Όξω απ την Ελλάδα δωσίλογοι, προδότες και λαμόγια



ΔΕΥΤΕΡΑ 27-4-2015
Στη φωτό: Ο Κάρλος Μένεμ, πρώην ξεπεσμένος και ξετσίπωτος πρόεδρος της Αργεντινής, που αφού κατέστρεψε και αιματοκύλισε τη χώρα του, δραπέτευσε στις .ΗΠΑ!!!
Ο περονιστής "κεντροαριστερός" αυτός πολιτικός, που είχε ανέλθει σrην εξουσία το 1989, υποσχόμενος πριν την ανάδειξή του σε πρόεδρο, να είναι η φωνή των εργαζομένων, εφαρμόζοντας όμως μετά, μαζί με τον υπουργό οικονομικών Ντομίνγκο Καβάγιο τη φριντμανική θεραπεία-σοκ της σχολής του Σικάγου (σ.σ. όπως τον μιμήθηκαν και οι δικοί μας εδώ πολιτικοί), πραγματοποίησε αθρόες απολύσεις πλέον των 700.000 εργαζομένων (!!!) και στη συνέχεια πούλησε την πετρελαϊκή βιομηχανία, το τηλεφωνικό δίκτυο, την αεροπορική εταιρεία, τους σιδηροδρόμους, το αεροδρόμιο, το εθνικό οδικό δίκτυο, το σύστημα ύδρευσης, το ζωολογικό κήπο του Μπουένος Άιρες και, τελικά, τα ταχυδρομεία και τα εθνικά συνταξιοδοτικά ταμεία. Μέχρι το 1994 το 90% (!!!) των κρατικών επιχειρήσεων είχαν ξεπουληθεί σε ιδιωτικές εταιρίες. Καθώς ο πλούτος της χώρας μεταφερόταν στο εξωτερικό ή διαμοιράζονταν εντός της Αργεντινής στα αρπακτικά καπιταλιστικά όρνεα, ο τρόπος ζωής των Αργεντινών πολιτικών γινόταν ολοένα και πιο πολυτελής.
 Ο "ομορφάντρας" Μένεμ γνωστός για τα δερμάτινα σακάκια του και τις φαβορίτες του, άρχισε να φοράει ιταλικά κοστούμια και να επισκέπτεται πλαστικούς χειρουργούς («τσίμπημα από μέλισσα», είχε δηλώσει για να εξηγήσει τα πρησμένα χαρακτηριστικά του προσώπου του).
Η Μαρία Χούλια Αλσογαράι, η υπουργός του Μένεμ, που ήταν υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις, φωτογραφήθηκε τότε για το εξώφυλλο ενός ευρείας κυκλοφορίας περιοδικού φορώντας μόνο μια γούνα, ενώ ο Μένεμ άρχισε να οδηγεί μια κόκκινη Ferrari Testarossa «δώρο» ενός ευγνώμονα επιχειρηματία." Η ξεφτίλα των διεφθαρμένων πολιτικών σε όλο της το μεγαλείο!!!!
Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, με αποκορύφωση μετά το 2010. Απλά, καλύπτονται, επειδή δεν έχουν ανοίξει ακόμα στόματα .... για να μάθει ο Ελληνικός Λαός, ότι πολλά πολιτικά κόμματα ή τουλάχιστον οι ηγεσίες τους (κυβερνήσεων και αντιπολίτευσης) "ήταν και είναι στο κορπορατικό σύστημα" (συνεργασία πολιτικών και επιχειρηματιών) για την αρπαγή του πλούτου της χώρας μας και την εξαθλίωση της πλειοψηφίας των κατοίκων της!!!
Έλληνες και Ελληνίδες ΞΥΠΝΗΣΤΕ.... οι λωποδύτες μας "πιάσανε" στον ύπνο και μας διατηρούν σε ύπνωση, σύγχυση και παθητικότητα, ενώ μοιράζονται τα λάφυρα της λεηλασίας!!!

Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ



Εκτύπωση
ΔΕΥΤΕΡΑ 27-4-2015
Του ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΛΥΒΗ*
Η ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών μυρίζει μπαρούτι. Έχει διαμορφωθεί ένα πολεμικό κλίμα το οποίο ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τις δηλώσεις των εκπροσώπων του ευρωπαϊκού κατεστημένου. Παράλληλα το μνημονιακό σύστημα μέσα στη χώρα μας έχει ξεσπαθώσει και κλιμακώνει την πίεσή του, ώστε η κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά να αυτοακυρωθεί και να προσαρμοστεί στον παραδοσιακό και καταστροφικό δρόμο της υποταγής στις εντολές της ευρωπαϊκής ηγεσίας για να μην πέσει δήθεν η χώρα στα βράχια.
Τα διάφορα συμφέροντα που ευνοήθηκαν από την περίοδο των Μνημονίων και οι πολιτικοί και κρατικοί τους εκπρόσωποι ανασυντάσσονται μετά από μια περίοδο αμηχανίας. Πρωθιερείς της μνημονιακής λιτανείας, οικαναλάρχες, οι οποίοι -μετά τη διακήρυξη της κυβέρνησης ότι θα δοθούν με νέους διαγωνισμούς οι τηλεοπτικές συχνότητες- πρωτοστατούν στην προπαγάνδα εναντίον της κυβέρνησης, ακόμη και σεπροβοκάτσιες απέναντι σε μέλη της κυβέρνησης ή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εντυπωσιάζει ότι την ίδια περίοδο που κλιμακώνει την επίθεσή του το ευρωπαϊκό και ελληνικό μνημονιακό κατεστημένο, συμπαρατάσσεται αντικειμενικά μαζί τους και η ηγεσία του ΚΚΕ, η οποία δείχνει να βρίσκεται σε άλλον πλανήτη. Ακόμη και αναρχικές ομάδες ενεργοποιούνται με στόχο να αποκαλύψουν ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη καταστολής.
Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει έχουν δεχτεί μια απίστευτης έντασης και έκτασης πολεμική, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.
Η επίδραση όλης αυτής της επίθεσης δεν πρέπει να υποτιμηθεί διότι επηρεάζει ένα ποσοστό των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν έχουν σταθερότητα, στέκονται δίβουλα στη στροφή των γεγονότων και δεν μπορούν να κατανοήσουν εύκολα τις κεντρικές αντιθέσεις και τα μεγάλα μέτωπα.
Η κυβέρνηση, παρά τις αδυναμίες και τα λάθη, δεν έχει μέχρι στιγμής παρεκκλίνει από τον κεντρικό στόχο της και γι' αυτό άλλωστε δέχεται τη μήνι του κατεστημένου.
Ωστόσο βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής.
Ο χρόνος δεν φαίνεται να μας ευνοεί και, ίσως αποδειχθεί ότι η συμφωνία - γέφυρα δεν ήταν η καλύτερη επιλογή στην περίπτωση που δεν υπάρξει επωφελής ενδιάμεση συμφωνία και δενεξασφαλιστεί ίχνος ρευστότητας με συνέπεια να οδηγηθούμε με το μαρτύριο της σταγόνας μέχρι το καλοκαίρι.
Το χρονικό σημείο σύγκρουσης δεν το επιλέγεις πάντα εσύ, αλλά δεν αφήνεις και τον χρόνο να κυλά εις βάρος σου.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα στρατηγικό σχέδιο που θαεμπεριέχει τον οδικό χάρτη της απεμπλοκής της χώρας από το καθεστώς υπερχρέωσης,ταπεινωτικού ελέγχου, υποταγής σε μια πολιτική που ζημιώνει διαρκώς τον λαό και τη χώρα και την καθιστά παρία μέσα σε μια Ευρωζώνη του κεφαλαίου υπό γερμανική επικυριαρχία. Προφανέστατα αν οι στόχοι μας μπορούν να επιτευχθούν μέσα από τη διαπραγμάτευση που εκτυλίσσεται θα ήταν κάτι ευκταίο και καλοδεχούμενο, όμως επειδή το παιχνίδι είναι στημένο από τις κυρίαρχες δυνάμεις, γι' αυτόν τον λόγο θα πρέπει να είναι μέσα στην ατζέντα μας το ενδεχόμενο της ρήξης.
Η επιλογή αυτή σημαίνει ότι δημιουργούμε τις κοινωνικές και πολιτικές προϋποθέσεις, ώστε ναισχυροποιηθεί μια λαϊκή δυναμική ικανή να φθάσει τη σύγκρουση μέχρι τα άκρα και να εξεταστούν όλες οι εναλλακτικές επιλογές που θα επιτρέψουν την εφαρμογή του προγράμματός μας.
Δεν έχουμε άλλον τρόπο παρά να πούμε όλη την αλήθεια στον λαό, να τον πείσουμε ότι έχουμε μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο δρόμο, τον οποίο πρέπει να διαβούμε αν θέλουμε να βγούμε από το σημερινό τέλμα.
Είναι αναγκαίο επίσης η τακτική μας σε αυτή την περίοδο να μην εξελίσσεται ως ένα μονοθεματικό έργο που αφορά τη διαπραγμάτευση και μόνο με τους δανειστές. Υπάρχουν μια σειρά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, ζητήματα δημοκρατίας και λαϊκής συμμετοχής,μέτρα αναγκαία αναδιανομής του πλούτου, χτυπήματος της διαπλοκής και διαφθοράς, πολιτικές ανάπτυξης και αντιμετώπισης της ανεργίας που πρέπει να προωθηθούν ανεξάρτητα από την έκβαση των διαπραγματεύσεων. Ο πολίτης για να συσπειρώνεται πάνω σε ευρύτερους στόχους, πρέπει να βιώνει μια καλυτέρευση στη ζωή του σήμερα με συγκεκριμένα απτά μέτρα και να βλέπει επίσης τον σταθερό προσανατολισμό της κυβέρνησης σε πολιτικές που χτυπούν το κεφάλαιο και το πολιτικό κατεστημένο.
Οι τελευταίες εξελίξεις με την αντεπίθεση του μνημονιακού κατεστημένου στο εσωτερικό της χώρας, από δυνάμεις που διατηρούνται αλώβητες μέσα στον κρατικό μηχανισμό, από δυνάμεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ μέσα στα συνδικάτα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποδεικνύουν ότι μεθοδεύεται μια διαδικασία «κινητοποιήσεων κατσαρόλας» που θα αξιοποιεί όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια κυβέρνηση της Αριστεράς.
Η Αριστερά μπορεί να βρίσκεται στην κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει στα χέρια της την πραγματική εξουσία. Εκτός από δραστικές αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό προσώπων και δομών, αυτό που χρειάζεται επειγόντως είναι η διαμόρφωση άμεσα μιας πολιτικοκοινωνικής συμμαχίας των από κάτω, που αδιαμεσολάβητα θα στηρίζει μια γραμμή σύγκρουσης με ό,τι ταλαιπώρησε τον λαό μας τα τελευταία χρόνια. Ο λαός πρέπει άμεσα να βγει στο προσκήνιο.
Η ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπορεί να περιοριστεί στον κυβερνητισμό ενόσω δεν θέλει να διαχειριστεί την κατάσταση, αλλά να την τροποποιήσει ριζικά και γι' αυτό πρέπει να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός ρωμαλέου κινήματος για την προοδευτική αλλαγή στη χώρα μας. Ο ρόλος του κόμματος, των μελών και φίλων προς αυτήν την κατεύθυνση είναι καθοριστικός και πρέπει να κινηθούμε ενωτικά, με εξωστρέφεια, με αυτοπεποίθηση και με επιμονή στο πρόγραμμα και τις αρχές μας.
*Πηγή: avgi.gr-ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΙΣΚΡΑ

Δικαιοσύνη ή χανόμαστε!..


     Νωρίς σήμερα το πρωί, το blog είδε από μακριά κάποιον άνθρωπο να ψάχνει στον κάδο με τα σκουπίδια.
     Πλησιάζοντας είδε ότι ήταν μία κοπέλα γύρω στα 35, και περνώντας δίπλα απ' τον κάδο είδε το άδειο βλέμμα της, την παραίτηση από κάθε είδους χαρά της ζωής, την άρνηση ακόμη και της θηλυκότητας των νιάτων της,  το βάρος της ύπαρξης που ήδη έσερνε.

     Το blog έγινε μέσα του έξαλλο.    
     Αναλογίστηκε πόσες άραγε προσωπικές και οικογενειακές καταστροφές, και πόσες ρημαγμένες ζωές κυκλοφορούν εκί έξω,
     ..για να μπορεί ο εικονιζόμενος ανθρωπόμορφος πίθηκος να κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος υγιής και ''σένιος'',
     ..αφού πρώτα κατέστρεψε ΕΣΥ και Παιδεία, κι αφού γυρόφερε το τομάρι του σε διάφορες Ελιές, Κινήσεις των 58, αφού απείλησε την κοινωνία ότι θα κάνει δικό του κόμμα,
     ..γύρισε πάλι στο ΠαΣοΚ, να γλύψει εκεί που έφτυσε, σιχαμένος και απτόητος.

     Ο απίστευτος καραγκιόζης που είχε το θράσος σε Επιτροπή της Βουλής να δημιουργήσει επεισόδιο φωνάζοντας προς τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών: '' Είμαστε εκπρόσωποι του λαού, εσείς τι θέλετε εδώ; Δεν είστε εκπρόσωπος του λαού '',
     ..καταλήγοντας ότι οι ίδιοι όταν κυβερνούσαν ήταν εκλεγμένοι, κι όχι μη κοινοβουλευτικοί!!!
     Σαν να μη θυμόμαστε πως αυτοί κάνανε ακόμη και πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη για να ''νουθετεί'' από βήματος της Βουλής τον λαό στα αγγλικά (!!!!),
     ..σαν να μην θυμόμαστε το Στουρναροτόμαρο που αρνιόταν να απαντήσει στην Βουλή σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης,
     ..σαν να ξεχάσαμε κιόλας τον ΒεληΓκίκα, που έβγαλε λίγα-λίγα και μελετημένα τα λεφτά του έξω γιατί...φοβήθηκε!

     Ξέρει πολύ καλά ότι ξέρουμε πως μας λέει ασύστολα ψέματα,
     ..κι όμως εκεί! Έχει το θράσος μπροστά στην μούρη μας, ενσυνείδητα, να μας φτύνει την εγκληματική διαστροφή της αλήθειας,
     ..υποτιμώντας τόσο βάναυσα την νοημοσύνη και την μνήμη τούτου του λαού!
     Σαν ακριβώς να μας κοροϊδεύει, σαν να μας λέει χαχόλους που τον έχουμε ακόμη και κυκλοφορεί ελεύθερος και ανενόχλητος, σαν να κάνει εμετό απάνω μας την ειρωνεία της κακουργίας του!

     Οι ίδιες φάτσες που μας έφεραν μέχρι εδώ, τα ίδια φερέφωνα των μνημονίων, οι ίδιοι σχολιαστές-δημοσιογράφοι-χαφιέδες της τηλεόρασης και απολογητές των τοκογλύφων,
     ..οι ίδιοι παραμένουν ακόμα ατιμώρητοι
     ..οι ίδιοι κυβερνούν, εν πολλοίς, ακόμα!

     Αν δεν υπάρξει δικαιοσύνη σ' αυτόν τον τόπο,
     ..αν όλοι αυτοί μείνουν ατιμώρητοι όπως οι άλλοι δωσίλογοι και μαυραγορίτες της Κατοχής,
     ..σωτηρία γι αυτή την χώρα δεν θα υπάρξει!
     Μακάρι και να μας χαρίσουν όλο το χρέος, μακάρι και να μας χαρίσουν δεκαπέντε χρέη!

     Η τιμωρία των ιταμών παλιανθρώπων είναι πρωταρχική!
     Σπουδαιότερη από κάθε συμφωνία με τους ''εταίρους'',
     ..σημαντικότερη από κάθε άλλη ανακούφιση του χειμαζόμενου λαού.

     Να το αντιληφθεί αυτό η κυβέρνηση, πριν να είναι πολύ αργά.
     Για όλους μας!..
      

Η Γερμανία... η τρομοκρατία... το χρέος... και ο φαύλος "κυρίαρχος" λαός


Τούτα τα χρόνια η Γερμανία κυριαρχεί στα Ευρωπαϊκά πράγματα και εκεί καθοριστικό ρόλο στα όσα γίνονται και αποφασίζονται σχετικά με τη δανειοδότηση της Ελλάδος και την εξυπηρέτηση του αστρονομικού δημόσιου χρέους της...
Αποτέλεσμα εικόνας για εκλογεσ
Ένα χρέος το οποίο έγινε βρόγχος στον «κυρίαρχο» λαό με την άμεση συνέργεια ανθελλήνων πολιτικών και τη συνενοχή των ευρωπαίων, οι οποίοι γνώριζαν τα πάντα και σιωπούσαν ή τα ενέκριναν!
Έρχομαι, λοιπόν, στο θέμα, μεταφέροντας εδώ τα όσα σχετικά γράφει η καθηγήτρια της κοινωνιολογίας στο παν/μιο του Σικάγου Σάσκια Σάσεν αναλύοντας το θέμα της τρομοκρατίας, την οποία συνδέει με...
το υπέρογκο χρέος και τη φτώχεια των υπαναπτύκτων χωρών. 
Την επομένη της γνωστής επιθέσεως εναντίον των διδύμων πύργων της Νέας Υόρκης, στις 12 Σεπτεμβρίου 2001, αναφερόμενη στην άδικη μεταχείριση των φτωχών χωρών της Αφρικής, Ασίας και Λατινικής Αμερικής από το ΔΝΤ έγραφε: «Το ΔΝΤ ζητάει από τις υπερχρεωμένες χώρες να δίνουν το 20-25% από τα έσοδα των εξαγωγών τους για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ, αντίθετα, το 1953, οι Σύμμαχοι διέγραψαν το 80% των πολεμικών χρεών της Γερμανίας και απαίτησαν μόνο το 3-5% των εσόδων από τις εξαγωγές της για την αποπληρωμή των χρεών» (βλ. το συλλογικό έργο: «Η τρομοκρατία και η κοινωνία των πολιτών», εκδ. «Μεταίχμιο», Αθήνα, 2002, σελ. 56).
Αυτά σημαίνουν την ευνοϊκή και προνομιακή μεταχείριση της ηττηθείσης Γερμανίας από τους Συμμάχους, οι οποίοι της έδωσαν τεράστια ώθηση για να γίνει αυτό που έγινε σε βάρος των πολεμικών επανορθώσεων και απαιτήσεων των νικητών λαών, όπως οι Έλληνες. Γραικύλοι μεταπολεμικοί κυβερνήτες της Ελλάδας, όχι μόνον δεν τόλμησαν, να αξιώσουν τις πολεμικές επανορθώσεις αλλά ούτε και αυτό το  κατοχικό δάνειο από την Τράπεζα της Ελλάδας για το οποίο εδώ και χρόνια αγωνίζονται ελάχιστοι επιστήμονες και ανάμεσά τους ο καθηγητής Σ. Σπέντζας. Όμως, παρ’ όλα αυτά οι Γερμανοί λοιδορούν και καταπιέζουν την Ελλάδα και αξιώνουν να μας πάρουν ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, ακόμη και το πόσιμο νερό, ακόμη και τα νησιά μας, ακόμη και τα αρχαία!
Ασφαλώς και δεν φταίνε αυτοί. Αυτοί μεριμνούν για το δικό τους εθνικό συμφέρον.
Την πρώτη ευθύνη, την εθνική ευθύνη φέρουν οι εναλλασσόμενοι κυβερνήτες που ψηφίζονται από το φαύλο λαό και τους στυλοβάτες του σάπιου συστήματος της οικογενειοκρατίας.
Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου

Συμμορία εκβιαστών δανειστών της Γερμανικής ΕΕ!

ΙΚΕΤΕΥΟΝΤΑΣ… ΔΟΛΩΜΑ!


E-mailΕκτύπωσηPDF
ΔΕΥΤΕΡΑ 27-4-2015
Tου ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Μπουρδέλο η Βουλή την Παρασκευή! Μπουρδέλο και η Ευρωομάδα, το Γιούρογκρουπ! Άσχετο διακοσμητικό στοιχείο το κοινοβούλιο. Τίποτα δεν μπορεί να αποφασίσει πλέον, αν προηγουμένως δεν το έχουν εγκρίνει οι ευρωπαίοι επικυρίαρχοι, με επικεφαλής φυσικά το Δ΄ Ράιχ της Γερμανίας.Συμμορία εκβιαστών δανειστών και η Ευρωομάδα, με μοναδικό μέλημα πώς θα εξοντώσουν μέσω της λιτότητας τον ελληνικό πληθυσμό, θα τονφτωχύνουν για να έρθουν οι «Ούννοι» της Γερμανίας και των άλλων να του αρπάξουν τα σπίτια, τα οικόπεδα, τα χωράφια και ό,τι έχει και δεν έχει.Βάρβαροι άρπαγες είναι οι Ευρωπαίοι, τίποτα λιγότερο.
Το μάτι γουρλωμένο είχε ο κάποτε υπουργός και τώρα... βουλευτής εν αποδρομή Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά μαινόμενος κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μη ξέροντας φυσικά τι έλεγε. Ωραία τον συγύρισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος του είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Υπάρχει ένα κόκκινο νήμα που διαπερνά τα όσα λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος: Η Πέμπτη Φάλαγγα! Υπάρχει μια Πέμπτη Φάλαγγα, η οποία δεν θέλει να ακούσει την παραμικρή κριτική προς το ευρωπαϊκό κατεστημένο. Λειτουργεί ως υπαλληλία των πιστωτών. Υπάρχει μια Πέμπτη Φάλαγγαολιγαρχώνδιαπλεκόμενων μίντια και πολιτικών υπαλλήλων, η οποία αν ακούσει κάτι να λέγεται για "γερμανική Ευρώπη", θεωρεί ότι είναι βολή κατά της... χώρας!» υπογράμμισε ο υπουργός Λαφαζάνης προς τον βουλευτή Λοβέρδο. «Απάντησε αυτός ο οποίος υπερασπίζεται τη ρήξη!» είπε ο Λοβέρδος, νομίζοντας ο καημένος ότι... μειώνει (!) τον Π. Λαφαζάνη, αποκαλώντας τον οπαδό της ρήξης με τους τοκογλύφους του Δ΄ Ράιχ και της ΕΕ. Απολαυστικός ήταν ο Λαφαζάνης στην ανταπάντησή του προς τον Λοβέρδο: «Έχουμε ένα παραλήρημα ενοχής» είπε και πρόσθεσε: «Στο πρόσωπό του βλέπουμε την Ελλάδα των Μνημονίων. Την Ελλάδα, την οποία αυτή έφεραν σε αυτά τα χάλια!»
Εννοείται, φυσικά, ότι οι Γερμαναράδες ηγούνται κάθε επίθεσης εναντίον της χώρας μας. Αυτή τη φορά ήταν ο γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της Ευρωδεξιάς, ονόματι Μάνφρεντ Βέμπερ, που αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου. Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ, όταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο σχετικά με το γεγονός ότι πολλοί στην Ευρωζώνη θεωρούν πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι καλύτερα να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, συναίνεσε: Είναι σωστό ότι πολλοί θεωρούν σήμερα το Grexit ρεαλιστική επιλογή, ήταν η «στημένη»ερώτηση στον Βέμπερ. «Θα έλεγα ότι αυτή η εκτίμηση δυστυχώς είναι ορθή. Σήμερα υπάρχουν περισσότερες σοβαρές συζητήσεις για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη» είπε ο δεξιός Γερμανός και συμπλήρωσε: «Σήμερα αυτό που ισχύει είναι ότι ολόκληρη η Ευρωζώνη έχει στραφεί κατά της Ελλάδας. Δεν είναι η Γερμανία απομονωμένη. Η Ελλάδα είναι απομονωμένη»! Δεν παρέλειψε φυσικά, όπως κάνουν συχνά οι Γερμανοί όταν αναφέρονται στην κυβέρνηση Τσίπρα, να επικρίνει τον πρωθυπουργό που πήρε στην κυβέρνηση τους ΑΝΕΛ. Ευνόητο είναι ότι το Βερολίνο θα προτιμούσε να έχει ο Τσίπραςπροσλάβει για κυβερνητικούς εταίρους τους σύγχρονους «γερμανοτσολιάδες» του Ποταμιού. Η ΝΔ, όπως αναμενόταν φυσικά, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του Βέμπερ. «Η αλήθεια που θα πρέπει να τους απασχολεί (σ.σ. εννοεί την κυβέρνηση Τσίπρα) είναι ότι οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων από όλο το πολιτικό φάσμα της ΕΕ δείχνουν το πολύ κακό για την Ελλάδα κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη – [οι δηλώσεις] και του κ. Σουλτς και του Βέμπερ και του Μοσκοβισί και του Ντάισελμπλουμ» διακήρυξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Μόνο που ξέχασε να πει ότι τα κόμματα του Σουλτς και του Βέμπερ συγκυβερνούν στη Γερμανία, επαναλαμβάνοντας την τόσο «πετυχημένη» συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, την οποία έδιωξε κλοτσηδόν ο ελληνικός λαός από την εξουσία!
Οι ανελέητοι ευρωπαίοι δανειστές, τώρα που έχουν πάρει τον αέρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ευθύνη πρώτα απ' όλα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται πλέον να δώσουν ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν υποταχθεί πλήρως στις απαιτήσεις τους, πράγμα που αν κάνει θα μεθοδεύσουν στη συνέχεια τη σύντομη ανατροπή του οι Γερμανοί, αφού πρώτα θα τον έχουν καταξεφτιλίσει σε όλη την Ευρώπη! Η «πολιτική εκτέλεση» του Τσίπρα εν μέσω καταισχύνης θέλει το Βερολίνο να λειτουργήσει παραδειγματικά για όλη τη Γηραιά Ήπειρο, ώστε να μην τολμάει κανένας πολιτικός ηγέτης χώρας του ευρώ να παρουσιάζει ένα αστικό πρόγραμμα διαφοροποιημένο έστω και κατ' ελάχιστο από τη γερμανική γραμμή. Ακόμη κι αν πρόκειται για το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του Αλέξη Τσίπρα, όπου δεν του έχουν επιτρέψει οι Γερμανοί να υλοποιήσει καμιά από τις φιλολαϊκές υποσχέσεις του, η καγκελαρία είναι άτεγκτη. Δεν επιτρέπει καμιά παρέκκλιση από την πολιτική της λιτότητας που έχει χαράξει ο Σόιμπλε, ως εκπρόσωπος του γερμανικού κεφαλαίου. Τα ίδια συμφέροντα άλλωστε έχουν και οι κορυφαίοι όμιλοι του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, οι οποίοι αφενός μεταφέρουν ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της δραστηριότητάς τους εκτός Ευρώπης και αφετέρου θα ήταν πανευτυχείς, αν πλήρωναν τους εργαζόμενους που τους έχουν απομείνει στην Ευρώπη με μισθούς... Βιετνάμ, Ινδίας ή Κίνας!
«Νέου τύπου πραξικόπημα, όχι με τανκς όπως το 1967 αλλά μέσω των τραπεζών» χαρακτήρισε –πολύ σωστά– τις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους δανειστές. Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ πολλά σωστά λένε, αλλά δυστυχώς τίποτα από όσα λένε δεν το κάνουν πράξη, όταν πρόκειται για φιλολαϊκό μέτρο...
*Πηγή: Δημοσιεύθηκε στο ''ΠΡΙΝ'' την Κυριακή 26 Απριλίου

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΔΥΣΗ: "Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ"



27/04/2015
 
Στην μεταφορά πυρηνικών κεφαλών στην Κρμαία προχώρησε η Ρωσία ασκώντας τα κυριαρχικά δικαιώματά της επί του ρωσικού κριμαϊκού εδάφους.
 
Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει πριν ενάμισυ μήνα ότι η Μόσχα έχει το δικαίωμα να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στην ανακτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, προσθέτοντας τότε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει για την ύπαρξη ανάλογων σχεδίων.
 
«Δεν ξέρω εάν υπάρχουν πυρηνικά όπλα εκεί τώρα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν σχέδια, όμως επί της αρχής η Ρωσία μπορεί να το κάνει» ανέφερε ο Μιχαήλ Ουλιανόφσκ, επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχου των όπλων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
 
Φαίνεται πως η Ρωσία ήδη έχει εφαρμόσει και εφαρμόζει το κυριαρχικό της δικαίωμα.
 
Το ουκρανικό  Συμβούλιο Ασφαλείας ανέφερε ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από την περιοχή  Rostov του Don, ρωσική  στρατιωτική  αυτοκινητοπομπή  υψίστης ασφαλείας , κινήθηκε  μεταφέροντας φορτηγά  που είχαν σαφή «ένδειξη» στα ρωσικά,  « πυρηνική απειλή» προς την Κριμαία,όπως αναφέρει η ρωσική εφημερίδα gazeta.ru.
 
Σύμφωνα με πάντα με τις ίδιες πηγές πραγματοποιήθηκε μεταφορά ρωσικών πυρηνικών κεφαλών από την περιοχή του Ροστώφ, προς την Χερσόνησο της Κριμαίας, 
 
Η μεταφορά έλαβε χώρα σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, στις 23 Απριλίου , όταν στο Γενικό Προξενείο της Ουκρανίας στο Ροστώφ , υπήρξε κλήση από αυτόπτη μάρτυρα (προφανώς επρόκειτο για Ουκρανό πράκτορα).
 
Σύμφωνα με τον καλούντα, από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Ροστόφ,  και με κατεύθυνση την χερσόνησο της Κριμαίας , διήλθαν με συνοδεία πολλών αυτοκινήτων, στρατιωτικά   φορτηγά,  με ένδειξη «πυρηνικός κίνδυνος».
 
Το ουκρανικό  Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας αμέσως ανακοίνωσε ότι πρόκειται σαφώς για μεταφορά μετά από εντολή της  Μόσχας προς την Κριμαία πυρηνικών κεφαλών για τα κινητά συστήματα πυραύλων , Iskander και  Bastion .
 
Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι οι ΗΠΑ δεν διέθεταν πληροφορίες σχετικά με τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας  στην Κριμαία.
 
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί από τα επίσημα κυβερνητικά χείλη της Μόσχας επουδενί λόγο, είτε έγινε είτε δεν έγινε. Αυτό όμως που σίγουρα η ρωσική πλευρά ήθελε να "δει" η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ είναι ότι η "μεταφορά" πυρηνικών κεφαλών από ρωσικής πλευράς έγινε «μέρα μεσημέρι», δεν εμπίπτει στους όρους της «ασφαλούς μεταφοράς» και δεν επιθυμούσε να το κρατήσει κρυφό, στέλνοντας ένα ακόμα σαφές μήνυμα στον δυτικό συνασπισμό,ότι η Κριμαία είναι οριστικά ξανά ρωσική, και "δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι'αυτό".
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αν δεν ανατραπεί η ολιγαρχία δεν έχουμε μέλλον.


Posted by Εξουσία ΔΕΥΤΕΡΑ 27-4-2015
adjustment-bureauΗ Ελλάδα χωρίς ανάπτυξη δεν έχει κανένα μέλλον. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι η ολιγαρχία της χώρας, για τους δικούς της λόγους, δεν θέλει καμία ανάπτυξη την οποία δεν θα ελέγχει απόλυτα η ίδια. Αν αυτό δεν το συνειδητοποιήσουμε, δεν πρόκειται ποτέ να αντιληφθούμε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός. Και ο εχθρός μας είναι εντός των πυλών.
Η ολιγαρχία της χώρας είναι κρατικοδίαιτη και παρασιτική. Έχει αποκτήσει πλούτο και δύναμη με κεντρικό μοχλό το κράτος, ελέγχοντας την πολιτική εξουσία, μέσω μιας ψευδοδημοκρατίας, δηλαδή μιας δημοκρατίας παντομίμα που έχει εγκαταστήσει στη χώρα. Την ίδια στιγμή διαιρεί το λαό, διεγείροντας τον κοινωνικό αυτοματισμό και τις μεταξύ μας διαφορές.
Ελέγχει πλήρως τις κάνουλες χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο γραφειοκρατικό τείχος το οποίο μπορεί να υπερπηδά μόνο η ίδια και έτσι έχει σπρώξει την πραγματική κοινωνία έξω στο περιθώριο και στη μετανάστευση. Φοβάται την ανάδειξη νέων ανεξέλεγκτων οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες, όπως είναι επόμενο θα αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία της και τα προνόμιά της.
Ταυτόχρονα δεν επιτρέπει να έλθει και καμία επένδυση από το εξωτερικό, την οποία δεν θα ελέγχει απόλυτα η ίδια. Έτσι όμως, αφενός δεν έρχεται νέο χρήμα στη χώρα, αφετέρου δεν εμπλέκονται σε νέους επιχειρηματικούς τομείς ικανά άτομα από την κοινωνική βάση, με τα οποία θα πρέπει να συνεργαστούν οι επενδυτές.
Η ίδια όμως συνεργάζεται κανονικά με τους δανειστές της χώρας, προκειμένου να ελέγχει το λαό και να αυξάνει τα κέρδη της, από τις παράπλευρες λαϊκές απώλειες.
Επομένως, αν δεν ανατραπεί αυτή η παρασιτική ολιγαρχία, ή έστω να περιοριστεί η εξουσία της, ανάπτυξη και μέλλον ξεχάστε τα. Αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός της χώρας, αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός της κοινωνίας μας.
Πέτρος Χασάπης

Εδώ η Δημοκρατία κάνει πάρτι


"Η επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τελεί σε προφανή αναντιστοιχία με την συνταγματική τάξη, καθώς...
image
γράφει η ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΛΟΥΠΑ 
α) δεν μνημονεύεται ούτε στο σώμα της, ούτε στην αιτιολογία της κανένας λόγος ή καμία εξαιρετική ή απρόβλεπτη περίσταση που οδήγησε στη θέσπισή της. Αντίθετα, η οικονομική αναγκαιότητα της οποίας γίνεται επίκληση μόνον άγνωστη και μόνο αιφνίδια δεν είναι.
β) παρεμβαίνει ανεπίτρεπτα στην οικονομική διαχείριση των πόρων αυτοδιοικούμενων νομικών προσώπων, όπως...
οι Ο.Τ.Α. α΄ ή β΄ βαθμού και τα ΑΕΙ/ΤΕΙ κατά παράβαση των συνταγματικών προβλέψεων που προβλέπουν και την οικονομική αυτοτέλειά τους (άρθρο 102 παρ. 2, 16 παρ. 5 Σ.)".
Η παραπάνω ανακοίνωση εκδόθηκε στις 21 Απριλίου 2015 από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και αφορά τη δέσμευση των διαθέσιμων αποθεματικών των ΟΤΑ και άλλων δημόσιων φορέων από την κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και μάλιστα αναδρομικά. Ως γνωστόν, τα χρήματα θα πρέπει να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος και να μετατραπούν σε repos με σκοπό την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.
Ας σημειωθεί εδώ ότι οι ΠΝΠ δεν είναι παρά μια αυθαίρετη παράκαμψη του κοινοβουλευτικού έργου (θεμέλιος λίθος ενός δημοκρατικού καθεστώτος) από την εκτελεστική εξουσία. Απαραίτητη προϋπόθεση, η επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη και η ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ εισαγωγή στη Βουλή για κύρωση μέσα σε σαράντα μέρες από την έκδοσή της και η κύρωση εντός τριμήνου από τότε που εισήχθη. Σε περίπτωση εκπνοής άπρακτων των προθεσμιών αυτών η ΠΝΠ παύει μεν να ισχύει εφεξής, διατηρεί όμως την ισχύ της για το χρονικό διάστημα από την έκδοση έως την εκπνοή της προθεσμίας.
Συγκεκριμένα, το άρθρο 44 παρ.1 του Συντάγματος ορίζει:
"Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Bουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Bουλής σε σύνοδο. Aν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής".
Είναι αυτονόητο επομένως, ότι ΠΝΠ πρέπει να εκδίδονται μόνο σε πραγματικά δύσκολες, απρόβλεπτες και επείγουσες καταστάσεις και με ιδιαίτερη φειδώ, αφού η κατάχρησή μπορεί να οδηγήσει τη δημοκρατία σε επικίνδυνα μονοπάτια. Για παράδειγμα, πολύ συχνά, κρίσιμα νομοσχέδια πολλών εκατοντάδων σελίδων ψηφίζονται μέσα σε χρόνο - αστραπή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στερώντας έτσι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης το χρόνο να κάνουν επισημάνσεις και παρατηρήσεις, ενώ ούτε η Βουλή μπορεί να τα επεξεργαστεί με τον προσήκοντα τρόπο.
Ο συνταγματολόγος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Χρυσόγονος, πάντως, επισημαίνει: "Ήταν πάγια τακτική από το 1974 και μετά να εκδίδονται 2¬3 [ΠΝΠ] τον χρόνο. Το 2012 εκδόθηκαν 25. Υπήρξε δηλαδή μία επιτάχυνση φοβερή. Καλό θα είναι η κυβέρνηση αυτή να μην εκδώσει άλλη μέχρι το τέλος του χρόνου ή να εκδώσει, ας πούμε, το πολύ μία ακόμα. Αν υπερβεί αυτά τα όρια, πράγματι θα τίθενται πολιτικά θέματα". 21/4/15 realfm 97.8 στην Κάτια Μακρή.
Επίσης ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο Κουτί της Πανδώρας (14/1/13), όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση, είχε τονίσει ότι η διαδικασία [των ΠΝΠ] "δεν αφήνει τίποτα όρθιο από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής" και έκανε λόγο για πραξικοπηματικές τακτικές. "Οι διαδικασίες αυτές είναι απαράδεκτες, δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα και είναι διάτρητες" είχε προσθέσει, ενώ ο κ. Παπαδημούλης στις 10/1/13, ως αντιπολίτευση κι αυτός, είχε καταδικάσει τις συγκεκριμένες Πράξεις λέγοντας: "Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η «ξεφτίλα» να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου!".
Τελειώνοντας τη σύντομη αυτή αναφορά, ας μου επιτραπεί να παραθέσω κάποιες σκέψεις – ανησυχίες για το όλο εγχείρημα:
Α. Καλό είναι όταν κάποιος είναι αντιπολίτευση να προσέχει ιδιαίτερα τα λόγια του, γιατί αν γίνει κυβέρνηση μπορεί να κάνει τα ίδια ή και χειρότερα από εκείνα τα οποία κατέκρινε.
Β. Υπάρχει στ’ αλήθεια «απρόβλεπτη ανάγκη» όπως αυστηρά ορίζει το Σύνταγμα, ή η οικονομική αναγκαιότητα ήταν προ πολλού γνωστή και δεν εμπεριέχει καμία απολύτως έκπληξη, όπως παρατηρεί και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών;
Γ. Μήπως η αναδρομική ισχύς (από 17/3/2015) έγινε εκτός των άλλων, για να καλυφθούν παρατυπίες σε αποφάσεις Οργανισμών για μεταφορά χρημάτων οι οποίες ελήφθησαν σε πρότερο χρόνο;
Δ. Ευχόμαστε τα αποθεματικά να πιάσουν τόπο (και πόσο τόπο, άραγε, μέχρι να βγει η ψυχή μας;). Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε πώς θα λειτουργήσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες και οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων από εδώ και στο εξής.
Ε. Με ποιο τρόπο θα επιστραφούν τα χρήματα στους φορείς μετά τον Ιούνιο;
Και τέλος,
ΣΤ. Αυτό εννοούσε η κυβέρνηση όταν διακήρυσσε, ως άλλος ΓΑΠ, μέσω των πηχυαίων τίτλων της ΑΥΓΗΣ (27/3/1015), ότι «Λεφτά υπάρχουν»; Γιατί εμείς άλλο είχαμε καταλάβει…

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ

Όλα αυτά συνιστούν μονομερή δράση της κυβέρνησης απέναντι στην εντολή που έλαβε στις εκλογές;

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ :

 

  Πηγή: Νίκος Μπογιόπoυλος - Realnews

Προσωπικά κ. Τσίπρας έλεγε (προεκλογικά) ότι αν ετίθετο στην κυβέρνησή του το δίλημμα να πληρώνονται οι τόκοι ή οι μισθοί και οι συντάξεις, εκείνος θα αρνιόταν τον εκβιασμό, θα σταματούσε να πληρώνει τόκους για να πληρώνει μισθούς.Μετεκλογικά, εκείνο που γίνεται είναι να δεσμεύονται τα διαθέσιμα του κράτους, των ΟΤΑ, των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων κ.λπ. για να πληρώνονται οι τόκοι. Εκείνο που βλέπουμε να αναβιώνει είναι η γνωστή εκβιαστική μνημονιακή τρομοκρατία του προηγούμενου διαστήματος ότι «πρέπει» να πληρώνονται οι τοκογλύφοι και μάλιστα στο όνομα ότι αλλιώς δεν θα έχουμε να πληρώνουμε μισθούς...

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε (προεκλογικά) ότι το λεγόμενο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν αδιαπραγμάτευτο και άμεσα εφαρμοστέο, ανεξάρτητα από τις απόψεις των «εταίρων».
Μετεκλογικά ακούμε ότι ένας «έντιμος συμβιβασμός» της κυβέρνησης με τους... «θεσμούς» περνάει μέσα από την «αναστολή» -όπως δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης-του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης...

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε (προεκλογικά) ότι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τις οποίες κυβερνιόταν η χώρα την προηγούμενη πενταετία συνιστούσαν δημοκρατική εκτροπή. Μετεκλογικά και μόλις μέσα σε 85 ημέρες η κυβέρνηση έχει προχωρήσει ήδη σε δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου...

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε, τόσο πριν όσο και τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές, ότι δεν ζητάει άλλα δάνεια από Ε.Ε. και ΔΝΤ γιατί αυτά καταρρακώνουν τη χώρα. Αντίθετα, τώρα επιδίδεται σε διαπραγματεύσεις για τη συνέχιση της καταβολής εκείνων των δανείων που δεν θα ζητούσε...


Ολα αυτά συνιστούν μονομερή δράση της κυβέρνησης απέναντι στην εντολή που έλαβε στις εκλογές;

Αυτές είναι οι χώρες της Μικράς Ασίας με τα πραγματικά τους ονόματα


26/04/2015
Οι Οθωμανοί – Τούρκοι, από την πρώτη στιγμή που εισέβαλαν στη Μικρά Ασία, άρχισαν να αλλάζουν τις ονομασίες χωρών, επαρχιών, πόλεων.
Αυτό αρχικά ενώ γινόταν από δική τους αδυναμία να «προφέρουν» τα ονόματα όπως ήταν, στη συνέχεια έγινε σκοπίμως, ώστε να «χαθούν» οι αναμνήσεις και οι εθνικές ταυτότητες των γηγενών κατοίκων και όλοι να εκτουρκιστούν.
Ωστόσο, ένας χάρτης που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, παρουσιάζοντας τις χώρες της Μικράς Ασίας με τα πραγματικά τους ονόματα.
Αυτή είναι η ιστορική, η αληθινή, Μικρά Ασία.
tourkia
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr