Δέκα στρατιές ετοιμάζονται να συντριβούν στη Μέση Ανατολή

ΣΑΒΒΑΤΟ 4-4-2015

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει μια μαζική εισβολή στην Υεμένη - και είναι σίγουρη για τη νίκη. Αλλά πόσο ισχυρή είναι στην πραγματικότητα η σουνιτική στρατιωτική συμμαχία; Πώς θα αντισταθεί η πολιτοφυλακή των Χούτις; Μια επισκόπηση της ισορροπίας δυνάμεων.

Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας έχει μάθει πολλά στις ΗΠΑ. Η προπαγάνδα που συνοδεύει τη στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη, θα μπορούσε να προέρχεται από το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάτι σαν ένα αντίγραφο της δημόσιας εκστρατείας που προηγήθηκε των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Οι Σαουδάραβες έχουν δώσει στην στρατιωτική ειχείηρηση ένα μεστό τίτλο, «Καταιγίδα της Αποφασιστικότητας», ο οποίος είναι για να θυμηθούμε συνειδητά την «Επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου». Έτσι ονόμασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες τον πόλεμο τους ενάντια στο ιρακινό καθεστώς το 1991. Παράλληλα, η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας μοιράζει απλόχερα φωτογραφίες και βίντεο από την διοίκηση της στρατιωτικής επιχείρησης. Πάντα στο επίκεντρο: Ο πρίγκιπας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν, γιος του μόλις εδώ και δύο μήνες ένθρονου βασιλιά, και με μια ηλικία 34 ετών ο νεότερος υπουργός Άμυνας του κόσμου.

Όπως και οι ΗΠΑ στους πολέμους στη Μέση Ανατολή, έτσι και η Σαουδική Αραβία δηλώνει ρητά με  κάθε ευκαιρία ότι δεν ενεργεί μόνη της. Το Ριάντ ανακοίνωσε με περηφάνεια ότι ηγείται μιας να συμμαχίας δέκα κρατών, που υποστηρίζεται επιπλέον από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πόσο ισχυρή είναι η συμμαχία η οποία θέλει να πολεμήσει τους αντάρτες Χούτις;

Η Σαουδική Αραβία αντιπροσωπεύει τη μεγάλη πλειονότητα των στρατευμάτων για την «Καταιγίδα της Αποφασιστικότητας». Περί τα 100 μαχητικά αεροσκάφη, ένας μη καθορισμένος αριθμός πολεμικών πλοίων. Επιπλέον, 150.000 στρατιώτες είναι έτοιμοι για μια χερσαία επίθεση. Έτσι, τα δύο τρίτα των στρατευμάτων της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να συμμετάσχουν στην εισβολή στην Υεμένη.

Ίσως το Ριάντ υπερβάλλει με αυτούς τους αριθμούς, επειδή μια τέτοια μαζική αναδιάταξη θα σήμαινε στην πραγματικότητα ότι ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας παραμένει εκτεθειμένος σε άλλες ζώνες συγκρούσεων - όπως τα σύνορα με το Ιράκ όπου είναι σε εξέλιξη ο εμφύλιος πόλεμος, και στον οποίο το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μεγάλα τμήματα της επικράτειας. Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να ανατρέψει την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας και απειλεί με επιθέσεις κατά της μοναρχίας.

Εκτός από τη Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτο προφανώς φέρει το κύριο βάρος της στρατιωτικής επιχείρησης. Σύμφωνα με στοιχεία από το Κάιρο η Αίγυπτος έχει αναπτύξει πέντε πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Περίπου 40.000 στρατιώτες αναμένεται να συμμετάσχουν στη σχεδιαζόμενη εισβολή, που υποστηρίζεται από αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη. Νωρίτερα η Αίγυπτος έλαβε από την Σαουιδική Αραβία πολλά δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει πολεμικά πλοία και αεροσκάφη στην Γαλλία και την Ρωσία.

H Αίγυπτος είναι πιθανό να χρειαστεί να κρατήσει ένα στρατηγικό απόθεμα για μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, όπου το Ισλαμικό Κράτος και άλλες ένοπλες ομάδες δρουν ανενόχλητα. Επιπλέον, η Αίγυπτος δεν έχει καμία εμπειρία στην ανάπτυξη εκστρατευτικών δυνάμεων, με εξαίρεση ένα απόσπασμα στο πρώτο Πόλεμο του Κόλπου. Επιπλέον, η στρατιωτική επέμβαση της Αιγύπτου στην Υεμένη το 1960 ήταν καταστροφική, συμβάλλοντας στην ήττα της Αιγύπτου το 1967 στον Πόλεμος των Έξι Ημερών κατά του Ισραήλ, τελειώνονταςν με τη διχοτόμηση της Υεμένης, όπως τα στρατεύματα της Αιγύπτου απέτυχαν να νικήσουν τα στρατεύμτατα του ιμάμη Ζαΐντι, τον οποίο διαδέχτηκαν οι Χούτις.

Η Σαουδική Αραβία πιθανώς εκτιμά ότι ο κίνδυνος παρέμβασης στην Υεμένη είναι μικρότερος από τον κίνδυνο της μη επέμβασης. Η Αίγυπτος είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτωμένη από την οικονομική βοήθεια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, και συνεπώς θεωρείται απίθανο να αρνηθεί το αίτημα για την αποστολή στρατευμάτων. Επιπλέον, με μια επίθεση κατά των Χούτις ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι και η βασιλική οικογένεια Αλ Σαούντ έχουν ευκαιρία να ενισχύσουν την εικόνα τους ως προστάτες των αραβικών και σουνιτικών συμφερόντων, σε μια εποχή που η νομιμότητά τους αμφισβητείται στις χώρες τους από μαχητικούς ισλαμιστές.

Προφανώς ο συνασπισμός σχεδιάζει να παρενοχλήσει τους Χούτις από δύο πλευρές: Ενώ η Σαουδική Αραβία θα εισβάλει από το βορρά, οι Αιγύπτιοι θα προσγειωθούν στις ακτές στα δυτικά και νότια. Προς το παρόν παραμένει ασαφές πώς ακριβώς αναμένεται να έρθουν στην επιτυχία τα στρατεύματα της Αιγύπτου στην Υεμένη, όπως εδώ και χρόνια έχουν να παρουσιάσουν μεγάλες αποτυχίες στην χερσόνησο του Σινά: Να κινήσει στρατιωτικά μια ομάδα ανταρτών ισλαμιστών η οποία ένωσε τις δυνάμεις της με τους τοπικούς φυλάρχους.

Τα μικρότερα κράτη του Αραβικού Κόλπου, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φέρεται να συμμετάσχουν σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, μόνο με αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της πολιτοφυλακής των Χούτις, ίσως και με την παροχή ειδικώνξ δυνάμεων. Το ίδιο ισχύει και για την Ιορδανία, το Μαρόκο και το Σουδάν. Συνολικά, 185 μαχητικά αεροσκάφη είναι να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις. Αυτό το μέγεθος είναι το πολλαπλάσιο αυτών των αεροσκαφών που είναι σε χρήση στο θέατρο επιχειρήσεων στο Ιράκ και τη Συρία.

Ως το δέκατο κράτος, το Πακιστάν εμπλέκεται επίσης στην «Καταιγίδα της Αποφασιστικότητας». Το Ισλαμαμπάντ την υποστηρίζει με τη χρήση των αεροσκαφών και των πολεμικών πλοίων του. Ποιά ακριβώς θα είναι τα καθήκοντα αυτών των δυνάμεων, δεν είναι ακόμη γνωστό. Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ ανακοίνωσε επίσης ότι θα επανεξετάσει το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας για την αποστολή χερσαίων δυνάμεων. Το Ισλαμαμπάντ προσπαθεί μάταια να νικήσει στρατιωτικά στην χώρα του τους Ταλιμπάν - και τώρα αισθάνεται την ανάγκη να παρέμβει στην Υεμένη.

Πόσο ισχυροί είναι οι αντάρτες Χούτι;

Ένα μεγάλο μυστήριο είναι σήμερα η αντίσταση του Χούτις και των συμμάχων τους. Εκτιμήσεις γύρω από το μέγεθος της πολιτοφυλακής ποικίλουν από 30.000 έως 100.000 άνδρες. Έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, αυτό είναι σίγουρο. Το οπλοστάσιό τους περιλαμβάνει τώρα πυροβολικό, αντιαρματικούς πυραύλους και αντιαεροπορικά όπλα (MANPADS).

Μέρος των όπλων προφανώς έχουν παραληφθεί από το Ιράν, αλλά μεγάλο μέρος αυτών έχει έρθει στην κατοχή τους τους τελευταίους μήνες μετά τις νικηφόρες επιχειρήσεις εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων. Έτσι, ότι οι αντάρτες δεν μπορεί να αντισταθούν σε εισβολή 200.000 στρατιωτών, είναι φυσιολογικό, αλλά μπορούν να εμπλέξουν τα στρατεύματα του αντιπάλου σε έναν δαπανηρό αντάρτικο πόλεμο, λίγο μετά την εισβολή.

Οι πρόσφατες στρατιωτικές επιτυχίες των Χούτις θα ήταν αδιανόητες χωρίς την τακτική συμμαχία τους με το σόι του πρώην προέδρου Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ, ο οποίος απομακρύνθηκε το 2012 από την εξουσία. Ο γιος του Αχμέντ έχει υπό τις διαταγές τους τη Δημοκρατική Φρουρά, μια επίλεκτη στρατιωτική μονάδα. Αρχικά ο Αχμέντ Σαλίχ είχε υποσχεθεί την υποστήριξή του στο διάδοχο του πατέρα του, ο πρόεδρος Αμπντ Ράμπο Μανσούρ αλ-Χάντι, στη συνέχεια όμως ήρε αυτή την υπόσχεση.

Ο γιος του πρώην δικτάτορα συγκέντρωσε γύρω του αρκετές χιλιάδες στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων πολλών στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας. Με τη βοήθειά τους, οι αντάρτες Χούτις παραγκώνισαν τον πρόεδρο αλ-Χάντι.

Η συμμαχία μεταξύ των Χούτις και των φατριών του Σάλεχ εξακολουθεί να κρατά, αλλά και οι δύο επιδιώκουν μακροπρόθεσμα αντικρουόμενα συμφέροντα. Και οι δύο θέλουν τελικά την αποκλειστική αρμοδιότητα στην πρωτεύοσαν Σανάα. Προσπάθειες ενοποίησης των στόχων τους έχουν αποτύχει ήδη αμέτρητες φορές. Υπό την πίεση των ξένων επεμβάσεων, η συμμαχία θα μπορούσε να σύντομα να παρουσιάσει ρωγμές.

Επιπτώσεις στο Ιράν

Οι Ιρανοί είναι πιθανό να εκτιμήσουν ότι θα πρέπει να αυξήσουν την υποστήριξή τους προς την πολιτοφυλακή των Χούτις, σε περιορισμένο βαθμό - λόγω γεωγραφίας. Ο εναέριος χώρος της Υεμένεης έχει κλείσει από την Σαουδική Αραβία, αφήνοντας τον θαλάσσιο ανεφοδιασμό των Χούτις ως τη μόνη δυνατή επιλογή για το Ιράν. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο ναυτικών αψιμαχιών μεταξύ πολεμικών πλοίων του Ιράν και του συνασπισμού των Αράβων.

Ως εκ τούτου, το Ιράν είναι πιθανό να αισθάνεαι υπό αυξημένη πίεση για να καταλήξει σε μια συμφωνία στις διαπραγματεύσεις P5 + 1 γύρω από το πρόγραμμα των πυρηνικών του, για να αποτρέψει τις περαιτέρω κυρώσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι μπορεί να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τα πληρεξούσια του στην Υεμένη και αλλού. Το Ιράν είναι επίσης πιθανό να ανταποδώσει στην Σαουδική Αραβία αυξάνοντας την πίεση μέσω του Μπαχρέιν, όπου απέφυγε μέχρι στιγμής να υποστηρίξει άμεσα τους διαδηλωτές στο Μπαχρέιν.

Συνοπτικά: Συνολικά, σχεδόν 200.000 στρατιώτες και 185 μαχητικά αεροσκάφη αναμένεται να συμμετάσχουν υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στη στρατιωτική επιχείρηση στην Υεμένη. Η επιτυχία είναι αβέβαιη: Οι αντάρτες Χούτις θέλουν να εμπλέξουν τους εισβολείς σε έναν δαπανηρό ανταρτοπόλεμο.

Πρόγνωση: Η στρατιωτική επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2009, κατά των Χούτι, διεκόπη μετά από παρατεταμένες διασυνοριακές δραστηριότητες και απέτυχε να καταστείλει την εξέγερση των Χούτι. Αντ 'αυτού οι Χούτις έφεραν υπό τον έλεγχό τους έδαφος μέσα Σαουδική Αραβία! Αυτό συνέβαλε στην παραμερισμό του πρίγκιπα Χαλίντ μπιν Σουλτάν, ο τότε υπουργός Άμυνας. Τι άλλαξε τώρα;

Ούτε οι Αιγύπτιοι ούτε οι Σαουδάραβες είναι πιθανό να είναι σε θέση να νικήσουν τους Χούτι και τους συμμάχους τους στη μάχη σε ορεινό έδαφος, όπου η εξοικείωση με το έδαφος θα αποδειχθεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα, το οποίο είναι με την πλευρά των Χούτι. Ως εκ τούτου, η παρέμβαση αυτή ενέχει υψηλό κίνδυνο να γίνει αορίστου χρόνου, καθώς ο στρατός της Υεμένης έχει κατακερματιστεί, και δεν υπάρχει πολιτική ηγεσία που είναι ικανή για να αποκαταστήσει την τάξη στη χώρα χωρίς εξωτερική υποστήριξη. Σημαντικές απώλειες της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας θα ήταν πιθανό να ανατροφοδοτήσουν αναταραχές στις δύο χώρες, ενώ μια οριστική αποτυχία θα αύξανε τον κίνδυνο για την πολιτική σταθερότητα και στις δύο χώρες. Επιπλέον, ήσσονος σημασίας ναυτικά επεισόδια μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας ή με τα αιγυπτιακά πολεμικά πλοία στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης θα αυξήσουν τον κίνδυνο των παράπλευρων ζημιών για τη ναυτιλία μέσω των Στενών και θα φέρουν την αναστάτωση στις στρατηγικές οδούς μεταφοράς πετρελαίου , γεγονός που θα έχει αντίκτυπο στην αγορά πετρελαίου.

Το Ιράν είναι πιθανό να προβεί σε αντίποινα κατά της Σαουδικής παρέμβασης, επιδιώκοντας να καθηλώνει στρατεύματα της Σαουδικής Αραβίας αλλού, αυξάνοντας τον κίνδυνο της τρομοκρατίας στο Μπαχρέιν, και ενδεχομένως στην ανατολική επαρχία της ίδιας της Σαουδικής Αραβίας. Η άμεση παρέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη θα καταστήσει ο για το Ιράν να δικαιολογήσει πιο εύκολα την αύξηση της κλίμακας της άμεσης επέμβασης στο Ιράκ και ενδεχομένως στη Συρία, το οποίο με τη σειρά του ενδέχεται να προκαλέσει την Τουρκία.

Δείτε πως οι Pώσοι θα επιτεθούν στις HΠA

 To απίστευτο σενάριο που εξετάζουν






Ρώσος ειδικός στρατιωτικός αναλυτής, αποκαλύπτει τους τρόπους που σκέφτεται
 η Μόσχα να χτυπήσει την Ουάσιγκτον αν ενταθούν οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας.


Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Κινδύνων της Ρωσίας δημοσιοποίησε
 τα ευαίσθητα σημεία της αμερικανικής άμυνας, με ένα εξ αυτών να είναι η σεισμική 
δραστηριότητα σε σούπερ ηφαίστειο και στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα.

Αν όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Konstantin Sivkov, συνεχιστεί η πολιτική
 του ΝΑΤΟ που ακολουθείται σήμερα και η προσπάθεια επέκτασης της συμμαχίας 
προς την Ρωσία, αυτό δεν θα αφήσει άλλη επιλογή στην Ρωσία από το να καταστρέψει 
τελείως τον εχθρό της.

Σύμφωνα με τον Sivkov, ένα από τα σενάριο που έχει επεξεργαστεί η Ρωσία είναι 
αυτό τις επίθεσης με πυρηνικά στο ηφαίστειο του Yellowstone ή στο ρήγμα 
του Αγίου Ανδρέα.

Τα προηγούμενα 2,1 εκατ. χρόνια, το ηφαίστειο του Yellowstone εξερράγη 
τρεις φορές, βυθίζοντας στο σκοτάδι και την στάχτη σχεδον όλη την Βόρεια Αμερική.

Οι γεωλόγοι πιστεύουν ότι το Yellowstone θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.
 Υπάρχουν ενδείξεις αύξησης της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή, έτσι ένα μικρό..
. σπρώξιμο με πυρηνικά θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη.

Όπως αναφέρει το Discovery Channel μία έκρηξη αυτού του μεγέθους θα βύθιζε 
την Βόρεια Αμερική στο σκοτάδι και τον ηφαιστειακό χειμώνα.

Από την άλλη, πλήγμα με πυρηνικά στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα θα επέφερε 
καταστροφικά τσουνάμι που θα σάρωναν τις ακτές των ΗΠΑ.

"Ο Πούτιν θέλει να φτιάξει την ρωσική αυτοκρατορία ξανά, δεν ξέρω που θα σταματήσει" 
αναφέρει σχετικά με την ρωσική δραστηριότητα ο Αμερικανός γερουσιαστής John McCain.

πηγή - See more at: http://www.hellas-now.com/2015/04/p-ha-to.html#sthash.
06GWzv4r.dpuf

Παραπληροφόρηση..


     Αυτοί θα έπρεπε να είναι οι τρείς κύριοι τίτλοι της σημερινής ειδησεογραφίας:

     1. Τέλος στο εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία
     Τέλος και επίσημα το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, μια προεκλογική εξαγγελία που υλοποιεί η κυβέρνηση.
Η απόφαση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ με την υπογραφή των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών Δ. Μάρδα, Υγείας Α. Ξανθού και του υπουργού Εργασίας, Π. Σκουρλέτη.
Όπως αναφέρεται, ''καταργούμε την αριθμ. Υ3Α/ΓΠ/οικ. 7829/Φ.15/1991 (ΦΕΚ 514/Β΄) κοινή υπουργική απόφαση ''Καθορισμός αμοιβής εξέταστρων εξωτερικών ιατρείων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων'' στο σύνολό της, όπως ισχύει και την παράγραφο 1 της αριθμ. Υ3α/ΓΠ.οικ. 88618/11.09.2002 (ΦΕΚ 1223/Β') κοινής υπουργικής απόφασης Καθορισμός αμοιβής στα Κέντρα Υγείας για τις παρεχόμενες από αυτά υπηρεσίες, όπως αυτή ισχύει. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως''.

     2.  Η κυβέρνηση ζητά τα οφειλόμενα για τις συχνότητες από τα κανάλια-Πόσα χρωστά το καθένα
    Με απόφαση του Υπουργού Επικρατείας που αναμένεται να δημοσιευθεί ίσως και σήμερα, τα τηλεοπτικά κανάλια καλούνται να πληρώσουν σημαντικό ποσό για τις συχνότητες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σωτήρη Μανιάτη, από την Εφημερίδα των Συντακτών, η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, να προβούν άμεσα στην καταβολή των ποσών που οφείλουν στο κράτος για την χρήση των συχνοτήτων (2% επί του τζίρου) για τα έτη που δεν το έχουν πράξει, δηλαδή για τα 2011, 2012, 2013 και 2014.
Το συνολικό ποσό φέρεται να φτάνει τα 24 εκατομμύρια ευρώ και κατανέμεται ως εξής:
MEGA: 7 εκατομμύρια
ANT1: 7 εκατομμύρια
ALPHA: 4 εκατομμύρια
STAR: 4 εκατομμύρια
ΣΚΑΙ: 2 εκατομμύρια

     3.  Εισαγγελική έρευνα για τον Παπασταύρου και τη λίστα Λαγκάρντ
     Προκαταρκτική εξέταση για τον Σταύρο Παπασταύρο και τη λίστα Λαγκάρντ διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας.
     Συγκεκριμένα, η εισαγγελική έρευνα, η οποία θα διεξαχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, καλείται να απαντήσει στο αν ο πρώην σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στην διάρκεια της κατάθεσής του στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.
     Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η La Stampa, ο κ. Παπασταύρου είχε δύο λογαριασμούς στην Ελβετία και το όνομά του βρισκόταν στη λίστα Λαγκάρντ.

     Ας συγκρίνουμε τώρα αυτά που θα έπρεπε να ακούμε,
     ..με αυτά που αυτήν την ώρα ακούμε και βλέπουμε απ' τα ''πρωϊνάδικα'' και την πρωϊνή ''ενημέρωση''  των καναλιών της διαπλοκής.

     Γι αυτό φτάσαμε ως εδώ!..
  

Το Υπουργείο Οικονομικών στην Ελλάδα έχει τα χρήματα για την αποπληρωμή των χρεών.



Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών της Ελλάδα  Δημήτρης  Μάρδας δήλωσε επίσης ότι τα συμπεράσματα που βγάζουν στο εξωτερικό για την  κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, βασίζονται «σε παραδοχές και σε μελέτες , εκτός από εκείνες που χρησιμοποιούνται  από την Ελληνική πλευρά».

Αθήνα, Απρίλιος 3 - RIA Novosti, Gennady Melnik. Το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας έχει τα χρήματα  να πληρώσει για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε συνέντευξή του στον Antenna.

"Με βάση τα δεδομένα που έχουμε, μπορούμε να πληρώσουμε  τις υποχρεώσεις μας», - δήλωσε ο Μάρδας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την διαχείριση των  διαθεσίμων εσόδων  και του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τον  Μάρδαα, τα συμπεράσματα που βγάζουν  στο εξωτερικό για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, είναι  με βάση τις  «παραδοχές και τις μελέτες εκτός από εκείνες που χρησιμοποιούνται από την Ελληνική πλευρά. "Το Υπουργείο Οικονομικών ξέρει ( τα ακριβή) δεδομένα, είπε.

"Επιπλέον, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, και προσπαθούμε να παρέχουμε  ρευστότητα για αόριστο χρονικό διάστημα," - είπε ο Μάρδας.

Η Αθήνα πρέπει να καταβάλει στις 9 Απριλίου € 450.000.000 ΔΝΤ. Όμως, την χθες το το Reuters  ανέφερε επικαλούμενο ανώνυμη "πηγή στη ζώνη του ευρώ" ότι η Ελλάδα στις 9 Απριλίου ξεμένει  από χρήματα, και είπε ότι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup ζήτησε να της εκδοθεί  νέο δάνειο πριν επιτευχθεί η συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών αντέδρασε έντονα στη δημοσίευση του Reuters.

 " Το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών αρνείται κατηγορηματικά την ανώνυμη δημοσίευση του Reuters σχετικά με θέματα που υποτίθεται ότι συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup την 1η Απριλίου. Οι εκδόσεις υπονομεύουν τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα." - Είπε σε ένα δελτίο τύπου από το Υπουργείο, το  οποίο ελήφθη από το πρακτορείο RIA Novosti.

Νωρίτερα, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πληρωμή θα γίνει στην ώρα της.


http://ria.ru

“ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ…”



E-mailΕκτύπωσηPDF
ΣΑΒΒΑΤΟ 4-4-2015
Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*    
«Η Ελληνική Δημοκρατία θεωρεί ότι είναι υπερήφανο αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αμετάκλητο μέλος της ευρωζώνης».
Τα παραπάνω θεωρήθηκε σκόπιμο να καταγραφούν από τον κ.Βαρουφάκη στο προοίμιο της (νέας) λίστας που απέστειλε στους… «θεσμούς».
Σε αυτή την Ελλάδα, λοιπόν, στο «υπερήφανο», «αναπόσπαστο» και«αμετάκλητο» μέλος της ΕΕ, εκείνο που θεωρείται «ρεαλιστικό» μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη είναι η «δημιουργική ασάφεια». Είναι να θεωρείται «καλό» και «σεβαστό» το 70% του Μνημονίου. Είναι να θεωρείται αναγκαίος ένας νέος δανεισμός για να πληρώνονται τα τοκογλυφικά στα ΔΝΤ, και τούτο παρότι αρχικά ακούγαμε ότι η νέα κυβέρνηση δεν θέλει νέα δανεικά.
Το «ρεαλιστικό», το «αποδοτικό» και το «πρέπον» σε αυτή την Ελλάδα θεωρείται ότι είναι να συνεχίσει – και μετά τις εκλογές – να πληρώνεται «πατριωτικά» ο ΕΝΦΙΑ ακόμα κι από εκείνους που (όπως είπε η αρμόδια υπουργός)… δεν μπορούν να τον πληρώσουν. Είναι να παράγονται «πλεονάσματα» ακόμα και σχεδόν 4% (!) που όμως προεκλογικά θεωρούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ «εξωπραγματικά» και «εξοντωτικά» και μετεκλογικά λεγόταν, πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «δεν θα εφαρμοστούν»…
«Ρεαλιστικό» σε αυτή την Ελλάδα θεωρείται η «σταδιακή» και η «στο μέλλον» εφαρμογή ακόμα και εκείνων των (κουτσουρεμένων μετεκλογικά) μέτρων τύπου «Ερυθρός Σταυρός» που περιλάμβανε το «άμεσης εφαρμογής» - κατά τα προεκλογικώς λεχθέντα -  «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
«Ρεαλιστικό» θεωρείται  να υπογράφεται παράταση των δανειακών και μνημονιακών συμβάσεων(που βαφτίζονται «γέφυρα»). Να επαναλαμβάνεται το έργο της προηγούμενης 5ετίας, το έργο των «δόσεων», αλλά αυτή τη φορά το έργο παίζεται με λίστες (πρώτη λίστα Βαρουφάκη, δεύτερη λίστα Βαρουφάκη, μετά λίστα Τσίπρα, τώρα νέα λίστα Βαρουφάκη κοκ).
«Ρεαλιστικό» - για ένα «υπερήφανο» και «αμετάκλητο» μέλος της ΕΕ - θεωρείται να επαναλαμβάνεται  και το άλλο έργο: Μιας Ελλάδας που άγεται και φέρεται μεταξύ Μέρκελ, Ντάισελμπλουμ και Γιούνκερ. Μόνο που αυτή τη φορά το πήγαινε – έλα γίνεται «περήφανα». Απόδειξη: Τώρα την λιτότητα για τον ελληνικό λαό  δεν την συζητάει η τρόικα με τις ελληνικές κυβερνήσεις. Την συζητούν και την διαπραγματεύονται οι… «θεσμοί».
Όλα αυτά θεωρούνται «ρεαλιστικά». Και είτε επί Μνημονίων είτε επί «κατάργησης των Μνημονίων», καταθλιπτικά ίδια και ετσιθελικά απαράλλακτη, με ισχύ «σιδερένιας φτέρνας», επελαύνει και εμπεδώνεται – «πρώτη φορά (από) Αριστερά» - η γνωστή θεωρία: Αυτός είναι ο μόνος «ρεαλισμός» που υπάρχει!
Αλλά αυτός είναι, πράγματι, ο μόνος «ρεαλισμός» που υπάρχει; Άλλος δρόμος δεν υπάρχει; Άλλη πορεία δεν υπάρχει; Ένας είναι ο δρόμος και το μόνο που αλλάζει είναι οι λωρίδες του, που όμως κινούνται στην ίδια πάντα κατεύθυνση;
Τι να σας πούμε κι εμείς. Περιοριζόμαστε - αντί της προσωπικής μας άποψης περί «μονόδρομου» - να υπενθυμίσουμε την άποψη ενός άλλου. Όπως και τον τρόπο που την διατύπωνε:
«Η μόνη ρεαλιστική και σωτηρία εναλλακτική πρόταση – έλεγε – είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όλων των μέτρων λιτότητας».
 
Ναι, έτσι έλεγε ο κ.Τσίπρας. Ισχυριζόταν, δηλαδή, ότι θα κρατούσε στην ίδια μασχάλη τόσο το καρπούζι της ΕΕ, όσο και το καρπούζι του τέλους της λιτότητας.
Βέβαια από τότε που τα έλεγε αυτά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Παρά μόνο ένα. Ο κ.Τσίπρας είναι πρωθυπουργός. Γεγονός που καθιστά αδύνατο πλέον να πορεύεται με δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.
Τώρα ο κ.Τσίπρας είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης που κάθε σκέψη για κατάργηση «με ένα νόμο και σε ένα άρθρο» της λιτότητας την αποτάσσεται και την θάβει στον Καιάδα των «μονομερών ενεργειών».
Τώρα ο κ.Τσίπρας είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης που ενώ διαπραγματεύεται με τους φορείς της λιτότητας μέσα στις αρένες της ευρωλιτότητας, φροντίζει, ταυτόχρονα, να τους συστήνεται ως «υπερήφανο αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αμετάκλητο μέλος της ευρωζώνης»...  
*Δημοσιεύθηκε στο ''enikos.gr'' την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΙΣΚΡΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗ Μ. ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ



E-mailΕκτύπωσηPDF
ΣΑΒΒΑΤΟ 4-4-2015
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*  
Μεγάλη Πέμπτη, ημέρα σταύρωσης του Χριστού, είναι 9 Απριλίου. Στις 9 Απριλίου η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει και 450 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ. Κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης (οι οποίοι μάλιστα δεν ανήκαν στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως ήταν πολύ κοντά στον πρωθυπουργό από πολιτική σκοπιά) επεχείρησαν να εμφανίσουν και την Ελλάδα ως... απειλούμενη με σταύρωση! «Αν ως τις 9 Απριλίου δεν εισρεύσουν χρήματα, θα πληρώσουμε πρώτα τους μισθούς και τις συντάξεις εδώ στην Ελλάδα και μετά θα ζητήσουμε από τους εταίρους μας στο εξωτερικό συναίνεση και κατανόηση για το ότι δεν θα πληρώσουμε εγκαίρως τα 450 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με συμφωνία ότι δεν θα σημειωθεί πιστωτικό γεγονός» τόνισε για παράδειγμα ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Πρόσθεσε μάλιστα μελοδραματικά: «Τα χρήματα επαρκούν μόνο μέχρι τα μέσα Απριλίου»! Σε δηλώσεις του στην εβδομαδιαία εφημερίδα της γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής διανόησης «Ντι Τσάιτ» ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο: «Αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επόμενων δέκα ημερών, τότε λυπάμαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Eυρωπαίων συμμάχων μας αποφάσισε να σκοτώσει την Ελλάδα»! Παρόλα αυτά, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτή τη θεατρική παράσταση, η οποία άφηνε να εννοηθεί ότι πρώτα θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα και στη συνέχεια, αν έχουν μείνει λεφτά, θα πληρωθούν με καθυστέρηση και οι δανειστές.
Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή λοιπόν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη να διαψεύσεικάθε υποψία αθέτησης των υποχρεώσεων της χώρας. «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου» δήλωσε χωρίς περιστροφές ο εκπρόσωπος του Μαξίμου. Εδώ που τα λέμε, με τους Αμερικανούς να στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα και το ΔΝΤ να εμφανίζεται σχεδόν... «αριστερίστικο(!)» σε σύγκριση με τη γερμανική ευρωζώνη της Μέρκελ και του Σόιμπλε, θα αποξένωνε τις ΗΠΑ μια απόφαση του πρωθυπουργού να μην πληρώσει το ΔΝΤ. Κάνοντας δηλαδή αρχή στη στάση πληρωμών από εκείνους που υποτίθεται ότι προσωρινά και για λόγους τακτικής αυτή τη στιγμή τον «στηρίζουν» κάπως επειδή ακολουθεί αντιγερμανική πολιτική, ο Τσίπρας θα έχανε τον «Αμερικανό φίλο» του από «σύμμαχό» του. Φυσικά, πανευτυχείς θα ήταν οι Γερμανοί αν η κυβέρνηση Τσίπρα χρεοκοπούσε μην πληρώνοντας το ΔΝΤ, οπότε το «πιστωτικό γεγονός» της ελληνικής χρεοκοπίας θα οφειλόταν στην Ουάσιγκτον και όχι στο Βερολίνο!Υπέροχο δώρο! Δεν είναι ηλίθιοι οι Γερμανοί. Βεβαίως και ήταν απολύτως βέβαιοι εκ των προτέρων ότι αποκλείεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να μην πληρώσει το ΔΝΤ. Σίγουρα όμως θα αισθανθούν αυτοί οι ίδιοι ηλίθιοι αν δώσουν λεφτά για να τα πάρει το ΔΝΤ! Γι' αυτό και διατηρούμε ισχυρές αμφιβολίες, παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, αν την ερχόμενη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι όντως θα καταβάλουν τμήμα των καθυστερούμενων δανειακών δόσεων που παρακρατούν.
Το λογικό είναι να μη δώσουν λεφτά στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να την υποχρεώσουν να δώσει στο ΔΝΤ όλα τα λεφτά που μάζεψε από τους Έλληνες φορολογούμενους. Ταυτόχρονα, έτσι υπηρετείται ο στόχος του διαρκούς οικονομικού στραγγαλισμού της ελληνικής οικονομίας. Διαρκώς τη θηλιά περασμένη στον λαιμό της κυβέρνησης Τσίπρα θέλουν να έχουν οι Γερμανοί και θα το καταφέρουν. Το ζήτημα είναι πόσο θα μπορέσει να αντισταθεί ο πρωθυπουργός - γιατί αυτό σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Πολλά πράγματα προκαλούν ανησυχία στον τρόπο που διεξάγονται οι πυρετώδεις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών.
Δεν μπορεί π.χ. να μη γεννά δυσπιστία το γεγονός ότι στο κείμενο που έστειλε η κυβέρνηση Τσίπρα στις Βρυξέλλες, ενώ εμμένει στην επαναφορά της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους, έχει εξαφανιστεί από το κείμενο το ποσό των 700 ευρώ, κάτω από το οποίο θα επανερχόταν η 13η σύνταξη και αναφέρεται ότι το όριο... «μένει να συμφωνηθεί»! Σημασία φυσικά έχει το τι τελικά θα συμφωνηθεί και πρωτίστως τι θα υλοποιηθεί στην πράξη. Δεν μας αρέσει όμως καθόλου το γεγονός ότι όλες οι φιλολαϊκές αποφάσεις μετατίθενται για το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Υπενθυμίζουμε ότι τότε πιθανότατα θα έχει ήδη υπογραφεί από τον Ιούνιο το νέο τετραετές πρόγραμμα, που φυσικά πριν το δούμε είναι αδύνατον να ξέρουμε αν θα είναι «συμφωνία ανάπτυξης» ή «νέο μνημόνιο»!  
*Δημοσιεύθηκε στο ''ΕΘΝΟΣ'' την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015- ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΙΣΚΡΑ

Η απομυθοποίηση της ΕΕ


ΣΑΒΒΑΤΟ 04/04/2015 - 20:45
Η ΕΕ μοιάζει αναμφίβολα με έναν τεράστιο Ευρωπαϊκό γραφειοκρατικό μηχανισμό, που προωθεί τα οικονομικά συμφέροντα των πλούσιων κρατών-μελών, των πολυεθνικών, των τραπεζών και των κοινοτικών υπαλλήλων της,  παρά με μια πολιτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά ενωμένη κοινωνία των Ευρωπαϊκών λαών. Εξυπηρετεί κυρίως το «σύστημα» και όχι τον άνθρωπο Ευρωπαίο.
Δεν πρέπει, να είμαστε πλέον υπερβολικά συναισθηματικοί ή αφελείς (όπως αρχικά)  και να βλέπουμε την ΕΕ, την Ευρώπη ή τη Δύση φιλελληνική, εξαιτίας των ελληνικών ριζών του δυτικού πολιτισμού και μερικών φιλελλήνων. Οι μεγαλύτερες τραγωδίες του Ελληνισμού, από τις Σταυροφορίες μέχρι τη διχοτόμηση της Κύπρου ήταν δημιουργήματα ή πραγματοποιήθηκαν με την ανοχή (ή τη συνέργεια) των φίλων συμμάχων μας.
Αν ο καλύτερος προφήτης του μέλλοντος είναι η ιστορία, τότε έχουμε χρέος να διδασκόμαστε από τα λάθη μας. Η στάση της Ευρώπης προς την Ελλάδα, δεν καθορίζεται από τα ανθελληνικά ή φιλελληνικά αισθήματα των λαών της, αλλά από τα καπιταλιστικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα. Η ΕΕ κάθε άλλο παρά πανάκεια είναι, όπως την προπαγάνδιζαν. Τουλάχιστον τώρα, ας μην παρασυρόμαστε πια από τις αυταπάτες. Είναι ανεύθυνο, να περιμένουμε την επίλυση των προβλημάτων μας από αυτούς που συνέβαλαν στη δημιουργία τους.  Φιλανθρωπία, και αλτρουισμός δυστυχώς δεν υπάρχουν στη realpolitic της δύναμης και του (εθνικού) συμφέροντος. Οι δε δίσκοι επαιτείας συντηρούν πάντα την εξάρτηση και την υποτέλεια.
Προϋπόθεση για την επιτυχία μιας οικονομικής ένωσης είναι να βρίσκονται τα κράτη- μέλη, που θα την απαρτίσουν, περίπου στο ίδιο επίπεδο ανάπτυξης. Σε περίπτωση που υφίσταται ανισότητα από την αρχή, η ένωση θα ωφελήσει την ήδη αναπτυγμένη χώρα και θα βλάψει την αναπτυσσόμενη. Αυτό έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ιστορικά. Όπως αναλύσουν -ακόμα και νομπελίστες-  οικονομολόγοι,  αν αφεθεί στην τύχη των ελεύθερων αγορών, το φτωχό κράτος γίνεται φτωχότερο και το πλούσιο, πλουσιότερο.
Συνεπώς, υπό αυτές τις συνθήκες (ήδη είναι ορατό σχεδόν σε όλους), η Ελλάδα είναι σε τροχιά παρακμής και μετατροπής της σε μια καθυστερημένη επαρχία (Greece), όπως στη Ρωμαϊκή, Βυζαντινή και Οθωμανική Αυτοκρατορία. Είναι καιρός, να συνειδητοποιήσουν όλοι οι Έλληνες, ότι η σύνδεσή μας με την ΕΟΚ-ΕΕ-ΟΝΕ λειτούργησε σαν παγίδα για την εξάρτησή μας από τα (καπιταλιστικά) κέντρα σε συνδυασμό με τη διαιώνιση της φτώχειας του ελληνικού λαού.
Αθανάσιος Καρανάσιος, 4/4/2015
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΡΑΧΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλόκοτα και …συναρπαστικά παιχνίδια!



Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ζήσουμε …συναρπαστικά γεγονότα τα οποία πολύ πιθανόν να φτάσουν στο ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΧΑΟΣ της ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ: του νέου αποικιοκρατικού καθεστώτος του 4ου Ράιχ… Αυτό το «εκρηκτικό χάος» μπορεί να τρομάζει πολλούς, αλλά εμείς το θεωρούμε ΧΑΟΣ επαναστατικής ανασύνθεσης του λαϊκού κινήματος. Και μ’ αυτό το σκεπτικό θέλαμε μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική του αναρρίχηση…

Σήμερα, λοιπόν, γινόμαστε μάρτυρες των πρώτων συμπτωμάτων της κυβερνητικής αποσταθεροποίησης. 

Ήδη στο κείμενό μας, «Το κυβερνητικό σκάφος κάνει νερά από την αρχή…» επισημαίναμε: 


«Μια άλλη ιστορική πρωτοτυπία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι τούτη: Από την πρώτη μέρα της ζωής της εκδηλώνονται οι αντιφάσεις της οπορτουνιστικής της σύνθεσης και ετερογένειας. 
Με νωπή ακόμα τη λαϊκή εντολή και όμως υπάρχουν «ανταρσίες», «προσωπικές πολιτικές», υποβόσκουσες και ανοικτές συγκρούσεις, ποικίλες αστειότητες: Αν συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις στον πρώτο μήνα της κυβερνητικής ζωής, φανταστείτε το τι θα γίνει μετά από λίγο καιρό… 
Όλο αυτά συμβαίνουν διότι το κυβερνητικό οικοδόμημα είναι σαθρό, δίχως έναν κεντρικό ιδεολογικό άξονα αποκρυστάλλωσης. Είναι ένα κυβερνητικό οικοδόμημα ΟΧΙ σύνθεσης, αλλά ΑΘΡΟΙΣΗΣ πολιτικών τεμαχίων: Δηλαδή άκρως καιροσκοπικό, συνακόλουθα τυχοδιωκτικό…».
 
Το κείμενο εδώ: 
http://resaltomag.blogspot.gr/2015/03/blog-post_18.html
 

Αυτή η «δυναμική» των εσωτερικών συγκρούσεων αναπτύσσεται ταχύτατα. Αρχίζει να αποκρυσταλλώνεται και στις θεατρικές παραστάσεις που παίζονται στη Βουλή… 

Φυσικότατο: Όταν όλη η κοινοβουλευτική πρακτική της κυβέρνησης είναι μια θεατρική παράσταση, ένα σώου συγκάλυψης της κυβερνητικής υποταγής στους ευρώ-αποικιοκράτες και εξαπάτησης των αφελών, με την ίδια μορφή των τελετουργικών σώου θα εκδηλώνονται και τα «τεμάχια» της κυβέρνησης. 

Η σκληρή μάχη των εντυπώσεων θα γίνεται ο καθοριστικός άξονας της πολιτικής των «τεμαχίων». Ήδη αυτή η μάχη των εντυπώσεων έχει αποκρυσταλλωθεί σε επίπεδο κέντρων εξουσίας: Το πρωθυπουργικό κέντρο εξουσίας και το κέντρο εξουσίας της προέδρου της Βουλής (Ζωής Κωνταντοπούλου). 

Δίπλα σ’ αυτά τα κέντρα εξουσίας υπάρχουν και αναπτύσσονται και άλλα: Οι εσωτερικοί σπαραγμοί (υπόγειοι ή ανοικτοί) θα γίνουν πολυδιάστατοι και πολυκέφαλοι… 

Γίνεται φανερό ότι θα ζήσουμε …συναρπαστικά γεγονότα. 

Και το πρώτο μεγάλο συναρπαστικό γεγονός είναι να αθωώνεται μια προβοκατόρικη πρακτική «αντιεξουσιαστών» και να βαπτίζεται, από το «κέντρο εξουσίας» της Βουλής (Ζωή): «Διαμαρτυρία» που «εντάσσεται στο αντίστοιχο δικαίωμα των πολιτών». 

Τέτοιες μειοψηφικές «διαμαρτυρίες» καταληψιών έχουν ήδη επεκταθεί σε πολλά «σημεία». Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ, εδώ: 
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8381703
 

Όμως, για ποια «διαμαρτυρία πολιτών» μάς μιλάει η Κωνσταντοπούλου; Για μια χούφτα των γνωστών «αντιεξουσιαστών», που ο «χώρος» τους χρησιμοποιείται και αξιοποιείται από μηχανισμούς προβοκάτσιας του κράτους και του παρακράτους, εναντίον των Κινημάτων, για τη διάλυση των διαδηλώσεων, την επίθεση των ΜΑΤ και για την τρομοκρατική θωράκιση του καθεστώτος; 

Για ποια «διαμαρτυρία των πολιτών» μας μιλάει η κυρία πρόεδρος; Για τις «επαναστατικές» εκείνες μειοψηφίες, κατά κανόνα ελεγχόμενες και καθοδηγούμενες από παρακρατικά κέντρα, που καίνε και αποτεφρώνουν τα πάντα και τις γνήσιες λαϊκές διαμαρτυρίες;;; 

Γνωστά τα έργα και γνωστή η ιστορία αυτών των «διαμαρτυρόμενων πολιτών» και καταληψιών: Ιστορία και έργα στην υπηρεσία των τρομοκρατικών παιχνιδιών του κράτους και των μυστικών υπηρεσιών…
 

Αυτή η αθώωση, από την κυρία Κωνσταντοπούλου, τέτοιων μειοψηφικών και προβοκατόρικων πρακτικών, δεν είναι ένα επιπόλαιο ολίσθημα. Σηματοδοτεί στρατηγικό σχέδιο… 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τις τόσες εσωτερικές αντιφάσεις και «κέντρα εξουσίας», παρέχεται για πολλούς εφιαλτικούς πειραματισμούς… 

Αν η πρόεδρος της Βουλής σηκώνει δικό της μπαϊράκι υπονομεύοντας την ίδια την κυβέρνησή της (με τελετουργικά αντιπολιτευτικά σώου), τότε ανοίγει ο δρόμος και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Παυλόπουλο) να παίξει ανοικτά το παιχνίδι του κεφαλαίου και του 4ου Ράιχ και στο θέμα των «εξεταστικών» (άλλη θεατρική παράσταση) και σε πολλά άλλα… 

Επαναλαμβάνουμε: Θα ζήσουμε …συναρπαστικές καταστάσεις με το ΣΥΡΙΖΑ…

Έτοιμο το Δημόσιο να δώσει 1,6 δισ. ευρώ, για ΔΝΤ και έντοκα

Απάντηση στις τρομοκρατικές ειδήσεις των Γερμανικών συμφερόντων Ελληνικών ΜΜΕ της διαπλοκής και του μέχρι τώρα δεν πληρώνουμε!
Απάντηση και στα χειραφετημένα από τους τοκογλύφους δανειστές διεθνή Ευρωπαϊκά  πρακτορεία ειδήσεων που προβοκατόρικα έγραψαν ότι η Ελλάδα μένει από ρευστό την Μ.Πέμπτη!
Η Ελλάδα Με τη φράση «ότι προβλέπεται να πληρωθεί, θα πληρωθεί», ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας διαβεβαίωσε μιλώντας την Παρασκευή, στον «ΑΝΤ1», ότι το ελληνικό Δημόσιο είναι έτοιμο να εκπληρώσει τις άμεσες υποχρεώσεις του.
 
 


Τα ποσά που απαιτούνται δεν είναι … μικρά, αλλά έχουν διασφαλιστεί. Στις 9 Απριλίου θα καταβληθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η δόση των 470 εκατ. ευρώ. Χρειάζεται, επίσης, 1,1 δισ. ευρώ για να ανανεωθούν επιτυχώς τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, συνολικού ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων, που λήγουν στις 14 και 17 Απριλίου. Και αυτό το ποσό έχει εξευρεθεί, έπειτα από προσπάθειες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Η κυβέρνηση, βεβαίως, δεν σταματά να αναζητά λύσεις στο πρόβλημα της ρευστότητας. Υπενθυμίζεται ότι το Δημόσιο κατά τον Μάιο θα κληθεί να ανανεώσει έντοκα γραμμάτια ύψους 1,4 δισ. ευρώ, αλλά και να καταβάλει στο ΔΝΤ δόση ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Από την Υγεία ξεκινά η αναστήλωση των ερειπίων που άφησαν τα μνημόνια


Posted by netakias.com στο Απριλίου 3, 2015
Στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση του πληθυσμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο φάρμακο, στα εμβόλια και στις εξετάσεις. Η Υγεία από θύμα των μνημονίων και της λιτότητας, θα γίνει ξανά δικαίωμα για κάθε πολίτη, τόνισε χαρακτηριστικά Ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα καλυφθούν άμεσα οι επείγουσες ανάγκες του ΕΣΥ, εξήγγειλε 4.500 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, από τις οποίες οι 700 θα αφορούν περιοχές όπου υπάρχει άμεση ανάγκη, όπως τα νησιά του Αιγαίου, η δυτική Μακεδονία, η Θεσπρωτία και η Θράκη.
Μίλησε ακόμη για αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ενίσχυση των ΜΕΘ με στόχο να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια που παραμένουν κλειστά, αλλά και διασφάλιση των προϋποθέσεων να λειτουργήσουν σωστά οι δομές Ψυχικής Υγείας αλλά και τα ογκολογικά κέντρα.
Χαρακτήρισε πρωταρχικής σημασίας την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, λέγοντας ότι αν λειτουργήσει σωστά θα ανακουφίσει όλο το σύστημα.
Πρόσθεσε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρά στη δημιουργία του Εθνικού Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου για κάθε ασθενή, ο οποίος θα βελτιώσει το επίπεδο των υπηρεσιών και θα μειώσει το κόστος υγείας. Επίσης, εξήγγειλε ότι θα αξιοποιηθούν τα στρατιωτικά νοσοκομεία στο ΕΣΥ και σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα στηριχθούν υγειονομικά οι άγονες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.
Συμπλήρωσε ακόμη ότι θα δοθούν ισχυρά κίνητρα σε γιατρούς, ώστε να θητεύσουν σε άγονες περιοχές της χώρες, όπου με τη βοήθεια της τηλεϊατρικής εκτιμάται ότι θα αναβαθμιστούν σημαντικά οι υπηρεσίες υγείας.
Τόνισε ότι καταργείται η υγειονομική διάταξη στην οποία βασίστηκε η διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών και κατοχυρώνονται νομοθετικά τα δικαιώματα των ασθενών, τα οποία θα διασφαλίζονται από τα γραφεία δικαιωμάτων των ασθενών που θα δημιουργηθούν στα δημόσια νοσοκομεία. Σε ό,τι αφορά την πολιτική φαρμάκου, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ΕΟΦ θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την υλοποίηση των πολιτικών υγείας και είπε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκων.
efsyn.gr

Διπλή επίσκεψη Α.Τσίπρα στη Μόσχα μέσα σε ένα μήνα

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ "ΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣ" Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

03/04/2015
Δύο φορές μέσα σε ένα μήνα θα επισκεφθεί τη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας. Από το Κρεμλίνο επιβεβαιώνεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την ερχόμενη Τετάρτη, στις 8 Απριλίου, όπου αναμένεται να τεθεί και όλη η ατζέντα των ελληνορωσικών σχέσεων με φλέγον το ζήτημα της οικονομίας αλλά και θα γίνει κανονικά, εκτός απροόπτου, η αρχικώς προγραμματισμένη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τους εορτασμούς για την «Ημέρα της Νίκης» στις 9 Μαΐου.
 
Αν όντως επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τότε θα πρόκειται για σημαντική εξέλιξη στις σχέσεις Αθήνας και Μόσχας για τις οποίες άλλωστε ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει μιλήσει για περίοδο «άνοιξης». Από την Τετάρτη πάντως θα φανεί ποια θα είναι η έμπρακτη στήριξη της Ρωσίας, ειδικά στο θέμα το οικονομικό δεδομένου ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι πιέζουν ασφυκτικά την Ελλάδα να υποκύψει στους εκβιασμούς των μνημονιακών μέτρων για να ανοίξει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης.
 
Τα πρώτα δείγματα έχουν ήδη διαφανεί με την άρση του εμπάργκο στα ελληνικά προιόντα από τη Ρωσία. Αρκεί όμως αυτό ή είναι το μόνο που αναμένει η ελληνική πλευρά από το ταξίδι του Α. Τσίπρα στη Μόσχα; Προφανώς και όχι. Εκτιμάται πως θα τεθεί το θέμα ενός δανείου από τη Ρωσία, όπως επίσης και η στήριξη μέσω άλλων ζητημάτων, όπως της ενέργειας και του τουρισμού. 
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων "Tass", απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα στις 8 Απριλίου, είπε ότι από το Κρεμλίνο απεστάλη στον Έλληνα πρωθυπουργό «ισχύουσα πρόσκληση» και κατόπιν ξεκίνησε η διαδικασία διευθέτησης της ημερομηνίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα των δύο ηγετών.
 
«Όταν γίνεται συντονισμός των προγραμμάτων, αδιαμφισβήτητα τότε λαμβάνονται υπ’ όψη οι επιθυμίες των προσκεκλημένων. Εκφράστηκε η επιθυμία, (επιλέχθηκαν) βολικές ημερομηνίες, γι’ αυτό και οι συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας θα γίνουν στις 8 Απριλίου», ανέφερε ο Ντ. Πεσκόφ.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου διευκρίνισε ότι το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα στις 8 Μαίου «θα είναι μια επίσκεψη εργασίας με τον Β. Πούτιν, ενώ στις 9 Μαΐου το τελετουργικό είναι αφιερωμένο στην Ημέρα της Νίκης. «Πρόκειται για διαφορετικές εκδηλώσεις», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Β. Πούτιν, καθιστώντας σαφές ότι επιθυμία της Μόσχας θα ήταν να ανταποκριθεί ο πρωθυπουργός και στις δύο υπάρχουσες προσκλήσεις.
 
Χθες το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι κατά τη συνάντηση κορυφής Πούτιν-Τσίπρα την 8η Απριλίου «σχεδιάζεται η συζήτηση ευρείας γκάμας ζητημάτων συνεργασίας των δύο χωρών, μεταξύ άλλων στον εμπορικό-οικονομικό και τον επενδυτικό καθώς και τον ανθρωπιστικό-πολιτιστικό τομέα αλλά και επίκαιρων διεθνών προβλημάτων» και αμέσως μετά «έχει προγραμματιστεί η υπογραφή σειράς διμερών συμφωνιών».
 
Σχολιάζοντας την προετοιμασία του εορτασμού της 9ης Μαΐου και το ζήτημα της άρνησης πολλών ξένων ηγετών να παρευρεθούν σε αυτόν, ο κ. Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα θα χαρεί να υποδεχθεί όλους, «όσοι επιθυμήσουν να μοιραστούν μαζί μας τη χαρά της μνήμης της Νίκης και την κατανόηση της σημασίας μιας κοινής απόκρουσης των προκλήσεων και απειλών για ολόκληρη την ανθρωπότητα».
 
Πρόσθεσε πάντως πως «παρόλα αυτά πρωτίστως πρόκειται για μια γιορτή για εμάς, είναι μια δική μας εορτή, γιατί είμαστε οι νικητές. Είναι μια γιορτή για τους βετεράνους μας, οι οποίοι νίκησαν εκείνον τον πόλεμο». Στα τέλη του μήνα, όπως είπε ο κ. Πεσκόφ, θα ξεκαθαρίσει ποιοι ξένοι ηγέτες θα παραστούν τελικά στις εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Νίκης» στην Κόκκινη Πλατεία.
 
Κοινώς ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι απέναντι μας.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr