Δημοψήφισμα: Την Κυριακή 5 Ιουλίου «μιλάει» ο λαός!


Δημοψήφισμα: Την Κυριακή 5 Ιουλίου «μιλάει» ο λαός!

Ή ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Η Βουλή αποφάσισε: Την επόμενη Κυριακή, ο ελληνικός λαός αποφασίζει για το μέλλον των παιδιών του και το μέλλον των επόμενων γενεών.
Αποφασίζει για την εθνική ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία, το δικαίωμα η χώρα να αποφασίζει μόνη της για την δημοσιονομική πολιτική της, για τα ζητήματα της Υγείας, της Παιδείας, της κοινωνικής Πρόνοιας.
Τα ψευτοδιλήμματα «ευρώ ή δραχμή», «μέσα ή έξω από την Ε.Ε.», δεν πείθουν πλέον κανέναν.
Μέχρι σήμερα δεν μας ταΐζει κανένας, ούτε η γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, ούτε το ΔΝΤ. Αντίθετα μας έχουν στραγγίξει οικονομικά και εξακολουθούν να επιθυμούν την αποστέωση μας.
Εδώ που φτάσαμε πρέπει να πούμε την αλήθεια. Το πραγματικό δίλημμα του δημοψηφίσματος είναι: «Πατριώτης ή προδότης».
Κάθε πολίτης πρέπει να αναλογιστεί το βάρος των ευθυνών του. Να πάρει ο καθένας ξεκάθαρη θέση χωρίς μετέωρες αοριστολογίες και μεσοβέζικες λύσεις.
Ή θα προστατεύσουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι τη χώρα των πατέρων μας και τον τόπο που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας αξιοπρεπώς ή θα την εγκαταλείψουμε οριστικά και θα τη χαρίσουμε στους τοκογλύφους των Βρυξελλώνδημιουργώντας ένα ακόμα προτεκτοράτο στη λεκάνη της Μεσογείου.
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο από την παγκόσμια Ιστορία πως τίποτα δεν άλλαξε με την εθελοδουλία και με τα «ΝΑΙ».
Το ρολόι της Ιστορίας γύριζε με τα «ΟΧΙ» των λαών. Με τον πόνο, το αίμα και τα βάσανα των πολιτών.
Ο ελληνικός λαός στο πέρασμα της Ιστορίας απέδειξε ότι όχι μόνο ξέρει να λέει «ΟΧΙ», αλλά και να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με το κεφάλι ψηλά.
Στις 25 Ιανουαρίου οι πολίτες ήξεραν τι έκαναν, όπως ξέρουν και τι θα κάνουν στις 5 Ιουλίου.
Ο ελληνικός λαός θα πει και πάλι περήφανα το ΟΧΙ που θα αλλάξει την ιστορία του έθνους μας...

ΠΗΓΗ Russian


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/600989/dimopsifisma-tin-kyriaki-5-ioylioy-milaei-o-laos#ixzz3eKrA6l00

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ


Εκτύπωση
ΚΥΡΙΑΚΗ 28-6-2015
Του ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η μάχη του δημοψηφίσματος δεν είναι ναι ή όχι στο ευρώ. Αυτό το δίλημμα θέτουν οι αντίπαλοι, εγχώριοι,Σαμαροβενιζέλοι και Ποταμίσιοι, και ξένοι, Βρυξελλιώτες και Βερολινέζοι. Με την ελπίδα ότι θα φοβίσουν τον κόσμο. Το Δημοψήφισμα γίνεται για να απορριφθούν οι επαχθείς όροι της συμφωνίας που προτείνουν οι Δανειστές και να επιδιωχθεί μια νέα συμφωνία. Αρχίζοντας από μηδενική βάση. Είναι (πολύ) πιθανόν ότι τα πράγματα θα οδηγηθούν στο να τεθεί το δίλημμα εντός/εκτός του ευρώ. Αλλά όχι τώρα. Θα τεθεί αν ή όταν οι Δανειστές επιμείνουν στη στάση τους και μετά το Δημοψήφισμα και τη νίκη του όχι. Που οφείλει να είναι συντριπτική, και θα είναι. Η μάχη είναι μακρά, επαναλαμβάνω. Ένα-ένα τα βήματα, η πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας να ακολουθεί, να μην κυριαρχεί η επιθυμία κάποιας αυτόκλητης, υποτιθέμενης, πρωτοπορίας, μειοψηφικής.
Η γενναία απόφαση για Δημοψήφισμα έπιασε, ως φαίνεται, τους πάντες στον ύπνο. Τα γερμανικά και άλλα διεθνή ΜΜΕ, όπως δείχνουν οι πρώτες αντιδράσεις τους, υποδηλώνουν αμηχανία και εκνευρισμό. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται πιο σκληρό καρύδι από ότι περίμεναν. Αναμφίβολα κάποιοι χαίρονται, στο Βερολίνο οΣόϋμπλε ίσως πανηγυρίζει. Ελπίζοντας ότι επιτέλους θα γίνει το πρώτο βήμα για να ξεφορτωθεί τη Νότια Ευρώπη, αρχίζοντας από την Ελλάδα. Ο Σόϋμπλε και οι δυνάμεις που τον έχουν προμετωπίδα θέλουν μια Ένωση συμπαγή, υπό την Γερμανία, με κοινά σύνορα και κοινή πολιτική, ισοδύναμη με τους άλλους γίγαντες της Δύσης, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ δεν το θέλουν, άλλες δυνάμεις στη Γερμανία και στην Ευρώπη δεν το θέλουν επίσης. Οι αντιθέσεις εντός του Δυτικού χώρου αναμένεται να οξυνθούν.

Στη χώρα μας τα κόμματα της αντιπολίτευσης, από τα δεξιά ως τα αριστερά, είναι πλήρως απαξιωμένα και το Δημοψήφισμα τα καταρρακώνει. Ή θα συρθούν στο όχι ή θα εκτεθούν, αυτή τη φορά ανεπανόρθωτα, υποστηρίζοντας τη συμφωνία που προτείνουν οι Δανειστές.
Το Δημοψήφισμα δεν αλλάζει τους βασικούς και μακροχρόνιους συσχετισμούς ισχύος της Ελλάδας έναντι των Δανειστών. Αλλάζει, όμως, την πολιτική συγκυρία. Στόχος δεν είναι να νικήσουμε τη Γερμανία. Αλλά να την υποχρεώσουμε τη συγκεκριμένη στιγμή να πάρει αποφάσεις που δεν θα ήθελε. Και που ίσως, μετά τις Ισπανικές και αργότερα τις γαλλικές εκλογές αλλάξουν το σκηνικό στην ΕΕ. Εμείς θα ψηφίζουμε για μια νέα συμφωνία. Βρυξέλλες και Βερολίνο θα σκέπτονται τι θα γίνει με το GREXIT, τι πραγματικά σημαίνει γι’ αυτούς, πόσο μεγάλη θα είναι η οικονομική και κυρίως η γεωπολιτική ζημιά που θα υποστούν. Το Δημοψήφισμα στέλνει την μπάλα σ’ αυτούς.
Η διαπραγμάτευση και τελικά το Δημοψήφισμα αποτελούν τμήμα της μακράς μάχης για την Ανεξαρτησία της χώρας. Ωστόσο και εδώ δεν χωρούν μεγαλοστομίες και αυταπάτες. Η Ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική στο πλαίσιο του Δυτικού Κόσμου βασίζεται σε ένα άρρητο περιορισμό: ότι κάθε χώρα-μέλος δεν αμφισβητεί τη γενική στρατηγική και την ενότητα του χώρου. Θεσμοί της ΕΕ και οι ΗΠΑ, ως ηγέτιδα Δύναμη, παρεμβαίνουν αποτελεσματικά όταν υπάρχει παρέκκλιση. Για την Ελλάδα ισχύει ένας επί πλέον παράγοντας. Η ελληνική κρατική οντότητα γεννήθηκε ως προτεκτοράτο, ως προτεκτοράτο εκστράτευσε στη Μ. Ασία και παραμένει προτεκτοράτο μετά τον Β΄Πόλεμο, μας αρέσει, δεν μας αρέσει.
Όταν στην Ελλάδα μιλάμε για Ανεξαρτησία μιλάμε για κάτι που δεν έχουμε και πρέπει να κατακτήσουμε και όχι για κάτι που πρέπει να υπερασπίσουμε επειδή μπορεί να το χάσουμε. Κεντρικό ζητούμενο παραμένει η Ανεξαρτησία. Το νόμισμα, ο ΦΠΑ κλπ είναι εργαλεία, δεν είναι σκοπός. Ωστόσο για την πλειοψηφία που κυβερνά τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση η Ανεξαρτησία δεν είναι μίτος της Αριάδνης ούτε για τη συγκρότηση συνεκτικού εσωτερικού εθνικού/κοινωνικού μετώπου ούτε στην οπτική τους κατά την διαπραγμάτευση. Αν και είναι σαφές ότι τμήματα της κυρίαρχης ελίτ έχουν δείξει από καιρό διάθεση, άλλοτε πιο τολμηρή άλλοτε διστακτική, να απεγκλωβιστούν από τον ασφυκτικό κλοιό των επικυρίαρχων και των εγχώριων συνεργατών τους.
Η ειρωνεία της Ιστορίας θέλησε ένας πολιτικός σχηματισμός, καταδικασμένος να φυτοζωεί, να βρει, ουρανοκατέβατο, ένα νεαρό ηγέτη ικανό να τον ανεβάσει στην κυβέρνηση, αξιοποιώντας την ευνοϊκή συγκυρία. Αλλά τότε κυριάρχησαν «τα παιδιά του Κύρκου» και τα «παιδιά του Μπλερ», ο νεκρός ευρωκομμουνισμός και η αγγλοσαξωνική εκδοχή περί σοσιαλδημοκρατίας. Δεν είναι ωστόσο η στιγμή για κριτική αυτού του ζητήματος, του πιο σημαντικού για την περαιτέρω πορεία.
Η απόφαση για Δημοψήφισμα είναι τολμηρή αλλά και ενωτική. Συσπειρώνει την (δια)κομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά και τον κόσμο, τον συγκροτεί σε λαό επειδή τον καλεί, ενώπιον συγκεκριμένου στόχου, να αναλάβει τις ευθύνες του. Στην πραγματικότητα αλλάζει ριζικά το ερώτημα αν η Αριστερά θα είναι παρένθεση. Επιχειρεί να απαντήσει στην πράξη στο ερώτημα αν η ιστορική Αριστερά (το συγκεκριμένο τμήμα της) μπορεί να αποδείξει ότι δεν επέζησε ως παράδοξη όσο και αδιέξοδη επιβίωση μιας άλλης, ηρωικής, εποχής, οριστικά ξεπερασμένης. Αλλά ότι με ικανή ηγεσία μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες και απαιτήσεις. Η απόφαση για Δημοψήφισμα έχει στρατηγικό ορίζοντα.
ΠΗΓΗ ΙΣΚΡΑ 

Ναι μπορούμε να τα καταφέρουμε και χωρίς το ευρώ τους!


ΚΥΡΙΑΚΗ  27/06/2015 
Ναι μπορούμε να τα καταφέρουμε έξω απο την καταστροφική ευρωζώνη, με τη συγκροτημένη, μελετημένη μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα. Με νοικοκύρεμα της οικονομίας, με έντιμη και αποτελεσματική δημόσια διαχείριση, με αυτοδύναμη ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική αξιοπρέπεια. Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να ανταποκρίνεται απέναντι σε μεγάλες αντιξοότητες. Πρέπει να ξαναβρούμε τη χαμένη αυτοπεποίθησή μας, να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, να σταματήσουμε να επαιτούμε τα ευρώ της κυρίας Μέρκελ.
 Η Γερμανία που αρνείται πεισματικά μέχρι σήμερα να καταβάλλει στη χώρα μας τις πολεμικές αποζημιώσεις και επιμένει στη χωρίς ανάσα στυγνή επιβολή του άτεγκτου Μνημονίου, έχει τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα με την Ελλάδα, καρπούται πελώρια  κέρδη από τη διαφορά των spreads και συγκεντρώνει διεθνή πλούτο με μηδενικά ή και αρνητικά επιτόκια. 
Από τη διεθνή κοινότητα να ζητήσουμε τη δημιουργία ενός νέου σχέδιου Μάρσαλ για την εκκίνηση της αναπτυξιακής μας διαδικασίας. Και από την Ευρώπη, την προστασία των ανατολικών μας συνόρων από τους «συμμάχους» τους Τούρκους, οι οποίοι μας παρασύρουν σε μια εξωφρενική κούρσα εξοπλισμών που μας καταρρακώνει οικονομικά. Οφείλουμε να σταθούμε στα πόδια μας, να μην καταναλώνουμε περισσότερα από όσα παράγουμε.
Να μη ζούμε με δανεικά, όπως στο παρελθόν «των τεμπέληδων της εύφορης κοιλάδας», όταν οδηγηθήκαμε στην εξόντωση του παραγωγικού μας δυναμικού. Το μεγάλο χαστούκι του Μνημονίου και της Τρόικα, πρέπει να μας γίνει μάθημα για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Πρέπει να ορθοποδήσουμε. Να απολακτίσουμε τη λάθρα διαβίωση, τις αντιπαραγωγικές συμπεριφορές, τις αλόγιστες σπατάλες, τη διαφθορά. Ίσως ο Γερμανός κάπου και να μας χρειαζόταν. Αλλά όχι οι Γερμανοί.
Επιμένουμε Ελληνικά
Να επιμένουμε ελληνικά. Κάθε ποσό χρημάτων που δαπανάμε για εισαγόμενα προϊόντα, χάνεται από τη χώρα μας. Αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα, στηρίζουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους φίλους, τους συμπολίτες μας. Με αγορές ελληνικών προϊόντων της τάξης των 100 ευρώ το χρόνο από τους εγχώριους καταναλωτές, δημιουργούνται πάνω από 150.000 θέσεις εργασίας. Επιλέγοντας για τις διακοπές μας τη μαγική Ελλάδα, στηρίζουμε το σπίτι μας, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Αυτές οι σκέψεις πρέπει να γίνουν πράξη από όλους που ζουν σ’ αυτή εδώ τη χώρα. Στηρίζοντας τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.
Η προτίμηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, αποτελεί σήμερα πρώτιστη ανάγκη για να βγούμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της ανεργίας, της φτώχειας, των ελλειμμάτων, των βασάνων του Μνημονίου και της υποτέλειας στους ξένους. Αγοράζοντας εισαγόμενα ή ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, οδηγούμε στην ανεργία συμπολίτες μας ή και τον ίδιο μας τον εαυτό, ενώ βοηθάμε την ανάπτυξη των ξένων οικονομιών. Αν εξαρτιόμαστε μόνο από εισαγωγές, απλώνουμε συνεχώς το χέρι για να μας δανείσουν οι ξένοι ώστε να αγοράζουμε τα προϊόντα τους.
Είναι γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά ή πολλά προϊόντα που δεν παράγονται στη χώρα μας και γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να τα αγοράσουμε από το εξωτερικό. Όμως, υπάρχουν πολλά εγχώρια που είναι ισάξια ή και καλύτερα από τα ξένα. Είναι παράλογο να είμαστε ελλειμματικοί ακόμα και στο ισοζύγιο γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, με δεδομένο ότι, τουλάχιστο στον τομέα αυτό, κάθε άλλο παρά υστερούμε. Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που επιλέγουν διακοπές στο εξωτερικό, την ίδια ώρα που υπάρχουν διεθνώς ζηλευτοί ελληνικοί τουριστικοί παράδεισοι.
Σήμερα, οι εισαγωγές μας είναι υπερδιπλάσιες των εξαγωγών και αυτό πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να ανατραπεί. Μόνο το 20% των εισαγόμενων αν υποκατασταθούν από εγχώρια, η ελληνική οικονομία θα έχει όφελος περίπου 10 δις ευρώ το χρόνο.
Με το ποσό αυτό, θα μπορούσαν να καλυφθούν οι συνολικές δαπάνες (αμοιβές, ασφαλιστικές εισφορές κλπ) για 600.000 νέες θέσεις εργασίας. Αν 10 εκ. πολίτες δαπανήσουν μόνο 100 ευρώ το χρόνο σε ελληνικά προϊόντα, υπηρεσίες ή τουριστικούς προορισμούς, αυτό σημαίνει έσοδα 1 δισ. ευρώ. Απ’ αυτά, λίγο περισσότερο από τα μισά περίπου, δηλ. 600 εκ. ευρώ, στηρίζουν 60.000 θέσεις εργασίας.
Με ετήσια δαπάνη περίπου 6.000-7.000 ευρώ το χρόνο από όλους τους Έλληνες πολίτες, μπορεί να υποστηριχθεί το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας μας και να συμπιεστεί κάτω του 4% η ανεργία! Κάθε ποσό χρημάτων που δαπανάμε σε εισαγόμενα, χάνεται από τον τόπο αυτό. Κλείνει ελληνικές επιχειρήσεις. Προσθέτει και άλλες ουρές ανέργων.
Κάθε ποσό χρημάτων που δαπανάμε για την αγορά ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών δίνει ανάσα ζωής σε ελληνικές επιχειρήσεις, δουλειές σε δικούς μας ανθρώπους, σε συμπολίτες, σε μέλη της οικογένειάς μας. Στηρίζουμε τη χώρα αυτή που όσο και αν μας πληγώνει κάποτε, είναι δική μας, έρχεται από πολύ παλιά και έχει δικαίωμα στο μέλλον. Το οφείλουμε στον εαυτό μας και πάνω απ’ όλα στα παιδιά μας. 
Αυτοδύναμη ανάπτυξη
Οφείλουμε να ακολουθήσουμε μια άλλη πολιτική αυτοδύναμης ανάπτυξης που δε σημαίνει φυσικά διεθνή απομόνωση. Οι πρωτόγνωρες διεθνώς πρακτικές της εφεδρείας, των απολύσεων, της υπερβολικής συμπίεσης των εισοδημάτων, των τραγικών διαστάσεων της ανεργίας, εκτός από απάνθρωπες, είναι και αντιοικονομικές γιατί οδηγούν σε συρρίκνωση της εσωτερικής ζήτησης και σε κοινωνικές συγκρούσεις με τραγικές κοινωνικοοικονομικές συνέπειες.
Παράλληλα, αναγκαίο είναι το νοικοκύρεμα της οικονομίας, η περιστολή των δημόσιων δαπανών, η ορθολογικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς την  πάταξη της διαφθοράς, της ατιμωρησίας, της γραφειοκρατίας, της φοροκλοπής, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Ακόμη η ενεργός αναπτυξιακή πολιτική, με στήριξη των υγιών βιομηχανικών και κατασκευαστικών μονάδων.
Καθώς και η κατεύθυνση στρατηγικών τομέων της οικονομίας την εναλλακτική ενέργεια, τον ορυκτό πλούτο, τον ποιοτικό, θαλάσσιο, συνεδριακό, αρχαιολογικό, θρησκευτικό τουρισμό, τις σύγχρονες εναλλακτικές και θερμοκηπευτικές καλλιέργειες, την ιχθυοκαλλιέργεια, τις βιομηχανίες τροφίμων και λιπασμάτων, των αμυντικών προϊόντων, τις φαρμακοβιομηχανίες, τα ναυπηγεία, τη ναυτιλία, τις μεταφορές και logistics, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τις νέες τεχνολογίες, την έρευνα, την εκπαίδευση, την καινοτομία.
Χρειάζεται πάνω απ’ όλα,  η χώρα να κυβερνάται με την αίσθηση του μέτρου και του δικαίου, με αποτελεσματικότητα, ικανότητα και εντιμότητα από τους άριστους και όχι τους αρεστούς. Και να επανακτήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις, προσβλέποντας σε μια ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον με κοπιώδη συστηματική προσπάθεια. Γιατί ναι, μπορεί να γυρίσει ο ήλιος αλλά χρειάζεται δουλειά πολύ.


- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/nai-mporoyme-na-ta-kataferoyme#sthash.YjehUq2V.dpuf

Δοσίλογοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι τρέμουν το λαό που τρομοκρατούν


ΚΥΡΙΑΚΗ 28/06/2015 
Όταν βλέπεις δοσίλογους πολιτικούς και δημοσιογράφους να τρέμουν απο τον ίδιο φόβο που έσπερναν στο Λαό μας ,όλο αυτόν τον καιρό να τρέμουν ποιόν ;; '' Τρέμουν τον Έλληνα. Αυτόν τον Έλληνα που ξέρουμε όλοι μας. Αυτόν που με τις φοβίες του έχει αφήσει τα πράγματα να φτάσουν ως εδώ που έφτασαν. Αυτόν που μετά το 2012 λούφαξε και δεν ξανακινητοποιήθηκε μαζικά. Αυτόν που φαίνεται να σέρνεται στους ίδιους και τους ίδιους προσδοκώντας κάτι, έστω μια ελεημοσύνη.

Γιατί τον τρέμουν; Διότι ξέρουν πολύ καλά ότι, αφενός, η υπομονή του έχει φτάσει στο τέλος της. Ξέρουν πολύ καλά ότι, οι προσβολές πλέον στο φιλότιμο και την αξιοπρέπειά του φαίρνουν το αντίθετο από το προσδοκόμενο αποτέλεσμα. Ξέρουν ότι η ευρωζώνη και η ΕΕ δεν είναι σε θέση να αναχαιτίσει την συσσωρευμένη κοινωνική οργή. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να δώσουν ούτε ανάσα στο χειμαζόμενο λαό.''
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/dosilogoi-politikoi-kai-dimosiografoi-tremoyn-lao-poy-tromokratoyn#sthash.Tdrwgvpi.dpuf

Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός να στείλει μήνυμα δημοκρατίας στην Ευρώπη


Το κάλεσμα

 | 28 Ιουν. 2015

«Ιστορικό διακύβευμα» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση με ερώτημα το «ναι ή όχι» στην συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές. «Δεν θα ζητήσουμε - στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία - τη άδεια του Σόιμπλε και του Ντάισελμπλουμ για να δώσουμε το δικαίωμα στο λαό να αποφασίσει για το μέλλον του» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής καλώντας τους πολίτες να κάνουν μια επιλογή «ελπίδας, αξιοπρέπειας και δημοκρατίας». «Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές, στα παιδιά μας» είπε ο πρωθυπουργός. 
«Η σημερινή συνεδρίαση έχει ιστορική σημασία. Θα μπορούσα να σπαταλήσω χρόνο για να απαντήσω στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν θα το κάνω. Είναι ιστορικό το διακύβευμα και δεν θα αναλωθώ σε μικροκομματική αντιπαράθεση. Δεν έχει νόημα» είπε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του. «Το διακύβευμα είναι ιστορικό και δεν θα αναλωθώ σε μικροκομματική αντιπαράθεση. Δεν έχει νόημα».
«Αυτή την ώρα, είμαστε αντιμέτωποι με την ιστορία και πρέπει να πούμε λόγια σταράτα και ειλικρινή. Η σημερινή ημέρα θα μείνει στην κοινή ευρωπαϊκή μας ιστορία με μελανά χρώματα γιατί κάποιοι αποφάσισαν - έξω από τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες - να συνεδριάσουν αποκλείοντας έναν ισότιμο εταίρο χωρίς να έχουν το δικαίωμα. Θα μείνει με μελανά χρώματα γιατί σε ένα ευρωπαϊκό συμβούλιο αμφισβητήθηκε το δικαίωμα ενός κυρίαρχου λαού να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον του». 
«Δεν θα ζητήσουμε στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία την άδεια από τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Ντάισελμπλουμ για να δώσουμε το δικαίωμα στο λαό να αποφασίσει για το μέλλον του» είπε ο πρωθυπουργός και διεμήνυσε ότι «το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν οι εταίροι. Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα, τη Δημοκρατία, την λαϊκή και εθνική κυριαρχία». 

ΠΗΓΗ Tags 

Το ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ κείμενο του Λάκη που ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ την Ελλάδα

ΒΑΘΙΑ ΥΠΟΚΛΙΣΗ στον Λαζόπουλο: 


ΒΑΘΙΑ ΥΠΟΚΛΙΣΗ στον Λαζόπουλο: Το ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ κείμενο του Λάκη που ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ την Ελλάδα
Ξεπέρασαν όλα τα όρια. Μας έχουν βγάλει την ψυχή ανάποδα.

Τόσα χρόνια βλέπουμε στις τηλεοράσεις τα υποτιμητικά τους βλέμματα, τις εξευτελιστικές τους δηλώσεις, τα ειρωνικά τους χαμόγελα, τις δήθεν δηλώσεις συμπόνοιας.

«Ελπίζω να έχουν να μας πληρώσουν την δόση»

«Δεν θα τους πιέσουμε για να τους βοηθήσουμε κιόλας!»

«Μακάρι να μείνουν στην Ευρώπη»

«Εμείς τους θέλουμε, αυτοί θέλουν;»

«Πρέπει να κάνουν ακόμα πολλά οι Έλληνες, δεν μπορούμε να πληρώνουμε αυτούς του τεμπέληδες»

Μας στραγγαλίζουν καθημερινά, ο Σόϊμπλε απολαμβάνει τα βασανιστήρια που μας κάνει. Έχει κακό και γνωστό στην ιστορία DNA.

Έχουμε θυμώσει. Μας έχουν θυμώσει!
Δεν μπορεί αυτός ο λαός να συνεχίσει να πληρώνει. Δεν θέλουμε να αυξήσουμε τους άνεργους, δεν θέλουμε να σπρώξουμε κι άλλους από τα παράθυρα, δεν θέλουμε να κλείσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις. Φτάνει!

Μόνο και μόνο, γιατί δεν εκλέξαμε αυτούς που θελαν αυτοί για Πρωθυπουργούς. Αυτή είναι η αλήθεια.

Τους πήραμε τις Φιλιππινέζες τους και ξεβολεύτηκαν.

Ζητάνε Πρωθυπουργό τον Θεοδωράκη.

Ε όχι!

Δεν θα τοποθετούν τα κανάλια Πρωθυπουργούς σε αυτή τη χώρα.
Αυτόν φωτογραφίζει εμμέσως πλην σαφώς, με την δήλωση του ο Σαμαράς. Οικουμενική κυβέρνηση χωρίς εμένα και τον Τσίπρα.

Εσένα έτσι και αλλιώς, σε απέρριψε ο λαός. Δεν τίθεται θέμα. Αλλά βράζει το μέσα του.

Αφού δεν έγινα εγώ Πρωθυπουργός, ούτε και εσύ κωλόπαιδο!

Δεν μπορεί άλλο να διασύρεται αυτή η χώρα. Δεν μπορεί να δέχεται την πτωματοποίηση της, δεν μπορεί να σκυλεύεται από τους γραβατοφάγους των καιρών.

Ούτε μπορεί ο λαός να βρίζει και να ξεσπά μέσα στο δωμάτιο του.

Πρέπει να πάρει θέση.

Θέλουμε να είμαστε στο Ευρώ, αλλά ως Ευρωπαίοι.
Όχι να ξευτιλιζόμαστε στην κάθε ξιπασμένη κυρία Λανγκάρντ, η οποία μιλάει στον Πρωθυπουργό λες και είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου της που έστριψε σε λάθος δρόμο.

Να κοιτάξουν τα μούτρα τους στον καθρέφτη.

Έχουν στρίψει το τιμόνι της Ευρώπης ακροδεξιά. Σε τέτοιο θερμοκήπιο άνθισε ο Χίτλερ. Δεν χρειαζόμαστε τον δημοσιονομικό Χίτλερ.

Η Ευρώπη πρέπει να ανασάνει.
Η Αριστερά στην Ελλάδα άνοιξε ένα παράθυρο στο αρρωστημένο δωμάτιο της απληστίας τους και της απαξίωσης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή.

Φτιάξανε ένα νόμισμα τέρας. Το Ευρώ!

Χωρίς τη δυνατότητα να μπορεί να υποτιμηθεί. Ή εκτελείς τη χώρα που αρρώστησε ή βουλιάζει η μισή Ευρώπη.

Βάλανε το Δ.Ν.Τ. στην Ευρώπη.

Έπρεπε να έχουν δικό τους, καθαρά, Ευρωπαϊκό μηχανισμό.

Ανίκανοι.

Η Ελλάδα θα ρίξει τις γέφυρες για την καινούργια Ευρώπη. Μπαίνουμε μπροστά, όπως πάντα.

Τέλος ο εξευτελισμός! Τέλος η Γερμανόπη!
Μένουμε Ευρώπη, αλλά όχι ως υπόδουλοι.

Ο Τσίπρας σήμερα έδειξε ότι δεν φοβάται να αναμετρηθεί με την Ιστορία. Δεν έσκυψε το κεφάλι.

Σήκωσε ανάστημα.

Μαζί του σηκώνουν και το δικό τους οι Έλληνες!

costas

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΝΙ

Προειδοποίηση Ν.Κοτζιά για αντίποινα στις Βρυξέλλες

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΤΑ "ΠΥΡΗΝΙΚΑ" ΤΗΣ ΟΠΛΑ - ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ!

27/06/2015
Με ένα αιχμηρότατο tweet απάντησε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην απόρριψη εκ μέρους του Euirogroup της ολιγοήμερης παράτασης του προγράμματος που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αναφορικά με την ρευστότητα των τραπεζών.
Ο υπουργός Εξωτερικών  δήλωσε πως όσοι τυχόν πανηγυρίζουν για τα «κόλπα» στις Βρυξέλλες να γνωρίζουν πως υπάρχει και το βέτο στα κεντρικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το οποίο μπορούν να μπλοκαριστούν αποφάσεις κρίσιμες για μία σειρά χωρών, όπως οι βαλτικές, αλλά και οι παλαιοκομμουνιστικές χώρες που διακατέχονται από την "ρομή του νεοφώτιστου νεοφιλελύθερου"
Και βέβαια να μπλοκαριστούν όλες οι αποφάσεις κατά της Ρωσίας!
Έγραψε πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών:
«Να μην ξεχνούν, όσοι πανηγυρίζουν για τα "κόλπα" σε βάρος της Ελλάδας στο Γιούρογκρουπ, ότι στον πυρήνα της ΕΕ διαθέτουμε βέτο».
Η απάντηση αυτή του Ν.Κοτζιά είχε ως αποδέκτη εκτός από το Eurogroup συνολικά και τον πρόεδρο της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος προχώρησε σήμερα σε απαράδεκτες και προσβλητικές δηλώσεις λέγοντας περίπου πως είτε ο ελληνικός λαός ψηφίσει «όχι» είτε «ναι», εμείς δεν συνεργαζόμαστε πια με αυτή την κυβέρνηση!
Στην κατάπτυστη δήλωσή του ο Ντάισελμπλουμ , άφησε να εννοηθεί ότι ακόμη και στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός δεν ακολουθήσει τη γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης και ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, οι διαπραγματεύσεις δεν θα μπορέσουν να συνεχιστούν με την υπάρχουσα σήμερα κυβέρνηση δεδομένου ότι αυτή έχει ταχθεί σαφώς κατά των προτάσεων των δανειστών!
Η χρήση του Βέτο από την ελληνική κυβέρνηση αποτελεί πραγματικά «πυρηνικό» όπλο στα χέρια της κυβέρνησης, έναν ενδεχόμενο εφιάλτη για την ΕΕ και τη Γερμανία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤO: Βιβλίο από το 1952 περιγράφει τι θα συμβεί στη σημερινή Ελλάδα – Δείτε το πριν το εξαφανίσουν…


ΑΠΙΣΤΕΥΤO: Βιβλίο από το 1952 περιγράφει τι θα συμβεί στη σημερινή Ελλάδα – Δείτε το πριν το εξαφανίσουν…
Το τελευταίο καιρό
πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων, όμως όταν έπεσε το συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο «μέσα» έπεσε στις προβλέψεις του ένας άνθρωπος ΤΟ 1952.Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική», ένα μικρό βιβλιαράκι που «κάποιοι» φρόντισαν να εξαφανιστεί.
Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή», το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.
Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης;
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον «Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης» κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία.
Μετά, έφυγε για τη Σοβιετική Ένωση όπου σπούδασε οικονομικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας – το γνωστό μετονομασθέν σε Λομονόσοφ – και στη συνέχεια εργάστηκε μαζί με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του σε ορισμένα από τα πιο προχωρημένα και άκρως απόρρητα οικονομικά προγράμματα της τότε Σοβιετίας.
Το 1940 επιστρέφει στην Ελλάδα, εντάσσεται στην Αντίσταση και με το τέλος του πολέμου συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και παραδίδεται στη Χωροφυλακή. Μένει φυλακισμένος, «ξεχασμένος» για χρόνια. Στο κρατητήριο ολοκληρώνει το βιβλίο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική» που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εκδοτικό οίκο «Μπιστιρλή», ο οποίος και το εκδίδει. Το βιβλίο είναι δυναμίτης, αφού περιέχει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά μοντέλα οικονομικής πρόβλεψης που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Επιπλέον, προβάλλει το πατριωτικό μοντέλο της οικονομίας και προκαλεί πάταγο στους τότε διεθνείς οικονομικούς κύκλους και σε πρόσωπα που διαμόρφωναν τη διεθνή οικονομική πολιτική.
Αυτά για την ιστορία. Απλά να προσθέσουμε ότι αρκετοί Έλληνες που εργάζονται σε μεγάλους διεθνείς Οίκους – που σήμερα κάποιοι εξ΄αυτών των Οίκων μας ταλανίζουν – έχουν δει στις βιβλιοθήκες Διευθυνόντων Συμβούλων και άλλων κορυφαίων στελεχών το βιβλιαράκι του Ισίδωρου Πόσδαγλη. Του μεγάλου Αγωνιστή και Οικονομολόγου. Ίσως κάποια στιγμή αξίζει να ασχοληθούμε και να αναφέρουμε πολύ περισσότερα για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά μυαλά που γέννησε αυτός ο τόπος.
Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Πόσδαγλης και γιατί δεν θέλουν να το ξέρουμε;
Μερικές μόνο αναφορές από το βιβλίο του Πόσδαγλη – το οποίο θυμίζουμε γράφτηκε στα 1952 – είναι ικανές να ανατρέψουν, κυριολεκτικά να τινάξουν στον αέρα το σάπιο οικοδόμημα της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται. Διαβάστε:
Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο «Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα» σημειώνει ο Πόσδαγλης, στις σελίδα 17:
«Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας Μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη.»
Και συνεχίζει ο Πόσδαγλης πιο κάτω, στη σελίδα 22 στο ίδιο κεφάλαιο:
«Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ό,τι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά».
ΑΝβρίσκετε εντυπωσιακό να προβλέψει κανείς το κοινό νόμισμα από ένα κρατητήριο στα 1952 περιμένετε να δείτε παρακάτω:
«Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών – που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει – θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους»
Σελίδα 24!
Αυτά γράφει ο Πόσδαγλης, με στοιχεία, αριθμούς και διαγράμματα, είπαμε από το 1952!
Στο τέταρτο κεφάλαιο «Τα Κόμματα» γράφει ο Πόσδαγλης στη σελίδα 121:
«Όταν ο λαός πρέπει να καθοδηγηθεί προς την απομείωση του Χρέους τότε χρειάζεται μια γενικής φύσης Κυβέρνηση (Σ.Σ.: Ο Πόσδαγλης μάλλον εννοεί μια Κυβέρνηση συνεργασίας), που θα αντιπαλεύει τα λαϊκά συμφέροντα σ’ όλο το πλάτος της ιδεολογικής αντιπάλης. Ο διεθνής παράγοντας του καπιταλισμού θα φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες άλλες απ΄αυτές που θα λέει η γενικής φύσης Κυβέρνηση»
Μήπως σας θυμίζει κάτι;
Γιατί όμως στην Ελλάδα; Τα εξηγεί όλα ο Πόσδαγλης:
«Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θα ‘ναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους. Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους»
Σε ποιο χάρτη αναφέρεται αυτός ο μεγάλος και ξεχασμένος αγωνιστής;
Γράφει ο Γεώργιος Ν. Πετρακης, Αρχιτέκτων Μηχανικός
tro-ma-ktiko.blogspot.gr