Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ευρωπαϊκό σύνορο - Χτίζουν το Γκουαντάναμο της Ε.Ε

Σένγκεν σημαίνει Frontex



Σήμερα όπως διαβάζουμε στο επίσημο site της Frontex η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή που είναι αλληλένδετη με την Συμφωνία Σένγκεν  να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια. Μπορεί οι υπουργοί της Ελλάδας να μιλάνε περί ικανότητας της ελληνικής πλευρά να φυλάξει τα σύνορά της αλλά αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί ότι τελικά η κυβέρνηση δεν μπορεί να φυλάξει τα εσωτερικά σύνορά της, πόσο μάλλον τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.
Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να μην θέλει να παραδεχθεί ότι ξένοι φυλάνε τα σύνορα της χώρας αλλά τα στοιχεία που δίνει η Frontex δείχνουν ότι όλο τον έλεγχο ταυτοποίησης και οργάνωσης τον έχει αναλάβει το ευρωπαϊκό όργανο με 600 ευρωσυνοριοφύλακες που έχουν ήδη εγκατασταθεί στην Ελλάδα και άγνωστος ακόμη είναι ο αριθμός που θα φτάσει στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια για να αναλάβει δράση.

Όταν υπέγραφαν παρέδιδαν εθνικά σύνορα
Με την Συνθήκη Σέγκεν όλα τα μέλη-κράτη (εξαιρουμένης της Μ.Βρετανίας και Ιρλανδίας οι οποίες διατήρησαν το δικαίωμά για συνοριακούς ελέγχους)  που υπέγραψαν την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών, εμπορευμάτων και πληροφοριών "ρίχνοντας" με αυτό τον τρόπο τα εσωτερικά σύνορα των κρατών της Ε.Ε παράλληλα συμφώνησαν ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε θα φυλάσσονται, όπου η Ε.Ε θεωρεί ότι υπάρχει έκτακτη ανάγκη για την δημόσια ασφάλειά της, από την Frontex. Από το 2004 η Frontex είναι το όργανο φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. Είναι ήδη Ευρωπαϊκη Ακτοφυλακή και Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή κι ας κάνουν τους αφελείς όλοι οι φιλοευρωπαίοι κομματικοί αρχηγοί της Ελλάδας ότι τώρα πρέπει να δημιουργηθεί λόγω του προσφυγικού.

Τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε είναι τα Σκόπια;
Το ερώτημα που προκύπτει με την εγκατάσταση της Frontex στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια είναι αν τελικά τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε είναι τα Σκόπια και όχι και η Ελλάδα, αφού η Frontex δεν επεμβαίνει στα εσωτερικά σύνορα των κρατών-μελών με κράτη που δεν είναι ακόμη μέλη της Ε.Ε. Το θέμα που προκύπτει με την συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης για την φύλαξη των συνόρων της με τα Σκόπια από ξένο ένστολο όργανο είναι τεράστιο. Μεγαλύτερο και από το θέμα αν η φύλαξη του Αιγαίου θα γινόταν από κοινού με την τουρκική ακτοφυλακή. Το σύνορο της Ε.Ε τελικά είναι τα Σκόπια ή η Ελλάδα διότι αν είναι η Ελλάδα τότε η ελληνική κυβέρνηση βγήκε από την Ε.Ε με το να δεχθεί την φύλαξη των εσωτερικών συνόρων της από ξένη δύναμη ακόμη κι αν αυτή είναι ευρωπαϊκή.
Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι Ευρώπη δεν είναι οι φράκτες αλλά αυτό θα έπρεπε να το προβλέψουν όταν συμφωνούσαν με την Σένγκεν διότι στο τέλος της Συμφωνίας υπάρχει η Ρήτρα Διασφάλισης που λέει ξεκάθαρα:  "Σε περίπτωση σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια πολιτική ή τη δημόσια ασφάλεια προβλέπεται ρήτρα διασφάλισης με την οποία εξουσιοδοτείται κάθε κράτος μέλος να αποκαταστήσει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορά του εντός της Ευρωπαϊκής Κοινότητας". Αυτή η λεπτομέρεια νομιμοποιεί την Γερμανία να σηκώσει φράκτη στα σύνορα με την Αυστρία και από εκεί και πέρα έγινε η περιφρούρηση με φράκτες σχεδόν σε όλες τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης και των ανατολικών Βαλκανίων. 

Οι Συμφωνίες εγκλώβισαν την Ελλάδα
Όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις υπέγραφαν ΝΑΙ σε ό,τι χαρτί τους πάσαρε η Ε.Ε δεν υπολόγιζαν ότι η Ελλάδα είναι χώρα που συνορεύει με την Ασία και την Αφρική και ότι το μεταναστευτικό κύμα ή το προσφυγικό κύμα αυτών των ηπείρων αναγκαστικά θα το σήκωνε στις πλάτες της εκτός αν άνοιγε πυρ εναντίον ανθρώπων που ζητούν άσυλο στα εδάφη της.
Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για την Ελλάδα συμφωνώντας στην Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε-Τουρκίας να δεχθεί η Ε.Ε 400,000 επιπλέον πρόσφυγες για να ελαφρύνει την Τουρκία από το επιδοτούμενο με 3 δις ευρώ "προσφυγικό βάρος". Από πού θα περάσουν οι 400,000 για να εγκατασταθούν στην Ευρώπη; Η λωρίδα των 10 μέτρων, όπως χαρακτηρίζει το Αιγαίο ο κ. Γιούνκερ είναι η πιο μικρή απόσταση και με την ισχύ της Συμφωνίας του Δουβλίνου η Ελλάδα είναι υποχρεώμενη αν τους υποδεχθεί να τους κρατήσει πριν πάρει απόφαση ο βοράς της Ε.Ε πόσους θα απορροφήσει στην δική της κοινωνία.
Οι 3,000 μετανάστες που θα στοιβαχτούν σε τρένο από την Ειδομένη για να μπουν σε στρατόπεδα φύλαξης στην Αθήνα δεν είναι πρόσφυγες αλλά μετανάστες διάφορων εθνικοτήτων. Ειδικά μετά τον θάνατο Μαροκινού μετανάστη στην Ειδομένη από ατύχημα τα πνεύματα των μεταναστών θα είναι σίγουρα οξυμένα. Οι Συμφωνίες της Ε.Ε για την μετανάστευση από τρίτες χώρες είναι σκληρές και θα πρέπει να μπουν σε ισχύ από την Ελλάδα που πρέπει να επαναπατρίσει Μαροκινούς, Αφγανούς, Κονγκολέζους, Ιρανούς και όσους στις χώρες τους μπορεί να κινδυνεύουν αλλά οι χώρες τους δεν είναι χαρακτηρισμένες από τον ΟΗΕ ως εμπόλεμες. 

Το Ράιχ φτιάχνει το Γκουαντάναμο στην Ελλάδα
Η Συμφωνία Σένγκεν ήταν μία ύπουλη Συμφωνία που εξυπηρετούσε τις πρώτες χώρες που κατάργησαν μεταξύ τους τα σύνορα το 1985 δηλαδή τις Γερμανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γαλλία και Βέλγιο για την μεταξύ τους διακίνηση εμπορευμάτων,  την ενδυνάμωση των δικών τους οικονομιών και να στρώσουν τον δρόμο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική που θέρισε την Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του '80. Όταν η Ελλάδα το 1992 υπέγραψε όλους τους όρους της Συμφωνίας Σένγκεν απλά άνοιξε τον δρόμο των εισηγμένων προϊόντων από τον Βορρά προς τον Νότο χωρίς να έχει την δύναμη να ισοσκελίσει με τις ανάλογες εξαγωγές της με εθνικά προϊόντα τσιμπώντας το δόλωμα ότι οι Έλληνες θα μπορούν να πηγαίνουν για σπουδές και ταξίδια αναψυχής στην Ευρώπη χωρίς διαβατήριο!
Η Ε.Ε ισχυροποιείται με το προσφυγικό κύμα που η ίδια δημιούργησε με την κήρυξη πολέμων εναντίον τρίτων κρατών για την Αραβική Άνοιξη πατώντας πάνω σε Συμφωνίες που έγιναν σε ανύποπτο χρόνο. Το επόμενο στάδιο για την πλήρη ενδυνάμωσή της είναι η δημιουργία ηλεκτρονικής ταυτότητας Ευρωπαίων πολιτών που θα είναι προέκταση του Συστήματος Πληροφοριών Σένγκεν SIS. Στην Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή όταν ο κ. Τσίπρας μιλούσε για τα καυσαέρια και φιλολογούσε για την αλληλεγγύη, τα κράτη Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Ιρλανδία και Σουηδία συζητούσαν για την ενίσχυση αυτού του φακελώματος που προβλέπει η Συμφωνία Σέγκεν και που είναι η αρχή της ευρωπαϊκής CIA  που επικαλέστηκε  ο Βέλγος, Σαρλ Μισέλ και που είχε προαναγγείλει ο κ. Γιούνκερ στην Ευρωβουλή στις 25 Νοεμβρίου. 
Ολοταχώς η Ε.Ε γίνεται μία Ομοσπονδία κρατών αστυνομοφρουρούμενη αποκλειστικά από χώρες του Βορρά και η Ελλάδα θα καταλήξει ένα νέο Γκουαντάναμο που πρέπει να στοιβάζει μετανάστες, πρόσφυγες και εκατομμύρια Ελλήνων που σύντομα κυριολεκτικά θα βρίσκονται στον δρόμο από τις απαιτήσεις του αριστερού ευρωπαϊκού μνημονίου.
http://www.stontoixo.com/

Επικίνδυνη εξέλιξη για την εθνική ασφάλεια τη χώρας

 4 Δεκεμβρίου 2015

 συνιστούν όσα διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στα σύνορα με τα Σκόπια

Η επικίνδυνη και απερίσκεπτη κυβέρνηση των εθνομηδενιστών, που άγεται και φέρεται από τις συντονισμένες πιέσεις αυτών που προσκύνησε, μόλις προέβη σε μια απαράδεκτη ενέργεια εθελούσιας κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας...


Με την υπογραφή πλέον και των ελληνόφωνων ανδρεικέλων, η φύλαξη των χερσαίων συνόρων της χώρας παραδίδεται σε προσωπικό τηςFRONTEX. Το Σύνταγμα καταλύεται, και η αποκλειστική αρμοδιότητα της φύλαξης των συνόρων από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, καταργείται στην πράξη. 

Το πρόσχημα της χρησιμοποίησης των μισθοφόρων της FRONTEX για την καταγραφή των λαθρομεταναστών, προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για να χρυσώσει το χάπι μιας προδοτικής υπογραφής που ανοίγει διάπλατα τον πιο επικίνδυνο ασκό του Αιόλου.

Αν η κυβέρνηση ήθελε να διευθετήσει αποκλειστικά και μόνο αυτό το διαχειριστικό πρόβλημα (της καταγραφής), όφειλε να χρησιμοποιήσει υπαξιωματικούς του στρατού ή των σωμάτων ασφαλείας, και σε καμία περίπτωση δεν είχε το δικαίωμα να προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη ταπείνωσης και προσβολής για την ίδια τη χώρα. Μα τα χειρότερα δε σταματούν εδώ...

Την ίδια στιγμή αυτή η συμμορία των απερίσκεπτων πολιτικών και ιδεοληπτικών τσαρλατάνων, εγκλωβισμένη από τις ίδιες τις αδιέξοδες πολιτικές της, καλείται να αντιμετωπίσει μια δεύτερη πράξη κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας, από τους λαθρομετανάστες που επέτρεψε να υπερσυσσωρευτούν στην Ελληνοσκοπιανή μεθόριο, αφού οι Σκοπιανοί – και σωστά – δε τους επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα τους, και οι ίδιοι αρνούνται να...

αποχωρήσουν από τη σιδηροδρομική γραμμή, προκαλώντας με την παραμονή τους συνέπειες δυσκολοξεπέραστες στις διεθνείς εμπορικές σχέσεις της χώρας.


Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να τους απομακρύνει, έτσι χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς συγκεκριμένο προγραμματισμό και να τους εγκαταλείψει ασύδοτους μέσα στις πόλεις.

Ωστόσο και σ αυτό το φαιδρό δρόμο, οι εισβολείς αρνούνται να συνηγορήσουν, αφού από τους 6.000 που είναι ήδη συγκεντρωμένοι στα σύνορα, μόνο οι 50 από αυτούς δέχτηκαν να επιστρέψουν με τρένο στην Αθήνα.

Τι θα γίνει με όλους τους υπόλοιπους??? Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα??? Θα χρησιμοποιηθεί ο στρατός??? Θα χρησιμοποιηθεί η αστυνομία??? Θα χρησιμοποιηθούν ειδικές δυνάμεις για να παραδώσουν και πάλι σε κυκλοφορία τη σιδηροδρομική γραμμή??? Και πως θα διασφαλιστεί από κει και μετά η απρόσκοπτη λειτουργία της??? Το σημαντικότερο όμως δεν είναι αυτό.

Ρωτάμε τους απερίσκεπτους και επικίνδυνους εθνομηδενιστές, που με την εγκληματική πολιτική τους κατέστησαν τη χώρα ένα απέραντο ισλαμικό ναρκοπέδιο…
  • Έχει σταθμίσει τις αντιδράσεις???
  • Είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια έκρηξη που ενδεχόμενα να προκληθεί, από μια δυναμική παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας???
  • Είναι έτοιμη να προστατεύσει και να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών από πιθανό ανεξέλεγκτο ξέσπασμα των ισλαμοτεράτων σε ολόκληρη τη χώρα???

Δυστυχώς η δικαίωσή μας υπήρξε και πάλι απόλυτη. Η λαθρομετανάστευση δεν είναι "το μωρέλι" που έσωζαν με αυτοθυσία οι αγνοί καθημερινοί άνθρωποι στη Λέσβο και αλλού.

Είναι όπως ακριβώς προειδοποιούσαμε, ένας επικίνδυνος στρατός κατοχής, που θα βάλει τον τόπο σε απρόβλεπτες περιπέτειες, και δυστυχώς για όλους εμάς το πανηγύρι δεν άρχισε ακόμη...

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"


Τα ρεμάλια της Φωκίωνος Νέγρη..

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015


     Ο κρεμανταλάς τούτος μαζί με καμιά δεκαριά ακόμη παρόμοιου συμφύρματος,
     ..μπορούν να λογίζονται ως τα μνημονιακότερα αποβράσματα της παρούσας συγκυβέρνησης.

      Ο κρεμανταλάς αυτός ήταν μνημονιακός πριν καν γίνουν κυβέρνηση. Και ήταν ένας απ' τους
πρωτεργάτες της μνημονιακής μεταστροφής του κόμματός του.

      Έκρυψε για λίγο τα αντιλαϊκά και φιλοτοκογλυφικά του αισθήματα, πίσω από βερμπαλιστικές ακροβασίες, τύπου ''ναι μεν αλλά'', και τώρα στον μεταλλαγμένο νεο-μνημονιακόΤΣΙΡΙΖΑ έχει ξεφαντώσει για τα καλά.

     Ρητορεύει με τόση άνεση και ειρωνία ο κύριος καθηγητής της πεντάρας, που παρ' όλα τα πτυχία του, διατείνεται πως τούτη η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση-κλοπή των ελληνικών συστημικών τραπεζών είναι η πιό επιτυχημένη που έγινε ποτέ.

     Τούτο το ρεμάλι-καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου επιμένει πως η αγορά των τραπεζών με τιμές των μετοχών τους πενταροδεκάρες (τ' ακούς Φίδη; Αυτές είναι πενταροδεκάρες, όχι οι δικές σου!), αποτελεί ξένη ''επένδυση''.
     Βαφτίζει το ρεμάλι-υπουργός την ληστεία επένδυση
     ..και ρωτά ειρωνικά και με υφάκι ''υπεράνω'' από βήματος της Βουλής την αντιπολίτευση, αν συμφωνεί με τους ''στρατηγικούς στόχους'' της κυβέρνησης.

     Ποιούς ρωτά; Αυτούς που προηγήθηκαν απ' αυτόν στην καταστροφή απ' το ίδιο βήμα της Βουλής.
     Και ποιούς ''στρατηγικούς στόχους'' εννοεί
     Την δέσμευση για χρέη προς το δημόσιο των μερικών κατοστάρικων που μπορεί να εχει ο μέσος πολίτης στην τράπεζα;
     Και αυτά τα ''χρέη'' πώς δημιουργήθηκανΑυξήθηκε το εισόδημα του κοσμάκη και άρα αυξήθηκε και η φοροδοτική του ικανότητα, κι αυτός δεν πληρώνει, είναι μπαταξήςΉ του επιβλήθηκαν αυθαίρετοι φόροι και αντισυνταγματικά χαράτσια, αντίθετα προς κάθε έννοια δικαιοσύνης και ισονομίας;
     Μήπως εννοεί την στην πράξη αναίρεση του νόμου για τις 100 δόσεις; Μέγας στρατηγικός στόχος.
     Μήπως την μη προστασία της πρώτης κατοικίας απ' τις ανακεφαλαιοποιημένες και ξανα-μαναανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες με λεφτά που χρεώθηκαν στο δημόσιο, δηλαδή στον λαό;
     Τί θελει να πεί το ρεμάλι-ποιητής;
     Μήπως εννοεί σαν στρατηγικό στόχο την καρεκλίτσα του και τα εκατομμυριάκια του; 
     Το ρήμαγμα του λαού και της χώρας, για να μπορέσουν να υπερπλουτίσουν πιό εύκολα και χωρίς αντίδραση, ο ίδιος, οι εργολάβοι-καναλάρχες, η παλαιοκομματική-παλαιοσταλινική νομενκλατούρα του κυβερνώντος κόμματος,
     ..και των κολλητηριών των Εξαρτημένων Ελλήνων που συγκυβερνούν;
     ( για τούτο το από-κομμα των Εξαρτημένων Ελλήνων, ένα κόμμα χωρίς πρόεδρο αλλά μεεπικεφαλής έναν υπουργό ενός πρωθυπουργού άλλου κόμματος, θα ασχοληθούμε εκτενέστερα σε άλλο σχόλιο
     Αυτοί είναι οι ''στρατηγικοί'' στόχοι της κυβέρνησης και των πραιτωριανών-ρεμαλιών της;

     Για τον λαό, στρατηγικός στόχος είναι να επιβιώσει, και να διώξει κάθε λογής ρεμάλι πουεπιβουλεύεται την πατρίδα προς χάρη των τοκογλύφων ''εταίρων''.
     Καλό θα ήταν εκεί στην κυβέρνηση να αναθεωρήσουν τους στρατηγικούς τους στόχους σε κάτι πιό χρήσιμο γι αυτούς.

     Όπως, ας πούμε,
     ..αν θα χωρέσουν όλοι στο ελικόπτερο!..
   

Γενικές Απεργίες και κατοχική «νομιμότητα» είναι ασυμβίβαστα…

ΠΈΜΠΤΗ, 3 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2015


 
Οι πόζες στις απεργιακές 
φιέστες είναι …αγώνας!!!
 

Η συνταγή της θανατικής καταδίκης κάθε λαϊκού αγώνα είναι γνωστή και πιστά εφαρμοσμένη, χρόνια και χρόνια, από την αξιοθρήνητη «αριστερά» και τους ακόμα πιο θλιβερούς συνδικαλιστές εργατοπατέρες: Το «κλείδωμα» της λαϊκής οργής και ενεργητικότητας στο μπουκάλι των κομματικών και συνδικαλιστικών παρελάσεων (της καθεστωτικής «νομιμότητας»).

Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές ότι αυτοί οι «κλειδοκράτορες» της λαϊκής οργής ανακηρύσσουν Γενικές Απεργίες και καλούν τον κόσμο να κατεβεί στο δρόμο με ένα και μόνο στόχο: Να προσφέρουν το θαυμαστό θέαμα μιας ομόφωνης άρνησης για εργασία και μιας επίσης ομόφωνης ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ στη δουλειά!!! 

Βεβαίως, μια τέτοια «πολιτική» θεάματος δεν είναι αγώνας.Είναι μια πολιτική που υποσκάπτει κάθε προϋπόθεση αγώνα, που αποχρωματίζει και αφυδατώνει κάθε προϋπόθεση ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ αγωνιστικής πράξης, που δεν επιτρέπει στη λαϊκή οργή να μετεξελιχτεί σε ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ οργή και το χειρότερο: Επιχειρεί να διοχετεύσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση στα κανάλια του εκτονωτικού θεάματος των λαϊκών παρελάσεων… 

Η πολιτική που γίνεται θέαμα είναι νεκρή. Οι κινητοποιήσεις που γίνονται θέαμα δεν είναι αγώνες, είναι παρελάσεις: Νεκροί «αγώνες»… 

Νεκροί είναι και αυτοί οι «αριστεροί» πολιτικοί που αγνοούν παντελώς το αλφάβητο των λαϊκών αγώνων και υποκλίνονται στο θέαμα των «Γενικών Απεργιών». 

Τα λαϊκά κινήματα και οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν τους δικούς τους νόμους. 

Και αυτοί είναι οι νόμοι της σπειροειδούς ανάπτυξης της δράσης και της οργάνωσης, συνακόλουθα και της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ του λαού… 

ΟΤΑΝ ένας αγώνας δεν αναβαίνει πολιτικά στάδια και οργανωτικές μορφές ανάπτυξης είναι αδιέξοδος και οδηγεί σε καταστροφικές απογοητεύσεις και ήττες. 

Φυσικά δεν είναι καθόλου παράξενο ότι καλεί σε τέτοιες «Γενικές Απεργίες» και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι, μόνο θηριώδης εμπαιγμός.

 Τον αναλύουμε στο παρακάτω άρθρο 

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ 

φρενοβλαβής εμπαιγμός

 
Αυτό το μεγαλοφυές σκίτσο ο Στάθης 
το εμπνεύστηκε το 2004 από το Σαρόν. 
Τραγικά επίκειρο και εδώ... 


Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους σε απεργία ενάντια στις «αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές»: Ενάντια δηλαδή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές με την πώρωση του δωσίλογου ανδρείκελου ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ!!! 
Η «Αριστερή» κυβέρνηση δολοφονεί τον ελληνικό λαό και ταυτόχρονα τον εμπαίζει: Τέτοια «αριστερή» αλητεία…
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

εκτελεί τα τελευταία «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της, εκτελεί τις εντολές του 4ου Ράιχ και των τοκογλύφων, με την ψυχρότητα του στυγνού εκτελεστή που δίνει τις χαριστικές βολές, και ταυτόχρονα, με αβυσσαλέο θράσος, μας λέει: 

«Οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους». 

Καταστρέφει, σπέρνει το θάνατο και εμπαίζει τα θύματα… 

Εδώ δεν βρισκόμαστε, απλώς, μπροστά σε ένα ακραίο πολιτικό αμοραλισμό, αλλά σε μια φρενοβλάβεια κτηνωδίας και αλητείας… 
Φασιστική φρενοβλάβεια… 

Διότι όταν χλευάζεις, τόσο βάναυσα, την πραγματικότητα, όταν δολοφονείς, τόσο κυνικά, τις έννοιες των πραγμάτων και ανυψώνεις τον εμπαιγμό και την κοροϊδία σε κεντρική πολιτική, αυτά είναι φασιστική φρενοβλάβεια… 
Αλλά και όταν καταφεύγεις σε τέτοια φρενοβλαβή μέσα ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεσαι στα πρόθυρα της κατάρρευσής σου…

Για να μπορούν τα «αριστερά» ανδρείκελα του 4ου Ράιχ να μας εμπαίζουν με τέτοιο αυθάδη και κυνικό τρόπο πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες πολιτικές προϋποθέσεις: Ο εξευτελισμός και η γελοιοποίηση των Γενικών Απεργιών… 
Το σύνολο της «αριστεράς» και η αλητεία των εργατοπατέρων έχουν γελοιοποιήσει σε τέτοιο βαθμό τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ των εργατικών και λαϊκών αγώνων, την «ψυχή» και το νόημα των Γενικών Απεργιών, με την ολοκληρωτική ΥΠΟΤΑΓΗ τους στην καθεστωτική, κατοχική «νομιμότητα», που καθιστούν «λογικό» τον παραλογισμό και τον ΚΥΝΙΣΜΟ της «αριστερής» κυβέρνησης: Να καλεί η ίδια το λαό …εναντίον της… 

Στην ουσία δεν είναι εναντίον της,
 διότι όταν αυτές οι λαϊκές κινητοποιήσεις δεν σπάνε την κατοχική «νομιμότητα» δεν αμφισβητούν και τη «νομιμότητα» των κυβερνητικών ανδρεικέλων… 

Αυτά, βεβαίως, είναι ψιλά γράμματα για κάθε «αριστερό» γραφειοκράτη και για κάθε εργατοπατέρα… 
 

 
Εδώ ο μεγάλος πολιτικός απατεώνας ποζάρει σε απεργιακή φιέστα! Όταν ο ίδιος φορούσε τότε τον μανδύα του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ!! 

Ένας είναι ο δρόμος: Η μετωπική σύγκρουση στο ΔΡΟΜΟ… 

 

Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για ειρηνοφιλίες, δημοκοπίες, εκλογικά λόγια και κομματικές παρελάσεις… 
Δεν γλιτώνουμε έτσι από το ΘΑΝΑΤΟ… 


Αυτού του τύπου οι «Γενικές Απεργίες», απεργίες κομματικών και εργατοπατερικών παρελάσεων αποφορτίζουν τη λαϊκή ΟΡΓΗ, γίνονται για το θεαθήναι… 

Έχει αηδιάσει και κουραστεί ο λαός να βλέπει θεαματικές, ειρηνόφιλες καθόδους στο δρόμο και εξίσου θεματικές ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ στο σπίτι…
 

Ο λαός θέλει ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΓΩΝΑ: Ένα Ξεσηκωμό χωρίς όρια, ένα ξεσηκωμό που θα συγκρουστεί ΜΕΤΩΠΙΚΑ με το κατοχικό καθεστώς. 

Οι ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ που δεν θέτουν άμεσα και συγκρουσιακά το θέμα της ανατροπής αυτής της κυβέρνησης, που δεν θέτουν δηλαδή το θέμα της ΕΞΟΥΣΙΑΣ, που δεν προχωρούνε σε μια ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΔΟ, με όλα τα μέσα, εναντίον των κατοχικών ανδρεικέλων, δεν είναι Γενικές Απεργίες, είναι θεατρινισμοί, βαλβίδες εκτονωτικές, ασφαλιστικές δικλίδες του καθεστώτος… 

Δεν φταίει, συνεπώς, ο λαός που δεν πιστεύει αυτές τις απεργιακές φιέστες και τις ακολουθεί προοδευτικά μειωμένα (το χθεσινό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα ήταν απογοητευτικό)


Είναι τα κόμματα (της «αριστεράς» και οι εργατοπατέρες) που τον κρατάνε στο σπίτι. Γιατί, αυτά τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές καμαρίλες) δεν έχουν ΚΑΜΙΑ, απολύτως καμία, διάθεση να σπάσουν την κατοχική «νομιμότητα», να συγκρουστούν στο δρόμο με το καθεστώς και να δώσουν ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ προοπτική στη λαϊκή ΟΡΓΗ… 

Αν ο ελληνικός λαός, διακρίνει και ελάχιστα ίχνη τέτοιας αγωνιστικής, συγκρουσιακής προοπτικής θα ξεχυθεί, σαν χείμαρρος, στο ΔΡΟΜΟ… 

Από σήμερα αρχίζει ένας νέος κύκλος απεργιακών κινητοποιήσεων. 

Ο στόχος είναι ένας: 
Να σπάσουμε τα κάγκελα των εργατοπατέρων και τις αλυσίδες των κομματικών γραφειοκρατών: Αυτοί είναι οι έμποροι και κερδοσκόποι των αγώνων, τα «άλλοθι» των κατοχικών ανδρείκελων… 

Έτσι ΜΟΝΟ η λαϊκή ΟΡΓΗ θα βρει πολιτική και οργανωτική διέξοδο, έτσι ΜΟΝΟ ο αγώνας θα γίνει ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ, που συγκεκριμένα σημαίνει: ΔΙΑΡΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και ασυμφιλίωτη και μετωπική ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με το κατοχικό καθεστώς. 

Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων παραπαίει. Θα πέσει σαν σκουληκιασμένος καρπός, από τη στιγμή που συγκρουστεί ο ελληνικός λαός μαζί της, χωρίς να υποκλιθεί στη «νομιμότητά» της, ΔΥΝΑΜΙΚΑ στο ΔΡΟΜΟ… 

Καιρός να σπάσουμε τα κιγκλιδώματα των ειρηνόφιλων «αριστερών» πτωμάτων και των κρατικών συνδικαλιστών…
 

Μπορούμε με ένα αγωνιστικό κτύπημα, με τις συγκρούσεις μας στο δρόμο, να ρίξουμε αυτήν την κυβέρνηση και να ανοίξουμε το δρόμο σε επαναστατικές διαδικασίες και προοπτικές. 

ΟΧΙ στις φιέστες των κομματικών και εργατοπατερικών δεκανικιών…

http://resaltomag.blogspot.gr/

Αυτό είναι το κρυφό σχέδιο της Ρωσίας σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης

3-12-2015

Αυτό είναι το κρυφό σχέδιο της Ρωσίας σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης

ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ Η ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΑΚΗ - ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ - ΚΡΥΦΟ ΜΕΤΡΟ, ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Η Μόσχα είναι έτοιμη να αντέξει σε ένα πυρηνικό χτύπημα το οποίο τώρα είναι πιο πιθανό από ποτέ. Η ρωσική πρωτεύουσα ζει στους ρυθμούς προετοιμασίας και ασκήσεων ώστε να εκπαιδεύσει τον κόσμο για μια πιθανή πυρηνική επίθεση και πόλεμο που θα αλλάξει τα δεδομένα αποκαλύπτουν κυβερνητικά στελέχη στο Newsbomb.gr.
Της απεσταλμένης του Newsbomb.gr στη Μόσχα Μαρίας Γιαχνάκη
«Από το Νοέμβριο σχολεία πανεπιστήμια, δημόσια ιδρύματα αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις υποβάλλουν τους κατοίκους της Μόσχας στην διαδικασία των ασκήσεων», αναφέρει το κυβερνητικό επιτελείο που ασχολείται με την προστασία των πολιτών.
«Για λόγους ασφαλείας κι ετοιμότητας, στα πανεπιστήμια έχουμε συναγερμούς που μας βγάζουν έξω από τις τάξεις και μας κάνουν ασκήσεις σε καθημερινή φάση. Η ζωή μας δεν είναι η ίδια με πριν αλλά υποχρεωτικά θα το ανεχθούμε διότι είναι θέμα ασφάλειας», λέει η Ιρίνα Τρέσκοβα καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο ελληνικής γλώσσας της Μόσχας, όταν της ζητήσαμε να περιγράψει τον πανικό των ασκήσεων που πλέον είναι συνήθεια στη Μόσχα.
«Υπόγεια καταφύγια που μπορεί να αντέξουν σ ένα πυρηνικό χτύπημα, σήραγγες αυτοκινήτων, υπόγεια αεροδρόμια και τούνελ αρμάτων μάχης είχαν κατασκευαστεί από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτό είναι γνωστό στους Μοσχοβίτες, οι οποίοι, ειδικά μετά τη διαμάχη με την Τουρκία, έχουν αλλάξει τα δεδομένα της ζωής τους περιμένοντας ακόμη και αντιδράσεις για το θέμα της συνεργασίας της χώρας τους με το Ιράν.
Τα καταφύγια προορίζονται για την προστασία των αμάχων από τις επιπτώσεις ενός πυρηνικού βομβαρδισμού και ο στρατιωτικός σχεδιασμός άλλωστε είναι σαφής,» σύμφωνα με τους υπεύθυνους ειδικών ομάδων προστασίας της Μόσχας που μιλούν στο Newsbomb.gr για το εγκεκριμένο σχέδιο ασφαλείας.
«Για τους αξιωματούχους της κυβέρνησης και τα στελέχη του στρατού απαιτείται ειδική προστασία αφού κατά τη διάρκεια του πολέμου, μόνον αυτοί θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις και να εφαρμόσουν μέτρα σωτηρίας για την χώρα.
Γι αυτό το λόγο λοιπόν σε διάφορα μέρη της πόλης, κατασκευάστηκαν ειδικά ενισχυμένα καταφύγια κάτω από αυστηρή μυστικότητα αλλά φρόντισαν και για ασφαλή μέσα μεταφοράς.
Το κλασικό μετρό κρίθηκε ακατάλληλο εξαιτίας του χαμηλού επιπέδου προστασίας, οπότε κατασκευάστηκε δεύτερο μετρό, το οποίο συνδέει τα σημαντικότερα κυβερνητικά καταφύγια και τα υπόγεια κέντρα διοίκησης. Το μετρό αυτό, είναι το μετρό 2 και οδηγεί έξω από τα σύνορα της πόλης, στα τεράστια προαστιακά καταφύγια», σύμφωνα με τους υπευθύνους εφαρμογής έκτακτου προγράμματος.
«Στην πόλη», εξηγεί στο Newsbomb.gr ένας από τους γνώστες «σχεδίου διάσωσης μέσω ειδικών δράσεων», υπάρχουν καπάκια μεταλλικών φρεατίων καθώς και κιόσκια εξαερισμού τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Οι γραμμές του μετρό της Μόσχας κατασκευάστηκαν με τη μέθοδο της βαθιάς τρύπας, όπου ένας μετροπόντικας διαμέτρου 20 ποδιών σε βάθος 200-230 ποδιών σκάβει για να φτάσει το επίπεδο της έναρξης της κατασκευής».
«Στη δεκαετία του '70, ένας από τους μετροπόντικες βρισκόταν κοντά στην Κόκκινη Πλατεία, στο κτίριο Γκόστινι Ντβορ, και ήταν ορατός αν δείτε από πανοραμικές φωτογραφίες του Κρεμλίνου», αναφέρει στο Newsbomb.gr υπεύθυνος προγράμματος ασφαλείας.
«Τώρα ένας άλλος τέτοιος άξονας», αποκαλύπτει ο ίδιος υπεύθυνος, «είναι ορατός κοντά στο σταθμό του μετρό Κιτάι-γκοροντΥπάρχουν μερικοί ενεργοί άξονες στα προάστια και έξω από την πόλη, όπου δεν υπάρχει το μετρό. Βέβαια η εγκαταλελειμμένη εμφάνιση των αξόνων, των φρεατίων και των εγκαταστάσεων εξαερισμού δηλώνουν το απόρρητο της υπόθεσης.
Υπάρχει μεγάλη ασφάλεια για την πρόσβαση και εννοείται ότι φυλάσσονται πολύ καλά ώστε να μην μπορεί κανείς να μπει. Στο μετρό της Μόσχας αν κυκλοφορείτε, θα δείτε κάποια κλιμακοστάσια και εισόδους που δεν οδηγούν κάπου. Αυτό θα το προσέξετε σε μερικούς σταθμούς, ενώ υπάρχει μία αδιέξοδη γραμμή την οποία μπορεί να δει κανείς στα αριστερά του τρένου πηγαίνοντας από το σταθμό Σπορτίμπναγια στο σταθμό Ουνιμπερσιτέτ. Αυτή η γραμμή τελειώνει κοντά σε μια τεράστια πύλη η οποία είναι μία από τις εισόδους του κρυφού μετρό».

Αξιοπερίεργο μάλιστα είναι πάντα, σύμφωνα με τις αξιόπιστες πηγές μας, ότι κάθε αξιωματικό στέλεχος που έχει δυνατότητα πρόσβασης στο κρυφό μετρό του επιτρέπεται να κινηθεί μόνο σε ένα μέρος και σε συγκεκριμένη ακτίνα.
Κανένας από αυτούς δεν γνωρίζει ολοκληρωμένο το σχέδιο για λόγους ασφαλείας ούτε πόσα επίπεδα υπάρχουν, ώστε να μην μπορεί να χαρτογραφηθεί η περιοχή.
moscowfoto
Οι σταθμοί για το κρυφό μετρό ή μετρό δύο είναι μία κάτω από το Κρεμλίνο, η άλλη στην βιβλιοθήκη του Λένιν και μία άλλη στο πανεπιστήμιο και μετά το μετρό φεύγει έξω από την πόλη και φτάνει μέχρι και τις περιοχές που γίνονται έρευνες και εφαρμογές καινοτομικών προγραμμάτων.
Γιατί, τώρα, οι στάσεις αυτού του μετρό φτιάχτηκαν εκεί; Διότι στο Κρεμλίνο είναι η κυβέρνηση ,στην βιβλιοθήκη είναι οι περιοχή με τους ερευνητές τους οποίους η χώρα χρειάζεται, και στην περιοχή πανεπιστημίου είναι όλοι οι μελλοντικοί επιστήμονες το μελλοντικό think tank και μετά υπάρχει η κατασκευασμένη κρυφή πολιτεία όπου θα οδηγηθούν οι διασωθέντες για να εργαστούν για την νέα τάξη πραγμάτων. Όλα αυτά ξεκίνησαν το 1950, το 1960 χτίστηκε η πολιτεία και μέχρι σήμερα αναπτύσσονται. Η περιοχή αυτή της κρυφής πολιτείας είναι στα νοτιοδυτικά και όλες οι κρυφές αυτές περιοχές συνδέονται με το μετρό.
Στο μετρό αν μπεις στο σταθμό Κιέσφκιγιά και περάσεις τις διαβάσεις μπορείς να παρατηρήσεις κάγκελα όπου από μέσα ακούγεται ο ήχος του μετρό. Όταν μάλιστα καταβαίνεις τις σκάλες βλέπεις στρογγυλές ή παράλληλες ράγες, αυτές είναι πόρτες ασφαλείας, αν χτυπήσουν το μετρό, το μετρό γίνεται καταφύγιο. Κατεβαίνουν ατσάλινες πόρτες πάχους 4 μέτρων και όποιος μένει στο μετρό σώζεται.
Στην Μόσχα υπάρχει μια ασπίδα αντιπυραυλική αντιπυρηνική και αντιαεροπορική ακτίνας 500 χιλιομέτρων, υπάρχουν αποθήκες νερού με γεννήτριες για να προστατεύσουν από πιθανή έλλειψη σε περίοδο πολέμου τους Ρώσους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας.
Δίπλα στο πανεπιστήμιο υπάρχει το ινστιτούτο νερού που είναι μια τεράστια δεξαμενή με αποστειρωμένο νερό που δεν χαλάει ακριβώς για να μην υπάρξει λειψυδρία. Αυτό το ινστιτούτο θα είναι έτοιμο να τροφοδοτήσει με νερό σε καιρό οποιουδήποτε πολέμου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/648209/ayto-einai-to-kryfo-sxedio-tis-rosias-se-periptosi-pyrinikis-epithesis#ixzz3tGPZpmsj

Τα capital controls και το «μεγάλο κόλπο» με το πλαστικό χρήμα

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015


Γράφει ο Γεράσιμος Ταυρωπός

Πότε θα αρθούν τα capital controls; 
Η… προεκλογική απάντηση εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος ήταν: μόλις ανακεφαλαιωθούν οι τράπεζες, δηλαδή από τις αρχές του 2016. Η απάντηση αυτή έχει ήδη ξεχαστεί. Ήδη, σε ομιλία του στις ΗΠΑ ο υποδιοικητής της ΤτΕ κ. Μουρμούρας έδωσε μια άλλη, τη μόνη επίσημη μετεκλογικώς: τα capital controls θα αρθούν όταν εκπληρωθούν 4 προϋποθέσεις: 

  • α) η ελάφρυνση του χρέους, 
  • β) η επαναποδοχή των ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), 
  • γ) η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» του Μάριο Ντράγκι και 
  • δ) ένα επενδυτικό σοκ στην ελληνική οικονομία. Έτσι διατυπωμένες οι προϋποθέσεις, παραπέμπουν σε διατήρηση των capital controls για μακρό χρόνο, ενδεχομένως και… επ’ αόριστον – αν κάτι «στραβώσει» με τις προϋποθέσεις, πράγμα πολύ πιθανό γιατί καθεμιά ξεχωριστά και πολύ περισσότερο όλες μαζί παραπέμπουν σε ένα υπεραισιόδοξο σενάριο για τις εξελίξεις.


Στην παραπομπή της άρσης των capital controls σε απώτερο χρόνο, έρχεται τώρα να προστεθεί η… μαζική εισβολή του ηλεκτρονικού χρήματος στη ζωή μας. Πρόσφατα, το «Βήμα» προανήγγειλε την πληρωμή μισθών και συντάξεων με ηλεκτρονικό χρήμα και τον έλεγχο της ροής των δαπανών των μισθωτών και συνταξιούχων. ...
Ο κ. Κατρούγκαλος έσπευσε να μισο-διαψεύσει το δημοσίευμα, αλλά ο λαλίστατος κ. Αλεξιάδης επανήλθε δημοσιοποιώντας σχέδιο για γενίκευση της χρήσης πλαστικού χρήματος ΠΡΙΝ την άρση -και ως προϋπόθεση- για την άρση των capital controls.

Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός των capital controls και του πλαστικού χρήματος, που απ’ ό,τι φαίνεται ήρθε για να μείνει στις ζωές μας;

Η «επανάσταση» του πλαστικού χρήματος

Καταρχήν, η επιβολή των capital controls έφερε μια μικρή επανάσταση στα συναλλακτικά ήθη:
Τον Ιούλιο, πρώτο μήνα με capital control, εκδόθηκαν 1,1 νέες χρεωστικές κάρτες, ενώ τον ίδιο μήνα προστέθηκαν 150.000 νέοι χρήστες ηλεκτρονικής τραπεζικής, δεκαπλάσιοι από το μέσο μηνιαίο αριθμό μέχρι τότε. Ακόμη και υπερήλικες συνταξιούχοι απομακρυσμένων περιοχών, που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα από το πλησιέστερο ATM, έσπευσαν να βγάλουν κάρτες. Σήμερα, οι χρεωστικές κάρτες πλησιάζουν τα 12 εκατ., έναντι 2,7 εκατ. πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurobank, ο συνολικός τζίρος με τη χρήση καρτών από τα 5,5 δισ. € το 2013 και τα 6,2 δισ. € το 2014 θα φτάσει τα 7,3 δισ. € το 2015 επιστρέφοντας στα «προ κρίσης» επίπεδα του 2008-09. Με τη διαφορά όμως, ότι πλέον ο τζίρος του πλαστικού χρήματος χωρίζεται σε αυτό των χρεωστικών καρτών, που θα κυμανθεί το 2015 σε 2,8 δισ. € και των πιστωτικών στα 4,5 δισ. €, από 8,2 δισ. € του 2008.

Τα τερματικά αποδοχής καρτών, που υπήρχαν σε λειτουργία στο τέλος του 2014 ήταν 157.000, σήμερα είναι 170.000 και μέχρι το τέλος του 2015 θα ξεπεράσουν τις 200.000, ενώ οι ανάγκες της αγοράς επιβάλλουν επιπλέον 400.000 POS.

Φυσικά, υπάρχει μεγάλη απόσταση μέχρι να προσεγγίσει η Ελλάδα τα επίπεδα χρήσης πλαστικού χρήματος στην Ε.Ε. Στη χώρα μας ακόμη αναλογούν μόλις 19 ηλεκτρονικές πληρωμές ανά κάτοικο το χρόνο, έναντι μ.ό. 198 πληρωμών στην Ε.Ε. Όμως η «επανάσταση» του πλαστικού χρήματος ξεκίνησε και θα συνεχιστεί μάλλον με σαρωτικούς ρυθμούς…

Ο εγκλωβισμός των μικροκαταθετών

Τα δεδομένα της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι εδώ και πάνω από 1 χρόνο το… capital (δηλαδή οι μεγάλες καταθέσεις) έκανε φτερά και έμεινε το… control για μια θάλασσα μικροκαταθετών:

Στις 31/12/2009 το σύνολο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες ήταν 231,5 δισ. ευρώ. Στις 31/12/14 είχαν μειωθεί σε 160,072 δισ. ευρώ και στα τέλη Ιανουαρίου 2015 σε 147,775 δισ. ευρώ. Όταν επιβλήθηκαν τα capital controls, ήταν περίπου 125 δισ. ευρώ. Στα μνημονιακά χρόνια και μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 έκαναν φτερά περίπου 84 δισ. ευρώ καταθέσεων.
Ήδη στα τέλη Οκτωβρίου 2014 οι μεγάλου ύψους καταθέσεις είχαν κάνει «φτερά»: Το 81,5% των καταθετικών λογαριασμών είχαν υπόλοιπο κάτω από 2.000 ευρώ, το 11,3% υπόλοιπο μεταξύ 2.000 και 10.000 ευρώ, το 0,90% μεταξύ 50.000 και 100.000 ευρώ και μόλις το 0,40% πάνω από 100.000 ευρώ.
Από τις καταθέσεις που έφυγαν, περίπου 80 δισ. ευρώ έφυγαν στο εξωτερικό και είναι μεγάλου ύψους καταθέσεις.
Στα τέλη Μαρτίου 2015, από τα 138,5 δισ. ευρώ του συνόλου των καταθέσεων, τα 117,9 δισ. ευρώ ήταν αποταμιεύσεις νοικοκυριών και μόνο 20,6 δισ. ευρώ καταθέσεις του επιχειρηματικού τομέα. Άρα οι επιχειρήσεις κάνουν τις συναλλαγές τους έξω από το «επικίνδυνο κύκλωμα» των ελληνικών τραπεζών.
Οι τραπεζίτες, και για λογαριασμό τους η κυβέρνηση, προσπάθησαν να σκεφτούν διάφορους τρόπους για να επιστρέψουν ξανά στις τράπεζες τα περίπου 45 δισ. ευρώ των μικροκαταθετών που αποσύρθηκαν στα «σεντούκια». Όμως δεν υπάρχει τρόπος να πεισθούν για κάτι τέτοιο, άρα το μόνο που απομένει, είναι δυσκολέψει η περαιτέρω φυγή καταθέσεων. Και αυτό σημαίνει ότι τα capital controls θα παραμείνουν… μέχρι νεωτέρας! Γιατί αν αρθούν, το ρεύμα φυγής των μικροκαταθετών μπορεί να πάρει νέα ορμή…

Το «μεγάλο κόλπο»

Από τη μια, λοιπόν, τα capital controls διατηρούνται μέχρι νεωτέρας ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω φυγή καταθέσεων (μικροκαταθετών). Από την άλλη, γενικεύεται «με όλα τα μέσα» η χρήση πλαστικού χρήματος. Και έτσι αναφύεται ο συνδυασμός των δύο, γιατί στο συνδυασμό τους είναι όλο το «ζουμί»: η μεταβατική, για όσο χρειαστεί, διατήρηση των «κανονικών» capital controls μέχρι να δημιουργηθεί το πλαίσιο για τη μονιμοποίησή τους με μια έμμεση μορφή: την υποχρεωτική χρήση μέρους του μισθού ή της σύνταξης σε ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω καρτών. Με αυτό το συνδυασμό:


  • 1. Εκβιάζεται η συγκέντρωση όλου του διαθέσιμου ρευστού χρήματος, και αυτού που φυλάγεται στα «σεντούκια», στο τραπεζικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται και ο έλεγχος όλου του χρήματος, και του ηλεκτρονικού που αντιστοιχεί σε εικονικές πιστώσεις, από τις τράπεζες – και στο βαθμό που αυτές οδεύουν να τεθούν υπό τον έλεγχο των δανειστών, από τους δανειστές!

  • 2. Η τράπεζα μεσολαβεί σε κάθε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών ή με το κράτος, κερδίζοντας τόσο από τις χρεώσεις όσο και από την υπερεκμετάλλευση του επιτοκίου μιας μέρας (overnight). Καθώς μάλιστα κάθε χρεωστική κάρτα είναι συνδεδεμένη με λογαριασμό, η τράπεζα έχει τη δυνατότητα να εκμηδενίζει τους τόκους ταμιευτηρίου, ωθώντας σε διαρκή παροχέτευση της αποταμίευσης στην κατανάλωση. Μειώνει επίσης τους κινδύνους των bank run, ακόμη και σε συνθήκες χωρίς κεφαλαιακούς ελέγχους.

  • 3. Με τη γενίκευση των ηλεκτρονικών συναλλαγών επέρχεται και η άλωση των προσωπικών δεδομένων. Ο πολίτης είναι εκτεθειμένος όχι μόνο στον κίνδυνο κατασχέσεων των λογαριασμών του για κάθε είδους οφειλή, αλλά και στη διαρκή καταγραφή των συναλλακτικών του συνηθειών. Η τράπεζα, και όχι μόνο αυτή, έχει πλήρη εικόνα για το κοινωνικο-οικονομικό του προφίλ, που είναι πολύτιμο εμπόρευμα.

  • 4. Η ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών θα προκαλέσει σαρωτική συρρίκνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, άρα μια επιταχυνόμενη μονοπώληση των αγορών. Στις ιδιαίτερες συνθήκες τεράστιας ύφεσης, μείωσης της κατανάλωσης και πιστωτικού στραγγαλισμού, η ιδιότυπη στάση πληρωμών όλων προς όλους, επέτρεπε μια -επισφαλή βεβαίως- ισορροπία επιβίωσης των μικρών επιχειρήσεων. Η πλαστικοποίηση του χρήματος θα επισπεύσει το τέλος τους.


Αυτό που άρχισε με τα capital controls και συνεχίζεται με την «επιχείρηση» γενίκευσης της χρήσης του πλαστικού χρήματος, είναι ένα «μεγάλο κόλπο» που αφορά καίρια τις ζωές μας και στοχεύει σε πράγματα πολύ πιο ουσιαστικά από το διακηρυσσόμενο στόχο της πάταξης της φοροδιαφυγής…

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

 ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΩΝ


Εκτύπωση

3-12-2015
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Το πλούσιο γεύμα που παρέθεσε πριν από λίγες ημέρες ο Γ. Στουρνάρας στους Αλ. Τσίπρα και Γ. Δραγασάκη, είχε ως "μενού" το μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Το μέγα αυτό σκάνδαλο έχει ως κεντρικούς ενόχους και συνενόχους τους Αλ. Τσίπρα, Γ. Δραγασάκη και Γ. Στουρνάρα και το κόστος του για το ελληνικό Δημόσιο ξεπερνά το ποσό των 44 δισ., ενώ νέες μεγάλες απώλειες έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι 300.000 περίπου  μικρομέτοχοι. Κι αυτά για να περάσουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά χέρια (funds), σχεδόν τζάμπα, έναντι πινακίου φακής!!!
Η αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών δεν ήταν ένα απλό σκάνδαλο, αλλά η μεγαλύτερη κλοπή του αιώνα .Αφού για ένα ελάχιστο ποσόν ξεπουλήθηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, μαζί με τα πάνω από 44 δις € του δημοσίου και τις εγγυήσεις που έχει δώσει στο παρελθόν (περί τα 140 δις €, )!
Σε αξίες ίδρυσης εκ του μηδενός αποτιμήθηκαν και ιδιωτικοποιούνται οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες, με ληστευμένους τους Έλληνες φορολογούμενους, αφού φορτώνεται οριστικά και αμετάκλητα στο δημόσιο χρέος όλο το κόστος των προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεων από το 2013 μέχρι σήμερα, ήτοι πάνω από 44 δισεκατομμύρια ευρώ.
Μία από τις τράπεζες, θεωρώντας μας προφανώς και ανόητους,-ες ανακοίνωσε πως θα αντικαταστήσει 100 παλαιές μετοχές με μία καινούργια. Αυτές οι 100 παλαιές αγοράστηκαν από το δημόσιο πέρυσι, με χρήματα δικά μας, στα 170 €. Η μία νέα αγοράστηκε πρόσφατα στα 0,03 €, οπότε οι 100 που θα αντικατασταθούν κόστισαν στους κερδοσκόπους 3 €.
Επομένως, τα 170 € που πληρώσαμε όλοι εμείς μέσω των ανελέητων φόρων, έγιναν μέσα σε μία νύχτα 3 €, ζημιώνοντας μας κατά 167 €! Η ίδια αυτή τράπεζα έχει «κλέψει» τις κυπριακές προηγουμένως, έχει μεταφέρει τα κακά δάνεια της Αγροτικής στο κράτος (άρα ξανά σε εμάς) κλπ.
Τα 44 δις € που εξανεμίστηκαν αντιστοιχούν με 20 σχεδόν ΕΝΦΙΑ, με τις συντάξεις ετών, με τους μισθούς χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και με μέτρα τέσσερις φορές περισσότερα από όλα μαζί του τρίτου μνημονίου.
Με 5,5 δισ. περίπου, ξένα funds απέκτησαν τον έλεγχο στις 4 λεγόμενες συστημικές τράπεζες, σε πλήρη λειτουργία, με πλήθος θυγατρικών και ενεργητικό ύψους 340 δισ. ευρώ . Ενώ το ΤΧΣ που διαχειρίζεται τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων επένδυσε 2013 και 2015 πάνω από 44 δισεκ. για να ελέγχει τώρα το 21% των τραπεζών ενώ πριν έλεγχε το 56,3%!!!!!
Οι ξένοι επενδυτές, που στην πλειονότητά τους είναι κερδοσκοπικά χαρτοφυλάκια και ευκαιριακοί μέτοχοι, κατέβαλαν περί τα 5,5 δισ. ευρώ, για να αποκτήσουν πλέον τον έλεγχο του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Με τα λεφτά αυτά αγόρασαν τις τέσσερις συστημικές τράπεζες σε πλήρη λειτουργία, με πλήθος θυγατρικών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ενεργητικό που φτάνει τα 340 δισ. ευρώ και σύνολο ιδίων κεφαλαίων άνω των 40 δισ. Ευρώ.
Αν και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα βάλει περίπου 5,5 μέχρι 6 δισ. ευρώ για να καλύψει τις επιπρόσθετες ανάγκες στην Εθνική Τράπεζα και στην Πειραιώς, οι συνολικοί όροι συμμετοχής είναι τέτοιοι, που το Δημόσιο θα καταστεί μέτοχος μειοψηφίας σε όλες τις τράπεζες  και είναι πρακτικά αδύνατο να ανακτήσει στο μέλλον τα χρήματα που έχει επενδύσει, όσο κι αν στο μέλλον υποτίθεται ότι μπορεί να αυξηθεί η αξία των τραπεζικών μετοχών. Αλλά ακόμη και αυτές οι μετοχές που μένουν στον έλεγχο του ΤΧΣ δεν θα ανήκουν στο κράτος, αλλά στον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESM καθώς, με βάση τη συμφωνία του Ιουλίου, θα εισφερθούν ως ενέχυρο στο υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων για το δάνειο που έλαβε η Ελλάδα.
Αυτό ήταν το τίμημα της συμφωνίας του 3ου μνημονίου με βάση το οποίο απαγορεύεται η κρατικοποίηση των τραπεζών αντιθέτως μάλιστα τονίζει ότι πρέπει υποχρεωτικά να ιδιωτικοποιηθούν. Οι ελληνικές τράπεζες ξεπουλιούνται τώρα σε ιδιώτες αγνώστου ταυτότητος, με τεράστιο κόστος για το ελληνικό Δημόσιο .
Τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων, το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί έχουν ήδη εξαϋλωθεί για το κράτος. Ήδη από το 2014, (τότε που η δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είχε γίνει με χείριστους όρους ),το ΤΧΣ είχε πάρει warrants αντί για μετοχές, και είχε απεμπολήσει ακόμη και τα δικαιώματα ψήφου.
Αυτή τη φορά, παράλληλα με τις εξευτελιστικές τιμές, στις οποίες αποκτούν την πλειονότητα των τραπεζών, θα πάρουν σε “συσκευασία δώρου” και τη διευκόλυνση τωνμαζικών πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών από τις τράπεζες, καθώς και την απελευθέρωση της πώλησης των “κόκκινων” δανείων σε distress funds και εξειδικευμένες διεθνείς εταιρείες. Τα δύο αυτά νομοθετήματα έρχονται να “κουμπώσουν” με τον πλήρη αφελληνισμό του τραπεζικού κλάδου στη χώρα μας και αποσκοπούν πλέον είτε στην εκποίηση ενός μεγάλου μέρους από το στοκ των κατοικιών και των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, είτε στον έλεγχο και τοξεπούλημα των ελληνικών επιχειρήσεων.
Η τρίτη κατά σειρά ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου κατά 14,4 δισ. ευρώ ελάχιστα θα συνδράμει στην ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, καθώς τα νέα κεφάλαια δεν προορίζονται για δάνεια, αλλά για να καλύψουν τις κεφαλαιακές τρύπες των τραπεζών.
Η τραγική αυτή εξέλιξη δεν συνιστά μόνο μια από τις μεγαλύτερες ληστείες του ελληνικού δημοσίου και των φορολογουμένων, , αλλά αποτελεί και ταφόπετρα για την ελληνική οικονομία, αφού οι τράπεζες των funds θα πνίξουν ακόμα περισσότερο κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.
Η ΛΑΕ τονίζει ότι είναι  αδιανόητο ένα τόσο μείζον πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο, για το οποίο υπάρχουν πελώριες πολιτικές και ποινικές ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και κυρίως στη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να παρακαμφθεί μέσα στη γενική σιωπή και στο κατευθυνόμενο «κουκούλωμα».
Το ελάχιστο που πρέπει άμεσα να γίνει, είναι να συσταθεί Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της υπόθεσης, πράγμα που θα δώσει τη δυνατότητα να γίνει εκτεταμένη δημόσια συζήτηση.
Τέλος είναι αναγκαίο οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, που για άλλη μια φορά βλέπουν να έχουν αδικαιολόγητες απώλειες των αποθεματικών τους, να κινηθούν, όπως οφείλουν, για ναυπερασπίσουν τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, που λεηλατούνται.
Για του λύγου το αληθές παραθέτω τον πίνακα με τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί το bankingnews
Το Ποσοστά του ΤΧΣ πριν και μετά την ανακεφαλαιοποίηση
Νοέμβριος 2015
Τράπεζες
Συμμετοχή ΤΧΣ (Πριν τις ΑΜΚ)
Συμμετοχή ΤΧΣ μετά τις ΑΜΚ
Εθνική
57,2%
41%
Πειραιώς
66,9%
29%
Eurobank
35,4%
3% - 4%
Alpha bank
66,2%
11%
Σύνολο
56,3%
21%
Επεξεργασία bankingnews 
*Ο Θανάσης Πετράκος είναι μέλοςτου Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας
http://www.iskra.gr/index.php