"ΟΧΙ"-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ



E-mailΕκτύπωσηPDF
(ΤETARTH-2/12/15-09:20)
Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Η κυβέρνηση Τσίπρα, σε συνεργασία με τους μνημονιακούς της εταίρους, την ώρα που σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ θράσους παριστάνουν ότι «τσακώνονται» για τα μάτια των συνταξιούχων, διαπράττουν τα εξής:
  • Πάνε την σύνταξη στα 67 χρόνια. Που σημαίνει βιολογική εξόντωση πριν από την σύνταξη.
  • Μιλάνε για πλήρη σύνταξη μόνο μετά από 40 συναπτά έτη εργασίας. Που σημαίνει με τις σημερινές συνθήκες ανεργίας και ανασφάλιστης εργασίας ότι πρέπει να δουλεύεις δυο ζωές για να λάβεις – στην τρίτη ζωή – κάποιο ψίχουλο που θα το αποκαλούν «σύνταξη».
  • Προχωρούν σε νέα μείωση των κύριων συντάξεων αφού θα τις υπολογίζουν με βάση το μέσο  όρο των μισθών όλου του εργάσιμου βίου και όχι σύμφωνα με τον τελευταίο μισθό.
  • Ισοπεδώνουν τις επικουρικές συντάξεις, καταργούν το ΕΚΑΣ, έχουν αποφασίσει νέα μείωση του εφάπαξ.
  • Αποκαλούν «εθνική  σύνταξη» το  φιλοδώρημα των «τρεις κι εξήντα» και  πάνω σ’ αυτή θα προσθέτουν – λένε – μια «αναλογική σύνταξη» υπό την αίρεση, όμως, των αποθεματικών των Ταμείων (που τα έχουν στραγγίξει), την «ανάπτυξη» της χώρας (που την έχουν μνημονιοανασκολωπήσει) και τους άλλους πόρους των συνταξιούχων (προς δόξαν του πιο αδυσώπητου νεοφιλελευθερισμού).
  • Επιδιώκουν την ενοποίηση όλων των Ταμείων σε ένα, με όρους ισοπέδωσης, βαφτίζοντας «κοινωνική δικαιοσύνη» την εξομοίωσην των πάντων προς τα κάτω.
  • Μεθοδεύουν το ποσοστό αναπλήρωσης από το 80% με 35 έτη εργασίας να μειωθεί στο 48% και με 40 έτη εργασίας.
  • Απεργάζονται επανυπολογισμό όλων των συντάξεων με νέο μαθηματικό τύπο που θα οδηγεί σε νέα δραστική μείωσή τους μετά από τις 12 διαδοχικές μειώσεις που έχουν περικόψει, ήδη, το ύψος των συντάξεων κατά 50%.
  • Στο όνομα της «ενίσχυσης των Ταμείων» βάζουν νέους φόρους κατά του λαού και ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία, την ίδια ώρα που με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αρπάζουν τα αποθεματικά των Ταμείων για να πληρώνουν το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους τοκογλύφους και κερδοσκόπους.
  • Απαλλάσσουν το κράτος από την ασφαλιστική  εισφορά που όμως ο εργαζόμενος την έχει ήδη πληρώσει και την έχει ήδη δουλέψει. Ταυτόχρονα ενώ με αυτό τον τρόπο παρακρατούν δεδουλευμένες ασφαλιστικές εισφορές την ίδια ώρα αυξάνουν κι άλλο την εισφορά των εργαζομένων.
  • Διαλύουν κάθε απομεινάρι αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, επιβάλλουν τον λεγόμενο «κεφαλαιοποιητικό» χαρακτήρα της, που σημαίνει ότι η κοινωνική ασφάλιση γίνεται ατομική υπόθεση σε μια κοινωνία που βασιλεύει το «ποιος ζει – ποιος πεθαίνει».
  • Με  τα νέα  αντιασφαλιστικά μέτρα, την  ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις  εργασίας ουσιαστικά καταργούν την σύνταξη και την ασφάλιση για τους νέους.
  • Μέσω  του κρατικού προϋπολογισμού μειώνονται παραπέρα οι  δαπάνες για την ασφάλιση την ίδια στιγμή που, όπως ομολογούν, με τις πολιτικές τους έχει επέλθει αρπαγή 100 δισ. ευρώ (!!!) από τα Ταμεία.
  • Τσακίζουν την προστασία της μητρότητας, καταργούν την ασφαλιστική κάλυψη χιλιάδων ιατρικών εξετάσεων, αυξάνουν συνεχώς τη συμμετοχή στα φάρμακα.
  • Διατηρούν όλους τους αντιασφαλιστικούς μνημονιακούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τους οποίους κόπηκε κατά το ήμισυ η σύνταξη των γερόντων και μάλιστα η κυβέρνηση Τσίπρα, αυτούς τους νόμους – που θα τους «καταργούσε» - δεσμεύεται στο τρίτο Μνημόνιο να τους εφαρμόσει «πλήρως» (ΦΕΚ, αρ. φύλλου 94, 14/8/2015, κεφάλαιο «Συντάξεις», σελίδες 1020-1021).
Η κυβέρνηση Τσίπρα
που (όπως και οι προηγούμενες) ανακεφαλαιοποιεί τράπεζες,
που (όπως και οι προηγούμενες) φοροληστεύει τον λαό,
που (όπως και οι προηγούμενες) ξεπουλάει την δημόσια περιουσία,
που (όπως και οι προηγούμενες) έκοψε τις συντάξεις,
τώρα έρχεται με το «αριστερό» χέρι της πλουτοκρατίας να συντρίψει ακόμα κι αυτά τα ερείπια της κοινωνικής ασφάλισης που προκάλεσε η πλουτοκρατία με το «δεξιό» της χέρι.
Σε αυτή την ανελέητη επίθεση, στο έγκλημα των εγκλημάτων με το οποίο ισοδυναμεί η κατάργηση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων,
η αυριανή ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ,
η συγκέντρωση στην Ομόνοια,
η διαδήλωση νέων και γερόντων, εργαζόμενων, συνταξιούχων και άνεργων, ανδρών και γυναικών, που πρέπει να βγουν ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣκαι κατακλύσουν τις πόλεις της χώρας,
πρέπει να είναι μόνο η αρχή.
Η αρχή ενός οριστικού και αμετάκλητου «Όχι».
Ενός «Όχι» που κανείς δεν θα μπορεί να παραβλέψει, κανείς δεν θα μπορεί να ξεπουλήσει και κανείς δεν θα μπορεί να προδώσει.
***
Υστερόγραφο (και επί του «πιεστηρίου»):
Ο κ. Δημήτρης Μάρδας, ο υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Τσίπρα, της κυβέρνησης που θα καταργούσε τα Μνημόνια «σε ένα νόμο με ένα άρθρο»,δήλωσε – χτες – ότι:
«Το τραγικό λάθος σε όλη αυτή την ιστορία (σσ: των Μνημονίων) είναι ότι στο πλαίσιο μιας δειλίας που έδειξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τρέναρε η εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων με αποτέλεσμα να χαθεί η δυναμική (σσ: των Μνημονίων»)!
«Δειλοί», λοιπόν, οι προηγούμενοι γιατί «τρέναραν» την εφαρμογή των Μνημονίων που ο Τσίπρας «θα καταργούσε»!
Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι, από τη φάση της «συνεσταλμένης» υποκρισίας του εμποράκου της εξαπάτησης, έχουν περάσει, πλέον, στη φάση του απύθμενου και απροκάλυπτου κυνισμού.
Είναι προφανές, δηλαδή, ότι οι άνθρωποι έχουν πολιτικώς «ξεφύγει». Εντελώς.
*Δημοσιεύθηκε στο enikos.gr την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015
http://www.iskra.gr/index.php

Δεν μοιάζουν με γενίτσαρους - Είναι γενίτσαροι

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015


Πολύ θυμίζει τους γενίτσαρους αυτό που συμβαίνει με τη σημερινή κυβέρνηση: από την ώρα που «τούρκεψαν» υπό μία έννοια δε όχι μόνον μεταφορικά…, έχουν γίνει μνημονιακότεροι της τρόικας κουαρτέτου/θεσμών, «γερμανικότεροι» των Γερμανών και, βεβαίως, πιο συστημικοί παντός συστήματος... 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ

Με μια λέξη έχουν γίνει εξουσία. Μια εξουσία που, όπως ακριβώς γινόταν με τους γενίτσαρους, υπερθεμάτιζε σε βία προκειμένου να...

καλύψει και να ξεχάσει την καταγωγή της. Όμως η καταγωγή δεν ξεχνιέται ούτε σβήνεται έτσι, μ’ ένα σφουγγάρι, ή με κουβέντες που μπορεί κάποτε να έπειθαν και να συγκινούσαν πολλούς στην απελπισμένη Ελλάδα, σήμερα όμως, πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο: εξοργίζουν. 


Ο Τσίπρας όχι απλώς δεν πήγε εκεί που υποσχέθηκε αλλά πέρασε απέναντι σε ότι υποτίθεται ότι πρέσβευε – θα το δουν γρήγορα όσοι δεν το είδαν ακόμη. Και από τη στιγμή που οδηγήθηκε εκεί, ο λόγος του έχει καταστεί κάτι μεταξύ φάρσας και τραγωδίας. 

Ετσι, το μοναδικό πλέον ερώτημα που μένει να απαντηθεί ως προς το μέλλον της κυβέρνησής του με τον Καμμένο είναι αυτό: τι θα επικρατήσει τελικά από τα δύο; Η φάρσα, ή η τραγωδία; Είναι όλα θέμα χρόνου. Τίποτε άλλο. Φάρσα αν φύγει γρήγορα. Τραγωδία αν μείνει πιο πολύ… 

Υ.Γ.: Πώς τον είπαμε αυτόν στην κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου που τον ενοχλεί ότι δεν εφαρμόστηκαν πλήρως τα μνημόνια; Μάρδας; Να τον χαίρονται!...

Η Ζωή Κωσταντοπούλου στο 'Ακραίως'

ΤETARTH, 2 Δεκεμβρίου 2015



 "Η διατήρηση του ποσοστού που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε παίρνοντας 300.000 ψήφους λιγότερες και μπράβο του που πέτυχε την μεγαλύτερη αποχή σε εκλογές"

Κωνσταντοπούλου στον ΣΚΑΪ: 
Ο Τσίπρας εξαπάτησε το λαό - Λύσσαξε να θάψει την Επιτροπή για το Χρέος ο Βούτσης
Η τέως πρόεδρος της Βουλής υπήρξε ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «αφού εκκαθάρισε από τη βουλή όσους έλεγαν όχι στη μείωση των συντάξεων τώρα ζητά να πουν όχι όσοι ψήφιζαν ναι» και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός αναζητά συνενοχή και φύλλο συκής.


Επιθετική κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, σε τηλεοπτική της συνέντευξη χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε για το χθεσινό Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών κάνοντας λόγο για θεσμικά παιχνίδια και παράκαμψη της Βουλής.

«Είναι αστείο ο κ. Τσίπρας, ενώ φρόντισε να εκκαθαρίσει από τη Βουλή εκείνους που έλεγαν και λένε όχι στη μείωση των συντάξεων, τώρα να αναζητεί να πουν “όχι” εκείνοι που μείωσαν πρώτοι τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε, ακόμη, για «θεσμικά παιχνίδια» στα οποία «συμμετέχει και ίσως ενορχηστρώνει ο κ. Παυλόπουλος» τα οποία...
«δεν θα αποσοβήσουν την καταστροφή των μνημονίων ούτε μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της νεομνημονιακής κυβέρνησης».

«Ο πρωθυπουργός δεν αναζητεί συναίνεση, αλλά συνενοχή και φύλλο συκής» δήλωσε κλιμακώνοντας την επίθεσή της στον Αλέξη Τσίπρα και μίλησε για «καθεστωτική αντίληψη», ενώ ζήτησε να δημοσιευθούν τα πρακτικά της χθεσινής συνάντησης.

Για τον Νίκο Βούτση 

Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην Επιτροπή για το χρέος ασκώντας σφοδρή κριτική τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον Νίκο Βούτση. Χαρακτήρισε «δειλές» και «κουτοπόνηρες» τις προσπάθειες να απενεργοποιηθεί η επιτροπή.

«Αν ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Βούτσης έχουν οποιαδήποτε αντίρρηση στην Επιτροπή για το χρέος, τότε πεδίον δόξης λαμπρόν να τις διατυπώσουν. Αντίλογος δεν έχει διατυπωθεί από κανέναν. Στην έναρξη των εργασιών ήταν παρών και ο νυν πρόεδρος της Βουλής. Στην ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής ήταν παρών και ο πρωθυπουργός. Δεν έχει εξηγήσει ακόμη γιατί τα παραμέρισε και έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Δεν έχει απαντήσει γιατί τα θάβει. Δεν έχει απαντήσει γιατί με δειλό τρόπο προσπαθεί μέσω του Προέδρου της Βουλής να απαξιώσει την Επιτροπή» είπε η κα Κωνσταντοπούλου.

Κατηγόρησε, ακόμη, τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπογράφει ανακοινωθέντα με τα οποία αποδέχεται ότι το χρέος είναι βιώσιμο και φορτώνει τη χώρα με επιπλέον 86 δισ. «Αυτές είναι εγκληματικές επιλογές» σχολίασε.

Για τον διάδοχό της στην προεδρία της Βουλής σημείωσε ότι «λύσσαξε να θάψει την Επιτροπή, θέλησε να κάνει έξωση και έληξε τις εργασίες της νωρίτερα από ότι έπρεπε». Πρόσθεσε δε ότι ο Νίκος Βούτσης το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να κατεβάσει τα πορίσματα της Επιτροπής από την ιστοσελίδα της Βουλής.

Συγχαρητήρια για τη μεγαλύτερη αποχή σε εκλογές

Ειρωνική ήταν και η τοποθέτησή της για το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτέμβρη για το οποίο ανέφερε «Η διατήρηση του ποσοστού που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε παίρνοντας 300.000 ψήφους λιγότερες και μπράβο του που πέτυχε την μεγαλύτερη αποχή σε εκλογές».

Αναλαμβάνω πρωτοβουλίες

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω κινήσεις στην πολιτική σκηνή δηλώνοντας «Έχω ήδη αναλάβει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για να αναδειχθούν νέες δυνάμεις, αλλά και σε επίπεδο εσωτερικό θα αναλάβω πρωτοβουλίες».

«Έχω σκοπό να αναλάβω πολλές πρωτοβουλίες και να στηρίξω ήδη υπάρχουσες πρωτοβουλίες. Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι διαθέσιμοι και αποφασισμένοι να συμβάλουν. Έχουν δώσει εξετάσεις και είμαστε σε επαφή. Αλλά υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που ετοιμάζονται για να διεκδικήσουν τη ζωή και το μέλλον τους» συμπλήρωσε.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"