Οι Ρώσοι κλιμακώνουν τον πόλεμο στη Συρία!

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ Τ-90 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ S-400

26/11/2015
 
του Βασίλη Καπούλα
Εν πτήσει προς την Συρία βρίσκονται αυτή την στιγμή 12 ρωσικά αναχαιτιστικά (8 Su-27SM και 4 Su-30SM), προκειμένου να ενισχυθεί η ρωσική ικανότητα εναέριας απαγόρευσης, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού υποστρατηγικής κρούσης Su-24 προχθές στα τουρκοσυριακά σύνορα, από μαχητικά F-16 της τουρκικής Αεροπορίας ως απόρροια, βασικά, της έλλειψης συνοδείας από μαχητικά εναέριας υπεροχής.
 
Αλλά ίσως η σημαντικότερη εξέλιξη βρίσκεται αλλού:
Ενώ για δεύτερη ημέρα η περιοχή κάτω από το σημείο που έγινε η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στο Jabal al-Turman έγινε πεδίο βολής της ρωσικής Αεροπορίας με συνολικά 40 επιδρομές σε λιγότερο από 24 ώρες, ένα δεύτερο τουρκικό κομβόι που επιχείρησε να πέρασει τα σύνορα καταστράφηκε ολοσχερώς από τα ρωσικά μαχητικά Su-34!
Ο λόγος; Επιχείρησε να πέρασε τα σύνορα χωρίς να ζητήσει την άδεια της συριακής κυβέρνησης! Τι σημαίνει αυτό; Οτι "κλειδώθηκαν" τα τουρκοσυριακά σύνορα και οποιαδήποτε προσπάθεια πλέον να εισέλθουν σε συριακό έδαφος θα καταστρέφεται!
Και μία ακόμα ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη:
Για πρώτη φορά φωτογραφήθηκαν ετοιμοπόλεμα ρωσικά άρματα μάχης Τ-90 και μάλιστα απ'ότι φαίνεται είναι "φορτωμένα" με κάθε είδους αντιπυραυλικά μέσα και βέβαια τα νέας τεχνολογίας κατευθυνόμενα με λέηζερ βλήματα που εκτοξεύονται από το πυροβόλο των 125 χλστ.!
Αρα: Η επέλαση στην περιοχή των Τουρκμένων της Συρίας είναι θέμα ημερών. Και πιθανότατα θα βρεθούν απέναντί τους τα εκσυγχρονισμένα από τους Ισραηλινούς τουρκικά Μ60 Sabra με το πυροβόλο των 120 χλστ. σε μία πολύ ενδιαφέρουσα σύγκρουση...
Δείτε τα:
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Και σωροί νεκρών ισλαμιστών:
Δείτε τα.
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
 
Embedded image permalink

Μόσχα προς Άγκυρα: «Ή θα υποταχτείτε ή θα συντριβείτε"

ΤΕΛΟΣ ΤΑ "ΜΙΣΟΛΟΓΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

26/11/2015
Σε μια σειρά ενεργειών οι οποίες σέρνουν ενώπιον του διλήμματος "πόλεμος ή ταπείνωση" προχώρησαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις: Τα Συροτουρκικά σύνορα "κλειδώθηκαν" με απειλή άμεσης καταστροφής οποιουδήποτε εναέριου ή χερσαίου οχήματος επιχειρήσει να εισέλθει σε αυτά και μεγάλες ρωσικές δυνάμεις σπεύδουν στην Συρία και ειδικότερα στην Συροτουρκική μεθόριο προκειμένου να διασφαλίσουν και να κάνουν πραγματικότητα την απειλή αν χρειαστεί.
 
«Oι τρομοκράτες που επιχειρούσαν στην περιοχή διάσωσης του πιλότου του Su-24 σκοτώθηκαν όλοι μετά από μαζικό σφυροκόπημα ρωσικών μαχητικών, πυροβολικού και MLRS" ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ενώ τόνισε πως έχουν σφραγιστεί τα σύνορα και δεν περνάει καμία προμήθεια όπλων, πυρομαχικών και τρομοκρατών.
 
Επιπλέον, Ρωσικά μαχητικά τα οποία βομβάρδιζαν στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας ακολούθησαν την ίδια διαδρομή με το Su-24 και πραγματοποιώντας ελιγμούς πέρασαν μέσα από τα σύνορα με Τουρκία
 
Ταυτόχρονα δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο με το καταδρομικό "Moskva" να φτάνει έξω από τις ακτές της Λαττάκειας και να επιδεικνύει όλα τα οπλικά του συστήματα τα οποία στοχεύουν Τουρκία..ενώ δόθηκε και βίντεο με τους S-400 σε κατάσταση συναγερμού ..
 
Η Ρωσική Αεροπορία διεξήγαγε περισσότερες από 130 επιδρομές σε τρεις ημέρες και χτύπησε 449 στόχους τρομοκρατών σε 8 περιοχές της Συρίας.
 
"Στις 23-26 Νοεμβρίου η Ρωσική Αεροπορία διεξήγαγε 134 επιδρομές, χτύπησε 449 στόχους στις περιοχές Χαλέπι Δαμασκός, Ιντλίμπ, Λαττάκεια, Χάμα, Χομς, Ράκκα και Ντερ Εζορ" είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Konashenkov.
 
Τα ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν αποθήκες εξοπλισμού και ομάδες τρομοκρατών της αλ-Nusra στη Συρίας πρόσθεσε ο Konashenkov.
 
Τα ρωσικά μαχητικά συνεχίζουν να πραγματοποιούν επιδρομές σε εγκαταστάσεις πετρελαίου των τρομοκρατών του ISIS στη Συρία
 
"Στις 24 Νοεμβρίου ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Su-34 διεξήγαγε αεροπορική επιδρομές σε κμβόι βυτιοφόρων πετρελαίου και σε εγκαταστάσεις μεταφόρτωσης και αποθήκευσης κοντά σε πετρελαιοπηγές στις περιοχές Ράκκα και Ντέιρ αλ-Ζορ.
 
Οι τρομοκράτες κοντά στις περιοχές Τελ-Bissa και ar-Rastan συνεχίζουν να έχουν απώλειες εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών.
 

Οι αριστερόχειρες μαχαιρώνουν υπέροχα!

ΠΈΜΠΤΗ, 26 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2015


Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Μείωσαν μισθούς. Μείωσαν συντάξεις. Φέρνουν προ των πυλών του ξεσπιτώματος εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες με τουςπλειστηριασμούς.Βυθίζουν ακόμα πιο βαθιά στα χρέη και στην απόγνωση εκατομμύρια ανθρώπους.

    Ο,τι κάνουν με το τρίτο Μνημόνιο ισοδυναμεί με αγριανθρωπισμό επί τρία, αφού έρχεται να προστεθεί στην ήδη συντελεσθείσα καταστροφή των δυο προηγούμενων Μνημονίων.
    Και τώρα διαπράττουν το έγκλημα των εγκλημάτων! 
    Τα όσα μεθοδεύουν στο ασφαλιστικό αποτελούν ένα πρωτοφανές πογκρόμ κατά ασφαλισμένων και συνταξιούχων! 
    Οι χτεσινές τους αποφάσεις (που συνιστούν και το «καλό» σενάριο αφού η τρόικα δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη της) είναι η ταφόπλακα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων ενός ολόκληρου λαού.
    Έχουν πάρει τον μπαλτά και κόβουν σε φέτες ό,τι έχει απομείνει από τους φτωχοποιημένους συνταξιούχους.
    Στερούν από την παρούσα και τις επόμενες γενιές κάθε ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετατρέποντας την σύνταξη σε προνοιακό επίδομα – ψίχουλο.
    Η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα Τσίπρα – τρόικας δεν σταματούν στις νέες περικοπές ύψους 1,8 δισ. ευρώ σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους τις οποίες έρχονται να επιβάλλουν μέσω του προϋπολογισμού για το 2016.
    Σύμφωνα με το Μνημόνιο και βάσει των όσων ενέκριναν χτες:
  • Προχωρούν σε «εξοικονόμηση (σσ: έτσι αποκαλούν την εξαΰλωση) της τάξης του ¼ του ΑΕΠ»! Ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλάμε στην ουσία για νέα αρπαγή ύψους άνω των 40 δισ. ευρώ!
  • Δεσμεύονται να εφαρμόσουν πλήρως της αντιασφαλιστική λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αφού όπως λένε τώρα «οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις του 2010 και του 2012 εάν εφαρμοστούν πλήρως θα βελτιώσουν σημαντικά» το σύστημα! Ότι δηλαδή ως αντιπολίτευση το είχαν καταγγείλει ως απαράδεκτο σήμερα το εμφανίζουν σαν «σωτήριο»!  
  • Δεσμεύονται να αριστεύσουν στο ρόλο του νεοφιλελεύθερου Προκρούστη «καταργώντας σταδιακά τα κεκτημένα δικαιώματα της συνταξιοδότησης πριν από την νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης», επιβάλλοντας το ψευδεπίγραφο καθεστώς των «εγγυημένων συντάξεων» με βάση και «εισοδηματικά κριτήρια»και «εφαρμόζοντας ορθά το πάγωμα των μηνιαίων εγγυημένων παροχών»
    Και όμως! Την ίδια ώρα μιλούν για «δίκαιες συντάξεις»! Για «αξιοπρεπή διαβίωση»! Για «ισότητα»! Για «κοινωνική δικαιοσύνη»!
    Πίσω από τις νέες μειώσεις συντάξεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την διάλυση της επικουρικής σύνταξης, την ενιαιοποίηση των Ταμείων με όρους ισοπέδωσης προς τα κάτω, εκείνο που επέρχεται είναι η κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικά αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.
    Προχωρούν στην επιβολή ενός κεφαλαιοποιητικού συστήματος που μάλιστα στα ψιλά γράμματα το περιγράφουν ως εξής: Οι βασικές συνιστώσες των συντάξεων θα είναι εγγυημένες «με βάση τις εισφορές και βάσει του ελέγχου των πόρων». 
    Αυτοί, βέβαια, βουτηγμένοι στο ψεύδος, το τερατούργημα που ετοιμάζουν θα συνεχίσουν να το αποκαλούν κίβδηλα «αναδιανεμητικό», όταν στην πραγματικότητα θα το ζήλευαν ακόμα και οι πλέον ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι της σχολής του Σικάγο!
    Όλα τούτα οι «αριστερόχειρες μαχαιροβγάλτες» της κοινωνικής ασφάλισης έρχονται να τα προωθήσουν μετά από 5 χρόνια λεηλασίας. Έρχονται να δώσουν την χαριστική βολή στα Ταμεία που ήδη με τις πολιτικές των δυο προηγούμενων Μνημονίων την περίοδο 2010 – 2015 (στοιχεία ΕΝΥΠΕΚΚ) απώλεσαν πόρους ύψους 70 δισ. ευρώ! 
    Αυτοί που θα αποκαθιστούσαν, τάχα, το έγκλημα του PSI το οποίο επέφερε αρπαγή 12 δισ. ευρώ από τα Ταμεία, αυτοί που θα… επέστρεφαν την 13η σύνταξη, τώρα κάνουν αυτό που είχε υποσχεθεί ο κ.Κατρούγκαλος: Τινάζουν στον αέρα μέσα σε 40 μέρες ό,τι δεν κατάφεραν να ανατινάξουν σε 40 χρόνια οι άλλοι, που τους παρέδωσαν τη σκυτάλη και που σήμερα υποκρίνονται χυδαία.
    Το μέγεθος του εγκλήματός τους είναι ευθέως ανάλογο της πολιτικής απάτης που εκπροσωπούν.
     Ιδού ένα δείγμα από εκείνο το… μακρινό, πια, 2012:

 https://www.youtube.com/watch?v=5XNTVCsr5bE

    Ναι, λοιπόν.
    Είναι τέτοια η απάτη τους που μόνο οι ίδιοι μπορούν να την εκφράσουν. Το μέγεθος του κοινωνικού εγκλήματος στο οποίο πρωταγωνιστούν είναι τόσο, όσο αβυσσάλεα είναι και η απόσταση που χωρίζει τα λόγια από τις πράξεις τους.
    Η απάντηση συνταξιούχων, εργαζόμενων και ανέργων, ή θα είναι αντίστοιχη της ανελέητης επίθεσης που δέχονται ή αυτή τη φορά η «θυσία» θα είναι ολοκληρωτική. 

 ΠΗΓΗ: 
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/354764,Oi-aristeroxeires-maxairwnoyn-yperoxa.html

Οι ρωσικοί S-400 στη Συρία εγκλώβισαν 18 τουρκικά F-16

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ



26/11/2015
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής/αντιβαλλιστικής άμυνας μακρού βεληνεκούς S-400 Triumph που έχει μεταφερθεί στην αεροπορική βάση της Λαττάκεια, εγκλώβισαν 18 τουρκικά μαχητικά F-16 που απογειώθηκαν για αποστολές επιτήρησης ή και επιχειρήσεις στα σύνορα με τη Συρία η τουρκική Αεροπορία από εχθές υπό τον φόβο των αναχαιτιστικών Su-30SM που συνοδεύουν τα ρωσικά μαχητικά κρούσης, στέλνουν πλέον, αντί για δυάδες ή τετράδες, 18άδες μαχητικών!).
Τα λαμπάκια του RWR άναψε στα κόκπιτ των τουρκικών μαχητικών και με δεδομένο ότι το σπυστημα έχει πιθανότητες κατάρριψης 98% εχθρικού μαχητικού σε μία ακτίνα 250 χλμ. (92% έχει το S-300 στα 150 χλμ.) επέστρεψαν άρον άρον στις βάσεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για τη στιγμή που η Μόσχα βομβάρδιζε το κομβόι των φορτηγών που μετέφερε όπλα στους Τουρκομάνους και τους τζιχαντιστές.
Οι Τούρκοι απογείωσαν συνολικά 18 μαχητικά F-16 ταυτόχρονα, αλλά με το “ξεκόλλησαν” από τον αεροδιάδρομο, οι πιλότοι τους διαπίστωσαν πώς είχαν ήδη “κλειδωθεί” από τα ραντάρ των S-400. Μια λάθος κίνηση αρκούσε για να καταρριφθούν.
Σε καμία περίπτωση οι Ρώσοι δεν ήταν διατεθειμένοι να προειδοποιήσουν. Το έχουν πει άλλωστε σε πολλές και διαφορετικές γλώσσες μετά την κατάρριψη του Su-24 πως δεν πρόκειται να συγχωρεθεί κανέναν λάθος, επιμένοντας πώς οι δικοί τους πιλότοι ποτέ δεν προειδοποιήθηκαν πριν τα τουρκικά F-16 εξαπολύσουν τον πύραυλο εναντίον του ρωσικού βομβαρδιστικού ενώ αυτό πετούσε σε συριακό εναέριο χώρο.
Πρόκειται για πρόβα πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας; Αναλυτές εκτιμούν πώς αυτό θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις του Ερντογάν. Ο Τουρκικός Τύπος επιβεβαιώνει πώς τουρκικά μαχητικά έχουν μετακινηθεί προς τα σύνορα της Συρίας και μάλιστα ότι εντολή είναι να απογειώνονται 18 F-16 ταυτόχρονα προκειμένου να έχουν καλύτερο έλεγχο της περιοχής.
Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Οι S-400 μπορούν να τα καταστρέψουν πριν ακόμη απογειωθούν. Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό αναλυτή Bladimir Anokhin (δηλώσεις του στο Sputinik) τα προηγμένα αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα βρίσκονται ήδη στη Συρία, ανεπτυγμένα στην αεροπορική βάση της Λαττάκειας και η Μόσχα είναι αποφασισμένη να τα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που τεθεί σε κίνδυνο ξανά ρωσική αποστολή.
Όπως έχει γράψει και το pronews.gr οι Ρώσοι πλέον δείχνουν αποφασιστηκότητα και βεβαίως καμία εμπιστοσύνη στην Τουρκία. Για το λόγο αυτό κάθε αποστολή θα γίνεται με αεροπορική και αντιαεροπορική κάλυψη. Το υπουργείο Άμυνας μάλιστα φαίνεται να έχει λάβει την απόφαση να στείλει ακόμη 10-12 Su-34 στη Συρία προκειμένου να αναλάβουν το ρόλο των παλαιών Su-24.
Η Ρωσία με την ανάπτυξη των S-400 στέλνει μια σκληρή προειδοποίηση στην Τουρκία”, επισημαίνει ο Anokhin, υποστηρίζοντας και αυτός πώς η κατάρριψη του Su-24 ήταν μία στρατιωτική και πολιτική πρόκληση. «Ήταν μια εναέρια ενέδρα, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν μια προγραμματισμένη εκτέλεση. Είχε εγκριθεί», σημείωσε και εξήγησε:
Αυτό συνέβη γιατί οι Τούρκοι ήθελαν να τρομάξουν τη Ρωσία, να περιορίσουν την ένταση των αεροπορικών επιδρομών στα διυλιστήρια πετρελαίου που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για να στείλουν λαθραίο πετρέλαιο στην Τουρκία και γιατί ήθελαν να προσφέρουν στον ISIS μία μικρή ελπίδα ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται”.
Η ανάπτυξη των S-400 δεν έχουν προκαλέσει μόνο πανικό στην Άγκυρα, αλλά έχουν προβληματίσει σφόδρα και τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη εκφράσει τις ανησυχίες τους για κλιμάκωση της κατάσταση στη Συρία μετά την εξέλιξη αυτή.
"Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τους Ρώσους" δήλωσε ο αντιπτέραρχος Charles Brown που είναι επικεφαλής των ΗΠΑ στη Συρία και πρόσθεσε πώς “οι S-400 περιπλέκουν αρκετά τα πράγματα”. Και πώς να μην συμβαίνει αυτό, αφού Τούρκοι και Αμερικανοί βρίσκονται σε κλοιό αντιαεροπορικών συστημάτων από στεριά και θάλασσα (με το Moskva και όχι μόνο).
Όπως σημειώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η ρωσική εφημερίδα Kommersant, το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ρωσίας είχε προτείνει να σταλούν στη βάση Hmeymime της Συρίας τα συστήματα S-300 αλλά τελικώς αποφασίστηκε να σταλούν οι S-400 ώστε να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες για πρώτη φορά. Το μόνο που απομενει να δούμε είναι σε βάρος ποιου.