Saxo Bank: Mια νέα παγκόσμια κρίση είναι καθοδόν


 03/11/2015 
Οι εικασίες για μια νέα επικείμενη παγκόσμια κρίση είναι αμέτρητες, εκτίμησε σε ειδική του ανάλυση  ο  Christopher Dembik, οικονομολόγος  της Saxo Bank
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι οικονομικοί κύκλοι έχουν συρρικνωθεί εξαιτίας της απελευθέρωσης της αγοράς, της γιγάντωσης του χρηματοπιστωτικού κλάδου στο σύνολο της οικονομίας, την παγκοσμιοποίηση του εμπορίου και την επιτάχυνση των κύκλων καινοτομίας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών, η οικονομία των ΗΠΑ διήλθε από τρεις περιόδους ύφεσης: το 1991, το 2001 και το 2009. Το ξέσπασμα μιας νέας κρίσης τα επόμενα χρόνια είναι αναπόφευκτο. Η πρόβλεψη αυτή βασίζεται στην παραδοχή ότι ο καπιταλισμός πλέον χαρακτηρίζεται από κύκλους που διαρκούν λιγότερο από μία δεκαετία. Και δεν υπάρχει τίποτα το θριαμβευτικό σε αυτό.
Παρακάτω παρουσιάζονται τέσσερα μακροοικονομικά σενάρια για το 2016:
Μέχρι πρόσφατα, η οικονομική κοινή γνώμη προσδοκούσε ισχυροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας εντός του 2016. Ωστόσο, μια σειρά αρνητικών αναθεωρήσεων των προβλέψεων ανάπτυξης από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς επιβεβαιώνει ότι η εν λόγω προσδοκία απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο.
Η δυναμική για την ανάπτυξη του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, ειδικά στις ΗΠΑ, συνεχίζει να αποτελεί τον κύριο παράγοντα παγκόσμιας ανάπτυξης. Επιπλέον, είναι ασθενέστερη σε σχέση με προηγούμενες περιόδους ανάκαμψης, όπως καταδεικνύει η δυνητική ανάπτυξη του ΑΕΠ, η οποία μειώθηκε στο 2% για την περίοδο 2015-2025, συγκριτικά με το 3% της περιόδου 2000-2007.
Η αδυναμία αυτής της ανάκαμψης διαφαίνεται από τη μεγάλη επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στο διεθνές εμπόριο. Η αύξηση των παγκόσμιων εισαγωγών σε επίπεδο όγκου είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σύγκριση με τα έτη 1992-2008. Οι δυσμενείς επιπτώσεις από την κρίση με τα δάνεια υψηλού κινδύνου εξακολουθούν να επηρεάζουν το παγκόσμιο γίγνεσθαι.
 Η προοπτική μιας νέας κρίσης επανέφερε στο προσκήνιο τη θεωρία της «τεράστιας απόκλισης». Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση η θεωρία δεν βρήκε εφαρμογή στην πράξη. Το 2008, το συγκεκριμένο μοντέλο αναφέρθηκε συστηματικά αλλά δεν υλοποιήθηκε, καθώς βασίζεται στην ψευδαίσθηση ότι η Ασία, και ειδικότερα η Κίνα, θα καταφέρει να πάρει τα ηνία από τα χέρια των ΗΠΑ.
Ακόμα σε δεύτερο ρόλο
Η οικονομική επιρροή του Πεκίνου αυξάνεται ολοφάνερα: το γουάν αποτελεί το τέταρτο πλέον σε διαπραγμάτευση νόμισμα παγκοσμίως, έχοντας ξεπεράσει το ιαπωνικό γιεν, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα ξεπεράσει τη βρετανική λίρα στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές πριν από το τέλος του 2016.
Η στρατηγική του «νέου Δρόμου του Μεταξιού», η οποία φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια οικονομική γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, αποτελεί έναν εξαιρετικό μοχλό για την ανάπτυξη της χώρας και την ανάληψη εκ μέρους της ηγετικού ρόλου στο διεθνές επιχειρηματικό γίγνεσθαι.
Παρ' όλα αυτά, η υπό διαμόρφωση ζώνη του γουάν δεν είναι ακόμα σε θέση να ανταγωνιστεί την ηγεμονία της τεράστιας ζώνης του δολαρίου. Οποιαδήποτε δυσμενής αναθεώρηση των προβλέψεων για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στην Ασία και το σύνολο των αναδυόμενων αγορών.
Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πιθανότητα ενός νομισματικού «μπαζούκα» στην Κίνα το α' εξάμηνο του 2016. Οι προσδοκίες για νέα μέτρα τόνωσης είναι ιδιαίτερα πιθανό να αυξηθούν τους επόμενους μήνες, καθώς η νομισματική πολιτική των δυτικών κεντρικών τραπεζών γίνεται κάθε μέρα ολοένα και πιο ασαφής.
Σε κάθε περίπτωση, η σταθεροποίηση του κινεζικού χρηματιστηρίου και η μακροοικονομική ανάπτυξη της χώρας δεν έχουν τεθεί σε προτεραιότητα, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν θα υπάρξει κάποια ανησυχητική επιδείνωση, ακόμα και αν τα αποτελέσματα είναι όντως απογοητευτικά σε σύγκριση με την περίοδο 1979-2012.
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια, καθώς και να μεταβάλει το απαιτούμενο ποσοστό ρευστών διαθεσίμων για τις τράπεζες -ένα από τα αγαπημένα εργαλεία της- προκειμένου να ανακινήσει τις πιστώσεις. Με αποθεματικά ξένου συναλλάγματος που αγγίζουν τα 3,56 τρισ. USD (στα τέλη Αυγούστου), η Κίνα διατηρεί ακόμα ένα επίπεδο ισχύος άνευ προηγουμένου.
Ταυτόχρονα με μια ήπια νομισματική πολιτική, η Κίνα θα μπορούσε να υιοθετήσει ένα κεϋνσιανό πρόγραμμα οικονομικής τόνωσης, με βάση το ήδη αναμενόμενο πρόγραμμα έκδοσης ομολόγων που είναι πιθανό να συγκεντρώσει 1 δισ. γουάν. Παρά το γεγονός ότι από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, τον Νοέμβριο του 2012, ο πρόεδρος Xi Jinping είναι διστακτικός απέναντι στο ενδεχόμενο εφαρμογής ενός μεγάλου πακέτου οικονομικής τόνωσης, και αντ' αυτού προτιμά τις μεμονωμένες ενέργειες προσαρμογής, δεν θα καταφέρει να αποφύγει αυτή την επιλογή για πολύ ακόμα αν θέλει να πετύχει τους επίσημους μακροοικονομικούς στόχους της χώρας του.
Ένα κινέζικο νομισματικό «μπαζούκα» ενδεχομένως να παρείχε κάποια προσωρινή ασφάλεια στις παγκόσμιες αγορές. Το να πιστέψουμε, όμως, ότι θα μπορούσε να σώσει την παγκόσμια οικονομία σε περίπτωση που οι ανεπτυγμένες χώρες βυθιστούν στην κρίση θα ήταν υπερβολικό.
Όλοι πίστευαν ότι η παγκόσμια οικονομία κατευθυνόταν σε βιώσιμη ανάπτυξη. Ωστόσο, ολοένα και περισσότεροι βασικοί δείκτες (ο δείκτης δευτερογενούς παραγωγής Empire Manufacturing στις ΗΠΑ, η βιομηχανική παραγωγή και το επιχειρηματικό συναίσθημα στην Ιαπωνία, το ΑΕΠ στον Καναδά, οι τιμές του χαλκού, κ.λπ.) εγείρουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας παγκόσμιας ύφεσης.
Οι αναδυόμενες αγορές είναι οι πρώτες που θα την υποστούν. Η Βραζιλία άνοιξε τον δρόμο και η Τουρκία είναι πιθανόν η επόμενη στη σειρά. Ο αυξανόμενος κίνδυνος μιας ύφεσης λογικά θα εντείνει τις πιέσεις προς τις κεντρικές τράπεζες να συνεχίσουν να παρέχουν ρευστότητα στην αγορά.
Το τέλος των νομισματικών πολιτικών
Η πιθανή ανακοίνωση αρνητικών επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα εκληφθεί ως μια απελπισμένη ενέργεια με τεράστιες αρνητικές συνέπειες, καθώς τα επιτόκια υπό του μηδενός θα εντείνουν τις χρηματοοικονομικές στρεβλώσεις. Μια τέτοια κίνηση θα τόνιζε ότι είναι αδύνατον να διαφύγουμε από νομισματικές πολιτικές χαλάρωσης.
Η απερισκεψία αυτή θα διαρκέσει όσο και η αξιοπιστία των κεντρικών τραπεζών. Αλλά η εν λόγω αξιοπιστία έχει ήδη πληγεί, ειδικά μετά την απροσδόκητη απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας, νωρίτερα εντός του έτους, να αποσύρει την ελάχιστη συναλλαγματική ισοτιμία του ελβετικού φράγκου, αλλά και τον δισταγμό της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, κατά τη συνέντευξη τύπου στις 17 Σεπτεμβρίου.
Είναι απλώς θέμα χρόνου προτού οι αγορές συνειδητοποιήσουν ότι τα όρια της νομισματικής πολιτικής έχουν εξαντληθεί.
Η κρίση που δεν τελείωσε ποτέ
Η αδυναμία που χαρακτηρίζει την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα είναι εν μέρει αποτέλεσμα της απουσίας μιας πραγματικής κάθαρσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος το 2008. Έχει γίνει αδιανόητο να αφήσουμε ολόκληρα τμήματα του συστήματος να καταρρεύσουν, και ο χαρακτηρισμός ορισμένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ως «συστημικά» εντάσσεται σε αυτή τη λογική.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής που επιδιώκουν να διατηρήσουν στη ζωή μη υγιή οικονομικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κάνουν λάθος. Η ουσία του καπιταλισμού έγκειται ακριβώς στη διαδικασία της δημιουργικής καταστροφής. Όσες εταιρείες αδυνατούν να καινοτομήσουν όταν έρχονται αντιμέτωπες με νέους ανταγωνιστές ή αναλαμβάνουν δυσανάλογους χρηματοοικονομικούς κινδύνους, οφείλουν να υποστούν τις συνέπειες.
Το 2008, οι δημόσιες αρχές αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη του κοινωνικού κόστους από τα εκτεταμένα  περιστατικά πτώχευσης. Ωστόσο, παρά τον ρόλο τους ως «δανειστές ύστατης ανάγκης», τα κράτη δεν μπόρεσαν να αποφύγουν το μαζικό κύμα ανεργίας.
Με την άρνησή τους να μεταρρυθμίσουν το σύστημα, έθεσαν σε κίνδυνο τις προοπτικές μιας βιώσιμης επανόδου σε ρυθμούς ανάπτυξης, και αυτό εξαιτίας του υπερβολικού χρέους. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ετών, το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 57 δισ. USD - ένα ποσό σχεδόν ισοδύναμο με το παγκόσμιο ΑΕΠ. Αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι μια οδός διαφυγής από την κρίση. Αντιθέτως, βρισκόμαστε στο χείλος μιας νέας χρηματοοικονομικής καταστροφής.

http://www.drachmi5.gr/


Ένας νέος Πάγκαλος γεννιέται

3-11-2015 

Μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση ο 

Νίκος Φίλης

Ένας νέος Πάγκαλος γεννιέται - Μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση ο Νίκος Φίλης
Μερικές φορές είναι καλύτερα να... τρως παρά να μιλάς. Το βασικό μειονέκτημα στην πολιτική είναι η αδολεσχία, η ακατάσχετη φλυαρία, σύνδρομο από το οποίο χαρακτηρίστηκε και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος - Μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του για τη γενοκτονία των Ποντίων το Μαξίμου παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Παιδείας και αντιλαμβάνεται ότι έχει να αντιμετωπίσει μια «πυρηνική βόμβα» που ακούει στο όνομα Νίκος Φίλης...
Μέσα σε λίγους μήνες ο κ. Φίλης κατάφερε να γίνει ο πιο πολυσυζητημένος υπουργός του Τσίπρα εκθέτωντας τόσο τον ίδιο όσο και το φιλολαϊκό προφίλ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο έχουν φτάσει στο σημείο να τρέμουν με το τι θα πει ο υπουργός Παιδείας, όπως ακριβώς συνέβαινε στο παρελθόν με τον Πάγκαλο επί ΠΑΣΟΚ. 
Ο κ. Φίλης αφού «ταλαιπώρησε» την επικαιρότητα και την ειδησεογραφία με δήθεν ισοδύναμα που θα έβρισκε η κυβέρνηση για να αποφευχθεί το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, τελικά προχώρησε στην εισαγωγή του φόρου και ακόμα ψάχνει τα ισοδύναμα.
Η πρώτη δυσαρέσκεια του μεγάρου Μαξίμου για τον Φίλη ήρθε μετά τις περίφημες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας ο οποίος χαρακτήρισε "πενταροδεκάρες" το επιπλέον κόστος που θα πληρώσουν οι γονείς λόγω της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Η δήλωση προκάλεσε αμηχανία στο πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ έγινε λόγος για "κυβερνητικό αυτογκόλ" την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρούσε να εξηγήσει τους λόγους που την αναγκάζουν να επιβάλει αυτό το μέτρο.
Ο κ. Φίλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά για το θέμα:
«Η υποχρέωση της πολιτείας είναι να διασφαλίσει το δικαίωμα της μόρφωσης σε όλα τα παιδιά, που σημαίνει να ανορθώσει, να αναβαθμίσει το δημόσιο σχολείο. Εκεί θα κριθούμε και όχι στις πενταροδεκάρες του 5% ή του 13%».
Ωστόσο ο υπουργός Παιδείας παρά τον σάλο που δημιούργησε η δήλωσή του αυτή προχώρησε ένα βήμα περισσότερο λέγοντας λίγη ώρα αργότερα:
«Είναι μαι σεβαστή επιλογή όσων θέλουν να πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία. Η επιλογή για τα ιδιωτικά σχολεία έχει ένα κόστος, αυτό δεν μπορεί να το συμμεριστεί η πολιτεία, είναι κόστος που αναλαμβάνει η οικογένεια».
Το ΦΠΑ και το μοσχάρι
Χωρίς να έχει αντιληφθεί την κακή ατμόασφαιρα που δημιούργησαν οι δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στον Real FM επέμεινε πως τα ιδιωτικά σχολεία αποτελούν επιλογή των οικογενειών: «Όσοι θέλουν με δική τους ευθύνη, γιατί μπορούν, ας στέλνουν τα παιδιά τους στο φθηνότερο ή ακριβότερο ιδιωτικό σχολείο», είπε συγκεκριμένα, ενώ ερωτηθείς τι θα διάλεγε ανάμεσα στο 23% ΦΠΑ και στο 0% αλλά με πολλά ισοδύναμα απάντησε: «Αν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες, προφανώς το 23%. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα να πληρώνουν όλοι οι πολίτες 23% ΦΠΑ στο κρέας για να μην φορολογηθεί μία οικογένεια που στέλνει το παιδί της στο ιδιωτικό».
Η παραπάνω δήλωσή του άναψε ακόμα μεγαλύτερες φωτιές, ενώ το ποτήρι ξεχείλησε όταν ο κ. Φίλης τοποθέτησε τον Αλέξη Τσίπρα στους έυπορους πολίτες.
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο απάντησε: «Ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Έχει με βάση τη φορολογική του δήλωση 70.000 με 80.000 ειδόσημα το χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του. Φτωχός είναι;».
Πλέον μετά τις δηλώσεις του για την γενοκτονία των Ποντίων, στο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί ότι ένας «νέος Πάγκαλος γεννήθηκε» και όπως αποδείχθηκε ιστορικά, ένας «Πάγκαλος» δύσκολα φεύγει από τη μέση... 
http://www.newsbomb.gr/

Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ 210 ΧΛΜ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ


Ρωσικές και συριακές δυνάμεις περικύκλωσαν και αποτέφρωσαν τους ισλαμιστές σε Λαττάκεια - Χαλέπι - 
Προσοχή: Σκληρές εικόνες 

3-11-2015

Embedded image permalink

Embedded image permalink


του Βασίλη Καπούλα

Ρωσικά μαχητικά αποτέφρωσαν κυριολεκτικά τους ισλαμιστές σε Λαττάκεια, Χάμα, Darra, Deir el-Zor όπως θα δείτε και στις εικόνες παρακάτω, καθώς καταστράφηκαν διοικητήρια των ισλαμιστών με 24 τρομοκράτες μέσα, μια αυτοκινητοπομπή 40 οχημάτων του ISIS με κατεύθυνση τη Salma.   Ακόμη 40 τρομοκράτες σκοτώθηκαν σe Tadmour, al Bayarat και άλλοι 10 σε Rahoum, Um Sharshouh ενώ ανακοινώθηκε πως ο συριακός Στρατός απέκτησε τον έλεγχο σε 210 χλμ εδάφους στο Χαλέπι.   SU-24 βομβάρδισαν στόχους των ισλαμιστών με βόμβες BETAB-500 bunker buster σύμφωνα με ενημέρωση από το ρωσικό ΥΠ.ΑΜ ενώ τα ρωσικά μαχητικά έχουν πραγματοποιήσει 1,631 εξόδους και κατέστρεψαν 2,084 στόχους του ISIL και της Nusra Front στη Συρία από την αρχή των επιχειρήσεων!   Καταστράφηκαν 287 διοικητικά κέντρα των τρομοκρατών, 155 αποθήκες καυσίμων και οπλισμού, 52 στρατόπεδα εκπαίδευσης και 40 εργοστάσια παρασκευής ρουκετών και βομβών.   Ο "Army of Islam"θρηνεί 80 ισλαμιστές του που σκοτώθηκαν στις μάχες στο νότιο Χαλέπι ενώ ο συριακός Στρατός έχει ανακτήσει τον έλεγχο σε 210 χλμ εδάφους και κινείται προς τον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο Χαλέπι-Δαμασκός με τις ιρανικές δυνάμεις να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις μάχες αυτές συνεπικουρούμενες από την πρόσφατη ανάπτυξη της Χεζμπολάχ και τις αεροπορικές επιδρομές των ρωσικών δυνάμεων.   Η οργή ξεχειλίζει καθώς η περιφορά των Αλαουιτών σε κλουβιά και το γεγονός πως ο ISIS συνεχίζει τις θηριωδίες βάζοντας μικρά παιδιά να παίζουν με το κεφάλι στρατιώτη απλά εξόργισαν...   Tέλος, η Ρωσία ανακοίνωσε πως έστειλε 100 τόνους αλεύρι στο Συριακό λαό.

Embedded image permalinkEmbedded image permalink
Embedded image permalink


Ένωνε και βασίλευε

3-11-2015

Άρχισαν τα όργανα για το Ομοσπονδιακό Κράτος της Κύπρου - Η Ε.Ε κάνει τα χατίρια στον Ερντογάν διότι μυρίστηκε πλούτο. 

Ουδέν σχόλιο από την Ε.Ε δεν έγινε όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν καταπατώντας το διεθνές δίκαιο εγκαινίασε τον αγωγό μεταφοράς ιδιωτικού νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα αλλά αμέσως μετά την μεγάλη εκλογική νίκη του κόμματος του Ερντογάν η Ε.Ε θυμήθηκε ότι όλη η Κύπρος πρέπει να γίνει ένα Ομοσπονδιακό Κράτος για μια ευρωπαϊκή πορεία. 
Την πρόταση την έκανε ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τόνισε ότι η "επανένωση" της Κύπρου μπορεί να κάνει το νησί ένα κράτος πρότυπο για ολόκληρη την πολυτάραχη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Όλο και πιο ανατολικά βάζει το σύνορο της η Ε.Ε που σε λίγο,, όπως πάει, θα το φτάσει στο Ισραήλ.
Ο δρόμος και για το ψευδοκράτος να ενταχθεί στην Ε.Ε είναι ανοιχτός αρκεί Κύπρος και ψευδοκράτος να δώσουν τα χέρια για μια ταχεία επίτευξη πολιτικής συμφωνίας. 
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία, ο κ. Σούλτς απηύθυνε έκκληση στους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να αδράξουν τη στιγμή και να κάνουν οποιασδήποτε προσπάθεια για την ταχεία επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για την "επανένωση της Κύπρου".
Ο κ. Σουλτς μίλησε για "επανένωση" λες και το κατεχόμενο κομμάτι του νησιού διαιρέθηκε από πάνω του και όχι από πολεμική εισβολή της Τουρκίας. 
"Είμαι αισιόδοξος ότι με τη γνήσια καλή θέληση και των δύο ηγετών, και τη σταθερή υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών της Κύπρου είναι εφικτό να έχουμε μια ιστορία επιτυχίας στην Κύπρο. Μια επανενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρος, που θα βασίζεται στις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η Ε.Ε, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για ένα λαμπρό μέλλον ευημερίας για όλους τους Ευρωπαίους Κύπριους πολίτες." 
Είναι πραγματική απίστευτη η τακτική της Ε.Ε όταν θέλει να υποστηρίξει τα συμφέροντά της ειδικά τώρα που ξεκίνησαν ξανά οι συζητήσεις για το ενταξιακό πρόγραμμα στην Ε.Ε της Τουρκίας. Η Ε.Ε θέλει να δημιουργήσει Ομοσπονδιακό Κράτος στην Κύπρο και παράλληλα έδωσε λυσσαλέο πόλεμο για να κομματιάσει το κράτος της Γιουγκοσλαβίας σε έξι κράτη. Εκεί το ενωμένο κράτος δεν βόλευε την απολυταρχία της Ε.Ε, στην Κύπρο όμως βολεύει.
Η Ε.Ε δεν έχει σκοπό ποτέ την ειρήνευση και την ευημερία μιας περιοχής αντιθέτως όπου θέλει διαιρεί και όπου θέλει "επανενώνει" όταν έχει στόχο να προχωρήσουν οι επενδύσεις που θα τις αποφέρουν κέρδη από τον δημόσιο πλούτο των χωρών. 
Με την ισχυροποίηση του Ερντογάν και με το προσφυγικό να είναι χέρια του Τούρκου ηγέτη δεν είναι καθόλου τυχαίο το μήνυμα Σουλτς προς την Λευκωσία. Η Τουρκία μπαίνει στο παιχνίδι της Μεσογείου με όλα τα όπλα στα χέρια και ένα Ομοσπονδιακό Κράτος της Κύπρου είναι κάτι που θα κάνει τον Τούρκο ηγέτη πολύ χαρούμενο και την Ε.Ε πιο εξαπλωμένη με ισχυρό συνεταίρο την Τουρκία.  
Ήξερε ο Ερντογάν όταν έλεγε στους Κύπριους να μην αντιδρούν για τον νερό που μεταφέρει στην τουρκική πλευρά του νησιού γιατί αν θέλουν μπορεί αυτός να τους προμηθεύσει όσο χρειάζονται. Ήξερε και ο Ακιντζί όταν πρότεινε πως ο αγωγός φυσικού αεριού στα κοιτάσματα της Κύπρου θα ήταν σωστό και οικονομικότερο να περνούν από την Τουρκία για να φτάνει στην Ευρώπη. Μοιράζουν, πουλούν, αρπάζουν, μεταφέρουν,χρεοκοπούν, κομματιάζουν, "επανενώνουν" όποτε θέλουν, όπου θέλουν και κανείς δεν αντιστέκεται. 
Μένει να αιωρείται πάνω από τις συνθήκες του ΟΗΕ και της Ε.Ε το διάγγελμα του προέδρου της Κύπρου, Τάσσου Παπαδόπουλου, στις 7 Απριλίου του 2014: 
"Παρέλαβα Κράτος διεθνῶς ἀναγνωρισμένο. Δὲν θὰ παραδώσω «Κοινότητα» χωρὶς δικαίωμα λόγου διεθνῶς καὶ σὲ ἀναζήτηση κηδεμόνα. Καὶ ὅλα αὐτὰ ἔναντι κενῶν, παραπλανητικῶν, δῆθεν, προσδοκιῶν. Ἔναντι τῆς ἀνεδαφικῆς ψευδαίσθησης ὅτι ἡ Τουρκία θὰ τηρήσει τὶς δεσμεύσεις της".

http://www.stontoixo.com/

Φίλης: Η αυθάδεια της Ρεπούση σε νέα συσκευασία…

ΤΡΊΤΗ, 3 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2015


 
Χατζηνικολαου: Άλλα λέγατε πριν δυο χρόνια... 
Φίλης: Τότε ήμασταν αντιπολίτευση...
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστόν, ότι υπήρξε και παραμένει το φυτώριο των ποικίλων, επιδοτούμενων εθνομηδενιστών και των «επαγγελματιών» …αναμορφωτών της ελληνικής ιστορίας. Στο χώρο αυτόν άνθισαν όλα τα λουλούδια, ιδιαίτερα αυτά που τα «λίπανε» η κοπριά (χρήμα) του Σόρος… 
Η Ρεπούση ήταν ένα από αυτά τα «λουλούδια»:

Η πρωτοπόρα της επαγγελματικής …αναδιατύπωσης της Ιστορίας και η παραγωγός των λεκτικών ευρημάτων αυτής της «αναδιατύπωσης»: Ο «συνωστισμός» το πλέον ηχηρό και δόλιο λεκτικό «εύρημα»… 

Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση ο εθνομηδενισμός αρχίζει να γίνεται καθεστώς: Από παντού ξεπηδούν τα διατεταγμένα «στρατιωτάκια» του Σόρος, σε όλες τις πολυεδρικές διαστάσεις της νεοταξικής, πολυπολιτισμικής ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ… 

Ο Φίλης, ο νέος ακατάρτιστος (θεωρητικά, ιστορικά, πολιτικά κ.λπ), «αριστερός» υπουργός Παιδείας, φιλοδοξεί να ξεπεράσει την Ρεπούση. 

Αποφάνθηκε, με το στόμφο του ημιμαθή, στον «Ενικό»: 
http://www.enikos.gr/politics/350005,Filhs-Anagnwrizoyme-ton-pono-twn-Pontiwn-alla-den-htan-genoktonia-BINTEO.html 

«Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια». 

Κομπάζει για απόψεις πολλών «ιστορικών» δίχως να μας αναφέρει έναν. Μήπως νοερά αναφέρεται στην Ρεπούση, στο Λιάκο και άλλους της Σχολής Σόρος; Μήπως γνωρίζει ο «αριστερός» Φίλης την άποψη του μαρξιστή ιστορικού Σβορώνου; 

Η κουτοπονηριά, όμως, του Φίλη συνίσταται στην ταχυδακτυλουργία: «Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας». 

Παίζει με τις λέξεις ο κουτοπόνηρος ραγιάς. Δεν μας λέει και εμάς σε τι διαφέρει η «αιματηρή εθνοκάθαρση» από «το φαινόμενο της γενοκτονίας»; 

Τη μία τη βαπτίζει «αιματηρή πράξη» και τη γενοκτονία «φαινόμενο»: Οι ταχυδακτυλουργίες ενός παρλαπίπα, ο οποίος ζήλεψε τη …διατεταγμένη δόξα της Ρεπούση. 

Του αφιερώνουμε, λοιπόν, το παρακάτω κείμενο. Είναι γραμμένο το Μάιο του 2012 και βρίσκεται ΕΔΩ: 
http://resaltomag.blogspot.gr/2012/05/blog-post_20.html
 

Ρεπούση: Η βέβηλη πράξη της νεοταξικής σατραπείας… 

 

"Και θα ήταν ακόμα καλύτερα, αν αυτή η Μνήμη χαραζόταν όχι μόνο στων Ελλήνων το νου, αλλά και του κόσμου όλου, προπάντων των μεγάλων, που δε θυμούνται, δε βλέπουν, δεν ακούνε τίποτα για πάμπολλα τερατώδη εγκλήματα απέναντι στο ανθρώπινο γένος -εγκλήματα όχι μόνο παλιά μα και πρόσφατα και νωπά και ζέοντα- εγκλήματα που, μένοντας ατιμώρητα κι αμνημόνευτα, γεννούν άλλα, κι άλλα, κι άλλα, και αποτελούν το άριστο φροντιστήριο της Μεγάλης των Κακούργων Σχολής" 
(Μάριος Πλωρίτης: Ξένοι προς το ανθρώπινο είδος, εφημερίδα ΒΗΜΑ, 4-10-1981). 

Ένα από τα στυγερότερα ιστορικά εγκλήματα της «Μεγάλης των Κακούργων Σχολής» είναι η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ποντίων… 

Η ιστορία έχει τελεσίδικα αποφανθεί για αυτό το φρικώδες έγκλημα της κεμαλικής θηριωδίας. Άπειρα είναι τα ιστορικά ντοκουμέντα και το φιλμαρισμένο υλικό της γενοκτονίας των Ποντίων… 


Εδώ, απλώς θα στηλιτεύσουμε τη μικρόψυχη εθνομηδενίστρια, την υπάλληλο των ιδρυμάτων του Σόρος, η οποία από φιλόλογος, μάς ποζάρει σαν ιστορική αυθεντία: Τη διαβόητη Ρεπούση. 

Αυτή λοιπόν η κυρία ΟΧΙ μόνο δεν αναγνωρίζει την Ιστορία, όχι μόνο αναδιατυπώνει και πλαστογραφεί (χωρίς καν να είναι ιστορικός) την ιστορία, σύμφωνα με τα σοφιστικά κελεύσματα της Νέας Τάξης και των χρηματιστηριακών αφεντικών της (με το αζημίωτο), αλλά ΒΕΒΗΛΩΝΕΙ και τη Μνήμη των θυμάτων της «Μεγάλης των Κακούργων Σχολής»: Της κεμαλικής κακουργίας… 

ΒΕΒΗΛΩΝΕΙ, με αυθάδεια ασυνήθιστη (την αυθάδεια των έμμισθων δωσίλογων), ακόμα και τα ίδια τα δικά της καθεστωτικά ήθη και έθιμα: Το Κοινοβούλιο. 

«Προκλητική, ασεβής και κυρίως αμετανόητη αρνητής, η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Ρεπούση – τα κατάφεραν οι εχθροί των Ποντίων, εύγε Φώτη Κουβέλη- εκπρόσωπος των αναθεωρητών της ελληνικής ιστορίας, εμφανίστηκε χθες στη βουλή! 

Τι έκανε η γνωστή συγγραφέας του βιβλίου ιστορίας του ….’συνωστιμού’; 
Αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα, μόλις ο πρόεδρος της βουλής ζήτησε από τους 300 βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι και να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τα γενοκτονημένα θύματα του Τουρκικού φασισμού! 
Υπάρχουν φωτογραφίες που κατέγραψαν λεπτό προς λεπτό την ιταμή πρόκληση! 
Υπάρχουν μαρτυρίες δημοσιογράφων που επιβεβαιώνουν το προκλητικό γεγονός!»
 



Όπως ήδη έχουμε υπογραμμίσει, «σε άλλες εποχές, όπου υπήρχαν έστω και ψήγματα εθνικής και κοινωνικής ευαισθησίας, θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες με την προκλητικότητα αυτής της αυθάδους κυρίας. Σήμερα δεν ιδρώνει το αυτί κανενός και το χειρότερο: Αυτή η κυρία του εθνομηδενιστικού σκότους επιβραβεύεται…». 

Και μόνο η στάση αυτής της «επαγγελματίας» του εθνομηδενισμού, καθώς και η στάση ΟΧΙ μόνο του κόμματός της (σφηκοφωλιά νεοταξικών γενίτσαρων), αλλά και όλων των άλλων κομμάτων, δείχνει περίτρανα τη δραματική κατάπτωση της πολιτικής μας ζωής, τη φασίζουσα ισοπέδωση κάθε πολιτικής και ηθικής αξίας, την παρακμιακή αποσύνθεση του καθεστώτος και το ολοκληρωτικό του ΨΕΥΔΟΣ…

http://resaltomag.blogspot.gr/

Ηθικά πλεονεκτήματα..


   
       Όχι πείτε.
     Πού ακριβώς στο διπλανό tweet της Ζωής υπάρχει μία ανακρίβεια, κάτι που δεν είναι αλήθεια;

     Το μόνο που δεν ταιριάζει είναι η τελευταία
λεξούλα: ''ντροπή''.
     Γιατί ''ντροπή'' Ζωή μας;
     Οι άνθρωποι, το παραδέχονται: χάσανε!
     Σκουρλέτης:  "Χάσαμε δυστυχώς τη μάχη για το δημόσιο χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ"
     Ξανθός:  "Χάσαμε τελικά τη μάχη για τα φαρμακεία|

     Σταθάκης: "Χάσαμε δυστυχώς τη μάχη για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας"
     Τσαλακώτος: "Χασαμε τη μαχη για τις διοικησεις των Τραπεζων".

     Τί έπρεπε δηλαδή; Να παραιτηθούνε; Να κάνουν χαρακίρι; Να φερθούν σαν  άντρες; (το blog είναι της αντρικής σχολής. Ψευταρά ζεις, εσύ μας οδηγείς!)
     Αυτοί έχουν το ηθικό πλεονέκτημα να δηλώνουν αριστεροί.
     Τί νομίζεις; Ότι αριστερή είσαι εσύ που στην πρώτη δυσκολία τα βρόντηξες, και τρέχεις τώρα στα εξωτερικά, κι όλο και κάτι παρλαπίπες λες για το ''χρέος'', που είναι τάχα απεχθές και επονείδιστο και άλλα τέτοια  αναρχικά;

     Αυτοί ρε, είναι ηθικοί πλεονέκτες.
     Τα εκατομμύρια που έχουν και κρύβουν είναι αριστερά και τίμια.
     Τα νερά που δεν πληρώνουν είναι για αριστερές πισίνες.
     Οι κωλοτούμπες που κάνουν είναι προς τ' αριστερά.
     Το μνημόνιο το τρίτο το μακρύτερο δεν είναι μνημόνιο, είναι αριστερή συμφωνία.
     Ακόμη κι ο πρωθυπουργός απ΄ το αριστερό μάτι δακρύζει από το βήμα της Βουλής όταν μιλάει για τους πρόσφυγες. Το άλλο, το δεξί, είναι στεγνό και σιδερόφραχτο.

     Η  ''ντροπή'',  Ζωή μας, είναι για τους ανθρώπους.
     Αυτοί, Ζωή μας, δεν είναι άνθρωποι, είναι ηθικοί τύπου ΤΣΙΡΙΖΑ.
     Αυτοί έχουν το ηθικό πλεονέκτημα να μην κόβεται η πέτσα τους.
     Αυτοί μπορούν να ξεχνάνε να δηλώνουν εκ παραδρομής κάτι εκατομμύρια και να κάνουν μετά καινούργιες δηλώσεις ''πόθεν έσχες'', και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
     Ο λαός επειδή δεν μπορεί να πληρώνει τα δάνειά του, γιατί του ανέτρεψαν όλη την ζωή, γιατί βρέθηκε άνεργος, γιατί του μειώθηκε ο μισθός, γιατί αυξήθηκαν τα χαράτσια και οι φόροι, θα πρέπει να χάσει τα σπίτια του.

     Γιατί αυτοί είναι ηθικοί πλεονέκτες!
     ΗΘΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ!

     Και ο λαός, Ζωή μας, είχε ηθικό πλεονέκτημα.
     Είχε, αλλά τό 'χασε. Στις 20 Σεπτεμβρίου.
     Τώρα έχει μία κυβέρνηση ηθικών προδοτών,
     ..και μία αντιπολίτευση ανήθικων πολιτικών εγκληματιών.

     Έτσι είναι.
     Ο λαός τά 'κανε,
     ..ο λαός να τα ξεκάνει!..
   

Τσίπρας: Συνέπεια και ειλικρίνεια

"Σκοτώνουν" και την Ελληνική Ζυθοποιία!

Οι άπληστοι τοκογλύφοι της Ε.Ε. διατάζουν και τα εγχώρια τσιράκια τους εκτελούν, ψηφίζοντας "ναι σε όλα" χωρίς ντροπή...

Αύξηση εξοντωτικής φορολογίας στις Ελληνικές μικροζυθοποιίες που ελέγχουν το 16% της αγοράς στη χώρα μας. Σταθερό χαμηλό καθεστώς στις πολυεθνικές Haineken και Carlsberg που ελέγχουν το...
84%.
Οι άπληστοι τοκογλύφοι της Ε.Ε. διατάζουν και τα εγχώρια τσιράκια τους εκτελούν, ψηφίζοντας "ναι σε όλα" χωρίς ντροπή.

ΝΕΑ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

3 ηγέτες των τρομοκρατών σκοτώθηκαν στο Χαλέπι…

Ο στρατός απελευθέρωσε και την Al-Hadher και άλλα 13 χωριά και πόλεις στο Νότο Χαλεπίου το 48ωρο.
Ashraf al-Jumaa Mhayer με την κωδική ονομασία Abu_Suheil
Ashraf al-Jumaa Mhayer με την κωδική ονομασία Abu_Suheil
Ο συριακός στρατός και η Hezbollah απελευθέρωσαν τη στρατηγικής σημασίας περιοχή Al-Hadher στα νότια του Χαλεπίου σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες τρομοκράτες.Νωρίτερα σήμερα πηγές ανέφεραν ότι συριακός στρατός,Μονάδες Εθνικής Άμυνας και Hezbollah με μαζική επιχείρηση απώθησαν τις τρομοκρατικές οργανώσεις από τα σύνορα των επαρχιών Χαλεπίου Χάμα και έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την στρατηγικής σημασίας ορεινή περιοχή Ahad.Οι τρομοκράτες υπέστησαν βαρύτατες απώλειες.Παράλληλα με την προέλαση των επίγειων δυνάμεων συριακά και ρωσικά μαχητικά επιτέλεσαν πολυάριθμες εξόδους και σφυροκόπησαν σκληρά τις γραμμές άμυνας των τρομοκρατών.
Οι τρομοκρατικές οργανώσεις αναγνώρισαν το θάνατο τουλάχιστον 3 ανώτερων διοικητών τους από τα χτυπήματα της συριακής αεροπορίας εναντίον των θέσεων των τακφιριστών στην επαρχία ΧαλεπίουΤα τρομοκρατικά δίκτυα παραδέχονται στις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σκοτώθηκε ο Mua’az Abu al-Sham, ο στρατιωτικός διοικητής της οργάνωσης « al-Tawhid Sraya και al-Jihad » που έχει διασύνδεση με την Jabhat al-Nosra.
3 ηγέτες των τρομοκρατών σκοτώθηκαν στο Χαλέπι2
Ο επιχειρησιακός επικεφαλής μιας άλλης τρομοκρατικής φράξιας της Ahrar al-Sham ο Abu Adam όπως καi o στρατιωτικός διοικητής της ίδιας οργάνωσης ο Ashraf al-Jumaa Mhayer με την κωδική ονομασία Abu_Suheil ομοίως ταυτοποιήθηκαν μεταξύ των νεκρών σύμφωνα με τα φιλοτζιχαντιστικά μέσα.Ο συριακός στρατός εντατικοποίησε τις επιθέσεις του μεγάλης κλίμακας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιφέρεια του Χαλεπίου.
3 ηγέτες των τρομοκρατών σκοτώθηκαν στο Χαλέπι3
Ο επιχειρησιακός επικεφαλής μιας άλλης τρομοκρατικής φράξιας της Ahrar al-Sham ο Abu Adam ή Ahmed
Ο επιχειρησιακός επικεφαλής μιας άλλης τρομοκρατικής φράξιας της Ahrar al-Sham ο Abu Adam ή Ahmed
Πηγές της Battlefield πληροφορούσαν νωρίς σήμερα ότι η πλειοψηφία των θέσεων των αντιπάλων του συριακού στρατού και κυρίως της ISIS έγιναν το αντικείμενο εκτεταμένης κλίμακας επιθέσεων του συριακού στρατού των Μονάδων Εθνικής Άμυνας και της στο Βόρειο.Ανατολικό και ΝΑ Χαλέπι.Ο στρατός ισοπέδωσε τους προμαχώνες των τρομοκρατών σε Hreitan, al-Shamir και Talat al-Shawaya στο Βόρειο Χαλέπι.Δεκάδες τρομοκράτες τακφιριστές σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στις βίαιες συγκρούσεις με το στρατό.
Οι θέσεις των τρομοκρατών σε al-Hader, Kifr Halab, Khalsah, Cheikh Ahmad, al-Muqbila, al-Muflisa και Deir Hafer στα ανατολικά και στη ΝΑ πλευρά του Χαλεπίου μαζικά δέχθηκαν επίθεση από το συριακό στρατό και τους συμμάχους του αναφέρουν οι πηγές.Πρόσθεσαν ότι υπάρχουν αναφορές για μαζική καταστροφή των θέσεων των τρομοκρατών οιν οποίοι έχουν βαρύτατες απώλειες μετά τις επιχειρήσεις που διεξήγαγε ο συριακός στρατός στις προαναφερθείσες τοποθεσίες. Οι μαχητές ισλαμιστές στα Α και ΝΑ της πόλης του Χαλεπίου στοχεύθηκαν από ρωσικές και συριακές αεροπορικές δυνάμεις πριν ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση του συριακού στρατού.Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε 13 πόλεις και χωριά στην επαρχία του Χαλεπίου το Σαββατοκύριακο. 02/11/15
3 ηγέτες των τρομοκρατών σκοτώθηκαν στο Χαλέπι5
Σε twitter αναφέρεται ότι ο Ισλαμικός Στρατός θρηνεί 80 από τους μαχητές του που σκοτώθηκαν στο μέτωπο του Χαλεπίου. FARS 2/10/15
Ισλαμιστές νεκροί σε δρόμο προς το πολιορκημένο Χαλέπι
3 ηγέτες των τρομοκρατών σκοτώθηκαν στο Χαλέπι6
dimpenews
http://hellasforce.com/

Το παιχνίδι τώρα ξεκινά



Του Γιάννη Λαζάρου

3-11-2015

Όταν τελειώσει κι αυτό το πείραμα της ξεφτίλας και του βασανισμού ενός λαού εις το όνομα των κερδών, εσύ να μην ξεχάσεις. Μόνο οι μνήμες για αυτές τις ημέρες μπορούν να σε κρατήσουν άνθρωπο για τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν. 
Κράτα καλά στο μυαλό σου όλες τις φάτσες που έχεις δει να σε τρομοκρατούν. Δημοσιογράφους, "καλλιτέχνες", δημάρχους, βουλευτές, γείτονες και οικείους. Κράτα καλά στο μυαλό σου το βλέμμα τους την ώρα που τους είπαν ότι μπορεί να χάσουν φράγκα. Την ώρα που φώναξαν "Πάει η Ελλάδα μας" όταν σταμάτησε το σίγουρο να πέφτει στις τσέπες τους. Μην ξεχάσεις ότι αυτοί είχαν πουλήσει την Ελλάδα πολύ πριν μπουν μέσα Γερμανοί, Γάλλοι και ΔΝΤδες στην χώρα.
Μην ξεχάσεις ούτε λεπτό τις απειλές κατά της ζωής της δικής σου και των παιδιών σου τώρα που τολμάς και πάλι να μη σκύψεις το κεφάλι. Αν κρατήσεις μόνο αυτό έχεις την πραγματική ελπίδα, και όχι την συριζαίικη, να τραβήξεις μέχρι τέλους με πάθος το άγριο κουπί που αναγκαστικά θα πρέπει να τραβήξεις, διότι αυτό το παιχνίδι είναι κομμένο και ραμμένο μόνο για υπόδουλους και όχι για νοήμονες.  Εσύ το κουπί θα το τραβήξεις όπως το τραβούσες δεκαετίες τώρα και κανείς τους ποτέ δεν είχε αναρωτηθεί γιατί ακόμα κι αν ήσουν χορτάτος σε έκαιγε το δίκαιο, η ελευθερία και η αξιοπρέπεια αυτής της χώρας. Ακόμα κι αυτών των λιγδιασμένων που φωνάζουν ΝΑΙ σαν ξελιγωμένες χήρες στο κρεββάτι.
Πολύ καλά έκαναν και έκλεισαν συγχρονισμένα τον κλοιό στο πόπολο φιλοευρωπαίοι κυβερνητικοί και ευρωτσολιάδες. Στην αναμπουμπούλα δεν χαίρεται μόνο ο λύκος, αποκαλύπτονται και τα πρόβατα που άνοιξαν τις πόρτες του μαντριού για να μπουν οι λύκοι μέσα. Καλύπτουν το αίμα της σφαγής με το κωλόπανο της Ε.Ε και φωνάζουν "ΝΑΙ φάτε ζωντανούς τους πούστηδες που αντιστέκονται". Τα απέναντι ραγιαδόσκυλα φωνάζουν "ΟΧΙ ελευθερία αλλά μάντρωμα με φιλανθρωπικά αισθήματα". 
Ανάμεσά τους τα μαύρα πρόβατα που χρεοκόπησαν τις ζωές τους εδώ και 5 χρόνια για να σωθεί ο καριόλης του ΝΑΙ και να έχει δικαίωμα ο κεκαλυμένος ευρωτσολιάς του ΟΧΙ να κάνει επανάσταση του κώλου. Του ευρωκώλου. Να ζητά διαπραγμάτευση με τα καθίκια της Ε.Ε.
Εθνικός Διχασμός μπορεί να υπάρξει όταν υπάρχει έθνος. Που το είδες το έθνος διότι τα παπαγαλόνια ένθεν κακείθεν  όταν σε απειλούν με εθνικό διχασμό σε απειλούν ως εξής:  Αυτοί, οι Άριοι ευρωτσολιάδες, το Έθνος των Ευρωπαίων, θα πάρει το κεφάλι του  Έθνους των Ελλήνων. Δηλαδή σε κάποιες χιλιάδες μαύρα πρόβατα που ένιωσαν την πείνα και το κρύο 5 Φλεβάρηδες, που ένιωσαν την ξεφτίλα όταν τα χορτασμένα άντερα του ΝΑΙ και του ΟΧΙ έπιναν φραπέδες χωρίζοντας τους Έλληνες σε μαλάκες και προοδευτικούς Ευρωπαίους. 
Κράτα καλά στη μνήμη σου αυτές τις φάτσες και τα λόγια πολιτικών όπως της ψηφισμένης κυράτσας που σε δημόσιο εθνικό αέρα δήλωσε ότι οι φτωχοί σε εποχές πανικού δεν κάνουν σωστές επιλογές. Κατάλαβες, μαύρο πρόβατο της Ελλάδας; Η πείνα, η αδικία, η αναξιοπρέπεια, η σκλαβιά είναι κακοί συμβουλάτορες. Μηδένισε η γομαρομπεμπέκα αγώνες λαών στην παγκόσμια ιστορία  για να γλύψει τον ευρωκώλο του Γιούνκερ για ένα ψίχουλο. Αυτή είναι ακόμη ζωντανή και θα είναι μέχρι να τη βρει το δίκιο 10,000 αυτοχείρων και κάποιων χιλιάδων αδιαπραγμάτευτων ανέργων που έκαναν την ελπίδα χάντρες στο κομπολόι της απόγνωσης. 
Μην ξεχάσεις. Αυτό σου μένει μόνο μετά από τις υπογραφές που θα πέσουν και την νηνεμία που θα σκεπάσει και πάλι την χώρα όταν οι μισθοί των ευρωτσολιάδων θα πέφτουν κάθε ημέρα εις το όνομα της ρουφιανιάς τους. 
Κοίτα να κρατήσεις για το μέλλον όλα τα πρόσωπα των γερόντων που τους κλέβουν οι τράπεζες με τις ευχές της "αριστερής" κυβέρνησης τα ματωμένα μεροκάματα δεκαετιών. Κράτα στις τσέπες του μυαλού σου φυλαγμένη τη μαυρίλα που νιώθεις αυτές τις ημέρες για το φτύσιμο που τρως από όλα τα πουλημένα καθίκια που χρόνια υπέγραφαν υποταγή και τα άλλα που έφτιαχναν αναχώματα για να μην συμβεί η πραγματική Ανατροπή. Εκείνη που θα χόρευε όχι τις αγορές που κονομάνε δις αυτές τις ημέρες αλλά τους εθνοπροδόταρους που κρύβονταν στην ασυλία της δικής σου  Βουλής των Ελλήνων για να μην δουν τα κεφάλια τους ακροκέραμα στην σκεπή της. 
Αυτές τις ημέρες εσύ να σωπαίνεις, αδιαπραγμάτευτε και αξιοπρεπή. Αρκετά είπες, τώρα μόνο να παρατηρείς και να ακούς διότι τώρα έχουν πέσει όλα στο τραπέζι. Έχουν κατεβεί όλες οι κιλότες από την ακροδεξιά μέχρι την αριστερά. 
Κοίτα τους και φόρτωνε αναμνήσεις και συναισθήματα. 
Φόρτωνε άγρια γιατί στις ημέρες της ναζιστικής αναξιοπρέπειας που έρχονται πρέπει να παραμείνεις Άνθρωπος μόνο για αυτούς που έμειναν Άνθρωποι μέχρι το τέλος.-

http://www.stontoixo.com/