ΣΥΡΙΑ: H Παναγιά... ξανά στη Ma'loula

H Παναγιά... ξανά στη Ma'loula

Η Παναγιά καταστράφηκε το 2013 από την επίθεση των μισθοφόρων της "πολιτισμένης" δύσης στη μαρτυρική Ma'loula... πόλη με χριστιανικό πληθυσμό σε πλειοψηφία.
Σήμερα μια νέα Παναγιά, από τον Αραβικό στρατό της "δικτατορικής" Συρίας και τους Μουσουλμάνες μαχητές της Χεζμπολά, τοποθετήθηκε εκεί όπου βρισκόταν και προστάτευε την πόλη από αιώνες!
Αν ο κ. Κοτζιάς πέσει σε μελαγχολία για την ήττα των...
αποκεφαλιστών της ΕΕ... ας πιει λίγο ξυδάκι!
 Σχετικά - ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ:
  Μέρα πένθους για το λαό της Συρίας, μέρα πένθους για τους Ελληνορθόδοξους μάρτυρες που δολοφονήθηκαν από την Αλ Κάιντα των ΗΠΑ & της Ε.Ε. Οι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί της Συρίας απαιτούν εκδίκηση για τα θύματά τους που έθαψαν σαν μάρτυρες! Το αίμα των αθώων στα κεφάλια των φονιάδων των λαών, αλλά και των γερμανοτσολιάδων της ακροδεξιάς κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, του Βαρθολομαίου & του Ιερώνυμου με την ένοχη σιωπή τους απέναντι στους ιμπεριαλιστές! Η Συρία θα γίνει ο τάφος των ιμπεριαλιστών! (Anger in Damascus Funerals Held for Christian Victims of Violence in Village of Maaloula)

Φωτιά κι ατσάλι στα σκυλιά των ιμπεριαλιστών! 

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για πρώτη φορά επισήμως συζήτησαν την πιθανότητα αθέτησης των υποχρεώσεων της Ελλάδας



RIA NOVOSTI
ΜΟΣΧΑ, 12 Ιουνίου - RIA Novosti. Ανώτεροι  εκπρόσωποι  της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην Μπρατισλάβα για πρώτη φορά επίσημα συζήτησαν  την πιθανότητα αθέτησης της Ελλάδας  ως επιλογή του προβλήματος του χρέους σε αυτή τη χώρα, δήλωσε την Παρασκευή  το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.


Οι εκπρόσωποι των χωρών της ΕΕ την Πέμπτη το βράδυ πραγματοποίησαν   συνομιλίες  κεκλεισμένων των θυρών στη Μπρατισλάβα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη σύνοδο του Eurogroup στις 18 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού, στην συνάντηση συζητήθηκαν τρία πιθανά σενάρια.

Η πρώτη επιλογή είναι το λιγότερο πιθανή, σύμφωνα με αξιωματούχους, υποδηλώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας την επόμενη εβδομάδα, "τα χρήματα σε αντάλλαγμα για τις μεταρρυθμίσεις."

 Η δεύτερη – είναι η επέκταση του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, η οποία ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. 

Η τρίτη  - μια αναγνώριση του γεγονότος ότι μπορεί να συμβεί η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, και η δυνατότητα αυτή συζητήθηκε για πρώτη φορά σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο. Μια συγκεκριμένη απόφαση των συμμετεχόντων στην συνεδρίαση δεν πάρθηκε , σύμφωνα με το πρακτορείο.

"Για πρώτη φορά συζητήθηκε ένα" σχέδιο Β "για την Ελλάδα», - δήλωσε μια ανώνυμη πηγή στο  πρακτορείο . Δύο άλλες επιβεβαίωσαν τη διεξαγωγή μιας τέτοιας συζήτησης. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η πιθανότητα αθέτησης των υποχρεώσεων της  Ελλάδας συζητήθηκαν  σε ένα  «πολύ θεωρητικό επίπεδο," 
οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη δεν έβγαλαν κανένα βέβαιο συμπέρασμα
σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η Ελλάδα είναι σε συνομιλίες με την ΕΕ και το ΔΝΤ για τη διευθέτηση του χρέους που είναι περισσότερο από € 240 δισεκατομμύρια, και  που σχηματίστηκε μετά τη διάσωση του ελληνικού προϋπολογισμού από χρεοκοπία  το 2010 και το 2012. Οι Προβλέψεις των δανειστών  ότι τα μέτρα λιτότητας θα επιτρέψουν  στην Ελλάδα να πληρώσει τα χρέη, δεν υλοποιήθηκαν . Ήρθε στην εξουσία τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση του  αριστερού  κόμματος  ΣΥΡΙΖΑ  που  επέμεινε σε νέες συνομιλίες με τους πιστωτές. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές διαπραγματεύονται με τους διεθνείς δανειστές σκληρά.



Ηγέτης με αξιοπρέπεια να πατήσει το μοναδικό κουμπί που τρέμουν τα ανδρείκελα των τραπεζιτών


Ήταν μοιραίο. Όταν οι διακηρύξεις για "περήφανη πολιτική" δεν εδράζονται στην αποφασιστικότητα του πολιτικού προσωπικού να τις υπηρετήσει  χωρίς εκπτώσεις στην ουσία της αξιοπρέπειας…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Τότε το φορτίο της αξιοπρέπειας εξαϋλώνεται, το πολιτικό προσωπικό διολισθαίνει στην κατηγορία του χειραγωγούμενου και τουξεφωνημένου, τα εναπομείναντα θεμέλια που κρατούν όρθιο το στερέωμα της εθνικής υπόστασης αποσαθρώνονται, και η χώρα καταρρέει με πάταγο, και ουδείς τολμά να φανταστεί τη θέση του στο τοπίο της επόμενης μέρας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έκανε το μοναδικό λάθος που ώφειλε να μην είχε κάνει. Αντιμετώπισε φοβικά τις υποσχέσεις της και τις συμμορίες των εκβιαστών της. Αρνήθηκε όπως και οι προηγούμενοι, να στρέψει στη μούρη τους το όπλο της αταλάντευτης αποφασιστικότητας, και αντί να επιβάλει όρους που θα θέτουν στο απαραβίαστο την υπόσταση της χώρας και το δικαίωμα αυτού του λαού σε μια ζωή με αξιοπρέπεια, σύρθηκε απολογούμενη και πετσοκόβοντας κομμάτια από τον ίδιο της τον εαυτό, στο εδώλιο του ταπεινωμένου. Το τι θα ακολουθούσε ήταν μοιραίο…
  • Η χώρα σύρεται σε μια ανατροφοδοτούμενη ψυχρολουσία μεταξύ «πολιτικών εκπροσώπων» και «θεσμών»… μεταξύ «πολιτικής λύσης» και «τεχνικής αξιολόγησης»… Μεταξύ «ξαφνικού θανάτου» και «αιφνίδιας αναγέννησης».

Και αντί να επιβάλει μια ατζέντα επιβίωσης – τη μόνη που ώφειλε άλλωστε να επιβάλει – σύρεται στη διαχείριση της μιζέριας, της επαιτείας, και της ανεξέλεγκτης ταπείνωσης.
  • Η φιλολογία της «δημιουργικής ασάφειας» κατέρρευσε και αυτή με πάταγο, μαζί με την...
     «αξιοπρέπεια» των κυβερνώντων. Η χώρα σύρεται από τους μαφιόζους του πλανήτη, εκβιαζόμενη και με το πολιτικό της προσωπικό να διασύρεται, σε ένα διόλου «ασαφές» αλλά απόλυτα σχεδιασμένο πινγκ πονγκ του Προκρούστη, μέχρι την ολοκληρωτική της εξάντληση, μέχρι τον απόλυτο κατεξευτελισμό των πολιτικών της διαχειριστών.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως ακόμη κι αν κάποια στιγμή έρθει αυτή η πολυσυζητημένη συμφωνία,ούτε συμβιβασμό θα συνιστά, ούτε βεβαίως και στοιχεία εντιμότητας θα διαθέτει. Θα είναι ταπεινωτική συμφωνία παράδοσης των πάντων, γι αυτό και κάθε επιδίωξη πλέον για μια τέτοια συμφωνία, θα πρέπει στην πράξη να ακυρωθεί.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που δεν κατάφερε να κρατήσει ψηλά τη σημαία της περηφάνιας,σήμερα έχει μια και μόνο επιλογή…

Να αντιστρέψει την ατζέντα… Να μη συνεχίσει να ικετεύει γονατιστή συμφωνία, αλλά να τους σύρει στη διαδρομή της ταπείνωσης, επιλέγοντας να στρέψει στη μούρη τους το μοναδικό που παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα τους τρομάζει. Κι αυτό δεν είναι άλλο…

Από το τεράστιο οικονομικό (αποτιμάται σε πάνω από ένα τρις) και γεωπολιτικό κόστος ενόςGREXIT κατ επιλογή, και της παταγώδους κατάρρευσης της ευρωζωνικής και ευρωενωσιακής τραγωδίας.

Να πατήσει αυτή το κουμπάκι που τρέμουν τα ανδρείκελα των τραπεζιτών, και να τροφοδοτήσει ντόμινο ανατροπών σε ολόκληρη την Ευρώπη.


"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

GUARDIAN:''Η ΡΗΞΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΩΔΥΝΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑ''

 «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΘΛΙΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΙΤ»

Εκτύπωση
-----------------------------------------00000000000000000000000000ekt

''Εάν κανείς θέλει να δει το πραγματικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχει παρά να κοιτάξει στον "πόλεμο" που γίνεται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωπαϊκή ελίτ'', υποστηρίζει ο αρθρογράφος του Guardian, Seumas Milne, σε κείμενο με τίτλο ''H ευρωπαϊκή ελίτ και η Ελλάδα - Η ριζική αλλαγή στην Ευρώπη δεν μπορεί να αφεθεί στην εθνικιστική Δεξιά''.
"Κανένας λαός δεν έχει υποφέρει περισσότερο από τους Έλληνες, από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Οι Έλληνες έχουν πέσει θύματα των αρπακτικών τραπεζών, μιας διεφθαρμένης ελίτ, μιας μισής νομισματικής ένωσης, κι έχουν πληρώσει το τίμημα για το οικονομικό κραχ και την κατάρρευση της Ευρωζώνης", γράφει ο Milne.
Όπως λέει, ''μετά την διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έδωσε το ρόλο του τιμωρού της Ελλάδας στην Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ύστερα από πέντε χρόνια ύφεσης, περικοπών 25% στους μισθούς στο όνομα της λιτότητας και της αποπληρωμής των χρεών οι Έλληνες επαναστάτησαν ψηφίζοντας το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ''.
''Η νέα κυβέρνηση όμως συνθλίβεται από μια αδυσώπητη ευρωπαϊκή ελίτ, αναγκάζεται να υποχωρήσει απέναντι στους πολιτικούς ηγέτες και τους χρηματιστές των Βρυξελλών. Μία προς μια οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ καταπατούνται, αλλά η τρόικα θέλει περισσότερα: Περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις του ΦΠΑ, γρηγορότερη αποπληρωμή του χρέους''.
''Αν και η Ελλάδα έχει ρίξει προειδοποιητικές βολές ότι μπορεί να μην πληρώσει, όλα δείχνουν ότι η Γερμανία και η τρόικα σκοπεύουν να "γονατίσουν" την Ελλάδα. "Παρά τα αποδεικτικά στοιχεία ότι η λιτότητα που έχει επιβληθεί έχει οδηγήσει σε ένα υπέρογκο χρέος που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί η ευρωπαϊκή ελίτ δεν δέχεται ούτε να ακούσει για μια διαγραφή χρέους. Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει αλλιώς η γραμμή ρευστότητας από την ΕΚΤ θα κοπεί και η χώρα μας θα φύγει από την Ευρωζώνη" εξηγεί.
''Αλλά αυτό που γίνεται ξεκάθαρο τις τελευταίες εβδομάδες είναι ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης δεν είναι καν διατεθειμένοι να δώσουν στον Τσίπρα τουλάχιστον ένα φύλο συκής. Από την σκοπιά των Βρυξελλών, η Ελλάδα πρέπει να υποκύψει και να φανεί ότι υποκύπτει. Αλλιώς, τα υπόλοιπα κράτη μέλη που έχουν υποφέρει από την τρόικα θα αρχίσουν κι αυτά να επαναστατούν'', τονίζει, λέγοντας ότι ''ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φανεί ότι αποτυγχάνει αλλιώς κι άλλα κόμματα κατά της λιτότητα όπως οι Podemos στην Ισπανία θα έρθουν στην εξουσία''.
''Αλλά ο Τσίπρας έχει ακόμα κάποιους άσους στο μανίκι του'', εκτιμά ο δημοσιογράφος. ''Μπορεί να κηρύξει νέες εκλογές ή να καλέσει σε δημοψήφισμα. Η υποχώρηση θα καταστρέψει τον ΣΥΡΙΖΑκαι οι Έλληνες είναι ήδη διχασμένοι για το αν η κυβέρνηση πρέπει ή όχι να υποχωρήσει. Θα μπορούσε ακόμα βέβαια να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές, να κηρύξει στάση πληρωμών και να φύγει από το ευρώ. Τo Grexit θα ήταν σίγουρα επώδυνο αλλά λιγότερο σε σχέση με την χωρίς τέλος λιτότητα''.
''Όμως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μια κατάρρευση την Ευρωζώνη. Αλλά για κάποιες χώρες, της νοτίου Ευρώπης κυρίως, η αναδιάρθρωση της νομισματική ένωσης είναι έτσι κι αλλιώς αναγκαία. Οι Έλληνες ριζοσπάστες ήλπιζαν ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν την Ευρώπη. Αλλά η εμπειρία έδειξε πόσο βαθιά είναι η αντίσταση της ελίτ στην αυθεντική αλλαγή" καταλήγει .
Πηγή: www.newmoney.gr

Οι ψευτοδημοσκοπήσεις και τα μεγάλα κανάλια Gallop : 52% υπέρ της δραχμής


ΣΑΒΒΑΤΟ 13/06/2015 
Στα τέλη του 2014, η μεγαλύτερη διεθνής εταιρεία δημοσκοπήσεων,  η ιστορική Gallop International (η οποία πρωτοεφάρμοσε τις δημοσκοπήσεις και από τότε  χρησιμοποιείται διεθνώς η λέξη Γκάλοπ), διενήργησε δημοσκόπηση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θέτοντας το ερώτημα :"αν σας έθεταν το ερώτημα, θα προτιμούσατε να είχατε το ευρώ ή το δικό σας εθνικό νόμισμα ;". Στην Ελλάδα 52% των ερωτηθέντων τοποθετήθηκαν υπέρ του εθνικού νομίσματος και μόλις 32% υπέρ του ευρώ, όπως φάινεται απο τον ως άνω πίνακα. Ποσοστό 11% απά
Το συστημικό καθεστώς των υποτελών στο Βερολίνο, συνεχίζει να ψεκάζει με ψέματα και στρεβλώσεις το ζαλισμένο πλήθος, ενάντια στη μόνη ελπίδα σωτηρίας της χώρας που δεν είναι άλλη απο τη συγκροτημένη έξοδο απο το ευρώ και την ομαλή μετάβαση στη δραχμή, με ή χωρίς παράλληλο νόμισμα. Στο βομβαρδισμό των ψεμάτων και του φόβου, στρατεύονται τα μεγάλα κανάλια αλλά και εταιρείες δημοσκοπήσεων οι οποίες συντηρούνται απο το ίδιο σύστημα της ψευτιάς και της υποτέλειας. Ακόμα και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στρατεύτηκε στο να παρουσιάζει δημοσκοπήσεις που βολεύουν το σύστημα. Όμως, όταν μια δημοσκόπηση δε βολεύει, εξαφανίζεται εντελώς και αγνοείται η τύχης της....Στα τέλη του 2014, η μεγαλύτερη διεθνής εταιρεία δημοσκοπήσεων,  η ιστορική Gallop International (η οποία πρωτοεφάρμοσε τις δημοσκοπήσεις και από τότε  χρησιμοποιείται διεθνώς η λέξη Γκάλοπ), διενήργησε δημοσκόπηση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θέτοντας το ερώτημα :"αν σας έθεταν το ερώτημα, θα προτιμούσατε να είχατε το ευρώ ή το δικό σας εθνικό νόμισμα ;". Στην Ελλάδα 52% των ερωτηθέντων τοποθετήθηκαν υπέρ του εθνικού νομίσματος και μόλις 32% υπέρ του ευρώ, όπως φάινεται απο τον ως άνω πίνακα. Ποσοστό 11% απάντησε ότι «δεν έχει σημασία» για  οποιοδήποτε από τα δύο"  και ποσοστό 5% απάντησε "δεν γνωρίζω". Η δημοσκόπηση αυτή αποκρύφτηκε από όλα τα ΜΜΕ και παρουσιάστηκε μόνο σε ελάχιστες ιστοσελίδες. Αντίθετα, την ίδια ώρα μας βομβαρδίζουν με δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται στο Mega,στον Sky και αλλού,όπου τα ποσοστά υπέρ του ευρώ κυμαίνονται μεταξύ 70-80%!

Έτσι Βρυξέλλες-Βερολίνο έστησαν την Ελλάδα στον τοίχο

ΒΟΜΒΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΖΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
09:32
12/06/2015
Βόμβες έριξε ο Φιλίπ Λεγκρέν, οικονομολόγος και πρώην σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για τον τρόπο που η ΕΕ και συγκεκριμένα η "παρέα" των Βρυξελλών και του Βερολίνου αποφάσισε να επιβάλει το μνημόνιο στην Ελλάδα. Υποστήριξε στη Βουλή πως η συνταγή του μνημονίου που επελέγη για την Ελλάδα, όπως και το περίφημο PSI, έγιναν για να διασωθούν οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες που διακατείχαν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.
Όταν δε, σύμφωνα με τον κ. Λεγκρέν, οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες "ξεφορτώθηκαν" ελληνικά ομόλογα περί των 40 δισ. ευρώ, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση με το ΔΝΤ τράβηξαν το "χαλί" και επέβαλαν στην Ελλάδα μέτρα που κανείς δεν φανταζόνταν. Ο πρώην σύβουλος του Μπαρόζο επεσήμανε δε πως "η αναδιάρθωρση του ελληνικού χρέους είναι απολύτως απαραίτητη, αλλιώς οι πιθανότητες ανάκαμψης του ελληνικού λαού είναι πάρα πολύ ισχνές".
Στο πλαίσιο των δημοσίων ακροάσεων, που εγκαινίασε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους - υπό την πρόεδρό της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου- ο κ. Λεγκρέν, χαρακτήρισε το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα «βάρβαρο» και με «λάθος παραδοχές» που οδήγησαν «σε απάνθρωπες συνθήκες τον ελληνικό λαό». 
Εξήγησε δε, πως η περαιτέρω χρηματοδότηση διοχετεύεται απλώς για την αποπληρωμή προηγούμενου χρέους και περαιτέρω επιβολή μέτρων λιτότητας (ως προϋπόθεση επιπλέον χρηματοδότησης) και θα είναι προς όφελος της αποπληρωμής και όχι προς όφελος του ελληνικού λαού. 
Όπως είπε ο κ. Λεγκρέν, όταν διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα είναι πλέον αφερέγγυα και στελέχη του ΔΝΤ είχαν τοποθετηθεί υπέρ της αναδιάρθρωσης για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, αντί να προχωρήσει αυτή η λύση και να παραταθεί η ημερομηνία λήξης του χρέους, οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης και πρωτίστως ο Ζαν Κλοντ Τρισέ και ο Νικολά Σαρκοζί, μαζί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και τη βοήθεια του Ντομινίκ Στρος Καν, αποφάσισαν να «προσποιηθούν» ότι η Ελλάδα είχε μόνο πρόβλημα ρευστότητας κι όχι φερεγγυότητας. 
Έτσι, ισχυρίστηκαν ότι κινδύνευε η οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης συνολικά και συνεπώς θα πρέπει οι κυβερνήσεις, μαζί με το ΔΝΤ, να δανείσουν την Ελλάδα, λόγω αλληλεγγύης, αλλά - όπως υποστήριξε ο κ. Λεγκρέν - στην ουσία για να διασώσουν γαλλικές και γερμανικές τράπεζες και άλλους επενδυτές οι οποίοι θα υφίσταντο σημαντικές απώλειες επί των χρεών αυτών. 
Η ΕΚΤ «τράβηξε τα όρια της νομιμότητας» αγοράζοντας τα ομόλογα της αφερέγγυας ελληνικής κυβέρνησης για λόγους άλλους από εκείνους που προβλέπονταν στους όρους αναφοράς του προγράμματος χρεογράφων, είπε. 
Υποστήριξε πως η αιτιολόγηση του κ. Τρισέ ήταν ένα προσωπείο, «το θέμα όλο είχε να κάνει με την προστασία των γαλλικών συμφερόντων» και επικαλούμενος την απειλή που εκτόξευσε η ΕΚΤ προς την ιρλανδική κυβέρνηση για έξοδο από το ευρώ, τόνισε πως υπερέβη τις εξουσίες της αφού ο ρόλος της δεν είναι να επιβάλει πολιτικές σε κυβερνήσεις. 
Στο ευθύ ερώτημα της κας Κωνσταντοπούλου, γιατί δεν έγινε η επιλογή της διαγραφής μέρους του χρέους, ο οικονομολόγος εκτίμησε πως έγινε για τρεις λόγους: το φόβο μετάδοσης της κρίσης, για το ότι η ΕΚΤ και οι αρχές της Ευρωζώνης δεν θέλουν να ανακατεύεται το ΔΝΤ στις υποθέσεις τους, αλλά κυρίαρχα ήταν η επιθυμία να αποφευχθούν ζημίες για γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. 
«Αυτό που έγινε ήταν η διάσωση των πιστωτών της Ελλάδας κι όχι διάσωση της Ελλάδας. Η ροή των κεφαλαίων το απέδειξε αυτό. Εννέα από τα δέκα ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα πήγαν σε αποπληρωμή δανείου και δεν αξιοποιήθηκαν για το λαό της», σημείωσε ο πρώην αξιωματούχος. 
Στο πλαίσιο των δημοσίων ακροάσεων στην Επιτροπή, τη Δευτέρα, θα καταθέσει ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Το διήμερο 17-18 Ιουνίου 2015 θα ανακοινωθούν τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία διενεργεί λογιστικό έλεγχο του χρέους εξετάζοντας τη νομιμότητά του.
Αυτά για όσους πιστεύουν ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι ήθελαν να σώσουν την Ελλάδα, θέλουν το καλό μας ή δεν υπήρχε άλλη επιλογή το 2010. Απλά βρήκαν τον Γιώργο Παπανδρέου ή τον δημιούργησαν και μας "φόρεσαν" το μνημόνιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η επιστροφή της ΕΡΤ και ο ρόλος της στον ταξικό πόλεμο



Μια καθοριστική νίκη κατά της νεοφιλελεύθερης δικτατορίας...



Το σήμα της ΕΡΤ αποκαταστάθηκε την Πέμπτη  στις τηλεοπτικές οθόνες, ακριβώς δύο χρόνια μετά το μαύρο στο πραξικόπημα της 11ης Ιουνίου του 2013. Είναι βέβαιο πως η κυβέρνηση Τσίπρα είχε προετοιμάσει το άνοιγμα της ΕΡΤ και περίμενε την 11η Ιουνίου, καθώς γνωρίζει ότι οι συμβολισμοί σ'αυτή την περίοδο, είναι ιδιαίτερα σημαντικοί.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, πιστή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, θέλησε να δώσει το σύνθημα για πλήρη απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Όμως η αιτιολογία της κάθαρσης έπεσε στο κενό, αφού η ίδια η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν στην ουσία το ίδιο κομματικό σύστημα που διόριζε "ημέτερους" με παχυλούς μισθούς σε όλους τους δημόσιους φορείς, αλλά και επειδή ο διάδοχος της ΕΡΤ, η ΝΕΡΙΤ, μετατράπηκε γρήγορα σε φερέφωνο των κυβερνητικών θέσεων.

Στα δύο μαύρα χρόνια μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, το μιντιακό τοπίο στην Ελλάδα μετατράπηκε σε μια μηχανή προπαγάνδας, που απηχούσε τις μνημονιακές θέσεις για χάρη των δανειστών και της ντόπιας ολιγαρχίας, η οποία περιλαμβάνει και τους μεγαλοκαναλάρχες. Αυτό που έσωσε την παρτίδα, ήταν κυρίως η σκληρή πραγματικότητα που βίωσαν εκατομμύρια Έλληνες, εντελώς αντίθετη με τα σκηνοθετημένα "success story", αλλά και η ανεξάρτητη πληροφόρηση στο διαδίκτυο, πέρα από τα όποια ελεγχόμενα blogs και sites.

Εν μέσω ταξικού πολέμου, τα συστημικά μίντια προσπάθησαν να παρουσιάσουν το άσπρο, μαύρο, να διαστρεβλώσουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Ακόμα προσπαθούν να το κάνουν, αλλά χάνουν συνεχώς τη δύναμή τους. Η επιστροφή της ΕΡΤ θα είναι ένα ακόμα χτύπημα εναντίον τους.

Η ΕΡΤ λοιπόν, σαφώς και δεν πρέπει να μετατραπεί σε κομματικό όργανο, απηχώντας αποκλειστικά τις κυβερνητικές θέσεις. Πρέπει όμως να αποτελέσει ένα σημαντικό αντίβαρο απέναντι στην τραπεζομιντιακή δικτατορία που ακόμα έχει μεγάλη εξουσία και αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των ελίτ.

Σε συνθήκες οικονομικού και ταξικού πολέμου, η δημόσια τηλεόραση πρέπει να δείχνει την άλλη πλευρά των πραγμάτων, ως αντίβαρο στην μιντιακή προπαγάνδα των ολιγαρχών. Και αυτό, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως υπεράσπιση των κυβερνητικών θέσεων, όπως ήδη κάποιοι θέλουν παραπλανητικά να δείξουν. Αντίθετα, θα είναι η υπεράσπιση της αντικειμενικής ενημέρωσης και των συμφερόντων της πλειοψηφίας.

Η σημερινή αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ, αποτελεί μια νίκη απέναντι στην νεοφιλελεύθερη δικτατορία. Πρόκειται για μια νίκη απέναντι σε ένα βασικό στοιχείο του Ελληνικού πειράματος, που αφορά την κατάργηση της δημόσιας τηλεόρασης. Μια κατάργηση, στο όνομα της υποτιθέμενης αντικειμενικότητας της ιδιωτικοποιημένης πληροφόρησης, η οποία στην πραγματικότητα δεν κάνει τίποτε άλλο από το να υπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η επιστροφή στην οθόνη προσώπων που έκαναν τον δικό τους αγώνα μετά το μαύρο, δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει την δημοκρατική νομιμότητα που καταργήθηκε βίαια πριν από δύο χρόνια. Στέλνει όμως και ένα σήμα στους δανειστές, ότι δεν πρόκειται να υποταχθεί σε λογικές μαζικών απολύσεων, άσχετα αν αυτές κρίνονται αντισυνταγματικές ή όχι.

Έτσι, η σημερινή επιστροφή της ΕΡΤ αποκτά έναν ιδιαίτερο συμβολισμό στον πόλεμο των διαπραγματεύσεων, καθώς στέλνει πολλαπλά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.



failedevolution.gr