Ο Κ. Λαπαβίτσας παρουσιάζει το Σχέδιο Κοινωνικής Αλλαγής


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/10/2015 
Ο Κώστας Λαπαβίτσας παρουσίασε στην τηλεόραση του ΤΡΡ το Σχέδιο Κοινωνικής Αλλαγής. Τόνισε πως η μη παρουσίαση του σχεδίου κόστισε στη ΛΑΕ και εξήγησε ότι δεν αρκεί η έξοδος από το ευρώ για να ξανασταθεί η χώρα στα πόδια της, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για παύση πληρωμής του χρέους. Παράλληλα, δήλωσε ότι η συμμετοχή του κόσμου είναι πολύ σημαντική στο εγχείρημα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και την ύφεση.
Η ΛΑΕ δεν έδωσε με ακρίβεια τη θέση της
Αναφερόμενος στο σχέδιο, υποστήριξε ότι θα έπρεπε να έχει παρουσιαστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του, ενώ υποστήριξε πως η μη παρουσίαση του κόστισε και στη ΛΑΕ.
«Το γιατί δεν παρουσιάστηκε το προσχέδιο είναι μια μακρά και λυπητερή ιστορία, η δουλειά αυτή υπάρχει εδώ και μήνες. Ήταν πολιτική απόφαση να μη χρησιμοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή και τη ΛΑΕ στη συνέχεια. Είχα εξηγήσει στον κ. Τσίπρα τα βασικά σημεία αυτού του προγράμματος, καμία σχέση δεν έχει με το σχέδιο του Σόιμπλε, αυτά είναι εκ του πονηρού. Σε κάποια σημεία συμπίπτει, αλλά δεν έχει σχέση.
Η ΛΑΕ δεν έδωσε με ακρίβεια τη θέση της και αυτό ήταν μεγάλο πολιτικό σφάλμα. Από την άλλη, ήταν ένα κόμμα καινούριο, που δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει σε τόσο λίγο χρόνο τις θέσεις της. Να τεθεί το θέμα επαναθεμελίωσης της Αριστεράς από μηδενική βάση. Χρειάζεται να ανοίξουμε την κουβέντα προς τον κόσμο, χρειάζεται συνέδριο. Χωρίς να μπει ο κόσμος μέσα, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αυτό που έγινε, το ΚΚΕ είναι σαν να μην υπάρχει με αυτά που λέει.
Η απουσία προγράμματος από πλευράς ΛΑΕ ήταν ολέθριο σφάλμα. Δεν φτάνει να λες ότι έχω σχέδιο εξόδου και να μη το δείχνεις στον. Ωστόσο, οι βουλευτές που αποχώρησαν δεν κρατήθηκαν από τις καρέκλες τους, δεν συμβιβάστηκαν».
Χρειάζεται παύση πληρωμής του χρέους
Σχετικά με την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε πως δεν αρκεί να φύγεις από το ευρώ για να σταματήσει η λιτότητα, καθώς αυτό που χρειάζεται είναι η παύση πληρωμής του χρέους, ώστε να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος και να υπάρξουν δημόσιες επενδύσεις.
«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πρόταση ανάπτυξης, το νόμισμα είναι κομμάτι της. Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις ή δεν υπάρχει ιστορική εμπειρία που να το αποδεικνύει. Το σχέδιο για την αλλαγή πορείας σημαίνει παύση πληρωμή του χρέους, έτσι δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος μερικών δισ. Μπορεί να πάει στις δημόσιες επενδύσεις.  Το σχέδιο δεν μπορεί να περπατήσει αν δεν έχουμε παύση πληρωμών στο χρέος. Δεν είναι πυρηνική φυσική η μελέτη για την έξοδο από το ευρώ.
Δεν αρκεί να φύγεις από το ευρώ, είναι ένα βήμα αναγκαίο, αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται μια άλλη κατεύθυνση ανάπτυξης, αλλά δεν είναι εύκολο. Η έξοδος από τη νομισματική ένωση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, πόσο μάλλον αν βάλεις και την αποχώρηση από την ΕΕ.
Έξοδος από την Ευρωζώνη, δεν σημαίνει έξοδο από την ΕΕ, στερείται πολιτικής λογικής αυτό το επιχείρημα και θα δημιουργήσει αστάθεια και μεγάλη ένταση η έξοδος της χώρας στην ΕΕ. Ωστόσο, δεν αποκλείεται αυτό.
Το μνημόνιο είναι μια συμφωνία που συνοδεύει τη δανειακή σύμβαση, η πρόταση μας δεν περιέχει κάτι τέτοιο. Υπάρχει παύση πληρωμών και όχι συνέχιση της δανειακής σύμβασης. Αν διαπιστώσεις ότι ο άλλος δεν κάνει πίσω, θα εφαρμόσεις αυτό που σου λέει ή θα φύγεις».
Ο Τσίπρας δεν πήρε εντολή να εφαρμόσει μνημόνιο
Ερωτηθείς για το τρίτο μνημόνιο που έφερε ο Α. Τσίπρας και το αν υπήρχε άλλη λύση, τόνισε πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε στο τραπέζι το θέμα της εξόδου από την Ευρωζώνη και προτίμησε να ακολουθήσει τον δρόμο του τρίτου μνημονίου και αγνόησε την εντολή του ελληνικού λαού.
«Και αποθεματικά να είχαμε ο πρωθυπουργός δεν θα έκανε το βήμα εξόδου από την Ευρωζώνη. Έπρεπε να υπάρχουν αποθεματικά. Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζεις μεγάλη πίεση. Η λύση είναι τα κάπιταλ κοντρόλς, δελτίο είναι και αυτά. Το κάναμε χωρίς στόχο και λόγο, αν το κάναμε ως μέρος ενός άλλου προγράμματος θα το καταλάβαινα. Χρειαζόταν κίνητρο για να πάνε τα λεφτά τους αυτοί που έχουν, στην ΤΤΕ για να μειωθεί η πίεση Θα μπορούσαν να αρχίσουν να μειώνουν την πίεση, αν έσφιγγαν τα δόντια οι πολίτες. Ο Τσίπρας δεν πήρε εντολή από τον κόσμο να υλοποιήσει το πρόγραμμα που εφήρμοσε. Αν καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τη λαϊκή εντολή, έπρεπε να πάρει άλλο δρόμο και όχι να εφαρμόσει τη λογική Σόιμπλε και το μνημόνιο.
Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέτασε το θέμα της εξόδου από την Ευρωζώνη σοβαρά, γιατί απαιτεί τομές με το κατεστημένο. Όσοι σκεφτήκαν να σκεφτούν διαφορετικά ήταν αργά. Όταν κάποιοι άρχισαν να συζητούν την έξοδο από το ευρώ ήταν αργά. Ο εκβιασμός Ντράγκι και δανειστών μας έφτασε στα όρια μας. Η Μέρκελ ήξερε τι έκανε».
Θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Ο κ. Λαπαβίτσας αναγνώρισε ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ, θα αντιμετώπιζε δυσκολίες, αλλά θα ήταν πολύ γρήγορα σε θέση να ανακάμψει, καθώς δεν θα είχε τα μνημονιακά βαρίδια
«Το πρώτο διάστημα θα ήταν δύσκολο σε περίπτωση που εφαρμοζόταν η πρόταση μας. Αν ήμασταν καλά προετοιμασμένοι, θα ήταν καλύτερη η κατάσταση, ωστόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για αυτό. Θα υπήρχαν 4 με 6 μήνες ύφεσης, αλλά αυτό είναι σε συνάρτηση με το πόσο προετοιμασμένος είσαι. Μετά από 12-18 μήνες θα μπαίναμε σε ρυθμούς ταχείας ανάπτυξης.
Δύσκολο να εκτιμήσεις τις ισορροπίες, αλλά εκτιμώ ότι με την υπάρχουσα κατάσταση το 20%  υποτίμηση είναι λογικό να το περιμένεις. Αν είχαμε μεγάλη διακύμανση θα υπήρχε πίεση σε δύο τομείς. Στα αγαθά που χρειάζονται τα νοικοκυριά στα τρόφιμα και τα φάρμακα, αλλά και στα καύσιμα. Αυτά θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν. Εκεί χρειάζονται τα αποθεματικά.
Το δύσκολο είναι να αντιμετωπιστεί ο τρόπος εισαγωγής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυτός είναι ο λόγος που θα χρειαζόταν η παρέμβαση της κυβέρνησης.
Η εύκολη λύση είναι να υποταχθείς και να τα μπαλώσεις όπως - όπως. Δεν υπάρχει παράλληλο πρόγραμμα και ισοδύναμα, τα φορτώνεις στον φτωχό και πάλι. Ο άλλος δρόμος είναι να χτυπήσεις τα μεγάλα συμφέροντα, δεν είναι εύκολο, αλλά αυτό είναι ταξική πολιτική, αυτό είναι αριστερή πολιτική».
Να μην φοβηθεί την αλλαγή ο κόσμος
Όπως επεσήμανε, ο λαός θα πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει η δυνατότητα να ζήσουμε με δικό μας νόμισμα, ενώ τον κάλεσε να μην φοβηθεί την αλλαγή, αφού αν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο θα κινούμαστε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας
«Ο λογιστικός έλεγχος του χρέους είναι ένα βήμα δημοκρατίας. "Ανοίγω τα βιβλία, δείχνω πως δημιουργήθηκε το χρέος". Αυτό είναι ένα ισχυρό επιχείρημα απέναντι στον δανειστή. Μονομερής διαγραφής του χρέους δεν υπάρχει ως όρος, υπάρχει αποκήρυξη του χρέους. Αν σου χρωστάω λεφτά δεν αρκεί να αρνηθώ να σου τα δώσω, πρέπει κ εσύ να το δεχτείς. Σήμερα δανειζόμαστε για να ρίχνουμε χρήματα σε μαύρη τρύπα. Μπορεί αν η τακτική μας ήταν να καταδείξουμε την τακτική της Γερμανίας για δυσλειτουργία του ευρώ, να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν ήταν θέμα λιτότητας, σιγά μη δεν το ήξεραν.
Αυτό που μετράει για τα λαϊκά στρώματα είναι ποια πορεία θα πάρει η χώρα, ποια πορεία θα ακολουθήσουν, να μην φοβηθούν. Να εμπιστευτεί αυτούς που θα τον περάσουν απέναντι με τη δική του συμμετοχή, χρειάζεται η ρήξη. Το χρήμα είναι κάτι που ο άνθρωπος το μαθαίνει από μικρός και διαμορφώνει άποψη, γίνεται στοιχείο ταυτότητας. Το χρήμα είναι το συνθετότερο οικονομικό φαινόμενο  Ήρθε το ευρώ και άρχισε να δένεται με την ταυτότητα του Έλληνα. Το θέμα του ευρώ και του εναλλακτικού προγράμματος είναι βαθύτατα ιδεολογικό. 
Δεν θα γίνουμε χώρα της Ασίας με την αλλαγή νομίσματος, πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Δεν είμαστε ανίκανοι να βγάλουμε νόμισμα μόνοι μας, δεν μας χρειάζεται κάποιος να πει τι θα κάνουμε, αυτό θα πρέπει να το τονίσει η Αριστερά. Δεν το έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Η γραμμή του θα κάνουμε ότι μας πει ο Γερμανός είναι μια κατάσταση υποτέλειας και μόνιμης φτώχειας. Ακολουθούμε το σχέδιο Σόιμπλε αυτή τη στιγμή. Η Ελλάδα προσαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια με καταστροφική για την κοινωνία πολιτική. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα ζούμε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας».
- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/o-k-lapavitsas-paroysiazei-shedio-koinonikis-allagis#sthash.NHd2uX8p.dpuf

Βουλιάζουν τα ταμεία και νέο ψαλίδι στις συντάξεις


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/10/2015 

Βουλιάζει το ασφαλιστικό σύστημα με συνέπεια την επερχόμενη περικοπή των συντάξεων. Όπως αποκαλύφθηκε στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία,270.000 νέες συντάξεις βρίσκονται σε φάση αναμονής με συνολικό κόστος 4 δισ. ευρώ.Μόνο στο ΙΚΑ το φετινό έλλειμμα υπολογίζεται στα 980 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα ταμεία χρωστούν στον ΕΟΠΥΥ 1,7 δισ. ευρώ, με τον οργανισμό να χρωστά με τη σειρά του 7,8 δισ. ευρώ προς τρίτους, δηλαδή προς φορείς της γενικής κυβέρνησης, ιδιώτες πάροχοι και ασφαλισμένοι.
Αναλυτικά:
Τα στοιχεία για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ κ. Αντωνης Κουρουκλής, δείχνουν πως υπάρχουν πάνω από 270.000 εκκρεμείς αιτήσεις που είναι στην αναμονή για απόφαση απονομής σύνταξης, κύριες και επικουρικές, με τον ΟΓΑ να έχει στα συρτάρια του πάνω από 30.000 αιτήσεις.
Ο χρόνος αναμονής κυμαίνεται μεταξύ 12 και 24 μηνών, χωρίς να λείπουν και τα ακραία φαινόμενα στη διαδοχική ασφάλιση, με τον χρόνο αναμονής να αγγίζει τα 3 χρόνια. Ειδικά στα εφάπαξ, η αναμονή θα οδηγήσει σε μειώσεις, που ενδέχεται να αγγίξουν το 6% – 7%.
ΙΚΑ
Στο ΙΚΑ, έχουν διαπιστωθεί ότι παραμένουν ανεκτέλεστες περίπου 80.000 αποφάσεις για χορήγηση κύριας σύνταξης και άλλες 70.000 αποφάσεις για επικουρική. Για τις συντάξεις γήρατος, ο χρόνος αναμονής ανέρχεται σε 12 – 14 μήνες και για περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης αυξάνεται στους 22 – 24 μήνες.
• Προϋπολογιζόμενο έλλειμμα 2015: 930 εκατ.
• Προβλεπόμενο έλλειμμα 2015: 980 εκατ.
• Κρατική χρηματοδότηση: 3.586 (αφορά στα συνολικά ποσά + ΕΚΑΣ)
• Ροή εσόδων: 6,237 δισ έως 8/15 (σχετικά αυξημένα κυρίως λόγω capital controls & ρύθμισης οφειλών)
• Μηνιαία συνταξιοδοτική δαπάνη: 880 εκατ.
• Συντάξεις σε καθυστέρηση: Κύριες 79.644 (35.000 προσωρινές), Επικουρικές 65.000
ΟΑΕΕ
Στον ΟΑΕΕ βρίσκονται στην αναμονή περίπου 21.000 αιτήσεις, από τις οποίες για 9.500 έχει ήδη γίνει χρήση χορήγησης της προσωρινής σύνταξης. Υπάρχουν επίσης, άλλες 4.000 αιτήσεις που αφορούν παρατάσεις αναπηρίας, 3.000 αιτήσεις για μεταβιβάσεις σύνταξης λόγω θανάτου και 3.000 αιτήσεις για χορήγηση επιδομάτων. Ο μέσος όρος έκδοσης απονομής των συντάξεων αυτών στο Ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών βρίσκεται στους 12 μήνες για τις συντάξεις γήρατος και ανεβαίνει στους 20 μήνες για τις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλιση
• Προϋπολογιζόμενο έλλειμμα 2015: 550 εκατ.
• Προβλεπόμενο έλλειμμα 2015: 539 εκατ.
• Κρατική χρηματοδότηση: 954 εκατ. (έχει απορροφηθεί το 84%)
• Ροή εσόδων: 1,2 δισ. έως 8/15 (στα περσινά επίπεδα κυρίως λόγω capital controls & ρύθμισης οφειλών)
• Μηνιαία συνταξιοδοτική δαπάνη: 283 εκατ.
• Συντάξεις σε καθυστέρηση: 33.000 (8.500 προσωρινές)

ΟΓΑ

Πάνω από 30.000 αιτήσεις βρίσκονται στα συρτάρια του ΟΓΑ
• Αριθμός συνταξιούχων: 678.640 (Σεπ 2015)
• Μηνιαία συνταξιοδοτική δαπάνη: 300 εκατ.
• Ετήσια συνταξιοδοτική δαπάνη: 3.650 εκατ.
• Εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις: 30.000 (Σεπ 2015) - Αφορά υποθέσεις μόνο εσωτερικής νομοθεσίας (όχι με συνυπολογισμό χρόνου ασφάλισης ΕΕ & διμερών συμβάσεων)
• Κρατική επιχορήγηση 2015: 3.277 εκατ. (επιχορήγηση Κλάδου Υποχρεωτικής Ασφάλισης & κρατική εισφορά Κλάδου Κύριας Ασφάλισης)
• Απορρόφηση ως σήμερα: 77%

ΕΤΕΑ

Στο ΕΤΕΑ υπάρχουν στην αναμονή πάνω από 64.000 επικουρικές συντάξεις, από τις οποίες στις μισές των περιπτώσεων η έκδοσή τους καθυστερεί επειδή δεν έχει εκδοθεί η συνταξιοδοτική απόφαση από τον κύριο φορέα ασφάλισης. Μέσος χρόνος απονομής: 12 μήνες (διαδοχική 20 μήνες).
• Προϋπολογιζόμενο έλλειμμα 2015: 0 (είχαν προϋπολογιστεί μειώσεις 8% την 1/1/15 & 7% την 1/7/15 λόγω εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος).
• Προβλεπόμενο έλλειμμα 2015: 88 εκατ.
• Κρατική χρηματοδότηση: 70 εκατ. από ΑΚΑΓΕ
• Ροή εσόδων: 1,863 δισ. έως 31/8/2015
• Μηνιαία συνταξιοδοτική δαπάνη: 248 εκατ.
• Συντάξεις σε καθυστέρηση: 129.885 (μόνο ΕΤΕΑΜ 65.000)
ΤΠΔΥ
Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) υπάρχουν 20.000 αιτήσεις εφάπαξ, για τις οποίες η σχετική απόφαση έχει εκδοθεί η σχετική πράξη, ενώ άλλες 10.000 αιτήσεις είναι ακόμα στην αναμονή.
• Εκκρεμείς αιτήσεις: 30467
• Εκδοθείσες πράξης απονομής: 21050 (τα εφάπαξ δεν καταβάλλονται
ελλείψει τρόπου υπολογισμού)
• Ταμειακά διαθέσιμα: 200 εκατ. (απαιτούνται συνολικά 823 εκατ.)
ETAA
Το ΕΤΑΑ (αποτελείται από το ΤΣΜΕΜΕ, το ΤΣΑΥ και το Ταμείο Νομικών), θεωρείται εύρωστος οργανισμός με εξαίρεση το Ταμείο Νομικών που εμφανίζει τα τελευταία χρόνια έλλειμμα περίπου 10 εκατ. ευρώ το μήνα. Παρά τη μεγάλη υποστελέχωση αφορά σ’ ένα «σπονδυλωτό» οργανωτικό σχήμα το οποίο με την κατάλληλη ενίσχυση μπορεί να γίνει πολύ πιο αποτελεσματικό.
Ο ουσιαστικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει είναι η συγχώνευση σε ενιαίο φορέα αλλά και οι μνημονιακές προβλέψεις για άμεση κατάργηση όλων των πόρων (όπως και το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ).
EΟΠΥΥ
Σε ότι αφορά τον ΕΟΠΥΥ, διαπιστώνονται οφειλές ύψους 7,8 δισ ευρώ όπου τα 2,47 δισ ευρώ αφορούν ιδιώτες παρόχους υγείας και τα 5,4 δισ ευρώ νοσοκομεία και δημόσιες δομές υγείας.
Τα Ασφαλιστικά Ταμεία αυτή την στιγμή οφείλουν στον ΕΟΠΥΥ 1,76 δισ ευρώ.
- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/voyliazoyn-ta-tameia-kai-neo-psalidi-stis-syntaxeis#sthash.jwry5DrV.dpuf

Βαρουφάκης: Οι πραγματικοί ολιγάρχες στην Ελλάδα είναι οι εργολάβοι




Βαρουφάκης: Οι πραγματικοί ολιγάρχες στην Ελλάδα είναι οι εργολάβοι


«ΕΓΙΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΜΕ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ» - ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ


Κάλιο αργά παρά ποτέ! Ο Γιάνης Βαρουφάκης απασφάλισε και αποκαλύπτει μεγάλες αλήθειες για την οικονομική ολιγαρχία στην Ελλάδα.
O πρώην υπουργός Οικονομικών παραχώρησε συνέντευξη στο Spiegel Online και μιλάει για την νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, την τρόικα, τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης αλλά και το προσφυγικό.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης στρέφει επίσης τα βέλη του κατά πλοιοκτητών και μεγαλοεργολάβων υποστηρίζοντας αυτό που εδώ και 2 χρόνια φωνάζει το Newsbomb: Ότι κατέκλεψαν το δημόσιο, υπερκοστολόγισαν δρόμους και έγιναν πλούσιοι.
Βέβαια ο κ. Βαρουφάκης θα έπρεπε να έχει προβεί σε αυτές τις αποκαλύψεις όταν ήταν ακόμα υπουργός, αλλά είπαμε, κάλιο αργά παρά ποτέ!
Απαντώντας σε ερώτηση εάν ο Αλέξης Τσίπρας εξαντλήσει την τετραετία, ο κ. Βαρουφάκης, σημείωσε:
«Ίσως, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό. Οι συμφωνίες με τους δανειστές δεν αφήνουν καμία ελευθερία στον Αλέξη. Ακόμα και το δημοτικό συμβούλιο της Δρέσδης έχει περισσότερη εξουσία. Το δικό της τόνο βάζει η κυβέρνηση μόνο στον αγώνα κατά των ολιγαρχιών - και αυτούς τους προστατεύει η Τρόικα».
Στην επισήμανση γιατί ως υπουργός δεν φορολόγησε περισσότερο τους πλοιοκτήτες απαντά:
«Οι περισσότεροι είναι Βρετανοί πολίτες και τα σπίτια τους στην Αθήνα ανήκουν σε εταιρείες Offshore. Οι πραγματικοί ολιγάρχες είναι όμως άλλοι: εργολάβοι, οι οποίοι με υπερκοστολογημένους δρόμους έγιναν πλούσιοι. Τραπεζίτες, οι οποίοι διοικούν ακόμα, παρόλο που οι τράπεζες τους έπρεπε να σωθούν από το κράτος. Ακόμα, ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ, οι οποίοι με τη βοήθεια των καρτέλ επιβάλλουν υψηλές τιμές. Σε όλα αυτά θέλαμε να βάλουμε ένα τέλος. Όμως η Τρόικα ενδιαφέρεται μόνο για την αύξηση της φορολογίας και τις περικοπές των συντάξεων».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άρχισαν πάλι τις απειλές οι εφοπλιστές

Άρχισαν πάλι τις απειλές οι εφοπλιστές

«Δεν υπάρχουν θεωρίες συνομωσίας κατά της Ελλάδας»
Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει νέα απόσχιση από τον ΣΥΡΙΖΑ παρά τα αντιδημοφιλή μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Μέτρα «που ζητούνται για να καταστρέψουν μια χώρα». Παρόλα αυτά ο υπουργός τονίζει ότι: «Δεν υπάρχουν θεωρίες συνομωσίας κατά της Ελλάδας, τόσο σημαντικοί δεν είμαστε». Συμπληρώνει ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας για το πώς θα σωθεί το ευρώ και πως οι προτάσεις τους ενόχλησαν «τα μεγάλα παιδιά».
Από τις προτάσεις τους όμως ενοχλήθηκαν και μικρές χώρες όπως η Λετονία ή η Σλοβακία επισημαίνει το Spiegel Online. Ο Γιάνης Βαρουφάκης θεωρεί πως η επιτυχία της Λετονίας, η οποία τόσο έχει επαινεθεί, οφείλεται στο ότι ένα μέρος του πληθυσμού μετανάστευσε, άρα μειώθηκε η ανεργία και στο γεγονός ότι οι τράπεζες της Λετονίας ξέπλυναν χρήματα της ρωσικής μαφίας. Όσο για την εργασία που εκεί προσφέρεται είναι πολύ κακής ποιότητας. «Εάν η Ευρώπη αυτό το θεωρεί επιτυχία έχει πρόβλημα» δηλώνει.
Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη δημοκρατία
Ο Γιάνης Βαρουφάκης πιστεύει πως ζούμε την αρχή του τέλους της ΕΕ αλλά η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Όπως δήλωσε χρειαζόμαστε «μεγαλύτερη δόση δημοκρατικότητας: το Eurogroup θα πρέπει να αντικατασταθεί από μια ομόσπονδη κυβέρνηση».
Τέλος, το Spiegel Online επισημαίνει πως η προσφυγική κρίση καταδεικνύει πόσο λίγη ενότητα υπάρχει στην Ευρώπη. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών απαντά πως συνεχάρη προσωπικά την Καγκελάριο Μέρκελ για την απόφασή της να δεχθεί τους πρόσφυγες.
Ακόμα, πιστεύει πως η προσφυγική κρίση θα ευνοήσει την άνοδο των εθνικιστών κυρίως στην ανατολική Ευρώπη. «Εκεί η λιτότητα και η ξενοφοβία συμβαδίζουν...Θέλουν να είναι τμήμα της Ευρώπης αλλά παράλληλα κλείνουν τα σύνορά τους. Δεν θέλουν να δεχθούν μαύρους, μουσουλμάνους, Έλληνες ή Πορτογάλους. Έτσι όμως δεν λειτουργεί η Ευρώπη».
Με πληροφορίες από: Deutsche Welle


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/632014/varoyfakis-oi-pragmatikoi-oligarxes-stin-ellada-einai-oi-ergolavoi#ixzz3o2KV5wX4


Αδιανόητο: Δανειστές και κυβέρνηση παρέχουν ασυλία στους μεγαλοφοροφυγάδες!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Την ώρα που χιλιάδες μικροοφειλέτες απειλούνται άμεσα με κατασχέσεις, η κυβέρνηση – με τις ευλογίες των δανειστών - επιχειρεί να «ξεπλύνει» μεγαλοφοροφυγάδες και χαρίζει φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων.
Η μονιμοποίηση «έκτακτων» φόρων και του ΕΝΦΙΑ, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, η νέα μεγάλη επιβάρυνση της έμμεσης φορολογίας και τα υπόλοιπα μέτρα που συνοδεύουν το μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύουν ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Επιβεβαιώνουν, ουσιαστικά, ότι στο στόχαστρο της φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ήταν και παραμένει η χαμηλή και μεσαία τάξη, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, ένα σκάνδαλο μεγατόνων, που δεν το χωρά ανθρώπινος νους, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη: «Ξεπλένουν» μεγαλοφοροφυγάδες και χαρίζουν φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων! Κι όλα αυτά με τις ευλογίες του μνημονίου!
Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Αττικής, Δημήτρης Μέρκος, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπάρχει ρητή αναφορά στο τρίτο μνημόνιο, σύμφωνα με την οποία εκθέσεις ελέγχου τις οποίες έχει ολοκληρώσει το ΣΔΟΕ τους προηγούμενους μήνες ακυρώνονται (!) και μετατρέπονται σε απλά πληροφοριακά δελτία, τα οποία θα αξιολογηθούν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να ξεκινήσει πάλι από την αρχή ο έλεγχος!
Με απλά λόγια: Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ήλεγξαν για μήνες- κατά προτεραιότητα - εκατοντάδες υποθέσεις, για τις οποίες υπήρχε υποψία φοροδιαφυγής, ολοκλήρωσαν τον έλεγχο και βεβαίωσαν εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα. Η διαδικασία προέβλεπε να σταλούν οι υποθέσεις αυτές στις αρμόδιες ΔΟΥ, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία, δηλαδή να πληρώσουν οι μεγαλοφοροφυγάδες και να εισπράξει το Δημόσιο τα νόμιμα.
Οι φόροι αυτοί δηλαδή θα έπρεπε να έχουν ήδη βεβαιωθεί και το κράτος θα έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει να εισπράττει, αλλά το μνημόνιο λέει... «ΟΧΙ»!
Υπουργείο Οικονομικών: Πρέπει να διορθωθεί
Εντύπωση προκάλεσε, μάλιστα, η απάντηση που έδωσε, μιλώντας στην ίδια εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης , ο κ. Παναγιώτης Μελαχρινός, Διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Ο κ. Μελαχρινός ανέφερε ότι η εν λόγω διάταξη προϋπήρχε από το 2013 και την κατήργησε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη κατά την περασμένη θητεία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Υπήρξε ωστόσο υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα στη συμφωνία που σύναψε με τους δανειστές, όπως είπε.
«Δεν μπορώ να κρίνω γιατί έγινε αυτό. Δεν είναι λειτουργικό και είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί», κατέληξε ο κ. Μελαχρινός.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ στις συντάξεις: Κανένας δεν θα λαμβάνει πάνω από 1.000 ευρώ

Χιλιάδες ερωτήματα
Τo Newsbomb.gr, αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, απορεί:
- Ποιο είναι αλήθεια το σκεπτικό της κυβέρνησης και των δανειστών;
- Πώς θα γίνει η πάταξη της φοροδιαφυγής για τα μεγάλα εισοδήματα που... ευαγγελίζονταν πριν λίγες ώρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί της κυβέρνησής του;
- Ποιος δεν θέλει να πληρώσουν όσοι έχουν βεβαιωμένα αποδειχθεί ότι φοροδιαφεύγουν;
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο όνομα της περαιτέρω «ανεξαρτησίας» της φορολογικής διοίκησης και της ενίσχυσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) η κυβέρνηση προχωράει στηνουσιαστική διάλυση του ΣΔΟΕ.
Μεταφέρει απ’ το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ τους 500 απ’ τους 700 υπαλλήλους, μεταφέρει τους αντίστοιχους πόρους και την υλικοτεχνική υποδομή, και κυρίως μεταφέρει τις αρμοδιότητες του φορολογικού και τελωνειακού ελέγχου.
Τι δεν μεταφέρει;
«Τις δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις, στις οποίες αποτυπώνεται η διαπλοκή και η φοροδιαφυγή σε βάθος τουλάχιστον δεκαετίας. Υποθέσεις που αφορούν την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, το πολιτικό χρήμα, τα εξοπλιστικά προγράμματα κλπ και οι οποίες παραμένουν σε μια υπηρεσία η οποία δεν διαθέτει πλέον προσωπικό, δεν διαθέτει πόρους και κυρίως δεν έχει αρμοδιότητα να τις ελέγξει, μετά την κατάργηση του δικαιώματος του ΣΔΟΕ να διενεργεί φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους»,όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ.
Ποιος είναι ο στόχος άραγε; Μήπως να μην ανοίξουν ή να μην ολοκληρωθούν ποτέ αυτές οι υποθέσεις, μέχρι και την οριστική παραγραφή τους;
Αδιανόητες αποφάσεις που απαιτούν άμεσων και ξεκάθαρων απαντήσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και των δανειστών...

Τέτοια κότσια, για σύγκρουση με τη διαφθορά, Λέανδρε Ρακιντζή, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ...


Ο Λέανδρος Ρακιντζής, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, 11 και χρόνια από το 2004, βγαίνει 1 ή το πολύ 2 φορές το χρόνο, για να μας πει ότι "ποτέ δεν είδε να φθάνει το μαχαίρι στο κόκκαλο" και "33 δις το χρόνο μας κοστίζει η διαφθορά" Και δεν ντρέπεται!!!... 


Είναι σήμερα 77 χρονών!!! Και τον κρατούν ακόμα!!! ΟΥΤΕ γι΄ αυτό ντρέπεται!!! Λέανδρε, απλοί επιθεωρητές τα έβαλαν με την διεφθαρμένη εξουσία, κυνηγήθηκαν άγρια και κουνούσες αδιάφορα τους ώμους, παριστάνοντας πάντοτε τον ανήμπορο. Λέανδρε, είσαι ότι χειρότερο γι΄ αυτή τη θέση και...

η μακρόχρονη θητεία σου είναι ταυτισμένη με το διάστημα, κατά το οποίο το Ελληνικό κράτος γνώρισε την πλέον εκτεταμένη διαφθορά. Λέανδρε Ρακιντζή, για να φθάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, θα έπρεπε πρώτα απ΄ όλους, εσύ να είχες τα κότσια, να χτυπήσεις το χέρι σου στη λάμα!!! Τέτοια κότσια, για σύγκρουση με τη διαφθορά, Λέανδρε Ρακιντζή, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ...


Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Η επανεκλογή των εθνομηδενιστών δρομολογεί ανεξέλεγκτα εθνικές τραγωδίες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/10/2015

Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ιστορίας και του πολιτισμού θα εκδηλωθεί και στα εθνικά θέματα. Μετά την επανεκλογή οι μάσκες έπεσαν και η ολομέτωπη επίθεση με στόχο την εθνική μας ταυτότητα κλιμακώνεται ήδη...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

του ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ


Η τοποθέτηση στην κεφαλή του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων του Νίκου Φίλη, ο οποίος αρνείται ότι στον Πόντο και στη Μικρά Ασία υπέστη Γενοκτονία ο Ελληνισμός, και η βιασύνη της αναπληρώτριας υπουργού του... ιδίου υπουργείου Σίας Αναγνωστοπούλου να επιτεθεί, πριν αναλάβει καθήκοντα, στο μάθημα των Θρησκευτικών δείχνουν ξεκάθαρα ότι η «δεύτερη φορά Αριστερά» έχει στόχο την αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας.

Θα το έκαναν από το πρώτο επτάμηνο της διακυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ήθελαν να ανοίξουν πολλά μέτωπα λόγω της διαπραγματεύσεως με τους δανειστές. Τώρα που επανεξελέγησαν θα δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Ηδη είχαμε και στους προηγούμενους μήνες τις προειδοποιητικές βολές.

Ο πρωθυπουργός ανήμερα την 25η Μαρτίου τόνισε στην επετειακή εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών ότι η Ελληνική Επανάσταση είναι γνήσιο τέκνο της Γαλλικής Επαναστάσεως. Ξέχασε σκοπίμως να αναφέρει ότι η Γαλλική Επανάσταση είχε αντιχριστιανικές και αντιεκκλησιαστικές τάσεις και πράξεις, ενώ οι πρόγονοί μας του 1821 αγωνίστηκαν για του Χριστού την πίστη την αγία.

Στο ίδιο πλαίσιο ο τότε υπουργός Παιδείας και νυν υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς χαρακτήρισε την Ελληνική Επανάσταση γνήσιο τέκνο όχι μόνο της Γαλλικής Επαναστάσεως αλλά και της Αμερικανικής. Μόνο που στην Αμερικανική Επανάσταση του 1776 κατασκευάστηκε έθνος από μετανάστες διαφορετικών εθνικοτήτων, ενώ το 1821 επιβεβαίωσε πανηγυρικά την ύπαρξη ελληνικού έθνους και τη διαχρονική συνέχειά του από την αρχαιότητα μέχρι τους νέους χρόνους.

Η τέως υπουργός Μεταναστεύσεως Τασία Χριστοδουλοπούλου προώθησε νομοσχέδιο, το οποίο δυστυχώς ψηφίσθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής, με το οποίο αποδίδεται η ελληνική ιθαγένεια σε παιδιά αλλοδαπών μόνο με την εγγραφή στην Α΄ Δημοτικού. Ετσι, καταπατήθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την ιθαγένεια, η οποία υπογραμμίζει ότι το Σύνταγμά μας προστατεύει την ελληνική εθνική ταυτότητα και ζητεί από τον αλλοδαπό να αποδείξει τους ισχυρούς δεσμούς του με το έθνος μας.

Η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται τον άρρηκτο δεσμό Ελληνισμού και Ορθοδοξίας. Δεν δέχεται τη διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού. Θεωρεί τα έθνη κατασκευάσματα του Διαφωτισμού του 18ου αιώνος. Πιστεύει στην πολυπολιτισμική και πολυθρησκειακή σύνθεση της κοινωνίας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για επιθέσεις κατά του Ορθοδόξου περιεχομένου των Θρησκευτικών και για νέες διαστρεβλώσεις της Ιστορίας στο πνεύμα της Ρεπούση και του «συνωστισμού».

Η επίθεση του Συριζα κατά της Ιστορίας και του πολιτισμού μας θα εκδηλωθεί και στα εθνικά θέματα. Μετά την αμερικανική στήριξη προς τον κ. Τσίπρα κατά τις διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού («Καθημερινή» 27/9/2015) η κυβέρνηση θα δεχθεί πιέσεις για υποχωρήσεις στο Μακεδονικό και όχι μόνον. Φοβούμαι ότι η αμφισβήτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς την ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας θα οδηγήσει σε οδυνηρά ολισθήματα.


Το νέο σώου Ζουράρι (ή ένας άλλος χαμαιλέοντας)



«Κατιναριό» και «βλάκες» ήταν οι χαρακτηρισμοί του Ζουράρι για την «καμαρίλα» του «Παιδαγωγικού Ινστιτούτου». 
Δεν διαφωνούμε με τους χαρακτηρισμούς, εύστοχοι είναι, αν και πολύ ετεροχρονισμένοι… 
Αυτό που μας προκαλεί ναυτία είναι το κακόγουστο σώου του Ζουράρι: Το σώου ενός πολιτικού χαμαιλέοντα!!!


Ο Ζουράρις είναι και αυτός ένας θορυβώδης χαμαιλέοντας που κατά περίσταση και …μελετημένα το παίζει λέοντας… 

Το παρακάτω σχόλιο της Ραχήλ Μακρή είναι πολύ εύστοχο: 

«Κατιναριό και βλάκες; Σώπα. 
Πώς μιλάς έτσι για τους συγκυβερνώντες σας; 
Τώρα το πήρες χαμπάρι; 
Τώρα για να ανεβάσεις τις μετοχούλες σου; 
Να το παίξεις οργισμένος και ότι τάχα ενδιαφέρεσαι για την πατρίδα; Τώρα εξοργίστηκες για τον Κολοκοτρώνη; Εσύ; Που πούλησες την πατρίδα που ελευθέρωσε ο κολοκοτρώνης μαζί με τα κατιναριά και τους βλάκες; Στην πράξη εσχάτης προδοσίας είπες ΝΑΙ και δεν ενδιαφέρθηκες τότε γιατί κρινόταν η θέση σου στα έδρανα. Κάτσε τώρα μαζί με τους λοιπούς ηλίθιους και κατιναριά μαζί με τους υπόδικους για εσχάτη προδοσία και κόψε το θέατρο και τις αναφορές σε ήρωες. 
Αν ζούσε θα σου απαντούσε: φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».
 

Το βίντεο της «οργισμένης» ομιλίας του Ζουράρι εδώ: 
https://www.youtube.com/watch?t=13&v=J2FCX8u2lJY
 

Εμείς γνωρίζουμε από παλιά την προσφιλή τακτική του Ζουράρι: Αυτή του μέγα «εθνικού εμπόρου». 

Πριν από λίγο καιρό στο άρθρο μας «Ζουράρις: Οι μάσκες πέσανε…», υπογραμμίζαμε ιδιαίτερα, φιλοτεχνώντας το πορτρέτο του: 

«Ο Ζουράρις ΠΑΝΤΑ ένας κάλπικος παράς ήταν. Ένας επιτήδειος έμπορας των εθνικών ζητημάτων και απέραντα καιροσκόπος και νάρκισσος». 

Το κείμενο εδώ: 
http://resaltomag.blogspot.gr/2015/06/blog-post_26.html
 

ΤΩΡΑ ο χαμαιλέοντας το παίζει λέοντας
 για τα «κατιναριά» και τους «βλάκες» του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου! 

Για τα «κατιναριά» και τους «βλάκες» του 4ου Ράιχ που δολοφονούν, χωρίς οίκτο την Ελλάδα και το λαό της, τσιμουδιά ο …λέοντας!!! 

Αντιθέτως, αποτελεί μέρος αυτής της κυβέρνησης των ανδρεικέλων: Τέτοιος χαμαιλέοντας… 

«Αι σιχτίρ πλέον»!


 Διαβάστε και εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9939

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 'ΡΕΣΑΛΤΟ"

Οι χαμαιλέοντες που παριστάνουν τους λέοντες…

ΠΈΜΠΤΗ, 8 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2015


 
Το κύριο χαρακτηριστικό της κοινοβουλευτικής ΑΠΑΤΗΣ είναι ο χαμαιλεοντισμός… 
Στη σημερινή πολιτική σήψη και παρακμή ο χαμαιλεοντισμός παίρνει ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ και αποκρουστικές διαστάσεις… 
Το σύνολο σχεδόν των ηρώων της Βουλής διαπρέπει σ’ αυτό το «σπορ» της σήψης και παρακμής…


Οι χαμαιλέοντες δεν κατακλύζουν μόνο τις πασαρέλες των ΜΜΕ και το θέατρο της Βουλής, αλλά μεταμφιέζονται και σε λέοντες!!! 

Έτσι βλέπουμε τα κυβερνητικά ανδρείκελα του «αριστερού» Μνημονίου του 4ου Ράιχ, να βρυχώνται… 

Το ίδιο και τα ανδρείκελα της Αντιπολίτευσης: Από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, το Λεβέντη και CIA… 

Αυτά τα ανδρείκελα χαμαιλέοντες,
 ενώ ψήφισαν το νέο «αριστερό» Μνημόνιο, πλειοδοτώντας μάλιστα σε δωσιλογισμό γερμανοτσολιά, τώρα βρυχώνται (εκ του ασφαλούς) εναντίον της εφαρμογής των διατάξεων του Μνημονίου που ψήφισαν… 

ΤΩΡΑ τα ανδρείκελα-χαμαιλέοντες το παίζουν λέοντες!!!
 

Η πιο ακραία και μοχθηρή έκφραση αυτής της ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ …στρατηγικής του κοινοβουλευτικού χαμαιλεοντισμού είναι ο Νίκος Νικολόπουλος,
 ο βουλευτής που μπήκε στη Βουλή με τους ΑΝΕΛ και ανεξαρτητοποιήθηκε μόλις δεν πήρε κάποιο κυβερνητικό θώκο: Τέτοιος «βράχος» πολιτικού ήθους … 

Ο κύριος αυτός, ψήφισε τη ΦΡΙΚΗ του νέου Μνημονίου και ανέμενε τα λύτρα της πράξης του. 

Άρχισε, μόλις διαπίστωσε το «κόψιμό» του, τις κροτίδες κρότου και λάμψης: «Εγώ δεν θα βάλω γύψο στη γλώσσα μου» και τα παρόμοια… 

Άρχισε, δηλαδή, ο χαμαιλέοντας να το παίζει λέοντας… 

Ο νέος του βρυχηθμός:
 «Εγώ δεν έκατσα στα... τέσσερα στον Καραμανλή και τον Σαμαρά. Παραιτήθηκα από υπουργός, θα καθίσω στα τέσσερα στον Τσίπρα και στον Καμμένο;». 

Τόσο εμετικός είναι: Έκατσε στα τέσσερα στους νέους αποικιοκράτες, ψηφίζοντας το Μνημόνιό τους, και το παίζει λέοντας στους κυβερνητικούς-ανδρείκελα των αποικιοκρατών… 
Αυτή η ακραία και αλαζονική μορφή χαμαιλεοντισμού αποτυπώνει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τη ΓΕΝΙΚΗ σήψη και παρακμή της πολιτικής και των κοινοβουλευτικών κανόνων… 

Ο Νικολόπουλος απλώς τραβάει τη ΛΟΓΙΚΗ του χαμαιλεοντισμού (των χαμαιλεόντων που το παίζουν λέοντες) στην τελική της συνέπεια…


 Διαβάστε και εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9939

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 'ΡΕΣΑΛΤΟ"

Τέλος και τα περίπτερα στην Ελλάδα!


ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 

Η Ελληνική πρωτοτυπία πλέον καταργήθηκε με το Πολυνομοσχέδιο. 
Τέλος λοιπόν και ο θεσμός των περίπτερων στην Ελλάδα. 
Κάθε περιπτερούχος που βγαίνει στην σύνταξη θα κλείνει και την επιχείρηση.
 
Σε ανεργία υποχρεώνει η κυβέρνηση δώδεκα χιλιάδες περιπτερούχους μαζί με τις οικογένειές τους, αφού με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τα 
περίπτερα καταργούνται. 


Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο ανάπτυξης για τις διατάξεις των περιπτέρων που αφορούν τις μισθώσεις, η οποία είναι πλέον νόμος (μέσω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), η άδεια δεν θα μπορεί να μεταβιβαστεί μετά τον θάνατό του κατόχου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κλείνει οριστικά! 

Όπως γίνεται κατανοητό, τα πάντα γίνονται προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και των Super Markets, με αντάλλαγμα το αίμα, την ανέχεια και τη δυστυχία των Ελλήνων. 

(synpeka) 

 

Τα παλιά περίπτερα και η ιστορία τους
 
by GT Semelos 

Τα περίπτερα στη χώρα μας είναι κομμάτι της κοινωνίας μας εδώ και πολλά χρόνια. 

Η μορφή τους όπως την ξέρουμε, είναι Ελληνική ιδιαιτερότητα και πρωτοτυπία, η οποία όμως παρέχει ευκολία και πρακτικότητα στην καθημερινότητα, και τη δικιά μας και των τουριστών.Πως όμως ξεκίνησαν και πότε ξεκίνησαν;
 

Στην αρχή λοιπόν, ήταν μικρά καπνοπωλεία, τα οποία εμφανίστηκαν αμέσως μετά την πρώτη ίδρυση του Ελληνικού κράτους στο Ναύπλιο και λίγο μετά ήρθαν και στην Αθήνα. Σιγά-σιγά τα προϊόντα που πωλούσαν πλήθαιναν και έτσι έφτασε στις προθήκες τους το πρώτο φιλολογικό περιοδικό, το «Ίρις» το οποίο πωλούνταν προς 25 λεπτά. 

 
 

Από το 1889 ξεκίνησε η χορήγηση αδειών σε τραυματίες πολέμου και έτσι ξαφνικά ο αριθμός τους μεγάλωσε κατά πολύ.

Την εποχή εκείνη ο μόνος τρόπος ενημέρωσης ήταν οι εφημερίδες, οι οποίες πολύ γρήγορα έγιναν μέρος της γκάμας των περιπτέρων, βοηθώντας στην ανάπτυξή τους. 

Από το 1940 στα περίπτερα άρχισαν να πωλούνται «ζαχαρώδη» και αναψυκτικά – πορτοκαλάδες και γκαζόζες ΗΒΗ, φυλλαράκια τσίχλας με γεύση δυόσμου και κανέλας και αργότερα οι σοκολάτες. 

 

Αργότερα αλλάζει η σχετική νομοθεσία, αλλάζει έτσι και η όψη τους, γίνονται όλα ομοιόμορφα και ομοιόχρωμα και με ίδιες διαστάσεις για όλη την Ελλάδα (1.30 Χ 1.50 μ.) με ρολά και ψυγείο για τα αναψυκτικά. 

Τοποθετούνται στα πεζοδρόμια, στις πλατείες, στα πάρκα. στις στάσεις των λεωφορείων, στα ΚΤΕΛ. Η έλευση των τηλεφώνων στην Ελλάδα δίνει μεγάλη ώθηση στα περίπτερα, τα κάνει πολύ σημαντικά όπου βρίσκονται. 

Η δεκαετία του ’50 και του 60 είναι οι δεκαετίες της μεγάλης εσωτερικής μετανάστευσης και πλήθος ανθρώπων από την επαρχία συρρέουν στην Αθήνα κατά κύριο λόγο. Για τηλέφωνο στο σπίτι ούτε κουβέντα, έτσι τα περίπτερα με τις τηλεφωνικές τους συσκευές και τα τηλέφωνα με μετρητές και αργότερα με κερματοδέκτες(τα κόκκινα τηλέφωνα, τα θυμάστε;;;;) είναι βασικά για την επικοινωνία με συγγενείς και φίλους στους τόπους καταγωγής. 

Οι περιπτεράδες ξέρουν περισσότερα για τη γειτονιά από τους πάντες, ακούν τα πάντα βλέπετε! 

Με τα χρόνια όλο και περισσότερα προϊόντα βρίσκονται κάτω από τη σκεπή τους, στα ράφια ή στα ψυγεία τους και το περίπτερο εδραιώνεται στις συνήθειές μας.
 

http://aces.gr

ΠΡΟΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΡΑΣΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Εκτύπωση
ΠΕΜΠΤΗ 8/10/15 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΡΤ3
Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε την Τετάρτη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 και στους δημοσιογράφους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.  
Απαντώντας σε ερώτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι “το θέαμα της κυβέρνησης στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων είναι θλιβερό. Αγνώριστο σε σχέση με τις ενθουσιώδεις και ελπιδοφόρες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μόλις προ οκταμήνου. Βλέπουμε στη Βουλή μια μνημονιακή κυβερνητική πασαρέλα που ξεκίνησε με τον πρωθυπουργόκαι συνεχίστηκε με τους πολυάριθμους υπουργούς. Μόνιμο στοιχείο όλων των ομιλιών είναι οι διαβεβαιώσεις πιστής εφαρμογής του μνημονίου, δηλαδή της άγριας, ακραίας και εξουθενωτικής λιτότητας. Όλοι μαζί στην κυβέρνηση μοιάζουν πρόωρα πολιτικά γερασμένοι. Δίνουν την εντύπωση ότι κουβαλάνε επί χρόνια στην πλάτη τους τα βάρη των μνημονίων. Δεν έχουν να πουν ή να προτείνουν τίποτα το καινοτόμο, το ριζοσπαστικό, το ελπιδοφόρο. Η εξουσία έχει γίνει αυτοσκοπός τους”.  
Με τα μνημόνια, όμως, προσέθεσε ο Παναγ. Λαφαζάνης “δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση αλλά βαδίζουμε στην καταστροφή. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2016 προβλέπεταιύφεση και το 2015 και το 2016. Η Ελλάδα σπάει όλα τα ρεκόρ σε συνεχή διάρκεια βαθιάς ύφεσης. Δεν υπάρχει καμμία άλλη χώρα στον κόσμο που να γνώρισε σε ειρηνική περίοδο βαθιά συνεχή ύφεση, η οποία φτάνει τη δεκαετία και μπορεί να την ξεπεράσει κατά πολύ. Αυτός είναι οεφιάλτης των μνημονίων”.  
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ισοδυναμεί με άλωση, εκποίηση και καταστροφή και των δύο μεγάλων αυτών πόλεων, για τις οποίες τα λιμάνια είναι η ψυχή τους. Ο Παναγ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι “η ΛΑ.Ε. ζητάει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την τύχη των λιμανιών στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν δημοκρατικά και κυρίαρχα και όχι μια μνημονιακή κυβέρνηση ερήμην των πολιτών”.  
Τέλος, ο Παναγ. Λαφαζάνης με απάντηση του σε άλλη ερώτηση τόνισε ότι “η ΛΑ.Ε. είναι ένα μέτωπο αριστερών προοδευτικών πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων ανοικτό στη συμμετοχή και άλλων κομμάτων, οργανώσεων ή κινήσεων σε αυτό ή στη συνεργασία και συμπόρευση μαζί του.  
Απευθυνόμαστε σε όλο το φάσμα του αριστερού προοδευτικού χώρου και θέλουμε τη μετεκλογική συνάντηση και συνεργασία μαζί τους για να σπάσουμε το μνημονιακό τείχος.Κυρίως, όμως, η προσπάθεια της ΛΑ.Ε. είναι στραμμένη στην κοινωνία, στους κοινωνικούς αγώνες και τα κοινωνικά κινήματα, διότι από δω μπορεί να προκύψουν θετικές πολιτικές εξελίξεις και όχι από μια Βουλή όπου κυριαρχεί μια μεγάλη μνημονιακή πλειοψηφία “πολιτικών υπαλλήλων” των “θεσμών” και της “τροϊκάνής επιτροπείας”.  
''Θα προχωρήσουμε, σημείωσε ο Παναγ. Λαφαζάνης, με αυτές τις κατευθύνσεις “σε Πανελλαδική Σύσκεψη της ΛΑ.Ε. στις αρχές Νοέμβρη, η οποία θα είναι σημαντικός σταθμός για την πορεία μας και στη συνέχεια στις αρχές του νέου χρόνου σε Ιδρυτικό Συνέδριο. Η ΛΑ.Ε. μπορεί να μην μπήκε στη Βουλή αλλά συγκροτείται και οργανώνεται για μια μεγάλη ανατρεπτική πολιτικήαντεπίθεση''.
ΑΠΟ ΤΗΝ "ΙΣΚΡΑ"