Εκλεγμένοι τρομοκράτες



"Απόφαση-πλαίσιο του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2002 για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (2002/475/ΔΕΥ)". 
Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό εγχειρίδιο που πρέπει κάθε Έλληνας πολίτης να διαβάσει και να το φέρει ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις τον σέρνουν για επιβαλλόμενα χρέη, για οφειλές προς δημόσιους οργανισμούς ενώ είναι ένα πολύ σοβαρό εργαλείο για όλους όσους σύντομα θα αναγκαστούν να προβούν σε δίκη εναντίον της Τράπεζας που θα τους κατάσχει το σπίτι.
Η συγκεκριμένη απόφαση της Ε.Ε αναφέρεται αόριστα σε οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση έχει βάλει στόχο να προσβάλει σοβαρά μία χώρα. Χώρα όχι Κράτος, χώρα όχι κυβέρνηση ή πολίτευμα.
Σε αυτή την απόφαση που δεν είναι γεμάτη από βόμβες και τζιχαντιστές ορίζεται τι είναι για την Ε.Ε τρομοκρατία και ποιες πράξεις θεωρούνται τρομοκρατικές εναντίον μιας χώρας:
1) Εκφοβισμός πληθυσμού
Από την υπογραφή του Μνημονίου 1 όλα τα κυβερνητικά στελέχη δεν έκαναν και δεν κάνουν τίποτε άλλο από να εκφοβίζουν καθημερινά τον πολίτη για πλήρη φτωχοποιήσή του, για κατάσχεση της περιουσίας που νόμιμα κατέχει, για στέρηση νοσοκομειακής κάλυψης αν δεν πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές, για φυλάκιση αν δεν είναι τυπικός σε όσους νέους φόρους που οι κυβερνήσεις θα ψήφιζαν. Σε αυτή την παράγραφο ταιριάζουν στην εντέλεια και οι Τράπεζες οι οποίες όχι μόνο εκφοβίζουν να καταστήσουν άστεγες χιλιάδες οικογένειες αλλά με το νόμο της τρομοκρατικής κυβέρνησης θα το πράξουν κιόλας.
2) Να αποσταθεροποιήσει σοβαρά ή να καταστρέψει τις θεμελιώδεις πολιτικές, συνταγματικές, οικονομικές ή κοινωνικές δομές μιας χώρας ή ενός διεθνούς οργανισμού
Με αυτή την παράγραφο του Άρθρου 1 της ευρωπαϊκής απόφασης οι κυβερνήσεις από το 2010 έως και σήμερα πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν αμέσως στην φυλακή διότι έχουν καταστρέψει εσκεμμένα όλες τις δομές της χώρας και έχουν καταπατήσει τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου όπως ορίζονται τόσο από τον ΟΗΕ όσο και από την Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης. Ορισμένες από τις αποφάσεις του ΣτΕ (που δυστυχώς αφορούσαν μόνο μισθούς) χαρακτήρισαν αντισυνταγματικούς νόμους που οι κυβερνήσεις-τρομοκράτες συνέταξαν και ψήφισαν.
3) Προσβολή κατά της ζωής προσώπου, η οποία είναι δυνατόν να επιφέρει το θάνατο
Μόνο με αυτό το άρθρο υποψήφιοι φιλομνημιακών κομμάτων και εκλεγμένοι από το 2010 θα έπρεπε να φέρουν την ταμπέλα τρομοκράτης. Τα άνω των 8,000  Ελλήνων που υπό την ψυχολογική πίεση που άσκησαν οι πολιτικοί έβαλαν τέλος στην ζωή τους θα έπρεπε να κινητοποιεί την αντιτρομοκρατική υπηρεσία κάνοντας καθημερινά εφόδους στα σπίτια τους ως γιάφκες τρομοκρατών.
4) Σοβαρή προσβολή κατά της σωματικής ακεραιότητας προσώπου
Σε αυτό το άρθρο ταιριάζουν τα 3 εκατομμύρια Ελλήνων που στερούνται ιατροφαρμακευτικής κάλυψης λόγω της οικονομικής αποσταθεροποίησης που εσκεμμένα προκάλεσαν οι πολιτικοί καθώς  και το 38% των καρκινοπαθών που δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρό και το 28% των καρκινοπαθών που δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα με αποτέλεσμα ο θάνατος να είναι καταδικαστική απόφαση από τους τρομοκράτες πολιτικούς.
5) Διαταραχή ή διακοπή του εφοδιασμού ύδατος, ηλεκτρικής ενέργειας ή κάθε άλλου βασικού φυσικού πόρου, με αποτέλεσμα την έκθεση ανθρώπινων ζωών σε κίνδυνο
Πριν το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανεβάσει την φωνούλα του για τους "μπαταχτσήδες Έλληνες καταναλωτές" να γνωρίζει ότι έχει ήδη διαπράξει τρομοκρατικό έγκλημα με τις ανθρώπινες ζωές που έχουν ήδη χαθεί με την βίαιη διακοπή του ρεύματος και ότι συνεχίζουν να το κάνουν με αμείωτο ρυθμό στερώντας από τον πολίτη το "βασικό φυσικό πόρο" για να ζήσει. Μάλιστα, όταν αναγγέλλει η διοίκηση της ΔΕΗ ότι θα "κόψει το ρεύμα σε 100,000 οφειλέτες" ασκεί τρομοκρατική απειλή εναντίον ολόκληρου πληθυσμού.  Επίσης, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΔΑΘ πριν σφραγίσουν ρολόγια νερού να γνωρίζουν ότι συμμετέχουν σε τρομοκρατική ενέργεια αφού η οικονομική αφαίμαξη που κάνουν συνειδητά οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι από τον λαό τον αναγκάζουν να μην έχει το δικαιωματικά από την φύση αγαθό.
6) Απειλή τέλεσης μιας εκ των πράξεων οι οποίες απαριθμούνται στα παραπάνω στοιχεία. 
Όποιος πολιτικός ή δημοσιογράφος δήλωσε δημοσίως από ΜΜΕ ή από το βήμα της Βουλής ότι η άσκηση  ενός από τα παραπάνω είναι "αναγκαία",  για την Ε.Ε που λατρεύει είναι  χαρακτηρισμένος ως τρομοκράτης.
Η παρ. 1 του Άρθρου 2 της απόφασης πλαισίου της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι πραγματικά μια περιγραφή των κυβερνήσεων πρώην και νυν:  
"Ως "τρομοκρατική ομάδα" νοείται: η εγκαθιδρυμένη επί ένα χρονικό διάστημα και διαρθρωμένη ένωση περισσοτέρων των δύο προσώπων που δρουν από κοινού προκειμένου να τελέσουν τρομοκρατικά εγκλήματα. Ο όρος "διαρθρωμένη ένωση" σημαίνει μια ένωση που δεν συγκροτήθηκε τυχαία με σκοπό να διαπράξει αμέσως ένα ορισμένο έγκλημα και η οποία δεν έχει απαραιτήτως τυπικά καθορισμένους ρόλους των μελών της, συνέχεια στη σύνθεσή της ή πολυσύνθετη δομή".  
Σε αυτή την περιγραφή βεβαίως ταιριάζει απόλυτα όλη η Βουλή των Ελλήνων αφού έχει και πολυσύνθετη (ιδεολογική) δομή.
Η Ε.Ε όταν συνέταξε αυτή την απόφαση πλαίσιο είχε ως σκοπό να περιφρουρήσει την δικιά της δημοκρατία όταν θα πλήττονταν (όπως τώρα) από "τρομοκράτες" τζιχαντιστές και είναι άγνωστο πώς θα εκδικαζόταν μία τρομοκρατική ενέργεια που την επιτελούν δημοκρατικά ψηφισμένοι πολιτικοί και κυβερνήσεις. Στην Ελλάδα όμως που δεν σκάνε βόμβες και δεν κροταλίζουν τα καλάσνικοφ η χώρα είναι υπό τρομοκρατική κατοχή συνεπικουρούμενη από την ίδια την Ε.Ε αν και η ίδια συνέταξε τον κατάλογο περί "τρομοκρατικών ενεργειών" σε κράτη-μέλη της.
Μέχρι να φτάσουν τα ευρωπαϊκά θύματα της "τρομοκρατίας" τον αριθμό των θυμάτων της πραγματικής τρομοκρατίας της Ελλάδας εδώ δεν θα υπάρχει πλέον χώρα. Χώρα που από την Αναθεωρητική  Βουλή της 11ης Ιανουαρίου του 2008 έχει ως άρθρο του ελληνικού συντάγματος την Απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περί τρομοκρατίας. Σύμφωνα με αυτό όλες οι πράξεις των μνημονιακών κυβερνήσεων πέρα από τρομοκρατικές για την Ε.Ε είναι και αντισυνταγματικές για την Ελλάδα ασχέτως αν κάποιοι κυβερνήτες με ύφος αγωνιστικό και με ηχηρή φωνή δηλώνουν: "Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος". 
Και κάθε λέξη της εκλεγμένης τρομοκρατίας θα συμπλήρωναν τα νεκρά και τα μελλοθάνατα θύματά της.

http://www.stontoixo.com/

Το μεγάλο κόλπο της προδοτικής Αριστεράς!

 με τις τράπεζες είναι γεγονός


30-11-2015

Το μεγάλο κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες είναι γεγονός
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις προεκλογικές... υστερίες των δύο συγκυβερνητών αυτής της χώρας, που με μια... φωνή καθιστούσαν σαφείς τις δεσμευτικές προθέσεις τους απέναντι στο λαό, πως κανένα σπίτι δεν θα κατέληγε σε χέρια τραπεζίτη;
Τελικά, με μια κίνηση - ματ, η πρώτη φορά... Αριστερά, η πρώτη αριστερή διακυβέρνηση της Ελλάδας, κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Και τις διοικήσεις των τραπεζών να μην αλλάξει και τις μετοχές του κράτους στα πιστωτικά ιδρύματα να εκμηδενίσει και οι τράπεζες -τελικά- να καταλήξουν στα ξένα funds, που κατά κύριο λόγο έλαβαν μέρος στην τελευταία ανακεφαλαιοποίηση.
Ως εκ τούτου, το αποτέλεσμα είναι κάτι που πραγματικά για τον ελληνικό λαό, τον Ελληνα πολίτη, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και όλους όσοι σήμερα, εν καιρώ μνημονίων και ανελέητης κρίσης, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, θα αποτελέσει την ταφόπλακα στα όνειρά του για ένα καλύτερο αύριο. Ενα αύριο αμιγώς ελληνικό, πατριωτικό...
Οι τράπεζες, λοιπόν, αλλάζουν χέρια με τέτοιο τρόπο που και ο πλέον αδαής μπορεί να αντιληφθεί πως κρύβει μια απίστευτη επινόηση των δανειστών, κατ' επέκταση των ξένων Funds που βρήκαν άλλους τρόπους να μπουν μέσα στη χώρα, με κάθε νομιμότητα αυτή τη φορά και έτσι να αποκτήσουν πρόσβαση στις περιουσίες των Ελλήνων.
Το μεγάλο παιχνίδι, πια, θα παιχθεί στο πώς θα καταλήξουν σε ξένα χέρια οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις, ακόμα και ορισμένες εκ των κορυφαίων και πιο αποδοτικών, που όμως τυγχάνει να έχουν δανειστεί μεγάλα ποσά από τα τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αν προλάβει βέβαια, προετοιμάζεται να φέρει νόμο προς ψήφιση στη Βουλή, σύμφωνα με τον οποίο θα δρομολογηθούν υποχρεωτικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στις επιχειρήσεις εκείνες που έχουν δάνεια σε εκκρεμότητα, ίσες με το ύψος των κεφαλαίων που έχουν δανειστεί.
Θα ζητήσουν, δηλαδή, μέσα στο αποκορύφωμα της κρίσης από τους καταχρεωμένους επιχειρηματίες να αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο και να το καλύψουν με ρευστό που αν είχαν, θα φρόντιζαν κατά κάποιο ποσοστό να ήταν και συνεπείς ως προς τις τράπεζες.
Επειδή, λοιπόν, αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο στην Ουγκάντα, οι επιχειρηματίες που δεν θα έχουν ρευστό και δεν θα μπορούν να καλύψουν την υποχρεωτική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα δουν μέσα σε μια νύχτα την επιχείρησή τους να καταλήγει στα χέρια της τράπεζας, αφού έτσι θα «αποπληρώνουν» το σύνολο του δανείου που είχαν λάβει. Και ουσιαστικά, ή θα μείνουν ως διαχειριστές της ίδιας τους της εταιρείας ή θα υποχρεωθούν να φύγουν οριστικά από αυτή, μέσω μεταβίβασης των μετοχών τους στην τράπεζα, δηλαδή στους ξένους ιδιοκτήτες της και τα Funds που αυτοί εκπροσωπούν.
Αυτο θα πει αριστερή διακυβέρνηση μιας χώρας... Αυτοί είναι που προεκλογικά δήλωναν πως θα στείλουν τον Στουρνάρα στο σπίτι του και όχι μόνο, αφού θα τον... έσερναν στα δικαστήρια για να απολογηθεί για τα δικά του «όργια», ενώ τώρα κάθονται στο ίδιο τραπέζι, τρώνε και πίνουν μαζί του και σχεδιάζουν τον τρόπο που θα ρίξουν τη χαριστική βολή στους επιχειρηματίες και τους πολίτες που έχουν δανειστεί από τις τράπεζες χρήματα.
Αυτή είναι η αριστερή... Σεισάχθεια που με τόσο μεγάλη άνεση υποσχόταν ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό.
Ιχνος ντροπής πια δεν υπάρχει, γι' αυτό και οι πολίτες δεν συγχωρούν και προετοιμάζονται για τη δική τους δυναμική απάντηση...


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/647195/to-megalo-kolpo-toy-syriza-me-tis-trapezes-einai-gegonos#ixzz3sxMAX4wx

Σάλος για το δημοσίευμα όνειδος για τη χώρα

 Ποια είναι η δημοσιογράφος και ο καθηγητής που λένε ότι οι Ελληνίδες εκδίδονται... για μια τυρόπιτα


 Δεν είπα εγώ ότι οι Ελληνίδες εκδίδονται για μια τυρόπιτα, απαντά ο καθηγητής Λάζος
- Σάλος για το δημοσίευμα όνειδος για τη χώρα

30-11-2015



Έκθετη η δημοσιογράφος των Times Ανθή Καρασάββα - «Εγώ δεν έχω καταγράψει ποτέ κάτι τέτοιο» δηλώνει ο καθηγητής που έκανε την έρευνα την οποία παραποίησε η βρετανική εφημερίδα

Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων έγραψε η γνωστή για τα επιθετικά της αισθήματα για την Ελλάδα αγγλική εφημερίδα The Times σχετικά με τις νεαρές Ελληνίδες που «πουλάνε» το κορμί τους για ένα σάντουϊτς ή μια τυρόπιτα προχώρησε ο καθηγητής Γρηγόρης Λάζος στην έρευνα του οποίου βασίστηκε - επιλεκτικά - η εφημερίδα προκειμένου να προχωρήσει σε άλλο έναν λίβελο κατά της Ελλάδας.
Ο κ. Λάζος αποδομεί πλήρως το παντελώς ανακριβές - όπως αποδεικνύεται - δημοσίευμα της δημοσιογράφου Ανθής Καρασάββα, της δημοσιογράφου η οποία κατηγορείται ότι έχει αναλάβει... εργολαβικά εδώ και χρόνια να προβάλει ό,τι πιο αρνητικό στερεότυπο υπάρχει για τους Έλληνες υπό τον μανδύα του «ρεπορτάζ».
Δεν δήλωσα ποτέ κάτι τέτοιο, δηλώνει ο κ. Λάζος στο Βήμα, αποδίδοντας σε παρανόηση της κυρίας Καρασάββα τα όσα έγραψε στο κείμενό της!
«Δεν αρνούμαι ότι μπορεί κάτι τέτοιο να έχει συμβεί, πιστεύω όμως ότι μιλάμε για αμελητέα μεγέθη. Πάντως δεν το έχω καταγράψει εγώ» προσθέτει ο κ. Λάζος καταρρίποντας τους πηχαίους τίτλους της εφημερίδας και το «ρεπορτάζ» της ανταποκρίτριάς της που προφανή στόχο έχει να εκθέσει τη χώρα μας.

Το who is who της κυρίας Καρασάββα:
Η Ανθή Καρασάββα είναι ίσως η πιο αμφιλεγόμενη ξένη ανταποκρίτρια στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα διεγράφη το 2009 από την Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών γιατί όπως είχε ανακοινωθεί είχε έμμισθη σχέση με δημόσιες υπηρεσίες (μεταξύ άλλων και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί σειρά ετών, τόσο επί ΝΔ όσο και επί ΠΑΣΟΚ).
Μέχρι να εκδιωχθεί, η Ανθή Καρασάββα ήταν ανταποκρίτρια των New York Times και του CNN, θέση από την οποία εξασκούσε με ιδιαίτερη ζέση την τέχνη των ρεπορτάζ που έχουν κατηγορηθεί ως ανθελληνικά. Αρκεί να θυμηθούμε ότι είχε αναφερθεί στις ανασκαφές της Αμφίπολης ως μιας πόλης που βρίσκεται κοντά στη Μακεδονία (εννοώντας τα Σκόπια!), ξεσηκώνοντας τους πάντες εναντίον της. 



Στο ίδιο μήκος κύματος και πολλά ακόμα ρεπορτάζ στα οποία αναφέροντας δεκάδες απιθανότητες (όπως για παράδειγμα η δήθεν εκπαίδευση Κούρδων του ΡΚΚ στη Νέα Μάκρη!), με μόνιμο πάντα μοτίβο την διάθεσή της να προκαλέσει θόρυβο όχι με την ακρίβεια του ρεπορτάζ αλλά με την χολή που θα εκτόξευε εναντίον της Ελλάδας.

Η μεγαλωμένη στη Νέα Υόρκη Ανθή Καρασάββα έχει πλέον βρει στέγη σε «φιλικό -και δη ανθελληνικό- λιμάνι», τους βρετανικούς Times. Εκεί όπου ξαναχτύπησε χθες, με το προαναφερθέν «ρεπορτάζ» το οποίο στερείται κάθε σχέσης με την αλήθεια και την πραγματικότητα της Ελλάδας σήμερα. 

Όπως και στα περισσότερα «ρεπορτάζ» της η Ανθή Καρασσάβα επέλεξε την οδό της επιλεκτικής δημοσιογραφίας, ξεχωρίζοντας από την μελέτη του Γρηγόρη Λάζου ό,τι βόλευε την σταθερά επικριτική για την Ελλάδα ματιά της (αλλά και της εφημερίδας που αυτή την στιγμή εξυπηρετεί). 

Γιατί αν ανατρέξει κανείς σε πρόσφατες παρουσιάσεις της έρευνας του Γρηγόρη Λάζου, θα διαπιστώσει ότι οι φράσεις αυτές είναι μόνο ένα μικρό μέρος της όλης έρευνας. Μία έρευνα η οποία παρουσιάστηκε στις αρχές του 2015, και κάνει λόγο για μείωση του φαινομένου της πορνείας και του trafficking στην Ελλάδα. Γεγονός με το οποίο συμφωνεί και η Ελληνική Αστυνομία αλλά και ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης. 

Ενδεικτικό της αντίληψης για την «δημοσιογραφία» της Ανθής Καρασάββα είναι και ο τρόπος της επιλεκτικής ανάγνωσης της έρευνας. Ενώ τα στατιστικά στοιχεία όπως παρουσιάζονται από τον καθηγητή, δείχνουν ότι η παρουσία των Ελληνίδων είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου, η Καρασάββα εφευρίσκει ένα ποσοστό της τάξης του... 80%. Παρουσιάζοντας μάλιστα έναν... τιμοκατάλογο του αγοραίου έρωτα στην Αθήνα με τα μόλις 2 ευρώ για μισή ώρα (να μη μιλήσουμε για τον απίθανο τίτλο ότι οι Ελληνίδες πουλάνε σεξ για μια τυρόπιτα ή ένα σάντουϊτς) ο οποίος είναι εκτός πραγματικότητας.



Το θέμα είναι ότι πέρα από τις στατιστικές και τις «έρευνες» εκείνο που έχει σημασία είναι ότι για άλλη μια φορά η δημοσιογράφος Ανθή Καρασάββα χρησιμοποίησε την θέση της για να κάνει κακό στην χώρα μας, για ένα θέμα που, εν πολλοίς, είναι ήσσονος σημασίας. 

Πιστή στον δρόμο που έχει χαράξει εδώ και πολλά χρόνια, επιμένει να ασκεί την «δημοσιογραφία» γράφοντας ανταποκρίσεις από μία Ελλάδα όχι όπως είναι αλλά όπως την φτιάχνει η ίδια για «μια χούφτα δολάρια». Είναι εκεί που πλέον αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι ίσως μία τυρόπιτα έχει μάλλον μεγαλύτερη αξία από κάποια ρεπορτάζ.

Τι έγραψαν οι Times

Σύμφωνα με το λιβελογράφημα, οι Times υποστήριζαν ότι στην Ελλάδα οι ιερόδουλες δεν είναι πλέον γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά νέες Ελληνίδες - ανέβαζαν μάλιστα το ποσοστό σε 80% - ηλικίας από 17 μέχρι 20 ετών, μεταξύ αυτών και φοιτήτριες, που κάνουν σεξ για να κερδίσουν δύο ευρώ και να αγοράσουν μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς, επειδή... πεινάνε!

Δεν παρέλειψαν, μάλιστα, να συμπεριλάβουν και τιμοκατάλογο γράφοντας ότι «πριν την οικονομική κρίση η μία ώρα σεξουαλικής συνεύρεσης κόστιζε 50 ευρώ, ενώ σήμερα η μισή ώρα σεξ με μια νέα Ελληνίδα, κοστίζει μόλις δύο ευρώ, αφού οι Ελληνίδες δεν έχουν χρήματα και προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να καλύψουν βασικές τους ανάγκες και έκτακτα έξοδα». 



 

Χαμός στο Twitter

To συκοφαντικό δημοσίευμα προκάλεσε εκατοντάδες αναρτήσεις στο Twitter με το hashtag "Οι Ελληνίδες". Το θέμα πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις στο Διαδίκτυο καθώς οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν έχασαν χρόνο και έσπευσαν να σχολιάσουν με τον δικό τους χιουμοριστικό αλλά και καυστικό τρόπο το δημοσίευμα.

«Να ήταν ζαμπονοτυρόπιτα να το δεχτούμε αλλά σκέτη τυρόπιτα ξεφτίλα!», έγραψε ένας χρήστης του Twitter, εκφράζοντας την... οργή του για το δημοσίευμα των Times.

«Για μια τυρόπιτα κάνουν σεξ οι Ελληνίδες φοιτήτριες. Μην κάνετε το λάθος να τους δώσετε και κακάο. Γίνονται ανεξέλεγκτες», «τιτίβισε» ένας άλλος, ενώ σε κάποιο άλλο tweet αναφερόταν: «Η είδηση είναι λάθος. Οι Ελληνίδες δεν πουλάνε σεξ για μια τυρόπιτα, αλλά πουλάνε ΓΙΑ σεξ μία τυρόπιτα...»!

«Έγραψαν στους TIMES ότι οι Ελληνίδες φοιτήτριες πουλάνε το κορμί τους για μια τυρόπιτα... Παλεύουν οι φοιτητές απόψε να ανοίξουν φύλλο», ήταν ένα ακόμη χιουμοριστικό «τιτίβισμα».

Μερικά από τα «τιτιβίσματα» για τις Ελληνίδες και τις... τυρόπιτες 








----------------------------------
Το σχετικό δημοσίευμα: Ποια είναι η δημοσιογράφος και ο καθηγητής που λένε ότι οι Ελληνίδες εκδίδονται... για μια τυρόπιτα

Η γνωστή για την μόνιμα επιθετική προς την Ελλάδα στάση της Ανθή Καρασάββα ξαναχτύπησε με μία ανταπόκριση που με επιλεκτικά στοιχεία και έωλα επιχειρήματα φέρνει τις Ελληνίδες να εκδίδονται για μία... τυρόπιτα

Σάλο και οργή έχει προκαλέσει στην Ελλάδα το δημοσίευμα της γνωστής για τα μόνιμα επιθετικά της αισθήματα για την Ελλάδα αγγλικής εφημερίδας Times σύμφωνα με το οποίο οι νεαρές ελληνίδες βρίσκονται σε τέτοια οικονομική απόγνωση που πουλάνε το κορμί τους για ένα σάντουϊτς ή μία τυρόπιτα. 

Το παντελώς ανυπόστατο όσο και ακραία δυσφημιστικό για την χώρα μας δημοσίευμα, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της ιστορικής αυτής εφημερίδας με την Ανθή Καρασάββα, μία δημοσιογράφο η οποία έχει αναλάβει... εργολαβικά εδώ και χρόνια να προβάλει ό,τι πιο αρνητικό στερεότυπο υπάρχει για τους Έλληνες υπό τον μανδύα του «ρεπορτάζ».

Πρόκειται ίσως για την πιο αμφιλεγόμενη ξένη ανταποκρίτρια στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα διεγράφη το 2009 από την Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών γιατί όπως είχε ανακοινωθεί είχε έμμισθη σχέση με δημόσιες υπηρεσίες (μεταξύ άλλων και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί σειρά ετών, τόσο επί ΝΔ όσο και επί ΠΑΣΟΚ). 

Μέχρι να εκδιωχθεί, η Ανθή Καρασάββα ήταν ανταποκρίτρια των New York Times και του CNN, θέση από την οποία εξασκούσε την τέχνη του ανθελληνικού ρεπορτάζ με ιδιαίτερη ζέση. Αρκεί να θυμηθούμε ότι είχε αναφερθεί στις ανασκαφές της Αμφίπολης ως μιας πόλης που βρίσκεται κοντά στη Μακεδονία (εννοώντας τα Σκόπια!), ξεσηκώνοντας τους πάντες εναντίον της. 



Στο ίδιο μήκος κύματος και πολλά ακόμα ρεπορτάζ στα οποία αναφέροντας δεκάδες απιθανότητες (όπως για παράδειγμα η δήθεν εκπαίδευση Κούρδων του ΡΚΚ στη Νέα Μάκρη!), με μόνιμο πάντα μοτίβο την διάθεσή της να προκαλέσει θόρυβο όχι με την ακρίβεια του ρεπορτάζ αλλά με την χολή που θα εκτόξευε εναντίον της Ελλάδας.

Η μεγαλωμένη στη Νέα Υόρκη Ανθή Καρασάββα έχει πλέον βρει στέγη σε «φιλικό -και δη ανθελληνικό- λιμάνι», τους βρετανικούς Times. Εκεί όπου ξαναχτύπησε χθες, με το προαναφερθέν «ρεπορτάζ» το οποίο στερείται κάθε σχέσης με την αλήθεια και την πραγματικότητα της Ελλάδας σήμερα. 

Όπως η ίδια αναφέρει, το «ρεπορτάζ« της βασίζεται σε μία έρευνα του Καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γρηγόρη Λάζου, ο οποίος επί σειρά ετών ασχολείται με το θέμα της πορνείας και του trafficking στην Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στο συγκεκριμένο θέμα, και παρά τις πολλές φορές ακραίες θέσεις του και την προδιάθεσή του για υπερβολές, αποτελεί μια αξιόλογη πηγή για όσους θέλουν να ασχοληθούν με το θέμα. 



Όπως και στα περισσότερα «ρεπορτάζ» της η Ανθή Καρασσάβα επιλέγει την οδό της επιλεκτικής δημοσιογραφίας, ξεχωρίζοντας από την μελέτη του Γρηγόρη Λάζου ό,τι βολεύει την σταθερά επικριτική για την Ελλάδα ματιά της (αλλά και της εφημερίδας που αυτή την στιγμή εξυπηρετεί). 

Γιατί αν ανατρέξει κανείς σε πρόσφατες παρουσιάσεις της έρευνας του Γρηγόρη Λάζου, θα διαπιστώσει ότι οι φράσεις αυτές είναι μόνο ένα μικρό μέρος της όλης έρευνας. Μία έρευνα η οποία παρουσιάστηκε στις αρχές του 2015, και κάνει λόγο για μείωση του φαινομένου της πορνείας και του trafficking στην Ελλάδα. Γεγονός με το οποίο συμφωνεί και η Ελληνική Αστυνομία αλλά και ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης. 

Ενδεικτικό της αντίληψης για την «δημοσιογραφία» της Ανθής Καρασάββα είναι και ο τρόπος της επιλεκτικής ανάγνωσης της έρευνας. Ενώ τα στατιστικά στοιχεία όπως παρουσιάζονται από τον καθηγητή, δείχνουν ότι η παρουσία των Ελληνίδων είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου, η Καρασάββα εφευρίσκει ένα ποσοστό της τάξης του... 80%. Παρουσιάζοντας μάλιστα έναν... τιμοκατάλογο του αγοραίου έρωτα στην Αθήνα με τα μόλις 2 ευρώ για μισή ώρα (να μη μιλήσουμε για τον απίθανο τίτλο ότι οι Ελληνίδες πουλάνε σεξ για μια τυρόπιτα ή ένα σάντουϊτς) ο οποίος είναι εκτός πραγματικότητας.



Το θέμα είναι ότι πέρα από τις στατιστικές και τις «έρευνες» εκείνο που έχει σημασία είναι ότι για άλλη μια φορά η δημοσιογράφος Ανθή Καρασάββα χρησιμοποίησε την θέση της για να κάνει κακό στην χώρα μας, για ένα θέμα που, εν πολλοίς, είναι ήσσονος σημασίας. 

Πιστή στον δρόμο που έχει χαράξει εδώ και πολλά χρόνια, επιμένει να ασκεί την «δημοσιογραφία» γράφοντας ανταποκρίσεις από μία Ελλάδα όχι όπως είναι αλλά όπως την φτιάχνει η ίδια για «μια χούφτα δολάρια». Είναι εκεί που πλέον αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι ίσως μία τυρόπιτα έχει μάλλον μεγαλύτερη αξία από κάποια ρεπορτάζ.

protothema




==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ,ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΡΕΜΟΥΝ



E-mailΕκτύπωσηPDF
30/11/15
Του ΣΤΑΘΗ*
Μη «μυξοκλαίμε» με τις παραβιάσεις της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας στο Αιγαίο. Μπορεί και τις κάνει. Και θα τις συνεχίσει. Διότι βασίζεται στη στρατιωτική της ισχύ. Η οποία μάλιστα (και) με τις παραβιάσεις ανατροφοδοτείται και αυτοτροφοδοτείται. Βαίνουσα αυξανόμενη,
Μετά τη στρατηγική στρατιωτική ήττα του Ελληνισμού στην Κύπρο το 1974, στην Ελλάδα διαμορφώθηκε και απέναντι στην Τουρκία εφαρμόσθηκε μια πολιτική «κατευνασμού». Με τα γνωστά αποτελέσματα. Βήμα προς βήμα η Τουρκία βελτιώνει τις θέσεις της και διευρύνει τις διεκδικήσεις της. Σήμερα η χώρα αυτή ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω στη Θράκη και στο Αιγαίο, φέρνει συνεχώς την όποια λύση του Κυπριακού όλο και πιο πολύ στα μέτρα της, διεκδικεί με θρασύτητα τον ρόλο του προστάτη για κάθε εθνικότητας μουσουλμάνο που κατοικεί στη χώρα μας και εμποδίζει τις ανακηρύξεις των ΑΟΖ, διεκδικώντας τουλάχιστον συνεκμεταλλεύσεις.
Μην αισθάνονται ορισμένοι εξ ημών ότι «δικαιώνονται» επειδή ο κ. Λαβρόφ έφερε στον αφρό (κάτι που αύριο μπορεί να «ξεχάσει») το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου απ’ την Τουρκία. Η Τουρκία δύναται να προχωρεί σ’ αυτές τις παραβιάσεις, και θα τις συνεχίσει. Διότι έχει την ισχύ να το κάνει.
Η Ελλάδα απέναντι σ’ αυτήν την ισχύ αντιτάσσει το (αμυντικό) δόγμα του υψηλού κόστους για την Τουρκία, αν η τελευταία κάνει καμιά τρέλα. Σωστό, αλλά όχι επαρκές. Διότι η Τουρκία δεν έχει λόγο να κάνει καμιά τρέλα, αν κερδίζει σιγά-σιγά όσα επιδιώκει πουλώντας τρέλα! Δηλαδή
 απειλές, διπλωματικές και εμπράγματες, που, εφόσον γίνονται διά του κατευνασμού αποδεκτές, δημιουργούν τετελεσμένα και γεννούν έτι περαιτέρω φιλόδοξους στόχους.
Ομως, με το τελευταίο επεισόδιο της κατάρριψης του ρωσικού Σουχόι, η Τουρκία απέδειξε ότι δύναται να μην πουλάει τρέλα μόνον, αλλά και να τρελαίνεται η ίδια, ανοίγοντας την πόρτα του φρενοκομείου για όλους. Η Τουρκία προέβη σ’ αυτήν την προληπτική προβοκάτσια για λόγους υψηλής στρατηγικής. Διότι γνωρίζει και διαισθάνεται ότι διακυβεύεται η αρτιμέλειά της. Η προκλητική (για τους Ρώσους) και προληπτική (για τις αντιδράσεις, αλλά και τον σχεδιασμό του ΝΑΤΟ) στρατιωτική προβοκάτσια έλαβε χώρα για να βγάλει την Τουρκία απ’ τη μέγγενη των επερχομένων.
Ο κίνδυνος για την Τουρκία είναι τόσον ισχυρός, που δεν δίστασε να διακινδυνεύσει τη σχέση της με τη Ρωσία (που προσφάτως έχει αναβαθμισθεί σε επίπεδο κολοσσιαίων ποσών σε τομείς όπως οι αγωγοί, το φυσικό αέριο, ο τουρισμός, ένα πυρηνικό εργοστάσιο, τα αγροτικά προϊόντα και οι εταιρικές σχέσεις). Και είναι ισχυρός ο κίνδυνος για την Αγκυρα, διότι ήδη δύο κουρδικές κρατικοειδείς οντότητες, μία στο Ιράκ και μία στη Συρία, προοιωνίζονται την πιθανότητα της εμφάνισης ενός ενιαίου Κουρδιστάν, μάλιστα στο εγγύς μέλλον. Προσέτι, ενός «μεγάλου Κουρδιστάν», αν ένα τέτοιο κράτος θα μπορούσε να θεωρηθεί από τη Δύση πιο αξιόπιστο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των πετρελαίων και των υδάτων από την «αυτονομημένη» και υπερφιλόδοξη Τουρκία.
Τι είναι σήμερα η Τουρκία; Είναι η διάψευση του δόγματος Νταβούτογλου, «κανένα πρόβλημα με κανέναν», και ταυτοχρόνως η αποκάλυψη της πραγματικής του ανάγνωσης: κανένα πρόβλημα με κανέναν, αν όλα τα προβλήματα λυθούν προς όφελος της Τουρκίας. Μπίνγκο! Που σ’ αυτή την περίπτωση λίγο απέχει απ’ τα μπιγκ μπανγκ των εκρήξεων.
Τι είναι η Τουρκία σήμερα; Ενα κράτος που στα σύνορά του έχει δημιουργήσει μόνον εχθρούς. Ιράν, Αρμενία, Συρία, Κούρδοι, κι ευρύτερα Ισραήλ, Αίγυπτος. Ενα κράτος ταραξίας στο εξωτερικό του και χωροφύλακας στο εσωτερικό του. Οχι μόνο για το παζλ των εθνοτήτων και των θρησκευτικών δογμάτων που περιέχει, αλλά και για τα πολιτικά δικαιώματα όλων. Ενα αυταρχικό κράτος που εφοδιάζει τις φυλακές του με Κούρδους, αριστερούς, δημοσιογράφους, εκδότες, νέους και κάθε άλλον που προγράφει. Ενα κράτος προβοκάτορας που αφανίζει τις μειονότητες στο εσωτερικό του και χρησιμοποιεί τις μειονότητες στο εξωτερικό του για να πιέζει και να απειλεί τις χώρες στις οποίες ζουν, Κύπρο, Ελλάδα, Βουλγαρία, Συρία, Ιράκ και άλλες. Ενα κράτος κατ’ επίφασιν κοσμικό, στην πραγματικότητα εθνικιστικό(επί Κεμάλ και Κεμαλιστών), ένα κράτος που ισλαμοποιείται βραδέως αλλά βαθέως, στον βαθμό που οι Νεο-Οθωμανοί χρησιμοποιούν το Ισλάμ ως όχημα για της ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες τους. Ενα τέτοιο κράτος, ανασφαλές για τον εαυτόν του, εχθρικό και αυταρχικό για τους πολίτες του, υποϊμπεριαλιστικό (ή ιμπεριαλιστικό όταν μπορεί) για τους γείτονές του, βουλιμικό για γειτονικά εδάφη, αρπακτικό για ξένα εδάφη, με μια ηγεσία μεγαλομανιακή που θέλει να ασκεί ιδεολογική - θρησκευτική επιρροή στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, που θέλει οθωμανικού τύπου αναβίωση της επιρροής του (και της επικράτειάς του - κατά μέρος τουλάχιστον), ένα κράτος «χαϊδεμένο» από τη Δύση, που αναπτύσσεται ανισόμετρα (με τον πολύ λαό να ζει υπό τους αγάδες σε συνθήκες 19ου αιώνα), ένα τέτοιο κράτος είναι βαριά άρρωστο και βαθιά επικίνδυνο.
Οσο για τον περίφημο εξευρωπαϊσμό της Τουρκίας, η ίδια με τη στάση της στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις απέδειξε πόσον ανεδαφικός είναι. Η υπόθεση αυτή μόνον ευκαιριακώς μπορεί να αναθερμαίνεται, αλλά δύσκολα θα ολοκληρωθεί.
Η ρητορική της Τουρκίας δεν έχει καμία σημασία (μπούρδες για 17 δευτερολέπτων παραβίαση, ουδείς άλλος λέει), η πολιτική της όμως έχει τεράστια σημασία. Στην Τουρκία δεν υπάρχει κανένα «βαθύ κράτος». Υπάρχει ένα ενιαίο κράτος, είτε Κεμαλικό, είτε Νεο-Οθωμανικό, που καταπιέζει τους πολίτες του το ίδιο, κι επιβουλεύεται τους γείτονές του το ίδιο.
Για τους κοσμοπολίτες Τούρκους των παραλίων και της Πόλης, για τους Αλεβίτες, τους Λαζούς, τους αγροτικούς πληθυσμούς της Ανατολίας, τους Κούρδους και όλες τις άλλες μειονότητες η Τουρκία είναι ένα καθυστερημένο και φοβικό κράτος που μετέρχεται εύκολα τη βία. Δυτικώς και ανατολικώς της Μελιτίνης. Και βεβαίως νοτίως της Ταρτούς (Ταρσού) και της Λαττάκειας (Λαοδίκειας). Σήμερα η Τουρκία ασκεί πολιτική (εσωτερική και εξωτερική) με τον εθνικισμό και τα θρησκεύματα να εξοπλίζουν τα χέρια της.
Εις ό,τι δε αφορά εμάς, όσοι ποντάρουν στο δόγμα του υψηλού κόστους είναι βαθιά νυχτωμένοι, διότι η Τουρκία δεν θα διστάσει, αν χρειασθεί, να αιμορραγήσει, όχι μόνον διότι δεν λογαριάζει το αίμα των άλλων αλλά και διότι είναι βαθιά πεισμένη ότι το δικό της αίμα μπορεί εύκολα να το απορροφήσει ο πλούτος της και η φτώχεια της.
Οπως και να ’χει, στην κοιτίδα του πολιτισμού κι όλα τα πέριξ της Μεσοποταμίας έχουν συγκεντρωθεί τον τελευταίο καιρό στρατιωτικές δυνάμεις τόσο πολλές και από τόσες πολλές χώρες που μόνον πριν και κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου είχαν συγκεντρωθεί, μάλιστα σε μικρότερη κλίμακα τότε κι από λιγότερες χώρες.
ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Τουρκία, Ρωσία συνωθούνται στα εδάφη της Συρίας, του Ιράκ και του Κουρδιστάν υπό το άγρυπνο βλέμμα του Ιράν, του Ισραήλ, της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, με την εμπλοκή της Ιορδανίας, της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και
πλήθους στρατιωτικών και παραστρατιωτικών, θρησκευτικών, εθνικιστικών, εθνικών, μειονοτικών οργανώσεων - μια τεράστια σκακιέρα που δεν χωράει τα πιόνια της. Ενας ακήρυχτος πόλεμος
που εξανδραποδίζει πληθυσμούς, απολύτως ασύμμετρος, με μια βόμβα να σκάει στο Χαλέπι και να σκοτώνει 100 στο Παρίσι.
Για πρώτη φορά μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις παραδοσιακών εχθρών βρίσκονται σε απόσταση (τελευταίας) ανάσας. Οχι μόνον η αποκλιμάκωσητης έντασης, αλλά ούτε η απαγκίστρωση των στρατιωτικών δυνάμεων από ένα τέτοιο πολύπλοκο μέτωπο δεν θα μπορέσει να συμβεί χωρίς ορισμένες τουλάχιστον Δυνάμεις να πετύχουν τους στόχους τους ή να μείνουν σε τροχιά για να τους πετύχουν.
Οψόμεθα (αν δεν φάει τα ματάκια μας το μαύρο σκοτάδι)...
*Δημοσιεύθηκε στο enikos.gr την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ!

Εκτύπωση
30/11/15 
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Αποκρουστική έχει καταντήσει η πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα, από τότε που ο πρωθυπουργός έκανε τη μνημονιακή κωλοτούμπακαι πέρασε στο μνημονιακό στρατόπεδο. Ως όργανο πλέον των Γερμανών, ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο προσπαθεί να περάσει τα μνημονιακά μέτρα που απαιτεί το Βερολίνο, αλλά ψάχνει να βρει και …πολιτικά ηλίθιους συνενόχους από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι! Τέτοιους δηλαδή που θα φορτωθούν τις πολιτικές ευθύνες από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα αντάλλαγμα – ούτε καν συμμετοχή σε αμιγώς μνημονιακή κυβέρνηση!
Δεν είναι βέβαια, αβάσιμο το πολιτικό θράσος του Τσίπρα. Με τη «γλώσσα έξω» περιμένουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να τους καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να λάβουν μέρος στη νομή της εξουσίας μήπως και επιβιώσουν πολιτικά μέσω του τρόπου αυτού. Μετά και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού στην Ελλάδα. Οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον κανένας αριστερός (πόσω μάλλον απείθαρχος βουλευτής), επιτρέπουν στον πρωθυπουργό να σχηματίσει οποιαδήποτε κυβέρνηση απαιτήσουν οι Γερμανοί – ακόμη και με τον… Λεβέντη.
Άλλωστε το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό στρατόπεδο παρέχει στον πρωθυπουργό πάμπολλες δυνατότητες σχηματισμού αμιγών μνημονιακών κυβερνήσεων. Χτες αυτό αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά. Οι ηγέτες των προαναφερθέντων κομμάτων προσήλθαν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά την ίδια στιγμή, προφανώς για να κρατήσουν τα πολιτικά προσχήματα, μέχρι και …ως πολιτικό απατεώνα(!) κατήγγειλαν έμμεσα τον πρωθυπουργό.
Το Ποτάμι – και μάλιστα με ανάρτηση στο Facebook του αρχηγού του, του Σταύρου Θεοδωράκη– δήλωσε τα εξής: «Το Ποτάμι θα προσέλθει στη σύσκεψη αρχηγών χωρίς ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε ότι το μόνο που επιδιώκει ο κ.Τσίπρας είναι η επανάληψη του ίδιου σεναρίου… Μόνο που την ίδια απάτη δεν μπορεί να την κάνεις δυο φορές και πολύ περισσότερο στους ίδιους ανθρώπους»! Ακόμη σημαντικότερη όμως ήταν η αποκάλυψη από το Ποτάμι του διαλόγου που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Σταύρο Θεοδωράκη. «Τώρα πια δεν σου έχουμε εμπιστοσύνη», είπε ο αρχηγός του Ποταμιού στον πρωθυπουργό. Προσπάθησε να διαφοροποιηθεί και ο επί δυο τρεις εβδομάδες πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, τον οποίον όρισε στο πόδι του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όταν υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την προσωρινή προεδρία του κόμματος της Δεξιάς. «Η συμμετοχή μου δεν πρέπει να εκληφθεί ως στήριξη στα τερτίπια και τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα» είπε ο Γ. Πλακιωτάκης, τον οποίον ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης αποκάλεσε …«Σκατάκη»!!!
Αρνητικό ήταν το κλίμα και στην επικοινωνία Τσίπρα – Γεννηματά. Η Φώφη έκανε λόγο για «παρωδία προσχηματικού διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις». Έριξε και βέλη εναντίον του Προκόπη Παυλόπουλου. «Οποιαδήποτε σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέμα κυβερνητικής πολιτικής δεν ενδείκνυται» υπογράμμισε και πρόσθεσε, απευθυνόμενη προς τον Προκόπη Παυλόπουλο: «Αυτό μπορεί να θίξει το κύρος σας ως ρυθμιστή του πολιτεύματος». Έτρεχαν τα σάλια του Βαγγέλη Βενιζέλου όταν δήλωνε: «Αν η ίδια η κυβέρνηση δεν αντέχει να προχωρήσει ως κυβερνητική πλειοψηφία και ως κυβερνητικό σχήμα, δεν έχει παρά να το πει για να κινηθούν οι διαδικασίες»! Η κυβερνητική στάση δηλαδή του γέννησε την ελπίδα ότι ίσως θα …ξαναγινόταν ο Βενιζέλος υπουργός! Η ουσία φυσικά είναι ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν έχασαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη σύσκεψη αρχηγών, όσο και αν υποκρίνονταν ότι διαφωνούσαν. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών άρχισε λίγο πριν το Πριν οδεύσει προς το τυπογραφείο και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, τίποτα από τα διαμειφθέντα δεν είχε διαρρεύσει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε διαβεβαιώσει ότι «δεν θα ληφθούν αποφάσεις στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών». Εκείνο που προκάλεσε μάλλον αλγεινή εντύπωση είναι η δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου ότι στη σύσκεψη αυτή που διοργάνωσε τυπικά ο ίδιος και κατ’ ουσίαν ο Τσίπρας «θα μετάσχουν όλα τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό». Τι εννοεί ο ποιητής; Μήπως ότι θα μαζεύει όλα τα γερμανόδουλα κόμματα κάθε φορά που το απαιτεί το Βερολίνο;
*Δημοσιεύθηκε στο ΠΡΙΝ την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Πρώτη φορά Αριστερά... Χαϊδεύει τους εφοπλιστές,

 σκοτώνει τους συνταξιούχους!


29-11-2015

Πρώτη φορά Αριστερά... Χαϊδεύει τους εφοπλιστές, σκοτώνει τους συνταξιούχους!

ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ Ή ΤΑ ΕΧΕΤΕ...ΒΡΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ; ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΙΔΟΥ ΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ

Δεν πρέπει -τελικά- να υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο στο δράμα που αποδεδειγμένα έχει προκαλέσει με την παρουσία της στη διακυβέρνηση της χώρας, η... πρώτη και δεύτερη φορά Αριστερά.
Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας αριστερός σε αυτό τον πλανήτη που να μπορούσε να φανταστεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα έφταναν στο σημείο να τσακίσουν συνταξιούχους και τους εναπομείναντες εργαζόμενουςακριβώς και μόνο για να αποφύγουν ή να καθυστερήσουν προκλητικά, τη φορολόγηση των εφοπλιστών.
Του εφοπλιστικού κλάδου που χρόνια ολόκληρα κατόρθωνε και εξακολουθεί και κατορθώνει να αποφεύγει την πραγματική συνεισφορά στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας, με διάφορα τερτίπια και τρικ, κυρίως όμως μέσω των συνεχών απειλών για τη... μετακόμιση της σημαίας των καραβιών τους, διασφαλίζοντας τη συνέχιση του προκλητικού καθεστώτος φοροαπαλλαγών.
Κι αν για τη Νέα Δημοκρατία, άντε και το ΠΑΣΟΚ κάτι τέτοιο μπορεί και να έμοιαζε φυσιολογικό, καθώς ήταν οι πρώτοι διδάξαντες της εγκληματικής πολιτικής «σκοτώνουμε το λαό, σώζουμε τους εφοπλιστές...», κανείς -πραγματικά- δεν μπορεί να δεχτεί πως αυτό το σλόγκαν, περήφανα το τραγουδούν και τα στελέχη της πρώτης αριστερής κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. Προφανώς και της τελευταίας...
Ο Αλέξης Τσίπρας κατόρθωσε στο διάστημα 10 μηνών να μην κάνει ούτε ένα βήμα προς την διασφάλιση μιας έξτρα φορολόγησης των εφοπλιστών, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει ως το πολυπόθητο ισοδύναμο που σε λίγο καιρό θα αρχίσει και πάλι να αναζητά, δήθεν για να δικαιολογήσει τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, για να τσακίσει περαιτέρω τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους αυτής της χώρας.
Δέκα μήνες τώρα, η αριστερή διακυβέρνηση αυτού του τόπου δεν έχει λάβει ούτε ένα μέτρο εις βάρος των κατέχοντων. Και σα να μην φτάνει αυτό, εμφανίζεται και να... προετοιμάζει το έδαφος για την αποφυγή όσων προβλέπονται από το μνημόνιο, για τη σταδιακή αύξηση σε ποσοστό 4% ανά έτος μέχρι το 2020% της φορολογίας επί του τονάζ των πλοίων.
Βλέπετε, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, αυτοί που χάρισαν στον Αλέξη Τσίπρα τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, δεν έχουν καράβια και... σημαίες για να απειλήσουν τον πρωθυπουργό ότι θα τα στείλουν στη Μάλτα και στις υπόλοιπες χώρες που ισχυρίζονται οι εφοπλιστές ότι τους παρακαλάνε για να «μετακομίσουν» το στόλο τους, ώστε να διασφαλίσουν τη συνέχιση της φορολογικής ασυλίας.
Για να το καταστήσουμε σαφές και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις...
Ο ελληνικός λαός, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να συγχωρέσει μια τέτοια προδοτική πράξη, αν όντως βρίσκεται σε εξέλιξη, η κάτω απ' το τραπέζι διαπραγμάτευση για επίτευξη συμφωνίας με τους εφοπλιστές. Δεν μπορεί να αποτελεί γεγονός, η αναζήτηση... ισοδύναμων για να απαλύνετε τον πόνο των εφοπλιστών, αν και όποτε τελικά αποφασίσετε να υλοποιήσετε όσα προβλέπει εις βάρος τους το τρίτο μνημόνιο.
Δεν πρόκειται να σας παραπέμψουμε στα όσα είχατε υποσχεθεί προεκλογικά για την φορολόγηση των εφοπλιστών διότι όπως και όλες οι άλλες προεκλογικές εξαγγελίες σας δεν αποτελούν παρά ένα κουρελόχαρτο, το οποίο οι δανειστές σας έβαλαν να το κάψετε στο τζάκι.
Πράξτε, τουλάχιστον, το αυτονόητο.
Σταματήστε να τσακίζετε στους φόρους τους μισθωτούς, πάψτε να σχεδιάζετε τη μείωση των συντάξεων και βρείτε χρήματα από αυτούς που μπορούν να ζήσουν και με ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα.
Ο λαός που παλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για 300 και 480 ευρώ μισθό δεν σας φταίει σε τίποτα. Και δεν πρόκειται να σας το συγχωρέσει. Αριστεροί να μειώνουν συντάξεις; Ποτέ...
Και θα σας το αποδείξει πολύ σύντομα, καθώς αντιλαμβάνονται άπαντες ότι με τις πράξεις σας θα διαμορφώσετε έτσι την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία που θα υποχρεωθείτε να αποχωρήσετε μόνοι σας από τη διακυβέρνηση αυτής της περήφανης -κατά τ' άλλα- χώρας!
Ο καιρός γαρ εγγύς!!!


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/647143/proti-fora-aristera-xaideyei-toys-efoplistes-skotonei-toys-syntaxioyxoys#ixzz3suP25MXJ

ΣΥΡΙΖΑ: Η φάρσα της αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ έγινε η νέα τραγωδία…

ΚΥΡΙΑΚΉ, 29 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2015


 

Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές: 
«Ο πασοκισμός αποτελεί την ακρότατη παρασιτική εκβλάστηση της καθεστωτικής σαπίλας και της επαρμένης μπουρδολογίας και ηλιθιότητας: Την έπαρση της καθεστωτικής αυθάδειας, του ψεύδους, της απάτης, της ακατάσχετης ανοησίας…».
 
Σήμερα ο πασοκισμός …διοχετεύτηκε και εκφράζεται, σαν καρικατούρα, στην «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Η μακάβρια φάρσα της ιστορίας…


Έχουμε, επίσης, τονίσει πολλές φορές τούτο: 

«Το ‘’λίπος’’ της παρασιτικής αχρειότητας έχει γίνει καθεστώς στο ΠΑΣΟΚ και δεν καίγεται με τίποτα: ΣΗΜΕΡΑ, κάτω από την επιδερμίδα της καλοαναθρεμμένης πασοκικής «αλητείας» κατακάθεται το ξύγκι τού πιο αποτρόπαιου πολιτικού αμοραλισμού, της αχαλίνωτης διπροσωπίας, της εκτυφλωτικής φαυλοηλιθιότητας, της χυδαιότητας και της μοχθηρής κακογουστιάς…». 

Και εδώ οι όγκοι του πασοκικού «λίπους» συγκεντρώθηκαν (καρκινώδης μετάσταση) στο γελοιογραφικό υποκατάστατο του ΠΑΣΟΚ: Στην Κυβέρνηση Τσίπρα…
 

Αυτή η αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ με τη «συσκευασία» ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί το παράδειγμα και για τη ΝΔ. Και αυτή προσπαθεί να αναπαλαιωθεί με δύο άλλες ιστορικές φάρσες: Τη φάρσα της παλιάς και «καθαρής» Δεξιάς και τη φάρσα της Ένωσης Κέντρου. 

Η πρώτη: Τζιτζικώστας, Βορίδης και όλα τα παρακλάδια της ακροδεξιάς και «ιστορικής δεξιάς»… 

Η δεύτερη: Κυριάκος Μητσοτάκης… 


Μια επανάληψη της ιστορίας,
 σαν φάρσα, επιχειρείται και στη ΝΔ (θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα σε άλλα κείμενά μας). 

Εδώ θα μείνουμε στον ιστορικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ: Στη γελοιογραφική αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ. 

Στο ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα χαρακτηριστικά του πασοκικού «λίπους» εμφανίζονται μέσα από μια γελοιογραφική θεατρική παράσταση φρενοβλάβειας: Ασύστολης αθλιότητας και θρασύτατης αχρειότητας, αλλά και απύθμενης ηλιθιότητας… 
Η φάρσα αυτή της «ανασύστασης» του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ (της νεοφιλελεύθερης μοχθηρίας και του δωσιλογισμού) με τη μορφή του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται πλέον σε μια νέα ΤΡΑΓΩΔΙΑ… 

Και όταν μια ιστορική φάρσα εξελίσσεται σε ΤΡΑΓΩΔΙΑ, τότε η παλιά τραγωδία («εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ), ωχριά μπροστά στη νέα… 

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ της «αριστερής» κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ
 θα είναι πιο εφιαλτική από την τραγωδία των παρασίτων της «εκσυγχρονιστικής» πασοκικής αλητείας… 

Μια τραγωδία που θα αναστήσει όλους τους βρικόλακες του παρελθόντος… 

Γι αυτό ήδη έχουν «σηκώσει κεφάλι» και τα άθαφτα πτώματα της ΝΔ και του παλιού ΠΑΣΟΚ: Αυτοί που βάλανε την Ελλάδα στον τάφο και βαρύνονται με ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ εσχάτης προδοσίας, άρχισαν να το παίζουν και πάλι …λέοντες!!! 

Ψήφισαν εν χωρώ και με τρομοκρατικούς αλαλαγμούς το τρίτο, «αριστερό» Μνημόνιο, που κατεδάφιζε πλήρως το «Ασφαλιστικό» και τώρα κραυγάζουν εναντίον των διατάξεων του Μνημονίου που υπερψήφισαν… 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους «ξέπλυνε» και τώρα …ξανάρχονται… 


Και η Φώφη βρήκε την ευκαιρία να …βγει από το σκουπιδοτενεκέ… 

Ο ελληνικός λαός ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ το παλιό ΠΑΣΟΚ και η Φώφη το ξεχνά και λεονταρίζει…
 

Αν η ΤΡΑΓΩΔΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ ζωντανέψει και αυτό το πτώμα του πασοκικού υπολείμματος, αυτό θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες, πιο εντυπωσιακές και πιο μακάβριες φάρσες της ιστορίας… 

Εμείς δεν το πιστεύουμε. ΟΛΑ αυτά εμπεριέχονται πλέον στη νέα ΤΡΑΓΩΔΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ: Στη μετάλλαξη της γελοιογραφικής αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ (από το ΣΥΡΙΖΑ) σε ΤΡΑΓΩΔΙΑ… 

http://resaltomag.blogspot.gr/