"Η Αριστερά δεν θα λερώσει τα χέρια της


02/05/2015
Ξεκαθαρίζει εκ νέου ο  υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης ότι δεν πρόκειται να εγκρίνει μία συμφωνία - βούρκου και ότι η Ελλάδα δεν θα παραδοθεί στους δανειστές, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τον έντιμο συμβιβασμό που επιδιώκει η Κυβέρνηση με τους δανειστές.
Η Αριστερά δεν θα λερώσει τα χέρια της μέσα σε μια συμφωνία αντεργατικού και νεοφιλελεύθερου «βούρκου», δηλώνει σήμερα στην εφημερίδα «ΑΓΟΡΑ». Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επισημαίνει πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρεται ως πειραματικός σωλήνας για τα σχέδια των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ και του ΔΝΤ, ούτε η Ελλάδα θα παραδοθεί στους δανειστές, καθώς διαθέτει «όχι μία, αλλά πολλές εναλλακτικές λύσεις απέναντι στη διατήρηση, με άλλη μορφή, της μνημονιακής συνέχειας», ενώ σε αντίθεση, η  Ευρώπη είναι δύσκολο να έχει προοπτική, εάν σπρώξει, στο όνομα της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας και των αντιαριστερών ψυχώσεων, την Ελλάδα στο περιθώριο και την απομόνωση.
Ολόκληρη η δήλωση του Υπουργού ΠΑΠΕΝ, στην «ΑΓΟΡΑ» και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλειφερόπουλο, έχει ως εξής :
«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από νέα μέτρα σε βάρος των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων και περισσότερες νεοφιλελεύθερες απορρυθμίσεις. Αν στόχος των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι να βάλουν την ιστορική ελληνική Αριστερά να «λερώσει» τα χέρια της  μέσα σε μια συμφωνία αντεργατικού και νεοφιλελεύθερου «βούρκου», προκειμένου να πνίξουν κάθε αριστερή προοπτική για τις επόμενες δεκαετίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, χτυπούν λάθος πόρτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρεται ως πειραματικός σωλήνας για τα βρώμικα σχέδια δυσφήμισης και σπίλωσης των αριστερών ιδεών και οραμάτων.
Μια συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι συμβατή με το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις κυβερνητικές προγραμματικές δεσμεύσεις, αλλιώς δεν θα μπορέσει να προχωρήσει η κοινωνία. Κανένας δεν θα πρέπει να παρασύρεται από τη βροχή των δημοσκοπήσεων που προσπαθούν να εμφανίσουν έναν τρομοκρατημένο, τάχα, ελληνικό λαό να ζητάει παραλυμένος συμφωνία με τους εταίρους πάση θυσία και με κάθε τίμημα, έτοιμο να υποστεί κάθε ταπείνωση και κάθε γονυκλισία στο όνομα της νομιμοφροσύνης προς τη Γερμανική Ευρώπη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Ανοίγει πάλι ο φάκελος της Siemens

"ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ"

02/05/2015
"Bόμβα" από τον Γ.Βαρουφάκη, ο οποίος θα ξανανοίξει τον φάκελο Siemens για να αναζητηθούν ευθύνες από όλους τους εμπλεκόμενους.
 
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Siemens με το Ελληνικό Δημόσιο θα τεθεί στο επίκεντρο της νέας έρευνας που προτίθεται να ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τα "μαύρα ταμεία" του γερμανικού κολοσσού.
 
Σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης: «είναι δεδομένο ότι η Συμφωνία Συμβιβασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη Siemens τον Αύγουστου του 2012 θα επανεξεταστεί όπως και κάθε φορέας και πρόσωπο που εμπλέκεται με την υπόθεση». 
 
Ο υπουργός επισημαίνει πως η κυβέρνηση έχει ήδη "εξαγγείλει στο πιο υψηλό επίπεδο ότι θα διερευνήσει κάθε πτυχή του σκανδάλου της Siemens" και συμπληρώνει ότι "ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έθεσε θέμα δικαστικής συνδρομής από τη Γερμανία στη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ".
 
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου αναφορικά με σκανδαλώδεις συμβάσεις της εταιρίας στον τομέα υγείας, ο υπουργός υποστηρίζει πως "Κατά την επανεξέταση, εφόσον προκύψει θέμα παραβίασης των ευρωπαϊκών κανόνων με τον όρο περί παροχής ιατρικού εξοπλισμού, θα αντιμετωπιστεί με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου".
 
Φυσικά η Siemens "καίει" τα δύο πρώην κυβερνώντα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Θεωρούσαν ότι αυτό το θέμα είχε λήξει (το είχαν λήξει) και τώρα παρουσιάζεται εκ νέου μπροστά τους.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr