα μπορεί να ωφεληθεί. Γιατί η εξαγορά του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ από την SOCAR που προωθούσε ο Αντώνης Σαμαράς μόνο και μόνο για να δείξει πώς προχωρά σε αποκρατικοποιήσεις κάθε άλλο παρά ωφέλιμη για τη χώρα ήταν, αφού το αντίτιμο προσδιορίστηκε μόλις στα 400 εκατ. ευρώ.  
 
Το μείζον σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το ναυάγιο επέρχεται όχι λόγω ελληνικής παρέμβασης από τη νέα κυβέρνηση, αλλά από την ίδια την Κομισιόν με μία απόφαση μάλιστα η οποία ελήφθη προεκλογικά και δημοσιοποιείται τώρα. 
 
Συγκεκριμένα με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού που ελήφθη στις 21 Ιανουαρίου και αναρτήθηκε μόλις προ ημερών στην ιστοσελίδα της, η Κομισιόν παγώνει χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τη διαδικασία έρευνας που διεξήγε γύρω από τη μεταβίβαση του 66% του ΔΕΣΦΑ στη Socar αντί 400 εκατ. ευρώ.
 
Η έρευνα επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου και, όπως είχε πει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε και το Μπακού, «οι περαιτέρω κινήσεις της κυβέρνησης για την τύχη του ΔΕΣΦΑ θα δρομολογηθούν μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην οποία εκκρεμεί προς εξέταση η συγκεκριμένη εξαγορά».
 
Στην ανακοίνωσή της, ωστόσο, η ΕΕ μιλάει για «αναστολή του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης της έρευνας» χωρίς να αναγράφει νέο χρονοδιάγραμμα, κάτι ερμηνεύεται και ως οριστικό πάγωμα στο θέμα του ΔΕΣΦΑ, της μόνης από τις ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις που… έτρεχε.
 
Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πώς η Κομισιόν ουδέποτε είδε με θέρμη την προοπτική να περάσει στους Αζέρους η πλειοψηφία των μετοχών του διαχειριστή του ελληνικού συστήματος αγωγών φυσικού αερίου και άφησε το θέμα να σέρνεται και τον Αντώνη Σαμαρά προφανώς να πιστεύει πώς προχωρά το success story του.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη έχει ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις των Αζέρων, που σίγουρα δεν θα είναι ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη. Κι ο λόγος είναι απλός. Δεν κόπτονταν για τον ΔΕΣΦΑ, αλλά για το έργο κατασκευής του αγωγού TAP προκειμένου να μπούνε στην αγορά των Βαλκανίων και να δημιουργήσουν έναν κόμβο στην περιοχή.
 
Ο ΔΕΣΦΑ εξυπηρετούσε αυτά τα σχέδια αφού οι υποδομές που ελέγχει είναι αλληλένδετες με τη στρατηγική της SOCAR για τη δραστηριοποίησή της επί ευρωπαϊκού εδάφους. Συνεπώς θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις και στο θέμα του TAP με πιθανή την ακύρωση της κατασκευής του.
 
Σημειώνεται πώς τον ΔΕΣΦΑ είχαν διεκδικήσει και οι Ρώσοι με πολύ μεγαλύτερη προσφορά από αυτή της SOCAR, αλλά η κυβέρνηση του Α. Σαμαρά βρήκε προσχώματα δήθεν στην αντίδραση της Κομισιόν. Θυμίζεται επίσης πώς μετά την επιλογή της SOCAR οι Ρώσοι απέσυραν την προσφορά τους για την ΔΕΠΑ. Τώρα λοιπόν η Μόσχα αναμένεται να σπεύσει να εκμεταλλευτεί τα νέα δεδομένα και σαφώς μια κυβερνητική πολιτική που είναι σαφώς πιο φιλική. 
 
Τώρα λοιπόν αποκαλύπτεται πώς η προηγούμενη κυβέρνηση όχι εθνική στόχευση δεν είχε, αλλά κοιτούσε να ξεπουλήσει απλά ότι μπορούσε για να βάλει στα ταμεία μερικά εκατομμύρια ευρώ και να δείξει στους Ευρωπαίους ότι προχωράει τις αποκρατικοποιήσεις, σε βάρος βέβαια του δημοσίου συμφέροντος.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ


Όπως πολύ σωστά δήλωσε ο υπουργός οικονομικών, εάν η Ελλάδα δεν ρισκάρει τη ρήξη, δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα της - με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε «αέναη» αποικία των δανειστών της, ενώ οι Έλληνες σε σκλάβους χρέους...


του ΒΑΣΙΛΗ ΒΙΛΙΑΡΔΟΥ

"Αναγνώστης: Σας διαβάζω συχνά και βλέπω αλλαγές στις απόψεις σας. Κάποιες φορές γράφετε πως η διαπραγμάτευση πρέπει να είναι ήπια και κάποιες άλλες σκληρή. Ορισμένες φορές αναφέρετε πως το χρέος δεν μπορεί να διαγραφεί πραξικοπηματικά από την Ελλάδα, ενώ άλλες πως πρέπει να το απαιτήσουμε άμεσα. Γνωρίζετε ότι η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα, πως η αλλαγή του κράτους είναι μια τεράστια και χρονοβόρα διαδικασία, καθώς επίσης ότι, δεν μπορεί να ζητήσει τα πάντα «μονοκονδυλιά» - το ξέρετε καλύτερα από τον καθένα.

Έχει μηδενική φερεγγυότητα διεθνώς, πρέπει να αποδείξει ότι έχει αλλάξει την κυβερνητική πολιτική της, πως οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να γίνουν πρακτικά (ενώ σήμερα είναι μόνο στα λόγια), ότι πρέπει να ισχυροποιηθούν τα...
«ρεύματα υποστήριξης» από τις άλλες χώρες, καθώς επίσης πως η χώρα μας πρέπει να αλλάξει τις «δομές» της, για να μπορέσει να διαπραγματευτεί το χρέος της δυναμικά και επί της ουσίας.
Αυτά είχα διακρίνει ως θέσεις σας, ενώ τονίζετε πάντα πως και για την Ευρώπη το πλήγμα θα είναι μεγάλο, εάν η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει εκούσια το ευρώ. Εν τούτοις, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι δυνατότητες ανάκαμψης όλων των υπολοίπων είναι πολύ μεγαλύτερες, σχετικά με τις δικές μας.

Απάντηση: Ελπίζουμε να μην θεωρείτε πως πρέπει να κρατάει κανείς σταθερά και στην ίδια κατεύθυνση το τιμόνι του πλοίου, όταν η θάλασσα αγριεύει και τα κύματα μεγαλώνουν. Αλλαγές στις βασικές θέσεις δεν υπάρχουν, όμως σε ορισμένα σημεία, οι στρατηγικές προτάσεις έχουν μετεξελιχθεί, ώστε να συμβαδίζουν με τυχόν αλλαγές στις επικρατούσες συνθήκες. Θα πρέπει να κατανοήσουμε, πως οικονομική πολιτική δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνικο-πολιτική ιδεολογία, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό «αμετάλλακτη».

Σε ορισμένα σημεία πάντως έχετε δίκιο, αλλά το χρέος έχει ξεπεράσει πλέον το 180% ξανά, οι αγορές έχουν κλείσει οριστικά μετά τα λάθη των δύο μεγάλων κομμάτων στις αρχές Οκτωβρίου, οι Έλληνες έχουν εξαθλιωθεί και χρειάζονται προοπτικές - χωρίς τις οποίες δεν θα συναινέσουν σε πραγματικές αλλαγές.

Η μείωση του χρέους θα δημιουργούσε την απαιτούμενη αισιοδοξία - εάν υποθέσουμε βέβαια πως η σημερινή κυβέρνηση έχει την πρόθεση, καθώς επίσης την ικανότητα να εφαρμόσει πιστά αυτά που έχει εξαγγείλει. Διαφορετικά, η απογοήτευση θα είναι πολύ μεγάλη και το χάος καιροφυλακτεί.

Αναγνώστης: Η μείωση του χρέους, η διαγραφή μεγάλου μέρους του δηλαδή, ξέρετε καλά πως αυτή τη στιγμή δεν θα γίνει αποδεκτή. Επομένως, εάν επιμένουμε σε κάτι τέτοιο τώρα, θα καταστραφούμε μόνοι μας. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο υπουργός οικονομικών αύριο είναι ρεαλιστικό και μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Αυτό θα δώσει χρόνο στην κυβέρνηση, έτσι ώστε να δρομολογήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει - καθώς επίσης να γεμίσει τα κρατικά ταμεία, με τα τεράστια ποσά της φοροδιαφυγής. Εάν ολοκληρώσει δε τη δικαστική έρευνα, όσον αφορά την υπεξαίρεση τεραστίων ποσών, κατάσχοντας τα χρήματα που έχουν κλαπεί από το ελληνικό δημόσιο, διαφεύγοντας στο εξωτερικό, θα έχει επαρκείς πόρους για να προβεί σε μέτρα ανακούφισης των ασθενέστερων.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο, έχοντας αποκτήσει ξανά φερεγγυότητα και σταθερότητα, μπορεί να συζητήσει ρεαλιστικά για τη διαγραφή μέρους του χρέους. Όταν ολοκληρώσει το λογιστικό έλεγχο του χρέους, θα μπορεί να μιλήσει και με αριθμούς - κάτι που σήμερα είναι αδύνατον.

Είναι η πρώτη φορά που ανοίγονται οι «φάκελοι της διαπλοκής και της διαφθοράς», από τη σύσταση του ελληνικού κράτους. Αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να πτωχεύσει και το συγκεκριμένο έργο πρέπει να ολοκληρωθεί.

Απάντηση: Η διαγραφή χρέους ήταν η βασικότερη δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης, ο κύριος λόγος που κέρδισε τις εκλογές, το επίκεντρο των κατηγοριών που σωστά εξαπέλυε εναντίον του τότε πρωθυπουργού (επειδή αυτός επέμενε πως το χρέος είναι βιώσιμο), καθώς επίσης η αφορμή για τις πρόωρες εκλογές - οι οποίες εύχομαι να αποδειχθεί πως δεν ήταν μοιραίες. Τυχόν αλλαγή στάσης, θα ήταν αρκετή για να χάσει η παρούσα κυβέρνηση την εκλογική της ισχύ, επομένως και να μην είναι σε θέση να επιβάλλει τις όποιες θέσεις – απαιτήσεις της στους ξένους εταίρους μας. Η εκλογική πλειοψηφία που κέρδισε το νέο κόμμα, είναι σημαντικά χαμηλότερη (41%, με συνεργασία κομμάτων, έναντι 48% των προηγούμενων κυβερνήσεων) και επομένως οι πολίτες διατηρούν ακόμη στάση επιφυλακτική. Μια απότομη μεταστροφή στις βασικές θέσεις του κυβερνώντος κόμματος και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την εκλογή του, θα διακινδύνευε την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Τα υπόλοιπα ελπίζουμε όλοι, αλλά και θα βοηθήσουμε, να επαληθευτούν στην πράξη - επειδή δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που τα ακούμε.

Αναγνώστης: Χωρίς λογιστικό έλεγχο του χρέους, οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να δεχτούν διαγραφή. Η διαδικασία όμως αυτή απαιτεί χρόνο, ενώ πρώτη προτεραιότητα είναι η σταθεροποίηση της χώρας - χωρίς την οποία είναι αδύνατον να διενεργηθούν υγιείς επενδύσεις.

Χωρίς την πάταξη της διαφθοράς, όσο χρήματα και αν δοθούν στην Ελλάδα, θα καταλήξουν στις γνωστές «μαύρες τρύπες». Επειδή τώρα αναφερθήκατε στις εκλογές, θα σας θυμίσω πως η κυβέρνηση τις κέρδισε, όταν αναφέρθηκε σε λύση εντός του ευρώ - κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε

Απάντηση: Η Ελλάδα είναι εντός του ευρώ, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση εκεί αναζητούσε τις λύσεις, απαιτώντας τα ίδια - την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, με χαμηλά επιτόκια. Εάν δεν μεσολαβούσαν δε οι πρόωρες εκλογές, θα το είχε πιθανότατα πετύχει - ενδεχομένως μαζί με την έξοδο στις αγορές, κάτι που σήμερα αποτελεί πλέον παρελθόν".

Άρθρο
Θεωρήσαμε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε τον ελαφρά διαμορφωμένο παραπάνω «διάλογο» με αναγνώστη της σελίδας - επειδή φαίνεται πώς σκέφτονται ορισμένοι Έλληνες, όσον αφορά τα θέματα που απασχολούν την πατρίδα μας. Έχουμε φυσικά την πεποίθηση ότι κανένας δεν είναι αλάνθαστος, πως όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, ενώ δύσκολα μπορούν να κριθούν με απόλυτη σιγουριά.

Επίσης πως όταν οι καιροί αλλάζουν, πρέπει να αλλάζουμε και εμείς - υπενθυμίζοντας το ρητό του Balzac, σύμφωνα με το οποίο «Όταν ο άνθρωπος καυχιέται πως ποτέ δε θα αλλάξει τις πεποιθήσεις του, όταν δηλαδή αναλαμβάνει την υποχρέωση να πατάει πάντοτε σε μια ίσια γραμμή, τότε είναι ένας ανόητος, όντας σίγουρος ότι είναι αλάνθαστος».

Ανεξάρτητα τώρα από όλα αυτά, είναι εύλογο πως πρέπει κανείς να διαπραγματεύεται ήρεμα αλλά αποφασιστικά, γνωρίζοντας ακριβώς τι επιδιώκει - προφανώς δε να μπορεί να πείσει τους συνομιλητές του τεκμηριωμένα, έχοντας απόλυτη γνώση του θέματος, για το οποίο αναζητάει μία ρεαλιστική, μακροπρόθεσμα βιώσιμη λύση.

Στα πλαίσια αυτά, εάν η Ελλάδα ζητήσει σήμερα μία επόμενη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών της, με οποιονδήποτε «τεχνικό» τρόπο, ο οποίος θα εμπεριέχει τόκους, δεν πρόκειται την εμπιστευθούν μελλοντικά ούτε οι εταίροι της, ούτε οι αγορές - αφού όλοι γνωρίζουν πως το δημόσιο χρέος μας, στο 180% του ΑΕΠ, μετά την καταστροφή που προκάλεσε η Τρόικα στην ελληνική οικονομία, δεν είναι πλέον βιώσιμο.

Εάν όμως δεν μας εμπιστευθούν ούτε οι εταίροι μας, ούτε οι αγορές, τότε θα παραμείνουμε δυστυχώς στον ορό του ΔΝΤ και της Γερμανίας, «αέναη» αποικία και σκλάβοι χρέους στο διηνεκές - ενώ θα μεταφέρουμε τα χρέη μας στις επόμενες γενιές, επαυξημένα από τους τόκους.

Περαιτέρω, επίσης όλοι γνωρίζουν πως είναι «φύσει αδύνατον» να έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, σύμφωνα με τη δέσμευση της κυβέρνησης, εάν αυξήσουμε παράλληλα τις δαπάνες - οπότε ότι θα πρέπει να χρηματοδοτούνται τα ελλείμματα με δανεικά από τις αγορές, στις οποίες όμως δεν έχουμε πρόσβαση. Όταν ισχυριζόμαστε επί πλέον πως δεν θα χρειαστούμε νέα δάνεια, τότε γινόμαστε αστείοι - δεν μας πιστεύει κανείς.

Από την άλλη πλευρά, όταν αναφέρουμε πως ο στόχος μας είναι να επιτύχουμε πρωτογενώς (προ τόκων) ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς ή, έστω, ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5%, τότε αποδεχόμαστε πως το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται, τουλάχιστον κατά το ποσόν των τόκων. Επομένως, δεν πρόκειται να έχουμε ποτέ πρόσβαση στις αγορές, επειδή δεν θα διακινδυνεύσουν να επενδύσουν σε μία χώρα, το δημόσιο χρέος της οποίας υπερβαίνει το 180% του ΑΕΠ της.

Όσον αφορά τώρα το παράδειγμα που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι η Ιαπωνία δεν έχει πρόβλημα χρηματοδότησης, παρά το ότι τι δημόσιο χρέος της είναι της τάξης του 235% του ΑΕΠ της, ξέχασε προφανώς δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους: αφενός μεν ότι η χώρα δανείζεται από το εσωτερικό της, σε ποσοστό πάνω από 90% και με σχεδόν μηδενικά επιτόκια, αφετέρου πως ο παραγωγικός της μηχανισμός, ειδικά οι εξαγωγικός, μάλλον δεν συγκρίνεται με αυτόν της Ελλάδας. Επίσης πως η Ιαπωνία έχει τη νομισματική κυριαρχία, την οποία έχει απολέσει η πατρίδα μας - παραδίδοντας την στην ΕΚΤ, οπότε στη Γερμανία.

Η θέση μας
Κατά τη δική μας άποψη, κάτω από τις σημερινές προϋποθέσεις, η ονομαστική διαγραφή χρέους της τάξης του 50%, η μείωση του δηλαδή κατά 160 δις € περίπου, είναι απαραίτητη για να καταστεί βιώσιμο - οπότε να μας εμπιστευθούν οι εταίροι μας, καθώς επίσης οι αγορές.

Προφανώς δεν έχουμε την ψευδαίσθηση πως είναι εύκολο κάτι τέτοιο, ενώ δεν θα επιχειρούσαμε σε καμία περίπτωση μονομερείς ενέργειες, διακινδυνεύοντας την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - η οποία, λόγω της καταστροφής του παραγωγικού μας ιστού, καθώς επίσης της τεράστιας εξάρτησης μας από τις εισαγωγές, θα ήταν αυτοκτονική. Εν τούτοις, θα επιμέναμε στη θέση μας, αφήνοντας τους άλλους να αποφασίσουν, με δική τους ευθύνη - αφού οτιδήποτε άλλο θα ήταν ανειλικρινές.

Όσον αφορά τώρα τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους θα ζητούσαν κάτι ανάλογο πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης, χωρίς να το αποκλείουμε θεωρούμε ότι μόνο εμείς έχουμε το ηθικό έρεισμα - επειδή η χώρα μας έχει καταστραφεί από τα μέτρα που της επιβλήθηκαν από την Τρόικα, κάτι που δεν έχει συμβεί στα υπόλοιπα κράτη, ενώ η διαγραφή μπορεί να τεκμηριωθεί με πολλούς τρόπους (ανάλυση).

Η μοναδική ίσως χώρα που θα μπορούσε και θα έπρεπε να απαιτήσει κάτι ανάλογο, μία διαγραφή δηλαδή της τάξης των 60 δις €, είναι η Ιρλανδία - οι Πολίτες της οποίας υποχρεώθηκαν άδικα από την ΕΚΤ, να αναλάβουν τα χρέη των τραπεζών τους (άρθρο). Εν τούτοις, η λοιπή συμπεριφορά της Ευρώπης απέναντι στην Ιρλανδία ήταν πολύ πιο θετική, συγκριτικά με την Ελλάδα - αφού της επιτράπηκαν οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, οπότε η παραμονή των αμερικανικών επιχειρήσεων στα εδάφη της, με τεράστια πλεονεκτήματα για την οικονομία της.

Περαιτέρω, η τοποθέτηση της σημερινής κυβέρνησης πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με την οποία απαιτούσε μία ανάλογη αντιμετώπιση με αυτήν της Γερμανίας το 1953 (όπου καμία άλλη χώρα δεν ζήτησε τότε τα ίδια), ήταν απολύτως εύλογη και σωστή. Πόσο μάλλον όταν η Ελλάδα έκανε μεν πολλά λάθη, αλλά δεν αιματοκύλισε την Ευρώπη - ενώ η οικονομία της καταστράφηκε εντελώς, σχεδόν όπως αυτή της Γερμανίας, μετά το 2010 με αποκλειστική ευθύνη της Τρόικας. Υπενθυμίζουμε πως στη Γερμανία τότε προσφέρθηκαν τα εξής:

(α) Ονομαστική διαγραφή του δημοσίου χρέους της, περίπου κατά 50%, με την επιβάρυνση των φορολογουμένων Πολιτών 23 συνολικά χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

(β) Πληρωμή των υπολοίπων με περίοδο χάριτος, καθώς επίσης με ρήτρα εξαγωγών - όπου δυστυχώς η κυβέρνηση μας ζήτησε ρήτρα ανάπτυξης, η οποία δεν είναι το ίδιο. Η αποπληρωμή λοιπόν των χρεών της Γερμανίας συνδέθηκε με την αύξηση των εξαγωγών της - γεγονός που σημαίνει ουσιαστικά ότι, οι «χώρες-πελάτες» της επιβαρύνθηκαν έμμεσα και με τα υπόλοιπα χρέη της.

(γ) Σχέδιο Marshall για την ανοικοδόμηση της, καθώς επίσης για την αναβίωση του παραγωγικού της μηχανισμού, με κέντρο βάρους τις εξαγωγές. Η ελληνική κυβέρνηση πάντως δεν έχει ζητήσει με σαφήνεια κάτι ανάλογο - χωρίς το οποίο όμως η διαγραφή χρέους είναι «δώρο άδωρο», αφού η Ελλάδα θα βρεθεί ξανά στην ίδια θέση, μετά από μερικά χρόνια.


Ειδικότερα, παρά το ότι το ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών μας είναι σήμερα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ελαφρά θετικό (γράφημα), δεν είναι διατηρήσιμο - επειδή οφείλεται κυρίως στη μείωση των εισαγωγών και όχι στην αύξηση των εξαγωγών, οπότε κάποια στιγμή θα επιστρέψει στα ελλείμματα.

Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες επενδύσεις στον παραγωγικό της μηχανισμό - οι οποίες είναι απίθανο να διενεργηθούν, εάν δεν βοηθηθεί από την Ευρώπη, όπως ακριβώς η Γερμανία το 1953.


Πόσο μάλλον όταν η επόμενη χρηματοπιστωτική καταιγίδα είναι προ των πυλών, ενώ φυσικά θα επιταχυνθεί, εάν η Γερμανία παραμείνει αρνητική, όσον αφορά την ενίσχυση της Ελλάδας - με πρώτα θύματα την Ιταλία και την Ισπανία (ανάλυση), οι οποίες ευρίσκονται στα όρια της στάσης πληρωμών, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα στο εσωτερικό τους.

Επίλογος
Δεν ισχυριζόμαστε φυσικά πως δεν κάνουμε λάθος ή πως η θέση μας δεν έχει σφάλματα - αφού κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον εγωιστικό. Θεωρούμε όμως πως κάπου εκεί θα πρέπει να αναζητηθεί η λύση των προβλημάτων μας - με ειλικρίνεια, με ρεαλισμό αλλά και με την απαιτούμενη υπομονή, έτσι ώστε να γίνει από όλους κατανοητή.

Είμαστε πάντως βέβαιοι πως, ακόμη και αν δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στη χώρα μας, το πρόβλημα της Ευρωζώνης θα συνεχίσει να υπάρχει - αφού δεν οφείλεται στην Ελλάδα, αλλά στη Γερμανία. Εάν η χώρα αυτή συνεχίσει να «απομυζεί» τους εταίρους της, τρεφόμενη από τις σάρκες τους και επιβοηθούμενη από την κρίση, η Ευρωζώνη θα διαλυθεί.

Απόδειξη αποτελούν τα τεράστια εμπορικά της πλεονάσματα, τα οποία αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο τον τελευταίο χρόνο - επειδή όλοι γνωρίζουν πως τα πλεονάσματα του ενός είναι ίσα με τα ελλείμματα του άλλου.

Πως η εξίσωση δηλαδή είναι μηδενικού αθροίσματος (πλεονάσματα + ελλείμματα = μηδέν) οπότε, εάν η Γερμανία συνεχίσει την ίδια εγωιστική πορεία, όλες οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης, η μία μετά την άλλη, θα χρεοκοπήσουν παραμένοντας στο ευρώ - κάτι που φυσικά θα το καταλάβουν κάποια στιγμή, επιλέγοντας την έξοδο τους.


Υστερόγραφο: Υπενθυμίζουμε ότι, εμείς είχαμε αναφερθεί πρώτοι στη συμφωνία του 1953 της Γερμανίας, πριν από την εισβολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα το 2010, ζητώντας τότε μόνο το δεύτερο σκέλος της: την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με τα επιτόκια της ΕΚΤ, με μία περίοδο χάριτος έτσι ώστε να ξεφύγουμε από την ύφεση, καθώς επίσης με ρήτρα εξαγωγών.

Εκείνη την εποχή η ελληνική οικονομία δεν είχε ακόμη καταστραφεί, η ανεργία δεν είχε εκτοξευθεί στα ύψη, δεν είχαν χρεοκοπήσει εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι Έλληνες δεν είχαν εξαθλιωθεί - ενώ η χώρα δεν είχε βυθιστεί στον απόλυτα καταστροφικό αποπληθωρισμό, ο οποίος αυξάνει από τη φύση του τα χρέη (ανάλυση).

Στη συνέχεια είμαστε αντίθετοι με το PSI (ανάλυση), γνωρίζοντας πως θα πλήρωναν το 50% οι ίδιοι οι Έλληνες - ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, δημόσιοι οργανισμοί, ιδιώτες Έλληνες ομολογιούχοι. Γνωρίζαμε επίσης πως θα χρεοκοπούσε το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, καθιστώντας αναγκαία την ανακεφαλαιοποίηση του - η οποία «κατανάλωσε» το υπόλοιπο 50% της διαγραφής (εκτός από την υποθήκευση της χώρας, το αγγλικό δίκαιο που επιβλήθηκε κοκ.).

Παραμείναμε δε σταθεροί στις ίδιες θέσεις, έως τις αρχές του Οκτωβρίου του 2014, όπου η Ελλάδα είχε ακόμη τη δυνατότητα να ανακάμψει, εάν η Ευρώπη τηρούσε την υπόσχεση της του 2012, για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με χαμηλά επιτόκια - καθώς επίσης εάν δεν προκηρύσσονταν πρόωρες εκλογές. Έκτοτε χάθηκε οριστικά η πρόσβαση μας στις αγορές, η οποία είναι μάλλον αδύνατον να ανακτηθεί, εάν δεν μεσολαβήσει η διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους.

www.analyst.gr – Βασίλης Βιλιάρδος

© Copyright 2014 — Analyst.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.

Ο Σόιμπλε στο σεντούκι


του Γ. Ανανδρανιστάκη
Δύο αντίρροπες δυνάμεις δρουν εσχάτως πάνω και δίπλα από τα κεφάλια μας. Η μία σπρώχνει χιλιάδες ανθρώπους στις πλατείες για να ζητήσουν αξιοπρέπεια κι ανάσα. Η άλλη σπρώχνει προς τα γκισέ των τραπεζών για ανάληψη καταθέσεων. Είναι λίγοι αυτοί που τρέχουν στα γκισέ, αρκετοί όμως για να δημιουργήσουν θέμα. Οι πολλοί των πλατειών βοηθούν, εν γνώσει τους, την ελληνική πλευρά στη σκληρή διαπραγμάτευση των ημερών. 
Οι λίγοι των γκισέ βοηθούν, εν αγνοία τους, την πλευρά των δανειστών, καθιστώντας τα χρονικά περιθώρια εντελώς ασφυκτικά. 
Δεν αναφέρομαι στους ανθρώπους που βγάζουν χρήματα από τις τράπεζες για να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες ανάγκες τους
Ούτε καν σε αυτούς που αποσύρουν μεγάλα ποσά για να τα πάνε στην Ελβετία. 
Αυτοί τα ίδια έκαναν πάντα, τα ίδια θα κάνουν και τώρα. 
Ο λόγος γίνεται για αυτούς που παίρνουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες για να τα φυλάξουν στα σπίτια τους. 
«Δέκα δισ. ευρώ βρίσκονται στα σεντούκια» έγραφαν οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου. 
Και στα σεντούκια, και στα στρώματα, και στα πλακάκια, και στα υπόγεια, και όπου άλλου νομίζει ο καθένας ότι τα χρήματά του είναι προφυλαγμένα από το τέρας του Grexit.

Το τέρας του Grexit είναι μυθικό, δεν υπήρξε, δεν υπάρχει, δεν πρόκειται να υπάρξει
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έχει τεράστιες συνέπειες για την Ευρωζώνη. 
Το λέει ο Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής του ESM, του ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοδότησης, το λέει το Γραφείο Εργασίας του ΟΗΕ, το λένε δεκάδες οικονομολόγοι. 
Δεν είναι καν θέμα Ευρωζώνης. 
Το ευρώ είναι, μαζί με το δολάριο, το νόμισμα στο οποίο τοποθετούν τα αποθεματικά τους τα κράτη και οι επιχειρήσεις, οπότε ακόμη και η μικρότερη αναταραχή μπορεί να προκαλέσει απώλειες δισεκατομμυρίων
Θα το θυμίζουμε με κάθε ευκαιρία: 
Η Άνγκελα Μέρκελ έχει παραδεχτεί ότι την προηγούμενη φορά που ετοίμαζαν με τον Σόιμπλε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, την πήρε τηλέφωνο ο Κινέζος πρωθυπουργός και της είπε να μην κάνει βλακείες. 
Και τελικά δεν έκανε.

Το Grexit είναι ον μυθικό, τα μυθικά όντα ωστόσο είναι ενίοτε πολύ επικίνδυνα
Αν νομίζεις ότι είναι ξοπίσω σου και σε κυνηγούν, αρχίζεις να τρέχεις μανιασμένα, με κίνδυνο να πέσεις στον γκρεμό ή να πάθεις ανακοπή. 
Αυτό έχουν πάθει και οι συμπολίτες μας που πάνε και παίρνουν από τις τράπεζες τις 5, τις 10, τις 20 χιλιάδες τους για να τις σώσουν από την καταστροφή. 
Αδειάζοντας τα ταμεία των τραπεζών, φέρνουν την καταστροφή πιο κοντά. 
Όχι την καταστροφή των άλλων, τη δική τους καταστροφή. 
Άμα συμβεί, φίλε μου, το μοιραίο, είτε τα έχεις τα λεφτά στο στρώμα είτε τα έχεις στα πλακάκια, στο τέλος θα στα κλάψει ο Χαράλαμπος.
Συμπέρασμα: 
Πριν βάλεις τα λεφτά στο σεντούκι, κοίτα πρώτα να δεις αν είναι μέσα ο Σόιμπλε.

Οι θλιβεροί ραγιάδες, γερμανοτσολιάδες…


Θορυβήθηκαν οι δωσίλογοι από την «αντίσταση» της κυβέρνησης στους νέους αποικιοκράτες της γερμανικής «σιδερένιας φτέρνας»!!! 
Θορυβήθηκαν, επειδή η κυβέρνηση ΔΕΝ έφτασε στα έσχατα όρια του δωσιλογισμού και εξευτελισμού: Να πέσει στα τέσσερα και να γλείψει τις μπότες των αποικιοκρατών!!!
 
Τα είχε σχεδόν αποδεχτεί ΟΛΑ η κυβέρνηση,

αλλά αρνήθηκε να γλείψει τις μπότες και οι Έλληνες δωσίλογοι, οι θλιβεροί ραγιάδες, γερμανοτσολιάδες θορυβήθηκαν!!! 

Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, το υπαλληλάκι του Μπόμπολα (Σταύρος), όλη η σάρα και η μάρα του ραγιαδισμού και του κυβερνητικού δωσιλογισμού, συνασπίστηκε εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, …θορυβημένη για το ναυάγιο του Eurogroup… 

ΟΛΟΙ αυτοί και τα αηδιαστικά παπαγαλάκια τους (οι δημοσιογραφικές πόρνες) θρηνούν, με αναφιλητά γιγάντιας υποκρισίας, για την Ελλάδα που την οδηγεί ο Τσίπρας στα βράχια. 

 
Θανάσης Μαυρίδης. 
Από τα νέα "αστέρια" 
του ραγιαδισμού...
 

Και ποια είναι η διέξοδος και η πορεία πλεύσης για να μην οδηγηθεί η Ελλάδα στα βράχια; 

ΟΧΙ βέβαια στο γενναίο και βροντώδες «ΟΧΙ» στο 4ο Ράιχ,τους τοκογλύφους και τους αυθάδεις εκβιασμούς τους, ΟΧΙ στα φασιστικά τελεσίγραφα των νέων αποικιοκρατών, αλλά στο να συρθούμε, σαν σκουλήκια, στις μπότες των δημίων μας και να τις γλείψουμε… 

Αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΝ οι άθλιοι γερμανοτσολιάδες, διότι κατά τα άλλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει γονατίσει, σχεδόν, σε ΟΛΑ… 

Απλώς δεν έχει φιλήσει (ακόμα) τις μπότες των δημίων μας!!! 

Τέτοια ανατριχιαστική φρενοβλάβεια ραγιαδισμού και κακοήθεια δωσιλογισμού από τα πρώην κυβερνητικά ανδρείκελα και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους:Απαιτούν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να φιλήσει και τις μπότες των αποικιοκρατών… 
Μόνο έτσι, για αυτά τα ελεεινά απανθρωπάρια του ραγιαδισμού ΔΕΝ θα πέσει η Ελλάδα στα βράχια… 

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ του φρενοβλαβούς ραγιαδισμού και της δωσίλογης κακοήθειας
«Η διαλεκτική της ρήξης καθορίζεται όχι από τις καλές ή κακές προθέσεις της νέας κυβέρνησης, αλλά από τα αντικειμενικά γεγονότα, από αυτά που η κυβέρνηση πρακτικά θέλει να προωθήσει. 

Και η πρακτική υλοποίηση των εξαγγελιών του Τσίπρα είναι, εξ αντικειμένου, ΡΗΞΗ με τις δυνάμεις της κατοχής μας. 

Μπορεί οι προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μην ανατρέπουν καταστάσεις, μπορεί, σε σχέση με αυτά που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός, να είναι ασπιρίνες ή ακόμα και συμβολικά πυροτεχνήματα, ωστόσο, λόγω του κατοχικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί, αποτελούν ένα μίνιμουμ μεταβατικό πρόγραμμα ΡΗΞΗΣ με τις δυνάμεις της ευρω-κακουργίας. 

Αυτά τα μικρά και κουτσά, έστω, μέτρα αντί-λιτότητας, έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τις δυνάμεις και τους μηχανισμούς των ευρω-αποικιοκρατών, οι οποίοι καμία αντί-λιτότητα δεν μπορεί να ανεχτούν, όχι μόνο λόγω της καπιταλιστικής κρίσης κατάρρευσης, αλλά και διότι πάνω στη λιτότητα έχουν στηρίξει την ΥΠΟΤΑΓΗ των εθνών και λαών. 


πηγή ρεσάλτο

ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΠΟΛΥ!!!


Αντώνη βιάζεσαι πολύ!!!
Βιάζεται πολύ ο Σαμαράς, πάρα πολύ... Η μόνη του έγνοια είναι προφανώς να καταστραφεί η χώρα για να δικαιωθεί στα περί «αριστερής παρένθεσης». Πολύ κακό για έναν πατριώτη όπως ο Αντώνης...
Εχθές Δευτέρα 16/02/2015 και εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων, ο αρχηγός της ΝΔ έκρινε σκόπιμο – αντί να πάρει τηλέφωνο τον Α. Τσίπρα – να συνομιλήσει με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Σταύρο Θεοδωράκη και να διαρρέουν στη συνέχεια τους προβληματισμούς τους ως δήθεν «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις».
Ομολογουμένως θέλει πολύ θάρρος και θράσος να έχεις φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού γυρίζοντάς την επί δυο χρόνια σε πυραμιδική ύφεση και κατόπιν εορτής να εμφανίζεσαι ως... δύναμη σταθερότητας, επειδή ήσουν απλά υποτακτικός και «yes man». 
Όσο ακριβώς θράσος απαιτείται για να μην παραδώσεις το Μαξίμου στον επόμενο πρωθυπουργό και να μην σηκωθείς όρθιος όταν σου προτάσσει το χέρι για χειραψία...
Που ακούστηκε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενόσω η πατρίδα του μάχεται να καταστρώνει «φράξια» αναντίον του πρωθυπουργού με άλλους αρχηγούς της αντιπολίτευσης;
Ο άλλος δε, ο «πρωταγωνιστής» ήθελε και να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για να δει τη φάτσα του στο Προεδρικό Μέγαρο «σε πλάνο κόντρ μπλονζέ με babe τριπόδι και βάθος πεδίου».
Ήθελε δηλαδή ο Σταύρακας να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις και να μεταβεί ο πρωθυπουργός της χώρας να τον ενημερώσει για να του πει ο Σταύρακας πως θα διαπραγματευτεί. Μιλάμε για την απόλυτη τρέλα όλων αυτών των «σαλτιμπάγκων» που βρέθηκαν στην πολιτική για να ικανοποιήσουν το υπερ-εγώ τους και τα σύνδρομα ναρκισσισμού από τα οποία πάσχουν.
Θα μπορούσε λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς ως «γνήσιος πατριώτης» να πάρει τηλέφωνο τον πρωθυπουργό της χώρας και να του διαμηνύσει πως σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης (κι όχι του ΣΥΡΙΖΑ) για να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για τον τόπο μας.
Είναι να απορεί κανείς για ποιο λόγο ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορεί την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, όταν ο ίδιος προ ολίγων μηνών αρνήθηκε (και καλά έκανε) να δεχθεί τις πιέσεις των Ευρωπαίων και να υπογράψει νέο πρόγραμμα και νέο μνημόνιο.
Δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικροτεί κείμενο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που αναφέρει ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στέκεται εμπόδιο στο μέλλον του ελληνικού λαού».
Ο κ. Σαμαράς και οι συν αυτώ πρέπει επιτέλους να διαλέξουν πλευρά. Είναι με την Ελλάδα ή με τους δανειστές;
Κι αν είναι με τους «από εκεί» καλύτερα εχθές να έπαιρνε απευθείας τον Ντάισελμπλουμ...
Κάποιος πρέπει να του πει ότι δεν μπορείς να είσαι και με το... χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα...
Αγαπητέ Αντώνη, αν δεν στο έχει πει ο Χρύσανθος και η «Ομάδα Αλήθεια», οι πλευρές που αντιμάχονται στο Eurogroup είναι δύο: Ο ελληνικός λαός και οι εκπρόσωποι των δανειστών! 
Για αυτό λοιπόν ανέβα στο «πατριδόμετρο» που μόνος σου έφτιαξες και πες μας προς τα που γέρνει η ζυγαριά...


Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/tromokraths/story/557457/antoni-viazesai-poly#ixzz3S1QsbIaF

"Βόμβα" από Μόσχα: Ετοιμάζεται πακέτο οικονομικής βοήθειας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΞ Ν.ΧΟΥΝΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΕΣΒΗ
15:10
17/02/2015
Εμμεση, αλλά σαφή παρέμβαση καταγράφεται από την Μόσχα τις τελευταίες ώρες και σίγουρα η Ρωσία δίνει έναν διαπραγματευτικό «άσσο» στον Α.Τσίπρα αυτές τις κρίσιμες ώρες της διαπραγμάτευσης μετά το χθεσινό «ΟΧΙ» της Ελλάδας με ρεπορτάζ του RT που αποκαλύπτει ότι έχει συζητηθεί μεγάλη οικονομική βοήθεια στους BRICS για την Ελλάδα!
Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής συναντήθηκε πριν λίγο στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον Ρώσο πρέσβη, Andrey Maslov και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις με τον Ρώσο πρέσβη να διαβεβαιώνει τον Ελληνα υπουργό ότι "Η Ρωσική Ομοσπονδία θα στηρίξει σε ότι χρειαστεί την Ελλάδα".
Η παρέμβαση την οποία είχε αποκαλύψει το defencenet.gr, έγινε πέρα από την επίσκεψη του Ρώσου πρέσβη, και με αφιέρωμα του κρατικού ενημερωτικού οργανισμού Russia Today όπου αποκαλύπτεται ότι είναι προ των πυλών οικονομική βοήθεια«Πιθανόν από τη Ρωσία ή την Κίνα, ή άλλες χώρες BRICS με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο» αναφέρει το RT.
Με τίτλο «Αν η ΕΕ δεν χρηματοδοτήσει, η Ελλάδα θα στραφεί στην Κίνα ή τη Ρωσία» το Russia Today, μετά το "ΟΧΙ" της Ελλάδας σημειώνει: «Η Ελλάδα έχει στη διάθεση της μόνο λίγες ημέρες για να αποφασίσει είτε αν θα συμφωνήσει στην επέκταση του προγράμματος διάσωσης της ΕΕ είτε αν θα απομακρυνθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους της και θα ζητήσει αλλού βοήθεια, πιθανόν από τη Ρωσία ή την Κίνα, ή άλλες χώρες BRICS» αναφέρεται σε άρθρο του RT.
Το Russia Today μάλιστα φιλοξενεί την άποψη του Βρετανού διπλωμάτη William Mallinson ο οποίος δήλωσε στο δίκτυο ότι "Η ΕΕ είναι νευρική γιατί ξέρει ότι Ελλάδα θα ψάξει κάπου αλλού για καλύτερη συμφωνία. Φοβούνται εκτός των άλλων ότι η Ελλάδα έρχεται πιο κοντά στη Ρωσία, ως όφειλε ιστορικά σε κάθε περίπτωση. Επειδή στο τέλος της ημέρας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι πιθανό να υπάρξει ένα δάνειο από τις BRICS, πιθανόν από Σινο-ρωσική βοήθεια, με πολύ χαμηλότερα επιτόκια».
Και σε αυτό το σημείο, το ρωσικό δίκτυο αποκαλύπτει ότι έχουν γίνει συζητήσεις μέσα στους BRICS για παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα και πως δεν είναι τυχαία η πρόσκληση στην Κίνα απόν Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ, ενώ την ίδια ώρα, τόσο και ο Ρώσος υπουργός Οικονομιών, αλλά και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσαν πως η Μόσχα δεν αποκλείει την παροχή κεφαλαίων στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον Mallinson, μία κίνηση προς την Κίνα ή τη Ρωσία, είναι μονόδρομος για την Ελλάδα
Οι BRICS (Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική) πολύ θα ήθελαν να αναπτύξουν στενούς οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα για να έχουν μια πύλη στην Ευρώπη και φαίνεται ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr