Φλαμπουραρισμός: το ανώτατο στάδιο του ΠΑΣΟΚ


         19-10-2015

Με τον Φρεντ -Ερνέστο, τον Χάκερ
ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
-Πάω να χτυπήσω την Οικογενειοκρατία!
-Ναι παιδί μου, πάρε καμιά ζακέτα!
Kοιτάζω από μακριά το πολιτικό σκηνικό και βλέπω πως πέφτουμε όλο και πιο χαμηλά, αδέλφια. Η Νέα Δημοκρατία, ας πούμε. Αξίζει μια καλύτερη ηγεσία από τον Τζιτζικώστα και τον κάθε Τζιτζιφιόγκο. Μελλοντικό πρωθυπουργό θα εκλέξουνε. Όχι αρχηγό εσωκομματικής παράταξης. Βλέπω τα προγνωστικά στο Stoiximan- 1.95 Mεϊμαράκης και Τζιτζικώστας- και σκέφτομαι πως η Ελλάδα γενικά αξίζει μια καλύτερη τύχη. Δεν έχει η ΝΔ άλλα στελέχη εκτός από τον Άδωνι, τον βαρυπλούμιστο Τζιτζικώστα και  τον Κυριάκο; Ε; Δεν έχει;
Αυτό το στυλ του Κυριάκου –«είμαι και ο πρώτος, είμαι ο καλύτερος» , «Ξέρετε, εγώ είμαι του Χάρβαντ», “Εγώ θα χτυπήσω την Οικογενειοκρατία, από μέσα- γιατί την ξέρω!»- δεν έχει περάσει στον κόσμο. Μάλλον θα βγει τρίτος! Για τον Άδωνι δεν το συζητώ, έχει ήδη κερδίσει. Μια θέση κλόουν 
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣστην παράσταση, ειδικά με την σκηνή που τρέχει να προλάβει. «Δεν είμαι από τζάκι» λέει και βιάζεται στο σποτάκι του να προβάλλει ένα… σαλόνι. Μέγα λάθος. Θα μπορούσε τόσα σποτάκια να βρει από τον …ελληνικό κινηματογράφο. (Mε την ευκαιρία κανένας δεν τον κατηγόρησε ότι είναι κακό που είναι γιος βιβλιοπώλη. Να τα αφήσει αυτά και να κοιτάξει να κερδίσει τις κατηγορίες των ψηφορόρων στις οποίες δεν πάει καλά. Δηλαδή στους κεντρώους, τους δεξιούς, του κεντροδεξιούς, τις νοικοκυρές, τους νέους, τους γέρους, την ανώτερη και την κατώτερη τάξη!)
Αν ο Τζιτζικώστας νομίζει, πάλι, πως είναι ο Αντι-Τσίπρας, την έκατσε την βάρκα η παράταξη του Εθνάρχη. Ήδη στο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουνε τον αντι-Τζιτζικώστα, αλλά δεν μπορούν να τον βρουν. ...
( Τον Κορωνάκη τον πήρανε φαντάρο). Κι έτσι κάθομαι σκέφτομαι, εδώ στο Ανοιχτό Παράθυρο, πως θάναι η πολιτική ζωή σε δέκα χρόνια; Ποιος θάναι ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα; Να πηδήξω από το παράθυρο ή να μην πηδήξω;
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΠερίμενα από τον Φλαμπουράρη να παραιτηθεί, πριν τις εκλογές κιόλας. Να διευκολύνει, την παράταξη. Αλλά είδα τον Τσίπρα να τον υπερασπίζεται-«ξέρεις δα, πόσο βγάζουν οι εργολάβοι” είπε στον Χατζηνικολάου. Και τον λυπήθηκε η ψυχή μου. Τι σταυρό κι αυτός κουβαλάει. Τώρα θα πρέπει να υπερασπιστεί όλους όσους- σαν τον Σταθάκη- δεν είναι πως δεν έκαναν την δήλωση σωστά. Είναι πως είναι αριστεροί εκατομμυριούχοι, σχήμα καθόλου οξύμωρο, αν σκεφτείς πως στην Ελλάδα δεν είναι θέμα – όπως λέει κι ο Νίκος Λακόπουλος στον «Αλέξη στη Χώρα των Θαυμάτων»- ένας αριστερός νάχει ακίνητα, αλλά αν μπορεί να είναι αριστερός χωρίς ακίνητα. (Αν το θυμάμαι καλά!).
Από την άλλη είναι αυτή  η Αριστερά των Βορείων Προαστίων πούχει φέρει την δεξιά παράταξη σε αδιέξοδο κι αγωνίζεται ο Μεϊμαράκης και ο Άδωνις να πείσουν πόσο λαϊκοί είναι. Ή όπως είπε κι ο αρχι-Μητσοτάκης: «Και μεις με την κρίση δυσκολευόμαστε!».
Επιτέλους. Το θυμήθηκα!  Ο Φλαμπουραρισμός είναι το ανώτατο στάδιο του κομμουνισμού, λοιπόν, κι ο ΣΥΡΙΖΑ το ανώτατο στάδιο του ΠΑΣΟΚ. Κι έτσι φτάσαμε στο σημείο η Φώφη να κάνει αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ κι ο Μεϊμαράκης να κατηγορεί τον Τσίπρα ως  «μνηνομιακό». Λίγο πιο κει είναι ανοιχτή η πόρτα του ψυχιατρείου. Ή με άλλα λόγια- τώρα το θυμήθηκα καλύτερα και θα κάνω συμπληρωματική δήλωση, γιατί η πρώτη ήταν ατελής και …πρώιμη. Αφού ο Φλαμπουραρισμός είναι το ανώτατο στάδιο του κομμουνισμού κι ο ΣΥΡΙΖΑ το ανώτατο στάδιο του ΠΑΣΟΚ, τότε- όπερ έδει δείξαι- Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΦΩΦΗ
Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ: ένα βλέμμα χίλιες λέξεις.
Για την Ζωή δεν έχω μάθει τίποτα, αλλά ο Βαρουφάκης- με τον οποίο κάνει κίνηση και μάλιστα ευρωπαϊκή- είναι από καιρό εναντίον της Επιτροπής για το Χρέος. Ο Λαφαζάνης διαβάζει Λένιν και τα Άπαντα του Μπρέζνιεφ για να δει τι δεν πήγε καλά και να επανέλθει. Δεν του βγαίνει καλά η ανάλυση. Αν αυτός είναι ο Λένιν κι ο Τσίπρας ο Κερένσκι, ποιος θα αναλάβει τον ρόλο του Τρότκσι και του Στάλιν. Κα που πήγε το 62% του ΟΧΙ και το 35% της δραχμής. Πάμε να τα μετρήσουμε άλλη μιά!
Ξεχάστε την ιδέα ο Σταύρος να παραιτηθεί. «Το Ποτάμι δημιουργήθηκε πριν από 20 μήνες ακριβώς. Πιστεύετε ότι ήρθε κιόλας η ώρα να το εγκαταλείψω;» είπε. « Πάντως οι σύνεδροι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν. Υποσχέθηκα κάτι στους χιλιάδες εθελοντές σε όλη τη χώρα. Ότι τον Δεκέμβριο θα έχουμε στήσει στα πόδια του ένα νέο Κίνημα. Μια πολεμική μηχανή για τους αντιπάλους μας αλλά και μια κυψέλη αξιοκρατίας και λύσεων».
«Οι πολίτες δεν είναι ιδιοκτησία των κομμάτων. Συζητάμε λοιπόν και με «βαριά ονόματα», όπως λέτε, γιατί έχουμε ανάγκη τις εξαιρέσεις του παλιού – αυτούς που τόλμησαν και συγκρούστηκαν. Το Ποτάμι από τη σύστασή του μιλάει για μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς. Αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την εμπειρία του παλιού αλλά η σφραγίδα πρέπει να μπει από τα νέα μυαλά της πολιτικής.».
Το πιάσατε το υπονοούμενο ή να σας το κάνω λιανά; “Xρειαζόμαστε και το παλιό και τις εξαιρέσεις του» είπε ο Σταύρος. Και κάπως έτσι το ΠΑΣΟΚ έγινε οικόπεδο με θέα! Γιατί κι ο Τσίπρας έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται πως δεν μπορεί να στηρίζεται στους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, αλλά να μην στηρίζεται στους Έλληνες σοσιαλδημοκράτες. Εκτός αν είναι αυτός- όπως λέγεται ο νέος ηγέτης της σοσιαλδημοκρατίας. Αλλά τα στελέχη του του βάζουν πιπέρι όταν λέει αυτή τη λέξη.
tsipras kammenosΣοσιαλδημοκρατία. Μπλιάχ! Καλύτερα με τον Καμμένο, που ‘ναι τίμιο και καλό παιδί. Και με την Εκκλησία με την οποία δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Και πιο πολύ να δια-χωρίσουμε. Τα άκουσες, Δεν έγραψες Ιστορία- Νίκο Φίλη;
“Xειμώνιασε και φεύγουν τα πουλιά, γοργά ο πελαργός τα ζευγαρώνει» έλεγε ένα παλιό σχολικό ποίημα. «Θέλω να χτίσω ένα σπιτάκι» έλεγε ένα άλλο. ‘Δεν θα το χτίσω εκεί». Κι όπως λέει και μια παροιμία –που επικαλείται στην στήλη του ο θυμόσοφος Γιώργος Μαρκάκης- στο ΑΠ:
«Ψηλά τη χτίζει τη φωλιά και θα σου γύρει ο κλώνος!».
Πολλά Φιλιά/  Φρεντ- Ερνέστος, ο Χάκερ.
agia_barbara_nosokomeio_3ΥΓ. Τον Γενάρη σας είπα ότι πάμε η για εκλογές τον Σεπτέμβριο. (Να τα κρατάτε τα σχόλια μου). Τον Σεπτέμβριο σας είπα πως πάμε για εκλογές τον Μάρτιο. Να τον ακούτε τον Φρεντ- Ερνέστο. Το μόνο που με προβληματίζει είναι  δήλωση του Σταύρου πως θα προκύψει νέα κυβέρνηση από αυτή την Βουλή. Να τον ακούτε τον Σταύρο.
Υ.Γ. 2. Μη βάζετε στοιχήματα για τη ΝΔ. Όποιος κι αν βγει θάναι προσωρινός.prod-Cravate_noire_motifs_ton_sur_ton_24828_vue_3_HD
Υ.Γ.3. Οι υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ είναι δύο. Ο Κώστας Καραμανλής ο Νεώτερος και ο Μπακογιάννης, ο εγγονός του Μητσοτάκη, ο Νεώτερος. Αλλά δεν κατεβαίνουν στις εκλογές. Να τον ακούτε τον Φρεντ- Ερνέστο- τον Χάκερ. (Είχα και δεύτερο όνομα, αλλά τώρα το …θυμήθηκα).  Η Παναγιά η Αριστερή, η Αδιαχώριστη, η Συριζαία, μαζί σας ως την άλλη βδομάδα. Διαφημίσεις.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Μνημόνιο 2016: Φορολόγηση αγροτών, κατάργηση ΕΚΑΣ

πλειστηριασμοί, εργασιακά στα νέα προαπαιτούμενα

 19/10/2015 

Το νέο μνημόνιο θα έρθει την άνοιξη του 2016, μετά την εφαρμογή και της δεύτερης λίστας προαπαιτούμενων, που θα οδηγήσει στην αποδέσμευση της επόμενης υποδόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ. 
Η λίστα αυτή με τα νέα προαπαιτούμενα θα διαμορφωθεί από το EuroWorking Group (EWG), δηλαδή τους εκπροσώπους των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που αναμένεται να συνεδριάσουν την Τετάρτη. Τα ανοιχτά μέτωπα που, σύμφωνα με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, «τα έχουμε βάλει στην μπάντα και θα τα διαπραγματευτούμε ξανά», είναι τα κόκκινα δάνεια, οι εργασιακές σχέσεις και οι συντάξεις, αλλά επιπλέον και οι μεγάλες αλλαγές που θα επέλθουν σε ολόκληρο το φορολογικό σύστημα. 
Το δεύτερο πακέτο θα περιλαμβάνει μέτρα όπως: 
- κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τους αγρότες - και όχι μόνο 
- απαγόρευση συναλλαγών με μετρητά 
- κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων που αποτελούν έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος 
- απελευθέρωση επαγγελμάτων, αγορών και αποκρατικοποιήσεις 
- εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ για την αποκατάσταση συντάξεων ή την κατάργηση του 5ευρου στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων κ.ά. 
Φαβορί για να ενταχθούν στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων εμφανίζονται τα εξής μέτρα: 
Δημοσιονομικά: Κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2016-2019, το οποίο θα πρέπει να συμπεριλάβει μέτρα ύψους τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ, και προσδιορισμός διαρθρωτικών μέτρων που θα αποφέρουν πρόσθετα έσοδα ύψους 0,75% του ΑΕΠ το 2017 και 0,25% του ΑΕΠ το 2018. Η επιμονή των τεχνοκρατών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για συνολική μαύρη τρύπα 3,9 δισ. ευρώ την περίοδο 2015-2018 καθιστά ακόμα πιο δύσκολη τη σύνταξη του ΜΠΔΣ. 
Τράπεζες: Αλλαγές στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με σκληρότερες προϋποθέσεις προστασίας και εκχώρηση της διαχείρισης κόκκινων δανείων σε ξένους οίκους. 
Φορολογία: Περιουσιολόγιο, φόροι σε καταθέσεις και κρυφά εισοδήματα που θα δηλωθούν, σταδιακή κατάργηση και των τελευταίων φοροαπαλλαγών, νέα φορολογική κλίμακα, μέτρα για την προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών αντί μετρητών (με κληρώσεις, προστασία από κατασχέσεις ή και capital controls σε μισθωτούς του δημόσιου τομέα κ.λπ.), εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων ύψους 20 εκατ. ευρώ για να αποφευχθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων. 
Ασφαλιστικό: Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από τον Μάρτιο του 2016, αρχής γενομένης από το ανώτερο 20% των δικαιούχων, εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων για την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει τις μειώσεις συντάξεων του 2012 και για την οποία θα απαιτηθούν πάνω από 2 δισ. ευρώ, νέος γύρος κατάργησης κοινωνικών πόρων που οδηγεί σε μείωση παροχών ή αύξηση εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων. 
Εργασιακά: Διαβούλευση για την επανεξέταση των ομαδικών απολύσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. 
Δημόσιο: Μεταρρύθμιση του Ενιαίου Μισθολογίου με ισχύ από 1-1-2016. 
Ανοιγμα επαγγελμάτων: Υιοθέτηση των προτάσεων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για αρτοποιεία, φαρμακεία κ.λπ. 
Αποκρατικοποιήσεις: Προώθηση της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ (ή εναλλακτικό σχέδιο με ισοδύναμα μέτρα) και ανακοίνωση τελικών δεσμευτικών ημερομηνιών για τις αποκρατικοποιήσεις ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
Σβήνουν πρόστιμα και καταργούν την 20ετή παραγραφή 
Κι όμως, πέρασαν ευνοϊκότερα μέτρα για φοροδιαφυγή 
Οχι μόνο τα πρόστιμα των ελέγχων, αλλά και τους προληπτικούς ελέγχους ακυρώνει στην πράξη το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή. Στο οικονομικό επιτελείο άρχισε ήδη το blame game για το ποιος είχε την πατρότητα των μέτρων που προτάθηκααν. 
Μια σειρά διατάξεων στην πράξη καταργεί από σήμερα την 20ετή παραγραφή που ίσχυε για υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Ετσι, ακόμα και μετά την παράταση που έδωσε για έναν χρόνο το υπουργείο Οικονομικών για τις διάφορες λίστες Λαγκάρντ κ.λπ. (για τις οποίες όμως έχει ήδη διακοπεί η παραγραφή λόγω εισαγγελικής εντολής ή έκδοσης εντολής ελέγχου από την Εφορία), δεν μπορούν να ελεγχθούν τα εισοδήματα πριν από το 2009. 
Την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ», απαλλάσσονται όσοι είναι στα δικαστήρια για φοροδιαφυγή, αν πληρώσουν με έκπτωση 50% τα πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί. 
Ούτε όμως αυτοί ενδεχομένως θα πληρώσουν, αν τα δικαστήρια κρίνουν ότι υπερισχύουν οι νέες ευμενέστερες διατάξεις που θεσπίζονται και προβλέπουν μηδενικά ή μηδαμινά πρόστιμα (έως 10% της παράβασης) για τα ίδια παραπτώματα. 
Ουσιαστικά, στο όνομα της ανάγκης μείωσης των παράλογα σκληρών προστίμων, τα νέα μέτρα ενισχύουν τις ποινικές διώξεις και την απειλή της φυλάκισης για φοροδιαφυγή, αντί να ενισχύουν τους τρόπους καλύτερης είσπραξης των φόρων. 
Ωστόσο, όσον αφορά τα πολύ υψηλά όρια φοροδιαφυγής που τίθενται με τα νέα μέτρα (τουλάχιστον από 100.000 και πάνω), για να κριθεί κολάσιμο το αδίκημα της φοροδιαφυγής θα πρέπει κάποιος να πιαστεί να αποκρύπτει από την Εφορία πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ. 
Πηγή: protothema.gr 
- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/mnimonio-2016-forologisi-agroton-katargisi-ekas-pleistiriasmoi-ergasiaka-sta-nea#sthash.xiO0Mkj1.dpuf

Η κυβέρνηση Τσίπρα επιμένει… γερμανικά!


Η κυβέρνηση Τσίπρα επιμένει… γερμανικά!
Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν με πράξεις και όχι με λόγια για τη Siemens, τον Χριστοφοράκο και τις γερμανικές αποζημιώσεις
Αυτό που συμβαίνει με την κυβέρνηση Τσίπρα – δεύτερη φορά αριστερά- δεν έχει προηγούμενο.
Από τη μια ο Πρωθυπουργός, σε μια προσπάθειά του να δείξει πως δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, να επικαλείται -για να υπερασπιστεί τον «ξεχασιάρη» υπουργό που αμέλησε να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στο Πόθεν Έσχες του- το ένα εκατομμύριο του Τσουκάτου, από τα μαύρα ταμεία της Siemens...

Και από την άλλη η κυβέρνησή του, προφανώς κατ' εντολή του νέου προέδρου της Βουλής κ. Βούτση, να... εξαφανίζει από την ιστοσελίδα της Βουλής, ώστε να μην μπορεί ο πολίτης να ενημερωθεί αν το επιθυμεί, το πόρισμα της εξεταστικής για την υπόθεση Siemens και εκείνο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Σημεία των καιρών θα ισχυριστεί οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος...

Προσπάθεια «διαγραφής» και... παραγραφής των υποθέσεων που προεκλογικά είχε κάνει σημαία ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ισχυριστεί όποιος απλά δεν είναι αφελής...

Εκείνο που πρέπει να απαντηθεί άμεσα, ώστε κανένας καλοπροαίρετος ή αφελής να μην βγάζει λάθος συμπεράσματα, είναι το γιατί και με ποιου εντολή «κατέβηκαν» από την κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας της Βουλής τα δύο σοβαρότατα αυτά πορίσματα, των επιτροπών που είχε συστήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είχε φέρει εις πέρας η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Υπάρχουν, όμως και άλλα ερωτήματα που πρέπει άμεσα να μας απαντήσει το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και εκείνο του «συγκυβερνήτη», όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, Πάνου Καμμένου...

- Τι γίνεται με την τήρηση της δέσμευσής σας για την υπόθεση της Siemens; Μέχρι πότε θα ανέχεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να κυκλοφορεί ελεύθερος ο Χριστοφοράκος, ως προστατευόμενο μέλος της «οικογένειας» της Μέρκελ;

- Ποιες είναι οι ενέργειες που έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και κατά το πρώτο εξάμηνο πριν τις εκλογές, αλλά και τώρα που επανεξελέγη, για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων;

- Μήπως και τα δύο αυτά ζητήματα, έμειναν από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα σε όσα είχε δηλώσει παρουσία της Άνγκελας Μέρκελ, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, για τα μάτια και μόνο του κόσμου;

- Μήπως, αναρωτιόμαστε απλώς, μπορούμε να διεκδικήσουμε από τους Γερμανούς, την κάλυψη ενός μεγάλου μέρους από τα «ισοδύναμα» που με τόση αγωνία αναζητά η κυβέρνηση για να αποφύγει τη νέα «ληστεία» εις βάρος του ελληνικού λαού;

Καλό θα είναι να δούμε κάποιον από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να απαντά στα παραπάνω ερωτήματα.

Όχι με λόγια, άλλωστε, από λόγια έχουμε ήδη χορτάσει.

Με πράξεις...

Μέχρι τότε, δημόσια ενημερώστε τον ελληνικό λαό για τους λόγους που σας υποχρέωσαν να «εξαφανίσετε» από την ιστοσελίδα της Βουλής τα πορίσματα των επιτροπών για τη Siemens και το Δημόσιο Χρέος.
Newsbomb.gr

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/634878/h-kyvernisi-tsipra-epimenei-germanika#ixzz3ozWGRAW4

Ο Β.Πούτιν "κερδίζει" και τους Αμερικανούς πολίτες:

FOX NEWS: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ




19-10-2015

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «κερδίζει» και την αμερικανική κοινή 
γνώμη στο θέμα της Συρίας, αφού σε δημοσκόπηση που έκανε το Fox News 
εμφανίζεται κυρίαρχος του «παιχνιδιού» στη Μέση Ανατολή, σε αντίθεση με 
τον Μπάρακ Ομπάμα που φέρεται να μην έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση 
των τζιχαντιστών, οι οποίοι έχουν τρομοκρατήσει ολόκληρο τον πλανήτη με 
τα ειδεχθή εγκλήματα τους. 
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το 
αμερικανικό δίκτυο μεταξύ 10-12 Οκτωβρίου σε περισσότερους από 1.000 
Αμερικανούς πολίτες (με τη διαδικασία της συνέντευξης) ο μισός πληθυσμός 
των ΗΠΑ πιστεύει πως ο Πρόεδρος τους Μπάρακ Ομπάμα απέτυχε τελείως 
στο Συριακό ζήτημα σε σύγκριση με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
Οι περισσότεροι πολίτες των ΗΠΑ εξέφρασαν τον έντονο σκεπτικισμό τους για τις 
δηλώσεις του Μ. Ομπάμα σχετικά με τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Συρία. 
Οι αντιδράσεις του Αμερικανού Προέδρου κρίθηκαν μάλιστα από τους ίδιους 
«ως αδύναμες», ενώ ο ίδιος αποδοκιμάζεται για την έλλειψη σαφούς σχεδίου αναφορικά 
με την κατάσταση στην Μέση Ανατολή.
 
Το 53% των Αμερικανών ισχυρίστηκαν ότι ο Β. Πούτιν είναι αυτός ο οποίος 
έχει αποκτήσει σαφώς το «πάνω χέρι» στη Συρία, ενώ μόνο το 22% δήλωσε 
ότι ο Μ. Ομπάμα κατέχει τον έλεγχο της κατάστασης στην περιοχή. 
 
Στην εκτίμηση της προσωπικότητας του Μπάρακ Ομπάμα απέναντι στην ρωσική 
στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του ISIS στη Συρία, η πλειονότητα των
 Αμερικανών τον έκρινε ως «αδύναμο και απελπισμένο», ενώ τον υποστήριξε
 μόνο το 29% των ερωτηθέντων, με το 46% να θεωρεί τον Ρώσο Πρόεδρο
 ως «ισχυρό  και έξυπνο».
 
Η δημοσκόπηση τονίζει επίσης ότι το 70% των Αμερικανών αμφιβάλλουν εάν οι ΗΠΑ 
έχουν κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς πρέπει να δράσουν στην κρίση στην
 Συρία. «Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν την αυτοαποκαλούμενη τρομοκρατική οργάνωση 
Ισλαμικό Κράτος από το Δεκέμβριο του 2014, χωρίς  όμως να υπάρχει  καμία επιτυχία 
στην καταστροφή των επιδιωκόμενων στόχων», ανέφεραν.
 
Εκτιμάται πώς ο Ρώσος Πρόεδρος κέρδισε πάρα πολλούς πόντους στην 
αμερικανική κοινή γνώμη μετά την ομιλία του στον ΟΗΕ, όπου ουσιαστικά 
αποκάλυψε το ρόλο της πολιτικής της Ουάσιγκτον απέναντι στους τζιχαντιστές. 
Είχε δηλώσει ευθέως και ευθαρσώς πώς οι ΗΠΑ είναι αυτοί που χρηματοδοτούν 
και εξοπλίζουν τους τζιχαντιστές, οι οποίοι σφάζουν και σκοτώνουν ανηλεώς στη Συρία,
 στο Ιράκ και σπέρνουν τον τρόμο και σε άλλες χώρες του κόσμου. 
 
Ο Μπάρακ Ομπάμα δεν μπόρεσε να αντιταχθεί με επιχειρήματα στην ομιλία του Β. Πούτιν. 
Και τι είχε να πει βέβαια. Πως υποστηρίζουμε τον ISIS για να ανατραπεί ο Άσαντ στη
Συρία και να ελέγξουμε το παιχνίδι στην αυλή της Ρωσίας, όπως επιχειρήσαμε να κάνουμε
 στην Ουκρανία; 
 
Τα αποτελέσματα δε των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και στο Ιράκ μιλούν από 
μόνα τους. Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν εδώ και μήνες υποτίθεται με τους συμμάχους τους τους 
τζιχαντιστές και αυτοί αντί να εξουδετερώνονται ενισχύονται. Από τη στιγμή ωστόσο που 
έχουν μπει στο παιχνίδι οι Ρώσοι και έχουν εξαπολύσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς
 ο ISIS μετρά συνεχώς απώλειες και ο Συριακός Στρατός ανακαταλαμβάνει τη μία πόλη 
μετά την άλλη.
 
Μέσα από αυτές τις επιχειρήσεις λοιπόν στη Συρία, αλλά και από την πολιτική 
της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο, αναδεικνύονται τα ηγετικά 
χαρακτηριστικά του Β. Πούτιν σε αντίθεση με τους Αμερικανούς Προέδρους των
 τελευταίων χρόνων που ενέπλεξαν τις ΗΠΑ σε πολλά μέτωπα, στα οποία 
ηττήθηκε η στρατηγική τους και αποδυναμώθηκε η εξωτερική τους πολιτική 
και επιρροή. 



Ο ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ (ΗΤΑΝ)Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΕΥΡΩ!

Ο ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ (ΗΤΑΝ)Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΕΥΡΩ!: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ (ΗΤΑΝ)Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΕΥΡΩ!

Ο ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ: Οι Ρώσοι Σφυροκοπούν! Και Οι Σύριοι Προελαύνουν!

Ο ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ: Οι Ρώσοι Σφυροκοπούν! Και Οι Σύριοι Προελαύνουν!

Είστε ήδη παρελθόν. Θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω...


Είστε ήδη παρελθόν. Θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω...

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΠΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ - ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ... ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Κεντρώοι, δεξιοί και αριστεροί υπέκυψαν στους εκβιασμούς των δανειστών και των ξένων συμφερόντων και προτίμησαν, έκαναν την επιλογή τους και τάχθηκαν απέναντι στον ελληνικό λαό.
Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ποτέ. Μια του προδότη, δύο του προδότη, τρεις και τέλος!
Ας το πάρουμε απόφαση μια για πάντα. Η πατρίδα μας έχει πέσει στα χέρια δοσίλογων πολιτικών, ανθρώπων που δεν έχουν το σθένος να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στους δανειστές, πολιτικών που τα έχουν ισοπεδώσει όλα, δεν σέβονται ούτε το Σύνταγμα, το οποίο έχουν μετατρέψει σε κουρελόχαρτο, ούτε φυσικά τη λαϊκή ετημυγορία, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα από τη μετατροπή του ΟΧΙ στα μέτρα, σε ΝΑΙ στα μνημόνια...
Μας κυβερνούν προδότες, πολιτικοί που έφτασαν στο σημείο να ανέχονται να νομοθετούν κατόπιν εντολών των δανειστών και των διεθνών τοκογλύφων που εκείνοι εκπροσωπούν και να καταργούν, ουσιαστικά, τη Βουλή, αποδεχόμενοι ακόμα και έτοιμα νομοσχέδια, γραμμένα από τα κέντρα αποφάσεων των «τεχνοκρατών» του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Δυστυχώς, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, φτάσαμε στο σημείο ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να επικαλούνται και να σέβονται το Σύνταγμα, μόνο όταν πρόκειται να χάσουν οι ίδιοι οι 300 κάποιο από τα προκλητικά προνόμιά τους.
Για τον ελληνικό λαό, για τους πολίτες που έχουν ρημάξει, έχουν διαλύσει τη ζωή τους εδώ και πέντε χρόνια, δεν υπάρχει κανένα Σύνταγμα, παρά μόνο το... Σύνταγμα των Μνημονίων, αυτό που οι δοσίλογοι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψήφισαν με... υπερηφάνεια, μάλιστα, για να σώσουν τη χώρα, «σκοτώνοντας» το λαό της.
Δυστυχώς, το 2015 ο υπέρτατος νόμος της Ελλάδας, πάνω και από το Σύνταγμα της πατρίδας μας είναι το μνημόνιο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προαπαιτούμενα: Αυτοί είναι οι 154 που «παρέδωσαν» τη χώρα στους δανειστές! (φωτογραφίες)

Προαπαιτούμενα: Αυτοί είναι οι 154 που «παρέδωσαν» τη χώρα στους δανειστές! (φωτογραφίες)

Η «αριστερή» κυβέρνηση Τσίπρα, αυτή που θα έσκιζε τα μνημόνια, θα υποχρέωνε τους ευρωπαίους και τους δανειστές να χορεύουν... πεντοζάλη με νταούλια και ζουρνάδες, έπεσε και αυτή στα τέσσερα.Ακριβώς, όπως στα τέσσερα είχαν πέσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Γι' αυτό και η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου θα έχει ακριβώς την ίδια τύχη με τις δύο προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.
Λίαν συντόμως θα το αντιληφθούν και ας κάνουν τώρα, προκαλώντας την κοινή γνώμη, πως δεν καταλαβαίνουν ή δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της προδοσίας τους έναντι της πατρίδας.
Αξίζει να στηρίζεις κάτι, αξίζει να παλεύεις για να διατηρήσεις κάποιον στην εξουσία, μόνο όταν εκείνος έχει αποδείξει ότι τιμά την ψήφο με την οποία τον τίμησες.
Οταν σε προδίδουν και μάλιστα με το καλημέρα, όταν σε δουλεύουν ψιλό γαζί, μόνο και μόνο για να ζήσουν και αυτοί το όνειρό τους, να... κυβερνήσουν μια χώρα που δεν έχει καμία ελπίδα σωτηρίας όσο στηρίζεται στα μνημόνια, τότε η μόνη λύση είναι να τους στείλουμε από εκεί που τους φέραμε.
Στο 4%... Εκεί θα καταλήξει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, στο... μηδέν θα πέσουν οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.
Οι Έλληνες θα πάρουμε πίσω την πατρίδα μας και από τους δανειστές και από τους προδότες πολιτικούς που μας κυβερνούν.
Δεν σας ανήκει η Ελλάδα, κύριε Τσίπρα και κύριε Καμμένε, για να την ξεπουλάτε για μια κυβερνητική καρέκλα.
Οσα αποφασίσατε και την Παρασκευή και όσα θα αποφασίσετε στα επόμενα νομοσχέδια (όσα προλάβετε μέχρι να πάμε ξανά σε εκλογές) δεν συμβαδίζουν με τη βούληση του ελληνικού λαού.
Ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει και θα προχωρήσει χωρίς εσάς...
Την πατρίδα εμείς δεν την πουλάμε, ούτε τη χαρίζουμε σε κανέναν.
Πάρτε το χαμπάρι...
Είστε ήδη παρελθόν...
Newsbomb.gr


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/634560/eiste-idi-parelthon-tha-paroyme-tin-patrida-mas-piso#ixzz3ouM9HUtE

Ιδού οι 154 νέοι Δοσίλογοι Ούτε η χούντα των συνταγματαρχών δεν περιφρόνησε εκλογές.

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015


Αυτοί είναι οι 154 της μνημονιακής εθνοσωτηρίας, που περιφρόνησαν την λαϊκή ετυμηγορία του ΟΧΙ.


Προαπαιτούμενα: Αυτοί είναι οι 154 που «παρέδωσαν» τη χώρα στους δανειστές! (φωτογραφίες)

Προαπαιτούμενα: Αυτοί είναι οι 154 που «παρέδωσαν» τη χώρα στους δανειστές! (φωτογραφίες)

Ποιοι είπαν «ΝΑΙ» επί της αρχής - Με τη σφραγίδα Τσίπρα – Καμμένου η χώρα παραδόθηκε στους δανειστές - Απρόβλεπτες πλέον οι συνέπειες του μνημονίου και η οργή του κόσμου


 Με την ψήφιση των παράλογων προαπαιτούμενων οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δίνουν τη χαριστική βολή στον ελληνικό λαό και γράφουν τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής Αριστεράς -  Δείτε ποιοι καταδίκασαν τη χώρα στην ύφεση με τις ψήφους τους - 154 «ΝΑΙ» επί της αρχής - Απούσα η Βασιλική Κατριβάνου, μοναδική απώλεια για τον ΣΥΡΙΖΑ - Καμαρώστε τους. Θα τους βρείτε μπροστά σας, στο δρόμο, στα καφενεία, στις εκλογικές τους περιφέρειες. Θα σας πουν το ίδιο παραμύθι: Δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. (πλην της Βασιλικής Κατριβάνου που δήλωσε απούσα) ψήφισαν ΝΑΙ επί της αρχής και επί των 7 άρθρων στο πολυνομοσχέδιο - λαιμητόμος που ρυθμίζει τα προαπαιτούμενα και θα εκταμιεύσει τη δόση των 2 δισ. ευρώ. 
Τίποτα δεν θα είναι πλέον το ίδιο στη χώρα, αφού με τα μέτρα του τρίτου μνημονίου οι απολαβές των μισθωτών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα θα υποστούν καθολική κινεζοποίηση, οι συντάξεις στο μεγαλύτερο μέρος τους θα πέσουν σε χρόνο ρεκόρ κάτω από 400 ευρώ και θα αφανιστεί η έννοια του «ελληνικού επιχειρείν», αφού τα ξένα funds θα αγοράσουν έναντι πινακίου φακής όλες τις επιχειρήσεις.
Παράλληλα με το μπαράζ των αποκρατικοποιήσεων δεν θα μείνει τίποτα υπό τον έλεγχο του κράτους και επίσημα πλέον η Ελλάδα θα μετατραπεί σε «μπανανία» της Ευρώπης και σε μια απέραντη αποικία χρέους. Οι επόμενες γενιές θα ζήσουν τον εφιάλτη της οικονομικής κατοχής και της απόλυτης φτώχειας, όπως την έζησαν οι παππούδες μας τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.
Η πλήρης διάλυση της κοινωνικής πρόνοιας, της δημόσιας υγείας είναι γεγονός, με τη σφραγίδα της τρόικας και των δανειστών. Η υποτακτικότητα που επέδειξαν τόσο ο Τσίπρας και όσο ο Καμμένος δεν έχει γυρισμό. 
Από τη στιγμή που οι δανειστές κατάφεραν να συντρίψουν και την τελευταία αντίσταση στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, όλα τα άλλα είναι εύκολα για αυτούς.
Το ερώτημα είναι: Πώς θα κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους οι βουλευτές που ψήφισαν τα μέτρα; 
155 άνθρωποι που εξελέγησαν, υφαρπάζοντας την ψήφο του λαού, θα μπορούν άνετα να ζουν με τις 5.700 ευρώ το μήνα που τους προσφέρει η «μπανανία» της Ευρώπης. Εμείς θα δίνουμε το αίμα μας για 580 ευρώ μισθό και 360 ευρώ σύνταξη για να μπορούν οι «χειροκροτητές» της τρόικας - δήθεν αντιπρόσωποι του λαού να αποφασίζουν για το μέλλον των δισέγγονών μας. 
Δείτε τα πρόσωπά τους και κρατήστε τα καρφωμένα μέσα στο μυαλό σας. Για όσα θα συμβουν από εδώ και στο εξής, αυτοί που βλέπετε είναι 100% υπεύθυνοι. 
Δείτε τους καλά γιατί αυτοί δεν θα μπορέσουν ποτέ να σας δουν κατάματα. 





Επί της αρχής το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν εμφάνισε απώλειες, δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για τα επί μέρους άρθρα καθώς ο Νικος Νικολόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες καταψήφισε έξι.
Συγκεκριμένα, επί της αρχής υπέρ ψήφισαν 154 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καθώς απουσίαζε η κυρία Βασιλική Κατριβάνου, η οποία όμως, με επιστολή που δεν προσμετράται, δήλωσε ότι θα ψήφιζε «ναι» σε όλα.
Κατά, ψήφισαν 140 βουλευτές της αντιπολίτευσης καθώς από την ψηφοφορία έλειπαν οι Άδωνις Γεωργιάδη, Άννα Καραμανλή, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης και Κατερίνα Μάρκου.
Σε ονομαστική ψηφοφορία μπήκαν και οκτώ άρθρα. Πρόκειται για το πρώτο άρθρο που αφορά σε συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, το δεύτερο για φορολογικά ζητήματα, το πέμπτο που αλλάζει την ρύθμιση των 100 δόσεων, το 10ο που καταργεί τους προληπτικούς ελέγχους σε πληρωμές του Δημοσίου, το 13ο για τα ανταποδοτικά τέλη των ΟΤΑ, το 14ο για τον ΑΚΑΓΕ, το 17ο για σύμβαση του ΟΣΕ με την Eurofima για προμήθεια τροχαίου υλικού και το 21ο για εμπορία οίνου.
Στα άρθρα ψήφισαν:
-ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες: «ναι» σε όλα. Εξαιρείται ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος που ψήφισε «ναι» επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 5, 10, 13 και 21
-ΝΔ: «όχι» σε όλα εκτός του 14 που είπε «ναι»
-Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων: «όχι» σε όλα
-ΠΑΣΟΚ: «όχι» σε όλα εκτός του 14 και του 17 που είπαν «ναι»
-Ποτάμι: «όχι» σε όλα εκτός από το 10 που ψήφισε «ναι».
Είναι θλιβερή ακόμα και η δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Παρασκευής 16/10/2015 από τη Βουλή:
«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, αλλά μέτρα δύσκολα. Τα ξέρατε όλα από τον Αύγουστο και τα ψηφίσατε» είπε με απύθμενη υποκρισία προς την αντιπολίτευση, λησμονώντας ότι ο ίδιος έλεγε προεκλογικά ότι μετά τις εκλογές θα διαπραγματευθεί σκληρά για να μην περάσουν οι αδικίες και οι παραλογισμοί των δανειστών.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός της Αριστεράς που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα τα καταργούσε με ένα νόμο, είπε χωρίς ίχνος ντροπής: «Δεν μπορείς να βάζεις σε όλα κόκκινες γραμμές»!
Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πλέον υποχωρήσει γονυπετής. 
Δεν προβάλει πλέον καμία αντίσταση στις απαιτήσεις των δανειστών με μοναδικό του επιχείρημα ότι τα δίνει όλα για να απομειωθεί το χρέος.
Ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε κανείς άλλος από τους Έλληνες βουλευτές δεν βρήκε μια κουβέντα να ψελλίσει για όλο αυτό τον κόσμο που 6 χρόνια τώρα δεν βρίσκει δουλειά και γυρνάει στα γραφεία του ΟΑΕΔ αναζητώντας ένα μεροκάματο να ζήσει τα παιδιά του. 
Κανείς δε βρήκε μια κουβέντα για τους Έλληνες που ρίχνουν στο... πάτωμα την αξιοπρέπειά τους με τα μάτια σκυμμένα και σέρνονται στα συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας για ένα πιάτο φαγητό.
Ξέρουμε, όταν μετακινείσαι από τη βίλα στο υπουργείο με ελικόπτερο, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις τι σημαίνει να μην έχεις να πάρεις τα φάρμακα του πατέρα σου. 
Όταν ξέχασες να δηλώσεις 1 εκατομμύριο ευρώ για τρία χρόνια είναι σχεδόν απίθανο να έχεις δει πατεράδες να ψάχνουν εικοσάλεπτα στο σούπερ μάρκετ για να πάρουν ένα μπουκάλι γάλα για τα παιδιά τους.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην πολιτική είναι η άγνοια και οι κυβερνώντες διακατέχονται από απόλυτη άγνοια κινδύνου, αφού η κοινωνική έκρηξη είναι προ των πυλών και θα είναι απρόβλεπτη. 
Με τις εθελόδουλες επιλογές Τσίπρα - Καμμένου είναι βέβαιον ότι θα γονατίσουμε κι άλλο. Θα ματώσουμε. Θα ζήσουμε ξανά την κόλαση. Όμως έφτασε η ώρα ο λαός να πάρει την τύχη στα χέρια του.  
Όλοι αυτοί οι σαλτιμπάγκοι που βρέθηκαν από τύχη, από βύσμα κι από τους κομματικούς σωλήνες στα βουλευτικά έδρανα χωρίς να έχουν δουλέψει ούτε μια ημέρα στη ζωή τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι «ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του». 


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Τα κροκοδείλια δάκρυα του Λαμπρακιστάν…




Κλαίει και οδύρεται για τη γενοκτονία των συνταξιούχων το προπαγανδιστικό ιερατείο των ληστών και δημίων!!! 
Στο πρωτοσέλιδο των «Νέων» (με το γέροντα να κλαίει και με τον τίτλο: «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν») αποτυπώνεται η μακάβρια υποκρισία των «νταβάδων» της «Ενημέρωσης» και της δημοσιογραφικής πορνείας:
Ιδιαίτερα του Συγκροτήματος το οποίο αποτελεί την πλέον μοχθηρή αιχμή της καθεστωτικής κτηνωδίας και της ευρώ-κατοχής μας…


Χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυ για τη σφαγή των συντάξεων!!!

  
Το Λαμπρακιστάν, όμως δεν ήταν εκείνο, από κοινού με όλους τους «νταβάδες» των ΜΜΕ, που αχαλίνωτα και λυσσαλέα κραύγαζαν υπέρ των Μνημονίων: Δηλαδή ΥΠΕΡ της σφαγής των συντάξεων;;; 

Το Λαμπρακιστάν δεν ήταν εκείνο, στην πρωτοπορία του «Μαύρου Συναινετικού Μετώπου» του 4ου Ράιχ (της Οικονομικής, Πολιτικής και Δημοσιογραφικής εξουσίας) που στήριζε με λύσσα το τρίτο «αριστερό» Μνημόνιο (τη γενοκτονία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων) και τρομοκρατούσε ασύστολα την ελληνική κοινωνία, καρατομώντας κάθε αντίσταση στη μνημονιακή βαρβαρότητα και τη νέα αποικιοκρατία των μαφιόζων του χρήματος;;; 

ΤΩΡΑ το Λαμπρακιστάν «κλαίει» για τον γέροντα, όταν είναι αυτό που έστρωσε το δρόμο της μνημονιακής κόλασης και άνοιξε το λάκκο της σφαγής των συντάξεων… 

Θηριώδης ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Η μακάβρια υποκρισία των ληστών και δημίων, καθώς και των δημοσιογραφικών μπράβων τους… 

Δεν είναι, όμως, μόνο ασύστολη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Είναι και αβυσσαλέα εμπορία του δράματος των θυμάτων τους… 

Είναι αυτοί που ενώ σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν, μετά κερδοσκοπούν πάνω στο δολοφονικό τους έργο… 

Είναι οι κερδοσκόποι της ΦΡΙΚΗΣ που σπέρνουν και των δακρύων που προκαλούν... 

Αυτό κάνει και το Λαμπρακιστάν: Εμπορεύεται (πουλάει) και τα δάκρυα του γέροντα!!!
 

Και δολοφόνοι και έμποροι των δακρύων από τα θύματά τους:Το αποτρόπαιο πρόσωπο της νεοταξικής κακουργίας…

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΡΕΣΑΛΤΟ"