Όταν η Μέρκελ απειλεί το Αιγαίο

Εθνικά θέματα — Σεπτεμβρίου 23, 2015 



Μια είδηση που χθες πέρασε στα ψηλά, λόγω της υπουργολογίας των ΜΜΕ για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης, είναι η δήλωση της Μέρκελ, για ελληνοτουρκική συνεργασία στην φύλαξη των συνόρων της ΕΕ. Επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, αναδημοσιεύουμε μιαν ανάλυση την οποία έκανε ο Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης στην προσωπική του σελίδα στοfacebook, η οποία και αναλύει το γεωπολιτικό βάθος της κίνησης στην οποία προέβη η γερμανίδα Καγκελάριος.

Του Γ. Παπαδόπουλου-Τετράδη
Μπορεί να φαντάζει κορυφαίο θέμα της ημέρας η σύνθεση της (νέας;) κυβέρνησης, αλλά το σημαντικότερο γεγονός, και ελπίζω να το έχει πάρει χαμπάρι η «νέα», ειδοποιημένη ίσως από τον υπηρεσιακό υπουργό Π. Μολυβιάτη, είναι η δήλωση της Αγγ. Μέρκελ, ότι η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθεια της Τουρκίας για να «υπερασπιστεί τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης από τους μετανάστες»!
Κατ αρχήν πρέπει να επισημάνουμε, ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 8 ετών, έχουν λιώσει την πόρτα της ΕΕ, επομένως και της Γερμανίας, ζητώντας, αλλά και απαιτώντας από την Ένωση να αναγνωρίσει, ότι η Ελλάδα ΕΙΝΑΙ τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε! Καμία τέτοια αναγνώριση δεν έχει γίνει επίσημα ή ανεπίσημα! Αντιθέτως, οι χώρες της ΕΕ, με πρωταγωνιστή τη Γερμανία, επαναλαμβάνουν μονότονα, ότι η Ελλάδα μπορεί και οφείλει να φυλάξει τα σύνορά της!
Επιπλέον, όλες οι κυβερνήσεις έχουν ζητήσει φορτικά και πιεστικά από την ΕΕ να συνδράμει την Ελλάδα στη φύλαξη των συνόρων της, κυρίως από τη δράση των Τούρκων δουλεμπόρων, που διοχετεύουν όλο τον όγκο των εξ ανατολών προσφύγων στα ελληνικά παράλια και στον Έβρο.
Η πάγια απάντηση της ΕΕ είναι, ότι η Ελλάδα έχει τις δυνάμεις για τη φύλαξη και είναι δικά της τα σύνορα και δική της η ευθύνη για τη φύλαξή τους. Μοναδική συμβολή της ΕΕ στο θέμα ήταν η αποστολή μικρής δύναμης της FRONTEX, κι αυτό πριν από λίγα μόλις χρόνια έγινε φανερό, ότι κύματα κύματα προσφύγων κατευθύνονταν από την Ελλάδα στην Κεντρική Ευρώπη μέσω Ιταλίας! Τρομερή αλληλεγγύη.
Η ξαφνική έγνοια της κ. Μέρκελ για τη φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων και μάλιστα με επίκληση στην Ελλάδα (!) να συνεργαστεί με την Τουρκία είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα, που μπορεί να αντιμετωπίσει η ελληνική εξωτερική πολιτική σήμερα.
Επειδή, ο αναγνώστης πρέπει να ξέρει, ότι τίποτε στην Τουρκία δεν δίνεται χωρίς να το γνωρίζει και χωρίς να το κινεί το τουρκικό κράτος. Με εξαίρεση τις μυστικές κινήσεις των Κούρδων μαχητών, μέχρι και αυτές να διαβρωθούν.
Η χύδην μεταφορά εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από την Ανατολή στα ελληνικά παράλια, με την καθοδήγηση αυτών που λέμε αφελώς «Τούρκοι δουλέμποροι» δεν είναι τίποτε άλλο από την τουρκική πίεση στην Ελλάδα και στην ΕΕ, όχι για να λυθεί κανένα προσφυγικό ζήτημα. Η Τουρκία δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες. Αλλά για να κερδηθούν δύο τουλάχιστον τουρκικές επιδιώξεις:
1. Να βρεθεί η Ελλάδα στο τραπέζι με την Τουρκία με θέμα την «κοινή διαχείριση» των ελληνικών (!) αλλά όχι των τουρκικών συνόρων. Δηλαδή τον επαναπροσδιορισμό της κυριαρχίας επί των 6 μιλίων (ή 12) στο Αιγαίο, της μέσης γραμμής μεταξύ των παραλίων της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών, και της κυριαρχίας επί των νησιών, που αμφισβητεί η Τουρκία, όπως τα Ίμια. Δηλαδή τον επαναπροσδιορισμό της Συνθήκης της Λωζάνης!
Αυτή είναι η τουρκική επιδίωξη, και δεν είναι τυχαία, που αρθρώνεται από την Αγγ. Μέρκελ τώρα, σήμερα. Αντιθέτως είναι πολύ επικίνδυνη. Η Τουρκία πάντα χτυπά, όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι φρέσκιες, χωρίς πείρα και αδύναμες. Κυρίως όταν ο πρωθυπουργός της χώρας δεν ξέρει καν και αμφισβητεί ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα!! Δεν έχει παρά να ανατρέξει κανείς στην πρόσφατη ιστορία. Και, το σημαντικότερο, η Τουρκία έχει ΜΙΑ, ΕΝΙΑΙΑ, και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ εξωτερική πολιτική, που δεν αλλάζει σαν τα πουκάμισα, όπως οι δικές μας. Είναι μεθοδική, έχει στόχος και στρώνει το δρόμο επί χρόνια για να πετύχει τους στόχους.
Να θυμίσω στον αναγνώστη ποια ήταν η θέση της Τουρκίας στη διεθνή σκακιέρα σε σχέση με την Ελλάδα πριν από 40 χρόνια, όταν ίσχυε ποσόστωση (7 προς 10) στον εξοπλισμό των δύο χωρών από τις ΗΠΑ (το λέγαμε βοήθεια κατ ευφημισμόν), όταν ο ΟΗΕ έβγαζε τις καταδίκες τη μία πίσω από την άλλη για το Κυπριακό (μέχρι να καταντήσουμε στο σχέδιο Ανάν και να απεμπολήσουμε ότι το θέμα είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής), όταν η Τουρκία ήταν ένας ζητιάνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο τουρκικός στόλος δεν ξεμύτησε από τα Δαρδανέλια τον Μάρτιο του 1985, που ο Ανδρέας Παπανδρέου έβγαλε τον ελληνικό στο Αιγαίο και απείλησε με πόλεμο.
2. Η δεύτερη τουρκική επιδίωξη είναι να πιέσει την ΕΕ ώστε να πάρει τα περισσότερα δυνατά ανταλλάγματα σε σχέση με τους Τούρκους, που ζουν στην Ευρώπη, και τους οποίους τους υπολογίζει ως πέμπτη φάλαγγα ενός μουσουλμανικού μοχλού πίεσης, και να εκβιάσει μια καλύτερη μεταχείριση προς τη συνθήκη ένταξής της στην Ένωση, την οποία μέχρι στιγμής αρνείται σθεναρά η Γερμανία. Φυσικά, να τραβήξει όσα περισσότερα λεφτά «βοήθειας» μπορεί από τα ταμεία της ΕΕ!
Αυτές είναι οι φανερές τουρκικές επιδιώξεις σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το θέμα γίνεται πολύ σοβαρό όταν η ίδια η Γερμανία δια στόματος Μέρκελ ανοίγει την κερκόπορτα στην Τουρκία να θέσει θέμα ελληνοτουρκικών θαλάσσιων συνόρων, χρησιμοποιώντας, κουτοπόνηρα όπως πάντα, ως αφορμή τους πρόσφυγες!
Η κ. Μέρκελ δεν είναι ηλίθια. Τουλάχιστον δεν είναι βραχυπρόθεσμα ηλίθια. Γιατί μακροπρόθεσμα είναι. Ξέρει πολύ καλά, ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα που έχει φορτωθεί η Ελλάδα εδώ και χρόνια και στην Κεντρική Ευρώπη πρόσφατα, το δημιουργεί κατ αρχήν η ένοπλη επίθεση της Δύσης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, για τον απόλυτο έλεγχο των περιοχών και τον παραγκωνισμό της Ρωσίας από εκεί. Ξέρει ότι το δημιουργεί και η ίδια η Τουρκία, που πλουτίζει και καθοδηγεί όλους τους πρόσφυγες προς την Ελλάδα και την ΕΕ.
Τα ξέρει αυτά και η Μέρκελ και η εξωτερική πολιτική της ΕΕ. Αλλά, αντί να πιέσει την Τουρκία να σταματήσει αυτό το παιχνίδι, και να της το επιβάλει κιόλας (η γερμανική οικονομική διείσδυση στην γείτονα είναι απόλυτη σε επίπεδο εξοπλισμών, κατασκευαστικών έργων, τουρισμού, έργων υποδομών, τεχνολογίας και εμπορίου) καλεί την Ελλάδα (!) να συνεργαστεί με την Τουρκία στη… φύλαξη των «εξωτερικών συνόρων της ΕΕ»! Τα οποία  μόλις προχτές ανακάλυψε! Τυχαίως, μετά και την ιστορική δήλωση Τσίπρα, ότι δεν ξέρει να έχει η θάλασσα σύνορα!
Είναι γνωστό στη δημοσιογραφία που ασχολείται με την άμυνα και την εξωτερική πολιτική, ότι οι ΗΠΑ έχουν βαλθεί να γίνει μια μοιρασιά του Αιγαίου έτσι, που να σταματήσει να αποτελεί αμιγώς ελληνική κυριαρχία. Γιατί οι αμιγείς κυριαρχίες σε νευραλγικά σημεία του πλανήτη δεν εξυπηρετούν τα σχέδια των επικυρίαρχων. Τους εξυπηρετεί να είναι «διαιτητές». Τους υπηρέτησε σε αυτό αρκούντως ο κ. Σημίτης και προσφάτως ο κ. Δραγασάκης με τις ευχαριστίες τους!
Ήδη η Ελλάδα, με εγκληματικές κινήσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και με αντίστοιχες του ΝΑΤΟ, που υποδαύλισε έξυπνα η Τουρκία, έχει χάσει ένα κομμάτι από την εναέρια πολιτική κυριαρχία στο Αιγαίο, πράγμα που οι πολίτες αγνοούν, παρ όλο που έχει γραφτεί, τουλάχιστον στην «Ε».
Φαίνεται, ότι η Γερμανία, με τον αέρα του ισχυρού μέσα στην Ευρώπη, θέλει να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη. Και να διαιτητεύσει στο Αιγαίο. Έχει να εξυπηρετήσει μερικά εκατομμύρια Τούρκους εργαζόμενους στο έδαφός της, που είναι ψηφοφόροι. Δεν έχει καμία διάθεση να προσθέσει άλλους ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ. Ήδη έχει εγκαταλείψει το δόγμα της μη ανάμειξης στα διπλωματικά και στρατιωτικά παιχνίδια, που της είχε επιβληθεί με την συνθήκη του Β΄ Παγκοσμίου. Και η Τουρκία έχει 45.000.000 εν δυνάμει καταναλωτές και εργάτες, και την πύλη της Μέσης Ανατολής.
Ας τα έχει αυτά υπ όψιν του ο πρωθυπουργός του 15μελούς σχολείου και τα διπλωματικά του επιτελεία. Γιατί ΚΑΙ η θάλασσα έχει σύνορα, ΚΑΙ η ασχετοσύνη. Και στην Ελλάδα έχουμε πολύ και από τα δύο.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΡΗΞΗ"

Αποτελέσματα εκλογών και συγκρίσεις


21.09.2015 | από Σύνταξη
Αποτελέσματα εκλογών και συγκρίσεις
ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΝΕΑ
       
Ορισμένα απλά νούμερα χωρίς σχόλια και συμπεράσματα

Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015                   Εκλογές Ιανουαρίου 2015                  Διαφορά
Εγγεγραμμένοι:    9.824.253                                              9.949.684                     -125.431
Ψήφισαν             5.560.000 (56,6%)                   6.330.356 (63,62%)                    -770.356
Έγκυρα:               5.424.000 (97,6%)                   6.180.872 (97,64%)                   -756.000
Άκυρο-Λευκό:          135.000 (2,4%)                          149.484 (2,36%)                    -15.000
Εκτός Βουλής:          350.600 (6,4%)                          532.549 (8,6%)                    -183.000


ΚΟΜΜΑ             Ψήφοι Σεπτεμβρίου 2015         Ψήφοι Ιανουαρίου 2015              Διαφορά
ΣΥΡΙΖΑ                                     1.925.000                                      2.245.978              -321.000
ΝΔ                                            1.525.000                                      1.718.694              -194.000
ΧΑ                                                380.00                                           388.387                 -8.000
ΠΟΤΑΜΙ                                       222.500                                         373.924              -152.000
ΚΚΕ                                              302.000                                        338.188                -36.000
ΑΝΕΛ                                            201.000                                        293.683                -92.000
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ                            342.000                                        289.689*              +52.000*
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ                     188.000                                        110.923               +87.000
ΛΑΕ                                              156.000
ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ                            46.500                                          39.497                  +7.000
ΕΠΑΜ                                             42.000
ΚΟΙΝΩΝΙΑ                                       36.700
ΤΖΗΜΕΡΟΣ                                     29.000
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ                    15.500
ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ (ΚΚΕ)                   8.200                                        7.999                            +200
ΕΛΛΑΣ                                              6.300
ΕΛΛΑΔΑ                                           4.500                                         4.740                            -250
ΟΚΔΕ                                                2.400                                        1.854                            +500
ΟΑΚΚΕ                                             2.300
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΥΠ.                           1.200                                         1.301                            -100
*: Χωρίς να προστίθεται η ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ (βλέπε αμέσως πιο κάτω)


ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
ΚΙΔΗΣΟ                152.557
ΤΕΛΕΙΑ                  109.500
ΛΑΟΣ                      63.669
ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ   29.820
ΕΔΕΜ                         7.615
ΕΕΚ                           2.363
ΚΕΑΝ                          618
ΕΛΚΣΙ                           76
ΡΟΜΑ                          16
ΟΙΚΟΠΕΔΑ                    1
-ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"

Οι επιλογές των εθνομηδενιστών στη Θράκη έχουν κομματική ταυτότητα


ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Οι επιλογές των εθνομηδενιστών στη Θράκη έχουν κομματική ταυτότητα και συνιστούν πράξη Εσχάτης προδοσίας

Στη Θράκη διαπράχτηκε εθνική προδοσία. Και επειδή η ευθύνη μιας ολέθριας όσο και αντεθνικής διαχείρισης αυτής της υπόθεσης, βαρύνει προσωπικά συγκεκριμένους πολιτικούς αρχηγούς και ηγετικές ομάδες πολιτικών κομμάτων…


Τότε  το όλο πρόβλημα δεν αγγίζει απλά τα όρια, αλλά ταυτίζεται ολοκληρωτικά με την πεμπτουσία της Εσχάτης προδοσίας και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Ειδικά στη Ροδόπη, δεν εξελέγη ούτε ένας χριστιανός βουλευτής, ενώ η μουσουλμανική μειονότητα στήριξε μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ, και αυτή η στήριξη δεν ήταν τυχαία. Αρκεί να θυμίσουμε τις δηλώσεις στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήριζε τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ως «ατόφιο τουρκικό πράμα».

Από τους τέσσερις βουλευτές λοιπόν οι τρεις, ο Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο Μουσταφά Μουσταφά και ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τέταρτος, ο Ιλχάν Αχμέτ, εξελέγη με το Ποτάμι στον νομό Ξάνθης. Και στις εκλογές του Ιανουαρίου, η μειονότητα είχε στηρίξει μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση η εκλογή τεσσάρων μειονοτικών βουλευτών, τους οποίους η Άγκυρα χαρακτηρίζει “Τούρκους”, ενώ οι ίδιοι δεν αντιδρούν σ αυτό το χαρακτηρισμό, είναι ένα γεγονός που αποκτά πλέον ξεκάθαρα εθνικές προεκτάσεις. Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μια σειρά, για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος και η κατάντια των κομμάτων που εμφορούνται από το δηλητήριο του εθνομηδενισμού.

Στις εκλογές αυτές δεν υπήρχε σταυρός προτίμησης και η ανάδειξη των βουλευτών έγινε με...
λίστα προτίμησης από τον αρχηγό και τις ηγεσίες των κομμάτων.  Ως εκ τούτου είχαν την υποχρέωση να είναι προσεκτικοί στους χειρισμούς τους σε αυτή την ευαίσθητη εθνικά περιοχή, πράγμα που δεν έπραξαν.

Η υποχρέωση αυτή αποκτά μια πρόσθετη ιδιαιτερότητα, πολύ περισσότερο που είναι γνωστός στους πάντες, ο βρώμικος και υπονομευτικός για τα εθνικά μας συμφέροντα, ρόλος που διαδραματίζει το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, το οποίο δε λειτουργεί ως προξενική αρχή αλλά ως γιάφκα πρακτόρων και γκρίζων λύκων, και υπονομεύει ανοικτά την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Είστε ξεφτιλισμένοι…
  • Και αυτό το λέμε απερίφραστα, έχοντας πλήρη επίγνωση της σημασίας του χαρακτηρισμού. Ξεφτιλισμένοι και ένοχοι γι αυτή την ολέθρια εξέλιξη που ανοίγει Κερκόπορτες στη Θράκη με προεκτάσεις απρόβλεπτες, εν όψει δραματικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.
  • Ξεφτιλισμένοι και ένοχοι είναι πρώτον οι δύο πολιτικοί αρχηγοί Τσίπρας και Θεοδωράκης, αλλά και οι ηγετικές ομάδες των κομμάτων τους, που φρόντισαν να εντάξουν σε εκλόγιμες θέσεις υποψηφίους χωρίς να σταθμίσουν τις εθνικές συνέπειες των επιλογών τους. Η επιλογή αυτών των προσώπων και η ένταξή τους σε θέση εκλόγιμη, χωρίς να έχουν φροντίσει προηγούμενα να έχουν εξασφαλισμένη τη ρητή και ενυπόγραφη καταδίκη εκ μέρους τους, των πρακτικών του τουρκικού προξενείου στην περιοχή, και την απόλυτη διαβεβαίωσή τους, ότι θα αντιτάσσονται σθεναρά και απροκάλυπτα σε κάθε ενέργεια του προξενείου που θα αντιστρατεύεται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας, συνιστά επιπροσθέτως και πράξη Εσχάτης προδοσίας.
Η δήθεν «δημοκρατική αντίληψη» που επιχειρεί να υποβαθμίσει το πρόβλημα ως ζήτημα επιλογής μουσουλμάνων υποψηφίων, είναι υποκριτική και ψεύτικη. 

Το πραγματικό πρόβλημα φυσικά και δεν είναι η θρησκευτική επιλογή των συγκεκριμένων υποψηφίων, αλλά η αδιαπραγμάτευτη ταυτότητα της εθνικής τους συνείδησης, όπως και η αταλάντευτη στάση τους απέναντι στις πρακτικές της Αγκυρας, και των ανθρώπων του τουρκικού προξενείου.
  • Ξεφτιλισμένη είναι και η οργανωμένη κομματική βάση αυτών των πολιτικών κομμάτων που δεν αντέδρασαν σ αυτές τις επιλογές των ηγεσιών τους, και επέτρεψαν την τοποθέτησή τους στο ψηφοδέλτιο, ποντάροντας στο κυνήγιο των ψήφων και υποβαθμίζοντας την εθνική διάσταση του προβλήματος.
  • Ξεφτιλισμένη και απαράδεκτη είναι επίσης και η εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων αυτών των κομμάτων, που αντί να τους γυρίσουν την πλάτη και να τα αφανίσουν πολιτικά, ιεραρχώντας το εθνικό συμφέρον, αυτοί υπερψήφισαν σαν γίδια αυτά τα δυο κόμματα, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα της εκλογής.
Λυπάμαι… Αλλά για σας συμπολίτες μας από τη Θράκη, που επιλέξατε κομματική και όχι εθνική ψήφο, μόνο ντροπή και αποτροπιασμό μπορούμε να αισθανόμαστε, για τη βλακώδη, ανεύθυνη και εθνικά επικίνδυνη εκλογική σας στάση, οι συνέπειες της οποίας από εδώ και πέρα θα αρχίσουν να δρομολογούνται το επόμενο διάστημα.

Τι πρέπει να γίνει τώρα…
Πρώτον:  Οι τέσσερις εκλεγμένοι (στην ουσία διορισμένοι) βουλευτές από τη Θράκη τους οποίους η Άγκυρα σπεύδει να χαρακτηρίσει Τούρκους, θα πρέπει να καταδικάσουν άμεσα με κοινή δήλωσή τους, τόσο τη στάση της Άγκυρας όσο και τις πρακτικές του προξενείου στην Κομοτηνή, διαφορετικά θα πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα για λόγους εθνικού συμφέροντος, πολιτικού παραδειγματισμού αλλά και πίστης στο Σύνταγμα αυτής της χώρας, η αποκαθήλωσή τους από το βουλευτικό αξίωμα.

Δεύτερον: Κανένας μουσουλμάνος από τη Θράκη δε θα πρέπει να συμπεριληφθεί ξανά στα ψηφοδέλτια κανενός κόμματος, αν προηγουμένως δεν έχει ταχθεί με δημόσια δήλωσή του ενάντια στις πρακτικές της Άγκυρας και στο αντεθνικό πρακτοριλίκι της γιάφκας του προξενείου στην Κομοτηνή.

Πρωταγωνιστές η αποχή και η κατοχική διοίκηση

Κομπάρσος το ελληνόφωνο ανδρείκελό τους

Η εκλογική αναμέτρηση επιβεβαίωσε την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.  Ωστόσο υπάρχουν δύο δεδομένα επάνω στα οποία θα πρέπει να τοποθετηθεί ο εκλογικός θρίαμβος του Αλέξη Τσίπρα, αν επιθυμεί κάποιος να τον  «μετρήσει» με ακρίβεια...
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ
Πρώτο δεδομένο είναι η αποχή. Το δεύτερο «δεδομένο» έχει ονοματεπώνυμο: Maarten Verwey, ο νέος ανθύπατος στη χώρα.
Η απομάκρυνση από την κάλπη  (αποχή) περισσότερων από 600.000 ψηφοφόρων σε σχέση με τις εκλογές του...
περασμένου Γενάρη μας υποχρεώνει να υπογραμμίσουμε ότι το 45%  — δηλαδή σχεδόν ο μισός πληθυσμός με δικαίωμα ψήφου- δεν τρέφει ψευδαισθήσεις  από την εκλογική διαδικασία. Ίσως γιατί, ολοένα και περισσότεροι γνωρίζουν και κατανοούν  ποιος και πως θα κυβερνήσει  τη χώρα ανεξάρτητα  του ποιος θα επικρατήσει στις εκλογές.
Αυτή η αποστράτευση, θα πρέπει να σημειώσουμε διαμορφώνει επί των ψηφισάντων ένα ποσοστό της τάξης του 80% το οποίο υποστηρίζει κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ -ΑΝΕΛ) τα οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν αποδεχτεί και ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο και ότι αυτό ορίζει.
Τί ορίζει το τρίτο μνημόνιο είναι σαφές και ξεκάθαρο για όποιον έχει μπει στον κόπο να το διαβάσει. Σταχυολογούμε:
  •  οι ελληνικές αρχές «οφείλουν»,  «να εξομαλύνουν πλήρως τις μεθόδους εργασίας με τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένων των αναγκαίων επιτόπιων εργασιών στην Αθήνα,  ώστε να βελτιωθούν η υλοποίηση και η παρακολούθηση του προγράμματος». (Η κυβέρνηση ) «οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς όσον αφορά όλα τα νομοσχέδια στους σχετικούς τομείς, αρκετό χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή».
  • για την επιτυχία απαιτείται ο ενστερνισμός του προ γράμματος μεταρρυθμίσεων από τις ελληνικές αρχές (…) Επομένως, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει οποιαδήποτε μέτρα ενδέχεται να κριθούν κατάλληλα για το σκοπό αυτόνκαθώς οι περιστάσειςμεταβάλλονται».
  •  «Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους».
Και το Μαξίμου θέλει τον …Ολλανδό του
Είναι ήδη γνωστό (δημοσίευμα του Guardian ) ποιος  προορίζεται για επικεφαλής του μόνιμου επιτόπιου κλιμακίου εποπτείας της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόκειται για τον  Ολλανδό οικονομολόγο, Maarten Verwey με τον τίτλο του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν.  
Όπως συνάγεται από την ανάγνωση του τρίτου μνημονίου ο Maarten Verwey και η ομάδα του θα πρέπει να εργαστούν σκληρά καθώς πάνω από 100 (εφαρμοστικοί) νόμοι θα πρέπει να προωθηθούν προς ψήφιση από την ελληνική βουλή. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το μνημόνιο  οι ελληνικές αρχές «οφείλουν»,  να εξομαλύνουν πλήρως τις μεθόδους εργασίας με τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένων των αναγκαίων επιτόπιων εργασιών στην Αθήνα» και επίσης  (η κυβέρνηση ) «οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς όσον αφορά όλα τα νομοσχέδια στους σχετικούς τομείς, αρκετό χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή».
Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα  επιβεβαίωσε την κυριαρχία  σε μια εκλογική αναμέτρηση που ψήφισε το 55% των εγγεγραμμένων. Ωστόσο, με το μισό εκλογικό σώμα να απέχει από την διαδικασία και τον Ολλανδό ανθύπατο να υπαγορεύει για λογαριασμό των δανειστών τις κινήσεις στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, το βάθρο του θριάμβου μοιάζει μικρό και ίσως σύντομα να αποδειχτεί ασταθές…

O συριακός Στρατός μπήκε στην Παλμύρα


ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ - ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ

23/09/2015
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ο συριακός Στρατός μπήκε στην αρχαία πόλη της Παλμύρας μετά την κατάληψη του στρατηγικού υψώματος Tal SyriaTel στις δυτικές πύλες του "Μαργαριταριού της Ανατολής", και τις στοχευμένες και πετυχημένες επιδρομές της συριακής Αεροπορίας η οποία καθοδηγείται από Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους που την προμηθεύουν με εικόνες από ρωσικούς δορυφόρους που καταδεικνύουν ακριβώς τις θέσεις του ISIL.
 
H συριακή Αεροπορία μετά την θεαματική αυτή αλλαγή "τόλμησε" και τις πρώτες επιθέσεις στην Ράκκα την "πρωτεύοσα του Ισλαμικού Κράτους".
 
Η αλλάγή στο μέτωπο της πληροφορίας είναι πλέον εμφανέστατη, ο συριακός Στρατός και η συριακή Αεροπορία γνωρίζουν ακριβώς που πρέπει να χτυπήσουν καθώς διαθέτουν πλέον ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.
 
Σημειώνεται ότι το Tal SyriaTel ήταν το τελευταίο ύψωμα που είχαν καταλάβει οι ισλαμιστές πριν αποσπάσουν την αρχαία πόλη από τον συριακό Στρατό. Θεωρείται ότι όποιος το ελέγχει, έχει και τον έλεγχο της πόλης.
 
Ο συριακός Στρατός έχει περικυκλώσει την περιοχή με την 67η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία που ανήκει στην 18η τεθωρακισμένη Μεραρχία, και σε συντονισμό με την Πολιτοφυλακή και δυνάμεις της Χεζμπολάχ (στις τελευταίες τους επιθετικές αποστολές καθώς όπως ανακοίνωσε η οργάνωση τώρα που ανέλαβαν Ιράν και Ρωσία δεν χρειάζονται πλέον), και με την ουσιαστική πλέον ενίσχυση από την συριακή Αεροπορία, "σφυροκοπούν" το ISIL από έδαφος και αέρα.
 
Μόλις πριν δύο εβδομάδες οι επίλεκτες δυνάμεις του συριακού Στρατού οι "Τίγρεις" με ενισχύσεις από τους Liwaa Suqour Al-Sahra (Desert Hawks Brigade) είχαν ανακαταλάβει τις πετρελαιοπηγές της Jabal Jazal από τους ισλαμιστές κόβωντας έτσι τον ανεφοδιασμό τους σε καύσιμα και πλησιάζοντας στην Παλμύρα.
 
Αμέσως μετά την ανακατάληψη ο συριακός Στρατός προήλασε για να κατευθυνθεί στην αρχαία πόλη με διαταγή του Μ.Άσαντ προς σωτηρία των εναπομείναντων μνημείων από το απάνθρωπο μίσος αυτών των "ανθρώπων" για την ανθρώπινη Ιστορία και Κληρονομιά.
 
Οι Ρωσοι σύμβουλοι έχουν για τους ίδιους λόγους ως προτεραιότητα την σωτηρία της πόλης συν το γεγονός ότι πρόκειται για το πιο στρατηγικό σημείο της Συρίας αφού εκεί καταλήγουν οι αυτοκινητόδρομοι που ενώνουν όλα τα σημεία της χώρας.
 
Μετά την Παλμύρα θεωρείται εφικτή η προέλαση μέχρι την λεγόμενη "πρωτεύουσα του ΙSIL" την Ράκκα, η οποία ήδη απειλείται από το προγεφύρωμα του συριακού Στρατού στην Χαζάκα, αλλά και από τον θύλακα που αντιστέκεται στην Ντέιρ Εζ Ζορ.
 
Άλλωστε έχουν ξεκινήσει αεροπορικοί βομβαρδισμοί και στην επικράτεια της Ρακα που πριν θεωρούνταν κάτι το αδιανόητο. Μάλιστα οι επιδρομές έγιναν με στόχο να εμποδιστούν οι από εδάφους ενισχύσεις των ισλαμιστικών δυνάμεων στην Παλμύρα, με θεαματικά αποτελέσματα.
 
Υπάρχουν και ανφορές για επιτυχημένες δολιοφθορές των "Τίγρεων" κατά των ισλαμιστών στην Ράκκα, κάτι που μέχριν πριν λίγο καιρό θεωρούνταν αδιανόητο.
 
 
Οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις παρά το αρχαίο του εξοπλισμού τους έγιναν πολύ αποτελεσματικές στην έρημο λόγω της άφιξης των Ρώσων συμβούλων που προμηθεύουν με δορυφορικές εικόνες την συριακή Κεντρική Διοίκηση που εντοίζουν τις κινήσεις των ισλαμιστών σε όλη την χώρα.
 
Φυσικά αυτό δημιουργεί ένα ερώτημα για την στάση των ΗΠΑ. Αυτή την δουλειά μπορούσαν να την κάνουν και αυτές. Ακόμα και αν υποτεθεί ότι δεν ήθελαν να ενισχύσουν τον Μ.Άσαντ, θα μπορούσαν μέσω των πληροφοριών που διαθέτουν και με τα διαφημιζόμενα απ'ολα τα ΜΜΕ αεροπορικά πλήγματα που εξαπολύουν εδώ και έναν χρόνο να έχουν εξολοθρεύσει το ISIL.
 
Όμως δεν το έκαναν δημιουργώντας την εντύπωση ότι προτιμούν να υπάρχει αυτός ο εγκληματικός οργανισμός για να αντραπεί η κυβέρνηση Άσαντ, γνωρίζοντας όμως ότι έτσι σκοτώνονται χιλιάδες αθώοι και ότι χιλιάδες πρόσφγες κατακλύζουν την ΕΕ, προκαλώντας απίστευτα οικονομικά,κοινωνικά, και εθνικά ζητήματα όπως και θέματα ασφάλειας.
 
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Κατρούγκαλος: "Θα σας σφάξουμε χωρίς βαμβάκι"


                                                                                                                                                               
Γιάννης Λαζάρου
Η είδηση δεν είναι νέα, είναι απαίτηση από το πρώτο μνημόνιο και θα γίνει πράξη με το τρίτο. Η γλώσσα των πολιτικάντηδων αλλά και των μεταφορέων της είδησης δημοσιογράφων, μπορεί να χαϊδεύει αυτιά όμως η πραγματικότητα έχει ειπωθεί εδώ και καιρό από λαγούς του συστήματος όπως Ρωμανιάς, Κατρούγκαλος κ.λ.π.
Η Εθνική σύνταξη θα είναι ουσιαστικά το επίδομα φτώχειας που είχαν βάλει πιλοτικά μροστά από την εποχή Σαμαρά. Ο Ολλανδός Maarten Verwey που θα δίνει εντολές στις μαριονέτες που το παίζουν κυβέρνηση βιάζεται να κλείσουν αυτά τα θέματα. Όταν ακούς από τα όργανα τύπου Κατρούγκαλου να μιλάνε για ισοδύναμα να είσαι έτοιμος για ότι ακολουθεί.
Οι αδύναμοι που θα υποστούν πρώτα την σφαγή είναι οι συνταξιούχοι, διότι σε μια χώρα που αργοπεθαίνει ζώντας με δανεικά αποκλείεται να βρεθεί κανενός είδους ισοδύναμο.
Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές στον τομέα συντάξεων και ασφαλιστικού διότι δεν θα υπάρξει αντίδραση από πουθενά. Το μήνυμα του Κτρούγκαλου την επομένη των εκλογών ήταν σαφές : Αρχίζουμε από εσάς.
Αν θέλετε να διαβάσετε και πως πλασάρει το σφαγείο ο κάθε Κατρούγκαλος ορίστε και οι δηλώσεις του: «ίσως να μη μπορέσουμε να αποφύγουμε τις μειώσεις κάποιων συντάξεων όσο υπάρχει αυτή η υποχρηματοδότηση των Ταμείων. Εμείς πάντως θα προστατεύσουμε απολύτως τις μικρές και τις μεσαίες συντάξεις. Αυτές δεν υπάρχει περίπτωση να πειραχτούν». Για να μην σας φοβίσει αρκετά ο καλός "αριστερός συνεχίζει: 
«Το συνταξιοδοτικό πρέπει να το μεταρρυθμίσουμε, έπρεπε να το έχουμε κάνει προ πολλού. Τώρα έχουμε την ανάγκη να βρούμε εναλλακτικά και ισοδύναμα σε αυτά που προβλέπει το μνημόνιο που αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε μείωση κατώτατων συντάξεων και του ΕΚΑΣ. Άρα έχουμε μια υποχρέωση να έχουμε ένα δίκαιο σύστημα που να μη θίγει τους αδύναμους και να είναι μακροχρόνια βιώσιμο»

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΟΠΗΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΔΕΞΙΟ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΧΡΩΜΑ

ΠΟΛΥΠΛΗΘΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Εκτύπωση
Τετ. 23/9/15 - 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑΝΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΧΟΥΝΤΑ
Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα εντυπωσιάζει κατ' αρχάς με το πλήθος της, αφού περίπου ενσωματώνει στους κόλπους της το 1/3 σχεδόν της κοινοβουλευτικής της στήριξης.
Παρατηρητές μας έλεγαν ότι η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη για να εφαρμόσει ένα λεπτομερειακά προδιαγεγραμμένο και αυστηρά επιτηρούμενο πρόγραμμα, που είναι το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.
Οι ίδιοι κύκλοι, πάντως, ερμήνευαν το πλήθος των υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών ως μιααπέλπιδα προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι όλο και αυξανόμενες φιλοδοξίες και να κρατηθούν κάπως οι ισορροπίες στο νέο μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Χαρακτηριστικό της νέας κυβέρνησης είναι η έντονη Πασοκοποίησή της, καθώς και η επίσηςέντονη παρουσία των ΑΝΕΛ στους κόλπους της, ένα κόμμα σαφώς νεοφιλελεύθερου δεξιού προσανατολισμού.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι η νέα κυβέρνηση είναι εκ των πραγμάτων μια κυβέρνησηδεξιάς μνημονιακής κοπής και ειδικής αποστολής, η οποία θα τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία υπό τις εντολές και το άγρυπνο παρατηρητικό βλέμμα της τροϊκανής μνημονιακής χούντας.
Πιο συγκεκριμένα, η ειδική αποστολή της νέας κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία εκφράζει τους μύχιους πόθους του εγχώριου, ευρωπαϊκού και υπερατλαντικού κατεστημένου, είναι να εμπεδώσει μια νέα μνημονιακή τάξη πραγμάτων στην πολιτική ζωή και την κοινωνία και να ξεμπερδέψει με το “βραχνά” του αντιμνημονίου στις πολιτικοοικονομικές αναμετρήσεις.
Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι οι εμπνευστές αυτών των σχεδιασμών μάλλον κατασκευάζουνόνειρα θερινής νυκτός και ότι η νέα μνημονιακή σούπα στη Βουλή είναι ευκαιριακή και συγκυριακή και, παρά τη λαϊκή ψήφο της 20ης Σεπτέμβρη, γρήγορα θα αποδειχθεί ότι δεν έχει ανάλογο αντίκρυσμα στην κοινωνία.

Στη συνέχεια, η Iskra παραθέτει ρεπορτάζ με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
Ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης.
Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Δραγασάκης παραμένει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας κρατούν αντίστοιχα οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, ο Νίκος Φίλης αναλαμβάνει του υπουργείο Παιδείας (ο Αριστείδης Μπαλτάςαναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού) και στο υπουργείο Εσωτερικών μετακινείται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής
Στα οικονομικά υπουργεία υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ αναλαμβάνει ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ τον Ευκλείδη Τσακαλώτο θα πλαισιώνουν ως αναπληρωτές υπουργοί οι Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης.
Το υπουργείο Αμυνας κρατά ο Πάνος Καμμένος με αναπληρωτή υπουργό τον Δημήτρη Βίτσα. Στο υπουργείο Εξωτερικών παραμένει ο Νίκος Κοτζιάς. Αναπληρωτής υπουργός για θέματα διαφθοράς αναλαμβάνει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Στο υπουργείο Εργασίας επικεφαλής θα είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στο υπουργείο Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Πάνος Σκουρλέτης και στο Υποδομών οΧρήστος Σπίρτζης, ενώ το Ναυτιλίας αναλαμβάνει ο Θοδωρής Δρίτσας και το Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βαγγέλης Αποστόλου
Ο κύκλος των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού παραμένει ίδιος στο Μέγαρο Μαξίμου με την παρουσία του Νίκου ΠαππάΑλέκου ΦλαμπουράρηΤέρενς Κουίκ και την Όλγα Γεροβασίληως κυβερνητική εκπρόσωπο.

Αναλυτικά το νέο κυβερνητικό σχήμα:

Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας 
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Γιάννης Δραγασάκης
Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
  • Υπουργός: Πάνος Κουρουμπλής
  • Υφυπουργός: Γιάννης Μπαλάφας
  • Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Χριστόφορος Βερναρδάκης
  • Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη: Νίκος Τόσκας
  • Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιάννης Μουζάλας
  • Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά
Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
  • Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης
  • Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού: Έλενα Κουντουρά
  • Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ: Αλέξης Χαρίτσης
  • Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας: Θεοδώρα Τζάγκρη
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
  • Υπουργός: Πάνος Καμμένος
  • Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτρης Βίτσας
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
  • Υπουργός Παιδείας: Νίκος Φίλης
  • Αναπληρώτρια Υπουργός: Αναγνωστοπούλου Σία
  • Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας: Κώστας Φωτάκης
  • Υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης
Υπουργείο Εξωτερικών
  • Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς
  • Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων: Νίκος Ξυδάκης
  • Υφυπουργός Εξωτερικών: Δημήτρης Μάρδας
  • Υφυπουργός Εξωτερικών: Γιάννης Αμανατίδης
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
  • Υπουργός: Νίκος Παρασκευόπουλος
  • Αναναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • Υπουργός: Γιώργος Κατρούγκαλος
  • Αναπληρωτής υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Θεανώ Φωτίου
  • Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για την Καταπολέμηση της ανεργίας: Ράνια Αντωνοπούλου
  • Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Αναστάσιος Πετρόπουλος
Υπουργείο Υγείας
  • Υπουργός: Ανδρέας Ξανθός
  • Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας: Παύλος Πολάκης
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
  • Υπουργός: Μπαλτάς Αριστείδης
  • Υφυπουργός Αθλητισμού: Σταύρος Κοντονής
Υπουργείο Οικονομικών
  • Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος
  • Αναπληρωτής υπουργός: Τρύφων Αλεξιάδης
  • Αναπληρωτής υπουργός: Γιώργος Χουλιαράκης
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • Υπουργός: Πάνος Σκουρλέτης
  • Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος: Γιάννης Τσιρώνης
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
  • Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης
  • Υφυπουργός: Δημήτρης Καμένος
Υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής
  • Υπουργός: Θοδωρής Δρίτσας
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • Υπουργός: Βαγγέλης Αποστόλου
  • Αναπληρωτής: Μάρκος Μπόλαρης
Υπουργός Επικρατείας: Νίκος Παππάς 
Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου: Αλέκος Φλαμπουράρης
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Τέρενς Κουίκ
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος:Όλγα Γεροβασίλη
Δεν έγιναν ανακοινώσεις για το πρόσωπο που θα προταθεί για τη θέση του προέδρου της Βουλής. Εντούτοις όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Νίκος Βούτσης.
Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα εντυπωσιάζει κατ' αρχάς με το πλήθος της, αφού περίπου ενσωματώνει στους κόλπους της το 1/3 σχεδόν της κοινοβουλευτικής της στήριξης.

Παρατηρητές μας έλεγαν ότι η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη για να εφαρμόσει ένα λεπτομερειακά προδιαγεγραμμένο και αυστηρά επιτηρούμενο πρόγραμμα, που είναι το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.
Οι ίδιοι κύκλοι πάντως ερμήνευαν το πλήθος των υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών ως μια απέλπιδα προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι όλο και αυξανόμενες φιλοδοξίες και να κρατηθούν κάπως οι ισορροπίες στο νέο μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Χαρακτηριστικό της νέας κυβέρνησης είναι η έντονη Πασοκοποίησή της, καθώς και η επίσης έντονη παρουσία των ΑΝΕΛ στους κόλπους της, ένα κόμμα σαφώς νεοφιλελεύθερου δεξιοί προσανατολισμού.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν στηνIskraότι η νέα κυβέρνηση είναι εκ των πραγμάτων μια κυβέρνηση δεξιάς μνημονιακής κοπής και ειδικής αποστολής, η οποία θα τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία υπό τις εντολές και το άγρυπνο παρατηρητικό βλέμμα της τροϊκανής μνημονιακής χούντας.
Πιο συγκεκριμένα, η ειδική αποστολή της νέας κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία εκφράζει τους μύχιους πόθους του εγχώριου, ευρωπαϊκού και υπερατλαντικού κατεστημένου,είναι να εμπεδώσει μια νέα μνημονιακή τάξη πραγμάτων στην πολιτική ζωή και την κοινωνία και να ξεμπερδέψει με το “βραχνά” του αντιμνημονίου στις πολιτικοοικονομικές αναμετρήσεις.
Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι οι εμπνευστές αυτών των σχεδιασμών μάλλον κατασκευάζουν όνειρα θερινής νυκτός και ότι η νέα μνημονιακή σούπα στη Βουλή είναι ευκαιριακή και συγκυριακή και ότι, παρά τη λαϊκή ψήφο της 20ης Σεπτέμβρη, γρήγορα θα αποδειχθεί ότι δεν έχει ανάλογο αντίκρυσμα στην κοινωνία.
Στη συνέχεια, ηIskraΗ νέα κυβέρνηση Τσίπρα εντυπωσιάζει κατ' αρχάς με το πλήθος της, αφού περίπου ενσωματώνει στους κόλπους της το 1/3 σχεδόν της κοινοβουλευτικής της στήριξης.
Παρατηρητές μας έλεγαν ότι η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη για να εφαρμόσει ένα λεπτομερειακά προδιαγεγραμμένο και αυστηρά επιτηρούμενο πρόγραμμα, που είναι το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.
Οι ίδιοι κύκλοι πάντως ερμήνευαν το πλήθος των υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών ως μια απέλπιδα προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι όλο και αυξανόμενες φιλοδοξίες και να κρατηθούν κάπως οι ισορροπίες στο νέο μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Χαρακτηριστικό της νέας κυβέρνησης είναι η έντονη Πασοκοποίησή της, καθώς και η επίσης έντονη παρουσία των ΑΝΕΛ στους κόλπους της, ένα κόμμα σαφώς νεοφιλελεύθερου δεξιοί προσανατολισμού.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι η νέα κυβέρνηση είναι εκ των πραγμάτων μια κυβέρνηση δεξιάς μνημονιακής κοπής και ειδικής αποστολής, η οποία θα τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία υπό τις εντολές και το άγρυπνο παρατηρητικό βλέμμα της τροϊκανής μνημονιακής χούντας.
Πιο συγκεκριμένα, η ειδική αποστολή της νέας κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία εκφράζει τους μύχιους πόθους του εγχώριου, ευρωπαϊκού και υπερατλαντικού κατεστημένου, είναι να εμπεδώσει μια νέα μνημονιακή τάξη πραγμάτων στην πολιτική ζωή και την κοινωνία και να ξεμπερδέψει με το "βραχνά" του αντιμνημονίου στις πολιτικοοικονομικές αναμετρήσεις.
Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι οι εμπνευστές αυτών των σχεδιασμών μάλλον κατασκευάζουν όνειρα θερινής νυκτός και ότι η νέα μνημονιακή σούπα στη Βουλή είναι ευκαιριακή και συγκυριακή και ότι, παρά τη λαϊκή ψήφο της 20ης Σεπτέμβρη, γρήγορα θα αποδειχθεί ότι δεν έχει ανάλογο αντίκρυσμα στην κοινωνία.
Στη συνέχεια, η Iskra παραθέτει ρεπορτάζ με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.παραθέτει ρεπορτάζ με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα εντυπωσιάζει κατ' αρχάς με το πλήθος της, αφού περίπου ενσωματώνει στους κόλπους της το 1/3 σχεδόν της κοινοβουλευτικής της στήριξης.
Παρατηρητές μας έλεγαν ότι η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη για να εφαρμόσει ένα λεπτομερειακά προδιαγεγραμμένο και αυστηρά επιτηρούμενο πρόγραμμα, που είναι το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.
Οι ίδιοι κύκλοι πάντως ερμήνευαν το πλήθος των υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών ως μια απέλπιδα προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι όλο και αυξανόμενες φιλοδοξίες και να κρατηθούν κάπως οι ισορροπίες στο νέο μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Χαρακτηριστικό της νέας κυβέρνησης είναι η έντονη Πασοκοποίησή της, καθώς και η επίσης έντονη παρουσία των ΑΝΕΛ στους κόλπους της, ένα κόμμα σαφώς νεοφιλελεύθερου δεξιοί προσανατολισμού.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι η νέα κυβέρνηση είναι εκ των πραγμάτων μια κυβέρνηση δεξιάς μνημονιακής κοπής και ειδικής αποστολής, η οποία θα τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία υπό τις εντολές και το άγρυπνο παρατηρητικό βλέμμα της τροϊκανής μνημονιακής χούντας.
Πιο συγκεκριμένα, η ειδική αποστολή της νέας κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία εκφράζει τους μύχιους πόθους του εγχώριου, ευρωπαϊκού και υπερατλαντικού κατεστημένου, είναι να εμπεδώσει μια νέα μνημονιακή τάξη πραγμάτων στην πολιτική ζωή και την κοινωνία και να ξεμπερδέψει με το "βραχνά" του αντιμνημονίου στις πολιτικοοικονομικές αναμετρήσεις.
Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι οι εμπνευστές αυτών των σχεδιασμών μάλλον κατασκευάζουν όνειρα θερινής νυκτός και ότι η νέα μνημονιακή σούπα στη Βουλή είναι ευκαιριακή και συγκυριακή και ότι, παρά τη λαϊκή ψήφο της 20ης Σεπτέμβρη, γρήγορα θα αποδειχθεί ότι δεν έχει ανάλογο αντίκρυσμα στην κοινωνία.
Στη συνέχεια, η Iskra παραθέτει ρεπορτάζ με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.