Η τραγωδία της αριστεράς


911/2015 








Όταν η κοινοβουλευτική αριστερά αποδέχτηκε την συνθήκη του Μάαστριχτ, και αργότερα αποδέχτηκε το ευρώ, απώλεσε την αυτογνωσία της.Η αριστερά με τις ενέργειες αυτές, απεκόπει παντελώς από την παράδοση  του μαρξιστικού πολιτικού ορθολογικού ανθρωπισμού.  
Ο σύριζα, ‘η πρώτη φορά αριστερά,’ εκτελεί πια με θαυμαστή επιμέλεια τις πολιτικές λιτότητας.  Αυτό είναι κατάντημα.Η ευρωπαϊκή και η δική μας αριστερά, με οποιοδήποτε προσωνύμιο, αποδέχτηκαν το γεγονός ότι στην ελεύθερη αγορά δεν μπορεί να υπάρξει  γενική κρίση (ύφεση) και ότι η πλήρης απασχόληση είναι η φυσική κατάσταση της οικονομίας. Σύμφωνα με αυτό τον φυσικό αυτοματισμό της οικονομίας, δεν υπάρχει ανάγκη κρατικής διακυβέρνησης και καθοδήγησης των οικονομικά δρώντων, επιχειρήσεων και εργαζομένων, ή ακόμα να υπηρετηθούν στόχοι  κοινωνικού ενδιαφέροντος. Όλοι αντιδρούν στα ‘σήματα των τιμών’ που στέλνει η αγορά, και μέσω αυτών επιδιώκουν την δική τους μεγίστη ωφέλεια, και κατ επέκταση του κοινωνικού συνόλου.
Ο DRicardo (Κεφ. XX1, Effects of Accumulation on Profits and Interestof his Principles, σελ. 192-3) τονίζει ‘… ότι δεν μπορεί να υπάρξει αδρανές κεφάλαιο στη χώρα, επειδή η ζήτηση καθορίζεται από την προσφορά. Κάνεις δεν θα παρήγε, αν δεν είχε στόχο την κατανάλωση και την πώληση, και ποτέ δεν θα πωλούσε, αν δεν είχε πρόθεση να αγοράσει κάποιο άλλο προϊόν, που θα του ήταν άμεσα χρήσιμο ή που θα τον εξυπηρετούσε σε μελλοντική παραγωγή άλλων αγαθών. Κάποιος που παράγει, γίνεται αναγκαία  καταναλωτής των δικών του αγαθών, ή αγοραστής και καταναλωτής των αγαθών κάποιου άλλου. Δεν θα πρέπει να υποθέσουμε ότι κάποιος,  σε βάθος χρόνου, θα είναι ελλειπώς πληροφορημένος και θα παράγει προϊόντα που δεν έχουν ζήτηση…’.
Τα παραπάνω, καίτοι εκδόθηκαν το 1821, περιγράφουν με σαφήνεια και καθαρότητα την σύγχρονη νεοφιλελεύθερη σκέψη, με ελάχιστες τροποποιήσεις,  και το οικοδόμημα της ευρωζώνης.
Ο DRicardo ουσιαστικά διευκρινίζει ότι η ανταλλαγή στον καπιταλισμό γίνεται για την απόκτηση αγαθών, δηλαδή γίνεται αντιπραγματισμός. H άνευ χρήματος, επί της ουσίας, ανταλλαγή εμπορευμάτων, ταυτίζεται με τον καπιταλισμό. Η ανταλλαγή αγαθών, πώληση και αγορά, στο χώρο και στο χρόνο είναι ενέργεια μια και αδιάσπαστη. Είναι ‘εν’.
Κατά συνέπεια, αφού οι άνθρωποι ανταλλάσουν προϊόντα, το χρήμα είναι ουδέτερο ως προς την παραγωγή, απλά διευκολύνει την ανταλλαγή, και έτσι αυτό καθ’ εαυτό το χρήμα, δεν είναι αντικείμενο συσσώρευσης. Τα αγαθά συσσωρεύονται.
Το χρήμα ως εμπόρευμα-ποσότητα είναι δεδομένο και κυκλοφορεί σύμφωνα με την ανταλλαγή. Η παρακράτηση του, σε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που απαιτείται για ανταλλαγές, δεν προσφέρει καμία ωφελιμότητα, και κατά συνέπεια όταν δεν καταναλώνεται αυτόματα επενδύεται.
Η πραγματική μεταβλητή του συστήματος, που εξασφαλίζει την διαδικασία αυτή, δηλαδή την  ταυτότητα, ή με πιο σύγχρονη οικονομική ορολογία, την ισότητα μεταξύ αποταμίευσης και επένδυσης, είναι το επιτόκιο. Η αποταμίευση και επένδυση γενικά εξαρτώνται από το επιτόκιο, ευθέως η πρώτη και αντιστρόφως η δεύτερη, και έτσι η όποια απόκλιση μεταξύ αποταμίευσης και επένδυσης εξαφανίζεται από τις μεταβολές του επιτοκίου. 
Αν υπάρξει υπερπροσφορά εργασίας, η μείωση των πραγματικών μισθών και των ημερομισθίων αρκεί για να ωθήσει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την ζήτηση για εργασία, και έτσι η ανεργία εξαφανίζεται.
 Η μείωση των πραγματικών μισθών, στην αγορά εργασίας,  επαναφέρει την οικονομία στην πλήρη απασχόληση.
Αυτή είναι η ουσιαστική  περιγραφή του κόσμου της ευρωζώνης στον οποίο ζούμε. Οι προσπάθειες που γίνονται για την εξισορρόπηση της οικονομίας, την ανάπτυξη και την μείωση της ανεργίας, χρησιμοποιούν το μέσο που το υπόδειγμα επιβάλει, δηλαδή την λιτότητα. Μέσω της λιτότητας, της αρπαγής σπιτιών, της μείωσης των αμοιβών, των συντάξεων και της καταστροφής του κράτους, υποτίθεται ότι όλα τα θέματα θα επιλυθούν και η ανάπτυξη θα έλθει.
Θυμίζω ότι η λιτότητα εφαρμόζεται στη χώρα μας από το 2010, και τα πράγματα χειροτερεύουν αντί να καλυτερεύουν. Ακόμα να υπενθυμίσω, από την οικονομική ιστορία ότι τέτοια προγράμματα λιτότητας ποτέ, μα ποτέ, δεν πέτυχαν.
Στο υπόδειγμα αυτό, ο πρώτος που άσκησε ολοκληρωμένη και συνεπή κριτική ήταν ο Κάρλ Μάρξ.
Εκείνο που πρωταρχικά κατέδειξε ήταν ότι στον καπιταλισμό, η παραγωγή γίνεται μέσω του χρήματος, και ο σκοπός της είναι τα παραχθέντα προϊόντα να μετατραπούν και πάλι σε χρήμα, με την πραγματοποίηση κερδών που συσσωρεύονται.  Η κατανάλωση δεν είναι ο στόχος του καπιταλιστή.
Μόνο οι εργαζόμενοι στον καπιταλισμό πωλούν ως εμπόρευμα την εργατική τους δύναμη με στόχο να καταναλώσουν, όχι ο καπιταλιστής.
Ο Μαρξ εστίασε στο ρόλο του χρήματος στην καπιταλιστική οικονομία και απέδειξε ότι δεν είναι απλά και μόνο μέσο ανταλλαγής προϊόντων, αλλά παίζει τον πλέον καθοριστικό ρόλο στην λειτουργία του οικονομικού συστήματος. Η ύπαρξη του χρήματος διασπά το ‘εν’ ως ενέργεια, της πώλησης και αγοράς προϊόντων, που δέχεται το κλασσικό υπόδειγμα. Με άλλα λόγια, η ανταλλαγή στον καπιταλισμό δεν είναι ως σύλληψη ίδια όπως στην ανταλλακτική οικονομία.
Αυτοί που κατέχουν το χρήμα, κάλλιστα μπορούν να αποφασίσουν τα κεφάλαια τους να μην τα μετατρέψουν σε εμπορεύματα και έτσι να διασπάσουν την ‘μονάδα’, το ‘εν’ της ανταλλαγής.
Οι κεφαλαιούχοι, οι τράπεζες, μπορούν να αποφασίσουν να μην χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια τους αντί να τα επενδύσουν, επειδή προσδοκούν ή υποθέτουν ότι επενδύοντας δεν θα έχουν τα κέρδη που επιθυμούν. Το χρήμα συνεπώς διασπώντας την πώληση και την αγορά προϊόντων σε δυο διαφορετικές ενέργειες, ανεξάρτητες η μια από την άλλη στο χρόνο και στο χώρο, είναι το κλειδί να κατανοηθεί η κρίση στον καπιταλισμό.
Η γέννηση του κέρδους στον καπιταλισμό απαιτεί δυο ενέργειες: (α) την παραγωγή υπεραξίας μέσω των χαμηλών ημερομισθίων των εργαζομένων (περιορισμό στην καταναλωτική δύναμη των εργαζομένων) και (β) την πώληση των εμπορευμάτων στην αγορά, η οποία όμως δεν μπορεί να απορροφήσει αυτά τα εμπορεύματα λόγω περιορισμένης καταναλωτικής δύναμης των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Εδώ ο Μαρξ αποκαλύπτει την θεμελιώδη αντίφαση του καπιταλισμού που αποτελεί προϋπόθεση της κρίσης.
Δηλαδή, από την μια ο καπιταλιστής πιέζει για την όσο  πιο  πολύ μπορεί παραγωγή υπεράξιας, και από την άλλη δεν μπορεί να μετατρέψει,  μέσω των πωλήσεων, την υπεραξία σε κέρδος, λόγω των χαμηλών μισθών.  Κατά συνέπεια μπορεί να υπάρξει υπερπροσφορά αγαθών αλλά όχι αντίστοιχη προσφορά χρήματος για να αγοραστεί η παραγωγή. Η διαδικασία χρήμα-εμπόρευμα-χρήμα  εμπεριέχει στη φύση της το σπάσιμο των αγορών και των πωλήσεων, και κατά συνέπεια οδηγεί στην κρίση, μείωση της παραγωγής, αύξηση της ανεργίας.
Ο Μαρξ έτσι κατέδειξε για πρώτη φορά ότι η κρίση είναι νομισματικό φαινόμενο, έλλειψη χρήματος, που μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη μαζική ανεργία. Επίσης είναι ο Μαρξ ο πρώτος που εισήγαγε την αρχή της αποτελεσματικής ζήτησης που μετά έγινε η κεντρική θεωρία του Κέϋνς.
Όλα τα παραπάνω στηρίζονται στην αντίληψη ότι το χρήμα δεν είναι ουδέτερο ως προς την παραγωγή και την απασχόληση, και αυτό αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη το οικοδόμημα της ΕΕ να απορριφθεί ως καταστροφικό για τον σημερινό κόσμο, με την διαρκή λιτότητα που απαιτεί. 
Στο έργο και του Μάρξ και του Κέϋνς, η απασχόληση καθορίζεται όχι από τήν δήθεν αγορά εργασίας αλλά από το ύψος της ενεργού ζητήσεως, που αυτή συμπίπτει με  την παραγωγή εκείνη, όπου οι εισπράξεις των επιχειρήσεων είναι σε ευθύγραμμη σχέση με την συνολική δαπάνη των εργαζομένων, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Επίσης έδειξαν ότι υπάρχει ένα όριο στην κερδοφόρα επέκταση του κεφαλαίου.
Το επίπεδο της ενεργού ζητήσεως δεν είναι αυτό που πάντα συμπίπτει με την πλήρη απασχόληση, όπου όλοι μπορούν να απασχοληθούν, πόροι και ικανοί προς εργασία.
Η ενεργός ζήτηση της πλήρους απασχόλησης πόρων και ανθρώπων, έρχεται μέσω της παρέμβασης των δαπανών του κράτους που έχει πλήρη κυριαρχία και πρωταρχικά εκδίδει το νόμισμα του.
Από αυτή την μεγάλη παράδοση της ορθολογικής ανθρωπιστικής οικονομίας, η κοινοβουλευτική αριστερά απεκόπει εντελώς (όπως άλλωστε και η λαϊκή δεξιά που εκπροσωπούσε στη χώρα μας ο ΄καραμανλισμός’ και το πατριωτικό πασοκ).
Ο ναός του Απόλλωνα στους Δελφούς είχε μια σοφή παραίνεση πάνω από την είσοδο του: ‘γνώθι σαυτόν’. Η παραινετική επιταγή του θεού δεν έχει χάσει ούτε κατ' ελάχιστο το κύρος της για τους ανθρώπους, για τους πολικούς σχηματισμούς και τα κράτη.
Η αυτογνωσία είναι η πρώτη αναγκαιότητα για να κατανοηθούν τα ζητήματα που μας απασχολούν.
Ποιά νομίζει ότι είναι αριστερά; Από που νομίζει ότι προέρχεται; Που νομίζει ότι πηγαίνει;
Αν δεν μπορεί να απαντήσει στα παραπάνω, που δεν μπορεί πια, οδηγεί το Έθνος σε Τραγωδία και τον εαυτό της σε καταστροφή.
Οι αριστεροί του ευρώ καλόν είναι να μην κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους.

- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/i-tragodia-tis-aristeras#sthash.pn0tIzY3.dpuf

Μόνο ο Πούτιν έχει το Μυαλό και Τα Αρχ@@@ια να Πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος…


ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
Ένας Ιταλός αρχιεπίσκοπος έκανε μια ασυνήθιστη φιλοφρόνιση για τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Poutine, διαβεβαιώνοντας ότι είναι ο μόνος που έχει « το μυαλό και τ΄αρχ…… » για να πολεμήσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Που πήγε η ορθόδοξη εκκλησία είναι καιρός μαρτύρων και διωγμών τοπικών όσο και γενικευμένων ……Την ώρα που η Ορθόδοξη εκκλησία όμηρος του αιχμάλωτου Φαναρίου σε επίπεδο θεσμικό όσο και πληρώματος αρνείται τον ιστορικό της ρόλο αλλά και τον ομολογιακό της προσανατολισμό προδίδοντας εν ψυχρώ κι αποσιωπώντας σε καθημερινή βάση και μεθοδευμένα και κατά σύστημα τη γενοκτονία του χριστιανών της ανατολής και ακόμη κι αυτή των ελληνορθοδόξων ρωμιών της Συρίας που είναι σάρκα εκ της σαρκός της και τους παραδίδει στο μαρτύριο τους πριονισμούς τους ακρωτηριασμούς τις σταυρώσεις τις απαγωγές τις καταστροφές και βεβηλώσεις ναών τους μαζικούς εκπατρισμούς τους εξισλαμισμούς τον κεφαλικό φόρο και τα τζίζια τους βιασμούς τις ομαδικές σφαγές μην αναγνωρίζοντας τους μάρτυρες της κλπ χτυπώντας τις καμπάνες της αδιάφορα έρχεται ένας ιταλός καθολικός αρχιεπίσκοπος να πει το αυτονήτο.
ΙΤΑΛΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
« Θα έπρεπε να επιχειρήσουμε να συντρίψουμε τη κεφαλή της ISIS με μια δράση δυναμική και στοχευμένη αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις μυαλό και αρχ……Και ο μόνος που το έχει κι οφείλω να το ομολογήσω με βαθύτατη ντροπή είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν « , δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Luigi Negri σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Panorama.
Αυτή η εφημερίδα είναι ιδιοκτησίας της οικογένειας Berlusconi, και διέδωσε την Τετάρτη αποσπάσματα από τη συνέντευξη που τελικά θα παρουσίαζε την Πέμπτη.Ο 74χρονος Negri, είναι αρχιεπίκσοπος της Ferrare και Comacchio στο Β της Ιταλίας.lalibre 8.11.15
dimpenews
http://hellasforce.com/

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

      Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ…ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ!!!
την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ψηφίζει τέτοια μέτρα, την ίδια στιγμή που ματώνει τα λαϊκά νοικοκυριά, παίρνει μέτρα που ωφελούν τους επιχειρηματικούς ομίλους και δεσμεύεται απέναντί τους για νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις….
ΠΙΝΑΚΑΣ

Ο συριακός Στρατός περικύκλωσε τις δυνάμεις του ISIL στο Χαλέπι

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

08/11/2015
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Άρδην έχει αλλάξει το σκηνικό από την στιγμή που ο συριακός Στρατός απελευθέρωσε τον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο της Khanesser μετά την κατάληψη της As-Safira και μπορεί πλέον να προμηθεύει αδιαλείπτως τους Σύρους στρατιώτες που πολεμούν εντός των συνοικιών της μεγαλύτερης πόλης της Συρίας με αποτέλεσμα να έχει ανακαταληφθεί το 70% του αστικού συγκροτήματος από τους ισλαμιστές οι οποίοι λόγω της περικύκλωσης έχουν ήδη ελλείψεις σε πυρομαχικά και οπλισμό  και συγκεντρώνονται στα ανατολικά και νότια της πόλης.
 
O νέος στρατηγικός στόχος είναι πλέον η απελευθέρωση του αεροδρομίου Al-Kuseire που όταν αυτό πραγματοποιηθεί θα μπορούν να μεταφερθούν μεγάλες δυνάμεις στο εσωτερικό της πόλης. 
 
Σε συνδυασμό με την προέλαση στην ανατολική και νότια ύπαιθρο του Χαλεπίου, ο συριακός Στρατός κατάφερε με πολύ αίμα να ανακτήσει πολλά δημοτικά διαμερίσματα της πόλης με βοήθεια απο την ρωσική και την συριακή Αεροπορία.
 
Οι ισλαμιστές επιχείρησαν μια αντεπίθεση στο δυτικό Χαλέπι προσπαθώντας να σπάσουν τον "κλοιό" θανάτου που έχουν σχηματίσει γύρω τους Ιρανοί,Σύροι,Ιρακινοί και Χεζμπολάχ. Η επίθεση έλαβε χώρα στη συνοικία Al-Zahra και παρά την αρχική διείσδυση τελικά επιβραδύνθηκε,έχασε την ορμή της και οι ισλαμιστές στο τέλος απωθήθηκαν στις αρχικές θέσεις τους ενώ όσοι είχαν διεισδύσει σε περιοχές ελεγχόμενες από το συριακό Στρατό και τους Συμμάχους του τελικώς εξοντώθηκαν.
 
Ο συριακός Στρατός με υπεροπλία σε εφόδια πλέον εύκολα κατέλαβε την Βιομηχανική Ζώνη και τη συνοικία Handarat και εξαπέλυσε από τα νέα του προπύργια νέες επιθέσεις με σκοπό την αποκοπή της μοναδική γραμμής ανεφοδιασμού των ισλαμιστών. Από τον χάρτη γίνεται κατανοητό ότι υπάρχει μια σαφής περικύκλωση των δυνάμεων του ISIS και της Τζαμπάτ Αλ Νούσρα μετά και τις επιθέσεις σε Bustan Al-Pasha, Khalidiyyeh, και στις φάρμες Mazra’a Halabi στο βόρειο τομέα, ενώ στο νότο τα κυβερνητικά στρατεύματα χτυπούν στα Al-Amariyya και Bustan Al-Qaseer. 

 
 
Το ISIS πολέμησε σκληρά για να κρατήσει τις θέσεις του στο Handarat  αλλά η έλλειψη ενισχύσεων και εφοδίων έχει ρίξει το ηθικό των μαχητών του καθώς βλέπουν ότι η εποχή της παντοδυναμίας τους έχει περάσει. 
 
 
- See more at: http://www.defencenet.gr/defence/20151108/defencenet/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%B

Μπαλάφας, το Σούργελο! Για αεροδρόμια: Δεν θέλαμε, μας ανάγκασαν..

11-11-2015

Γράφει ο Θανάσης Σιαβρακάς


Ζούμε την απόλυτη υποτέλεια της ξεφτίλας!


 Δεν θέλαμε, μας ανάγκασαν... Να πουλήσουμε τα αεροδρόμια της χώρας! Είπε χωρίς ντροπή το κατοχικό πολιτικό σούργελο της μεταλλαγμένης  νεοφιλελεύθερης "αριστεράς"

Νιώθοντας ευχαριστημένος που οι εκβιαστές τοκογλύφοι δανειστές της ΕΕ-ΔΝΤ τον έχουν στα τέσσερα? Η στην καθομιλουμένη του αρέσει να τον "πηδάνε" αρκεί να συνεχίσει να απολαμβάνει τα παχυλά προνόμια της προδοσίας, μέσω της πολιτικής κατοχικής διοίκησης που του επιτρέπει η καγκελαρία του 4ου Ράιχ!  Τρεις μήνες μετά τη θεαματική μετάλλαξη του Τσίπρα, σε Τσιπραντρέα και τη πολιτική  μνημονιακή κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τσίπρας και η "αριστερή" του κυβέρνηση αν δεν αντιδράσουμε βιαίως, θα καταρρίψουν όλα τα ρεκόρ της απάτης, της γελοιότητας και του μοχθηρού εμπαιγμού μας!


Σήμερα Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες η μόνη πολιτική Λύση που υπάρχει είναι το άμεσο  πέρασμα στο  Δρόμο της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Αξιοπρέπειας! Αυτό σημαίνει έξοδο από ΕΕ  και θέσπιση Εθνικού νομίσματος!= Αυτόνομη Οικονομική Ανάπτυξη-=Μονομερής διαγραφή χρεών!
Γεωπολιτική, γεωστρατηγική στροφή στην ΑΝΤΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ! που έχει στόχο την εδαφική ανεξαρτησία και κυριαρχία των κρατών εθνών όπου στην παρούσα στιγμή ηγείται η  Ρωσία-Οικονομική Σύνδεση με την τράπεζα των BRICS Ρωσία-Κίνα-Ινδία-Βραζιλία-Ν.Αφρική! 
Από της 1-12-2015 λειτουργεί η Ευρασιατική οικονομική ένωση (EEU) στην ένωση αυτή επί του παρόντος μετέχουν το Καζαστάν-η Λευκορωσία και η Αρμενία, ενώ έρχεται και το Κιργιστάν.
Κοντά στην ΑΝΤΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ  κινούνται ( Συρία-Αίγυπτος-Λίβανος-Ιράκ-Ιράν- Σερβία-Χώρες Λατινικής Αμερικής- άλλα Παρακαυκάσια  και Ασιατικά κράτη! 
Είναι βέβαιο ότι στη πορεία αυτής της δίπολης οικονομικής αντιπαράθεσης που μόλις έχει ξεκινήσει και Ευρωπαϊκές χώρες θα ακολουθήσουν την νέα με όρους ανεξαρτησίας οικονομική αγορά! Μια αγορά που ρεαλιστικά φιλοδοξή  να έχει τον έλεγχο του 60% της παγκόσμιας διακίνησης προϊόντων! Που δεν θα γίνετε πλέον μέσω δολαρίου ΗΠΑ ,αλλά μέσω του χρυσού ρουβλιού και του Κινεζικού γουάν CNY, αυτό έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζετε στις συναλλαγές  Ρωσίας-Κίνας-Αργεντινής -ΕΕU και λοιπών χωρών

Ο άλλος δρόμος είναι αυτός που σήμερα βιώνουμε! Δηλαδή Της πλήρους
 κυριαρχίας των μονοπωλιακών χρηματοοικονομικών κολοσσών μέσω της δικτατορίας των αγορών και τραπεζών! Και της σταδιακής υποταγής στη Νεοφιλελεύθερη ΝΕΑ ΤΑΞΗ  ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ των ΗΠΑ-ΕΕ που προϋποθέτει την  κατάργηση των κρατών εθνών!
 Τελικός Στόχος, ο οικουμενισμός, η  μια γλώσσα, το ένα νόμισμα,η  μία θρησκεία! 
Διαλέγουμε και παίρνουμε!!


Μπαλάφας για αεροδρόμια: Δεν θέλαμε, μας ανάγκασαν...

«Τρομοκρατία»: Οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση

ΚΥΡΙΑΚΗ 8  ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2015


 

Τα ζητήματα της «τρομοκρατίας» τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά, λεπτομερειακά και πολύ συγκεκριμένα… 
Έχουμε υπογραμμίσει ιδιαίτερα ότι η τρομοκρατία αποτελεί ένα προνομιούχο μέσο άσκησης ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. 
Σε διεθνές επίπεδο αποτελεί το σύγχρονο όπλο του πλανητικού ιμπεριαλισμού (ιδιαίτερα των ΗΠΑ)…


Σε τοπικό (εθνικό) επίπεδο …συνθέτει ένα μακάβριο καθεστωτικό παιχνίδι πολυεδρικής διαπλοκής: Των μυστικών υπηρεσιών, του κράτους και του παρακράτους, των πολιτικών και των ΜΜΕ. 

Αυτός ο διαπλεκόμενος, τρομοκρατικός φαύλος κύκλος μοιραία οδηγεί σε φιάσκα και σε συχνότατες γελοιοποιήσεις των παραγωγών, των σπονσόρων και των σκηνοθετών της τρομοκρατίας. 

Σήμερα, μόνο οι ηλίθιοι δεν διακρίνουν αυτά τα τρομοκρατικά φιάσκα και τις γελοιότητες των κατασκευαστών της «τρομοκρατίας» (μυστικών υπηρεσιών και κράτους), μόνο οι ηλίθιοι αδυνατούν να καταλάβουν τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται με την «τρομοκρατία». 

Αργά ή γρήγορα αυτός ο φαύλος κύκλος των τρομοκρατικών σκηνοθεσιών και πολιτικών παιχνιδιών θα …φρακάρει και θα …ανοίξει εντελώς: Θα βγάλει στον αφρό όλο αυτό το σκοτεινό και διαπλεκόμενο, παιχνίδι της «τρομοκρατίας»… 

Ένα τέτοιο …φρακάρισμα αποτελούν οι καταγγελίες του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του Γιάννη Πανούση.
 

Είναι πραγματικά σοκαριστικές οι αποκαλύψεις: Καταγγέλλει «πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες και απειλούν τη ζωή του». 

Υπογραμμίζει ακόμα: «Το πόσο ψηλά είναι κι ως πού μπορούν να φτάσουν εναντίον μου, τα έχω κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο μήπως μου συμβεί κάτι». 
Αναλυτικά εδώ: 
http://www.press-gr.com/2015/11/blog-post_736.html
 

Γίνεται φανερό ότι ο πρώην υπουργός αποτελεί έναν αδύνατο κρίκο στην τρομοκρατική αλυσίδα που κινδυνεύει να σπάσει. 
Με πιο απλά λόγια: Αποτελεί «ευάλωτο γρανάζι», δηλαδή κίνδυνο για ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ…
 

Γι αυτό και απειλείται… 

Και αυτός …εκβιάζει με τα κρυμμένα χαρτιά του… 


Όταν κρατάς τέτοια τρομοκρατικά μυστικά δεν βροντοφωνάζεις ότι τα έχεις: Ή τα «μπουμπουνίζεις» (εάν πράγματι είσαι αγωνιστής και εραστής της αλήθειας) ή το βουλώνεις από φόβο… 

Το να τα …ανεμίζεις (όπως ο πρώην υπουργός) αυτό σημαίνει ότι κάποιο βραχυκύκλωμα έγινε στο κύκλωμα της «τρομοκρατίας», με επακόλουθο τις απειλές και τους διαπραγματευτικούς εκβιασμούς… 

Ανεξάρτητα όμως από το είδος του «βραχυκυκλώματος» (που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε), το περιστατικό αυτό βροντοφωνάζει αυτό που έχουμε τονίσει και αναλύσει: Η «τρομοκρατία» αποτελεί το προνομιούχο μέσον άσκησης ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ από τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, τους μηχανισμούς του καθεστώτος και τις διεθνείς μυστικές υπηρεσίες… 

Από τις ποικίλες μαφίες του χρήματος: Οικονομικές, πολιτικές, παρακρατικές και δημοσιογραφικές…

http://resaltomag.blogspot.gr/