Το βίντεο που «καίει» τον Τσίπρα!

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών:

   
27-11-2015

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών: Το βίντεο που «καίει» τον Τσίπρα!
Τι έλεγε όμως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας όταν τον καλούσε ο Παπανδρέου το 2011 να συμμετάσχει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών εκείνης της εποχής; 
Μάλιστα, μετά την συνάντηση που είχε με τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του τόνιζε, ότι δεν συζήτησε με τον πρωθυπουργό της μνημονικής κυβέρνησης την λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας. Η συνάντηση του είχε σαν στόχο --όπως είπε- ότι ο Παπανδρέου δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σ' αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού.
«Η κυβέρνηση του Παπανδρέου,  εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν οδηγήσει την χώρα σε μια πρωτοφανή καταστροφή. Δεν έχει την γενναιότητα να παραδεχτεί αυτή την αποτυχία, επιμένει σ' αυτή την καταστροφική πολιτική και ψάχνει για συνένοχους, συμπλήρωσε ο Α. Τσίπρας, διατυπώνοντας την άποψη του ότι ο Παπανδρέου, τούτη την ώρα το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φύγει». Αυτά έλεγε ο κ. Τσίπρας που τώρα ζητά από τους υπολοίπους να συναινέσουν στο δικό του μνημόνιο. 
Δείτε λοιπόν πώς απαντούσε ο κ. Τσίπρας
Φρόνιμο λοιπόν θα ήταν πριν ξεκινήσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του Σαββάτου (28/11/2015), ο κ. Τσίπρας να το δείξει στους υπολοίπους πριν ξεκινήσει το συμβούλιο.
Εκτός κι αν φοβάται... 


Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/news/story/646652/symvoylio-politikon-arxigon-to-vinteo-poy-kaiei-ton-tsipra#ixzz3shC5Mbwe

Για την εξουσία... αξίζει ν' αλλάξεις θρησκεία!

 27 Νοεμβρίου 2015




Για τη μεταφορά κι επισημάνσεις: Νίκος Κλειτσίκας - nikosklitsikas.gr/ 

Με αφορμή την μετάβαση του Τσίπρα στο Ισραήλ, αυτή την εποχή της διεθνούς απομόνωσης του 
σιωνιστικού καθεστώτος απαρτχάιντ, ο Ιταλός Γερουσιαστής Fernando Rossi,με ανάρτησή του επισημαίνει:

«Fernando Rossi 
Ακόμη μία ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ του Τσίπρα

"ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ (αλλαγή θρησκείας)*..." Μοσάντ;
Ενώ η σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ, εκτός από την άμεση συμμετοχή της, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία, στην στρατιωτική, οικονομική, υποστήριξη των τρομοκρατών στη Συρία, συνεχίζει να σφαγιάζει τους Παλαιστίνιους και επεκτείνει την κατοχή της Ιερουσαλήμ και περιοχών της Δυτικής Όχθης.»

Η συμβολική χρήση αυτής της φράσης από τον Φερνάντο Ρόσι, έχει σημείο αναφοράς τη φράση του βασιλιά Ερρίκου Δ΄ της Γαλλίας"Parigi val bene una messa" του , ο οποίος ήταν Ουγενότος (Καλβινιστής) και προκειμένου να γίνει βασιλιάς της Γαλλίας, έπρεπε να ασπαστεί τον ρωμαιοκαθολικισμό. Για να πάρει λοιπόν την εξουσία είπε τη φράση που έμεινε στην ιστορία για τους εξουσιομανείς τσαρλατάνους πολιτικούς: "Η εξουσία του Παρισιού αξίζει την αλλαγή θρησκείας"
Ο Ερρίκος Δ' βρήκε τραγικό θάνατο. Δολοφονήθηκε από έναν φανατικό καθολικό, στις 14 Μάη 1610...


Fernando Rossi 
Ancora una MUTAZIONE di Tsipras 
"IL POTERE VAL BENE UN..." Mossad?
Mentre il governo sionista di Israele, oltre a partecipare direttamente, con Arabia Saudita, Qatar e Turchia, al sostegno militare, economico e logistico, dei terroristi in Siria, ...
continua a massacrare palestinesi e ad estendere l'occupazione di Gerusalemme e dei territori della Cisgiordania.

  Fernando Rossi, γνώστης της διεθνούς πολιτικής κι ειδικότερα της Μέσης Ανατολής, έχει συχνά σχολιάσει ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα.
Ενδεικτικά:
Ο Fernando Rossi επισήμανε στην ιταλική κοινή γνώμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον... «Έλληνα Renzi»

Επίσης... Τσίπρας… ο Έλληνας Renzi! Κι έτσι επήλθε κι η ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού…
 Ο ιταλός Γερουσιαστής Fernando Rossi, για τον υπουργό του Padoa Schioppa και την πρόσληψή του ως συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου!
* Ελλάδα και Ιταλία στον πόλεμο της Ευρώπης  


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

"Η Τουρκία είναι η πίσω αυλή των τρομοκρατών"!

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Οι σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος στο φως

Η μεγαλύτερη και σοβαρότερη για την Τουρκία συνέπεια από την κατάρριψη του ρωσικού SU-24, είναι ότι αυτά που αγούγονταν και γράφονταν ως πληροφορίες και φήμες ακούγονται πλέον δημόσια και δυνατά... 

Image

Ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγορεί την τουρκική πολιτική ηγεσία για άμεση συνεργασία με τους τζιχαντιστές! Ακόμη και από τη Δύση ανάλογες απόψεις και προβληματισμοί έχουν αρχίσει να ακούγονται. Η Τουρκία εμφανίζεται πλέον ως...

μια χώρα που παίζει τουλάχιστον ύποπτο ρόλο σ΄ ότι έχει να κάνει με το Ισλαμικό Κράτος. 

Όπως εύστοχα γράφει η εφημερίδα Φιλελεύθερος στην Κύπρο η Τουρκία φαίνεται ότι είναι η “πίσω αυλή των τρομοκρατών”!

Το άρθρο του Αρίστου Μιχαηλίδη είναι διαφωτιστικό :
Από δημοσιεύματα σε ρωσικά ΜΜΕ είχαμε μάθει την περασμένη Παρασκευή ότι τις προηγούμενες πέντε μέρες η Ρωσία είχε καταστρέψει 1.000 δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου του ισλαμικού τρομοκράτους. Ρωσικά αεροπλάνα έπληξαν στόχους σε ελεγχόμενα από τους τζιχαντιστές διυλιστήρια πετρελαίου απ΄ όπου γίνεται το λαθρεμπόριο στη μαύρη αγορά. «Καταγράφουμε εδώ και καιρό την κίνηση μεγάλης ποσότητας πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων προς την Τουρκία από περιοχές που ελέγχει το ISIS. Αυτό εξηγεί τη σημαντική χρηματοδότηση που λαμβάνουν οι τρομοκράτες», είχε πει προχτές ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου. Χτες ο Σεργκέι Λαβρόφ, ήταν ακόμα πιο κατηγορηματικός: «Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού σημειώθηκε λίγο μετά από επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας εναντίον κομβόι μεταφοράς πετρελαίου των τρομοκρατών και εγκαταστάσεων». Αλλά και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ: «Οι τουρκικές ενέργειες συνιστούν ντε φάκτο προστασία του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένων των πληροφοριών που διαθέτουμε για άμεσο οικονομικό συμφέρον ορισμένων Τούρκων αξιωματούχων που σχετίζονται με την προμήθεια πετρελαιοειδών από εργοστάσια που ελέγχονται από το ISIS».
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Τουρκία αποτελεί την κύρια πηγή χρηματοδότησης των τρομοκρατών του χαλιφάτου και η κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου δεν μπορεί να είναι πιστευτό ότι έγινε επειδή, έστω κι αν είναι αλήθεια, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο για 17 δευτερόλεπτα, όπως λένε οι ίδιοι οι Τούρκοι επισήμως. Για 17 δευτερόλεπτα δεν ρισκάρει καμιά χώρα να συγκρουστεί με τη Ρωσία, εκτός κι αν κυβερνάται από ανισόρροπους ψυχοπαθείς. Όμως, το περίεργο είναι που δέχονται αυτή την εξήγηση οι δυτικοί, οι Αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι, που ενώ βιώνουν την τρομοκρατία μέσα στις πόλεις τους πλέον, εξακολουθούν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τον ρόλο της Άγκυρας.
Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, οι συζητήσεις και οι ανησυχίες περιστρέφονται γύρω από το αν η Ρωσία θα τους κόψει την παροχή φυσικού αερίου. Η Τουρκία προμηθεύεται το 54,7% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία κι αν αποφασίσει να το διακόψει θα βρεθεί ενώπιον μιας τεράστιας κρίσης, καθώς δεν έχει εναλλακτική επιλογή. Μπορεί μια χώρα να ρισκάρει κάτι τέτοιο για 17 δευτερόλεπτα παραβίασης του εναέριου χώρου της; Μόνο αν στοχεύει σε πολύ μεγαλύτερα συμφέροντα από το λαθρεμπόριο των τζιχαντιστών, αλλά και από την αναδιαμόρφωση του χάρτη στις περιοχές που την ενδιαφέρουν. Αλλά, η σχέση της με το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι μόνο η χρηματοδότηση. Είναι γνωστό ότι οι τρομοκράτες, που κτυπούν στις ευρωπαϊκές πόλεις φτάνουν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας. Τα γράφουν και οι τουρκικές εφημερίδες. Πρόσφατο παράδειγμα, ο 25χρονος τρομοκράτης Ahmed Almuhammed, που πήρε διαβατήριο και βοήθεια στην Τουρκία, πέρασε στην Ελλάδα και προωθήθηκε στη Γαλλία για τις τρομοκρατικές ενέργειες. Όπως είναι γνωστό και το ότι το καλοκαίρι οι μόνοι, που πρόβαλλαν αντίσταση στους τζιχαντιστές ήταν οι Κούρδοι στο Κομπανί, οι οποίοι όμως ταυτόχρονα δέχονταν ανελέητους βομβαρδισμούς από την Τουρκία. Όλες οι ενέργειες της Τουρκίας, κάτω από οποιανδήποτε δικαιολογία, είναι υπέρ του ISIS.
Η Ρωσία μπορεί να κτυπά τους αντικαθεστωτικούς που πολεμούν τον Άσαντ, αλλά κτυπά και το Ισλαμικό Κράτος. Αυτό δεν είναι ο κύριος στόχος Αμερικής και Ευρώπης; Η κατάρριψη όμως του ρωσικού αεροπλάνου ήταν σαφώς προσχεδιασμένη πράξη υπέρ των τρομοκρατών. Η Αμερική και η Ευρώπη έχουν τεράστια ευθύνη όταν συνεχίζουν να προσφέρουν γη και ύδωρ στην Άγκυρα, με την αστεία δικαιολογία ότι θέλουν να φύγει ο Άσαντ. Το τίμημα των παιγνίων τους είναι πολύ πιο μεγάλο και το πληρώνουν οι λαοί τους.


on alert

ΠΛΟΥΣΙΟ ΓΕΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΜΕ ΜΕΝΟΥ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ 40 ΔΙΣ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Εκτύπωση
---000_tsipras-stournaras27/11/15 
ΤΣΙΠΡΑΣ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ-ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί... Ο Γ. Στουρνάρας, εξωνυμένος υπουργός Οικονομικών, αδυσώπητος εχθρός και τρισάθλιος αντίπαλος του παλιού ΣΥΡΙΖΑκαι της προ Μνημονίου κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει μεταμορφωθεί πλέον σε θερμό φίλο και μνημονιακό συναγωνιστή τουΑλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Δραγασάκη.
Οι σχέσεις των τριών θερμάνθηκαν ιδιαίτερα (ο Γ. Δραγασάκης τις διατηρούσε μάλλον ανέκαθεν) μετά από τη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα του Γ. Στουρνάρα (βλ. ξεπουλήματα ΑΤΕ και ΤΤ κλπ κλπ) αίφνης ξεχάσθηκαν και τώρα, πρωθυπουργός, αντιπρόεδρος και Διοικητής της ΤτΕ, δίνουν την εικόνα της ομοουσίου και αδιαιρέτου τριάδας.
Το πλούσιο γεύμα που παρέθεσε ο Γ. Στουρνάρας στην "αμαρτωλή" Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) στους Αλ. Τσίπρα και Γ. Δραγασάκη, έδεσε γερά την εικόνα της "αδιαχώριστης" τριάδας, αφού είχε ως "μενού" το μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Το μέγα αυτό σκάνδαλο των ημερών έχει ως κεντρικούς ενόχους και συνενόχους τους Αλ. Τσίπρα, Γ. Δραγασάκη και Γ. Στουρνάρα και το κόστος του για το ελληνικό Δημόσιο ξεπερνά το ασύλληπτο ποσό των 40 δισ., ενώ νέες μεγάλες απώλειες έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία και χιλιάδες μικρομέτοχοι. Κι αυτά για να περάσουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά χέρια (funds), σχεδόν τζάμπα, εναντι πινακίου φακής!!!
ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΔΑΠΑΝΗΡΟ ΓΕΥΜΑ;
Ήταν Δεκέμβριος του 2014 όταν ο διοικητής της ΤτΕ με δήλωσή του έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία όχι, φυσικά, λόγω μνημονίων, αλλά εξαιτίας της "πολιτικής αστάθειας" (!) που φαινόταν να έρχεται με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η βαθύτατααποπροσανατολιστική δήλωση του Γ. Στουρνάρα είχε εκληφθεί, και σωστά, από τον ΣΥΡΙΖΑ ως “αιτία πολέμου”, καθώς κατηγορούσαν τον Διοικητή ότι η παρέμβασή του ήταν πολιτική και υπονομευτική. Από τότε, οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Γ. Στουρνάρα “πάγωσαν”, ενώ από τον περασμένο Μάιο η σύγκρουση πήρες ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Κορυφαία στελέχη κατηγόρησανορθώς τον διοικητή ότι “σαμποτάρει την προσπάθεια της κυβέρνησης”. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να θέσουν ακόμα και θέμα απομάκρυνσης του κ. Στουρνάρα.  
Το καλοκαίρι άρχισαν να διακινούνται προβοκατόρικα από την κυβέρνηση και τη μνημονιακή διαπλοκή και τα δήθεν “σχέδια” του Π. Λαφαζάνη για “ριφιφί” στην Τράπεζα της Ελλάδος και για "κατάσχεση" των 22 δισ. που βρίσκονται στα υποκαταστήματά της. 
Οι σχέσεις του διοικητή με την κυβέρνηση ήταν σχεδόν ανύπαρκτες μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας του καλοκαιριού αλλά και την αλλαγή στο υπουργείο Οικονομικών, με τον Ευκ. Τσακαλώτο να έχει αγαστή συνεργασία με τον “φίλο από τα παλιά” Γ. Στουρνάρα.  
Οι πάγοι, ωστόσο, με το Μαξίμου έλιωσαν οριστικά χτες, όταν την πύλη της ΤτΕ πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη. Ο κ. Στουρνάρας τους παρέθεσε γεύμα, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και αντηλλάγησαν απόψεις για τηνανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επόμενη μέρα στην οικονομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις άνδρες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για τομέλλον του τραπεζικού συστήματος.
ΜΑΙΡΗ ΜΠΟΛΛΑ
Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη,
μέσα από τον Αlpha 9,89 και τον Σπύρο Χαριτάτο, για το μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
«Έχει συντελεστεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα στην ελληνική ιστορία, ίσως το μεγαλύτερο, το οποίο ονομάζεται εκχώρηση ελληνικών τραπεζών στα ξένα funds με απώλεια πάνω από 40 δις ευρώ του ελληνικού δημοσίου, που καταχωρήθηκαν στα δάνεια του ελληνικού κράτους και θα το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος», είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έδωσε τζάμπα τις τράπεζες σε ξένα και άγνωστα χέρια σε μια νύχτα και δυστυχώς άκρα του τάφου σιωπή από όλα, σχεδόν, τα μέσα ενημέρωσης. Ταυτόχρονα, με τις απώλειες δεκάδων δις, χάθηκαν πολλά λεφτά και από τα ασφαλιστικά ταμεία γιατί είχαν επενδύσει στις τράπεζες αλλά και από χιλιάδες μικροεπενδυτές. Θάβεται οριστικά και αμετάκλητα η ανάπτυξη της χώρας. Το μέλλον της χώρας μας είναι προδιαγεγραμμένο. Αν ξένοι πολυεθνικοί όμιλοι ελέγχουν τις τράπεζες, αυτό είναι το τέλος της χώρας, ενώ οι κυβερνήσεις και το πολιτικό κατεστημένο θα μετατραπούν πλήρως σε υπηρετικό προσωπικό τους. Βαδίζουμε προς τα εκεί κοιμώμενοι και μέσα στο πλαίσιο αυτό έχει επιβληθεί σιωπητήριο».
Ο Παν. Λαφαζάνης πρότεινε «να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες για να παίξουν αναπτυξιακό ρόλο και να γίνει άμεσα Εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή στη Βουλή για τις συνθήκες της ανακεφαλαιοποίησης. Δεν έχω αυταπάτες για τις επιτροπές αυτές αλλά θα προκαλέσουν μια δημόσια συζήτηση μέσα από την οποία θα αποκαλυφθούν πάρα πολλά πράγματα Μιλάμε για δεκάδες δις που κατάπιε η μαύρη τρύπα των τραπεζών. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι. Εγώ και η ΛΑΕ δεν θα το ξεχάσουμε, αυτή η υπόθεση θα διερευνηθεί και θα αποδοθούν οι βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες».
Επετέθη στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ κατήγγελλε συνεχώς την παλιότερη ανακεφαλαιοποίηση και έλεγε με σαφήνεια πως θα αποδοθούν ευθύνες, τώρα ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα πραγματοποιεί ένα ακόμα μέγα σκάνδαλο, με το οποίο πάει να κουκουλωθεί όλη η υπόθεση ανακεφαλαιοποίησης και ακολουθεί την ίδια πεπατημένη».
 
ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ  
ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΜΕ ΜΕΝΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΔΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Το γεύμα Τσίπρα, Στουρνάρα, Δραγασάκη έβαλε οριστικά στο περιθώριο παλιές αντιπαραθέσεις, συγκρότησε μια νέα ομοούσια και περίπου, αδιαίρετη τριάδα και είχε ως «μενού» την απώλεια πάνω από 40 δις ευρώ του ελληνικού δημοσίου από την αμαρτωλή ανακεφαλαιοποίηση, για την οποία και οι τρεις συνδαιτυμόνες έχουν διαμορφώσει δεσμούς συνενοχής.
http://iskra.gr/index.php

Η τραγωδία της αποσύνθεσης


27-11-2015
 

Δεν υπάρχει πιο τραγικό ιστορικό θέαμα και σύγκαιρα πιο αποκρουστικό από την αηδιαστική αποσύνθεση των κομμάτων, όλων των κομμάτων, που κοσμούν το πολιτικό μας τοπίο…

Η σημερινή «αριστερή» κυβέρνηση, αποτελεί τη συνισταμένη της ΓΕΝΙΚΗΣ αποσύνθεσης και εξαχρείωσης: Είναι το ΣΥΝΟΛΙΚΟ, αποκρουστικό υπέρ-θέαμα της αηδιαστικής αποσύνθεσης δίχως όρια και δίχως τέλος…


Όταν πολιτικά μορμολύκεια και αηδιαστικοί χαμαιλέοντες, σαν την Θεοδώρα Τζάκρη,ταυτίζουν, ΚΥΝΙΚΑ, την αποικιοκρατική κόλαση της ελληνικής κοινωνίας με την «οικονομική ανάπτυξη», αντιλαμβάνεται κανείς το μακάβριο καθεστώς της παρακμής που ζούμε… 




Φυσικά αυτό το μακάβριο καθεστώς της αποσύνθεσης αποτυπώνεται σε όλο το πολιτικό οικοδόμημα, σε όλα τα κόμματα.


Ζούμε μια γενική αποσύνθεση: Αποσυντίθεται το σύνολο της κοινωνίας, τα οικονομικά οστά της, το πολιτικό της σώμα και όλοι οι μυώνες της κοινωνίας.

Αποσυντίθενται τα θεμέλια της κοινωνίας (οικονομικά θεμέλια-τρόπος και σχέσεις παραγωγής) μέχρι τις κορυφές του εποικοδομήματος: Πολιτική, κόμματα, θεσμοί, κράτος, κουλτούρα, ιδέες, αξίες, ηθική, τα πάντα…

Ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα αποσυντίθεται με τα κόμματά του, τους θεσμούς του, τους νόμους του, την ηθική του και τις «αξίες» του…

Να, γιατί, ξεπετάγονται, σαν ορμητικός χείμαρρος, όλες οι μορφές της παρακμής και της κακουργίας: Το ψέμα, η εξαχρείωση, η εξαγορά συνειδήσεων, ο καταναγκασμός, ο δωσιλογισμός, η βία στις πλέον αποτρόπαιες μορφές της, η παρασιτική αναισχυντία και πολιτική «λουμπεναρία», ο αποκτηνωμένος κυνισμός, η απαστράπτουσα χυδαία ευχαρίστηση, η βάρβαρη κακογουστιά και όλα τα είδη των διαστροφών…

Και εδώ βρίσκεται η ΤΡΑΓΩΔΙΑ!!!

Εάν δεν εμφανιστεί η επαναστατική προοπτική και τα υποκείμενά της (ο λαϊκός επαναστατικός παράγοντας, με τους πολιτικούς εκφραστές του), θα βυθιστούν οι κοινωνίες σε μια βαρβαρότητα δίχως ιστορικό προηγούμενο…

Οι κοινωνίες καταρρέουν από την αποσύνθεση, αλλά δεν προχωρούνε, αυτόματα, μπροστά. Το αντίθετο: Βυθίζονται σε νέα σκοτάδια οπισθοδρόμησης, αν η κατάρρευση δεν συνοδεύεται με τη ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΑΞΗ για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας…


Όταν οι κοινωνίες σαπίζουν και πέφτουν σαν σκουληκιασμένος καρπός, σκουλήκια γεμίζουν… 


http://resaltomag.blogspot.gr/

Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει…

27-11-2015

 
Πάλι καλά που δεν ζήτησε 
να στηρίξουν ως Πρωθυπουργό 
τον παλιότερο αρχηγό του, 
τον Γεώργιο Παπαδόπουλο..
.
 

Η σήψη, η παρακμή και η αποσύνθεση του κατοχικού καθεστώτος και των κομμάτων του εκδηλώνονται με ποικίλες μορφές βαρβαρότητας, χυδαιότητας και γελοιότητας. Όταν και αυτή ακόμα, η Φώφη Γεννηματά, το πασοκικό υπόλειμμα, το παίζει «λέοντας», κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση διότι «ακολουθεί πειθήνια τις εντολές της τρόικας», είναι να γελάς!!!

Τα πειθήνια ανδρείκελα του 4ου Ράιχ, ανδρείκελα ΟΛΩΝ των Μνημονίων, φόρεσαν, ξαφνικά πανοπλίες «αντιμνημονιακές»:Τέτοιος κυνικός και αβυσσαλέος εμπαιγμός… 

Η «αριστερή» κυβέρνηση ανέστησε όλα τα πτώματα… 

Είναι τέτοια η φρενοβλάβεια ΥΠΟΤΑΓΗΣ στους τοκογλύφους των «αριστερών» ανδρεικέλων, τέτοια αποτρόπαια τα εγκλήματά τους εναντίον του ελληνικού λαού, που ακόμα και οι πιο διαβόητοι λακέδες του 4ου Ράιχ, λακέδες της πασοκικής ελονοσίας και της νεοδημοκρατικής κακουργίας, σήκωσαν κεφάλι… 

Ο Τσίπρας αγωνίζεται, με πάθος, να τους ξεπλύνει εντελώς… 

Ακόμα και τον τρισάθλιο Στουρνάρα… 


Το ξέπλυμα είναι απαραίτητο, διότι το 4ο Ράιχ ετοιμάζει νέα συναινετικά κυβερνητικά σχήματα με πιο πλούσια ποικιλία ανδρεικέλων… 

Αυτή η κυβέρνηση καταρρέει και τα νέα υποστυλώματα πρέπει να το παίξουν και λίγο λέοντες… 

Άδραξαν έτσι την πρόταση Τσίπρα για τη σύγκληση Συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων (πρόταση που σηματοδοτεί το «άγχος» της κυβερνητικής κατάρρευσης), για να το παίξουν «σκληροί», αυτοί που υπέγραψαν με υστερία το τρίτο Μνημόνιο και ΟΛΑ τα προηγούμενα… 

Αύριο όταν θα καταρρέει η κυβέρνηση, με την ίδια δωσίλογη υστερία, θα τη σώσουν με το αζημίωτο: Με υπουργικές καρέκλες… 

Αν όμως, οι λεονταρισμοί της Φώφης είναι για γέλια (τα ζόμπι του ΠΑΣΟΚ μόνο γέλιο προκαλούν πλέον), οι λεονταρισμοί του Μάκη Βορίδη σου φέρνουν ανατριχίλα. 

Είπε ο πολύς Βορίδης: 

«Εάν υπάρχει χρεία συναινέσεως παραιτήστε και επιστρέφουμε στο παλιό καθεστώς χωρίς εκλογές. Στηρίζετε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και προχωράμε από εκεί που το είχαμε αφήσει». 

Πίσω από το εύρημα αστεϊσμού προβάλλει ατόφια και ωμά η μακάβρια φιλοσοφία αυτού του ακροδεξιού προφήτη: Η φαιά πραξικοπηματική φιλοσοφία της «συναίνεσης».
 

Ζητάει συναίνεση ο Βορίδης με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ και αυτών των υπολειμμάτων της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (εκλογές). 

Να καταργηθεί, δηλαδή η λαϊκή ετυμηγορία που έστειλε τον Σαμαρά στα αζήτητα, να ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ, δικτατορικά οι δημοκρατικές διαδικασίες, φέρνοντας πίσω μια κυβέρνηση που καταδίκασε ο ελληνικός λαός κατηγορηματικά: Και στο γκρέμισμά της και στο δημοψήφισμα… 

Αυτή είναι η φιλοσοφία της Δεξιάς και ακροδεξιάς: ΟΧΙ η πτώση αυτής της κυβέρνησης μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες (κινηματικές ή και αυτού του αστικού κοινοβουλίου), αλλά η πραξικοπηματική ΠΤΩΣΗ της και η δικτατορική επαναφορά της Δεξιάς!!! 

Τα «αριστερά» ανδρείκελα της Κυβέρνησης Τσίπρα λιπαίνουν το έδαφος και σε τέτοιες μακάβριες φιλοσοφίες σαν κι αυτή του Βορίδη. 

Και όταν τέτοιες μακάβριες φιλοσοφίες «σηκώνουν κεφάλι», τότε πολύ γρήγορα έρχεται και η οργάνωση αυτών των αντιλήψεων: Και αυτή (η οργάνωση) έργο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι…

http://resaltomag.blogspot.gr/

Οι εργατοώρες σου για ένα επίδομα τάφου


του Γιάννη Λαζάρου

Αναρωτιέται κανείς αν τελικά ήταν κανονικά διορισμένες οι κυβερνήσεις της χώρας απευθείας από τους δανειστές χωρίς το πρόσχημα της εκλογικής πλειοψηφίας πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα από αυτά που ήρθαν και έρχονται. 
Τι χειρότερο για τον ελληνικό λαό θα μπορούσε να κάνει ένα ευρωπαϊκό  επιτελείο μάνατζερς στο υπουργείο του Κατρούγκαλου, από αυτά που κάνουν οι ίδιοι οι εκλεγμένοι; 
Έχει συνειδητοποιήσει κανείς από τα πολιτικά όντα που κατοικοεδρεύουν στην χώρα πως το ασφαλιστικό που αλλάζουν τα κωθώνια για την σταθεροποίηση του συστήματος συντάξεων, όπως κοροϊδεύουν τον κόσμο, ότι είναι όλο στον αέρα; Έχει συνειδητοποιήσει κανείς ότι "εθνική σύνταξη" έτσι όπως την έχουν προσδιορίσει με νόμο οι προηγούμενοι εκλεγμένοι κυβερνήτες δεν είναι σύνταξη αλλά κοινωνικό επίδομα; Έχει καταλάβει κάποιος από τα οικονομικά μυαλά που παπαγαλίζουν ηλιθιότητες καθημερινά στα τηλεοπτικά παράθυρα ότι το κοινωνικό επίδομα για ένα κράτος δεν είναι ποτέ σταθερό και ποτέ σίγουρο; 
Δεν υπάρχει εθνική σύνταξη από την στιγμή που δεν μπορεί να καλυφθεί απευθείας από τον Φορέα από τον οποίο χρηματοδοτείται και για τον Φορέα που πρέπει να χρηματοδοτήσει. Για τον λόγο αυτό όλα τα επιδόματα που δινόταν μέσω συντάξεων ήταν τα πρώτα που συνταγματικά μπορούσαν να κοπούν και κόπηκαν. Κατά τον ίδιο τρόπο "εθνική σύνταξη" είναι ένα σπίτι που δεν έχει ούτε θεμέλιο, ούτε τσιμέντο, ούτε μπετόβεργα, ούτε τίποτε. Είναι ένας πραγματικά αόρατος αριθμός που δεν είναι υποχρέωση κανενός συντάγματος να τον καλύψει. 
Ο Κατρούγκαλος λοιπόν, κάνει το πολύ απλό που δεν θα έκανε κανένας μάνατζερ που ξέρει τι σημαίνει πραγματική οικονομία: Τάζει κάτι σίγουρο στο πόπολο το οποίο δεν μπορεί να κατοχυρώσει από την στιγμή που η χώρα δανείζεται. 
Οι Ασφαλιστικοί Φορείς ορθώς ήταν αποδεσμευμένοι από το Κράτος για την κακιά ώρα που ήρθε το 2010. Η πονηριά έγινε όταν οι Ασφαλιστικοί Φορείς έγιναν τα οχήματα ρουσφετιών ψηφοθηρίας και τα λαμόγια επί δεκαετίες μπούκωναν με χρήμα δημιουργώντας μέσα σε αυτούς τους φορείς υποκαταστήματα - ρουσφετομισθών δίνοντας επιδόματα όχι από τον ίδιο τον Φορέα αλλά από τον εθνικό κουμπαρά. Έτσι λοιπόν ένας υπάλληλος είχε την μία σύνταξη για την οποία πλήρωνε και η οποία ήταν ανάλογη των εισφορών του αλλά είχε και 15 επιπλέον από τον ίδιο φορέα ως επίδομα ή επικουρική ή ό,τι γεννούσε ο κάθε πολιτικός εγκέφαλος για να ισχυροποιήσει τον ψηφοθηρικό του στρατό με το χρήμα όλων των Ελλήνων. Όταν τα λεφτά των Ελλήνων τελείωναν η εύκολη λύση ήταν το δάνειο.
Ο Κατρούγκαλος αυτή την στιγμή κάνει την λαμογιά των πρώην συναδέλφων του καθεστώς. Έτσι το επίδομα "εθνική σύνταξη" θα αφαιρεθεί από τον λογαριασμό όταν σταθεροποιήσουν το ποσό της σύνταξης που αναλογεί στον καθέναν αποκλειστικά και μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές χωρίς καμία κρατική οικονομική ενίσχυση.  
Από την στιγμή που παράλληλα κυλάει το πρόγραμμα της Ε.Ε για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που είναι γνωστό και ως επίδομα φτώχειας αν στο μέλλον ο ασφαλιστικός σου φορέας δεν μπορεί να σου δώσει ικανοποιητική σύνταξη τότε θα έχεις την επιλογή ή να πάρεις σύνταξη των 200 ευρώ ή να παίρνεις επίδομα φτωχού στα 250 ευρώ και όλες οι εισφορές που σαν μαλάκας πλήρωνες θα πάνε υπέρ πίστεως και απάτριδων όπως ακριβώς πήγαν και τα δις ευρώ των Ασφαλιστικών Ταμείων που κάποια ψηφισμένα λαμόγια ως υπουργοί τα έπαιζαν σε τραπεζικές μετοχές που με το πρώτο κούρεμα έγιναν ατμός για σένα και χρυσός για τις Τράπεζες. 
Για το λόγο αυτό ο Τσίπρας που δεν φορά γραβάτα (αλλά το κιπά το φοράει και σκύβει) ζήτησε από τον Πρόεδρο Πάκια να συγκαλέσει συμβούλιο αρχηγών για το ασφαλιστικό. Θέλουν εθνική ενότητα όταν θα σου ανακοινώσουν όλοι μαζί ότι η "εθνική σύνταξη" (δηλαδή το κρατικό επίδομα) είναι ασφαλές και στηριγμένο από όλους. Μόνο να μάς απαντήσουν τα μεγάλα οικονομικά μυαλά πώς μπορούν σήμερα, του χρόνου και του παραχρόνου να καλύψουν με 360 ευρώ "εθνική σύνταξη" τους 3 εκατομμύρια συνταξιούχους (αφαιρουμένων των διπλοσυνταξιούχων). Πού θα βρουν 13 δις ευρώ το χρόνο για το επίδομα "εθνική σύνταξη" χωρίς να βάλουμε στον λογαριασμό την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων αυτών των εκατομμυρίων. 
Για 2 δις ευρώ δόση έχουν καταστρατηγήσει κάθε άρθρο του Συντάγματος. Για τουλάχιστον 13 δις αναρωτιόμαστε τι άλλο θα κάνουν. 
Αν ένας μάνατζερ πήγαινε αυτόν τον λογαριασμό στον γενικό διευθυντή της εταιρείας δεν θα έβρισκε ξανά δουλειά ούτε σε παράλληλο σύμπαν. Αλλά όταν δεν φέρεις την ευθύνη ως υπάλληλος και έχεις πάρει εντολή από το πόπολο (εργοδότη) να κάνεις αυτά που κάνεις τότε πάντα θα βρίσκεις δουλειά και δεν θα περιμένεις ούτε να φτάσεις στα 67 για σύνταξη, ούτε να πάρεις επίδομα βαφτισμένο ως "εθνική σύνταξη". 

http://www.stontoixo.com/

Ποιος δημιουργεί τους τρομοκράτες και ποιος τους δίνει όπλα;


Ποιος δημιουργεί τους τρομοκράτες και ποιος τους δίνει όπλα;
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΙΔΕΩΝ
Δημοσίευση: Φύλλο 287 
       
Δείχνουν και ξαναδείχνουν τα κανάλια τον πρόεδρο της Γαλλίας Ολάντ στις δηλώσεις του για τη σφαγή στο Παρίσι, να υπόσχεται εκδίκηση χωρίς οίκτο, sans pitie. Και κολλητά τον υπουργό εξωτερικών της Γαλλίας να δηλώνει ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να βομβαρδίζει στη Συρία! H απόλυτη κτηνωδία, η απόλυτη ατιμωρησία. Γιατί και οι δύο θα έπρεπε να είναι στα κάτεργα. Για τα εγκλήματα τα οποία διαπράττονται με δική τους εντολή στη Λιβύη, το Τσαντ, το Μάλι και τη Συρία. Που είναι υπεύθυνοι και για τη σφαγή στο Παρίσι, σαν προέκταση, μία από τις συνέπειες, των σφαγών και των καταστροφών που πραγματοποιούν οι Γάλλοι στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Είναι άγνωστος ο αριθμός των νεκρών και των ακρωτηριασμένων από τους βομβαρδισμούς των γαλλικών Μιράζ, επί χρόνια, χωρίς καμία απειλή σε βάρος των Γάλλων και της Γαλλίας από τους Μεσανατολίτες, τους Ασιάτες και τους Αφρικανούς, που πολλοί απ’ αυτούς μπορεί να μην ήξεραν ούτε πού βρίσκεται η Γαλλία. Οι Γάλλοι βομβαρδίζουν, σκοτώνουν και ακρωτηριάζουν αδιακρίτως σε χώρες που τις έχουν μεταβάλλει σε ανθρωποσφαγεία, χωρίς καμία νομιμοποίηση. Μόνοι τους αποφασίζουν, μαζί με τους Αμερικάνους και τους Άγγλους, να καταστρέψουν μια χώρα, να ανατρέψουν το καθεστώς μιας άλλης κρατικής οντότητας, αδιαφορώντας πλήρως για τις ανθρώπινες απώλειες.
Εάν αθροίσει κανείς τους νεκρούς, τους τραυματίες, τους ακρωτηριασμένους, τους φυλακισμένους και τους πρόσφυγες από τις επεμβάσεις της σατανικής συμμαχίας Αμερικής-Αγγλίας-Γαλλίας, με τη συνδρομή κυρίως της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ και ντόπιων συμμοριών, θα χάσει το μυαλό του. Γιατί αθροίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια! Μόνο στη Συρία υπάρχουν 11 εκατομμύρια πρόσφυγες, ο μισός πληθυσμός της χώρας! Κι άλλα πέντε εκατομμύρια στο Ιράκ! Οι νεκροί και τραυματίες σ’ αυτές τις δύο χώρες ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο! Δηλαδή, στο Ιράκ και τη Συρία, τα θύματα, χωρίς να υπολογίσουμε αυτούς που παραμένουν, αλλά έχουν καταστραφεί οι περιουσίες τους, ξεπερνούν τα 17 εκατομμύρια. Εάν προσθέσουμε τους νεκρούς, τραυματίες και πρόσφυγες από Λίβανο, Αφγανιστάν, Κουρδιστάν, Πακιστάν, Υεμένη, Λιβύη, Τσαντ, Μάλι, Σουδάν, Σομαλία, όλες τις χώρες που βομβαρδίζονται ανεξέλεγκτα από Αμερικάνους, Γάλλους, Άγγλους, Καναδούς, Σαουδάραβες, Ισραηλινούς, Δανούς, Νορβηγούς και Αυστραλούς, μιλάμε για ένα σύνολο πάνω από 25 εκατομμύρια ανθρώπους, νεκρούς, ακρωτηριασμένους ή ξεριζωμένους. Κι αν προσθέσουμε τους κατοίκους αυτών των χωρών που ζουν σε συνθήκες πολέμου, που υφίστανται τις συνέπειες των επεμβάσεων των Δυτικών, τότε το σύνολο υπολογίζεται σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια.
Αυτοί, λοιπόν, σαν τον Ολάντ, και τον προκάτοχό του, τον Σαρκοζί, έχουν το θράσος του ψυχρού δολοφόνου που δεν έχει τύψεις για τα εγκλήματά του. Και με την υποστήριξη των ολιγαρχών, την κάλυψη των ΜΜΕ και τη σιωπή των διανοουμένων, με θράσος και κυνισμό, επιρρίπτουν τις ευθύνες στους αυτόχειρες του Παρισιού που είναι παράγωγα της δικής τους πολιτικής. Γιατί ο Σαρκοζί, ο Ολάντ, ο Κάμερον, ο Μπους και ο Ομπάμα, οπλίζουν τα χέρια των δολοφόνων. Οι δυτικοί άρχοντες παρακινούν και εξοπλίζουν τους καμικάζι με όπλα made in France και made in USA.

Κάτω από το λούστρο
Αλλά δεν θα μπορούσαν να τα κάνουν αυτά, οι Ομπάμες, οι Σαρκοζίδες και οι Ολάντες, εάν δεν είχαν διασφαλίσει τη συναίνεση μεγάλων τμημάτων των κοινωνιών τους. Κι αυτή η συναίνεση, ενώ αποτελεί σημαντική συνδρομή στη διάπραξη των μεγάλων εγκλημάτων, περνάει ασχολίαστη, γιατί αυτοί οι πολίτες είναι πελάτες των ΜΜΕ και πελάτες των πολιτικών. Κανένας δεν τους θίγει, κανένας δεν τους κριτικάρει, κανένας δεν τους αποδοκιμάζει. Ούτε οι πολιτικοί της Αριστεράς, οι οποίοι μιλούν κολακευτικά για το λαό, σαν να είναι άγιος ο λαός, σαν να είναι κάτι ενιαίο, ομοιογενές, προοδευτικό και πάντα στο σωστό δρόμο. Κι όμως, χωρίς τη συναίνεση και τη συνδρομή μεγάλου μέρους αυτών των λαών δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αυτά τα μαζικά εγκλήματα, οι σφαγές και οι γενοκτονίες.
Και δεν είναι μόνο στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που ο γερμανικός λαός, ο ιταλικός λαός, ο ιαπωνικός λαός, και ουκ ολίγοι άλλοι λαοί, υποστήριξαν στην πλειονότητά τους τις φασιστικές κυβερνήσεις τους σε όλα τα τεράστια εγκλήματα που διαπράχτηκαν στο όνομά τους. Στις μέρες μας, η πλειονότητα των Αμερικάνων, από ολιγάρχες μέχρι μεροκαματιάρηδες εργάτες, στήριξε τις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Το ίδιο και στην Ευρώπη. Και εν πάση περιπτώσει, καμία κυβέρνηση δεν έπεσε, κανένας πολιτικός, πρωθυπουργός ή βουλευτής, δεν λογοδότησε για κανέναν πόλεμο, για καμία ανατροπή καθεστώτος, για καμία ισοπέδωση χώρας και για καμία γενοκτονία στη Μέση Ανατολή ή την Αφρική.
Το βλέπουμε αυτό και έναντι των προσφύγων. Σε χώρες, όπως η Αυστρία, η Αγγλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ουγγαρία και η Γαλλία, γεμάτες πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, όπερες, μουσεία και εκκλησίες, ο ρατσισμός και ο φασισμός αναδύονται άθικτοι από τη φρίκη του πρόσφατου παρελθόντος. Με μίσος εναντίον των προσφύγων που δημιουργούνται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων που αυτοί οι λαοί ψηφίζουν. Προσφύγων που δεν μπορούν πια να μείνουν σε χώρες που έχουν μετατραπεί σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς των Δυτικών.
Θα αναρωτηθεί κανείς, πώς γίνεται αυτοί οι λαοί, σε τόσο πολιτισμένο περιβάλλον, να κάνουν τέτοιες επιλογές; Είναι μόνο η πλύση εγκεφάλου από τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ και τα οργανωμένα συμφέροντα; Όχι, βέβαια. Είναι και κάτι εξίσου πολύ σημαντικό, και πολύ ιδιοτελές, που καθιστά συνυπεύθυνους για τους πολέμους και τις καταστροφές τους λαούς που συναινούν ή αποδέχονται παθητικά τις εγκληματικές πολιτικές των αρχουσών τάξεων. Κι αυτό το κάτι είναι ότι έχουν συνδέσει την ευημερία τους μ’ αυτές τις πολιτικές. Έχουν πειστεί, ή έχουν σιωπηρά αποδεχτεί, ότι για να έχουν όλες τις ανέσεις (που η πλειονότητα των ανθρώπων σε όλη τη γη στερείται), δεν αρκεί η εργασία τους, δεν αρκεί η τεχνολογική πρόοδος, δεν αρκούν τα γράμματα και οι τέχνες. Χρειάζονται και οι σταυροφορίες, οι πόλεμοι, τα πραξικοπήματα και οι γενοκτονίες για να διατηρείται και να βελτιώνεται το βιοτικό επίπεδο των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκοτώνουν, να ακρωτηριάζουν και να ρημάζουν όλους τους άλλους λαούς του κόσμου. 15 πόλεμοι βρίσκονται σε εξέλιξη με πρωτοβουλία ή με συνδρομή των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων. Και οι πολίτες της Αμερικής και της Ευρώπης ή δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι κάνουν οι ηγεσίες τους ή συναινούν θεωρώντας όλους τους άλλους κατώτερους, ζώα, που μπορείς να τα σφάζεις και να τα λεηλατείς κατά βούληση, προκειμένου να ζεις εσύ σε ωραίες πολιτείες κι ας ζουν αυτοί σε ερείπια, σε τρύπες και αντίσκηνα.
Για να ζουν οι Δυτικοί πολυτελώς, αρπάζουν τζάμπα ή σε εξευτελιστικές τιμές τις πρώτες ύλες των άλλων, το πετρέλαιο, το ουράνιο και το χρυσό. Δυτικές και γιαπωνέζικες εταιρίες έχουν εξαφανίσει τα δάση στην Ινδονησία και τη Βραζιλία, που δίνουν οξυγόνο στη γη και είναι η κατοικία εκατομμυρίων ιθαγενών, για να πουλάνε φτηνά ξύλινα έπιπλα τα ΙΚΕΑ. Και όλοι πια ξέρουν ότι οι τσάντες Γκούτσι και Αρμάνι, και όλα σχεδόν τα είδη πολυτελείας, κατασκευάζονται σε εργοστάσια με δούλους, με παιδιά εργάτες από δέκα ετών. Κανένας Δυτικός δεν έχει τύψεις για όλη αυτή τη βαρβαρότητα. Και κανένας δεν θέλει να του θυμίζουν ότι όλοι αυτοί οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις γίνονται προκειμένου να τοποθετούνται σε κάθε χώρα κυβερνήσεις-μαριονέτες που θα εκτελούν τις οδηγίες των Δυτικών.
Εάν τους νοιάζει τόσο πολύ η Δημοκρατία, γιατί δεν εξαπέλυσαν πόλεμο εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, που έχει ίσως την πιο φασιστική εξουσία στον κόσμο και είναι ο βασικός τοπικός παράγοντας πολέμων και καταστροφών; Ή μήπως είναι δημοκρατίες το Κατάρ, το Ομάν, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν; Είναι δημοκρατία το Ισραήλ που έχει κατ’ επανάληψη ρημάξει τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και το Λίβανο και καταπιέζει σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας το 20% των κατοίκων του που είναι αραβικής καταγωγής;

Οι ζωές των άλλων
Τα παπαγαλάκια στα κανάλια λένε ότι οι δυτικές χώρες δέχονται επιθέσεις γιατί οι άλλοι, οι ανατολίτες, οι καθυστερημένοι, ζηλεύουν τον πολιτισμό, τις ελευθερίες και τον πλούτο της Δύσης. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα ή μεγαλύτερη πλάνη απ’ αυτό. Οι λαοί θέλουν να ζήσουν ήσυχα, να αφεθούν να ρυθμίσουν την τύχη τους και να λύσουν μόνοι τους τα εσωτερικά τους προβλήματα. Γιατί οι δυτικές χώρες δεν δέχονταν επιθέσεις στις δεκαετίες του ’80 και του ’90; Τότε δεν τους ζήλευαν οι Άραβες; Άρχισαν να τους ζηλεύουν ξαφνικά μετά το 2001; Κι αυτό δεν έχει σχέση με την επιδρομή της Δύσης στις αραβικές και αφρικανικές χώρες με όλα τα καταστροφικά επακόλουθα που γνωρίζουμε; Αυτό είναι ένα ωραίο, εύληπτο ψέμα, που σερβίρεται από τα καθεστώτα, τους πολιτικούς και τους διανοούμενους που έχουν πλήρως ενσωματωθεί στο σύστημα και δικαιολογούν τους πολέμους και τις γενοκτονίες. Για να κατευνάσουν τους πολίτες τους, να διατηρήσουν τη νάρκωσή τους, για να συνεχίσουν την κυριαρχία τους και τις δολοφονικές πολιτικές τους.
Έστω, όμως, ότι τους τη δίνει ο τρόπος ζωής των Ευρωπαίων. Δεν ξέρω πώς νιώθει ένας άνθρωπος που του έχουν ξεκληρίσει την οικογένεια και του έχουν αφανίσει την πατρίδα, με αμερικάνικες και γαλλικές βόμβες τρομακτικής ισχύος, ενώ οι καλοθρεμμένοι και μορφωμένοι Γάλλοι διασκεδάζουν αμέριμνοι στα γήπεδα, τα θέατρα και τα εστιατόρια, την ώρα που τα γαλλικά αεροπλάνα ισοπεδώνουν τις πατρίδες των άλλων, την ώρα που οι ζωντανοί, δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι, παλεύουν για επιβίωση μέσα σε ερείπια, λασπωμένους δρόμους και τρικυμισμένες θάλασσες.
Μπορεί κανείς να σκεφτεί πώς θα ένιωθε ένας Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του, εάν ζούσε στο Παρίσι, βλέποντας κάθε μέρα στις ειδήσεις την Αθήνα, τη Χαλκίδα, τη Θεσσαλονίκη, το Άργος, τα Χανιά και την Καβάλα, τα σπίτια των οικείων του, να γίνονται ερείπια από τους βομβαρδισμούς των Γάλλων επειδή θα αρνούμασταν να τους παραχωρήσουμε τζάμπα τα πετρέλαια του Αιγαίου;
Και ένα άλλο εύληπτο ψέμα είναι ότι φταίει η θρησκεία των θυμάτων. Και ποιοι το λένε; Οι καθολικοί και οι προτεστάντες που πάντα ευλογούσαν τα όπλα, τις επιδρομές της αποικιοκρατίας και του φασισμού! Από τις λεηλασίες και τις σφαγές των σταυροφόρων, στο όνομα του θεού, στις γενοκτονίες των Ινδιάνων στην Αμερική και τη δουλεία των μαύρων από την Αφρική! Από την ευγενική παράδοση της Ιεράς Εξέτασης και της Κου Κλουξ Κλαν μέχρι το ναζισμό! Πάντα με το σταυρό στο χέρι!
Αναμφίβολα, η θρησκεία παίζει ρόλο. Αλλά οι Ισλαμιστές δεν επιτέθηκαν μέχρι να αρχίσουν οι επιδρομές των Δυτικών στις αραβικές χώρες. Και όλοι πια ξέρουν ότι ο φονταμενταλισμός χρησιμοποιείται από τους Αμερικάνους και τους Σαουδάραβες, για την ανατροπή των κοσμικών καθεστώτων, αλλά και των θρησκευτικών καθεστώτων που δεν είναι αρεστά στους Αμερικάνους και τους Ευρωπαίους.

Καλοί και κακοί φόνοι
Στη Γαλλία, η φρικαλέα εκτέλεση των σκιτσογράφων του Charlie Hebdo ήταν ένα σήμα κινδύνου για μια κοινωνία που δεν αντιδρούσε ή συναινούσε για τις πολεμικές επιχειρήσεις. Αντί, όμως, η κυβέρνηση και η κοινωνία να αλλάξουν την πολιτική που προκάλεσε αυτή τη σφαγή, η επίθεσή τους εναντίον των Αράβων και των Αφρικανών συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση, μεγεθύνοντας την καταστροφή και πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των θυμάτων.
Λένε ότι κατέβηκαν στους δρόμους τρία εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία μετά την εκτέλεση των σκιτσογράφων, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Γιατί η διαμαρτυρία τους ήταν να μην σκοτώνονται Γάλλοι. Οι φωνές για να μην σκοτώνονται και Άραβες και Αφρικανοί από τους Γάλλους καταπνίγηκαν. Έτσι, οι βομβαρδισμοί στη Συρία, κι αλλού, συνεχίστηκαν αδιάκοπα.
Ούτε οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που αναζητούν ένα ειρηνικό καταφύγιο δεν συγκίνησαν τους πολιτισμένους Ευρωπαίους, πέρα από μερικές ευαίσθητες μειοψηφίες. Οι πιο πολλοί έδειξαν ενεργητική ή παθητική δυσφορία.
Ένας νεαρός Γάλλος που άναβε ένα κερί στον τόπο των δολοφονιών, έλεγε ότι είναι φοβερό να πηγαίνεις σε μία καφετέρια για να πιεις ένα καφέ και να σε σκοτώνουν με σφαίρες και βόμβες. Ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle, βέβαια, δεν ρώτησε το νεαρό εάν άναψε ένα κεράκι όταν τα συμμαχικά αεροπλάνα βομβάρδισαν και διαμέλισαν δεκάδες ανθρώπους που συμμετείχαν σε ένα γάμο στο Αφγανιστάν ή πριν από μερικές βδομάδες βομβάρδισαν ένα ιατρείο των Γιατρών χωρίς Σύνορα στο Ιράκ, κάνοντας σκόνη 22 ανθρώπους, ασθενείς, νοσοκόμες και γιατρούς μαζί. Ούτε του είπε ότι οι Γάλλοι στρατηγοί όλους τους άμαχους νεκρούς, ανεξαρτήτως εθνικότητας, τους θεωρούν πάντα με το σταυρό στο χέρι «παράπλευρες απώλειες».
Τι περιμένουν, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι, όταν τα κράτη τους σπέρνουν τον όλεθρο σε τόσες χώρες; Περιμένουν την ευγνωμοσύνη των θυμάτων τους; Ή την συγχώρεση των συγγενών, των φίλων και των συμπατριωτών των εκατομμυρίων νεκρών, ακρωτηριασμένων και ξεριζωμένων που δεν έχουν ούτε σπίτι ούτε πατρίδα; Αυτά τα εκατομμύρια θύματα δεν ήταν άνθρωποι; Δεν έχουν μάνες, αδέρφια, παιδιά που τους κλαίνε; Κι αυτοί, που επιζούν, με τόσες απώλειες, με τόση συντριβή, δεν θα έχουν οργή για τους δολοφόνους τους;
Δυστυχώς, στην Ευρώπη έχουν τυφλωθεί. Και είναι πολύ καχεκτική ή συμβιβασμένη η Αριστερά για να αντιδράσει. Κι έτσι, δεν υπάρχουν δυνατές φωνές, διαμαρτυρίες, καταγγελίες και αποκαλύψεις που θα αφυπνίσουν τους πολίτες, που θα αλλάξουν τους συσχετισμούς μέσα στις χώρες τους, για να απαιτήσουν το σταμάτημα των πολέμων και να επιβάλλουν την ειρήνη, που αποτελεί τη μοναδική διέξοδο από τη σημερινή κρίση και τη μοναδική σωτηρία για όλους τους πολίτες και όλους τους λαούς ανεξαρτήτως εθνότητας, φυλής, χρώματος και θρησκείας.
Αλλά, μήπως κι αυτό είναι ουτοπικό; Ότι μπορεί να υπάρχει διαρκής ειρήνη όσο κυριαρχεί ο άπληστος καπιταλισμός;

Στέλιος Ελληνιάδης
- See more at: http://www.e-dromos.gr/poios-dhmiourgei-tous-tromokrates-kai-poios-tous-dinei-ta-opla/#sthash.oXlVPk1r.dpuf