ΒΡΩΜΕΡΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΜΗ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ»!

 Διαψεύδει η κυβέρνηση και προαναγγέλει διώξεις!

Posted by olympiada στο Μαρτίου 4, 2015
Το κανάλι των Γερμανικών συμφερόντων, αλλά και αυτό των τοκογλύφων δανειστών! Συνεχίζει απροκάλυπτα τις ψευδείς ειδήσεις και τη μαύρη προπαγάνδα!Οι Έχοντες νοημοσύνη Έλληνες πολίτες οφείλουν να στρέφουν τους δέκτες μακριά από το ξενόδουλο κανάλι της Μέρκελ!
Θ.Σ

Αναμένουμε να δούμε την πηγή του περιβόητου ΣΚΑΪ, για να αιτιολογήσει τον οχετό που δημιούργησε. Φαίνεται ότι το συγκρότημα των φυγόδικων μετόχων, παίζει τα ρέστα του κατά της κυβέρνησης. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να δικαιώσει τους φόβους τους.
Κάθετη διάψευση και από τον Πανούση.
Για «κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση» από τον πρόεδρο της ΝΔ και συγκεκριμένα συστήματα, κάνουν λόγο κύκλοι του Μαξίμου, σχετικά με τη διασπορά των σεναρίων για άνοιγμα των κέντρων κράτησης.
Συγκεκριμένα, πηγές της κυβέρνησης, σχετικά με το θόρυβο που δημιουργήθηκε για αλλαγές στο μεταναστευτικό καθεστώς και απελευθέρωση των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης σημείωναν: «Σε μια κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει αύριο όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών! Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη «αποκάλυψη» προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει! »
Οι κύκλοι του Μαξίμου κάνουν λόγο για «ανευθυνότητα» του κ. Σαμαρά.
«Η ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά είναι γνωστή -άλλωστε όλοι ξέρουν που έχει οδηγήσει τη χώρα με τις πολιτικές του. Θα περιμέναμε, όμως, πριν υιοθετηθεί η είδηση να διασταυρωθεί –απ’ όλους!
Ας σταματήσουν, επιτέλους, τα επικίνδυνα παιχνίδια που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Και ας γνωρίζουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι θα χυθεί άπλετο φως»
«Δεν έχει βγει καμιά τέτοια ανακοίνωση-έγγραφο από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σχετικά με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, περί ελεύθερης εισόδου μεταναστών στη χώρα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο «Βήμα» δήλωσε:
«Δεν έχει βγει καμιά τέτοια ανακοίνωση-έγγραφο από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου. Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα».

MRB: Προβάδισμα 20 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ


19:50 | 03 
Τελευταία ανανέωση 19:50 | 03 Μαρ. 2015


Προβάδισμα 20 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ και θετική αποτίμηση της συμφωνίας του Eurogroup από την συντρηπτική πλειοψηφία των πολιτών δείχνει δημοσκόπηση της MRB για το star.gr.
Στην πρόθεση ψήφου και στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές», το 41,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και μόνο το 19,2% απαντά ΝΔ. Ακολουθούν, το ΠΟΤΑΜΙ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που ισοψηφούν με 5,4%,  το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στην Βουλή, καθώς εμφανίζει ποσοστό μικρότερο του 3% και συγκεκριμένα 2,9%. «Άλλο κόμμα» απαντά το 4,8%, ενώ το ποσοστό των «Αναποφάσιστων» αγγίζει το 10,6%.
Στο ερώτημα «πως θα χαρακτηρίζατε τη νέα συμφωνία με τους εταίρους», όπως φαίνεται και στην παρακάτω κάρτα, η πλειοψηφία των Ελλήνων (70,3%) θεωρεί ότι είναι καλύτερη από αυτήν που ίσχυε μέχρι τώρα. Αντίθετη άποψη έχουν περίπου 20 στους 100 Έλληνες (ποσοστό 19,7%), οι οποίοι εκτιμούν ότι είναι χειρότερη ή μάλλον χειρότερη από την προηγούμενη.
Όσον αφορά στο ερώτημα "Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ του Α. Σαμαρά και του Α. Τσίπρα" η εικόνα σύμφωνα με την έρευνα της MRB έχει αλλάξει εντελώς σε σχέση με την προεκλογική περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, για το 55,1% καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ ένα 22,9 % εξακολουθεί να πιστεύει περισσότερο στον Αντώνη Σαμαρά. Για το 18,5%κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος, ενώ το 3,6% απαντά με την επιλογή «άλλος, δεν ξέρω, δεν απαντώ».
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, περίπου επτά στους δέκα Έλληνες (69%) βλέπουν θετικά την μέχρι τώρα πορεία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ενώ διαφορετική εντύπωση έχει το 24,7% των ερωτηθέντων.
Θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει το 71,9% των ερωτηθέντων, ενώ αρνητική εκφράζει το 24,9%. Θετικά αξιολογεί και την παρουσία του υπουργού Οικονμικών Γιάνη Βαρουφάκη το 70,4%, ενώ αρνητκά τον κρίνει το 24,6%.
Στην ερώτηση «ποιες δύο λέξεις σας εκφράζουν προσωπικά περισσότερο ως Έλληνα για την μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης»: το 51, 8% απαντά ελπίδα, το 24,9% λέει περηφάνια και το 8,8% αισθάνεται αυτοπεποίθηση.Αντιθέτως, το 49,1% των ερωτηθέντων δηλώνει πως αισθάνεται ανησυχία, το 24,4% δηλώνει ότι φοβάται, ενώ 12 στους 100 Έλληνες λένε πως ντρέπονται για τη στάση της νέας κυβέρνησης. Υπάρχει και ένα 0,3% που αποφεύγει να απαντήσει.
Η δημοσκόπηση της εταιρίας MRB πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου σε δείγμα 1009 ατόμων.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ.



04/03/2015
Σε μεγάλη άσκηση ανακατάληψης πόλης (θα μπορούσε να αναγνωστεί και "κατάληψη πόλης") προχώρησε το τελευταίο 24ωρο η ρωσική Νότια Στρατιωτική Διοίκηση στην Τσετσενία υποτίθεται για να προετοιμαστεί για "επίθεση τρομοκρατών", αλλά το σενάριο κάθε άλλο παρά προέβλεπε αντιμετώπιση τρομοκρατικής επίθεσης.
Σε τελική ανάλυση πόσο πιθανό είναι να καταληφθεί μια ολόκληρη πόλη από τρομοκράτες εκεί που υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, δηλαδή στον Καύκασο;
Αρα; Αρα η άσκηση έμοιαζε περισσότερο με αυτό που γράφαμε στην αρχή: Με κατάληψη πόλης.
Και όχι μιας τυχαίας πόλης, αφού οι δυνάμεις που ασκήθηκαν ήταν τεράστιες: Επιθετικά ελικόπτερα τελευταίας τεχνολογίας Mi-28 Night Hunter 100 άρματα μάχης και στοιχεία πυροβολικού – μεταξύ των οποίων αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S1 Gvozdika και πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών Grad και Uragan κλπ. και όλα αυτά "μια ανάσα" από την Ουκρανία.
Εχετε ξαναδεί τέτοια "αντιτρομοκρατική" επιχείρηση; Ούτε οι ίδιοι οι Ρώσοι. Αρα το μήνυμα πάει αρχικά προς το Κίεβο και κατά δεύτερον προς τη Δύση.
Το μήνυμα είναι σαφές και έρχεται μετά την συσσώρευση δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία με αποκορύφωμα τους 300 "εκπαιδευτές" ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.
Και ο στόχος δεν είναι η Μαριούπολη, αλλά μπορεί να είναι ακόμα και το ίδιο το Κίεβο που ακόμα κατοικείται κατά 30% από ρωσόφωνους.
Ή ο ρωσόφωνος διάδρομος από την Μαριούπολη μέχρι την Οδησσό που τώρα βρίσκεται υπό ουκρανική κατοχή. Ή και ακόμα παραπέρα, στην Μολδαβία ή στην Ρουμανία. Είναι γνωστά τα "μονοπάτια" στον ρωσικό Στρατό και μοιάζει εξαιρετικά επικίνδυνο για την ασφάλεια της περιοχής το ότι κάποιοι επιμένουν να προκαλούν τη "αρκούδα" μέσα στην φωλιά της.
Ανάμεσα στα άρματα μάχης που χρησιμοποιήθηκαν υπήρχαν και εκσυγχρονισμένα Τ-72MS τα οποία πλέον μπορούν και μετέχουν σε δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις μετά την ψηφιοποίηση των μέσων επικοινωνίας τους και την απόκτηση Battle Management Systems.
Τα χερσαία τμήματα υποστήριξαν μη επανδρωμένα αεροχήματα (drones) και επιθετικά ελικόπτερα. Η άσκηση που ξεκίνησε σήμερα θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαρτίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Αργεντινή πάει περίφημα με τους Κίρτσνερ και το Argexit

 και οι εδώ Γκεμπελίσκοι έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους


Το γράφημα που παρουσιάζεται πιο κάτω, το οποίο προέρχεται από την World Bank, μιλά από μόνο του για την ικανοποιητική έως εντυπωσιακή οικονομική πορεία της Αργεντινής. Το ίδιο θετικοί είναι και οι άλλοι δείκτες της οικονομίας της χώρας, με την ανεργία να έχει πέσει στο 7%, τον πληθωρισμό να ελέγχεται σε επίπεδα της τάξης του 10%. και το ισοζύγιο πληρωμών να βελτιώνεται σταθερά. Η Αργεντίνικη οικονομία μετά την αποδέσμευσή της από τη ζώνη του δολαρίου, κάτι αντίστοιχο δηλ. με την ευρωζώνη, και ύστερα από τη ΛΗΨΗ μέτρων αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής, πορεύεται με εντυπωσιακά ανοδικούς ρυθμούς. Αυτό το ζει ο Αργεντίνικος λαός επί δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια. Ο οποίος επί πλέον κέρδισε την αξιοπρέπειά του και γι’αυτό και στηρίζει σταθερά και αδιαλείπτως την κυβέρνηση που ακολούθησε την πολιτική τουArgexit,σε αντιστοιχία με το Grexit.
«Προσοχή να μη γίνουμε Αργεντινή». Αυτό ήταν μέχρι πρόσφατα η κορυφάια φοβική ατάκα των Γκεμπελίσκων του ελληνικού κατεστημένου, οι οποίοι παρουσίαζαν την Αργεντινή ως απολωλός πρόβατο που έχασε το δρόμο του και παραπαίει στη φτώχεια και δυστυχία. Τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ ξεπέρασαν σε διαστρέβλωση της αλήθειας όλα τα διεθνή. Η σύγκρουση ανάμεσα στους Γύπες
των αγορών και ιδιαίτερα του αρχιγύπα Πωλ Σίγκερ, είχε μόνο μία όψη. Όταν ο αρχιγύπας σημείωνε μια προσωρινή νίκη όπως η σύλληψη του Αργεντίνικου πολεμικού πλοίου σε μια χώρα ημιαποικία της Ανατολικής Αφρικής, αυτό γινόταν πρωτοσέλιδο. Όταν μετά από λίγο με απόφαση διεθνών δικαστηρίων, το πλοίο αφενόταν ελεύθερο, η είδηση εξαφανιζόταν.
 Όταν κάποιοι κακοποιοί εισέβαλαν σε super market στο Μπουένος Αύρες σε περίοδο απεργίας των αστυνομικών ( ! ), αυτό εμφανιζόταν σαν λαϊκή εφόρμηση για προμήθειες τροφίμων από τον πεινασμένο Αργεντίνικο λαό. Οι κινητοποιήσεις, οι διαδηλώσεις της κατσαρόλας, οι αιματηρές συγκρούσεις πριν από τη μεγάλη αλλαγή στις αρχές του 2002, εμφανίζονταν στις τηλεοράσεις αδιευκρίνιστα ως σημερινά γεγονότα !
Ήταν τόσο μεγάλη η παραπληροφόρηση για το θέμα που ακόμα και ο επί Νέας Δημοκρατίας κυβερνητικός εκπρόσωπος, προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα που ήταν στην αντιπολίτευση τότε, «να προσέχει γιατί θα φύγει με ελικόπτερο, όπως έγινε και στην Αργεντινή!». Ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν τη γνώση ή την ετοιμότητα να του απαντήσουν ότι με ελικόπτερο έφυγε όχι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης αλλά ο τότε Πρόεδρος Ντε Λα Ρούα, ο αντίστοιχος δηλ. Σαμαράς!
Έχουν περάσει δεκαέξι χρόνια από τον Ιανουάριο του 2002 που η Αργεντινή αποσύνδεσε το νόμισμα της, το πέσος, από το δολάριο, βγήκε δηλ. από τη νομισματική ζώνη του δολαρίου. Κάτι αντίστοιχο δηλ. το επισημάινουμε και πάλι, με την ευρωζώνη. Το Μάιο του 2003  αναδεικνύεται Πρόεδρος της χώρας ο Νέστορ Κίρτσνερ, τον οποίο ύστερα από τον πρώιμο θάνατό του, τον  διαδέχεται η σύζυγός του Κριστίνα Κίρτσνερ, Οι Κίρτσνερ κυβερνάνε  μέχρι σήμερα τη χώρα με μεγάλη πλειοψηφία σε όλες τις εκλογές μέχρι σήμερα.
Παρ’ όλες τις λυσσαλέες επιθέσεις και υπονομεύσεις από το διεθνές κατεστημένο των ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία με τους Γύπες-Λωποδύτες των αγορών, η Αργεντινή, ύστερα από πολλές διεθνείς μάχες, κερδίζει τον πόλεμο. Δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια κλείνει η ίδια κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη, σταθερή έξυπνη οικονομική και εξωτερική πολιτική και ο λαός συνεχίζει να τη στηρίζει δυναμικά. Δε γνωρίζουμε άλλο τέτοιο παγκόσμιο φαινόμενο με πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες.
Μετά την αδιαμφισβήτη πλέον οικονομική και πολιτική επιτυχία των Κίρτσνερ και του Argexit, που φαίνεται από γραφήματα όπως αυτό της World Bank και όχι μόνο, οι εδώ Γκεμπελίσκοι, έχουν σιωπήσει για την Αργεντινοί.
Αλλά το παράδειγμα της Αργεντινής, οφείλουν να το δουν κατάματα ειτέλους οι εδώ «τρικυμιούντες εν κρανίω»,  και ας πράξουν αυτό που πρέπει. Αλλιώς, αλίμονο στη χώρα.
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/i-argentini-paei-perifima-me-toys-kirtsner-kai-argexit-gi-ayto-oi-edo-gkempeliskoi#sthash.GHnWeLAm.dpuf

Αν δεν το κάνουμε εμείς, η Τουρκία θα ανοίξει το φάκελο πετρέλαια στο Αιγαίο


Τουρκικός χάρτης που δείχνει τις τουρκικες διεκδικήσεις στο Αιγαίο με βάση τα ενεργειακά κοιτάσματα...


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η μεγάλη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών που έριξε την Ελλάδα σε μια πρωτοφανή περιπέτεια με χιλιάδες οικογένειες να μην έχουν τα βασικά προς το ζην και την εθνική μας κυριαρχία παραδομένη σε ξένους ανθέλληνες τοκογλύφους, μας δίνει το ισχυρό ερέθισμα να...
θέσουμε ξανά το ζήτημα των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο, μια παλιά υπόθεση η οποία όμως τώρα παίρνει καινούργιες διαστάσεις συνδυασμένη και με την ανάκτηση της χαμένης εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Όπως θα δούμε, από την δεκαετία του πενήντα ήταν γνωστό η ύπαρξη των κοιτασμάτων αυτών αλλά καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έδειξε την διάθεση να αξιοποιήσει προς εθνικό μας συμφέρον το ζήτημα αυτό. Ήδη από το 1951 ο μετέπειτα διευθυντής της «Oceanic», George Brandley, σύμφωνα με ειδική αναφορά του έκανε γνωστή την ύπαρξη πετρελαίων στην περιοχή της Θάσου. Με έκθεση του προς τον τότε επικεφαλής της αμερικανικής οικονομικής αποστολής στην Ελλάδα, George Hakes, του γνωστοποιούσε όλα τα γεωλογικά στοιχεία της περιοχής. Η εφημερίδα για τα πετρέλαια, World Oil, έγραψε σχετικά το 1974 : «Η Μεσόγειος είναι ουσιαστικά ανεξερεύνητη περιοχή. Αλλά οι ενδείξεις δηλώνουν ότι στην Αδριατική και το Βόρειο Αιγαίο υπάρχουν μεγάλες μάζες πετρελαίου».

Η περίοδος από το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα μέχρι την άντληση του πρώτου ελληνικού πετρελαίου, (Ιούλιος 1981), χαρακτηρίζεται ως περίοδος παρασκηνίου γύρω από τα πετρελαϊκά πράγματα του Αιγαίου. Με τον νόμο 98/75, παραχωρήθηκε για πρώτη φορά το δικαίωμα στις «Επτά Αδελφές» (εφτά μεγαλύτερες παγκοσμίως πετρελαϊκές εταιρείες), να ερευνήσουν για πετρέλαιο στην ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με τον νόμο, η εταιρεία που θα εύρισκε κοιτάσματα στην περιοχή της θα είχε το δικαίωμα εκμετάλλευσης τους για 25 χρόνια. Το 1976, (επί πρωθυπουργίας Καραμανλή), πραγματοποιείται συστηματική καταγραφή των πετρελαίων του Αιγαίου από την γαλλική εταιρεία, Beicip, ενώ ένας ανεξάρτητος όμιλος Ελλήνων επιχειρηματιών παραγγέλλουν εκτεταμένες έρευνες στην επίσης γαλλική, Elf-Aquirtane. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της περιόδου αυτής είναι οι σκόπιμα ανακριβείς δηλώσεις της αμερικανικής εταιρείας, Oceanic, σχετικά με την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου του κοιτάσματος ΠΡΙΝΟΣ και το χρονικό ορίζοντα εκμετάλλευσης του κοιτάσματος.

Ήδη τα στοιχεία αυτά επί των οποίων στηρίχτηκε η σύμβαση αντλήσεως και εκμετάλλευσης του κοιτάσματος του Πρίνου προς όφελος της αμερικανικής εταιρείας έχουν διαψευστεί. Το ίδιο συνέβη και με το κοίτασμα Δομή, East Θάσος, δηλαδή στην θαλάσσια περιοχή από τα 10 ως τα 23 ναυτικά μίλια μεταξύ της νησίδας Μπαμπούρας και Σαμοθράκης. Για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αυτών σπεύδει η NAPC, (North Aegean Petroleum Company), σύμφωνα με τον νόμο Ν 8/1975. Στην NAPC συμμετέχουν η καναδική Denison, με ποσοστό 62%, η Oceanic, με 10%, η ΔΕΠ, με 10%, η αμερικανική Hellenic Oil, με 10%, και η γερμανική Whiteshild, με 8%. Μετά την λήξη των ερευνών και μετά από μια μεγάλη περίοδο ύφεσης, φτάνουμε στις ελληνοτουρκικές κρίσεις του 1976 και 1987, ενώ στο μεταξύ έχουν συμβεί διάφορα άλλα γεγονότα που απέτρεψαν την διευκρίνηση του πραγματικού μεγέθους του κοιτάσματος πετρελαίου στο βόρειο Αιγαίο. Στη συνέχεια είχαμε την μεγάλη κρίση των Ίμια, το 1996, που ανάδειξε μια νέα διάσταση του προβλήματος με την φανερή πλέον, για πρώτη φορά, αμφισβήτηση της Τουρκίας της κυριαρχίας 300 περίπου νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο.

Τα τελευταία χρόνια το καθεστώς εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου του Αιγαίου εξελίχτηκε σε ένα εξαιρετικά περίπλοκο πολιτικό πρόβλημα με τα εξής χαρακτηριστικά :1) Η Ελλάδα με τα περίπου 3.000 νησιά ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, το οποίο ακόμα και με το σημερινό καθεστώς των 6 μιλίων της υφαλοκρηπίδας, αλλά και με το διεθνές δίκαιο, της δίνει το κυρίαρχο δικαίωμα να ελέγχει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μελλοντικών γεωτρήσεων. 2) Οι αυξανόμενες με ραγδαίο ρυθμό ενεργειακές ανάγκες της Τουρκίας έχουν επισπεύσει τις έρευνες της για ανεύρεση ενεργειακών κοιτασμάτων σε περιοχές όμως που άπτονται καθαρά της ελληνικής κυριαρχίας και των ελληνικών συμφερόντων. 3) Το σημαντικότερο από τα κοιτάσματα του βορείου Αιγαίου βρίσκεται στην αμφισβητούμενη ζώνη των 10,5 μιλίων. Δηλαδή η εκμετάλλευση του απαιτεί την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. 4) Η εξόρυξη πετρελαίου με θαλάσσιες εξέδρες δημιουργεί καινούργια δεδομένα καθώς έχουν αναδυθεί καινούργια στοιχεία διαπραγμάτευσης για την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων.

Τα δώδεκα σημαντικότερα κοιτάσματα πετρελαίου στην ελληνική επικράτεια σύμφωνα με μια παλαιότερη έρευνα του ειδικού Βρετανού ερευνητή, A Wilson, που δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο του, «The Aegean Dispute» και έχουν αναδημοσιευτεί και σε τουρκικά έντυπα ενώ έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη από την ΤΡΑΟ για τις έρευνες της είναι τα ακόλουθα :
1) Δομή, EAST. Θάσος, ανατολικά της Θάσου. 250 εκατομμύρια βαρέλια καλής ποιότητας χαμηλού ειδικού βάρους, 280 εκατομμύρια υψηλού ειδικού βάρους , 1,5 δις κυβικά αερίου βάθους, 1200 με 1600 μέτρα, εκμετάλλευσης NAPC.
2) Βόρειος Πρίνος, Νέα Πέραμος, Άθως : 40 εκατομμύρια βαρέλια χαμηλού ειδικού βάρους, βάθους 800 έως 1000 μέτρα, εκμετάλλευση NAPC.
3) Επανομή, Σιθωνία : 80 εκατομμύρια βαρέλια χαμηλού ειδικού βάρους, 2 δις κυβικά αερίου, εκμετάλλευση Texaco, ΔΕΠ.
4) Θερμαϊκός : 100 εκατομμύρια βαρέλια, 1 δις κυβικά αερίου εκμετάλλευση Shell.
5) Βόρειο Κρητικό πέλαγος : 960 εκατομμύρια βαρέλια, βάθος 2800 έως 3200 μέτρα, εκμετάλλευσης Chevron, RIFT, ΔΕΠ.
6) Κυκλάδες : 120 εκατομμύρια βαρέλια, βάθος 1800-2200 μέτρα, εκμετάλλευση ΔΕΠ, Ancar oil
7) Ικαρία : 120 εκατομμύρια βαρέλια βάθος 1800-2400 μέτρα, εκμετάλλευση ΔΕΠ, Ancar oil
8) Σκόπελος : 80 εκατομμύρια βαρέλια εκμετάλλευση Agip.
9) Κατάκωλο, Ζάκυνθος : 600 εκατομμύρια βαρέλια υψηλού ειδικού βάρους, βάθος 2300-2700 μέτρα, εκμετάλλευση ΔΕΠ, Esso.
10 ) Άρτα : 80 εκατομμύρια βαρέλια χαμηλού ειδικού βάρους, 1,8 δις κυβικά αερίου, εκμετάλλευση ΔΕΠ.
11) Μαρμαράς και τουρκικές ακτές, εκμετάλλευση Amoco.
12) Νότιο Κρητικό πέλαγος : 850 εκατομμύρια βαρέλια βάθους 3000- 3400 μέτρα, εκμετάλλευση Chevron, Calvin, Shell.

Από όλα αυτά συνάγεται το γεγονός πως ένα ακόμα μεγάλο «χαρτί» που αναδεικνύει την γεωπολιτική αλλά και γεωοικονομική άξια της χώρας μας είχε θαφτεί για ευνόητους λόγους από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Σήμερα θα πρέπει να εξεταστούν ξανά όλα τα δεδομένα και όλες οι δυνατότητες αξιοποίησης του εθνικού πλούτου σε συνδυασμό με μια αδέσμευτη και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική με γνώμονα μόνο το εθνικό συμφέρον και όχι τις δουλικές συμμαχίες του παρελθόντος.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ποιό είναι το κάθαρμα που δολοφονήθηκε από πράκτορες έξω από το Κρεμλίνο


« …ο  Nemtsov ήταν ένας ταξικός εχθρός, ο οποίος το 1993 απαίτησε την εκτέλεση και την αμείλικτη καταστολή των υπερασπιστών του ρωσικού Ανώτατου Σοβιέτ παρά το ότι  ήταν γνωστό ότι υπήρχαν εκεί, ως επί το πλείστον άοπλοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά…

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTn3-MucBRIvKNP_6WdWUWJrNw_2SN5DY0tm8NrKbQTR8VaGPm5 

τoυ ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

…στο πλευρό του Γιέλτσιν, ο Nemtsov ήταν μεταξύ των νέων μεταρρυθμιστών που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση του 1998 και, κατά συνέπεια, στη καταστροφή  εκατοντάδες χιλιάδες  ρωσικών οικογενειών. .. Πρόσφατα,   ήταν από την πλευρά της χούντας του Κιέβου, υποστηρίζοντας   τις εγκληματικές δραστηριότητές στο  Donbass.

Έτσι, είτε μας αρέσει είτε όχι, υπάρχει  πολύ αίμα στα χέρια του, των κατοίκων της Ρωσίας και του  Donbass, κυρίως άμαχων  -  παιδιών, γυναικών  και... 

ηλικιωμένων . Ως εκ τούτου, ενώ εμείς δεν εγκρίνουμε τις πολιτικές δολοφονίες,  δεν πρόκειται να  δακρύσουμε για αυτό το κάθαρμα.»

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Α΄ Γραμματέα του RKRP,  Viktor Tyulkin, για τη δολοφονία του Boris Nemtsov, από τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης στη Ρωσία.  

Η δολοφονία του Nemtsov τροφοδότησε σενάρια επί σεναρίων σε σχέση με τους οργανωτές της. Το σίγουρό είναι ότι έγινε άμεσα αξιοποιήσιμη από δυνάμεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό,  που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της σημερινής ρωσικής κυβέρνησης και την δημιουργία στο εσωτερικό της ενός αντιπερισπασμού ως προς το ουκρανικό μέτωπο μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τη συνολική αποδυνάμωση της χώρας.

Η δημιουργία μιας κατάστασης orange revolution ή Maidan, είναι φανερό ότι βρίσκεται μέσα στα πλάνα του σχεδίου αυτού. Ο συσχετισμός δυνάμεων όμως μέσα στη ρωσική κοινωνία , δεν ευνοεί την ολοκλήρωση τους  παρά μόνη την αξιοποίησης τους σαν εστία πίεσης.
Εστία πίεσης που αντικειμενικά ευνοεί τη πραγματική αντιπολίτευση μέσα στη Ρωσία, τους πολιτικούς επιγόνους του Γιέλτσιν και τη φιλοδυτική, νεοφιλελεύθερη τάση μέσα στην αστική τάξη της Ρωσίας.

Ο  Nemtsov ήταν εδώ και καιρό ένα καμένο χαρτί, ανίσχυρο να σταθεί απέναντι στο Ρήγα του Κρεμλίνου. Με το θάνατό του πρόσφερε τη τελευταία του υπηρεσία στους πάτρωνές του.
Τη στιγμή που στην Ουκρανία φτάνουν «σύμβουλοι» και όπλα του ΝΑΤΟ, στο εσωτερικό της Ρωσίας ξεκινάει μια νέα σελίδα αναβαθμισμένων αντιθέσεων με το liberal blog να έχει μηδαμινά λαϊκά ερείσματα.
Tρίτη 3 Μαρτίου 2015

Στην ευρύτερη περιοχή η δράση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ δημιουργούν εστίες έντασης και πολέμου. Η ανάγκη ανάπτυξη ενός ισχυρού αντιφασιστικού, αντιπολεμικού και αντι-ιμπεριαλιστικού μετώπου δε μπορεί να επισκιαστεί από τη συζήτηση για την οικονομία. Για ένα επιπλέον λόγω: οι εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας είναι στενά δεμένες και με τις ευρύτερες γεωστρατηγικές. 

ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ «ΜΕΣΟΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»...



Εκτύπωση
Του ΣΤΑΘΗ* 
Η κυβέρνηση κέρδισε χρόνο. Χρόνο υπέρ της. Και χρόνο εναντίον της.
Η συμφωνία του Eurogroup, μεταβατική προς την τελική συμφωνίατου Ιουλίου, εξασφάλισε για την κυβέρνηση χρόνο στο εξωτερικό (υπέρ της κι εναντίον της) και χρόνο στο εσωτερικό (υπέρ της).
Εις ό,τι αφορά τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο, νομικώς συνεχίζονται, πολιτικώς αμφισβητούνται. Και τα δύο. (Και μόνον αυτός είναι ένας καλός λόγος για να μην έρθει στη Βουλή για επικύρωση, αλλά μόνον προς ενημέρωσιν συμφωνία του Εurogroup, διότι

η υπερψήφισή της θα επικύρωνε τα προηγούμενα χωρίς να έχουν κατακτηθεί τα επόμενα. Ορισμένα εκ των οποίων, αν εν τέλει κατακτηθούν, μπορεί με τις αναμενόμενες συμφωνίες του Ιουλίου να ανατρέπουν ορισμένα απ’ τα προηγούμενα.) Η τελική συμφωνία είναι αυτή που θα πρέπει να έρθει στο Κοινοβούλιο προς υπερψήφιση (ή καταψήφιση) και τότε θα είναι φανερό αν η χώρα θα έχει βγει απ’ το Μνημόνιο. Τότε θα γίνει φανερό αν μπορεί να τροποποιηθεί, να βελτιωθεί και πάντως να υπάρξει νέα δανειακή σύμβαση χωρίς Μνημόνιο. Και τότε, τέλος, θα γίνει φανερό αν μπορεί να επισυμβεί επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με σκοπό την ουσιώδη απομείωσή του.
Τις πρώτες τριάντα μέρες μετά τις εκλογές, ο χρόνος για την κυβέρνηση, τον λαό και τη χώρα υπήρξε πολύ πυκνός και ταυτοχρόνως αδρανής. Εις ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας έλαβε το βάπτισμα του πυρός όπως οι «παίδες εν καμίνω»
κι επιπροσθέτως στον «λάκκο των λεόντων». Αν ερμηνεύω σωστά όσα σε χαμηλούς τόνους λέει ο κ. Δραγασάκης, η ύπαρξη στο εξής εναλλακτικών σχεδίων στη διάθεση της κυβέρνησης είναι εκ των ων ουκ άνευ. Διότι μπορεί το μεταδιαπραγματευτικό σόου του κ. Βαρουφάκη να συνεχίζεται, αλλά επί της ουσίας ανταποκρίνεται όλο και λιγότερο στα ζέοντα. Μπορεί να ’ναι και «δική μας τράπεζα η ΕΚΤ», μπορεί να είμαστε «μέλη του ΔΝΤ», αλλά η χώρα βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση που δεν μπορεί να θεραπεύεται με λεκτικές ακροβασίες, οι οποίες μάλιστα τα τελευταία πολλά εικοσιτετράωρα καταναλώθηκαν έως σκασμού.
Αυτό που δίνει δυνατότητες στον χρόνο που έχει μπροστά της η κυβέρνηση έως τον Ιούνιο είναι ηπρωτοφανής λαϊκή υποστήριξη. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός
ότι ενώ η κυβέρνηση (έχει μεν εξαγγείλει αλλά ακόμα) δεν έχει πάρει φιλολαϊκά νέα μέτρα, ο λαός την υποστηρίζει όλο και περισσότερο, όλο και πιο έντονα. Οχι μόνον λοιπόν η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της απέναντι στον λαό και να πάρει ασμένως τα πρώτα απ’ αυτά τα μέτρα, αλλά και να χρησιμοποιήσει αυτήν την πρωτοφανή υποστήριξη του λαού και στα δύο μέτωπα που έχει ανοίξει. Και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.
Και ας μην αυταπατώνται ορισμένοι ότι ο λαός θέλει λίγα και θα μείνει ευχαριστημένος με αυτά. Ο λαός θέλει λίγα για αρχή (ώστε να αποδειχθεί ότι είναι εφικτά τα πολλά που θέλει για το μέλλον, το εγγύς μέλλον). Και όταν λέμε «πολλά» εννοούμε αυτά που του αξίζουν.
Τη στιγμή αυτή ο διάλογος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι έντονος. Ο διάλογος στην κοινωνία, όχι τόσο, αλλά ακριβώς επειδή χαρακτηρίζεται από το στοιχείο της αναμονής (που τρέφει την ελπίδα), είναι ένας διάλογος καθοριστικός. Και με ορατό ορίζοντα. Ή η κοινωνία θα διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση συγκρούεται με τη διαπλοκή, τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή και την υποτέλεια, με αποτέλεσμα η υποστήριξή της στην νέα κατάσταση να ριζώσει και να γίνει όπλο, ή θα διαπιστώσει ότι η παθολογία που επί μακρόν την ταλάνισε επαναλαμβάνεται με αμελητέες αυξομειώσεις, οπότε θα αποστασιοποιηθεί. Με απογοήτευση ή οργή, ό,τι κι αν σημαίνουν αυτά τα δύο.
Ερχεται η άνοιξη (και καλόν μήνα σ’ όλους σας) κι αυτήν την άνοιξη το «φείδου χρόνου» αποδεικνύεται ιδιαιτέρως κρίσιμο, αν θέλουμε η πατρίδα μας να οδηγηθεί σε μια νέα άνοιξη, σε μια νέα αρχή. Οι εχθροί του λαού δεν αδρανούν, διά των συγκροτημάτων τους βυσσοδομούν για «νέες» κιόλας κυβερνήσεις με «Παπαδήμους» και «ποταμόψαρα», τρέμουν μήπως και απονεμηθεί δικαιοσύνη, λεονταρίζουν και καγχάζουν. Ταυτοχρόνως η Γερμανική Ηγεμονία βυσσοδομεί με τη σειρά της σε όλα τα επίπεδα και με όπλα τη χρηματοπιστωτική κατάσταση της χώρας συν τιςδημοσιονομικές της ανάγκες θέλει να τη σφάξει μέρα μεσημέρι, στη μέση στο παζάρι, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν όλης της Ευρώπης, των λαών της και της κάθε είδους αριστεράς, πλην των σοσιαλδημοκρατών και των χρήσιμων αριστεριστών που έχει ήδη ενσωματώσει.
Αυτή η επίφαση δημοκρατίας που κρατάει απ’ αυτήν το τελετουργικό της και σκοτώνει τηνουσία της στη «μάχη της Ελλάδας», αν νικήσει, θα κλείσει έναν κύκλο. Της μετασοβιετικής εποχής, όσον ακόμα υπήρχαν κοινωνικές δομές υπέρ της εργασίας και στην υποδομή και στο εποικοδόμημα. Ασθενείς κι όλο ασθενέστερες δομές, αλλά ακόμα υπαρκτές.
Στην Ελλάδα φθάσαμε 6.500.000 Ελληνες να ζουν κάτω απ’ το όριο, στο όριο και μέσα στη φτώχεια. Ο αριθμός είναι συγκλονιστικός, προϋποθέτει ήττα σε πόλεμο ευρείας κλίμακας.
Αυτοί που μας έφεραν έως εδώ, οι εταιρείες τους, τα κόμματά τους, οι δημοσιογράφοι τους, οι διασυνδέσεις τους είναι εδώ και «τραγουδάνε ακόμα», απειλούν ακόμα. Επιδιώκουν, κιόλας, ρεβάνς! Ας μην το ξεχνάμε αυτό. Το μόνον όπλο που έχουμε εναντίον τους είναι η κυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας που οι ίδιοι ψηφίσαμε. Και η ψήφος μας κάνει το έργο αυτής της κυβέρνησης βαρύ (όσο και κρίσιμο). Κάθε παθολογία απ’ το παλιό, που ο οποιοσδήποτε Συριζαίος, είτε απ’ την κυβέρνηση, είτε απ’ το κόμμα, επαναλαμβάνει, συνιστά χτύπημα για τις λαϊκές προσδοκίες και κίνδυνο για τον λαό.
Ρουσφέτια, διορισμοί κολλητών, επιδοτούμενες τέχνες, διασπάθιση του κρατικού χρήματος μέσω των αμαρτωλών ΜΚΟ δεν έχουν καμμιά θέση στη νέα διακυβέρνηση. Οσοι νομίζουν ότι η ηθική επανάσταση
είναι άσχετη με την οικονομική ανάταξη και την πολιτική ανόρθωση, είναι βαθειά νυχτωμέοι. Οσοι νομίζουν ότι η αποκατάσταση του κοινού περί δικαίου αισθήματος είναι ηθικολογία κι όχι συστατικό εκ των ων ουκ άνευ για τη νέα διακυβέρνηση, απλώς είναι ιδιοτελείς και τυχοδιώκτες. Ο,τι πιο καταστροφικό, δηλαδή, σε μια ιστορική στιγμή, που η χώρα χρειάζεται, περισσότερον παρά ποτέ τα τελευταία πολλά χρόνια, μεταρρυθμιστές και επαναστάτες...  
*Δημοσιεύθηκε στο ''enikos.gr'' την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΙΣΚΡΑ

ΙΣΧΥΡΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΣΙΠΡΑ



Εκτύπωση

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*  
Καθόλου εφησυχασμένος δεν πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τις συνεδριάσεις τόσο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσο και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η έκταση των διαφωνιών που καταγράφηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα σίγουρα δεν του επιτρέπει να φέρει το θέμα της παράτασης της δανειακής σύμβασης στη Βουλή, αν προηγουμένως δεν κατορθώσει να κάμψει τις αντιστάσεις δεκάδων (!) βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι αντιτίθενται στη συμφωνία της κυβέρνησης με την ευρωομάδα, αλλά και στη λίστα μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η κυβέρνηση της Αθήνας στις Βρυξέλλες. Δεν είναι το ζήτημα ότι ο πρωθυπουργός θα κινδύνευε να μην περάσει από τη Βουλή τη δανειακή σύμβαση ή τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, στην οποία λίστα δεν έχει συμπεριληφθεί ατόφια καμία (!) απολύτως από τις προεκλογικές του υποσχέσεις στη Θεσσαλονίκη. Τα μνημονιακάκόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού έχουν ήδη δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν με χέρια και με πόδια τις ρυθμίσεις αυτές. Για τον ίδιον τον Αλέξη Τσίπρα όμως θα συνιστούσε πολιτική καταστροφή να καταψηφίσουν δέκα, είκοσι ή περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αντικαθιστάμενοι από πολλαπλάσιους μνημονιακούς νεοδημοκράτες! Ακόμη δυσκολότερα αποδείχθηκαν τα πράγματα για τον πρωθυπουργό στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Εν πρώτοις ο νέος «τσιπρικός» γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος πήρε μόλις... 102 ψήφους από τα 200 μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται για κάποιο αξιοζήλευτο ποσοστό. Αν μάλιστα αθροίσει κανείς τις 64 ψήφους που πήρε ο υποψήφιος που προτάθηκε από την Αριστερή Πλατφόρα, Αλέκος Καλύβης, και τις 32 ψήφους των λευκών, το αποτέλεσμα για την εκλογή γραμματέα γίνεται οριακό (102-96). Κάτι ανάλογο έγινε και κατά την ανάδειξη των μελών της 11μελούς πλέον Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξι από τα μέλη της είναι «προεδρικοί», τέσσερα ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα και ένα μέλος ανήκει στην ΚΟΕ - άρα τελικό σκορ 6-5. Εύκολα «καθαίρεσαν» διά της μη επανεκλογής του οι «προεδρικοί» τον υπεύθυνο της οικονομικής πολιτικής του κόμματος (!) Γιάννη Μηλιό, από τη στιγμή που αυτός διαφώνησε από τα αριστερά. Εξίσου εύκολα «εξαφάνισαν» από την Πολιτική Γραμματεία τους «Πασοκογενείς», έστω και αν αυτές οι απομακρύνσεις «φτώχυναν» πολιτικά το ανώτατο πολιτικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως δεν αναίρεσε το γεγονός ότι οιδιαφωνίες απέναντι στη συμφωνία με την ευρωομάδα παραμένουν βαθύτατες, ενδεχομένως και αγεφύρωτες κυριολεκτικά. «Βόμβα» αποτέλεσε η κίνηση της Αριστερής Πλατφόρμας να υποβάλει τροπολογία στο κείμενο της πολιτικής απόφασης, η οποία ερχόταν σε ολομέτωπη σύγκρουση με την ασκηθείσα κυβερνητική γραμμή στην κατάληξη των διαπραγματεύσεων. «Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τη συμφωνία και τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που συνομολογήθηκαν στο Eurogroup.
Και τα δύο κείμενα αντιπροσωπεύουν έναν μη επιθυμητό συμβιβασμό για τη χώρα μας και κινούνται σε κατευθύνσεις και προσανατολισμούς που βρίσκονται σε απόσταση -και σε βασικά τους σημεία σε διάσταση ή και αντίθεση- με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων η τροπολογία αυτή. «Παρά τις συμφωνίες του Eurogroup», η τροπολογία αυτή έβαζε γραμμή να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας φυσικά και την κυβέρνησή του «στη βάση μιας πολιτικής που θα έχει ως κύρια προτεραιότητα την υλοποίηση με σταθερότητα και συνέπεια των προεκλογικών του δεσμεύσεων και των προγραμματικών κυβερνητικών δηλώσεων». Η τροπολογία αυτή απορρίφθηκε με 92 από τις 200 ψήφους των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κατά, 68 υπέρ και 5 λευκά, ενώ 35 μέλη της ΚΕ δεν ψήφισαν για διάφορους λόγους.
Οταν όμως μόλις το 56% όσων ψήφισαν απέρριψε μια πρόταση που συνιστά πλήρη διαφωνία με την ασκηθείσα στο θέμα αυτό κυβερνητική πολιτική (ποσοστού που αποτελεί το 46% του συνόλου των μελών της ΚΕ, χωρίς όμως να γνωρίζουμε τι θα ψήφιζαν αυτοί που απείχαν), είναι εξόφθαλμο ότι υφίσταται σοβαρό πολιτικό πρόβλημα. Οταν σχεδόν τα μισά ανώτατα στελέχη της ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος δεν έχουν πειστεί για την ορθότητα της συμφωνίας που πέτυχε η κυβέρνηση, είναι άραγε δυνατόν να έχει πειστεί η ελληνική κοινωνία; Μπορεί να είναι ευρηματική ως ρήση αυτή του Νίκου Παππά ότι «οι κριτικές είναι φυσικά καλοδεχούμενες, αλλά δυστυχώς αναντίστοιχες με το λαϊκό αίσθημα», αλλά το πρόβλημα υπάρχει και είναι βαθύ.  
*Δημοσιεύθηκε στο ''ΕΘΝΟΣ'' την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΙΣΚΡΑ