Λίστα Λαγκάρντ… Συγκλονιστικά Στοιχεία… Τη «θάψανε» δόλια από το 2010… Αρχικά ο ΓΑΠ και μετά οι Σαμαροβενιζέλοι…
Συγκλονιστικά τα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα το «ΠΑΡΟΝ» – Να πώς μπορούσαμε να μη μας εκβιάζει κανένας Σόιμπλε και καμία Μέρκελ.
13,6 δισ. έσοδα από φόρους κρύβονται στη λίστα της Λαγκάρντ, στις 10.000 offshore και στα 24.710 εμβάσματα.
Από το 2010 είχαν όλα τα στοιχεία στα χέρια τους οι κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου και Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά τα είχαν θάψει για να μην πάνε φυλακή οι προστατευόμενοί τους, την ώρα που η Ελλάδα απειλούνταν με χρεοκοπία.
Τα Χριστούγεννα του 2010 το «ΠΑΡΟΝ» αποκάλυπτε την ύπαρξη της λίστας Φαλτσιάνι, η οποία περιείχε τα ονόματα ελλήνων καταθετών που είχαν βγάλει τις… οικονομίες τους στην ελβετική τράπεζα HSBC. Μέχρι τότε κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή της. Εκτός από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που την είχε παραλάβει στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 από τον ειδικό απεσταλμένο του πρέσβη μας στο Παρίσι κ. Χαλαστάνη, στον οποίο είχε παραδώσει επίσημο αντίγραφο της λίστας με τους 1.997 (τόσοι ήταν, όπως είχε ειπωθεί) η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, που σήμερα είναι γενική διευθύντρια του ΔΝΤ. Έκτοτε τα ίχνη της λίστας χάθηκαν, στο πλαίσιο της προσπάθειας να προστατευθούν τα τρία ξαδέλφια του Παπακωνσταντίνου που περιλαμβάνονταν στη λίστα, ο οποίος δικάζεται από την περασμένη Τετάρτη στο Ειδικό Δικαστήριο για τη σκαστή παρανομία του, από την οποία στερήθηκε χρήματα το Ελληνικό Δημόσιο. Σημειώνουμε ότι μέχρι στιγμής το Δημόσιο δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από την εν λόγω λίστα.
Σήμερα πάλι το «Π», χάρη στις πηγές του, αποκαλύπτει με στοιχεία πόσα χρήματα θα είχε πάρει το κράτος αν οι 2.062 είχαν πληρώσει για τη φοροδιαφυγή που έκαναν με τη μη δήλωση των εκατομμυρίων που έβγαλαν στην Ελβετία, τον παράδεισο των φοροφυγάδων-λαμογιών και αρπακτικών.
Φέρνουμε παράλληλα στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για τα 24.710 εμβάσματα του εξωτερικού, καθώς ύστερα από έλεγχο των στοιχείων προέκυψε ότι δεν είχαν δηλωθεί τα χρήματα που βγήκαν έξω. Αν και κλείνουν τρία χρόνια από τη στιγμή που ο τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος παρέδωσε στο υπουργείο Οικονομικών όλους τους φακέλους των 54.000 εμβασμάτων εξωτερικού τα έτη 2009, 2010 και 2011, και πάλι το Δημόσιο δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Γιατί; Οι κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος αλλά και οι υπουργοί Οικονομικών από το 2011 μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο είναι αρμόδιοι να απαντήσουν και έχουν την ευθύνη να εξηγήσουν για ποιον λόγο το κράτος δεν εισέπραξε τα χρήματα που εδικαιούτο.
Αποκαλύπτει ακόμη σήμερα το «Π» την προστασία που απολαμβάνουν τα πέντε τελευταία χρόνια από αυτούς που κυβέρνησαν οι 10.000 offshore που δραστηριοποιούνται εντός Ελλάδας…
Αν είχαν ελεγχθεί η λίστα Λαγκάρντ, τα 24.710 εμβάσματα εξωτερικού και οι 10.000 offshore, η Ελλάδα θα είχε στα χέρια της το λιγότερο 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ και κανένας Σόιμπλε, καμία Μέρκελ και κανένα ΔΝΤ δεν θα μπορούσε να μας εκβιάζει. Αυτά και πάμε παρακάτω…
1 δισ. ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ!
Μόλις τον Σεπτέμβριο του 2014 εδέησε το υπουργείο Οικονομικών να στείλει στο ΣΔΟΕ τη λίστα Λαγκάρντ. Έτσι μετονομάστηκε η λίστα που αρχικά είχε το όνομα Φαλτσιάνι (από το επίθετο του υπαλλήλου που δούλευε στην HSBC, ο οποίος υπέκλεψε χιλιάδες λογαριασμούς καταθετών από πάρα πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) επειδή η γαλλίδα υπουργός έδωσε το αντίγραφο της λίστας στον έλληνα συνάδελφό της. Μέχρι τότε την είχε κλειδωμένη στο συρτάρι του ο Παπακωνσταντίνου και μετά, όταν… αναδομήθηκε, την έδωσε στον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, ο οποίος την παρέδωσε σε… στικάκι στον διάδοχο του Παπακωνσταντίνου, τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, που όταν άρχισαν οι έρευνες δήλωσε ότι είχε… ξεχάσει το στικάκι στο συρτάρι του…
Από την έρευνα που έκαναν στελέχη του ΣΔΟΕ σε 25 υπο θέσεις βεβαιώθηκαν φόροι για την κάθε υπόθεση περίπου 500.000 ευρώ, που αν πολλαπλασιαστεί επί 2.062 (τόσοι είναι οι καταθέτες) βγαίνει ένα ποσό γύρω στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ!
Αυτοί που είχαν τα κλειδιά του Δημόσιου Ταμείου δεν πρέπει να δώσουν λογαριασμό για την… αδράνεια (;) που επέδειξαν;
4,4 δισ. ευρώ από τα εμβάσματα
Και προχωράμε στο… πανηγύρι που έγινε με τα 24.710 εμβάσματα εξωτερικού. Από τον έλεγχο των 54.000 εμβασμάτων εξωτερικού, σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, διαπιστώθηκε ότι οι 24.710 δεν τα είχαν δηλώσει, δεν είχαν, δηλαδή, φορολογηθεί. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από τον έλεγχο που έγινε μέχρι τον Ιανουάριο σε 738 υποθέσεις προέκυψε ότι οι διαφυγόντες φόροι ανέρχονται συνολικά στα 270.000.000 ευρώ. Κατά μέσο όρο 365.000 ευρώ ανά υπόθεση. Αν από τους 24.710 υπολογίσουμε ότι δεν έχουν δηλώσει τα χρήματα που έβγαλαν έξω οι μισοί, οι 12.000, επί 365.000 ευρώ, μαζεύονται 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ! Κάποιος φταίει και για αυτά τα χρήματα που δεν εισπράχθηκαν, κύριοι Σαμαρά και Βενιζέλο.
8,2 δισ. ευρώ από τις offshore
Και κλείνουμε τον λογαριασμό με τις 10.000 offshore που έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Μόνο στο Κρανίδι (απέναντι από τις Σπέτσες) έχουν έδρα 179 offshore εταιρείες! Από έλεγχο που έγινε μέσα στο 2013 σε 34 offshore επιβλήθηκαν συνολικά φόροι περί τα 40.000.000 ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο ανά εταιρεία περίπου 1.175.000 ευρώ. Αν από τις 10.000 μόνο οι 7.000 έχουν φορολογικό ενδιαφέρον, το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει περί τα 8,2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αν είχαν εισπραχθεί αυτά τα 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ, κύριοι Σαμαρά και Βενιζέλο, θα ήταν λιγότεροι οι φτωχοί, οι άνεργοι, τα λουκέτα και οι νέοι μας που παίρνουν τον δρόμο για την ξενιτιά, για άλλη μια φορά μετά τη δεκαετία του ’50 και του ’60…
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ hellasforce