Ανελέητο... σφυροκόπημα της Ζωής στον Τσίπρα


Ανελέητο... σφυροκόπημα της Ζωής στον Τσίπρα

«ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»

Δεν έχει τέλος το ανελέητο «σφυροκόπημα» της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του.
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής μπορεί να βρίσκεται εκτός κοινοβουλίου πληρώνοντας με αυτή την προσωρινή αποχή την απόλυτα συνεπή στάση της να μην ψηφίζει «ναι σε όλα» τα εγκληματικά μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού, σπεύδει ωστόσο με κάθε ευκαιρία να θυμίζει στους πολίτες ποιος πραγματικά είναι αυτός που δεν τήρησε ούτε μια από τις υποσχέσεις του απέναντι τους.
Με νέο χτύπημά της μέσα από το Τwitter, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτίθεται στον Πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς ως το καλύτερο γρανάζι του νεοφιλελεύθερου μνημονιακού συστήματος.
Αφορμή αποτέλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της Συνόδου για το κλίμα στο Παρίσι, ο οποίος τόνισε πως «η νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, εκτός από την αποδόμηση της κοινωνικής συνοχής, κλέβει και το μέλλον των παιδιών μας».
Η απάντηση που έλαβε ο κ. Τσίπρας από την κυρία Κωνσταντοπούλου ήταν κάτι παραπάνω από αποστομωτική: «Μόνο ως ομολογία έχει αξία. Είσαι το καλύτερο γρανάζι του μνημονιακού συστήματος»...
Η μέχρι τώρα στάση της πρώην προέδρου της Βουλής δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται ως απόλυτα συνεπής στα δικά της πολιτικά λεγόμενα και τις αντιμνημονιακές θέσεις της.
Και όπως η ίδια τόνισε σε συνέντευξη που έδωσε την Κυριακή σε τηλεοπτική εκπομπή, σύντομα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το συντονισμό μιας δράσης από την πλευρά μιας ομάδας πολιτών και φορέων, με σκοπό την ανεύρεση της διεξόδου που θα προσφέρει στον ελληνικό λαό μια διαφορετική αντιμετώπιση, βγάζοντας από το λαιμό των πολιτών τη θηλιά του μνημονιακού... αργού θανάτου.

Χθες 30 Νοεμβρίου εξάλλου, είχε στρέψει - εμμέσως - τα πυρά της προς τον Αλέξη Τσίπρα και η Ραχήλ Μακρή
Συγκεκριμένα, ως έμμεσα βέλη προς την πλευρά …Τσίπρα εκλαμβάνονται τα σχόλια που έγραψε η πρώην βουλευτής στο twitter και στο facebook.
Η κυρία Μακρή σημείωσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: «Όταν είσαι πρόεδρος, όχι καραγκιόζης που το παίζεις πρωθυπουργός. Τις αποφάσεις τις λαμβάνουν πάντα οι πρόεδροι και αναλαμβάνουν και τις ευθύνες τους δεν μυξοκλαίνε και βγάζουν έρπητα και παραδίδουν τον λαό και την χώρα»
http://www.newsbomb.gr/
.

Έντρομος ο "χαρούμενος"...

1-12-2015

ΗΓΓΙΚΕΝ 


Καμιά φορά δεν χρειάζεται να διαβάζεις αναλύσεις επί αναλύσεων... 
Αρκεί η όψη κάποιου, το περπάτημά του, η γλώσσα του σώματός του γενικότερα, για να καταλάβεις πολύ περισσότερα από όσα θα διάβαζες στις αναλύσεις... 
Έτσι λοιπόν, η Χθεσινή έντρομη όψη του Τσίπρα,

το αβέβαιο περπάτημά του και η αμηχανία στις κινήσεις υποδηλώνουν ότι αυτό το πολιτικό μειράκιο που θέλησε να παραστήσει τον πρωθυπουργό των Ελλήνων άρχισε να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των εγκλημάτων του και πλέον είναι έντρομος...

http://resaltomag.blogspot.gr/

Αν μερακλωθεί και αμολήσει κανένα τουίτ νυχτιάτικα, μέχρι το πρωί θα χάσουμε τη Λέσβο

1-12- 2015


Κάθε του κίνηση και ένας εξευτελισμός - Δειλός και ανίκανος ακόμη και για τα στοιχειώδη που συνιστούν προσωπική αξιοπρέπεια, προτιμά να δώσει το βοηθό του παρά να υπερασπιστεί την αλήθεια και τη χώρα του δημόσια...

Αποκαλύψεις από το Reuters μετά το σάλο για το εξαφανισμένο tweet του Αλέξη Τσίπρα - Για όλα φταίει ο βοηθός του

Τόσο γελοίος... Τόσο τιποτένιος... Τόσο ελάχιστος... Και κάμποσα ακόμη, αλλά είναι βράδυ και θα του πέσουν βαριά αν τα απαριθμήσουμε. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά υπάρχει κίνδυνος να μερακλωθεί... Να αμολήσει κανένα τουίτ νυχτιάτικα, και μέχρι το πρωί να χάσουμε τη Λέσβο και να τη βλέπει μόνο από μακριά όταν θα πηγαίνει στη Μυτιλήνη. Διαβάστε τι έκανε πάλι ο ελεεινός και τον ξεφωνίζει το Reuters...


Μετά το σάλο που προκάλεσε το tweet του Αλέξη Τσίπρα για την Τουρκία και το... κράξιμο από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δημοσίευμα του Reuters αποκαλύπτει ότι ο Πρωθυπουργός ρίχνει την ευθύνη για το φιάσκο σε βοηθό του πρωθυπουργικού γραφείου. 

“Έγινε λάθος. Ο κ. Τσίπρας όντως τα είπε αυτά στον κ. Νταβούτογλου (σε κατ' ιδίαν συνάντηση), αλλά δεν υπήρχε πρόθεση να δημοσιοποιηθούν, γι' αυτό και διαγράφηκαν”, ανέφερε εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στο Πρακτορείο. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίπρας αργά το βράδυ της Κυριακής δημοσιοποίησε μέσω των προσωπικών λογαριασμών που διατηρεί στο Twitter (τον @atsipas στα ελληνικά και τον αγγλόφωνο @tsipras_eu) όσα είπε στον κ. Νταβούτογλου περί “νευρικών Τούρκων πιλότων” που κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό και τις αιχμές που άφησε θέλοντας να στηλιτεύσει την τουρκική στρατηγική των καθημερινών παραβιάσεων στο Αιγαίο.

“Ευτυχώς οι Έλληνες πιλότοι δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας”, ήταν το επίμαχο μήνυμα που αναρτήθηκε αρχικά στο ελληνόφωνο προφίλ και λίγη ώρα αργότερα στο αγγλόφωνο. Ωστόσο, αργότερα το βράδυ της Κυριακής και αφού είχε ήδη απαντήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός στον Έλληνα ομόλογό του, γράφοντας: “Τα σχόλια για τους πιλότους από τον Αλέξη Τσίπρα δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα”, το σχόλιο στη ξενόγλωσση σελίδα διαγράφηκε.

Για μια τυρόπιτα χωρίς τυρί


του Γιάννη Λαζάρου 

Αγανάκτησαν οι Ελληνάρες για το "ρεπορτάζ" που φέρει τις Ελληνίδες να εκδίδονται για μια τυρόπιτα. Χαμός έγινε παίζοντας όλοι μαζί το πουλάκι τους (twitter) όπου η "εξυπνάδα" και η αντίδραση πήγε σύννεφο. Τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης άφρισαν εκδίδοντας την ίδια στιγμή φρέσκο κρέας για τον κορεσμό της χειροποίητης γαμικουλικής οντότητας του κάθε ξερόλα,επαναστάτη.
Αν σκεφτείς την πτώση στο χρηματιστήριο της πουτανιάς πραγματικά υπάρχει πρόβλημα. Το ίδιο που υπήρχε όταν γινόταν εκπόρνευση για ένα ζευγάρι μπότες, μια τσάντα ή ένα επώνυμο φορεματάκι που τελικά ήταν όλα μαϊμούδες. Αλλά όπως πάντα οι εκμαυλισμένοι όταν τους δείχνουν το φεγγάρι κοιτάνε το δάχτυλο. Διότι άλλο να εκπορνεύεται η οντότητα στο σκάφος και στα νερά της Ψαρούς και άλλο ο κορεσμός της πείνας. Υπάρχει και μία διαφορά εκπόρνευσης από εκπόρνευση. Το από ποιον παίρνεις την τυρόπιτα και την Luis Vuiton  είναι το θέμα. Διότι και στην πουτανιά υπάρχει διαχωρισμός σε αξιοπρέπεια και ξεφτίλα. 
Αν αυτή η ομαδική αντίδραση  συνέβαινε για την εκπόρνευση της μάζας των εκμαυλισμένων ίσως να μην είχαμε αυτή την στιγμή παιδιά να τουρτουρίζουν στα σχολεία, συνταξιούχους σε απόγνωση, ασθενείς που απλά περιμένουν να πεθάνουν και πάει λέγοντας. Τα 150 ευρώ μαύρα τον μήνα που δεν παίρνει ο εργαζόμενος νέος δεν ενοχλούν κανέναν. Η άνευ αμοιβής παράδοση μιας ολόκληρης χώρας πάλι δεν ενοχλεί κανέναν. Οι περικοπές σε μισθούς, ασφάλεια, συντάξεις πάλι δεν ενοχλούν κανέναν. Με αυτά δεν παίζουμε το πουλάκι μας (twitter) πολύ απλά διότι εκπορνευόμαστε για τον μισθό, τα κεκτημένα, τον ήρωα σωτήρα που θα μας τα διατηρήσει. 
Οι νταβατζήδες που μας εκδίδουν έχουν ονοματεπώνυμο και ως πόρνες αρκούμαστε στην αμοιβή που τελικά είναι μικρότερη από την αξία μιας τυρόπιτας αφού δεν έχει τυρί. Το πρόβλημα είναι ότι  χόρτασε μια 17αρα το στομάχι της με τυρόπιτα ή ότι έφτασε η 17αρα να πεινάει; 
Από εκεί ξεκινάει η πουτανιά όλων των υπόλοιπων που κρύβονται πίσω από παραβάν στις εκλογές ή που μοστράρουν την φάτσα τους ως πολιτικοί και αμείβονται με βιομηχανίες τυρόπιτας για να ψηφίζουν ό,τι φέρνει αναξιοπρέπεια και πείνα. Πίσω από τις χιλιάδες πεινασμένες εκδιδόμενες κρύβονται δεκάδες χορτασμένες πόρνες μόνο που οι πρώτες παραμένουν στην ανωνυμία από ντροπή και οι δεύτερες διαφημίζουν το πουτανιλίκι τους από Συνόδους Κορυφής μέχρι τα καφενεία των πόλεων που τις εξέλεξαν βουλευτές καμαρώνοντας ως δημοκρατικά εκλεγμένες πόρνες.  
Το πραγματικό πρόβλημα είναι πως διαθέτει η κάθε πραγματική πουτάνα την ψήφο της για να καλοπερνάει το τομάρι της. Ποια είναι η πραγματική πουτάνα λοιπόν;
Ποια πόρνη που φέρει ελληνικό ονοματεπώνυμο συμφωνεί με όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα αυτή την στιγμή σε πολιτικό, οικονομικό, γεωπολιτικό, προσφυγικό κ.λπ; Διότι για να συμφωνείς με όλα αυτά εκπορνεύεσαι όχι για την πείνα σου, ούτε για το λούσο σου αλλά συνειδητά καταστρέφεις μέσω του συφιλιδικού σου εγκεφάλου ό,τι ακόμη επιμένει να μην λυγίζει φτάνοντας ακόμη και στο επίπεδο της πείνας. 
Το πόσες τυρόπιτες στοίχισε η ψήφος σου είναι γνωστό από την κατάσταση στην οποία ζούμε. Το δυστύχημα είναι ότι για τις ίδιες τυρόπιτες έδωσες δικαίωμα να μάς διασύρουν ως άτομα, ως πολίτες, ως προσωπικότητες και ως λαό, σαπρόφυτα που περιφέρονται στο διεθνές στερέωμα πετώντας σου Επιδόματα Ευρωπαϊκής Τυρόπιτας για να την "βγάλεις". 
Όσο για τις πουτανοφυλλάδες τύπου Times που βγάζουν πρωτοσέλιδο την συμφορά ενός λαού δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να προσπαθούν να στρέψουν την πόρνη γνώμη εκεί που θέλει να την στρέψει και ο Φίλης με τα τερτίπια του, οι κομματικοί αρχηγοί με το ασφαλιστικό και οι ακαδημαϊκοί αυτής της χώρας που δύο σεβντάδες έχουν: Αν οι17αρες εκπορνεύονται για τυρόπιτα ή αν ο Παύλος Μελάς ήταν τζιχαντιστής και ο Τάσος Λειβαδίτης "εθνικιστής λαϊκιστής". Άλλη δουλειά οι ακαδημαϊκοί αυτής της χώρας δεν έχουν διότι τα φορτηγά με τις επιδοτούμενες τυρόπιτες τούς περιμένουν κάθε ημέρα πριν  μπούνε  στα κυριλέ "ερευνητικά" γραφεία τους.
Εν ολίγοις το πόρισμα των ακαδημαϊκών για το ποιόν των Ελλήνων υπό συνθήκες οικονομικής πίεσης ή  ξένης καταπίεσης είναι το εξής: Ή γίνονται πουτάνες ή τζιχαντιστές.
Μακάρι να ήταν αλήθεια η εκπόρνευση για μια τυρόπιτα γιατί αυτό θα σήμαινε ότι τούτος ο λαός τα έχει χάσει όλα. Ότι αυτός ο λαός δεν θα είχε χρόνο, ούτε διάθεση να ασχολείται με μαλακίες αλλά θα αναγκαζόταν ή να γίνει ακόμη μια πουτάνα για τυρόπιτα ή να γίνει σύμβολο παίρνοντας τα κεφάλια αυτών που τάζουν τυρόπιτες.- 

http://www.stontoixo.com/

Καταθέσεις 20 δισ. και χρέη …97!

30-11-2015
Καταθέσεις 20 δισ. και χρέη …97!

Ωραίοι, πολύ ωραίοι είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες. Τον Οκτώβριο οι καταθέσεις τους στις ελληνικές τράπεζες ανήλθαν στα 19,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Πόσα όμως χρωστούσαν οι επιχειρηματίες στις τράπεζες αυτές; Απλώς …πέντε φορές περισσότερα λεφτά! Για να μην είμαστε άδικοι 96,5 δισ. ευρώ για την ακρίβεια. Και παραπονιούνται κι από πάνω οι επιχειρήσεις ότι δεν τους δίνουν δάνεια οι τράπεζες για να «αναζωογονηθεί» η ελληνική οικονομία! Μιλάμε δηλαδή για απατεώνες ολκής. Τρωκτικά που παρασιτούν.
Τα νοικοκυριά, στα τέλη Οκτωβρίου, είχαν καταθέσεις 101,2 δισεκατομμύρια ευρώ και τραπεζικά χρέη 94,9 δισεκατομμύρια. Με άλλα λόγια μεγαλύτερες οι καταθέσεις από τα χρέη. Εις υγείαν των κορόιδων – δηλαδή των νοικοκυραίων που δίνουν τα λεφτά τους στους τραπεζίτες και αυτοί τα δίνουν στους επιχειρηματίες για να τα τρώνε και να διαμαρτύρονται!
Από τη μια, οι καταθέσεις έχουν πέσει στο μισό από το μέγιστο ύψος τους προ εξαετίας. Από την άλλη, τα χρέη αυξάνονται. Άντε να δούμε πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία.
http://prin.gr/

Ένα καράβι για το Τελ Αβίβ



Ένα καράβι για το Τελ Αβίβ


30-11-2015
του Δημήτρη Τζιαντζή
Δύσκολο πια να μας σοκάρει η δεξιόστροφη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε δεν πέσαμε από τα σύννεφα μετά τη διήμερη «πρώτη φορά αριστερή επίσκεψη» του Αλέξη Τσίπρα στο κράτος του Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη.
Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να προσπεράσουμε τον ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό, τις επιπτώσεις και την ουσία αυτής της κίνησης. Δυστυχώς τα τελευταία δύο χρόνια, ακόμα και στελέχη που βρίσκονται σήμερα στη ΛΑΕ, όχι μόνο δεν είχαν φέρει αντιρρήσεις σε αυτή τη στρατηγική προσέγγισης με το κράτος του απαρτχάιντ αλλά στήριζαν το τρίγωνο αμυντικής-οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, ακόμα και ως αντιπολίτευση.
Όπως γράφτηκε στο διαδίκτυο, ο Νετανιάχου αν είχε χιούμορ θα ρωτούσε τον έλληνα πρωθυπουργό σε πόσες αντιισραηλινές διαδηλώσεις έχει πάρει μέρος πριν επισκεφτεί το Τελ Αβίβ. «Άνθρωπο των εκπλήξεων» χαρακτηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα τα ισραηλινά ΜΜΕ, υιοθετώντας το χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο Άριελ Μέκελ, πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα από το 2010 έως το 2014.
Ο ίδιος ο Μέκελ, είχε γράψει άρθρο τον Ιανουάριο με τίτλο «Η νέα ελληνική κυβέρνηση: Το Ισραήλ έχει λόγο ανησυχίας», δήλωσε τώρα στην Jerusalem Post ότι δεν ήταν καθόλου δεδομένο πως ο Τσίπρας θα συνέχιζε τους ισχυρούς δεσμούς με το Ισραήλ που άρχισαν το 2010 υπό τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και συνεχίστηκαν από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Η επίσκεψή του Αλέξη Τσίπρα ωστόσο, και ο βαθμός στον οποίο διατηρούνται και ενισχύονται οι δεσμοί της ελληνικής κυβέρνηση με το Ισραήλ, αποτελούν ισχυρές ενδείξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πια επικριτικός για το Ισραήλ όπως στο παρελθόν. Εξάλλου, ισχυρός υποστηρικτής της φιλίας με το Ισραήλ χαρακτηρίζεται ο δεξιός «πρώην» αντισημίτης υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Κατά την επίσκεψη του νωρίτερα στο Ισραήλ φρόντισε να διασκεδάσει τη δήλωσή του περί «ελλήνων Εβραίων που πληρώνουν λιγότερους φόρους».
Μετά τη συνάντησή του με τον Νετανιάχου, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για τις τεράστιες δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, ιδίως στην έρευνα, την εξόρυξη και τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές συνεργασίας και στον τουρισμό. Επιπλέον είπε πως μπορούν να γίνουν βήματα για την ενίσχυση των επενδύσεων, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού των δύο χωρών που, όπως υπογράμμισε, είναι πολύ υψηλού επιπέδου.
Αναφερόμενος στο Παλαιστινιακό, ο Έλληνας πρωθυπουργός κράτησε ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους βομβαρδισμούς αμάχων από τον ισραηλινό στρατό και την «τρομοκρατία από την άλλη πλευρά», τσουβαλιάζοντας στην ισραηλινή εκδοχή όλη την παλαιστινιακή αντίσταση. Καμιά αναφορά δεν υπήρξε από τον Έλληνα πρωθυπουργό στον οικονομικό στραγγαλισμό της Λωρίδας της Γάζας, στον αποκλεισμό που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην εξαθλίωση και στο ρατσιστικό απαρτχάιντ. Απλά είπε ότι η Ελλάδα ως χώρα εταίρος του Ισραήλ και παραδοσιακά φίλη με τον παλαιστινιακό λαό επιθυμεί να παίξει έναν εποικοδομητικό ρόλο προκειμένου να ανοίξουν παράθυρα ελπίδας για το Παλαιστινιακό.
«Αναγνωρίζω τις προσπάθειες που κάνετε για να μεταρρυθμίσετε την οικονομία», είπε ο Νετανιάχου αναφερόμενος στις μνημονιακές αλλαγές και αναφέρθηκε στον «μεγάλο όγκο Ισραηλινών» τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα.
Η διγλωσσία του έλληνα πρωθυπουργού φαίνεται από το γεγονός ότι αναφέρθηκε στη λύση των δύο κρατών με την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους μόνο μετά τη συνάντηση στη Ραμάλα με την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής και όχι μπροστά στον ισραηλινό ομόλογό του. Γιατί άραγε δεν επανέλαβε αυτές τις θέσεις και στα ισραηλινά μίντια; Σε αυτό το πλαίσιο αίσθηση, διπλωματική αναταραχή και εύλογα ερωτήματα προκαλεί η κίνηση του έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αναγνωρίσει ως «ιστορική πρωτεύουσα» του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ υπογράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου της χώρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον ισραηλινό Πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν. Ως γνωστόν η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες, δεν αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, για αυτό και οι πρεσβείες τους έχουν έδρα το Τελ Αβίβ. Η πρωτοβουλία, αν και μπορεί να χαρακτηριστεί αμφίσημη, δεν πέρασε απαρατήρητη από τα ισραηλινά ΜΜΕ.
http://prin.gr/

Πολεμικός "πυρετός": Η 58η Ρωσική Στρατιά αναπτύσσεται στα σύνορα Αρμενίας-Τουρκίας

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΑΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


30/11/2015

Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Βασίλη Καπούλα
Πολεμικός "πυρετός" επικρατεί στη Μόσχα με την Ρωσία να προετοιμάζεται για την λάθος κίνηση της Τουρκίας, το κλείσιμο των Στενών: Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην 58η Ρωσική Στρατιά να αναπτύξει συντάγματα και ταξιαρχίες ηλεκτρονικού πολέμου, αντιαεροπορικά συστήματα, MLRS, πυροβολικό και άρματα μάχης στα σύνορα Αρμενίας-Τουρκίας κάνοντας χρήση της κοινής αμυντικής συμφωνίας Ρωσίας-Αρμενίας! Η ρωσική αεροπορική βάση 3624 στο Ερεβάν διαθέτει μαχητικά MiG-29, Su-30SM, S-400, S-300, Iskander, Krasukha-4.
Σύμφωνα με αναλυτές, η Ρωσία έχει "βάλει" την Τουρκία μεταξύ Συρίας και Αρμενίας ελέγχοντας το 85% της τουρκικής επικράτειας με όλα τα όπλα να στοχεύουν Άγκυρα ενώ την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις φορτώνουν τα μαχητικά γράφοντας στους πυραύλους ένα μήνυμα εξαιρετικά αφιερωμένο στον Ρ.Τ.Ερντογάν:
"Συγχώρα μας Ρετζέπ". Φαίνεται ότι όλοι έχουν ως δεδομένο τη κατάρριψη τουρκικού μαχητικού...
Σύμφωνα με αναφορά ρωσικών ΜΜΕ από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε διαταγή στην 58η Ρωσική Στρατιά που έχει έδρα και περιοχή ευθύνης τον Βόρειο Καύκασο να αναπτύξει άμεσα συντάγματα και ταξιαρχίες ηλεκτρονικού πολέμου, αντιαεροπορικά συστήματα, αρκετούς πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, πυροβολικό, άρματα μάχης στα σύνορα Τουρκίας-Αρμενίας με 7.000 Ρώσοι στρατιώτες να τίθενται σε πολεμική ετοιμότητα.
Σύμφωνα με την αναφορά, η νομική βάση της απόφασης της μαζικής στρατιωτικής ανάπτυξης σχετίζεται με την κοινή συμφωνία Ρωσίας και Αρμενίας για την δημιουργία αεροπορικού αμυντικού συστήματος την οποία ο πρόεδρος Β.Πούτιν υπέγραψε στις 11 Νοεμβρίου και η οποία θα υπογραφεί αυτή τη βδομάδα και από τον πρωθυπουργό Ν.Μεντβέντεφ.
Ο Β.Πούτιν είχε δώσει εντολή να υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Αρμενίας για την εγκατάσταση κοινού περιφερειακού αμυντικού αεροπορικού συστήματος στην περιοχή του Καυκάσου. Το διάταγμα του Ρώσου ηγέτη δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ρωσίας.
"Να δεχτείτε την πρόταση της ρωσικής κυβέρνησης για την υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Αρμενίας για την δημιουργία κοινού περιφερειακού αμυντικού συστήματος συλλογικής ασφάλειας στην περιοχή του Καυκάσου, ανέφερε το έγγραφο.
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας να εκτελέσει με την συμμετοχή του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών τις συνομιλίες με την πλευρά της Αρμενίας για την επίτευξη συμφωνίας για την υπογραφή εκ μέρους της Ομοσπονδίας της Ρωσίας ώστε να εγκριθεί το σχέδιο απότην κυβέρνηση..."
Η ρωσική 3624η Αεροπορική Βάση στο αεροδρόμιο Ερεμπούνι στο Ερεβάν διαθέτει 24 μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 Fulcrum, Su-30SM, S-400, S-300, ISKANDER ενώ θα μεταφερθούν και Ka-52..
Η Αεροπορική Βάση Ερεμπουνί, υπάγεται στην 102η Ρωσική Αεροπορική Βάση στο Γκιουμρί  στα σύνορα Αρμενίας-Τουρκίας.
Από τη στιγμή που η Αρμενία είναι πλέον ένας σημαντικό εταίρος στο κοινό ρωσικό αεροπορικό αμυντικό σύστημα, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας είναι πλέον ικανές και επιφορτισμένες να αντιμετωπίσουν τις απειλές από την Τουρκία oι οποίες επηρεάζουν το αεροπορικό αμυντικό σύστημα...
Είναι επίσης σημαντικό ότι η ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη στην Αρμενία περιλαμβάνει αντιαεροπορικά/αντιβαλλιστικά συστήματα S-400 Triumf (NATO: SA-21 Growler) και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha-4, τα οποία δίνουν την δυνατότητα στην Ρωσία να ελέγχει το 85% της τουρκικής επικράτειας!
Τα σύστημα ηλεκτρονικών παρεμβολών του Krasukha-4 (δείτε σχετικά εδώ) είναι σε θέση να «τυφλώνει» αντικείμενο που προστατεύεται από την ανίχνευση ραντάρ σε απόσταση 150-300 χιλιομέτρων και έχει τη δυνατότητα επίσης να προκαλέσει απενεργοποίηση αεροσκαφών Awacs και άλλων μέσων ηλεκτρονικού πολέμου του εχθρού.
Τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha-4 έχουν παραληφθεί από τις ρωσικές ενοπλες δυνάμεις το 2012, αλλά ενεργοποιήθηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία το 2013.
Η Συρία είναι το πεδίο που δοκιμάζονται, με επιτυχία, όπως αναφέρουν οι Ρώσοι, μέχρι στιγμής.


http://www.pronews.gr/portal

Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ



E-mailΕκτύπωσηPDF
30/11/15  
Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ*    
Η νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι οικονομικό έγκλημα, το οποίο συντελέστηκε με τέτοια ανικανότητα και κυνισμό που έχει αφήσει άναυδους ακόμη και αυτούς που περίμεναν τα χειρότερα. Αν έχει απομείνει ίχνος λογικής στη χώρα, θα πρέπει να υπάρξει απόδοση ευθυνών σε όσους χειρίστηκαν την υπόθεση.  
Η ανακεφαλαιοποίηση βασίστηκε σε πρόσφατη μελέτη της ΕΚΤ η οποία εκτίμησε ότι οι τράπεζες χρειάζονται επιπλέον 14,4 δις για να αντιμετωπίσουν το υποθετικό «κακό σενάριο» οικονομικών εξελίξεων για το 2015-17. Συγκεκριμένα, η Πειραιώς χρειάζεται 4,9 δις, η Εθνική 4,6 δις, η Alpha 2,7 δις και η Eurobank 2,1 δις. Στη χειρότερη θέση βρίσκεται η Πειραιώς, με την Εθνική απο κοντά. Ο λόγος είναι η τεράστια συσσώρευση προβληματικών δανείων, τα οποία έχουν ήδη δημιουργήσει μεγάλες «τρύπες» στους ισολογισμούς τους. 
Το σχέδιο ήταν να εξασφαλίσουν οι τράπεζες ιδιωτικά κεφάλαια ύψους τουλάχιστον 4,4 δις. Το υπόλοιπο, μέχρι και 10 δις, θα συμπληρωνόταν από το ΤΧΣ με τα νέα δάνεια του τρίτου μνημονίου. Οι τράπεζες δήλωσαν ότι θα έβρισκαν τα ιδιωτικά κεφάλαια κυρίως με ανταλλαγή ομολογιακών τίτλων και έκδοση νέων μετοχών. Η Εθνική ανακοίνωσε επίσης την πώληση της τουρκικής θυγατρικής της,Finansbank, δηλαδή του πιο κερδοφόρου κομματιού της. Με το σχέδιο αυτό θα διασφαλιζόταν ο «ιδιωτικός» χαρακτήρας των τραπεζών και θα περιοριζόταν ο νέος δανεισμός από το κράτος.  
Αυτοί ήταν οι υπολογισμοί των εγκεφάλων της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. Το αποτέλεσμα αποδείχθηκε πέραν κάθε φαντασίας, για δύο λόγους:  
Ο πρώτος είναι ότι οι πιθανοί μεγάλοι αγοραστές των νέων μετοχών δεν θα ήταν Έλληνες, δεδομένου ότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι που επιβλήθηκαν το καλοκαίρι το απέκλειαν πρακτικά. Άρα ενδιαφέρον θα υπήρχε μόνο από διάφορα ξένα επενδυτικά ταμεία, όπως BrookfieldFairfaxWellingtonHighfields, κοκ. Δηλαδή από τους μεγάλους κερδοσκόπους των διεθνών αγορών που στοχεύουν αποκλειστικά στο βραχυπρόθεσμο κέρδος.  
Ο δεύτερος είναι ότι η κυβέρνηση βιαζόταν να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση πριν το τέλος του 2015. Το τρίτο μνημόνιο έχει ως προαπαιτούμενο - που ήδη ψήφισε η προηγούμενη Βουλή - την αποδοχή σχετικής οδηγίας της ΕΕ, η οποία επιτρέπει το «κούρεμα» των καταθέσεων σε περίπτωση ανακεφαλαιοποίησης. Η οδηγία τίθεται σε ισχύ από 1/1/2016. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που φυσικά υπέγραψε το νέο μνημόνιο, ήθελε πάση θυσία να αποφύγει το ενδεχόμενο αυτό λόγω των πολύ αρνητικών πολιτικών του επιπτώσεων.  
Ο συνδυασμός νεοφιλελεύθερου δόγματος και πολιτικάντικης βιασύνης έφερε την καταστροφή. Οι τράπεζες επέλεξαν την τακτική του «ανοίγματος βιβλίου» για τις νέες μετοχές με την οποία καλείται ο πιθανός αγοραστής να δηλώσει συμμετοχή, αλλά η τιμή προσδιορίζεται στο τέλος, ουσιαστικά με την προαίρεση του αγοραστή. Στη περίπτωσή μας οι αγοραστές ήταν ό,τι χειρότερο κυκλοφορεί στις διεθνές αγορές. Πολύ φυσιολογικά, άδραξαν την ευκαιρία για να καταληστέψουν το κράτος, τους μικροεπενδυτές και τα ασφαλιστικά ταμεία.  
Οι τιμές που έδωσαν οι αγοραστές για τις νέες μετοχές κυμάνθηκαν από 0,01 μέχρι 0,04 ευρώ, δηλαδή υπήρξε κατάρρευση της τιμής των παλαιών μετοχών μέχρι και 97% και 98%! Η κατάρρευση της τιμής έφερε πλήρη εξαϋλωση του κεφαλαίου που είχαν επενδύσει οι μικρομέτοχοι και φυσικά των 40 δις που είχε επενδύσει το ΤΧΣ, δηλαδή ο ελληνικός λαός, στις προηγούμενες δύο ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. Βέβαια τα 40 δις του ΤΧΣ είχαν ήδη υποστεί μεγάλες ζημίες στην πορεία του χρόνου, καθώς οι τιμές των τραπεζικών μετοχών είχαν υποχωρήσει μέσα στην κρίση. Αλλά τώρα πλέον εξανεμίστηκαν οριστικά.  
Οι «επενδυτές» - και όψιμοι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – συνεισέφεραν συνολικά 5,1 δις. Μαζί με τις ανταλλαγές ομολόγων και τις άλλες δράσεις των τραπεζών, το επιπλέον ποσό που θα πρέπει να συνεισφέρει το ΤΧΣεκτιμάται ότι θα είναι αρκετά κάτω από τα 10 δις και κοντά στα 6 δις. Ήδη η Alpha και η Eurobankέχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο ποσό και δεν θα χρειαστούν κεφάλαια από το ΤΧΣ. Οι βαθιά προβληματικές Πειραιώς και Εθνική είναι σε δυσκολότερη θέση και θα χρειαστούν τα 6 δις.  
Με τις εξευτελιστικές τιμές των νέων μετοχών, η συμμετοχή του ΤΧΣ (δηλαδή του Δημοσίου) στο νέο μετοχικό κεφάλαιο των τεσσάρων «συστημικών» τραπεζών θα είναι πια είτε αμελητέα, είτε σαφώς μειοψηφική. Πιο συγκεκριμένα, στη Eurobank θα είναι περίπου 2-3%, στην Alpha περίπου 10%, στηνΕθνική ίσως 35% και στην Πειραιώς περίπου 25%. Οι ελληνικές «συστημικές» τράπεζες όντως θα περάσουν σε ιδιωτικά χέρια, με τεράστια ζημία του Δημοσίου.  
Τα ιδιωτικά αυτά χέρια είναι ότι πιο προβληματικό υπάρχει στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα. Ο τρόπος που θα κινηθούν ως ιδιοκτήτες το επόμενο διάστημα δεν έχει ακόμη διαφανεί. Αλλά οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν μεγάλους όγκους προβληματικών δανείων που, αν ξεπουληθούν σε τιμές ευκαιρίας, θα αποδώσουν κέρδη. Καλό θα είναι οι δανειολήπτες των τραπεζών να αρχίσουν να οργανώνονται και να προετοιμάζονται για τα χειρότερα. Ακόμη καλύτερο θα είναι οι τραπεζοϋπάλληλοι να προετοιμάζονται για μαζικές απολύσεις.  
Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι νέοι ιδιοκτήτες δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν καθόλου για τη στήριξη της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας. Με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στα χέρια κερδοσκόπων, η προοπτική της σταθερής και γρήγορης ανάπτυξης γίνεται απλώς ανύπαρκτη. Για μια χώρα όπου το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 25%, η ανεργία είναι στο 26% και η οικονομία μπαίνει ξανά σε ύφεση, η εξέλιξη αυτή είναι τραγική.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική οικονομία είχε ανέκαθεν δύο στοιχεία τα οποία την καθιστούσαν διεθνώς υπολογίσιμη. Το πρώτο είναι ο εμπορικός στόλος, ο οποίος όμως στην ουσία είναι κοσμοπολίτικος παράγοντας και δεν έχει μεγάλες θετικές επιπτώσεις στην εγχώρια οικονομία. Το δεύτερο είναι οι τράπεζες που τα τελευταία χρόνια απόκτησαν διεθνή παρουσία στην ευρύτερη περιοχή. Με το τρίτο μνημόνιο η Ελλάδα χάνει πλέον τον έλεγχο των τραπεζών.  
Πρόκειται για το αποκορύφωμα του οικονομικού παραλογισμού, δεδομένου ότι τα μνημόνια απέβλεπαν κατεξοχήν στην προστασία των τραπεζών. Η αποτυχία της μνημονιακής παράταξης είναι πλήρης και έχει ιστορική σημασία γιατί σηματοδοτεί τη μετατροπή της Ελλάδας σε τελείως ασήμαντο παίκτη ακριβώς όταν η Τουρκία εμφανίζεται ως κυρίαρχη περιφερειακή δύναμη.  
Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο εξευτελισμός και η κατάπτωση είναι πέραν πάσης περιγραφής. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και κάποια στιγμή θα αποδοθούν.
Πηγή: http://costaslapavitsas.blogspot.gr/

Χερσαίες επιχειρήσεις κατά του ISIS

ΘΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ "ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ" ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ

30/11/2015
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Ο κύβος ερρίφθη για γενικευμένες χερσαίες επιχειρήσεις Ρώσων στρατιωτών στη Συρία. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από τη Μόσχα, ενώ δημοσιεύματα του αραβικού Τύπου κάνουν λόγο για εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν με στόχο να κινητοποιηθούν 150.000 στρατιώτες και να “τελειώνει η κατάσταση με τον ISIS”.
Δεν αποκλείεται, ο τεράστιος αυτός αριθμός στρατιωτών να αποτελείται και από άλλες δυνάμεις, όπως Ιρανούς και Σύριους, οι οποίοι θα καθοδηγούνται από Ρώσους, που θα έχουν και το γενικό πρόσταγμα δεδομένων των αεροπορικών βομβαρδισμών που θα προηγηθούν ή θα γίνονται ταυτόχρονα και βεβαίως της δράσης ρωσικών αρμάτων μάχης στο έδαφος της Συρίας. Ήδη, δεκάδες ρωσικά άρματα μάχης T-90 έχουν ήδη αποσταλεί στη Συρία.
Ρώσοι δημοσιογράφοι, επικαλούμενοι πηγές από το Κρεμλίνο αναφέρουν πάντως πώς σε πρώτη φάση θα αναπτυχθούν στη Συρία περίπου 1.000 επιπλέον άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, ενώ ο αριθμός των μαχητικών αεροσκαφών που θα μετασταθμεύσουν στη βάση της Λαττάκειας θα ξεπεράσουν τα 100. Έχει ληφθεί ήδη η απόφαση για 12 Su-30SM και Su-34.
Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο πώς η Μόσχα έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε γενικευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να τελειώσει τους τζιχαντιστές, αναπτύσσοντας μάλιστα και μία συμμαχία και με άλλες δυνάμεις, όπως η Γαλλία που μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι μετά το μακελειό στο Παρίσι.
Στόχος είναι ο επανέλεγχος της πόλης Ράκκα, το προπύργιο δηλαδή του ISIS. Η πόλη έχει αυτο-ανακηρυχθεί σε πρωτεύουσα του ISIS στην Συρία και επιτηρείται από 5.000 τρομοκράτες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι έχει στοχοποιηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα από τα ρωσικά βομβαρδιστικά, όπως επίσης και από τον Συριακό Στρατό.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πώς δόθηκε εντολή από το Κρεμλίνο για την άμεση ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων, με την μετακίνηση νέων πυραυλικών συστημάτων, καθώς και το κατάπλου ρωσικών υποβρυχίων με πυρηνικό εξοπλισμό. Επίσης ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν πάρει την εντολή να προσεγγίσουν τα συριακά λιμάνια.
Ιράκ και Ρωσία σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, έχουν έλθει σε αμυντική συμφωνία προκειμένου οι Ρώσοι να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα το στρατιωτικό αεροδρόμιο Al Taqaddum, στη Χαμπανίγια , 74 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης τόσο ως ενδιάμεσο σταθμό για τη βάση στα Λαττάκεια, όσο και για να εξαπολύουν από εκεί αεροπορικές επιδρομές ενάντια του Ισλαμικού Κράτος μέσα στο Ιράκ.
Μετά την κατάρριψη δε του Su-24, η Ρωσία έχει καταφέρει να βάλει στην άκρη την Τουρκία και να την αδρανοποιήσει σε μεγάλο ποσοστό, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα πώς αν απογειωθούν ξανά μαχητικά της θα καταρριφθούν από τους S-400 που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία. Αυτός είναι και ο λόγος που εδώ και μερικές ημέρες τα τουρκικά μαχητικά δεν έχουν τολμήσει καν να απογειωθούν. Πόσο μάλλον να προσεγγίσουν τα σύνορα με τη Συρία.
Φαίνεται λοιπόν πώς η απόφαση για χερσαίες επιχειρήσεις έχει ληφθεί. Αυτό που απομένει είναι ο χρόνος διεξαγωγής τους με βασικό παράγοντα την εξόντωση των τζιχαντιστών με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.