ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ”


Εκτύπωση
2/12/15 
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΣΤΑΘΑΚΗΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ 
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε., έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά από μια μικρή αρχική του τοποθέτηση, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:  
“Τα τελευταία πέντε χρόνια η Ελλάδα έζησε από τις διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις πρωτοφανή οικονομικά και κοινωνικάε γκλήματα, τα οποία ισοδυναμούν με προδοσίες σε βάρος της χώρας και του λαού μας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πιστωτές, η εγχώρια ολιγαρχία, το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο και να προφυλαχθεί από περαιτέρω κινδύνους αποσταθεροποίησης η Ευρωζώνη.  
Επιστέγασμα αυτών των εγκλημάτων σε βάρος της χώρας και του λαού μας υπήρξε η υπογραφή του τρίτου μνημονίου, το οποίο συνιστά μια άνευ όρων παράδοση της οικονομίας και της κοινωνίας στις ορέξεις των πιστωτών και του πολυεθνικού και χρηματιστικού κεφαλαίου”.  
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ιδιαίτερα ότι “η κυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο ετοιμάζεται να δώσει τις επόμενες βδομάδες μια διπλή χαριστική βολή. Τη χαριστική βολή στις συντάξεις και το δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, με το σφαγιασμό τους και τη χαριστική βολή στη μικρομεσαία αγροτιά, βάζοντας ταφόπετρα στο μέλλον της και στο μέλλον της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής στη χώρα”.  
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε τον τρόπο που έγινε η ανακεφαλαιοποίηση τω τραπεζών ως “το μεγαλύτερο ποσοτικά και ποιοτικά σκάνδαλο στην ελληνική ιστορία με απώλειες του ελληνικού Δημοσίου πάνω από 40 δισ. και καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, των μικρομετόχων και των μικροομολογιούχων, ενώ οι τράπεζες αφελληνίστηκαν και πέρασαν σε ξένα χέρια”.  
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι “γι' αυτό το σκάνδαλο, που έγινε δυνατό με σκοτεινές τροπολογίες νύκτας και ύποπτες μεθοδεύσεις, υπάρχουν πολιτικές και βαρύτατες ποινικές ευθύνες και την κύρια ευθύνη γι' αυτό το σκάνδαλο, εξαιτίας των θέσεων που κατέχουν, φέρουν οΑλ. Τσίπρας, ο Γ. Δραγασάκης, ο Ευκλ. Τσακαλώτος, ο Γ. Σταθάκης και ο Γ. Στουρνάρας”.  
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε πως, όταν μια χώρα, όπως η Ελλάδα, “χάνει και παραδίδει τηνομισματική της κυριαρχία και στη συνέχεια εκχωρεί σε ξένα χέρια και το τραπεζικό της σύστημα, παύει να είναι χώρα και καταντά αποικία, άθυρμα στα χέρια των νεοαποικιοκρατώνκηδεμόνων της και το πολιτικό της προσωπικό υπάλληλοι και ιμάντες διεκπεραίωσης εντολών”.  
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι “ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ τα τετελεσμένα της παράδοσης των τραπεζών και θα τα αμφισβητήσει, τα ίδια και τη νομιμότητά τους, διεκδικώντας την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και έναν άλλο ρόλο τους”.  
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε ως “άθλια φαρσοκωμωδία το Συμβούλιο των νεομνημονιακών και παλαιομνημονιακών αρχηγών. Αυτή η άθλια φαρσοκωμωδία είναι η αρχή του γρήγορου τέλους για την κυβέρνηση Τσίπρα και ο πρόλογος για μια “οικουμενική” κυβέρνηση των μνημονιακών δυνάμεων, που κι αυτή γρήγορα θα ναυαγήσει”.  
Η χώρα χρειάζεται “μια μεγάλη δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης”, τόνισε και “όχι διαιώνιση της μνημονιακής ασφυξίας”.  
Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφερόμενος στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τόνισε ότι “η Τουρκία, εκβιάζοντας με τους πρόσφυγες, κέρδισε από την ΕΕ, σχεδόν, τα πάντα, χωρίς να εγγυηθεί τίποτε, δείχνοντας τι σημαίνουν “σκληρές διαπραγματεύσεις” στην πράξη και όχι στα λόγια”. Αντίθετα, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. επεσήμανε, πως “ο Αλ. Τσίπρας περιορίστηκε στη Σύνοδο σε άτεχνα λογοπαίγνια στο Twitter, χωρίς να μπορέσει να αποσπάσει εγγυήσεις για θεμελιώδη νόμιμα συμφέροντα της χώρας μας στο Αιγαίο, αλλά και της Κύπρου, που η Άγκυρα εξακολουθεί να αμφισβητεί”.

http://www.iskra.gr/index.php

Δεύτερο "κύμα" ή μάλλον "τσουνάμι" ενισχύσεων στέλνει η Ρωσία στην Συρία

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

02/12/2015
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Βασίλη Καπούλα
Ενα δεύτερο "κύμα" ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων αναπτύσσει η Μόσχα στην Συρία, καθώς οι νυν δυνάμεις είναι ανεπαρκείς για να αντιμετωπίσουν το "δεύτερο μέτωπο" που όπως όλα καταδεικνύουν, συνιστά η Τουρκία στην περιοχή.
 
Συγκεκριμένα θα σταλούν ακόμα 100 με 120 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα , πέραν των 29 (ήταν 30 αλλά το ένα καταρρίφθηκε) + 12 που μεταφέρθηκαν μετά την κατάρριψη του Su-24.
 
Να σημειώσουμε ότι μέσα στις νέες αεροπορικές ενισχύσεις θα βρίσκονται και περίπου 30 επιθετικά ελικόπτερα (ήδη 20 βρίσκονται στην Συρία και επιχειρούν με μεγάλη επιτυχία σε αποστολές υποστήριξης.
 
Για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του δεύτερου "κύματος" αεροπορικών ενισχύσεων ήδη κατασκευάζεται μια δεύτερη ρωσική αεροπορική βάση στη βάση Shayrat.
 
Υπάρχουν ήδη 10 μαχητικά και 15 ελικόπτερα, στην βάση, τα οποία επιχειρούν κατά των ισλαμιστών στην καλά οχυρωμένη Παλμύρα.
Ηταν λογικό ειδικά για τις αποστολές εγγύς υποστήριξης όπου χρησιμοποιούνται αεροσκάφη Su-25 και επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-24 να δημιουργηθεί μία ακόμα βάση κοντά στην Παλμύρα, καθώς λόγω περιορισμένης ακρίνας δράσης η Λαττάκεια ήταν αδύνατον να χρησιμοποιηθεί ως κύρια βάση στις ρωσικές επιχειρήσεις στην κεντρική και νότια Συρία.
Την πληροφορία που σας είχαμε μεταδώσει εδώ και καιρό επιβεβαιώνει και Αμερικανός αξιωματούχος.
 
Μονάδες μηχανικού του ρωσικού Στρατού επεκτείνουν τον διάδρομο αποπροεσγείωσης μέχρι τα 3,5 χλμ. για να φιλοξενεί όλους τους τύπους αεροσκαφών της ρωσικής Αεροπορίας, ενώ προκατασκευασμένα οικήματα έχουν αρχίσει και αναπτύσσονται στην γύρω περιοχή.
 
Ηδη η συγκεκριμένη βάση διαθέτει 45 υπόστεγα-θωρακισμένα καταφύγια και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 100 μαχητικά.
 
Η βάση Shayrat βρίσκεται κοντά στη Hamrat 25 μίλια έξω από τη Χομς, είναι μεγαλύτερη από την βάση Hmeymim, νυν βάση των αεροπορικών δυνάμεων στην Συρία.
 
 
Ήδη βρίσκονται στη βάση Shayrat στη Χομς 100 Ρώσοι στρατιωτικοί που προετοιμάζουν τη βάση ενώ έχουν μεταφερθεί 10 μαχητικά και 15 επιθετικά ελικόπτερα.
 
Ταυτοχρόνως ενισχύονται και οι χερσαίες δυνάμεις με μία Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων και τρία Τάγματα αυτοκινούμεων πυροβόλων 2S19 Msta-S και TOS-1!
 
Πληροφορίες φέρουν τη Ρωσία να ακυρώνει κάποιες στρατιωτικές ασκήσεις ενώ Ρώσοι στρατιωτικοί τόνισαν ότι "Δεν τις χρειαζόμαστε, έχουμε πολύ δουλειά στη Συρία και χρειαζόμαστε μεγάλο αριθμό ανθρώπινων πόρων και μέσων"...
 
Η ρωσική στρατιωτική παρουσία αριθμεί συνολικά τέσσερις στρατιωτικές βάσεις συμπεριλαμβανομένων και των νέων βάσεων σε Xάμα και Tiyas (σας είχαμε ενημερώσει εδώ).
 
Αλλά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανησυχεί ιδιαίτερα για την δεύτερη αεροπορική βάση στην Shayrat που μπορεί να υποδεχτεί μαχητικά αεροσκάφη αυξάνοντας τις ρωσικές ικανότητες για αεροπορικές επιδρομές.
 
"Οι Ρώσοι επιχειρούν με ελικόπτερα έξω από τη Shayrat και κάνουν προετοιμασίες για να προσγειωθούν τα μαχητικά αεροσκάφη" είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος στο Fox News ο οποίος τόνισε πως "δεν πρόκεται για μια αμυντική κίνηση, αλλά μια στρατιωτική επέκταση"!
 
Την ίδια στιγμή έφτασαν οι πρώτοι 1.000 Ρώσοι στρατιώτες, μια Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων μαζί με άντρες της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών οι οποίοι θα αναπτυχθούν στη βάση Al-Sha’yarat και θα ξεκινήσουν επιχειρήσεις.
 
Για το λόγο αυτό η Ρωσία είχε ζητήσει από Χεζμπολάχ, Ιρακινές δυνάμεις, Ιρανούς Φρουρούς και συριακό Στρατό να καταλάβουν  τις περιοχές Al-Qaryateyn και Palmyra-Tadmur από το ISIS για να διασφαλιστεί η περίμετρος τους αεροδρομίου...
 
Ταυτόχρονα η Ρωσία έστειλε βαριές ενισχύσεις πυροβολικού και συγκεκριμένα τρία τάγματα αυτοκινούμενων πυροβόλων 2S19 Msta-S και TOS-1!
 
"Για πρώτη φορά τα Su-34 είναι πλέον φορτωμένα με πυραύλους αέρος-αέρος και δεν κουβαλούν μόνο βόμβες OFAB-500 και KAB-500, αλλά μικρού και μεσαίου βεληνεκούς πυραύλους και μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση 60 χλμ" είπε ο εκπρόσωπος των Ρωσικών Δυνάμεων. Igor Klimov. 
 
Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν αφού το ρωσικό  μεταγωγικό πλοίο Yauza παρεχνοχλήθηκε από τουρκικό υποβρύχιο όπως θα δείτε σε βίντεο και σε εικόνα παρακάτω τη στιγμή που περνούσε από τα Δαρδανέλια.
 
Το ρωσικό πλοίο περνούσε από το Αιγαίο πέλαγος στη Θάλασσα του Μαρμαρά με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα.
 
 
 
 
 
 
Embedded image permalink
 
 
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
-http://www.pronews.gr/portal

Τρεις φωτογραφίες, χιλιάδες λέξεις

ΤΡΊΤΗ, 1 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2015


Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος 

Τρεις φωτογραφίες της περασμένης βδομάδας συνιστούν σε μεγάλο βαθμό σχολιασμό τόσο της πολιτικής επικαιρότητας όσο και της γενικότερης κατεύθυνσης στην οποία κινείται η πολιτική ζωή της χώρας.
    Πρώτη φωτογραφία: 
    Εδώ βλέπουμε τον κ.Τσίπρα σε εγκάρδια χειραψία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, τον κ.Νετανιάχου.

    Θυμίζουμε ότι ο Νετανιάχου είναι αυτός που μερικές βδομάδες πριν ισχυρίστηκε ότι το Ολοκαύτωμα των Εβραίων δεν οφείλεται στον Χίτλερ και στους Ναζί, αλλά στους… Παλαιστίνιους.
    Είναι ο ίδιος που δίνει τις εντολές, χρόνια τώρα, για τις μαζικές δολοφονίες Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Γάζα.
    Εντούτοις ο Έλληνας πρωθυπουργός βρήκε στο πρόσωπο του Ισραηλινού ομολόγου του έναν «φίλο» και «σύμμαχο» της Ελλάδας…
    Κάποιοι θα πουν ότι στην εξωτερική πολιτική και μάλιστα σε τόσο δύσκολες εποχές, η διπλωματία πρέπει να ασκείται  με όρους «ρεαλισμού», που σημαίνει να διαθέτεις αντίληψη των συσχετισμών δύναμης ώστε να μην  επιτρέπεται η μετατροπή της στάσης αρχών σε μπούμεραγκ για τη χώρα.
    Αυτή είναι μια εκδοχή των πραγμάτων. Η άλλη εκδοχή είναι ότι η Ελλάδα, με ανοικτά τόσα θέματα, από Αιγαίο μέχρι Κύπρο, αν έχει μια ασπίδα είναι ακριβώς η απαρέγκλιτη υπεράσπιση από μέρους της των αρχών και του δίκιου.
    Συμπληρωματική, δε, αυτής της θέσης είναι η άποψη του μεγάλου θεατρανθρώπου, του Χάρολντ Πίντερ, ο οποίος έλεγε: «Όταν σφίγγεις το χέρι του δολοφόνου, τότε δεν έχεις ηθική».   
***
    Δεύτερη φωτογραφία: 
    Εδώ βλέπουμε να αποτυπώνεται το εγκάρδιο κλίμα που έχει αναπτυχθεί στη σχέση του κ.Τσίπρα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ.Στουρνάρα. 
    Η επιβεβαίωση αυτής της εγκάρδιας σχέσης επαναβεβαιώθηκε και στο προ ημερών γεύμα του πρωθυπουργού με τον διοικητή παρουσία του κ.Δραγασάκη.  
    Θυμίζουμε, ότι παλιότερα ο κ.Τσίπρας έλεγε πως «ο κ Στουρνάρας όταν λέει "εμείς" συνήθως εννοεί το Γιούρογκρουπ, εννοεί του δανειστές, εννοεί αυτόν και τον κ. Σόιμπλε, εννοεί την Γερμανική και την ελληνική κυβέρνηση μαζί» (δηλώσεις Τσίπρα , 21/3/2013).
    Όταν η ΝΔ έκλεινε την ΕΡΤ, ο κ.Τσίπρας καλούσε τον υπουργό τότε κ.Στουρνάρα να αναλογιστεί ότι «είστε οικονομολόγος, όχι συνταγματάρχης» (Τσίπρας, 14/6/2013).
    Τον Μάρτη του 2014, δε, όταν ο κ.Τσίπρας κατέθετε πρόταση μομφής κατά του τότε υπουργού Οικονομικών κ.Στουρνάρα, έλεγε:«Ως κυβέρνηση της εθνικής σωτηρίας, δεσμευόμαστε, οι υπεύθυνοι θα δώσουν λόγο για τις υπογραφές τους. Ο Γ. Στουρνάρας δεν είναι αυτουργός μόνο του εγκλήματος, είναι από τους κύριους υπεύθυνους για την ανθρωπιστική καταστροφή και την κατάρρευση της οικονομίας».
    Τότε ο κ.Τσίπρας αποκαλούσε τον κ.Στουρνάρα «εκτελεστή συμβολαίου θανάτου του ελληνικού λαού»...


    Τότε ο κ.Τσίπρας έλεγε:
https://www.youtube.com/watch?v=08g-dbwZ3_c

    Τώρα όλα αυτά ξεχάστηκαν. Λογικό. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό ότι «ξεμπερδεύει με το παλιό»… 
***
    Τρίτη φωτογραφία: 
    Εδώ βλέπουμε τους επικεφαλής των κομμάτων που ψήφισαν το Μνημόνιο στην υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψή τους.
    Ήταν εκεί που, όταν η συζήτηση έφτασε στο Ασφαλιστικό, ανταλλάχτηκαν μεταξύ αλλήλων κατηγορίες περί «θράσους».
    Αυτοί που κατηγορούν για θράσος ο ένας τον άλλον, είναι οι ίδιοι που - όλοι μαζί - έχουν ψηφίσει το Μνημόνιο.
    Το μέγεθος του θράσους τους, του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί, καταγράφεται στις διατάξεις του Μνημονίου (http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/355490,koprokratoyn-to-mellon.html)
που περιγράφουν επ’ ακριβώς την διάλυση του Ασφαλιστικού, που όλοι μαζί ψήφισαν και ου τώρα - όλοι μαζί - κοροϊδεύουν την κοινωνία ότι θέλουν να το «διασώσουν»… 

ΠΗΓΗ: 
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/355741,Treis-fwtografies-xiliades-lexeis.html

Υπάρχει -έστω ένας-μία του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, που ντρέπεται;

τ
1-12-2015
Τώρα, ο πρωθυπουργός Τσίπρας, ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ του Γιάννη Στουρνάρα, του «κύριου εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής οικονομίας», όπως τον χαρακτήρισε...
Και γιατί όχι... ο μεταφορέας της τσάντας του Σημίτη, έχει όλα τα "προσόντα" για πρωθυπουργός της οικουμενικής που φθάνει... για μια νέα "σωτηρία" της αποικίας!


Πρόταση μομφής κατά του Γ. Στουρνάρα κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας! Ακούτε τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεών της μεταπολίτευσης τι έλεγε για Στουρνάρα! Μιλάμε για ΜΕΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΛΗΤΗ!!




ΣΥΡΙΑ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗΝ "ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ"



01/12/2015
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Mετά από αιώνες "κρυφής ζωής" οι ελληνορθόδοξοι στην Συρία, αλλά και στο Ιράκ (στην Συρία μέχρι το 2011 αποτελούσαν το 8% του συνολικού πληθυσμού, κάπου 1,8 εκατομμύρια πιστοί, ενώ υπήρχαν και 400.000 καθολικοί σε ένα σύνολο 22 εκατομμυρίων Σύρων από τα οποία ένα επίσης σημαντικό ποσοστό ήταν Κούρδοι, Αρμένιοι κλπ, αναδεικνύονται σε "κλειδί" του αγώνα κατά των διαφόρων ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων, με την Ρωσία να επικαλείται την ανάγκη για ασφάλειά τους ως αφορμή για την εμπλοκή της στον πόλεμο,
 
Ηδη 40.000 Ελληνορθόδοξοι πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, έχουν απώλειες σοβαρές, θρηνούν χιλιάδες κατεστραμμένα σπίτια και χιλιάδες αμάχους νεκρούς, αλλά είναι εκεί και δίνουν μεγάλη μάχη κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων.
 
Η μεγάλη μάχη δίνεται για την απελευθέρωση της "Κοιλάδας των Χριστιανών" καθώς ο συριακός Στρατός με την συνδρομή 20.000 Ελληνορθόδοξων Χριστιανών Σύρων και Ασσύριων πολιτοφυλάκων κατόρθωσε να περικυκλώσει την μεγάλη χριστιανική πόλη Quraytayn στην ανατολική Χομς κια ετοιμάζονται για την τελική επίθεση.
 
Οι κυβερνητικές δυνάμεις αποτελούμενες και αυτές κυρίως από Ελληνορθόδοξους Σύρους στρατιώτες έχουν καταφέρει να καταλάβουν όλα τα στρατηγικά υψώματα γύρω από την πόλη και ετοιμάζονται για την τελική επίθεση.
 
Η πόλη ήταν ο άμεσος στόχος μετά την κατάληψη της ελληνορθόδοξης Maheen την περασμένη εβδομάδα από ελληνορθόδοξες κυβερνητικές και χριστιανικές ασσυριακές δυνάμεις (Gozarto Protection Forces Sootooro), και μετά την ανακατάληψή της ολόκληρη η "Κοιλάδα των Χριστιανών" θα έχει απελευθερωθεί.
 
Οι κυβερνητικές δυνάμεις προέλασαν σταθερά προς τα δυτικά και νότια της πόλης με στόχο την περικύκλωση της πανάρχαιας-με ιστορία 2.000 ετών- χριστιανικής πόλης, την οποία την έχουν καταλάβει οι τρομοκράτες του ISIL από τις αρχές Αυγούστου.
 
Μόλις χθες ολοκληρώθηκε και η κατάληψη των τελευταίων υψωμάτων γύρω από την πόλη, ενώ οι ισλαμιστές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν ατάκτως μέσα στο κέντρο της.
 
Ο χριστιανικός πληθυσμός της περιοχής έχει υποστεί τα πάνδεινα. Οι εκτελέσεις και οι βασανισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο, και οι κάτοικοι περιμένουν την λύτρωσή τους από τον Στρατό και τους ομόθρησκους μαχητές του.
 
Αυτή την στιγμή ο συριακός Στρατός εκκαθαρίζει τις οδικές αρτηρίες που οδηγούν στην Quraytayn, ένα έργο που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο ξαθώς οι ισλαμιστές έχουν οργανώσει πολλές συμπληρωματικές και εναλλακτικές θέσεις άμυνας. Κάθε μέτρο κερδίζεται με πολύ αίμα.
 
Η πόλη είναι μέγιστης στρατηγικής σημασίας καθώς πίσω από αυτήν αρχίζει η αχανής συριακή έρημος που φτάνει μέχρι τα βουνά του Jabal Al-Tanf, τα οποία βρίσκονται στα σύνορα με το Ιράκ.
 
Εν ολίγοις θεωρείται ότι μετά την ανακατάληψή της μπορούν να ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις δυνάμεων για προέλαση μέχρι την Deir Ezzor όπου η πόλη πολιορκείται 3,5 χρόνια και η γενναία φρουρά της εφοδιάζεται από αέρος και μόνο.
 
Tην ίδια στιγμή συνεχίζεται η προέλαση του συριακού Στρατου΄βόρεια της Λατάκειας όπου με την βοήθεια της ρωσικής Αεροπορίας εκκαθαρίζονται όλοι οι ισλαμιστικοί τουρκομανικοί θύλακες.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συριακού Στρατού, οι συριακές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει εντελώς την στρατηγικής σημασίας πόλη Σάλμα στην περιοχή, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
«Εκκαθαρίσαμε πλήρως το ύψωμα 1122 και έχουμε περικυκλώσει εντελώς την πόλη Σάλμα», είπε ο εκπρόσωπος.
"Από τους 10.000 τζιχαντιστές στην περιοχή μόνο 2.000 παραμένουν, με τους υπολοίπους να έχουν σκοτωθεί ή τραπεί σε φυγή" 
Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει το πραγματικό κλείσιμο των συνόρων Συρίας-Τουρκίας, ανατρέποντας οριστικά τα σχέδια της Άγκυρας, η οποία δεν θα μπορεί να απειλήσει τους Κούρδους της Συρίας, και δεν θα μπορεί να ελπίζει σε δημιουργία τουρκμενικού κράτους.
-

http://www.pronews.gr/portal

ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

01/12/2015
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Μετά από περίπου δύο μήνες διακυβέρνησης και αφού πέρασε δύο πακέτα προαπαιτούμενων με πολύ σκληρά μέτρα για τους πολίτες, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται και πάλι σε αδιέξοδο. Έχει μπροστά της άμεσα να υλοποιήσει ένα ακόμη πακέτο προαπαιτούμενων, με τη “νάρκη” του ασφαλιστικού και η κυβέρνηση αριθμεί πλέον 153 βουλευτές. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν αυτή η “νάρκη” να είναι και το τέλος της κυβέρνησης ή τουλάχιστον η αρχή τους τέλους υπό το βάρος και άλλων μνημονιακών υποχρεώσεων στη συνέχεια.
Η κυβέρνηση για να ξεφύγει από τις συμπληγάδες του ασφαλιστικού αναζητεί “πρόθυμους” βουλευτές σε άλλα κόμματα. Μέχρι στιγμής ωστόσο, οι μόνοι πιθανοί είναι αυτοί της Ένωσης Κεντρώων, ίσως και του Ποταμιού. Μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών οι υψηλοί τόνοι και οι εκατέρωθεν επιθέσεις μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έδειξαν να γκρεμίζουν κάθε γέφυρα συνεννόησης και συνεργασίας.
Χθες, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πώς είναι πιθανό η κυβερνητική συνεργασία να διευρυνθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πώς ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Ποιος είναι ο στόχος; Οι 9 βουλευτές του Βασίλη Λεβέντη σε πρώτη φάση, ο οποίος αφήνει παράθυρο στήριξης της κυβέρνησης εφόσον γίνουν δεκτοί κάποιοι όροι που θέτει.
Και το Ποτάμι παραμένει στους στόχους του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ ξαφνικά, ο Αλέξης Τσίπρας απέκτησε έναν σύμμαχο, τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος καλεί τους πάντες να δεχθούν τα μέτρα που ψήφισαν για να προχωρήσει η κυβέρνηση στον επόμενο στόχο. Αυτό σημαίνει πολλά, καθ' ότι ο κ. Στουρνάρας είναι άνθρωπος των δανειστών και ο διαχειριστής των ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδας.
Μετά το “ναυάγιο” του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα για να μετρήσει και εκεί αντιδράσεις εν' όψει των νέων μέτρων. Τα δεδομένα δεν είναι καθ' όλου καλά, παρ' ότι κάποιοι υποστηρίζουν πώς δεν θα υπάρξουν άλλες απώλειες, Εκτιμάται πώς από 2 έως 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμοι να τα βροντήξουν και να φύγουν.
Οι περισσότεροι ανήκουν στη λεγόμενη ομάδα των “53”, αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος πώς θα παραδώσουν την έδρα τους, όπως έπραξε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (της ίδια ομάδας). Μπορεί να ανεξαρτητοποιηθούν όπως έκανε ο Στάθης Παναγούλης ή ο Νίκος Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ.
Στόχος λοιπόν του Έλληνα πρωθυπουργού είναι να πείσει τους βουλευτές του πώς μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού έρχεται η ελάφρυνση του χρέους. Πόσο μπορεί αυτό να είναι επιχείρημα για να δικαιολογηθούν όλα τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί και αυτά που επρόκειτο να ψηφιστούν παραμένει ζητούμενο και μάλλον πολύ δύσκολος γρίφος για τον κ. Τσίπρα, όταν την ίδια στιγμή στο δρόμο θα βρίσκονται χιλιάδες διαδηλωτές.
Στα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφίσει η κυβέρνηση είναι, μεταξύ άλλων η ρύθμιση των κόκκινων δανείων, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η δημιουργία της Task Force για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το νέο μισθολόγιο και τα εργασιακά. Κυρίως τα εργασιακά.
Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ υπογράμμισε την ανάγκη να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις με πρώτη αυτή του ασφαλιστικού, το οποίο χαρακτήρισε «το πιο ακριβό στην Ευρώπη», ενώ ο Ντέκλαν Κοστέλο της ΕΕ τόνισε ότι, αύξηση των εργοδοτικών εισφορών θα αποτελέσει ισχυρό αντικίνητρο για την αγορά, και θα πρέπει να ενταχθεί συνολικά.
Στο υπουργείο εργασίας συνεχίζεται η προσπάθεια το ποσοστό αναπλήρωσης για τις κύριες συντάξεις να μην μειωθεί κάτω από το επίπεδο ασφαλείας του 65% την ώρα που οι δανειστές επιμένουν ότι το ποσοστό αναπλήρωσης για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις αθροιστικά δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 56%.
Όσο για τις επικουρικές για να καλυφθεί το έλλειμμα θα πρέπει να μειωθούν κλιμακωτά 6%-10% οι συντάξεις πάνω από τα 165 ευρώ. Αν αποφασιστεί το μαχαίρι να βγει μόνο για τις υψηλότερες συντάξεις οι περικοπές θα ξεπεράσουν το 15%.
Η μείωση στις επικουρικές θα επέλθει και ως απόρροια της κατάργησης κάθε δυνατότητας ενίσχυσης του ενιαίου επικουρικού με κρατικούς πόρους, καθώς όπως αναφέρεται και στο σχέδιο προϋπολογισμού έτους 2016, «ορίζεται η ένταξη από 1-9-2015 όλων των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) με χρηματοδότηση αποκλειστικά από ίδιες εισφορές».
Κι όλα αυτά για να ανοίξει το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Ο κ. Κοστέλο το θεώρησε δεδομένο απλά είπε απομένει την πρώτη αξιολόγηση, εφόσον γίνει με επιτυχία να καθοριστεί το πότε και το πώς για την ελάφρυνση του χρέους. Κάπου εκεί όμως έριξε και την ρουκέτα... Αποκάλυψε πώς πρόθεση των δανειστών είναι η ελάφρυνση να συνδυαστεί με όρους και προϋποθέσεις βάσει «μνημονιακών» υποχρεώσεων.
Τι σημαίνει αυτό; Πώς ακόμη και ελάφρυνση του χρέους να αποφασιστεί αυτό θα συνδυαστεί με μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνει συνεχώς η κυβέρνηση. Και το ερώτημα είναι πόσο μπορεί να αντέξει όταν τα σπίτια των Ελλήνων θα βγαίνουν στο σφυρί και θα καταγράφονται εικόνες a la Ισπανία; Πόσο θα αντέξει η κυβέρνηση ακόμη και να αποκτήσει τους 9 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων όταν οι φόροι και οι επιβαρύνσεις πέφτουν “βροχή”;
Η απάντηση είναι ελάχιστα, δεδομένου ότι το 2015 θα κλείσει με ύφεση αρκετά υψηλή και το χρέος έχει γίνει βουνό, ξεπερνώντας το 200% του ΑΕΠ. Κάποιοι δίνουν στην κυβέρνηση περιθώριο ακόμη λίγων μηνών, ίσως μέχρι το Φεβρουάριο και θεωρούν πώς αμέσως μετά θα δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις.
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20151201/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-

ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙ ΤΟ SU-24



01/12/2015
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Ρ.Τ. Ερντογάν αυτό που του έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24. Με αφορμή το γεγονός αυτό εξέθεσε την Τουρκία σε όλον τον πλανήτη για τον ρόλο που παίζει και τις συναλλαγές που έχει με τον ISIS, παίρνει λαθραία πετρέλαιο και πουλάει όπλα στους τζιχαντιστές και πλέον η Ρωσία αναπτύσσει συνεργασίες με άλλες χώρες έχοντας η ίδια το γενικό πρόσταγμα στη Συρία.
Δεν μιλάμε βεβαίως για τις κυρώσεις που επιβάλει η Ρωσία στην Τουρκία. Μόνο και μόνο με την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε και καλεί τους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται τη χώρα του Ερντογάν τον τελειώνει οικονομικά. Οι απώλειες υπολογίζεται πώς μπορεί να φτάσουν στα 20 δις δολάρια για την Τουρκία. Κι εδώ πρέπει κάποιοι στην Ελλάδα να ξυπνήσουν επιτέλους.
Ας επιστρέψουμε όμως στο γεωπολιτικό-γεωστρατρηγικό επίπεδο. Ο Β. Πούτιν από την πρώτη στιγμή έκανε καλά μελετημένες κινήσεις έτσι ώστε να μην αφήσει σε κανέναν περιθώριο να μπει στα πόδια του στο θέμα της Συρίας. Έφτιαξε εγκαταστάσεις στη Λατάκκεια και ανέπτυξε στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία πριν το πάρουν μυρωδιά όλοι οι υπόλοιποι που δήθεν πολεμούσαν τον ISIS.
Τώρα, η κατάρριψη του Su-24 τον βοηθάει να βγάλει και την Τουρκία από τη μέση. Πώς; Με πολλούς τρόπους και σε στρατιωτικό και σε πολιτικό επίπεδο. Κατ' αρχήν μετέφερε τους S-400 στη Συρία (αρκετά πριν την κατάρριψη του Su-24 όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr) και πλέον δεν μπορεί να απογειωθεί κανένα τουρκικό αεροσκάφος. Με το που “ξεκολλήσει” από τον αεροδιάδρομο έχει εγκλωβιστεί από τα ραντάρ του συστήματος και το μόνο που απομένει είναι να πατηθεί το... κουμπί.
Οι Τούρκοι από την παρουσία των S-400 από τη μία και του Moskva με τη ναυτική έκδοση του S-300 από την άλλη έχουν λυσσάξει. Δεν ξέρουν τι να κάνουν. Κάποια τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν σήμερα πώς η Άγκυρα έχει αποφασίσει να ενισχύσει τα συστήματα αεράμυνας της με τα συστήματα Koral της Aseslan τα οποία μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά αντίμετρα.
Πρόκειται απλά για αστειότητες όταν απέναντι βρίσκονται τα S-400. Και εδώ οι Τούρκοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις παλινωδίες τους όσον αφορά στην απόκτηση αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς. Ένα προτέρημα για την Ελλάδα, το οποίο έχουν εξουδετερώσει οι πολιτικές των υποτακτικών ελληνικών κυβερνήσεων στη Δύση. Μιλάμε για τους S-300.
Η Μόσχα ωστόσο δεν έχει μεταφέρει μόνο τους S-400 στη Συρία, αλλά και άλλα οπλικά συστήματα, ενώ ενισχύει και τις αεροπορικές της δυνάμεις με ακόμη περισσότερα σύγχρονα αεροσκάφη, όπως τα Su-34 και τα Su-30SM ικανά καταφέρουν συντριπτικά πλήγματα κατά του ISIS.
Αυτά εν' ολίγοις σε στρατιωτικό επίπεδο. Σε πολιτικό-διπλωματικό τώρα η Ρωσία κατάφερε εκθέτοντας την Τουρκία με τις συναλλαγές της με τους τζιχαντιστές να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο και βεβαίως να αναγνωριστεί διεθνώς ο κυρίαρχος ρόλος της στη Συρία. Μία άλλη επιτυχία είναι επίσης, πώς πλέον χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία συζητούν την παραμονή του Άσαντ στην εξουσία ως σταθεροποιητικός παράγοντας.
Ο Β. Πούτιν συναντήθηκε με τον Μπ. Νετανιάχου στο Παρίσι και αποφάσισαν πως πρέπει να υπάρξει στρατιωτική συνεργασία στην περιοχή. “Τα γεγονότα των τελευταίων ημέρων απέδειξαν τη σημασία του συντονισμού και της επικοινωνίας των δύο χωρών” είπε ο Βενιαμίν Νετανιάχου. Να σημειωθεί πώς το Ισραήλ αναγνώρισε ως λάθος την παραβίαση του εναέριου χώρου του από ρωσικό μαχητικό, ενώ το Τελ Αβίβ έχει τις χειρότερες σχέσεις με την Τουρκία.
Είναι πλέον εμφανές πώς Ρωσία και Ισραήλ έχουν αναπτύξει μία συνεργασία, τη στιγμή μάλιστα που η Μόσχα αναζητά ναυτική βάση στην Αίγυπτο και έχει προσεταιριστεί και άλλες χώρες της περιοχής.
Ο Ρώσος πρόεδρος είχε επίσης στο Παρίσι συνάντηση με τον Μπάρακ Ομπάμα, όπου στο τραπέζι έπεσαν τα συμφέροντα σε Συρία και Ουκρανία. Οι ΗΠΑ ζητούν υποχωρήσεις των Ρώσων με βάση τη συμφωνία του Μινσκ στην Ουκρανία και οι Ρώσοι απαιτούν να ξεκαθαρίσει το τοπίο μεταξύ εχθρικών και φίλιων δυνάμεων στη Συρία.
Ουσιαστικά η Ρωσία ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό πως ο Άσαντ είναι σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή και πως δεν είναι όλες οι δυνάμεις που δρουν εναντίον του υγιείς αντιπολιτευτικές δυνάμεις. Διαρροές από την αμερικανική πλευρά μετά τη συνάντηση Πούτιν – Ομπάμα έλεγαν ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν σταδιακή αποχώρηση του Άσαντ ώστε να ξεκινήσει η σταδιακή ομαλοποίηση στη χώρα.
Ουσιαστικά όλα δείχνουν ότι η συζήτηση για την επόμενη ημέρα έχει ξεκινήσει και οι δυνάμεις που έχουν λόγο στην περιοχή άφησαν έξω από το παιχνίδι την Τουρκία η οποία πλέον έχασε το πλεονέκτημα. Δεν μπορεί να δημιουργήσει λωρίδες ασφαλείας, όπως ήθελε, στην ευαίσθητη περιοχή όπου δρουν Κούρδοι μαχητές.
Οι Κούρδοι μάλιστα στηρίζουν τις επιχειρήσεις των Ρώσων και ετοιμάζονται να περάσουν τον Ευφράτη ποταμό για να επιτεθούν στην Τουρκία που μοιάζει να είναι απομονωμένη πλέον. Με λίγα λόγια ο Β. Πούτιν έδεσε κόμπο τον Ρ.Τ. Ερντογάν που μάλλον δεν αντιλήφθηκε ποιον έχει απέναντι του. 
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20151201/defencenet/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%