Ο λαγός, τα βαρίδια και το κινητό τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα


Δεν είχε αντιληφθεί ο Τσίπρας τι εξύφαινε η υπηρεσία των κατασκόπων της Ελλάδας μέσα στο ίδιο το γραφείο του; Αυτό είναι το απολύτως κρίσιμο θέμα. Όχι οι «απειλές» και το σίριαλ Πανούση, οι Πυρήνες της Φωτιάς, και ό, τι άλλο ισχυρίζεται με εξαιρετική ευκολία ο πρώην υπουργός.
Για όλο μα όλο αυτό το ψυ­χό­δρα­μα που ζούμε αυτές τις ημέ­ρες με πρω­τα­γω­νι­στή τον πρώην ανα­πλη­ρω­τή υπουρ­γό Δη­μό­σιας Τάξης και Προ­στα­σί­ας του Πο­λί­τη, Γιάν­νη Πα­νού­ση, η κύρια ευ­θύ­νη ανή­κει σε ένα και μόνο πρό­σω­πο : Τον πρω­θυ­πουρ­γό Αλέξη Τσί­πρα. Και αυτό γιατί πολύ απλά τον πε­ρα­σμέ­νο Γε­νά­ρη, όταν σχη­μά­τι­ζε την κυ­βέρ­νη­ση «πρώ­της φοράς Αρι­στε­ράς» σε συ­νερ­γα­σία βέ­βαια πάντα με τους Ανε­ξάρ­τη­τους Έλ­λη­νες , επέ­λε­ξε να επα­να­φέ­ρει από τα πο­λι­τι­κά αζή­τη­τα τον Πα­νού­ση και να του ανα­θέ­σει το απο­λύ­τως ευαί­σθη­το χαρ­το­φυ­λά­κιο της τάξης και της προ­στα­σί­ας του πο­λί­τη – κατά τον εκ­συγ­χρο­νι­στι­κό ευ­φη­μι­σμό που έχει επι­κρα­τή­σει. Είναι να απο­ρεί κα­νείς αλλά οι πε­ρισ­σό­τε­ρες απο­ρί­ες έχουν ούτως ή άλλως επι­λυ­θεί μετά το κα­λο­καί­ρι. Τι ήθελε αν­θρώ­πους σαν τον Πα­νού­ση, τυ­πι­κό δείγ­μα αν­θρώ­που που «κι­νεί­ται με τους και­ρούς» (moving with the times, όπως λένε οι Αγ­γλο­σά­ξο­νες), δίπλα του ο Αλέ­ξης Τσί­πρας; Το ερώ­τη­μα είναι ρη­το­ρι­κό, αλλά δεν είναι κα­θό­λου ρη­το­ρι­κή η στάση του ίδιου του Πα­νού­ση και φυ­σι­κά το εξε­λισ­σό­με­νο σί­ριαλ αστυ­νο­μι­κής, πο­λι­τι­κής, κα­τα­σκο­πευ­τι­κής και πα­ρα­σκη­νια­κής δρά­σης – τύφλα να ‘χουν τα κα­λύ­τε­ρα αυ­το­α­να­φο­ρι­κά μυ­θι­στο­ρή­μα­τα του Τζον Λε Καρέ… 
Και ξε­κι­νά­με ακρι­βώς από τα φρέ­σκα κου­λού­ρια. Γιατί η όλη ιστο­ρία αρ­χί­ζει από μια συ­νέ­ντευ­ξη όπου ο Πα­νού­σης εμ­φα­νί­ζε­ται κα­ταρ­χάς ως συγ­γρα­φέ­ας ενός σπον­δυ­λω­τού μυ­θι­στο­ρή­μα­τος, του οποί­ου επί­κει­ται η κυ­κλο­φο­ρία και ανά­με­σα στις άλλες «αθώες» ιστο­ρί­ες θα υπάρ­χει και μία που βα­σί­ζε­ται στις «απει­λές» τις οποί­ες δέ­χθη­κε όταν ήταν υπουρ­γός. Το λέει ρητά, εκτός αν ο δη­μο­σιο­γρά­φος και η γνω­στή εφη­με­ρί­δα η οποία γε­νι­κά έδει­ξε με­γά­λες αγά­πες στον Πα­νού­ση στο διά­στη­μα της υπουρ­γί­ας του κα­τά­λα­βαν και με­τέ­φε­ραν λάθος. Δεν φαί­νε­ται όμως να προ­κύ­πτει κάτι τέ­τοιο – το λάθος δη­λα­δή. Αντί­θε­τα, η εφη­με­ρί­δα σπεύ­δει και κάνει Πρώτο Θέμα στην κυ­ριο­λε­ξία τις απει­λές ενα­ντί­ον του τότε υπουρ­γού, νυν συγ­γρα­φέα και κατά κύρια ιδιό­τη­τα κα­θη­γη­τή Εγκλη­μα­το­λο­γί­ας. Και μετά αρ­χί­ζει η χιο­νο­στι­βά­δα, όπως χον­δρι­κά την έχου­με πα­ρα­κο­λου­θή­σει όλοι.
Σε αυτό το πλαί­σιο απο­ρούν ορι­σμέ­νοι ει­δι­κά μέσα στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και την κυ­βέρ­νη­ση γιατί ο Πα­νού­σης δεν έδρα­σε, δεν πήρε μέτρα, δεν έκανε κάτι, την εποχή που ήταν υπουρ­γός. Επει­δή ο Πα­νού­σης δεν ευα­ρε­στεί­ται να απα­ντή­σει, λέω να τον υπο­κα­τα­στή­σω, με τον πρέ­πο­ντα σε­βα­σμό, στις λο­γι­κές απα­ντή­σεις: Α) Δεν υπήρ­ξαν ποτέ οι εν λόγω «απει­λές» και όλα αυτά απο­τε­λούν απο­κύ­η­μα της φα­ντα­σί­ας ενός επί­δο­ξου συγ­γρα­φέα ενός σπον­δυ­λω­τού, ζου­με­ρού, πο­λι­τι­κο-αστυ­νο­μι­κού μυ­θι­στο­ρή­μα­τος. Β) Οι «απει­λές» υπήρ­ξαν, αλλά ο τότε υπουρ­γός «άβου­λος, δει­λός, μοι­ραί­ος», είτε δεν έδωσε την πρέ­που­σα ση­μα­σία – η οποία άρ­γη­σε «μια αιω­νιό­τη­τα» και με­ρι­κούς μήνες – είτε απο­φά­σι­σε να το επι­λύ­σει το θέμα όπως αυτός ήξερε κα­λύ­τε­ρα.
Γιατί εκεί­νη την πε­ρί­ο­δο, κατά την οποία σή­με­ρα απο­ρούν ορι­σμέ­νοι τι έκανε ο Πα­νού­σης, ο τότε υπουρ­γός, νυν συγ­γρα­φέ­ας, κατά κύρια ιδιό­τη­τα κα­θη­γη­τής Εγκλη­μα­το­λο­γί­ας πα­ρεμ­βαί­νει τα­κτι­κά δη­μό­σια, είναι λα­λί­στα­τος και πο­λυ­γρα­φό­τα­τος. Πρω­το­σέ­λι­δο και ολο­σέ­λι­δο άρθρο στα ΝΕΑ – μετά έκανε πως δεν ήξερε που η εφη­με­ρί­δα θα το το­πο­θε­τού­σε, λες και θα κα­τα­χώ­νια­ζε τον λί­βε­λο ενα­ντί­ον της «Αρι­στε­ράς του τί­πο­τα» στις Μι­κρές Αγ­γε­λί­ες… -, δη­μό­σιες δη­λώ­σεις που φω­το­γρά­φι­ζαν βου­λευ­τές του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και την Πρό­ε­δρο της Βου­λής ότι «τους πο­λι­τι­κούς πρέ­πει να τους βλέ­πει ψυ­χί­α­τρος»  και «απορώ ποιος τους εκλέ­γει αυ­τούς» - αυτός ως εξω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κός υπουρ­γός μάλ­λον ήταν εκτός του φά­σμα­τος των δια­πι­στώ­σε­ών του και σή­με­ρα βέ­βαια θί­γε­ται που του ασκεί­ται κρι­τι­κή σε προ­σω­πι­κό επί­πε­δο, αυτός ήταν πάντα τζέ­ντλε­μαν του πο­λι­τι­κού και απρό­σω­που επι­πέ­δου… -, πλή­ρης ανα­βλη­τι­κό­τη­τα και εν τέλει άρ­νη­ση να δρο­μο­λο­γή­σει το κλεί­σι­μο των στρα­το­πέ­δων συ­γκέ­ντρω­σης με­τα­να­στών στην Αμυ­γδα­λέ­ζα και το Πα­ρα­νέ­στι, επει­δή «θα χά­νο­νταν ευ­ρω­παϊ­κά κον­δύ­λια», σπου­δή δη­μο­σιο­σχε­σί­τη στα όρια της δου­λο­πρέ­πειας, να απο­δο­θούν τιμές, δάφ­νες και εύ­ση­μα στο πε­ρι­βό­η­το «κε­κτη­μέ­νο Δέν­δια», φράση που ερ­χό­ταν και επα­νερ­χό­ταν στα χείλη του – θυ­μό­μα­στε όλοι το… κε­κτη­μέ­νο Δέν­δια από τον αφι­λό­ξε­νο Ξένιο Δία έως την κα­τα­στο­λή στις απερ­γί­ες και τις δια­δη­λώ­σεις – και πάει λέ­γο­ντας…
Μετά δεν είναι να απο­ρεί κα­νείς πως και την εποχή που ήταν υπουρ­γός και τις τε­λευ­ταί­ες τρεις μέρες της «χιο­νο­στι­βά­δας Πα­νού­ση», ο πρώην υπουρ­γός, νυν συγ­γρα­φέ­ας, και κατά κύρια ιδιό­τη­τα κα­θη­γη­τής Εγκλη­μα­το­λο­γί­ας είναι πολύ ψηλά με κο­λα­κευ­τι­κούς τί­τλους και σχό­λια, πέρα από τα διά­φο­ρα συ­στη­μι­κά ΜΜΕ (Συ­γκρό­τη­μα Λα­μπρά­κη, Κα­θη­με­ρι­νή, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κτλ) σε ιστο­σε­λί­δες ακρο­δε­ξιάς δι­κτύ­ω­σης και πε­ριε­χο­μέ­νου όπως είναι εκεί­νη του Στό­χου.
Είναι επο­μέ­νως φα­νε­ρό ότι με τόσο… φόρτο ερ­γα­σί­ας ο πρώην υπουρ­γός δεν είχε χρόνο να απευ­θυν­θεί στις δι­κα­στι­κές αρχές, να δρο­μο­λο­γή­σει την προ­στα­σία του, να κάνει τέλος πά­ντων κάτι για να αντι­με­τω­πί­σει τις «απει­λές» . Εκτός βέ­βαια και αν το ζη­τού­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, προ­σω­πι­κά. Και μόνο αυτός. Γιατί κάθε σο­βα­ρός κα­θη­γη­τής Εγκλη­μα­το­λο­γί­ας αλλά και ο κάθε πο­λί­της που θέλει να «κι­νεί­ται με τους και­ρούς» αντι­λαμ­βά­νε­ται πια ότι η πε­ρι­βό­η­τη διά­κρι­ση των εξου­σιών είναι ντε­μο­ντέ στην εποχή μας. Όλες οι εξου­σί­ες πη­γά­ζουν, ασκού­νται και κι­νη­το­ποιού­νται με «εντο­λή Σα­μα­ρά»» - συγ­γνώ­μη πρω­θυ­πουρ­γού ήθελα να γράψω.
Στο πλαί­σιο αυτής της «εντο­λής πρω­θυ­πουρ­γού», ο τότε ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Γιάν­νης Πα­νού­σης πήρε την επο­πτεία της ΕΥΠ – και του «υπερ­κο­ριού» της… - τυ­πι­κά στις 11 Ιου­νί­ου 2015 ( ανα­ζη­τή­στε το σχε­τι­κό ΦΕΚ). Μέχρι τότε, η ΕΥΠ με επι­κε­φα­λής τον Γιάν­νη Ρου­μπά­τη – επί­σης επι­λο­γή Τσί­πρα, για να μην ξε­χνιό­μα­στε… - υπα­γό­ταν στον ίδιο τον πρω­θυ­πουρ­γό. Και εκεί οφεί­λου­με να επι­κε­ντρώ­σου­με το εν­δια­φέ­ρον μας. Γιατί οι πε­ρι­βό­η­τες πα­ρα­κο­λου­θή­σεις «υψη­λό­βαθ­μων στε­λε­χών του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ» που τυγ­χά­νουν την ίδια πε­ρί­ο­δο να είναι και συ­νερ­γά­τες σε υπουρ­γείο, σύμ­φω­να πάντα με τις κα­ταγ­γε­λί­ες και τις κα­τα­θέ­σεις Πα­νού­ση που έχουν διαρ­ρεύ­σει απο­σπα­σμα­τι­κά, επι­λε­κτι­κά και με μπό­λι­κο μπλάν­κο από τα συ­στη­μι­κά ΜΜΕ σε ση­μεία που ίσως ήταν τα πιο εν­δια­φέ­ρο­ντα και καί­ρια, πρέ­πει να εξα­κρι­βω­θεί με από­λυ­τη προ­τε­ραιό­τη­τα με ποιου την εντο­λή γί­νο­νταν. Δεν είχε αντι­λη­φθεί ο Τσί­πρας τι εξύ­φαι­νε η υπη­ρε­σία των κα­τα­σκό­πων της Ελ­λά­δας μέσα στο ίδιο το γρα­φείο του; Με επι­κε­φα­λής πρό­σω­πο - προ­σω­πι­κή του επι­λο­γή – εντά­ξει αυτό δεν είναι πρω­τό­τυ­πο, όλοι οι πρω­θυ­πουρ­γοί έχουν αυτή την αρ­μο­διό­τη­τα – ο οποί­ος σύμ­φω­να με στή­λες εφη­με­ρί­δων όπως ο ΒΗ­ΜΑ­ΤΟ­ΔΟ­ΤΗΣ είχε – έχει ακόμη; - την πο­λυ­τέ­λεια να συμ­με­τέ­χει σε ουκ ολί­γες συ­σκέ­ψεις μέσα στο Μέ­γα­ρο Μα­ξί­μου; Ανε­ξάρ­τη­τα από το αν το αντι­κεί­με­νο άπτε­ται των αρ­μο­διο­τή­των του;
Αυτό είναι το απο­λύ­τως κρί­σι­μο θέμα. Όχι οι «απει­λές» και το σί­ριαλ Πα­νού­ση, οι Πυ­ρή­νες της Φω­τιάς, και ό, τι άλλο ισχυ­ρί­ζε­ται με εξαι­ρε­τι­κή ευ­κο­λία ο πρώην υπουρ­γός. Ότι υπάρ­χει πα­ρα­κρά­τος το οποίο δρα ανε­ξέ­λεγ­κτο, προ­κα­λεί γε­γο­νό­τα, υπα­γο­ρεύ­ει εξε­λί­ξεις, πα­ρα­κο­λου­θεί πο­λι­τι­κά και μη πρό­σω­πα – ως τι; Ως «αντε­θνι­κώς δρώ­ντες»; - και στην εποχή της «πρώ­της και δεύ­τε­ρης φοράς Αρι­στε­ράς», από και μέσα στην ΕΥΠ. Μέσα, δίπλα, κοντά στο γρα­φείο του πρω­θυ­πουρ­γού. Του ίδιου αν­θρώ­που, που αν πια το θυ­μά­ται και ο ίδιος, τον Σε­πτέμ­βριο του 2013, απο­κά­λυ­πτε στην τότε κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομάδα του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ότι το προ­σω­πι­κό του κι­νη­τό πα­ρα­κο­λου­θεί­ται από την ΕΥΠ και ζη­τού­σε από όλους τους βου­λευ­τές να προ­σέ­χουν τι λένε ή πως με­τα­χει­ρί­ζο­νται τα κι­νη­τά τους… Και βέ­βαια τα μι­σό­λο­γα και τα ήξεις αφή­ξεις του τότε υπουρ­γού Νίκου Δέν­δια , όταν το θέμα ήρθε στη δη­μο­σιό­τη­τα, μόνο δεν κα­θη­σύ­χα­σαν, το αντί­θε­το μά­λι­στα.
Εν κα­τα­κλεί­δι, ο Τσί­πρας σή­με­ρα, τώρα, μπο­ρεί να δια­βε­βαιώ­σει τον ίδιο του τον εαυτό πρώτα, ότι ξέρει και γνω­ρί­ζει και ελέγ­χει τι δια­δρα­μα­τί­ζε­ται στους κόλ­πους της ΕΥΠ και του «υπερ­κο­ριού» της; Μήπως ακόμη πα­ρα­κο­λου­θεί­ται και ο ίδιος; Μήπως τα πολ­λά­κις συ­κο­φα­ντη­μέ­να από τα συ­στη­μι­κά ΜΜΕ και το μνη­μο­νια­κό κα­τε­στη­μέ­νο «πο­λι­τι­κά βα­ρί­δια του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ» - όσοι τέλος πά­ντων έχουν μεί­νει ακόμη στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – είναι ο πραγ­μα­τι­κός στό­χος όλης της υπό­θε­σης προ­κει­μέ­νου να υπάρ­ξουν προ­γρα­φές και πο­λι­τι­κές εκ­κα­θα­ρί­σεις των τε­λευ­ταί­ων ακτι­βι­στών, των τε­λευ­ταί­ων αγω­νι­στών ενά­ντια σε τα­μπού και γκέτο και προ­κα­τα­λή­ψεις, που έχουν απο­μεί­νει στον με­ταλ­λαγ­μέ­νο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ; Μήπως ο Πα­νού­σης λει­τουρ­γεί σαν λαγός για αυτήν την εκ­κα­θα­ρι­στι­κή επι­χεί­ρη­ση; Το θέμα δεν είναι δι­κα­στι­κό, είναι πο­λι­τι­κό και αφορά προ­σω­πι­κά τον πρω­θυ­πουρ­γό και τη σα­πί­λα που και η δική του με­τάλ­λα­ξη και στρο­φή στο μνη­μο­νια­κό στρα­τό­πε­δο αφή­νουν να δια­χέ­ε­ται στο πο­λι­τι­κό τοπίο, σε μια προ­σπά­θεια να δη­λη­τη­ρια­στεί η δη­μό­σια ζωή της χώρας. 
http://rproject.gr/

«Θυσία» χιλιάδων νοικοκυριών για 10+2 δισ. ευρώ


Ενώ ο πρωθυπουργός διαμηνύει ότι διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που έβλεπαν «εμπλοκή» στο Eurogroup της Δευτέρας, την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει ρίξει «λευκή πετσέτα» σε ό,τι αφορά την προστασία των νοικοκυριών από τους πλειστηριασμούς και ετοιμάζεται να κάνει νέες υποχωρήσεις στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, προκειμένου να εκταμιευθούν μέχρι την επόμενη εβδομάδα η υπο-δόση των 2 δισ. ευρώ και όσα κεφάλαια χρειαστούν από το πακέτο των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Αυτά αφο­ρούν το πρώτο πα­κέ­το των προ­α­παι­τού­με­νων. Γιατί, στο δεύ­τε­ρο κύμα των σα­ρω­τι­κών αλ­λα­γών, θα ανοί­ξουν με χει­ρό­τε­ρους όρους το Ασφα­λι­στι­κό, το φο­ρο­λο­γι­κό κ.ά.
Ο Αλέ­ξης Τσί­πρας πα­νη­γυ­ρί­ζει (!) γιατί δια­ψεύ­σθη­καν οι πλέον απαι­σιό­δο­ξοι, ωστό­σο το ίδιο δεν κά­νουν 120.000 με 150.000 οι­κο­γέ­νειες που αντι­με­τω­πί­ζουν τον κίν­δυ­νο της έξω­σης από τα μέτρα που έρ­χο­νται στο μέ­τω­πο των πλει­στη­ρια­σμών.
Κυ­βερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη, μέσω διαρ­ρο­ών, ανα­φέ­ρουν ότι η κυ­βερ­νη­τι­κή πρό­τα­ση για τους πλει­στη­ρια­σμούς στην πρώτη κα­τοι­κία θα προ­στα­τεύ­ει πε­ρί­που το 50% των ιδιο­κτη­τών, εάν, βε­βαί­ως, συμ­φω­νή­σουν οι «δα­νει­στές», καθώς το όριο για την αντι­κει­με­νι­κή αξία θα δια­μορ­φω­θεί σε 180.000 ευρώ για τους άγα­μους (ενώ η κυ­βέρ­νη­ση είχε ξε­κι­νή­σει από τις 250.000 - 300.000 ευρώ), 200.000 ευρώ για το ζευ­γά­ρι και προ­σαύ­ξη­ση 50.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ το ει­σο­δη­μα­τι­κό όριο θα είναι τα 30.000 ευρώ ετη­σί­ως. 
Αδιέ­ξο­δο υπάρ­χει και στο θέμα των 100 δό­σε­ων. Οι «δα­νει­στές» ζη­τούν νέες αλ­λα­γές, δη­λα­δή να χάνει τη ρύθ­μι­ση όποιος κα­θυ­στε­ρεί έστω και μία ημέρα (!) να κα­τα­βά­λει τη δόση ή οποια­δή­πο­τε άλλη φο­ρο­λο­γι­κή υπο­χρέ­ω­ση
Στο πα­κέ­το των μέ­τρων που θα κα­τα­τε­θούν με νο­μο­σχέ­διο στη Βουλή εντός της εβδο­μά­δας θα υπάρ­χουν επί­σης μέτρα για τη διοί­κη­ση των τρα­πε­ζών και τα γε­νό­ση­μα φάρ­μα­κα.
Και όλα αυτά ενώ είναι σε εξέ­λι­ξη, με αρ­κε­τούς τριγ­μούς είναι αλή­θεια, η σκαν­δα­λώ­δης δια­δι­κα­σία για την ανα­κε­φα­λαιο­ποί­η­ση των τρα­πε­ζών. Οι τέσ­σε­ρις με­γα­λύ­τε­ρες ελ­λη­νι­κές τρά­πε­ζες πα­ρα­δί­δο­νται κυ­ριο­λε­κτι­κά στους ιδιώ­τες με­τό­χους με εξω­φρε­νι­κά χα­μη­λό τί­μη­μα, ενώ ο ελ­λη­νι­κός λαός χάνει δε­κά­δες δι­σε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ (και θα χάσει και άλλα στην πα­ρού­σα φάση) για να στη­ρί­ξει τις ντε φάκτο πτω­χευ­μέ­νες τρά­πε­ζες, χωρίς κα­νέ­να όφε­λος.
Επί­σης, μυ­στή­ριο κα­λύ­πτει την πρό­τα­ση που έχει κα­τα­θέ­σει η κυ­βέρ­νη­ση για το Τα­μείο Απο­κρα­τι­κο­ποι­ή­σε­ων, η οποία ση­μειώ­νε­ται ότι πα­ρα­μέ­νει μέρος των μέ­τρων που σχε­τί­ζο­νται με τις τρά­πε­ζες και θα πρέ­πει να κλεί­σει μέσα στο ίδιο χρο­νι­κό διά­στη­μα. 
http://rproject.gr/

Ευθύνη, υπευθυνότητα, ενότητα,συντεταγμένος αγώνας

και όχι στην παραπληροφόρηρηση από τα ΜΜΕ

12/11/2015 
Όπως εξελίσσονται τα πράγματα στον τόπο μας η μόνη ελπίδα μας είναι η ένωση και αξιοποίηση των δυνάμεων που διαθέτει κάθε ένας μας , για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια. Θα πρέπει να οργανωθούμε σε κάθε ομάδα κοινωνικής δράσης και να μη συνεχίζουμε να παίζουμε άλλο το παιχνίδι αυτών που μας οδήγησαν εδώ, οι οποίοι δαιμονοποίησαν έντεχνα κάθε μορφής συλλογικών προσπαθειών,με τη δημιουργία και το πατρωνάρισμα άχρηστων και εξαρτημένων κομματικών συνδικαλιστών φερέφωνών τους.
Δεν είναι όλοι οι μπροστάρηδες ψεύτες και παλιάνθρωποι ,υπάρχουν έντιμοι αγωνιστές που ενδιαφέρονται πράγματι για το κοινό και όχι το προσωπικό τους συμφέρον . Υποχρέωσή μας είναι να τους ακούσουμε να ανατρέξουμε στο παρελθόν τους και αν δεν υπάρχει τίποτε το επιλήψιμο να τους εμπιστευτούμε και να τους ακολουθήσουμε ,για το καλό μας ,το καλό των παιδιών μας και το καλό του τόπου. Επιβάλλεται να αφήσουμε τη θαλπωρή του σπιτιού μας και να βγούμε στους δρόμους ,για να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε .
Μόνο εμείς μπορούμε να μην επιτρέψουμε ,όπως κάναμε μέχρι σήμερα ,να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς , με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη σημερινή κατάσταση. Εάν συνεχίσουμε να αδιαφορούμε ,να καταπίνουμε αμάσητα ότι έντεχνα μας σερβίρουν τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης ,να κάνουμε κριτική για την κριτική και να μην ευαισθητοποιηθούμε,ενεργοποιηθούμε και αγωνιστούμε συντεταγμένοι με σχέδιο ,δε θα δικαιούμαστε πλέον να ελπίζουμε σε τίποτα .Τώρα είναι η ύστατη ώρα ανάληψης της ευθύνης από όλους μας. Αργότερα όταν δε θα έχουμε σπίτια και θα κοιμόμαστε στους δρόμους ,τα παιδιά μας για να βρουν δουλειά θα πρέπει να γίνουν μετανάστες ,τότε λαός εξουθενωμένος είναι λαός νικημένος ,λαός τελειωμένος ...
http://www.drachmi5.gr/
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/eythyni-ypeythynotita-enotitasyntetagmenos-agonas-kai-ohi-stin-parapliroforirisi#sthash.8fbGsbVe.dpuf

ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – 

 ΟΧΙ Η ΡΩΣΙΑ 


12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015


ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ, ΟΧΙ Η ΡΩΣΙΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
«Οι Κατηγορίες και οι απειλές κατά της Ρωσίας και της Κίνας από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ είναι επικίνδυνες κινήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε στρατιωτική αντιπαράθεση», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας Αμερικανός συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής.
«Ο Κάρτερ είναι εντελώς λάθος και μεταφέρει την πραγματική κοσμοθεωρία εντελώς προς τα πίσω», τονίζει ο Michael Springmann. Και συνεχίζει «Θα μπορούσε να κατηγορήσει τη Ρωσία και να θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια τάξη, αλλά είναι οι Αμερικανοί που το κάνουν αυτό εδώ και δεκαετίες.»

ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ, ΟΧΙ Η ΡΩΣΙΑ2
ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ, ΟΧΙ Η ΡΩΣΙΑ3

Ένας λιγότερος...



Παρά τα όσα έπραξε η μοίρα  του φέρθηκε πολύ γενναιόδωρα δίνοντάς του 96 χρόνια ζωής. Από τα 26 του χρόνια που υπηρέτησε ως στρατιώτης την ναζιστική Γερμανία μέχρι που πήγε να ανταμώσει τον δημιουργό του, ο Χέλμουτ Σμιτ δεν έμεινε ούτε λεπτό έξω από την πολιτική ζωή με την πλευρά του "καλού", του "δημιουργικού", του "σοσιαλιστικού", του "ευρωπαϊκού" μα πάντα με τον ναζισμό να κυλάει στις φλέβες του.
Δεν έχασε χρόνο την ώρα που οι "σύμμαχοι" έστηναν πάλι την Γερμανία και ο 30χρονος Σμιτ χώθηκε στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας την ώρα που έπεφταν τα πακέτα ανασυγκρότησης το 1952 από την σύμμαχο και φίλη της Γερμανίας, Αμερική. Ο Σμιτ ήταν εκεί ως δεξί χέρι του υπουργού Οικονομικών, Σίλερ ενός ακόμη ναζιστή που από το 1941 μέχρι το 1945 θέριζε αντιναζιστές σε όλη την Ευρώπη και  ο οποίος με το τέλος του πολέμου έγινε βουλευτής και αυτός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας. Η μεταπήδηση από το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ήταν μονόδρομος για τους στρατιώτες της Βέρμαχτ και των μελών του κόμματος του Αδόλφου.  
Ο  Σμιτ από το 1953 μέχρι το 1958 ως μέλος του εθνικού συμβουλίου του κόμματος επιτέλεσε έργο και στην δημιουργία εκ νέου του γερμανικού στρατού .Ήταν ένας από τους πολιτικούς που  κατάφεραν να  καταρρίψουν το θεμελιώδες αξίωμα των νικητών-λαών του Β' Παγκοσμίου πολέμου (η Γερμανία να μην έχει ξανά στρατό αφού προκάλεσε δύο παγκοσμίως σε λιγότερο από μισό αιώνα). Το  1955 η Γερμανία εντάσσεται στο ΝΑΤΟ  και γίνεται πάλι μεγάλη στρατιωτική δύναμη.
Ο καλύτερος χώρος για τον Σμιτ ήταν το νέο ναζιστικό του σπίτι και έτσι από το 1958 μέχρι το 1961 διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέση που την εγκατέλειψε για να γίνει υπουργός Εσωτερικών του Αμβούργου, ενώ το 1969 γύρισε στα παλιά του λημέρια -στα όπλα- ως υπουργός Άμυνας με καγκελάριο τον Μπραντ.
Ο πραγματικός ναζιστής Σμιτ έδειξε την δύναμη του το 1974 χρονιά που έγινε καγκελάριος της Γερμανίας. Ήταν η εποχή που η Γερμανία πήρε τόσο πολύ φόρα που φτάσαμε στο σήμερα και την υπερηγεμονία της στην Ευρώπη και στον κόσμο. Ο Σμιτ με όπλο το ΝΑΤΟ έγινε ο βοηθός των ΗΠΑ εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου. Όπου η Αμερική εξαπέλυε πόλεμο ο Σμιτ ήταν εκεί για να συμπαρασταθεί. Μέχρι και στο Βιετνάμ έφτασε η γερμανική πολεμική βοήθεια για "να πατάξει τον κομουνισμόν". Για να φοβίσει τον μεγάλο του εχθρό ΕΣΣΔ (δεν ξέχασε ποτέ τον όλεθρο στο Στάλινγκραντ) απείλησε ότι θα επιτρέψει αμερικανικοί πύραυλοι να εγκατασταθούν σε γερμανικό έδαφος αν η ΕΣΣΔ εγκαταστήσει βάσεις στην Ανατολική Γερμανία.
Όμως στην Γερμανία παράλληλα με την καλυμμένη ναζιστική πολιτική υπήρχαν και πνεύματα που συνειδητοποίησαν ότι η Γερμανία παίρνει πάλι έναν δρόμο προς τον ναζισμό αν και αντί για σβάστικα φορούσε γραβάτα. Η Φράξια Κόκκινος Στρατός έχει αρχίσει να κάνει από τα τέλη του '60 την ζωή της εξουσίας εφιάλτη χτυπώντας αμερικανικές εταιρείες, αμερικανικές βάσεις και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες.  Η επικοινωνιακή πολιτική άρχισε να δουλεύει και η ομάδα Μπάαντερ και Μάινχοφ συλλαμβάνεται από τους "καλούς" και "νοικοκυραίους" Γερμανούς που δεν ήθελαν "τρομοκράτες" στην χώρα τους.  Όταν ο Σμιτ ανέλαβε την εξουσία μπορεί οι κεφαλές της ομάδας να είχαν φυλακιστεί αλλά η δράση της  δεν είχε σταματήσει.
Έτσι ο  Σμιτ θυμήθηκε τα έργα και τις ημέρες των ναζιστών κάνει πιο απάνθρωπα  τα περίφημα Λευκά Κελιά όπου σε αυτά μετά από χρόνια φυλάκισης εκτελούνται "δια αυτοκτονίας" μέλη της Φράξιας Κόκκινος Στρατός και ανάμεσα σε αυτούς και η δημοσιογράφος Ουλρίκε Μάινχοφ το 1976.  Η Φράξια ως αντίποινα συλλαμβάνει τον Xανς Mάρτιν Σλέγερ, πρώην μέλος των SS και του γερμανικού ναζιστικού κόμματος, ο οποίος ήταν διευθυντικό στέλεχος στη Mercedes-Benz και πρόεδρος της γερμανικής ένωσης εργοδοτών ζητώντας την απελευθέρωση 11 κρατουμένων. Ο Σμιτ δεν κάνει καμία διαπραγμάτευσηαντιθέτως κάνει τα Λευκά Κελιά πλήρη απομόνωση για τους κρατούμενους απαγορεύοντας σε συνηγόρους και μέλη των οικογενειών τουλάχιστον να δουν τους κρατούμενους. Το 1977 τελειώνει μία και καλή την "τρομοκρατική" ομάδα, που εκτελούσε πρώην ναζιστές, με την έφοδο γερμανικής στρατιωτικής δύναμης στο υπό πειρατεία αεροσκάφος της Lufthansa  στο αεροδρόμιο της Μογκαντίσου.
Πέρα όμως από την πλήρη αντι-κομουνιστοποίηση της Γερμανίας ο Σμιτ είχε ανοίξει πανιά για την προστασία του  νέου Ράιχ, την υπό κατασκευή Ενωμένη Ευρώπη. Έτσι αφού τελείωσε με τους "τρομοκράτες" εντός της χώρας του το 1975 συμμετέχει στην Συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη όχι βέβαια για να ψηφίζουν ελεύθερα οι πολίτες (όπως αναφέρει η συμφωνία) αλλά για να περιφρουρήσουν την εξουσία της ΕΟΚ με την έγκαιρη αντιμετώπιση, την αποτροπή συγκρούσεων, την διαχείριση κρίσεων και την αποκατάσταση μετά από συγκρούσεις.
Ο Χέλμουτ Σμιτ όμως αφού κατάφερε να κάνει ένα την Ε.Ε με το ΝΑΤΟ έπρεπε να ξεκινήσει και την υποδούλωση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών λαών μέσω του κοινού νομίσματος υπό την απειλή ότι ο κίνδυνος των συγκρούσεων με χώρες εκτός της Ε.Ε ήταν υπαρκτός.  Έτσι, το 1986 φεύγει από την πολιτική σκηνή της Γερμανίας και ασχολείται αποκλειστικά με το όραμα της Ε.Ε. Είναι ένας από τους ιδρυτές της επιτροπής που υποστήριξαν την ΟΝΕ και την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η Γερμανία πραγματικά έχασε έναν μεγάλο ηγέτη της. Έχασε έναν πραγματικό λάτρη της ναζιστικής πολιτικής  και του οράματος του ολοκληρωτισμού.
Η Ελλάδα έχασε έναν από τους νεκροθάφτες της αφού οι πολύ φιλικές του σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον έκαναν έναν μεγάλο υποστηρικτή της τραγικής απόφασης η Ελλάδα να μπει στην ΕΟΚ το 1981 με την παρέμβαση της γερμανικής "πατερίτσας", Γαλλία.
Την τιμή που έκανε η Γερμανία να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια καταχρεωμένη αποικία την φόρεσε στο πέτο του ο Χέλμουτ Σμιτ αφού τον Οκτώβριο του 2014 εν μέσω εθνικής πανωλεθρίας από την Ε.Ε,  η Ακαδημία Αθηνών τον ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα για να αναθερμανθούν οι γερμανοελληνικές σχέσεις. 
Σε εκείνη την φιλοναζιστική φιέστα ο Χέλμουτ Σμιτ είπε την τελευταία του κουβέντα που στο άμεσο μέλλον θα είναι η πραγματοποίηση του ναζιστικού οράματός του: "Τώρα έχουμε μια καλά λειτουργούσα Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μας λείπει όμως μια κοινή πολιτική προϋπολογισμού και μια κοινή οικονομική πολιτική". 

http://www.stontoixo.com/

Γενικό ξεσηκωμό ετοιμάζουν οι αγρότες

12-11-2015


«ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ» ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά στα επαχθή μέτρα του «Μνημονίου 3» που τους στοχοποιούν, δηλώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι σε ολόκληρη τη χώρα. Το γενικό προσκλητήριο έχει σημάνει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ για τις 18 Νοεμβρίου προγραμματίζεται παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Του Χρήστου Θ. Παναγόπουλου
Προχθές, Κυριακή (08/11/2015), τα συντονιστικά όργανα των αγροτών και των κτηνοτρόφων από όλη τη χώρα βρέθηκαν στον Πλατύκαμπο Λάρισας, όπου έλαβαν ομόφωνη απόφαση για μαζική κάθοδο στο «κλεινόν άστυ», με παρουσία αγροτικών μηχανημάτων και τρακτέρ, ακόμη και ζώων.
Συγκεκριμένα την κοινή σύσκεψη συγκάλεσαν οι επιτροπές αγροτών και κτηνοτρόφων από την Κεντρική Ελλάδα και συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πιερία και τη Θεσσαλία, ενώ την ίδια απόφαση έλαβε και η τοπική Συντονιστική Επιτροή Αγροτών Ν. Λάρισας, η οποία λειτουργεί εκ μέρους 32 συνεταιρισμών του νομού.
Είχε προηγηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα το κάλεσμα των αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι προειδοποιούσαν την κυβέρνηση ότι ο «κόμπος έφτασε στο χτένι», προαναγγέλλοντας αποκλεισμούς δρόμων και μαζικές κινητοποιήσεις.
«Πρεμιέρα» στη Λάρισα...

Το πρώτο μεγάλο ραντεβού των αγροτών δίνεται σήμερα, Τρίτη (10/11/2015) στη Λάρισα, όπου πραγματοποιείται το πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο, το οποίο συνδιοργανώνουν οι συνεταιρισμοί αγροτών Ν. Λάρισας, οι νέοι αγρότες, τέσσερις κτηνοτροφικές ομοσπονδίες (χοιροτρόφοι, κτηνοτρόφοι, αγελαδοτρόφοι, ελευθέρας βοσκής), το ΓΕΩΤΕΕ, ο γεωπονικό σύλλογος Λάρισας και οι ΤΟΕΒ Πηνειού και Λάρισας.
Επί της ουσίας, η κινητοποίηση στη Λάρισα και η μαζικότητά της αποτελούν το πρώτο κρίσιμο crash test για τις περαιτέρω κινήσεις των αγροτών, που πλέον κινούνται σε γραμμή μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση αλλά και με τα όσα επιτάσσει το νέο Μνημόνιο.
Στις 18 Νοεμβρίου το μεγάλο ραντεβού στην Αθήνα
Οι αγροτικές κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν τη μεθεπόμενη Τετάρτη (18/11/2015), οπότε πραγματοποιείται στην Αθήνα το παναγροτικό συλλαλητήριο, όπου προγραμματίζεται μια «μαζική απόβαση» αγροτών και κτηνοτρόφων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΥΠΟΙΚ: 9 στους 10 αγρότες δήλωσαν εισόδημα έως 5.000 ευρώ το 2014

ΥΠΟΙΚ: 9 στους 10 αγρότες δήλωσαν εισόδημα έως 5.000 ευρώ το 2014

Μαζική απόβαση και από τους αγρότες της Κρήτης
Εν τω μεταξύ, για ένα δυναμικό «παρών» στο παναγροτικό συλλαλητήριο της 18ης Νοεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος, προετοιμάζονται οι αγρότες της Κρήτης και ειδικότερα των Χανίων. Χθες Δευτέρα (09/11/2015) η Συντονιστική Επιτροπή που συστάθηκε, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους αγρότες, κτηνοτρόφους, τις αγροτικές οργανώσεις, αλλά και τους φορείς της περιοχής, «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα κοινό αγώνα για να μην μας υποχρεώσουν να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αναχώρηση θα γίνει στις 17/11/2015 με το πλοίο της ΑΝΕΚ από το λιμάνι της Σούδας και η επιστροφή θα γίνει από το λιμάνι του Πειραιά επίσης με το πλοίο της ΑΝΕΚ. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ, ενώ εάν κάποιος επιθυμεί καμπίνα θα έχει έκπτωση 50%.
Παράλληλα, ανοίγονται λίστες συμμετοχής στην κινητοποίηση, ενώ έχουν οριστεί υπεύθυνοι, στους οποίους θα μπορούν να απευθύνονται όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν για να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο.
Σε κάθε περίπτωση, ο αγροτικός κόσμος ετοιμάζεται για έναν μαζικό ξεσηκωμό, δηλώνοντας αποφασισμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω απέναντι στα όσα αξιώνουν οι δανειστές μέσω του «Μνημονίου 3».
Η συνέχεια θα δοθεί – πού αλλού; - στους δρόμους της Αθήνας. Και σίγουρα έπεται και συνέχεια...
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΤΥΠΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS - TU-160 EΦΤΑΣΑΝ ΙΡΑΝ



11/11/2015
του Βασίλη Καπούλα
H ρωσική Αεροπορία φαίνεται ότι προτίθεται να προσβάλει τις κύριες μονάδες των ισλαμιστών στημ συριακή πόλη Ράκκα που θεωρείται η "πρωτεύουσα" του ISIS, χρησιμοποιώντας τον "πατέρα όλων των βομβών" τη FOAB ένα απίστευτης ισχύος θερμοβαρικό όπλο που ισοδυναμεί με τακτικό πυρηνικό χτύπημα.
Hδη έχουν από τις 3 Νοεμβρίου έχουν θεαθεί στην Κασπία θάλασσα, εντός του ιρανικού εναέριου χώρου και έχουν πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις προς την Συρία, δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 BlackJack στο Ιράν τα οποία μπορούν να φέρουν πυρηνικές ή συμβατικές βόμβες..
H FOAB είναι είναι ένα ρωσικό θερμοβαρικό υπερόπλο, τέσσερις φορές πιο ισχυρό από την αμερικανική GBU-43/B και αποτελεί το πιο ισχυρό συμβατικό μη πυρηνικό όπλο το οποίο δοκιμάστικε επιτυχώς στις 11 Σεπτεμβρίου του 2007.
Στο ρωσικό οπλοστάσιο αντικαθιστά πλέον τα τακτικά πυρηνικά όπλα. Είναι το ισοδύνομο 44 τόνων ΤΝΤ και χρησιμοποιεί 7 τόνους νέου τύπου υψηλής εκρηκτικότητας. Η έκρηξη και η πίεση του κύματος έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με τακτικό πυρηνικό όπλο (ακτίνα κύματος 300 μέτρα).
Eδώ και καιρό υπήρχαν συζητήσεις στη Μόσχα μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Άμυνας σχετικά με το αν θα έπρεπε να σταλούν Tu-160 ή Tu-22M3 
Πλέον η συγκεκριμένη κίνηση της Ρωσίας συζητείται έντονα τόσο από διεθνή ΜΜΕ αλλά ακόμη και στο Ισραήλ. Θεωρούν πως ο Β.Πούτιν είναι πολύ κοντά στο να δώσει το "πράσινο φως" για μια τέτοια κίνηση.
Το επικείμενο "πυρηνικό" χτύπημα της Ρωσίας κατά των ισλαμιστών θα είναι τα αντίποινα της Μόσχας για την πτώση του ρωσικού Airbus στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο 224 ρώσοι πολίτες στο Sharm el Sheikh.
Ο Β.Πούτιν αντιμετωπίζει ένα σοβαρό δίλημμα στη Συρία: ή θα αναπτύξει περισσότερες χερσαίες δυνάμεις το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες ρώσων στρατιωτών και θα χειροτερέψει η αντιπαράθεση ισλάμ-Ρωσίας με ότι αυτό συνεπάγεται ή θα εξαφανίσει μονομιάς το πρόβλημα ρίχνοντας FOAB στη Ράκκα αφού πρώτα καταφέρει να συγκεντρώσει όσο περισσότερους ισλαμιστές μπορεί εκεί.
Θα δώσει το πράσινο φως ο Β.Πούτιν;

http://www.defencenet.gr/defence

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: φρενοβλαβής εμπαιγμός

ΤΕΤΆΡΤΗ, 11 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2015


 
Αυτό το μεγαλοφυές σκίτσο ο Στάθης 
το εμπνεύστηκε το 2004 από το Σαρόν. 
Τραγικά επίκειρο και εδώ... 


Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους σε απεργία ενάντια στις «αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές»: Ενάντια δηλαδή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές με την πώρωση του δωσίλογου ανδρείκελου ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ!!! 
Η «Αριστερή» κυβέρνηση δολοφονεί τον ελληνικό λαό και ταυτόχρονα τον εμπαίζει: Τέτοια «αριστερή» αλητεία…
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

εκτελεί τα τελευταία «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της, εκτελεί τις εντολές του 4ου Ράιχ και των τοκογλύφων, με την ψυχρότητα του στυγνού εκτελεστή που δίνει τις χαριστικές βολές, και ταυτόχρονα, με αβυσσαλέο θράσος, μας λέει: 

«Οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους». 

Καταστρέφει, σπέρνει το θάνατο και εμπαίζει τα θύματα… 

Εδώ δεν βρισκόμαστε, απλώς, μπροστά σε ένα ακραίο πολιτικό αμοραλισμό, αλλά σε μια φρενοβλάβεια κτηνωδίας και αλητείας… 
Φασιστική φρενοβλάβεια… 

Διότι όταν χλευάζεις, τόσο βάναυσα, την πραγματικότητα, όταν δολοφονείς, τόσο κυνικά, τις έννοιες των πραγμάτων και ανυψώνεις τον εμπαιγμό και την κοροϊδία σε κεντρική πολιτική, αυτά είναι φασιστική φρενοβλάβεια… 
Αλλά και όταν καταφεύγεις σε τέτοια φρενοβλαβή μέσα ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεσαι στα πρόθυρα της κατάρρευσής σου…

http://resaltomag.blogspot.gr/

Πρώτη φορά Τραπεζικά

11-11-2015

Κυβέρνηση υπάλληλος των Τραπεζών - Περνάνε το Μεσοπρόθεσμο μαζί με τα προαπαιτούμενα.

Η κοροϊδία της κυβέρνησης όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας συνεχίζεται. Από την στιγμή που ο Γερμανός  υπουργός Οικονομικών, κ. Σόιμπλε, έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο τελευταίο Eurogroup ότι το θέμα των "κόκκινων δανείων" πρέπει να γίνει παράλληλα με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, το θέμα για την κατάσχεση έχει λήξει επισήμως. Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε συνέδεσε τα δύο αυτά κρίσιμα θέματα πετώντας ως δόλωμα ότι απελευθερώνονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας  10 δις ευρώ για τις Τράπεζες προερχόμενα από το τελευταίο δάνειο που χρεώνονται οι Έλληνες. Αυτό δείχνει ότι το θέμα της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας πρέπει να έρθει άμεσα προς ψήφιση στην Βουλή με την ολοκλήρωση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων. Ακόμη και η φίλη Γαλλία μέσω του υπουργού Σαπέν έπαιξε τον ρόλο του στηρίγματος στην άποψη Σόιμπλε ότι ισχυροποίηση τραπεζών και κατάσχεση κατοικιών πάει πακέτο με το Τρίτο Πακέτο Στήριξης.

Οι ελεγκτές των δανειστών ήδη βρίσκονται στην Αθήνα ανοίγοντας το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας σε βάθος χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο αφού πρώτα χάσουν την κατοικία τους όσοι είναι εκτός του νόμου λόγου συνολικής οφειλής του δανειολήπτη, του εισοδήματός τους και της αντικειμενικής αξίας, μετά έρχεται και η σειρά αυτών που προς το παρόν θα την γλυτώσουν που πληρούν τις προϋποθέσεις σήμερα. Ακόμα και το καθεστώς που επιτρέπει σε έναν δανειολήπτη να πληρώνει στην τράπεζα έναντι για το  80% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου η Τρόικα απαιτεί να καταργηθεί. Η έκπληξη θα είναι ότι εφόσον θα μπορούν οι τράπεζες να κατάσχουν σπίτια για οφειλές οποιοδήποτε ποσού τι θα κάνουν οι υπηρεσίες του Κράτους όταν οι οφειλές των Ελλήνων προς το δημόσιο δεν θα μπορούν να καλύπτονται από τους φορολογούμενους εφόσον οι φόροι θα ανεβαίνουν σταθερά προς τα πάνω λόγω των προαπαιτούμενων ενώ η ανάπτυξη και παραγωγή θα πέφτουν συνεχώς προς τα κάτω.

Ο υπουργοί των Τραπεζών
Ο κ.Τσακαλώτος δεν έκανε καμία απολύτως διαπραγμάτευση στο Eurogroup αντιθέτως έπαιξε τον ρόλο του εκπροσώπου των ελληνικών τραπεζών και όχι των πολιτών. Η απίστευτη δήλωσή του ότι οι Έλληνες διαπραγματευτές - υπουργοί "είναι θύματα της επιτυχίας τους" αφού κατάφεραν να κάνουν νωρίτερα του χρονοδιαγράμματος την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έτσι αναπόφευκτα ήρθαν γρήγορα τα μέτρα που αφορούν στην πρώτη κατοικία των Ελλήνων δείχνει ότι τελικά η αριστερή κυβέρνηση από την ώρα που εξήγγειλε το περίφημο δημοψήφισμα (που έφερε τα capital controls) μέχρι και σήμερα δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ανεβάζει τις Τράπεζες στην επιφάνεια και να βυθίζει τον ελληνικό λαό στον πάτο. 
Κανένα μέτρο υπέρ των πολιτών δεν έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παρά τολμούν να υποστηρίζουν ότι μέτρο ανάπτυξης της χώρας θα είναι η περιβόητη ελάφρυνση του χρέους. Δεν πρόκειται βέβαια για καμία ελάφρυνση παρά για μία επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων ενώ οι προεκλογικές εξαγγελίες περί μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους μπήκαν στο συρτάρι εφόσον ο επικεφαλής του ESM τελεσίδικα ανακοίνωσε ότι για τα επόμενα 10 χρόνια το χρέος είναι βιώσιμο (μπορούν να "αρμέγουν" κανονικά τις δόσεις μέσω απάνθρωπης φορολογίας) και ότι το θέμα του κουρέματος των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους "κοράκια" δεν μπαίνει καν προς συζήτηση.
Σαν να μην έφτανε όλη αυτή η δουλοπρέπεια των αριστερών προς τις Τράπεζες, ο κ. Δραγασάκης διαβεβαιώνει ότι δεν θα πουληθούν σε ξένα funts "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια αλλά θα γίνει αναδιάρθρωση αυτών των δανείων. Υπό μία προϋπόθεση όμως ότι όσοι επιχειρηματίες καταφέρουν να μην αγοραστούν από την μαφία των funts θα πρέπει να βάζουν νέους μετόχους στις επιχειρήσεις τους ή να κάνουν τζίρο έτσι ώστε να μπαίνει νέο χρήμα στην αγορά και βέβαια στις τράπεζες! Με τον τζίρο στον πάτο, με χρέη σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, με χρέη σε προμηθευτές και στην ΔΕΗ,  ο κ. Δραγασάκης περιμένει ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες θα βγάζουν λεφτά για να κινούν το τραπεζικό σύστημα. Αστειότητες, όταν ο ίδιος ο υπουργός αυτοακυρώνεται λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει παγκόσμιο ρεκόρ στα "κόκκινα δάνεια" και ότι οι κακομοίρες οι τράπεζες έχασαν 120 δις ευρώ από καταθέσεις! Βέβαια ο κ. Δραγασάκης ως αριστεροφιλελεύθερος δεν βλέπει πραγματική οικονομία  πουθενά αλλού παρά μόνο μέσω των Τραπεζών και για το λόγο αυτό ανακοίνωσε ότι αφού σωθούν οι ιδιωτικές τράπεζες μετά θα φτιάξουν και μία Αναπτυξιακή Τράπεζα συνεταιριστικού χαρακτήρα, η οποία θα είναι ανεξάρτητη από την ΕΚΤ, η οποία θα δανείζει Έλληνες για να φτιάξουν επιχειρήσεις!

Ψηφίζουν τους προϋπολογισμούς τριών χρόνων
Η ολοκλήρωση της ψήφισης του πρώτου και του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων δεν είναι μία απλή υπόθεση διότι ό,τι θα βγει από την ψηφοφορία της Βουλής θα υπογράφει άμεσα και τον προϋπολογισμό του Μεσοπρόθεσμου 2016-2019 ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός για αυτά τα έτη θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τα μέτρα του προϋπολογισμού του  Μεσοπρόθεσμου. Η πορεία λοιπόν για την Ελλάδα είναι μη αναστρέψιμη όταν ψηφιστούν τα μέτρα για μείωση συντάξεων, άμεση κατάσχεση του 50% των σπιτιών για όσους έχουν "κόκκινα δάνεια" και έμμεση για το υπόλοιπο 50%. Ο κύριος Τσακαλώτος δουλεύει ασταμάτητα υπέρ των τραπεζών οι οποίες όλο αυτό το διάστημα πουλάνε όλα τα υποκαταστήματά τους σε Βαλκάνια και Μεσόγειο σηκώνοντας χρήμα από όλες τις πλευρές. 
Μέχρι το τέλος του 2019 οποιαδήποτε κυβέρνηση και να πάρει την εξουσία με την ψήφιση αυτών των προαπαιτούμενων που είναι συνδυασμένα με το Μεσοπρόθεσμο, οι Έλληνες είναι ένας λαός δικασμένος, καταδικασμένος και εκτελεσμένος από τις ίδιες τις κυβερνήσεις τους. Η μεγαλύτερη αδικία όμως για τον λαό είναι ότι πληρώνουν και θα πληρώνουν μισθούς υπουργών και βουλευτών ενώ  αποδείχθηκαν οι καλύτεροι μάνατζερς των τραπεζών παγκοσμίως. Κατάφεραν να κατασχέσουν μία ολόκληρη χώρα.
http://www.stontoixo.com/

ΣΟΚ για την Ελλάδα

 Αυτή την είδηση δεν θα την δείξει κανένα ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ κανάλι

11-11-2015

Μετά από αυτή τη δημοσίευση θα σκεφτείτε κάποια πράγματα διαφορετικά…
Νόαμ Τσόμσκι: Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας όπως αποκαλύπτει σε μια άκρως φιλελληνική και συγκλονιστική συνέντευξη ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.
Μιλά για την Ελλάδα και… υποστηρίζει ότι καταστρέφεται βάσει σχεδίου, με σκοπό την τελική υποδούλωση η οποία θα χρησιμεύσει σαν «μάθημα» σε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να αντισταθεί.. Με τον Νόαμ Τσόμσκι συμφωνεί και o καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, Μάικλ Χάντσον, ο οποίος κρίνει ότι η παραμονή στο ευρώ θα οδηγήσει το Βερολίνο στην επίτευξη του στόχου του που δεν είναι άλλος από το να συντρίψει την Ελλάδα
Ο Χάντσον θεωρεί ότι καλύτερη επιλογή για το χρέος είναι να προσφύγει η Ελλάδα νομικά στο Διεθνές Δικαστήριο καταγγέλλοντάς το ως απεχθές και στο διάστημα μέχρι να βγει η απόφαση, να προετοιμαστεί για την έξοδο από το ευρώ, καθώς κρίνει ότι η παραμονή σ’ αυτό θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου του Βερολίνου: να συντρίψει την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου πήρε το δάνειο χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες. Η Ελλάδα θα έπρεπε να το κυνηγήσει αυτό νομικά. Δηλαδή ότι δεν πρέπει να πληρώσει την τρόικα. Η υπόθεση θα χρειαστεί από πέντε έως δέκα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σ’ αυτό το διάστημα θα έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει το ευρώ και να ανακτήσει τις δυνάμεις και την ανάπτυξή της.
Ποια είναι η αποτίμησή σας για τη συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές;
Μοιάζει σαν η Ελλάδα να παραδόθηκε έπειτα από μια στρατιωτική επέμβαση, η οποία έχει στόχο τα εδάφη σας, τα «ασημικά» σας, αλλά και τον δημόσιο τομέα. Το δίλημμα ήταν «παραδοθείτε τώρα, διότι αργότερα θα είναι χειρότερα». Ετσι, ο Τσίπρας παραδόθηκε ολοκληρωτικά.
Ομως δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Πίστευε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να εγκαταλείψει το ευρώ. Ωστόσο, όπως του έλεγαν ο Βαρουφάκης και ο Αμερικανός σύμβουλός του, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, δεν ήταν τόσο δύσκολο να βγείτε από το ευρώ. Θα υπήρχε μια μεταβατική περίοδος, στη διάρκεια της οποίας η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών που θα κατέρρεαν. Η ανάληψη αυτού του ελέγχου δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.
Εάν η κυβέρνηση το είχε κάνει και τις είχε εθνικοποιήσει, τότε θα είχε εξασφαλίσει τα μέσα πληρωμής κατά τη διάρκεια μετάβασης και έτσι θα έσωζε τον δημόσιο τομέα, τις συντάξεις και την περιουσία της χώρας. Επρεπε να πει [στους δανειστές], «εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα αποκηρύξουμε το χρέος προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την τρόικα».
Αυτό το χρέος ήταν απεχθές, όπως είπε και η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος που συστάθηκε από τη Βουλή. Το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι η συμφωνία για το δάνειο του 2010 δεν θα έπρεπε να έχει υπογραφεί. Η διεφθαρμένη ηγεσία του ΔΝΤ και ο Στρος-Καν παρέκαμψαν τους δικούς του κανόνες και η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να υποστηρίξει ότι αυτό ήταν λάθος και εξαιτίας αυτού ο λαός υπέφερε πολλά δεινά.
Δεδομένου ότι η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ αποδεικνύει ότι η συνέχιση της λιτότητας κάνει τα πράγματα χειρότερα, πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με μια κρίση χρέους;
Θα είναι μια πολύ χειρότερη κρίση από την προηγούμενη. Το κόστος ζωής θα αυξηθεί για τους Ελληνες περί το 30%, οι φόροι θα αυξηθούν επιπλέον γύρω στο 20% και το στύψιμο αυτό θα αναγκάσει σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού να μεταναστεύσει πολύ γρήγορα.
Πρόθεση της Ευρώπης είναι να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα. Ισως και ένα εκατομμύριο Ελληνες εργάτες θα αναγκαστούν να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες και θα συμβάλουν στην πτώση των μισθών πανευρωπαϊκά. Είναι ένας ταξικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους της Ευρώπης.
Τι σημαίνει αυτό για τη δημοκρατία στην Ευρώπη;
Προφανώς, με τους όρους αυτής της διάσωσης, η δημοκρατία είναι απλά σκουπίδια, όπως γράφτηκε σ’ ένα πρόσφατο άρθρο. Θυμάστε πως όταν ο Παπανδρέου ήταν να θέσει τους όρους για το πρώτο δάνειο σε δημοψήφισμα, αμέσως η Μέρκελ και ο Σαρκοζί του είπαν ότι δεν μπορεί να το κάνει, διότι όλοι [οι δανειστές] ήταν ενάντια.
Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που κάνει το χρέος απεχθές, διότι η κυβέρνηση πήρε το δάνειο χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες, οι οποίοι εκείνη την περίοδο ήταν στους δρόμους και διαμαρτύρονταν. Η Ελλάδα θα έπρεπε να το κυνηγήσει αυτό και νομικά. Δηλαδή ότι δεν πρέπει να πληρώσει την τρόικα. Η υπόθεση θα χρειαστεί από πέντε έως δέκα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Σ’ αυτό το διάστημα η Ελλάδα θα έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει το ευρώ και να ανακτήσει τις δυνάμεις της και την ανάπτυξή της. Τώρα όμως δεν υπάρχει καμία ελπίδα ανάκαμψης, καθώς έχεις μια ξένη χώρα η οποία έρχεται και σου αφαιρεί περιουσία και δημόσια αγαθά και μετατρέπει τις υποδομές σου και τις υπηρεσίες σου σε είδη προς πώληση. Είναι προφανές ότι οι ξένοι επενδυτές θέλουν να αγοράσουν προϊόντα όπως η εταιρεία ηλεκτρισμού, προκειμένου να κάνουν αυξήσεις και να έχουν κέρδη.
Το κόστος ζωής στην Ελλάδα θα αυξηθεί δραματικά. Αυτή είναι η κατεύθυνση πανευρωπαϊκά. Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Και άλλα αριστερόστροφα κόμματα οδηγούνται σε προγράμματα που μας γυρίζουν στον περασμένο αιώνα. Αυτή είναι η επιλογή των Γερμανών και της τρόικας μέσω των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων. Πρόκειται για λεηλασία του δημόσιου πλούτου.
• Πιστεύετε ότι η γερμανική ηγεσία, με την παρούσα τακτική της ταπείνωσης της Ελλάδας, αναβιώνει, κατά κάποιον τρόπο, τη Συνθήκη των Βερσαλιών, η οποία επέβαλε βαρύτατους όρους στη Γερμανία;
Αυτό συνέβη τη δεκαετία του 1920. Η διαφορά είναι ότι από το 1929 όλος ο κόσμος αναγνώριζε ότι η Γερμανία δεν μπορούσε να πληρώσει τις πολεμικές επανορθώσεις. Ετσι, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και οι Σύμμαχοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να αναγκάσουν μια χώρα να πληρώσει πάνω από τις δυνάμεις της. Σήμερα αυτή η βασική αρχή απορρίπτεται και αγνοείται το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει τα αναγκαία έσοδα ώστε να αποπληρώσει τα δάνεια. Ετσι της λένε: «Εάν δεν έχετε να πληρώσετε, δεν πειράζει. Να δώσετε την περιουσία σας».
Ομως, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, κανένα κυρίαρχο κράτος δεν μπορεί να στερηθεί την περιουσία του. Εδώ δεν είναι μόνο το ότι γίνεται υπέρβαση της δημοκρατίας, αλλά απορρίπτεται ο ίδιος ο ορισμός του κυρίαρχου κράτους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Αρα είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό από μια επίθεση στη δημοκρατία. Είναι ένας διευρωπαϊκός πόλεμος. Και ο Τσίπρας δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, όπως και η Αριστερά σε άλλες χώρες, π.χ. στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, ακόμα και στην ίδια τη Γερμανία. Δεν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για έναν οικονομικό πόλεμο.
Ποιος είναι ο ρόλος της ΕΚΤ και του Μάριο Ντράγκι στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και κυρίως στο «ελληνικό πρόβλημα»;
Ο ρόλος της ΕΚΤ είναι να εκπροσωπεί το συμβούλιο των προέδρων των εμπορικών τραπεζών, οι οποίες δίνουν δάνεια σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις ελληνικές υποδομές που θα ξεπουληθούν. Ετσι, η ΕΚΤ προσπαθεί να δημιουργήσει μια αγορά για τους πελάτες της. Είναι ο μόνος κοινός ευρωπαϊκός οικονομικός οργανισμός. Δεν υπάρχει άλλος κοινός νομοθετικός ή φορολογικός οργανισμός. Αυτό σημαίνει ότι η Ε.Ε. διοικείται από τους τραπεζίτες. Περνάει η δική τους αντίληψη για το πώς λειτουργεί η οικονομία.
Πιστεύουν ότι το όποιο δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί μόνο κόβοντας τους μισθούς. Αυτό κάνουν και στην Ελλάδα και έτσι ενισχύουν τη μετανάστευση. Είναι η ίδια πολιτική που ακολουθήθηκε και τη δεκαετία του 1920 και οι θεωρίες που απορρίφθηκαν από τον Τζον Μέιναρντ Κέινς. Ολα σήμερα υποτάσσονται στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών.
Ο νεοφιλελευθερισμός είναι μέρος της πλύσης εγκεφάλου που μας επιβάλλουν. Η ΕΚΤ έχει τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της μείωσης των μισθών για την αποπληρωμή των χρεών και της αύξησης των επιτοκίων, ώστε αυτά να γίνεται αδύνατο να αποπληρωθούν. Και όλο αυτό μέχρι να αναγκαστούν οι Ελληνες να δουλεύουν σχεδόν τσάμπα, άρα να μην μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος.
Πιστεύετε ότι υπάρχει ελπίδα να επανακτήσει η πολιτική τον έλεγχο από το χρηματοπιστωτικό σύστημα;
Οχι, διότι, για παράδειγμα, οι πολιτικοί των Βαλτικών Χωρών έχουν μεταφέρει τις προεκλογικές συζητήσεις από τα οικονομικά θέματα στις εθνικιστικές ταυτότητες. Έχουν στρέψει τους Λιθουανούς ή τους Λετονούς και τους Εσθονούς εναντίον των Ρώσων, μετατρέποντας τη συζήτηση σε μια μάχη κατά του σταλινισμού. Ετσι, οι λαοί δεν ασχολούνται με τον νεοφιλελευθερισμό και δεν αντιλαμβάνονται τι φταίει για τη μετανάστευση. Περίπου το 20% των Λετονών έχουν μεταναστεύσει.
http://expresstime.gr/