Πάρτε το απόφαση Η λύση είναι μόνον αυτή, γι αυτό και δε την επέλεξαν


Μια χώρα με διαλυμένη την υποδομή, με ανύπαρκτη παραγωγική βάση, με άνεργο το μισό οικονομικά ενεργό πληθυσμό και με χρέος που ξεπερνά το μισό τρισεκατομμύριο ευρώ, έχει μονάχα δυο επιλογές μπροστά της...

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσμα του ευρω

Ή αυτοκτονεί παραμένοντας στην «ιερή διαδρομή» που της επέβαλαν, ή δραπετεύει από το ψέμα, τις αυταπάτες και τα «ιερά ταμπού» στα οποία την καθήλωσαν, διεκδικώντας την...

αξιοπρέπεια και τη γεωπολιτική της Ανάσταση. Τρίτος δρόμος… Μέσος δρόμος δεν υπάρχει.


Μια τέτοια απόφαση - εθνικά επιβεβλημένη και η μόνη πραγματικά αξιοπρεπής, σημαίνει:
  • Αποκαθήλωση της ευρωλαγνείας από τα μυαλά των ανθρώπων, και οριστική ρήξη από τα δεσμά ενός νομίσματος που αλυσοδένει τις ζωές των ανθρώπων, με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.  
  • Οριστική και αμετάκλητη ρήξη με το θεσμικό πλαίσιο που επέβαλε τη διάλυση της υποδομής, της παραγωγής και της βιομηχανικής ανάπτυξης, μετατρέποντας τον τόπο σε Φιλιππινέζα του πλανήτη. Δηλαδή άμεση και οριστική αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν είναι το κοινό μας σπίτι όπως ψευδώς ισχυρίζονται, αλλά το παλάτι των ισχυρών με αυλικούς αλλά και δουλίτσες,και πλήρη αναπροσανατολισμό της μελλοντικής πορείας του τόπου μας. Και φυσικά...
  • Συνολική αμφισβήτηση και άρνηση πληρωμής του χρέους της υποτέλειας στη συμμορία των μαφιόζων που έπαιξαν παιχνίδια βρώμικα σε συνεργασία με την ντόπια δωσίλογη και προσκυνημένη πολιτική τσογλαναρία.

Όλοι αυτοί που σε κάνουν να τρέμεις στην ιδέα μιας τέτοιας προοπτικής, το κάνουν γιατί είναι αυτοί που τρέμουν πραγματικά μπροστά στην πιθανότητα να την υιοθετήσεις.

Τον ψεύτικο παράδεισο τον έζησες. Αυτός είναι και θα αλλάζει μόνο προς το χειρότερο. Αυτός κατέστρεψε τη χώρα σου... Αυτός καταστρέφει τη ζωή σου.

Κάθε συμφωνία παραμονής σ αυτόν. είναι συμφωνία υποταγής, είναι μια κατοχική συμφωνία, Είναι μια συμφωνία γραμμένη με αίματα, με θύματα, και εν τέλει με ακόμη λιγότερη πατρίδα.

Κυριάκος Κυριακόπουλος

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ



Εκτύπωση
ΠΕΜΠΤΗ 28-5-2015
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ 1,8 ΔΙΣ ΑΠΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ένα νέο πλήγμα επιχειρεί το μαύρο μέτωπο των δανειστών σε βάρος των ελληνικών θέσεων, με την σκυτάλη από τον Ολ. Μπλανσάρ, επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, να παίρνει ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ. Σε μια εκτενέστατη και αποκαλυπτική συνέντευξή του την Τρίτη (26/5), ο Γιούνκερ έθεσε επί τάπητος όλες τις αξιώσεις των λεγόμενων «εταίρων» σε βάρος του ελληνικού λαού. Ο δήθεν «συμβιβαστικός» και «διπλωμάτης» Ζ. Κ. Γιούνκερ ανέπτυξε τις θέσεις του κινούμενος σε τρεις κατευθύνσεις.
Πρώτη προτεραιότητα για τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι το ξεπάγωμα και η επιτάχυνση των διαδικασιών ξεπουλήματος της εναπομείνασας δημόσιας περιούσιας. Μάλιστα έδωσε έμφαση σε αυτό το ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις γιατί τα νούμερα αλλάζουν. Σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα είναι 22 δισ. ευρώ, ενώ μετά υπήρξε μία πρόταση για 17 δισ., τώρα το ποσό είναι χαμηλότερο και δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο».
Δεύτερος άξονας είναι η αναμόρφωση των συντελεστών του ΦΠΑ σε αντιλαϊκότερη κατεύθυνση και η συνακόλουθη αφαίμαξη των εισοδημάτων των πολιτών κατά 1,8 δισ. ευρώ. Ειδικά σε αυτό το σημείο ο Ζ. Κ. Γιούνκερ διευκρίνισε ότι ο στόχος για επιπλέον έσοδα από ΦΠΑ πρέπει να αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ!

Από την παρέμβαση Γιούνκερ δεν έλειψαν οι αναφορές σε ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματακαι το ασφαλιστικό σύστημα. Υπενθυμίζεται ότι μόλις ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, προς την ίδια κατεύθυνση είχε στρέψει τα βέλη του και ο Ολ. Μπλανσάρ του ΔΝΤ.
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ
Οι πιέσεις σε βάρος της χώρας δεν περιορίστηκαν στα μέτρα που αξιώνουν οι δανειστές για να προχωρήσουν οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Γιούνκερ προχώρησε σε μια ωμή παρέμβαση του στα εσωτερικά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι δεν εμπιστεύεται το κυβερνόν κόμμα, γιατί αυτό δεν είναι ένα «κανονικό κόμμα»!!!
Την απαράδεκτη στάση Γιούνκερ απέναντι σε ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα όπως είναι οΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε να ενστερνιστεί το «Ποτάμι». Ο επικεφαλής του Στ. Θεοδωράκης, σε μια ιταμή προσπάθεια να φανεί αρεστός στα ευρωατλαντικά αφεντικά του κάλεσε από την Κρήτη όπου βρισκόταν τον Αλ. Τσίπρα «ν' αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει. Δε γίνονται και τα δύο, δε γίνεται και Λαφαζάνης και Ευρώπη, δε γίνεται και Καμμένος και Ευρώπη. Δε γίνεται και Μπαλτάς και Ευρώπη»…
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Πάντως ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δεν μπόρεσε να κρύψει τις ανησυχίες των κυρίαρχων κύκλων της Γερμανικής ΕΕ και των υπερατλαντικών «συμμάχων» για μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο επικεφαλής της Κομισιόν ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών όσον αφορά τις απρόβλεπτες συνέπειες ενός Grexit, λέγοντας το εξής: «Είναι σίγουρο ότι αν συμβεί κάτι αρνητικό [π.χ.] έναGrexit, ένα Graccident ή μία χρεοκοπία, αυτό δεν θα επηρεάσει μόνο την Ελλάδα. Πάντα δήλωνα απολύτως ξεκάθαρα ότι δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες αυτού και ότι θα είχε προφανώς επιπτώσεις για την ευρωζώνη και μέσω αυτής για την παγκόσμια οικονομία. Άρα, αυτό είναι φυσικά ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά είναι επίσης και δικό μας πρόβλημα».
Η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι μια καταστροφή όπως επιχειρούν να την παρουσιάσουν οι δανειστές και οι εγχώριοι εκφραστές τους, αφού οι ίδιοι πλέον παραδέχονται ότι οι δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που θα αντιμετώπιζε ενδεχομένως η Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση, αν δεν επιτευχθεί μία συμφωνία που να είναι συμβατή το κυβερνητικό πρόγραμμα, η χώρα μας έχει πολλές εναλλακτικές βιώσιμες λύσεις για να εφαρμόσει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, με στόχο την προοδευτική έξοδο από την πολύχρονη οικονομική κρίση και την ανόρθωση του τόπου.
ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΑΝΑΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΙΣΚΡΑ

«ΘΕΣΜΟΙ»: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ !



Εκτύπωση
ΠΕΜΠΤΗ 28-5-2015
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ... ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ
Όσο οι μέρες περνούν και τα περιθώρια της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας στενεύουν, τόσο αυξάνονται οι πιέσεις και οι εκβιασμοί από τους δανειστές προς την κυβέρνηση για να συρθεί σε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.  
Την πιο χαρακτηριστική κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή την έκανε την Τετάρτη (27/5) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία αποφάσισε να μη διαθέσει ούτε μισό ευρώ από τον ELA, περιορίζοντας το «μαξιλάρι» της ρευστότητας των τραπεζών κάτω από τα 3 δισ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα η ΕΚΤ είχε ανεβάσει το όριο της ρευστότητας των τραπεζών μόλις κατά 200 εκατ. ευρώ.  
Το μήνυμα που στέλνει το ΕΚΤ – ένας από τους «εταίρους» δανειστές, είναι ωμό και σαφές: «θα σας στραγγαλίζουμε μέχρι να υποκύψετε»! Και το μήνυμα αυτό γίνεται ακόμη πιο ηχηρό από βδομάδα σε βδομάδα. Πολύ περισσότερο μάλιστα που η ΕΚΤ κρατάει ως εκβιαστική εφεδρεία και το μέτρο του «κουρέματος» στα ενέχυρα που δίνουν οι τράπεζες για να αντλήσουν ρευστότητα, που αν ληφθεί θα περιορίσει ακόμη πιο δραστικά τα διαθέσιμα κεφάλαια από την ελληνική οικονομία.  

Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ: "ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ''
«Έκπληκτος» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε , λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως ''βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία''.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ARD, τόνισε πως δεν έχει υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους «θεσμούς».
«Είναι ωραίο να ακούει κανείς όλα αυτά τα θετικά σχόλια να έρχονται από την Ελλάδα. Αλλά επί της ουσίας, δεν έχουμε προχωρήσει πολύ πιο κάτω στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους τρεις θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Για αυτό το λόγο εκπλήσσομαι από αυτά που λέγονται όλη την ώρα από την Αθήνα, συγκεκριμένα ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία» προσέθεσε.
ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ''ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ'' ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ "ΘΕΣΜΩΝ''
Το σκηνικό των συνεχών πιέσεων επιβεβαίωσε νωρίερα και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β.Ντομπρόβσκις, ο οποίος δήλωσε πως «οι συζητήσεις συνεχίζονται και βαθμιαία σημειώνεται πρόοδος στις τεχνικές διαβουλεύσεις», προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν σημαντικά θέματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό συζήτηση σε σχέση «με τους δημοσιονομικούς στόχους και το πρωτογενές πλεόνασμα», και «θέματα που σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις των συντάξεων, τους δημόσιους υπαλλήλους»…
Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου δεν έκρυψε τον τρόμο των «συμμάχων» μπροστά στο ενδεχόμενο μιας ρήξης με τους δανειστές, καθώς μιλώντας στο London School of Economics, προειδοποίησε ότι «ένας λάθος υπολογισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα ελληνική κρίση και είναι λάθος να εκτιμά κάποιος ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες για τον υπόλοιπο κόσμο».
«Η πρόκληση για τους Ευρωπαίους, τους πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς-το ΔΝΤ- είναι να δείξουν αρκετή ευελιξία», πρόσθεσε στην ίδια ομιλία για να εισπράξει όμως την απάντηση του εκπροσώπου του Β. Σόιμπλε ο οποίος επιβεβαίωσε την άτεγκτη στάση των δανειστών λέγοντας «έχουμε ήδη δείξει τη μεγαλύτερη ευελιξία σε αυτό το πρόγραμμα»!
Ό ίδιος μάλιστα ο Β. Σόιμπλε δεν διστάζει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Πέμπτη (28/5) στην εφημερίδα Die Zeit να επαναφέρει σενάρια επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα, μόνο και μόνο για να κινδυνολογήσει σε βάρος της χώρας.  
"Περισσότερη προσπάθεια'' από την πλευρά της Αθήνας προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία ζητά, από την πλευρά του και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Θα πρέπει πραγματικά να κάνει περισσότερες προσπάθειες για να φτάσει στην τελική ευθεία», τόνισε ο Ολλανδός υπουργός, όπως μεταδίδει το Reuters.
ΝΕΕΣ ...ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ'' ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Στο μεταξύ αμείωτες συνεχίζονται από το ευρωενωσιακό κατεστημένο οι άθλιες και ωμές επεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας και ιδιαίτερα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή των στόχων τους την Αριστερή Πλατφόρμα. Μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων του εγχώριου και διεθνούς Τύπου που ζητούν «εκκαθαρίσεις» στον ΣΥΡΙΖΑ, ως προϋπόθεση για να μπορέσει η κυβέρνηση να υπογράψει τη συμφωνία με τους δανειστές και τη χθεσινή προκλητική αναφορά του Ζ. Κ. Γιουνκερ που χαρακτήρισε το κυβερνόν κόμμα ως «μη κανονικό», η Berenberg Bank δημοσιοποίησε ανάλυση της σύμφωνα με την οποία οι πιθανότητες ένος Grexit φτάνουν ως το 30%, ενώ εκείνες να υπάρξει αλλαγή πολιτικού σκηνικού ανεβαίνουν στο 70%. Αυτή η αλλαγή πολιτικού σκηνικού, σύμφωνα με την τράπεζα, έχει να κάνει με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για εκδίωξη της Αριστερής Πλατφόρμας, καθώς όπως εκτίμα η Berenberg Bank ο πρωθυπουργός «τείνει προς μια περισσότερο ρεαλιστική στάση», αν και όπως επισημαίνει, «δεν είναι ακόμα έτοιμος να ξεφορτωθεί τις δυσβάσταχτες προεκλογικές υποσχέσεις και να αντιμετωπίσει της αριστερή πτέρυγα του».  
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις είναι πλέον σαφές ότι «εταίροι» και «θεσμοί», πάρα τις επιμέρους διαφοροποιήσεις τους ως προς την τακτική που ακολουθούν, συγκλίνουν ως προς τον στρατηγικό τους στόχο. Οι δανειστές επιδιώκουν να υποχρεώσουν την κυβέρνηση σε συνθηκολόγηση «με το πιστόλι στον κρόταφο», αξιώνοντας να υποχωρήσει κατά κράτος από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, να εγκαταλείψει τις προοδευτικές αρχές της και αξίες και να λάβει νέα σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα. Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να μην υποκύψει και δεν θα υποκύψει, στις πιέσεις των δανειστών για ετεροβαρή συμβιβασμό που θα περιλαμβάνει μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, κόντρα στις ριζοσπαστικές της δεσμεύσεις.
Σε μια ευρωζώνη που παραπαίει μέσα στα αδιέξοδά της, τα εκβιαστικά τελεσίγραφα και η ακατάσχετη κινδυνολογία των εκπρόσωπων (εγχώριων και ξένων) των κυρίαρχων ευρωατλαντικών ελίτ δεν θα πρέπει να κάμψουν τις αντιστάσεις της κυβέρνησης και το φρόνημα του ελληνικού λαού, που απέρριψε με την πρόσφατη ετυμηγορία του το μονόδρομο της μνημονιακής λεηλασίας. Η κυβέρνηση στο όνομα της λαϊκής εντολής που έλαβε, θα πρέπει να μείνει και θα μείνει, με τη στήριξη του ελληνικού λαού, ανυποχώρητη, τη στιγμή που, όπως και οι ίδιοι οι δανειστές πλέον ομολογούν, το μαχαίρι που βάζουν στο λαιμό της χώρας κόβει και από τις δύο πλευρές.
Σε κάθε περίπτωση, αν δεν καταστεί δυνατή η επίτευξη συμφωνίας συμβατής με το κυβερνητικό πρόγραμμα, η χώρα μας διαθέτει πολλές εναλλακτικές βιώσιμες λύσεις για να εφαρμόσει τις ριζοσπαστικές δεσμεύσεις της, με στόχο την προοδευτική έξοδο από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.
ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΑΚΟΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΙΣΚΡΑ

Σόιμπλε και ΔΝΤ φέρονται ως οικονομικοί δολοφονοι.

Βόμβες Λεουτσάκου: Θέλουν να συγκυβερνήσουμε με το Ποτάμι, είναι χειρότεροι από την Κόζα Νόστρα!

Posted by olympiada στο Μαΐου 28, 2015

Βόμβες από τον Στάθη Λεουτσάκο τωρα στον ΑΝΤ1:
– Σόιμπλε και ΔΝΤ φέρονται ως οικονομικοί δολοφονοι. Ειναι χειρότεροι από την Κόζα Νόστρα, ακόμα και οι μαφιόζοι άφηναν τα θύματα να δουλεύουν για να τους πληρώνουν. Αυτοί μας στραγγαλίζουν.
– Προσπαθουν λυσσαλέα να σπάσουν την συγκυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να βάλουν το Ποτάμι! Θελουν τον μνημονιακό μπάστακα για να ελέγχουν την κυβερνηση.
– Σαμαράς και Βενιζέλος δίνουν στοιχεια στους θεσμούς (!!) για να πιέζουν την κυβέρνηση. Ειναι η Τρόικα εσωτερικού!

Λαπαβίτσας: Αν πάμε σε δραχμή η ανάκαμψη θα έρθει …

Λαπαβίτσας: Αν πάμε σε δραχμή η ανάκαμψη θα έρθει …
Αν πάμε σε δραχμή η ανάκαμψη θα έρθει μέσα σε μήνες τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο The Press Project, υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως ο λαός είναι έτοιμος για τη δραχμή.
Απαντώντας στον ισχυρισμό του Γιάνη Βαρουφάκη ότι ακόμα και αν η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν λάθος τώρα θα είναι καταστροφή να εγκαταλείψουμε το κοινό νόμισμα υποστήριξε ότι η χώρα μας έχει πέσει στην παγίδα του ευρώ και αναρωτήθηκε «αν βρεθείς με το πόδι πιασμένο στο δόκανο είναι καταστροφή να προσπαθήσεις να απελευθερωθείς; Είναι καλύτερο να περιμένεις να πεθάνεις;».
Ο Κώστας Λαπαβίτσας υποστήριξε την έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα και μίλησε για υπερβολές και τρομοκρατία που έχουν διαμορφώσει την κοινή γνώμη. Ανέφερε ότι μια έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσε όντως προβλήματα αλλά ισχυρίστηκε ότι αυτό θα κρατήσει μερικές εβδομάδες. Για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων ο Λαπαβίτσας είπε ότι υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες που μπορούν να λειτουργήσουν, όπως το Ιράν η Ρωσία, με την οποία ήδη συνεργαζόμαστε για τις ενεργειακές μας ανάγκες και επεσήμανε ότι «ο στόχος της επιστροφής στη δραχμή είναι η ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».
Για τη διαπραγμάτευση και τις προοπτικές μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας ο Κώστας Λαπαβίτσας εμφανίστηκε εντελώς αρνητικός λέγοντας ότι ακόμα και αν η σημερινή διαρροή με το κείμενο του Γιούνκερ δεν εξασφαλίζει παρά ακόμα λίγο χρόνο. Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και φυσικά προέτρεψε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη ρήξη.
Για το νόημα της ψήφου της 25ης Ιανουαρίου:
“Έχουμε πλημμυρίσει από ερμηνείες το τελευταίο διάστημα της λαϊκής εντολής. Ο καθένας την ερμηνεύει όπως θέλει αυτός. Η δική μου άποψη είναι  ότι ο κόσμος ψήφισε για αλλαγή. Για μεγάλη αλλαγή. Ψήφισε για το πρόγραμμά μας. ‘Ακουσε το πρόγραμμά μας, το δέχθηκε και ψήφισε γι αυτό. Βέβαια άκουσε όλα αυτά να λέμε πώς θα γίνουν μέσα στο ευρώ. Είναι αλήθεια αυτό. Αλλά δεν ψήφισε για να μείνουμε στο ευρώ πάση θυσία”.
Για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης
“Δεν έχουμε πάρει μέτρα, δεν έχουμε κάνει πράγματα που καταφανώς ή σε μεγάλο βαθμό αντιβαίνουν στο πρόγραμμά μας. Δεν το έχουμε κάνει και δεν πιστεύω ότι θα το κάνουμε. Αλλά δεν παύει να είναι αλήθεια και το βλέπουμε όλοι πως στο πλαίσιο το σημερινό δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα με τους ρυθμούς και με τον τρόπο που θα θέλαμε. Είναι προς συζήτηση την στιγμή αυτή – δεδομένου του πώς εξελίσσονται οι καταστάσεις- εάν θα μπορέσουμε και να το υλοποιήσουμε.”
“Θέλω να πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πίσω σε αυτό. Έχω εμπιστοσύνη ότι θα προχωρήσουμε μπροστά σε αυτή την βάση. Εάν προκύψουν άλλα πράγματα, το πρόβλημα δεν θα το έχω εγώ θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ”.
Για το ανακοινωθέν του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου
“Η συμφωνία αυτή εμένα δεν μου αρέσει καθόλου γιατί εγείρει μια σειρά θεμάτων. Για να τα συνοψίσω θα πω ότι περιέχει την “δημιουργική ασάφεια” που είναι συνήθως υπέρ του ισχυρού και όχι του αδύναμου όπως αποδείχθηκε στην πράξη. Επίσης ότι ο χρόνος όταν συμβεί αυτό, δεν είναι υπέρ αυτού που θέλει την λύση γρήγορα και πιέζεται αλλά είναι υπέρ του άλλου”.
Για το ενδεχόμενο μη πληρωμής δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
“Η Ελλάδα νομίζω ότι θα πρωτοπορήσει και σε αυτό. Έχουμε πρωτοπορήσει σε πάρα πολλά πράγματα στην πορεία αυτής της κρίσης. Φέραμε το ΔΝΤ μέσα στην ΟΝΕ, επιβάλλαμε πολιτικές τρομακτικής λιτότητας στην Ευρώπη, γίναμε πειραματόζωα. Θα πρωτοπορήσουμε και σε αυτό γιατί αυτά που χρωστάμε στο ΔΝΤ την στιγμή αυτή είναι τεράστια τα ποσά αυτά και δεύτερον είναι ποσά που τα αποπληρώνουμε τώρα. Αυτά που χρωστάμε στην Ε.Ε έχουν μια περίοδο χάριτος. Επομένως αν είναι να σταματήσουμε τις πληρωμές – που πρέπει- δυστυχώς οι πληρωμές που θα σταματήσουμε θα είναι προς το ταμείο και την ΕΚΤ γιατί αυτές είναι που πιέζουν. Εκεί το πράγμα έχει μία εξέλιξη η οποία είναι και εν μέρει απρόβλεπτη είναι και εν μέρει πολύ δύσκολη. Όμως ποιός είναι ο άλλος δρόμος;”
Για τους προβληματισμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
“Πολύ φυσιολογικά έχουμε μία συζήτηση και μέσα στον κόσμο, που ειλικρινά κουβεντιάζει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για μία ακόμη φορά ο μόνος πολιτικός χώρος όπου η συζήτηση που γίνεται στην κοινωνία αντανακλάται και μέσα του”.
Για το ενδεχόμενο προσφυγής σε λαϊκή εντολή.
“Η δική μου θέση, είτε μιλάμε για δημοψήφισμα είτε για εκλογές είναι παρά πολύ ξεκάθαρη.  Ο ΣΥΡΙΖΑ αν είναι να πάρει την λαϊκή εντολή που θα χρειαστεί προκειμένου να κάνει  μεγάλα βήματα αν δει ότι δεν μπορούμε να βρούμε λύση (κι αυτό ακόμα παίζεται) θα πρέπει να πάρει μια διαφορετική θέση ο ίδιος. Δεν είναι θέμα …πές μου τι θέλεις κι εγώ θα το κάνω. Δεν είναι έτσι η Δημοκρατία, δεν είναι έτσι η πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει ό ίδιος  να τοποθετηθεί με διαφορετικό τρόπο. Αυτό ήδη γίνεται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.”.
Πηγή:  thepressproject.gr ανάρτηση από FreskaNEA com

Αμφισβητεί τη συμφωνία με τη Siemens η Ζωή Κωνσταντοπούλου



    «Ουδέποτε εγκύρως καταρτίστηκε η σύμβαση»
        Σε αμφισβήτηση της εγκυρότητας της εξωδικαστικής συμφωνίας συμβιβασμού που συνήφθη το 2012 μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens και κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή προχώρησε την Τρίτη η πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Μιλώντας κατά τη διάρκεια ακρόασης του άλλοτε πρόεδρου της επιτροπής για τη διερεύνηση του ομώνυμου σκανδάλου Σήφη Βαλυράκη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η κυρία Κωνσταντοπούλου πρότεινε να κληθεί για εξέταση αυτοτελώς η Siemens, και μάλιστα δήλωσε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι όροι «του φερόμενου ως εξώδικου συμβιβασμού διότι η πραγματικότητα είναι ότι ουδέποτε εγκύρως καταρτίστηκε η σύμβαση».

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής, η υπόθεση της Siemens αποτελεί «το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς» που εξελίχθηκε «στο μεγαλύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης». Μάλιστα, σημείωσε ότι η εταιρεία «απολαμβάνει ιδιώνυμης ασυλίας».

Σύμφωνα με τον κ. Βαλυράκη, εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι η εξωδικαστική συμφωνία συμβιβασμού το 2012 συνιστά εμπόδιο, θα πρέπει να ζητήσει από τη Βουλή την κατάργηση της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Ο άλλοτε πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση του  σκανδάλου της Siemens τόνισε ότι δεν αποκλείεται να έχουν υπάρξει νεότερα στοιχεία στην υπόθεση.

Ο κ. Βαλυράκης σημείωσε ότι η Siemens υπερτιμολογούσε τις συμβάσεις, αυξάνοντας το κόστος κατά 10%, με το 8% να χρησιμοποιείται για τη δωροδοκία υπηρεσιακών παραγόντων και το 2% να χρηματοδοτεί κόμματα και μέλη κυβερνήσεων.

Παράλληλα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η εκτελεστική, η νομοθετική και η δικαστική εξουσία απεδείχθησαν κατώτερες των περιστάσεων στη διαχείριση του σκανδάλου και στην αξιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής.

«Η αίσθησή μας ήταν ότι η ίδια η εταιρεία απολαμβάνει μίας ιδιότυπης ασυλίας» τόνισε και σχολίασε ότι 10 χρόνια μετά την πρώτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης στη υπόθεση, τον Μάιο του 2005, «το σκάνδαλο βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα».

Στο μεταξύ, αποκάλυψε ότι όταν είχε οριστεί υφυπουργός Συγκοινωνιών, επί της πρώτης κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, επαναδιαπραγματεύτηκε «τη μίζα του υπουργού» με την εταιρεία που είχε αναλάβει την εγκατάσταση του καλωδίου διεθνών επικοινωνιών Ελλάδος - Αιγύπτου «Αλέξανδρος», επιτυγχάνοντας καλύτερη τιμή υπέρ του Δημοσίου.

Ο κ. Βαλυράκης θα κληθεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών για την υπόθεση.

Πάντως, δύο εκ των πέντε δικογραφιών που αφορούν τη Siemens έχουν τεθεί στο αρχείο, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος σημείωσε ωστόσο ότι ζητήματα που έχουν κριθεί από τη Δικαιοσύνη, δεν μπορούν να ανοίξουν εκ νέου.

http://news.in.gr

Deutsche Bank: Το Grexit μπορεί να είναι ένας "γκρίζος κύκνος"



VESTIFINCANCE
Οι επενδυτές   παρακολουθούν πολύ στενά τους κινδύνους στην παγκόσμια αγορά, φοβούμενοι ότι το ράλι στις βασικές παγκόσμιες αγορές μπορεί να αντικατασταθεί με μια κατάρρευση.

Μια έξοδος της  Ελλάδας από την ευρωζώνη, τα προβλήματα χρέους της Κίνας,  η κατοχή των νέων εδαφών  από τους μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους", η  σκλήρυνση της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ – είναι  οι κίνδυνοι που ανησυχούν  περισσότερο  όλους τους επενδυτές.

Ωστόσο, ποιες είναι οι πιθανότητες ότι αυτοί ή άλλοι κίνδυνοι θα υλοποιηθούν; Οι αναλυτές της Deutsche Bank στη μηνιαία έκθεσή της εκτιμούν τις  πιθανότητες με  διάφορα σενάρια και προσπαθούν  να διαπιστώσουν αν ένα από αυτά τα γεγονότα, θα γίνει  πράγματι ένας «γκρίζος  κύκνος» για την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης τους είναι η κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ, η οποία μπορεί να προκαλέσει μια ελληνική έξοδο από την νομισματική ένωση - ένας βασικός κίνδυνος που απειλεί την παγκόσμια οικονομία. Και η πιθανότητα του κινδύνου αυτού έχει αυξηθεί σημαντικά από τον Απρίλιο.

Βασικοί  κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία:
1. Η έξοδος της Ελλάδας  από την ευρωζώνη.
2. ανώμαλη προσγείωση της κινεζικής οικονομίας λόγω των προβλημάτων του χρέους στους δήμους.
3. Η κρίση στις αναδυόμενες οικονομίες.
4. Η αργή οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ.
5. Η απότομη διόρθωση στις χρηματιστηριακές αγορές που προκαλείται από τα προγράμματα τόνωσης της κεντρικής τράπεζας.
6. Η μη "abenomics" στην Ιαπωνία.

Abenomics συντομευση. Δημοσιονομικά κίνητρα, χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, και οι  διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Το ΔΝΤ κατέστησε σαφές ότι το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα για τους Έλληνες. Και αυτό είναι ότι, σύμφωνα με τον  Γερμανό υπουργό  Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μπορεί να καταστρέψει οποιοδήποτε νέο σχέδιο διάσωσης για την Αθήνα.

Το συμπέρασμα είναι πολύ απλό: το σύνολο της ελληνικής ιστορίας πλησιάζει στο τέλος της. Η Ελλάδα δεν διαθέτει αρκετά χρήματα για να διατηρήσει το τρέχον βάρος του χρέους, και το ΔΝΤ δεν έχει την πολιτική βούληση να στηρίξει αυτή την  φάρσα για να  συνεχιστεί. Αναφέρει, επίσης, ότι η Ελλάδα και οι δανειστές, που είναι γνωστοί  ως "τρόικα", πρέπει να καταφύγουν  σε «Σχέδιο Β».

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κανένα  επίσημο  «Σχέδιο Β». Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει την Αθήνα για την ανάγκη να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, και σε αντάλλαγμα θα της  χορηγηθεί  ενίσχυση, έτσι ώστε σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής από την Ελλάδα δεν έχουν κανένα άλλο σχέδιο σωτηρίας. Ο  πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Frans Timmermans είπε αυτά  ακριβώς  στην Welt am Sonntag.

Η θεωρία του Μαύρου Κύκνου  από τον Nassim Nicholas Taleb ένα γεγονός από την σφαίρα του “αγνώστου αγνώστου” που δεν μπορεί να προβλεφθεί. Την ίδια στιγμή  ο “Γκρίζος Κύκνος” ανήκει στην κατηγορία των εκτός των ορίων των προσομοιωμένων καταστάσεων.

Σε ένα εφεδρικό σχέδιο,σε περίπτωση που η σωτηρία δεν είναι μια απλή πτώχευση, η Ευρώπη προφανώς ετοιμάζεται να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους για τον εαυτό της σε περίπτωση Ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη. Το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης εξετάζουν το συνολικό πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, για να μετριαστούν οι αρνητικές επιπτώσεις σε περίπτωση Grexit.

Η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να προσπαθεί να μην θέτει το θέμα της αποχώρησης από το μπλοκ νόμισμα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέει ότι δεν προσβλέπει σ΄ αυτό το σενάριο, αλλά επικεντρώνεται για να πάρει βοήθεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν τους μηχανισμούς για τη δημιουργία «υψηλού φράκτη" σε όλη την Ελλάδα για να απομονώσουν τις οικονομίες τους πολιτικά και οικονομικά.

Ίσως η ανάγκη να δράσουν  από την άποψη αυτή, οι υπάλληλοι τους συγκεντρώθηκαν   μόλις πριν από λίγες ημέρες. Τότε ήταν που  υπήρχε ένα "σχέδιο Β".

Σε γενικές γραμμές, είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν τα πρόσωπα που ενδιαφέρονται να σώσουν τη χώρα, η οποία δεν θα είναι καν ο εταίρος τους στην ευρωζώνη. Και τα ατέλειωτα ποσά χρημάτων που οι Έλληνες δεν θα είναι ποτέ σε θέση να  τα επιστρέψουν δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα αυτό

Ήδη στις αρχές του Ιουνίου, η Αθήνα και πάλι θα πρέπει να αποπληρώσει το ΔΝΤ, πρώτα  € 350.000.000 και στην συνέχεια   € 580.000.000. Από πού θα πάρουν  τα χρήματα αυτή τη φορά, δεν είναι καθόλου κατανοητό ακόμη και από τους Έλληνες αξιωματούχους. Μπορεί να είναι σε θέση να αποκρούσουν την χρεοκοπία για λίγους μήνες, αν η «τρόικα» εξακολουθεί να δίνει στον εαυτό της χρήματα για να πειστεί.


http://www.vestifinance.ru

Η ΡΗΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ - ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ



Εκτύπωση
ΤΕΤΑΡΤΗ 27/5/15 
ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (24.05.15)
Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου πήραμε εντολή να απορρίψουμε τα μνημόνια, να διαγράψουμε το χρέος και να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία. Το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» περιλαμβάνει τον πυρήνα των δεσμεύσεων μας και η άμεση υλοποίηση του αποτελεί προϋπόθεση για την ανόρθωση της χώρας.
Η κυβέρνηση επιδίωξε την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος εντός της ευρωζώνης. Αλλά η αντίδραση εταίρων και δανειστών υπήρξε σφοδρότατη. Και αυτό για ξεκάθαρους λόγους: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλος κίνδυνος για την κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη, ενώ το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αντιστρατεύεται τις βαθύτερες λογικές της ΕΕ και της ΟΝΕ.

Η κυβέρνηση χτυπήθηκε - και από τις χώρες του Νότου - μέσω του περιορισμού της ρευστότητας και της χρηματοδότησης με αιχμή του δόρατος την ΕΚΤ. Πρόκειται για μια τακτική που οδηγεί στον στραγγαλισμό του κράτους και της οικονομίας. Η συμφωνία της 20η Φεβρουαρίου όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα, αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα τους επόμενους μήνες. Σήμερα έχουμε αδρανοποίηση της οικονομίας, αυξανόμενη λαϊκή ανησυχία και συνεχιζόμενη πίεση ρευστότητας και χρηματοδότησης. Ξεκάθαρος στόχος των δανειστών είναι η συνθηκολόγηση της κυβέρνησης.
Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνησή μας έχει δώσει δείγματα της διαφορετικότητάς της. Το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, οι εκατό δόσεις, οι πρώτες ενδείξεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση μέσα από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ήταν τέτοια δείγματα. Αλλά η υλοποίηση του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη και ίσως να καταστεί και αδύνατη.
Για να μπορέσει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούνται δραστικές κινήσειςαπέναντι στους δανειστές. Απέναντι σε μια καταστροφική για τον λαό και τη χώρα συνθηκολόγηση, η ρήξη είναι μία δίκαιη και ηθική επιλογή.
Η ρήξη δεν είναι αυτοσκοπός. Ανοίγει δρόμο για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και σταματάει τη λυσσαλέα προσπάθεια των εγχώριων κύκλων για να ακυρωθεί.
Μπορεί να φέρει ελπιδοφόρα προοπτική στηριγμένη σε τέσσερις άξονες:
i) Άρνηση πληρωμής και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
ii) Εθνικοποίηση και αναδιοργάνωση των τραπεζών σε αναπτυξιακή κατεύθυνση.
iii) Απόρριψη της λιτότητας – πρωτογενών πλεονασμάτων και ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
iv) Προετοιμασία για το ενδεχόμενο εθνικού νομίσματος, πράγμα δύσκολο αρχικά, αλλά με αποτέλεσμα διαχειρίσιμο που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο.
Θέλω να ολοκληρώσω αναφερόμενος με συντομία σε ορισμένα από τα πλεονεκτήματα της εξόδου από την ΟΝΕ:
α) Η ανάκτηση της νομισματική κυριαρχίας θα δώσει στη χώρα τη δυνατότητα να παρέχει συστηματικά ρευστότητα στην οικονομία. Θέλω να τονίσω ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να σπάσει η θηλιά της ΕΚΤ. Η Ελλάδα ή θα παράγει ρευστότητα για την οικονομία της, ή θα περιμένει να της δίνει η ΕΚΤ, επιβάλλοντας φυσικά τους όρους της. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Είναι ή το ένα, ή το άλλο.
β) Η ανάκτηση της δημιουργίας ρευστότητας θα επιτρέψει να συνταχθεί σχέδιο ανάπτυξης βασισμένος σε δημόσιες επενδύσεις, αλλά και στηρίζοντας την ιδιωτική επένδυση.
γ) Η αλλαγή νομίσματος θα επιτρέψει την ανάκτηση της εγχώριας αγοράς και θα τονώσει τις εξαγωγές.
δ) Δεδομένων των τεράστιων ανενεργών πόρων στη χώρα σήμερα, είναι ρεαλιστική η προοπτική ταχύρρυθμης ανάπτυξης μετά τους πρώτους μήνες δυσκολιών. Θα επέλθει έτσι συστηματική μείωση της ανεργίας και αύξηση των εισοδημάτων.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΙΣΚΡΑ

Τα νέα ρωσικά άρματα μάχης και ΤΟΜΑ που αλλάζουν τη μορφή των πολεμικών συγκρούσεων

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο Ν.ΡΟΓΚΟΖΙΝ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ "ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ Δ.ΕΥΡΩΠΗ"!

27/05/2015
Η δήλωση-προειδοποίηση του Ρώσου αναπληρωτή πρωθυπουργού, Νμίτρι Ρογκόζιν, ότι "Τα ρωσικά άρματα μάχης δεν χρειάζονται βίζα για να φτάσουν στη Δυτική Ευρώπη" ΣΕ σχετική Ερώτηση ΓΙΑ τις κυρώσεις Από ΗΠΑ ΚΑΙ εε Απλα επιβεβαιώνει Το αίσθημα στρατιωτικής υπεροχής που πλέον διακατέχει ΤΗ ρωσική Πολιτική ηγεσία μετά την εισαγωγή σε υπηρεσία στο ρωσικό Στρατό για πρώτη φορά παγκοσμίως της 4ης γενιάς αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ.
Το ρωσικό στρατιωτικό-Βιομηχανικό σύμπλεγμα κατάφερε ΜΕΣΑ ΣΕ Χρόνο-Ρεκόρ ΝΑ σχεδιάσει, αναπτύξει, δοκιμάσει και να θέσει σε μαζική παραγωγή εξ ολοκλήρου νέους τύπους τεθωρακισμένων τα οποία, βάσει των προδιαγραφών και των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών, ΔΕΝ Ειναι υπερβολικό ΝΑ σημειωθεί Ότι αλλάζουν ΤΟΝ τρόπο που ξέραμε τον πόλεμο στις χερσαίες συγκρούσεις!
Γιατί? Διαβάστε ΤΗΝ Απάντηση ΣΤΗ Νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που Κυκλοφορεί ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ Ελλάδα
Τα δύο οχήματα της οικογένειας της Αρμάτας (Τ-14 και Τ-15), το ΤΟΜΑ Kugranets, το ΤΟΜΠ Bοοmerang αλλά και το νέο Α / Κ σύστημα πυροβολικού Koalitsiya-SV στην παρέλαση της ημέρας της Νίκης στις 9 Μαΐου στη Μόσχα για την 70η επέτειο από τη λήξη του Β ΠΠ είχαν ως αποτέλεσμα ένα πραγματικό σοκ για τους Δυτικούς, καθώς στα χιλιάδες οχήματα που αναμένεται να παραχθούν την επόμενη διετία, θα έπρεπε να προστεθούν ακόμα 10.000-15.000 εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης Τ-90ΜS, Τ-72ΜS, νέα ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3, εκσυγχρονισμένα TOMA BTR-82 και ΒΜΡ-2 κλπ.
ΣΤΗ Νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ μπορείτε ΝΑ διαβάσετε ΣΕ παγκόσμια αποκλειστικότηταΟΛΑ ΤΑ επαναστατικά Τεχνολογικά Χαρακτηριστικά ΚΑΙ τις πρωτοποριακές Τεχνολογικές Λύσεις που εμφανίστηκαν ενσωματωμένα ΣΤΑ Νέα άρματα μάχης ΚΑΙ τεθωρακισμένα Οχήματα ΤΟΥ ρωσικού Στρατού, ΤΑ οποία αλλάζουν ΤΟΝ τρόπο ΤΟΥ μάχεσθαι στις χερσαίες συγκρούσεις.
Ακόμα στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:
ΗΝΙΟΧΟΣ 2015: Συμμαχική η σχέση Ελλάδας-Ισραήλ πλέον ...
Ο φετινός «Ηνίοχος», η μεγάλη αεροπορική άσκηση της ΠΑ, ήταν ξεχωριστός για πολλούς λόγους. Ένας από τους κυριότερους ήταν οι διεθνείς συμμετοχές αλλά και η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά διάρκειά του.
Οι προσπάθειες των επιτελών του ΓΕΑ για να μετεξελιχθεί αυτή η Εθνική Αεροπορική άσκηση σε διεθνή αλλά και για να αναβιβαστεί η 117ΠΜ σε διεθνές κέντρο Αεροπορικής Τακτικής, φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς.
Στο πλαίσιο αυτό η συνεργασία με την ισραηλινή αεροπορία πέρασε πλέον σε τακτικό επίπεδο, ενώ υπήρξε και συνεργασία με επίγειες μονάδες της αμερικανικής Αεροπορίας.

ΝΕΑ ΡΩΣΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΤΥΦΕΚΙΑ: Θα μπορούσαν να αποτελέσουν το νέο βασικό φορητό όπλο των ΕΕΔ?
Οι με καταιγιστικό ρυθμό προσπάθειες εκσυγχρονισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσαν να αφήσουν εκτός πορείας ανανέωσης υλικού και εξοπλισμού τον απλό στρατιώτη. Έτσι, σε μια συνολική πρόταση η οποία υλοποιείται σε όλα τα επίπεδα, αποφασίστηκε η ενίσχυση της ικανότητας μάχης με νέες τεχνολογίες μέσω της χρήσης του ολοκληρωμένου προγράμματος «στρατιώτης του μέλλοντος» του προγράμματος Ratnik.

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ «ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ» « Commando Hubert ": Η μονάδα με τα« χίλια πρόσωπα »
Από τις παραλίες της Νορμανδίας στις ερήμους του Αφγανιστάν
Η μονάδα "Commando Hubert" συνιστά μια από τις 8 μονάδες που απαρτίζουν τις ειδικές δυνάμεις του γαλλικού Ναυτικού. Πρόκειται για την πλέον επίλεκτη μονάδα του Ναυτικού η οποία μπορεί να δράσει στη θάλασσα, την ξηρά και τον αέρα, καθώς όλα τα μέλη της είναι πιστοποιημένα για ελεύθερες πτώσεις, ενώ χρησιμοποιεί όλα τα τελευταίας τεχνολογίας φορητά όπλα.
Πρόκειται για τη μονάδα με τα «χίλια πρόσωπα» καθώς όσο άνετα επιχειρεί στο νερό και κάτω από αυτό, το ίδιο μπορεί να κάνει και στην ξηρά έως και στα πιο εχθρικά περιβάλλοντα, όπως αυτό του Αφγανιστάν ή της Α. Αφρικής αλλά και να πολεμήσει το ίδιο καλά σε πόλεις και σε κλειστούς χώρους.

« NOBLE DINA 2015 »: Επίδειξη ισχύος Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ στην Av.Μεσόγειο
Με σαφείς στρατηγικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις, η πολυεθνική άσκηση «Noble Dina 15» με τη συμμετοχή μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού και της Αεροπορίας των ΗΠΑ και του Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 29 Απριλίου έως 14 Μαΐου 2015 .

P-3 ORION ΓΙΑ ΤΟ ΠΝ: Αυτό είναι το πρόγραμμα αναβάθμισης
Το πρόγραμμα Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ) για το Πολεμικό Ναυτικό φιλοδοξεί εδώ και αρκετά χρόνια να καλύψει μια καίρια επιχειρησιακή απαίτηση, αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να ασκεί θαλάσσιο έλεγχο και επιτήρηση θαλάσσιων οδών στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο!
Με την Τουρκία να έχει αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά το ρόλο αυτό -και μέσα στους κόλπους του ΝΑΤΟ- τα τελευταία 6 χρόνια, η πίεση για αποκατάσταση της ικανότητας αυτής από το ΠΝ σήμερα είναι τεράστια, ενώ εξίσου πολυδαίδαλη είναι και η διαδρομή του πολύπαθου προγράμματος που φαίνεται ότι -επιτέλους- οδεύει προς υλοποίηση!

F-16C / D Block 30: Επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης και της πρώτης γενιάς Fighting Falcon
Με δεδομένο το έλλειμμα στο ισοζύγιο αεροπορικής ισχύος με την Τουρκία, την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του στόλου των F-16 της THK και την πλήρη αδυναμία υλοποίησης προγράμματος Νέου Μαχητικού, η ΠΑ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι χωρίς να έχει καμία πολυτέλεια απώλειας περαιτέρω χρόνου. Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στόλου των ελληνικών
F-16 φαίνεται πλέον ως η μόνη ρεαλιστική μέθοδος ανάκτησης των ισορροπιών που αν και αρχικά εστίαζε κυρίως στα Block 50 και 52+ ενδεχομένως θα πρέπει να αναθεωρηθεί και προς την κατεύθυνση ανάκτησης δυνατοτήτων για τον πολύτιμο στόλο των 30 μαχητικών F-16 Block 30 που απέμειναν από την αρχική προμήθεια Peace Xenia I το 1988.
Διαβάστε ακόμη στο ένθετο ΓΕΩ
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ: Ποιος είναι ο αμυντικός σχεδιασμός της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου
Ύστερα από 70 ολόκληρα χρόνια στρατιωτικής αφάνειας, η Ιαπωνία, εκμεταλλευόμενη ορισμένα «παραθυράκια» στο ειρηνιστικό σύνταγμά της, ξαναχτίζει τη στρατιωτική της ισχύ και επιστρέφει δυναμικά στο «ζωτικό χώρο» της που δεν είναι άλλος από τη Νότια Σινική Θάλασσα και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Ωστόσο, στα μέρη αυτά είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τις πληγές του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Ποια είναι τα σχέδια της Ιαπωνίας και ποια στάση θα κρατήσουν Κίνα και ΗΠΑ σε μια περιοχή όπου υπάρχουν τα πιο αμφισβητούμενα νερά του κόσμου?

Ο ΠΑΡΑΓΩΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΚΥΡΩΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΡΟΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ & ΔΥΣΗΣ
Η Ρωσική Ομοσπονδία δεσπόζει κεντρικά και βορειοανατολικά της Ευρασιατικής υπερ-ηπείρου, έχοντας τη μεγαλύτερη εδαφική έκταση από οποιοδήποτε άλλο κράτος της Γης, κάτι που καταδεικνύεται άλλωστε από το γεγονός ότι στην αχανή αυτή επικράτεια υπάρχουν εννέα διαφορετικές χρονικές ζώνες! Συνεπώς, η Ρωσική Ομοσπονδία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του σημαντικότατου χερσαίου γεωγραφικού χώρου που είναι γνωστός ως '' Heartland '' και ο οποίος προσφέρει προβάδισμα στον αγώνα για κυριαρχία στην Ευρασία.
ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ EUGENIO της Σαβοΐας: Το ιταλικό πολεμικό που εντάχθηκε στο ΠΝ ως αποζημίωση για τη βύθιση του εύδρομου «ΕΛΛΗ»
Το ιταλικό καταδρομικό Ευγένιος της Σαβοΐας (Eugenio di Savoia) μπορεί να μην είναι γνωστό στο ευρύ κοινό είναι όμως το σκάφος που αντικατέστησε την απώλεια του εύδρομου ΕΛΛΗ το οποίο τορπιλίστηκε στις 15 Αυγούστου του 1940 από ιταλικό υποβρύχιο. Το σκάφος ναυπήγησης 1935 αποτέλεσε έτσι μια ελάχιστη ιταλική πολεμική επανόρθωση για το απολεσθέν ελληνικό σκάφος.
Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr