Δέκα σοβαροί λόγοι για να μαυριστεί στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Παναγιώτης Μαυροειδής*

Ο τίτλος φαίνεται υπερβολικός, αλλά τον εννοούμε απόλυτα και θα εξηγηθούμε. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως το βασικό κόμμα της απερχόμενης κυβέρνησης, πρέπει να υποστεί στις προσεχείς εκλογές μια βαριά και ταπεινωτική ήττα. 
Πρώτο: Αντί για κατάργηση, πρόσθεση ενός ακόμη Μνημονίου


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φόρτωσε στις πλάτες των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών και των ξεκληρισμένων μικρομεσαίων και επαγγελματιών, ένα Τρίτο Πεντακομματικό Μνημόνιο. Τα αποτελέσματα αυτού, ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ, στην αθλιότητα που έχουν δημιουργήσει τα δύο προηγούμενα Μνημόνια των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ. 

Θυμίζουμε:
 

• Γενική αφαίμαξη εργατικού εισοδήματος μέσω αύξησης έμμεσων φόρων στα βασικά είδη (ΦΠΑ), μείωση μισθών μέσω αυξημένης εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση επικουρικών και κύριων συντάξεων μέσω αύξησης των κρατήσεων υγείας και φυσικά ο κατώτατος μισθός και το επίδομα ανεργίας δεν αυξήθηκαν. 
• Σταδιακή κατάργηση του επιδόματος αλληλεγγύης (EKAΣ) για όλους τους συνταξιούχους έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, αρχίζοντας με το ανώτερο 20% των δικαιούχων το Μάρτιο του 2016. 
• Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από το 2015, ενώ τελικά δεσμεύτηκε όχι απλά για τη διατήρηση του, αλλά και χωρίς καμία μείωση παρά τη μείωση των αξιών των κατοικιών και άλλων ακινήτων. 
• Μίλησε για προστασία της δημόσιας περιουσίας με ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων. Στην πράξη συμφώνησε σε ένα αμόκ ξεπουλήματος, με αρχή το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού (επικύρωσε και δεν ακύρωσε την σκανδαλώδη πώληση), τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα λιμάνια ΟΛΠ/ΟΛΘ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Συμφώνησε επίσης για αύξηση του μεριδίου των ιδιωτών που θα αποσπάσουν κομμάτια της ΔΕΗ καθώς και για την «ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης μεταφοράς ηλεκτρικής ενεργείας, ΑΔΜΗΕ, εκτός εάν προταθεί εναλλακτικό σχέδιο, με ισοδύναμα αποτελέσματα». 
• Υποσχέθηκε προστασία των εργαζομένων από απελευθέρωση μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Συμφώνησε όμως για την «επανεξέταση ορισμένων υφιστάμενων πλαισίων της αγοράς εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ομαδικών απολύσεων, της συλλογικής δράσης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων». 
• Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία. Ωστόσο συμφώνησε «Έως τον Οκτώβριο του 2015, οι αρχές θα αποφασίσουν αν θα επαναφέρουν το τέλος των 5 ευρώ βάσει ελέγχου των πόρων για τις επισκέψεις στα νοσοκομεία ή αν θα λάβουν ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα και μέτρα διαχείρισης της ζήτησης». 
• Αυξάνει τη φορολογία στους αγρότες, ενώ καατργελι μέτρα στήριξης (π.χ. πετρέλαιο) 

Δεύτερο: Αντί για διαγραφή του χρέους, μία ακόμη Δανειακή Σύμβαση 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τη ‘’διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και σύνδεση της αποπληρωμής του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης». Αντί για αυτό, πήρε νέο δάνειο 87 δις με νέα επαχθή Δανειακή Συνθήκη, προσθέτοντας τον ESM στην ως τώρα τρόικα. 

Τρίτο: Ανταλλαγή της λαϊκής επιβίωσης με την παραμονή στην ευρωζώνη 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόταν ότι είχε ως προτεραιότητα την κατάργηση των μνημονίων, ώστε να σταματήσει η κοινωνική καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων. Πούλησε το παραμύθι ότι αυτό θα το πετύχει μέσα στην ευρωζώνη, πείθοντας τους ‘’εταίρους’’. Όταν αυτό αποδείχτηκε ανοησία και μπήκε το δίλλημα ‘έξοδος από την ευρωζώνη ή διατήρηση μνημονίων’’, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντάλλαξε τη λαϊκή επιβίωση και τη λαϊκή κυριαρχία με την παραμονή στην ευρωζώνη και την ΕΕ, για να μακροημερεύουν οι πολυεθνικές του κεφαλαίου και οι κερδοσκόποι. 
Ακόμη χειρότερα, οργανώνει εκστρατεία τρόμου, ψευδολογώντας και παρουσιάζοντας ως αυτοκτονία κάθε επιλογή του λαού για έξοδο από το κρεματόριο της ευρωζώνης και την ΕΕ των μνημονίων διαρκείας. 
Τέταρτο: Μετατροπή του λαϊκού ΟΧΙ σε ΝΑΙ υποταγής. 

Ο λαός απέρριψε με ένα περήφανο 62% το νέο μνημόνιο που ήθελε να επιβάλει η ευρωζώνη, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την προειδοποίηση πως ένα ΟΧΙ θα σήμαινε έξοδο από ευρώ και ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μια νύχτα μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, συμφωνώντας σε μία ακόμη απεχθέστερη συμφωνία από αυτή που απορρίφτηκε. Απέδειξε έτσι πως δεν είναι ο λαός που φοβάται τη ρήξη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν την θέλει για να μη χαλάσει η σούπα της ευρωλαγνείας του. 

Πέμπτο: Μας φόρτωσαν τον Προκόπη Παυλόπουλο 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συμμαχία με τα άλλα κλασσικά αστικά κόμματα,θωράκισαν ακόμη περισσότερο το άθλιο αστικό πολιτικό σύστημα και ειδικά την πρόσδεσή του με τους ευρωκράτορες, με την από κοινού υπερψήφιση του δεξιού Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Ο ρόλος που αυτός θα παίξει στις μετεκλογικές εξελίξεις θα είναι καθοριστικός και έχουμε πρόγευση από τη δήθεν υπηρεσιακή -αλλά στην ουσία αστική οικουμενική- κυβέρνηση που συγκροτήθηκε για τις εκλογές. 

Έκτο: Ανέστησαν τους πεθαμένους μνημονιακούς βρικόλακες 

Το βράδυ της μεγάλης λαϊκής νίκης του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έτρεξε να το μετατρέψει σε ΝΑΙ, ανασταίνοντας και προστρέχοντας στη βοήθεια των ταπεινωτικά ηττημένων του ΝΑΙ, των αστικών μνημονιακών κομμάτων ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ. 

Μαζί τους πέρασε στη Βουλή με ρεκόρ ψήφων το Τρίτο Μνημόνιο, δικαιώνοντάς τους για τα δικά τους Μνημόνια.
 

Τώρα ετοιμάζουν από κοινού σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας μετά τις εκλογές, ενώ και αυτή η αθλιότητα του μπόνους των 50 εδρών παραμένει σε ισχύ, με πιθανότητα ακόμη και να προσφερθεί στη Νέα Δημοκρατία. 

Η απόλυτη ξευτίλα: Καλύτερα μπόνους στη Νέα Δημοκρατία, παρά απλή αναλογική και στοιχειώδης δημοκρατία! 

Έβδομο: Κατάργησαν κάθε έννοια δημοκρατίας και λαϊκή κυριαρχίας
 

Δεν είναι μόνο η γενική υποταγή τους στα αφεντικά του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Όταν φτάνουν να σέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άρον άρον τους βουλευτές της με τα μαγιό και τις πιζάμες για να ψηφίσουν όπως όπως στη Βουλή το νέο Μνημόνιο και τα Προαπαιτούμενα του, υπό ειδικό καθεστώς χρονικών προθεσμιών, τούτο σημαίνει πως έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια κάθε έννοια δημοκρατίας και λαϊκής αξιοπρέπειας.Γονατιστοί ναιναίκοι στη χώρα του Βελουχιώτη! 

Όγδοο: Απείραχτα τα κανάλια του ψεύδους και της διαπλοκής 
Όχι μόνο δεν πήραν στοιχειώδη μέτρα σε βάρος των καναλιών του ψεύδους και της διαπλοκής με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά μπήκαν σε γύρο συναλλαγής μαζί τους. 
Ταυτόχρονα θανάτωσαν την ανάσα ενημέρωσης που είχε δώσει ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ, μετατρέποντας και τη δημόσια τηλεόραση, σε μνημονιακό κανάλι και όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας.
 
________________________________________ 
Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε εδώ, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι δεν κρίναμε το ΣΥΡΙΖΑ με το κριτήριο της αναγκαίας για την εποχή μας εργατικής αντικαπιταλιστικής πολιτικής. Ξέρουμε ότι αυτό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το απεχθάνεται όπως ο διάβολος το λιβάνι και για αυτό μιλάει περιφρονητικά και αποπροσανατολιστικά για «αριστερόμετρο»… 
Κρίναμε με βάση το στοιχειώδες μέτρο των δεσμεύσεων του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ και της προσμονής των ψηφοφόρων του για κάτι καλύτερο. 
Αυτό δεν υπήρξε. Αντίθετα, η ΕΛΠΙΔΑ που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχτηκε ΛΕΠΙΔΑ, με την πλήρη μνημονιακή του μετάλλαξη και αστική μεταμόρφωση. 
Υπάρχουν ωστόσο ακόμη δύο πλευρές που κάνουν την ανάγκη για μια ταπεινωτική του ήττα ακόμη πιο επιτακτική. Εξηγούμαστε…
 
________________________________________ 

Ένατο: Ψευδολογούν ασύστολα! 

Ο ευρύς κόσμος θα μπορούσε να συγχωρήσει την αδυναμία, όχι όμως το αισχρό ψέμα και τη σκόπιμη παραπλάνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο, αποκρύβοντας όλα τα μέτρα του τρίτου μνημονίου. 

Ταυτόχρονα με τον ίδιο τρόπο που εξαπάτησαν τον κόσμουποσχόμενοι πως μέσα στην ευρωζώνη θα καταργούσαν τα μνημόνια, τώρα κοροϊδεύουν και πάλι λέγοντας ότι μέσα και «παράλληλα» με το μνημόνιό τους, θα ασκήσουν …κοινωνική πολιτική! 

Δέκατο: Αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική στο όνομα της αριστεράς 

Δεν πρόκειται απλά για ένα ακόμη Μνημόνιο. Έχει τεράστια σημασία, ότι το σχεδίασαν και το εφαρμόζουν στο όνομα της αριστεράς και της αριστερής πολιτικής. 

Αν δεν ηττηθούν εδώ και τώρα, θα έχουν προσφέρει τη μεγαλύτερη υπηρεσία στις αστικές συστημικές δυνάμεις, πού ήδη αναπαράγουν τη θατσερική θεωρία ‘’There is No Alternative-TINA», δηλαδή «Δεν υπάρχει εναλλακτική». Αλλά και δηλητηριάζουν τη συνείδηση του κόσμου μαζικά, με την αντιδραστική θεωρία ‘’όλοι οι ίδιοι είναι και ίσως η αριστερά χειρότερη’’, φουσκώνοντας Λεβέντηδες και φασίστες. 
________________________________________ 

Όχι στο όνομά μας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ! 

Παρένθεση πρέπει να αποτελέσετε εσείς, το συντομότερο δυνατό και όχι η αριστερή εργατική πολιτική. Η τελευταία, έχει στο κέντρο της τις εργατικές λαϊκές ανάγκες και ανθίζει μέσα στον αγώνα ενάντια στους άρχοντες του χρήματος στην Ελλάδα, το άθλιο πολιτικό τους σύστημα και τα αφεντικά τους που είναι το ευρωπαϊκό κεφάλαιο, με τα σφαγεία που λέγονται Ευρωζώνη και ΕΕ. 

ΥΓ1: Τιμούμε τα μέλη, τους αγωνιστές, τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους και καλώντας σε κοινή δράση για την ανατροπή του Τρίτου Μνημονίου και την ήττα της αντιδραστικής πολιτικής, όποια κυβέρνηση και αν κληθεί να την εφαρμόσει. Το «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα, δεν κατάλαβα», σε στιγμές ιστορικές σαν αυτή που ζούμε, δεν παίζει… 

ΥΓ2: Η χρεωκοπία και ήττα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά μόνο και κυρίως πρόσωπα, ούτε είναι προϊόν αφέλειας, άγνοιας ή ξαφνικής προδοσίας των τελευταίων μηνών. Έχει ως βάση της τον προγραμματικό πυρήνα συγκρότησής του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος, που αναζητεί μεταρρυθμίσεις εντός του κεφαλαιοκρατικού συστήματος και της ΕΕ, θεωρώντας πως στην εποχή του φονικού καπιταλισμού, υπάρχουν περιθώρια για «κοινωνικά συμβόλαια». 

Ανίατος κοινοβουλευτικός κρετινισμός…





Τσίπρας: Ήρθα στο «λάκκο των λεόντων» για να τους ακούσω… 

 
Οι απολογητές του κοινωνικού και πολιτικού ψεύδους (εδώ βρίσκεται και το «αριστερό» κομματικό ψεύδος) έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Την επιλεκτική Μνήμη... 

ΟΛΟΙ οι «απολογητές», κάθε κοπής και χρώματος, τεμαχίζουν την Ιστορία σε ασύνδετα και επιλεκτικά «τεμάχια» και παίρνουν αυτό που τους βολεύει εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων: Πάντα ξεχνούν ό,τι αφορά το δικό του κόμμα, τα δικά του εγκλήματα…
 

Οι «απολογητές», π.χ. της ενσωματωμένης «αριστεράς» δεν διακρίνουν ΠΟΤΕ τα εγκλήματα της «αριστεράς» και τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ της δικής της ενσωμάτωσης… 

Αυτή η «αριστερή» ταχυδακτυλουργία,
 δεν διαπερνά μόνο την Ιστορία, αλλά εφαρμόζεται και στα γεγονότα του παρόντος: Ορατά και απαστράπτοντα… 

Έτσι η «τιμητική» παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο περίφημο Forum Ambrosetti περνάει από πολλούς «απολογητές» του ΣΥΡΙΖΑ στα ασχολίαστα ή σαν ένδειξη «ανάπτυξης» της …αριστεράς στην Ευρώπη!!! 

Το χειρότερο, βεβαίως, δεν είναι ότι παρακάμπτουν ή εξωραΐζουν το σοβαρό αυτό ζήτημα, αλλά ότι κλείνουν τα μάτια στην ιστορική διαλεκτική τέτοιων πράξεων: Δηλαδή κλείνουν τα μάτια στην αλυσίδα των εμφανίσεων και συμμετοχών του Τσίπρα στα «εκτροφεία» του πλανητικού ιμπεριαλισμού, της Νέας Τάξης… 

Ας συνοψίσουμε την «αλυσίδα»: 

Πρώτος κρίκος: Τα αμερικάνικα Think Tanks (δεξαμενές σκέψεις) του Ινστιτούτου Brookings και του Ινστιτούτου levy… 
Παραπέμπουμε ενδεικτικά, εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7213
 

Ακολούθησε το διαβόητο CSIS: Το φυτώριο «μυαλών» ικανών να εκπονήσουν τα πολεμοκάπηλα σχέδια του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ… 

Μετά ήρθε η συμμετοχή του Τσίπρα στην αμερικανική οργάνωση «Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων» (CFR)… 
Τώρα, μετά τις «εξετάσεις» στα αμερικανικά εκτροφεία, ο Τσίπρας πέρασε τις πύλες των ευρωπαϊκών οργάνων «δεξαμενής σκέψης» και «επεξεργασίας» καταλήστευσης και τσακίσματος των λαών: Ambrosetti»... 

Να μην ξεχάσουμε και τις «καυτές επαφές» με τον Σύνδεσμο των Ελλήνων Βιομηχάνων… 
Ενδεικτικά εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7479
 

 

Αν αυτή η «αλυσίδα» δεν λέει τίποτα για τους «αριστερούς» απολογητές τότε είναι αξιοθρήνητα «παπαγαλάκια» παρόμοια με εκείνα του ΓΑΠ και των άλλων δωσίλογων… 

Βεβαίως, τέτοιου είδους «περιφορές» και συμμετοχές του ΓΑΠ τις στηλίτευαν αφηνιασμένα (πολύ ορθά)… 

Στον Τσίπρα κλείνουν τα μάτια: Αυτός είναι «αριστερός» και είναι …τιμητικό… 

Για τον ίδιο τον Τσίπρα είναι …ΓΝΩΣΗ!!! 

Μας είπε ο αθεόφοβος: «Ήρθα στο “στόμα του λύκου” γιατί είναι καλύτερα να ακούς κάποιον απευθείας ακόμα και αν έχει διαφορετική γνώμη»!!! 
Εδώ γελάνε!!! 

Πήγε στο «λάκκο των λεόντων» για να τους ακούσει «απευθείας», λες και δεν γνωρίζει, οι πάντες γνωρίζουν, το τι επεξεργάζεται και απεργάζεται ο «λάκκος των λεόντων»… 

Τι άκουσε, λοιπόν, ο Τσίπρας εκεί μέσα «απευθείας»; Γιατί δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό;
 

Δεσμεύεται από την «εχεμύθεια»: Του «λάκκου των λεόντων»… 

Μας είπε ακόμα ο Τσίπρας: 

«Ήρθα για να πω ότι το φάρμακο που επέλεξαν για την κρίση, η δημοσιονομική πειθαρχία και λιτότητα, δεν είναι μόνο λανθασμένο, αλλά και επιζήμιο»!!! 
Για ποιους «επιζήμιο»: Μα για το «λάκκο των λεόντων»!!! 

Εδώ ο ηλίθιος Τσίπρας πιάνεται στη «φάκα» του «λάκκου των λεόντων»:
 Συμβουλεύει την ελίτ των ληστών και δημίων για το κατάλληλο φάρμακο για να μην ζημιωθούν, δηλαδή για να μην κινδυνεύσουν από την ΟΡΓΗ που συσσωρεύει η σημερινή πολιτική τους… 

Με πιο απλά λόγια ο Τσίπρας τους λέει:
 «Πρέπει να αλλάξετε πρόσωπο, να πάρετε (ξανά) το πρόσωπο της «αριστεράς»!!! 

Αυτά συζητούν, «εχέμυθα», αυτές οι «δεξαμενές σκέψεις» των ΕΛΙΤ της πλανητικής εξουσίας… 

ΟΛΑ τα άλλα είναι παραμύθια για μωρά, για τους «απολογητές» και τα ποικίλα «παπαγαλάκια»…


ΠΗΓΗ ΡΕΣΑΛΤΟ

«Αντιμνημονιακό Μνημόνιο»…



Κάθε σφετεριστής της Ιστορίας, των λαϊκών κατακτήσεων και των αγωνιστικών παραδόσεων, δολοφονεί ανελέητα τις έννοιες και τις λέξεις:Σφετερίζεται το περιεχόμενό τους και τις μετατρέπει στο αντίθετό τους… Ο σφετερισμός πήρε μορφές αυθάδους μοχθηρίες
στους σφετεριστές των σοσιαλιστικών Ιδεών και Αξιών, στους σφετεριστές των αγωνιστικών και επαναστατικών παραδόσεων… 

Η σοσιαλδημοκρατία ήταν η πρώτη σφετεριστική κεφαλή στην ιστορία του εργατικού Κινήματος… 

Στο σταλινισμό ο σφετερισμός υψώθηκε σε μακάβρια γκριμάτσα… 

Οι απόγονοι της σοσιαλδημοκρατίας και του σταλινισμούδούλεψαν περαιτέρω τις φόρμες του σφετερισμού, κατασκευάζοντας και το ανάλογο λεξιλόγιο: Το λεξιλόγιο της Νέας Τάξης (σήμερα). 

  Όλα τα καινούργια ιδεολογήματα της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης, τα επεξεργάστηκαν, τα επέβαλαν και τα «φόρμαραν» οι επίγονοι του σταλινισμού και της σοσιαλδημοκρατίας…

  
Στην Ελλάδα οι σύγχρονες εκφάνσεις της «μητρικής» σφετεριστικής αυθάδειας (σοσιαλδημοκρατίας και σταλινισμού) αποτυπώθηκαν με ιδιαίτερη βαναυσότητα και μοχθηρία στα πολιτικά υποκείμενα του σοσιαλδημοκρατικού ΠΑΣΟΚ και του ευρωκομουνισμού: ΚΚΕ εσ. ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ… 
Ο Πασοκικός «εκσυγχρονισμός» (ο σημιτισμός και η συνέχειά του – ΓΑΠ κ.λπ.) αποτελεί την κορύφωση της σφετεριστικής παράκρουσης… 

Ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει στα ίδια βήματα σφετερισμού της «εκσυγχρονιστικής» λαίλαπας… 

Ο σημερινός, όμως, ΣΥΡΙΖΑ δεν βαδίζει μόνο στα ίδια σφετεριστικά βήματα του νεοφιλελεύθερου πασοκικού, «εκσυγχρονιστικού» ΕΦΙΑΛΤΗ, αλλά και τον ξεπερνάει… 

Εδώ ο σφετερισμός και η συνακόλουθη δολοφονία των εννοιών και των λέξεων υψώνονται μέχρι την κατασκευή ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΩΝ λεκτικών σχημάτων: «Αντιμνημονιακό Μνημόνιο»!!!
 

Τέτοια λεκτικά εκτρώματα κατασκευάζουν ΠΑΝΤΑ τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, κόμματα βοναπαρτίστικου εκτροχιασμού και φασιστικά… 

Ο Χίτλερ ήταν αυτός που κατασκεύασε το λεκτικό έκτρωμα: «Εθνικό-σοσιαλισμός»!!! 

Στην ίδια πολιτική φιλοσοφία και γλωσσική ΠΟΛΙΤΙΚΗ λογική κινείται και το λεκτικό έκτρωμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Αντιμνημονιακό Μνημόνιο»!!! 
Οι άνθρωποι πλέον έχουν ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ: Σε σφετεριστική αυθάδεια, σε ασύστολο ΨΕΥΔΟΣ και σε ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΗ καταστροφή της Γλώσσας (ο νεοταξικός φασισμός)… 

Σπέρνουν ΕΦΙΑΛΤΕΣ…


 Διαβάστε και εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9883

Δεν θα κρυφτούμε!


Έτσι μάθαμε, σε πολύ δύσκολες εποχές, να εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας, και μάλιστα να είναι σε αντιστοιχία με τις ιδέες και τις πράξεις μας. Ούτε, βέβαια, θα ακολουθήσουμε την παρότρυνση όψιμων κομμουνιστών, να κρυφτούμε και να ζητήσουμε συγγνώμη, άποψη που είναι αντίθετη στην κομμουνιστική ιδεολογία  που παλεύει να απελευθερώσει τον άνθρωπο.
Η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας δοκιμάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Η ηγεσία του ΚΚΕ αναγνωρίζει αυτή την πραγματικότητα και την εγκληματική και ρατσιστική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής; Η ηγεσία του ΚΚΕ θεωρεί ότι η ανατροπή αυτής της πολιτικής θα γίνει μόνο από τα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ; Είναι αντικομμουνισμός η αντίληψη ότι απαιτείται ευρύτερη συμμαχία για την ανατροπή αυτής αντιλαϊκής πολιτικής και την απόκρουση του φασιστικού κινδύνου; Συμβαδίζει αυτή η αντίληψη με τη διάσπαση των κινημάτων (συνδικαλιστικού, αντιφασιστικού, όχι κτλ.),

Ας αφήσουν οι φίλοι του ΚΚΕ τις κορώνες και τις προσωπικές επιθέσεις και ας σεβαστούν την ιδεολογία και ιστορία του ΚΚΕ, που ήταν πάντοτε ενωτική και αγωνιστική. Ας αναλογιστούμε ότι απέναντι έχουμε τα μονοπώλια, ντόπια και ξένα, που επιβάλλουν αντιλαϊκές πολιτικές. Είναι στο χέρι μας να συζητήσουμε με πολιτικό τρόπο και να βρούμε μεθόδους κοινής δράσης, για να τις αντιπαλέψουμε και τελικά να τις ανατρέψουμε.
Ας επιλέξουμε, καμμιά φορά, με ποιούς είμαστε και ποιά αντικειμενικά συμφέροντα υπηρετούμε.
Τρίπολη, 12 Σεπτέμβρη 2015

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΕΜΜΟΣ

ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ SPOT ΤΗΣ ΛΑΕ


H Zωή στο βουλκανιζατέρ

Share →


 

Tα σπάει η Ζωή στο νέο spot της Λαικής Ενότητας που την εμφανίζει να μένει με το mini cooper από λάστιχο με σαφείς αναφορές στο περιστατικό της Χαλκίδας.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η πρωταγωνίστρια του τρίτου διαφημιστικού της Λαϊκής Ενότητας για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου συνομιλεί με ένα νεαρό που διαβάζει το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, και χρησιμοποιεί τη φράση «τι είπατε», φράση που είχε πει η ίδια σε συνέντευξη της στο ΣΚΑΪ, και έκανε πάταγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, διακωμωδεί το και το γνωστό περιστατικό με το βουλκανιζατέρ, καθώς στο διαφημιστικό σποτ τη δείχνει να στέκεται μπροστά σε ένα αυτοκίνητο που χρειάζεται αλλαγή στο λάστιχο.

Το διαφημιστικό εστιάζει στο ζήτημα του δημόσιου χρέους.

 

ΝΔ 24.6%, ΣΥΡΙΖΑ 23.6%, ΛΑ.Ε. 7,5%

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ



 
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την Λαική Ενότητα ισχυροποιημένη (στην τέταρτη θέση) εμφανίζει η δημοσκόπηση  από την ερευνητική ομάδα 3 μεταπτυχιακών φοιτητών κατεύθυνσης Πολιτικής Ανάλυσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Αξίζει εδώ να επισημάνουμε πως πρόκειται για την ίδια ομάδα φοιτητών που προέβλεψε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την ίδια στιγμή που οι εταιρείες δημοσκοπήσεων απέτυχαν παταγωδώς στην εκτίμηση του αποτελέσματος.
Τα ποσοστά που δίνει η μέτρηση των μεταπτυχιακών φοιτητών του Αριστοτελείου είναι τα εξής:
11917486_1639643659637234_6287845806229121668_n
Σύμφωνα με την ανάλυση της ομάδας
H διαδικτυακή έρευνα διεξήχθη από τις 31 Αυγούστου ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2015, έτσι δεν έχει προλάβει κάποια γεγονότα, όπως την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων με λίστα εκ μέρους των κομμάτων αλλά και την απόφαση για μη συμμετοχή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου των κομμάτων ΚΙΔΗΣΟ και ΛΑΟΣ (για τον λόγο αυτό οι ψηφοφόροι τους έχουν προστεθεί στην αδιευκρίνιστη ψήφο).
Στην αδιευκρίνιστη ψήφο περιλαμβάνονται και οι αναποφάσιστοι. Σε ποσοστό 6.5% ανέρχεται ο αριθμός όσων επιλέγουν την συνειδητή αποχή από τις εκλογές.
Τα αποτελέσματα δείχνουν οκτακομματική Βουλή, καθώς σε σχέση με τον Ιανουάριο δύο καινούργια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή (Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων), ενώ ένα κόμμα με εκπροσώπηση στην τελευταία Βουλή (Ανεξάρτητοι Έλληνες) φαίνεται να μην πιάνει το κατώφλι εισόδου του 3%.
Στην ερώτηση “Συμφωνείτε με την προκήρυξη εκλογών” περίπου 6 στους 10 (60.2%) διαφωνούν με την προκήρυξη εκλογών και 4 στους 10 συμφωνούν (39.8%).
Όσον αφορά το ρόλο που πιστεύουν οι ερωτώμενοι ότι έπαιξε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη διαπραγμάτευση, θετικό ρόλο πιστεύει ότι έπαιξε το 15.7%, αρνητικό το 38.5%, ενώ ότι το δημοψήφισμα δεν επηρέασε τη διαπραγμάτευση, θεωρεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτώμενων (45.8%).
3
Στην πρόθεση ψήφου παρατηρούμε ελαφρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας επί του Σύριζα, της τάξεως της μίας ποσοστιαίας μονάδας (24.6% έναντι 23.6%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό που φτάνει το 8.4%. Ακολουθεί η Λαϊκή Ενότητα με 7.5% Το ΚΚΕ λαμβάνει 4,8% και βρίσκεται στην πέμπτη θέση, το Ποτάμι είναι στην έκτη με 4.6%, ενώ με άνεση φαίνεται να περνά το κατώφλι της Βουλής και η Ένωση Κεντρώων με 4.2%. Ο όγδοος εκλογικός συνδυασμός που καταφέρνει να εισέλθει στο κοινοβούλιο είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη (εκλογική συμμαχία Πασόκ-Δημάρ) που λαμβάνει 3.7%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποσπούν μόνο το 1.8% της πρόθεσης ψήφου και για την ώρα φαίνεται να μένουν μένουν εκτός Βουλής, όπως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1.2%.
11917486_1639643659637234_6287845806229121668_n
Στην ερώτηση “Τι είναι πιο πιθανόν να καθορίσει την πολιτική σας στάση”, 1 στους 3 ψηφοφόρους εμφανίζεται να παίρνει την πολιτική του απόφαση βάσει ταύτισης των θέσεων του κόμματος με τις δικές του (29.6%). Ακολουθεί ως κριτήριο η εμπιστοσύνη στον αρχηγό του κόμματος με ποσοστό 13.2% και η διαμαρτυρία προς το πολιτικό σύστημα με ποσοστό 11.2%. Μια άλλη ένδειξη του μεταβαλλόμενου πολιτικού σκηνικού είναι πως μόλις το 5.2% των ψηφοφόρων δηλώνει πως επιλέγει το ίδιο κόμμα ανέκαθεν και 3.5% το επιλέγει λόγω εμπιστοσύνης προς τα στελέχη του κόμματος (βουλευτές, γραμματέα κτλ).
Χαρακτηριστικά, μεταξύ των ψηφοφόρων του Σύριζα και των Αν.Ελλ. κύριο κριτήριο πολιτικής στάσης είναι η εμπιστοσύνη στον αρχηγό του κόμματος (37.1% και 36.8% αντίστοιχα), στην Νέα Δημοκρατία η ταύτιση των ψηφοφόρων με τις θέσεις του κόμματος (29.2%), στη Χρυσή Αυγή πρώτο κριτήριο είναι η διαμαρτυρία προς το πολιτικό σύστημα (29.8%) ακολουθούμενο από την ταύτιση με τις θέσεις του κόμματος (27.5%).
Η ψήφος διαμαρτυρίας προς το πολιτικό σύστημα εμφανίζει ένα υψηλό ποσοστό και μεταξύ των ψηφοφόρων της Ένωσης Κεντρώων με ποσοστό 29.2%.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Ποτάμι εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό (54.9%) μεταξύ των ψηφοφόρων που επιλέγουν ως κριτήριο πολιτικής στάσης την ταύτιση με τις θέσεις του κόμματος, και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (49.3%) και η ΛΑΕ (48.9%). Η Ένωση Κεντρώων εμφανίζει εδώ το χαμηλότερο ποσοστό, μόλις 25%. Τέλος, μεταξύ των ψηφοφόρων που επιλέγουν κόμμα με κριτήριο πως δεν υπάρχει κάποιο άλλο σοβαρό κόμμα, το υψηλότερο ποσοστό συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία (44.7%) και ακολουθεί ο Σύριζα με 38.8% των ψηφοφόρων του
να το επιλέγουν επειδή δεν υπάρχει άλλο πιο σοβαρό κόμμα.
Όσον αφορά την συσπείρωση,  σε αρκετά υψηλά επίπεδα βρίσκεται η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας με 73.8%. Στον αντίποδα βρίσκεται η συσπείρωση του Σύριζα, που είναι ιδιαιτέρως χαμηλή, μόλις στο 50.8%, με ποσοστό 18.3% των ψηφοφόρων του Ιανουαρίου να μετακινούνται προς την Λαϊκή Ενότητα.
Η Χρυσή Αυγή έχει την πιο υψηλή συσπείρωση από όλα τα κόμματα με 84.6%. Το ΚΚΕ εμφανίζει επίσης υψηλή συσπείρωση με 73.4%. Προβληματική δείχνει η συσπείρωση του Ποταμιού (53.2%) που δέχεται ισχυρές πιέσεις από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς το 15% των ψηφοφόρων του Ιανουαρίου μετακινείται προς αυτήν.
Η συσπείρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Πασόκ-Δημάρ) βρίσκεται στο 58% με κύρια την διαρροή ψηφοφόρων προς το Σύριζα (11.4%), ενώ τέλος τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν διατίθενται να ξαναψηφίσουν ούτε 3 στους 10 (27.9%) από τους παλιούς ψηφοφόρους τους, που εγκαταλείπουν το κόμμα κινούμενοι κυρίως προς τη Χρυσή Αυγή (14.5%).
Τέλος, στο ερώτημα “Ποιο νόμισμα εκτιμάτε ως καλύτερο για την οικονομία της χώρας στην παρούσα οικονομική συγκυρία;” η προτίμηση στο Ευρώ παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα με 7 στους 10 (70.8%) να το προτιμούν έναντι του Εθνικού νομίσματος (29.2%).
Στο ερώτημα “Η συμφωνία της 12ης Ιουλίου απομάκρυνε προσωρινά, απέτρεψε οριστικά ή έκανε πιο πιθανό το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη;“ 78.4% εκτιμούν πως απομάκρυνε προσωρινά τον κίνδυνο,12.6% πως έκανε πιο πιθανό το ενδεχόμενο εξόδου και 9% εκτιμά πως απετράπη αυτός ο κίνδυνος οριστικά.
2
* Διαδικτυακή έρευνα για τις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 από την ερευνητική ομάδα 3 μεταπτυχιακών φοιτητών κατεύθυνσης Πολιτικής Ανάλυσης Α.Π.Θ.
Χρόνος διεξαγωγής: 31 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2015
Τα αποτελέσματα είναι σταθμισμένα βάσει φύλου, ηλικίας, εκλογικής συμπεριφοράς Ιανουαρίου και εκλογικής περιφέρειας.
Ποιά είναι η ομάδα των Φοιτητων
Η φοιτητική… τρόικα που τρέλανε τους δημοσκόπους
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
dimoskopisi_2
«Είμαστε μια τρόικα, στο πνεύμα των καιρών». Μ’ αυτήν τη φράση και με πολύ χιούμορ μάς συστήνονται οι τρεις νέοι επιστήμονες που άφησαν πίσω τους εταιρείες και επαγγελματίες δημοσκόπους στο δημοψήφισμα, αποτυπώνοντας τη συντριπτική νίκη του «όχι», την ώρα που οι επαΐοντες προέβλεπαν ντέρμπι (τα παιδιά έδωσαν 63% και οι κάλπες έβγαλαν 61,3%).
Ο Ανδρέας Βασιλείου, ο Σταμάτης Γκιλφέσης και η Λαμπρίνα Βετσοπούλου γνωρίστηκαν στο μεταπτυχιακό της Πολιτικής Ανάλυσης, στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.
Εχοντας ολοκληρώσει τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου, θεώρησαν ότι η συγκυρία ήταν εξαιρετική για να εφαρμόσουν όσα είχαν διδαχτεί.
Ετσι, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, κατάρτισαν το ερωτηματολόγιο, το διακίνησαν μέσω ίντερνετ και συγκέντρωσαν πάνω από 170.000 απαντήσεις για το δημοψήφισμα, την κρίση, τα κόμματα και την Ευρώπη.
Ηταν ένας αγώνας δρόμου, με εμπόδια που ανέκυπταν συνέχεια (σημαντικότερο όλων, η αδυναμία πληρωμής της πλατφόρμας με ελληνικές πιστωτικές κάρτες, λόγω επιβολής capital controls…), αλλά στο τέλος συνάντησαν την απόλυτη επιτυχία.

«Αξέχαστο καλοκαίρι»

Τώρα το φοβερό τρίο επανέρχεται με νέα έρευνα ενόψει εκλογών. «Ελπίζαμε για διεξαγωγή εκλογών λίγο αργότερα, αλλά φέτος μιλάμε για αξέχαστο πολιτικό καλοκαίρι», μας λέει ο Ανδρέας. «Με την πειραματική εφαρμογή που κάναμε στο δημοψήφισμα, είδαμε τις δυνατότητες που έχει αυτό το μέσο εκτίμησης ψήφου και αποφασίσαμε να το χρησιμοποιήσουμε και στις επόμενες εκλογές. Πρόκειται για μια εντελώς δική μας πρωτοβουλία και όχι για κάτι επίσημο με τη στήριξη του Πανεπιστημίου.
»Η έρευνά μας δεν διεξάγεται στο πλαίσιο κάποιας εργασίας μας σε μάθημα του μεταπτυχιακού, αλλά στην ουσία πρόκειται για εφαρμογή γνώσεων που αποκομίζουμε στο εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πολιτικής Ερευνας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ. Η πίεση είναι μεγάλη για όλους, ιδίως με παράλληλες υποχρεώσεις να τρέχουν στο μεταπτυχιακό μας και ζητήματα βιοπορισμού. Οι καταιγιστικοί ρυθμοί των εξελίξεων είναι κάτι που έχει δοκιμάσει τις αντοχές μας, αλλά μέχρι στιγμής αντέχουμε».

Μεθοδολογία

Οι φοιτητές επέλεξαν να κάνουν διαδικτυακή έρευνα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας -ήταν μονόδρομος, αφού τα παιδιά κάλυψαν εξ ολοκλήρου τα έξοδά της. Η μεθοδολογία είναι απλή: Το δομημένο ερωτηματολόγιο ανεβαίνει σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα. Κατόπιν η διασπορά της έρευνας γίνεται μέσω social media. Κι ίσως εκεί ακριβώς να οφείλεται και η επιτυχία της: ο κόσμος, κουρασμένος από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, εξαιρετικά καχύποπτος για τα αποτελέσματά τους, είδε εξαιρετικά θετικά μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία νέων ανθρώπων.
«Η επιτυχία μας οφείλεται πρωτίστως στο ότι ο κόσμος αγκάλιασε την έρευνα», μας λέει η Λαμπρίνα. «Είχαμε ένα δείγμα που αντιπροσωπεύει περίπου το 3% του εκλογικού σώματος (170.000). Είναι ίσως η πρώτη φορά που διεξάγεται μια τέτοιου εύρους έρευνα στη χώρα. Μια αθέατη πλευρά της επιτυχίας, όπως τη βιώσαμε εμείς, ήταν τα δεκάδες μηνύματα ανθρώπων που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο και που μας ευχαριστούσαν για το ότι οι ερωτήσεις που διάβασαν στο ερωτηματολόγιο τους προβλημάτισαν δημιουργικά ως προς την επιλογή τους».

«Δυσπιστία»

«Εν πρώτοις να τονίσουμε πως δεν κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας. Δεν έχουμε την εμπειρία των δημοσκοπικών εταιρειών», λέει ο Σταμάτης. «Αυτό που θεωρούμε πως επηρεάζει τα αποτελέσματά τους είναι πως πλέον για ένα τμήμα της κοινωνίας, ειδικά όσους έχουν πληγεί από την κρίση, οι δημοσκοπικές εταιρείες αποτελούν τμήμα του πολιτικού κατεστημένου. Πολλοί αρνούνται να απαντήσουν ή απαντούν με δυσπιστία στα τηλεφωνήματα.
Επίσης, υπάρχει πάντα το ζήτημα της χρήσης σταθερού τηλεφώνου που ενδεχομένως αποκλείει ένα τμήμα των φτωχότερων στρωμάτων, τα οποία έχουν επιλέξει να περικόψουν αυτή τη δαπάνη».
Τώρα, τα παιδιά ετοιμάζουν την καινούργια τους δημοσκόπηση που θα τρέξει σε διαδοχικά κύματα και με διαφορετικές ερωτήσεις.
Μπορείτε να τους βρείτε μέσω της σελίδα τους στο Facebook και -φυσικά- να συμμετάσχετε και να διαδώσετε την έρευνά τους. Κι ίσως να μας… τρελάνουν ξανά όλους με τα ευρήματά της.