Ιταλoγερμανός ευρωβουλευτής: «Ο Βαρουφάκης έχει περισσότερους λόγους να χαμογελάει σε σχέση με τον Σόιμπλε»
Κατά τη διάρκεια των σκληρών διαπραγματεύσεων των τελευταίων εβδομάδων αρκετοί σχολιαστές έκαναν λόγο για ένα είδος μονομαχίας ανάμεσα στον Έλληνα και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Ο Φάμπιο Nτε Μάσι, ευρωβουλευτής της γερμανικής Αριστεράς και μέλος της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, σχολίασε το αποτέλεσμα στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandradio Kultur:
«Πολλά θα διαφανούν στην πραγματικότητα τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Νομίζω όμως ότι ο κ. Βαρουφάκης κατάφερε να ‘περάσει” κάποια πράγματα απέναντι στον Γολιάθ Σόιμπλε. (…) Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει περισσότερους λόγους να χαμογελάει σε σχέση με τον κ. Σόιμπλε».
Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις για εξέλθει από την κρίση, υπογράμμισε ο κ. Nτε Μάσι, δίνοντας τέλος ιδιαίτερη έμφαση σε ένα ακόμη σημείο: «Η Ελλάδα χρειάζεται βεβαίως και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά τις σωστές. Όχι εκείνες που πλήττουν πάντα τους απλούς ανθρώπους, αλλά χρειάζονται ένα αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα. Οι ολιγάρχες στην Ελλάδα πρέπει να επιτέλους να πληρώσουν φόρους».