Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία αυτή την εβδομάδα προκάλεσε 1458 βομβαρδισμούς

 σε εντοπισμένους εχθρικούς στόχους στην Συρία.

7-12-2015


Μόσχα. 4 Δεκεμβρίου  INTERFAX RU - Κατά την τελευταία εβδομάδα από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου, τα  ρωσικά αεροσκάφη εκτέλεσαν 431 εξόδους από την αεροπορική βάση Hmeymim και προκάλεσαν  1458  βομβαρδισμούς  σε εντοπισμένες εγκαταστάσεις των τρομοκρατών  στις επαρχίες Χαλέπι, Ιντλίμπ, Λατάκια, Χάμα, Χομς, Ντέιρ αλ-Ζορ και Raqqa, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου άμυνας υποστράτηγος Ιγκόρ Konashenkov.


«Θέλω να τονίσω ότι όλες οι πτήσεις μας από τα βομβαρδιστικά  καλύπτονται  από τα  επιθετικά αεροσκάφη  Su – 30. Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μάχης στις αποστολές τους κατέστρεψαν κέντρα διοίκησης και κέντρα ελέγχου,  στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών, αποθήκες πυρομαχικών και όπλων, οχυρά των μαχητών  των τρομοκρατικών συμμοριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας", - είπε


Καταστροφές αντικειμένων.

Στην περιοχή της πόλης  Hnefis στην επαρχία Χομς ήταν κρυμμένο και καμουφλαρισμένο ένα κέντρο διοίκησης των τρομοκρατών. Με μια συντονισμένη δράση των συμμοριών βομβάρδιζε το πυροβολικό τους οικισμούς. Τα αεροσκάφη κατέστρεψαν  εντελώς το αντικείμενο.

Στην περιοχή του χωριού   Mureck   στην επαρχία της Χάμα κατέστρεψαν μια μεγάλη αποθήκη όπλων και πυρομαχικών των τρομοκρατών.

Στην περιοχή του χωριού Kessab στην επαρχία της Λατάκειας,  ένα SU - 24 κατέστρεψε ένα σημαντικό οχυρό  των μαχητών σε ένα από τα σημαντικά στρατηγικά υψώματα.
Με την  πρώτη επίθεση  ανατινάχθηκε η αποθήκη πυρομαχικών των τρομοκρατών.  Στη δεύτερη  και τρίτη επιδρομή καταστράφηκε το  πυροβολικό και συστοιχία ολμοβόλων,  καθώς και ένα καταφύγιο των τρομοκρατών στο  blindazhnye.
 Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων της αεροπορίας το  ύψωμα το κατέλαβαν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας " - είπε ο Konashenkov

Εξάλειψη των ηγετών
Στην ίδια επαρχία, ο επικεφαλής μιας από τις μεγάλες ομάδες ληστών ο Abu-Abdou και κάποιοι άλλοι  πολέμαρχοι   της περιοχής  σκοτώθηκαν.

Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας  εκκαθαρίστηκαν αρκετοί  πολέμαρχοι στην περιοχή του χωριού του El Latamna στην επαρχία της Χάμα

Είμαστε όλο και περισσότερο σίγουροι , και αυτή η πληροφορία επιβεβαιώνεται από διάφορα κανάλια, ότι οι μαχητές  έχουν  σοβαρές απώλειες, και με πεσμένο το ηθικό   προσπαθούν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Έτσι, στην επαρχία Χομς οι μαχητές εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στα υψώματα που βρίσκονται στις περιοχές   Jebel Rmili, Χαζμ αλ - Abyad και Wadi Saya

Το πετρέλαιο 

Την τελευταία εβδομάδα η  ρωσική  αεροπορία κατάστρεψε  12 σταθμούς άντλησης καυσίμου, 8 κοιτάσματα  πετρελαίου και  συγκροτήματα φυσικού αερίου, καθώς και πάνω από 170 βυτιοφόρα

Μόνο για την τελευταία ημέρα τα βομβαρδιστικά  Su-34  χτύπησαν δυο στοχευμένες  συνοδείες βυτιοφόρων  στον  δρόμο  μεταξύ του  Χαλεπίου και της Raqqa. Ως εκ τούτου, κατέστρεψαν  έως και 40 βυτιοφόρα   και  βαριά φορτηγά, που είχαν μετατραπεί για την  μεταφορά πετρελαιοειδών

http://www.interfax.ru/

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ''ΞΑΝΑΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ''!


Εκτύπωση
7/12/15    
... ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ''ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ''
Η ψήφιση του προϋπολογισμού κάθε άλλο παρά απάλλαξε την κυβέρνηση από τους ιλίγγους που τη διατρέχουν.  
Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε, με την ομιλία του στον προϋπολογισμό, να κρύψει την εικόνα πανικού και φόβου που διακατέχει τον ίδιο, την κυβέρνηση και τους βουλευτές της, μπροστά στα μέτρα που πρέπει, στη βάση των μνημονιακών δεσμεύσεων του, να φέρει σε πέρας το αμέσως επόμενο διάστημα.  
Η μικρή αναβολή, για τον καινούργιο χρόνο, στην ψήφιση του ασφαλιστικού, η περαιτέρω μετάθεση των μέτρων για τους αγρότες κ.α, μπορεί να παρέτειναν προς το παρόν το περισσότερο σφίξιμο της μνημονιακής θηλιάς και των κοινωνικών αντιδράσεων, ώστε οι πρόθυμοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να κάνουν γιορτές, αν και παραμένει το αγκάθι της δέσμης των προαπαιτούμενων για τη δόση του 1 δις πριν τα Χριστούγεννα, που περιλαμβάνει και την τύχη του ΑΔΜΗΕ.  
Τα διλήμματα. Όμως, θα επανέλθουν από τις αρχές Γενάρη δριμύτερα.  
ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑ – ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ  
Ο Τσίπρας και κυρίως ο Δραγασάκης προσπάθησαν, με τις ομιλίες τους στη Βουλή, να κάνουν το ''μαύρο – άσπρο'', αναφορικά με το μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.  
Οι συγκεχυμένες και γεμάτες ψεύδη και αποκρύψεις παρεμβάσεις τους, αυτό που έδειξαν, είναι τηναγωνία που τους διακατέχει για τις απαράγραπτες ευθύνες τους στο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης και τον φόβο μπροστά στην ενδεχόμενη διερεύνηση και απόδοση τους.  
Αυτό που φοβούνται περισσότερο οι ΤσίπραςΔραγασάκης, αλλά και συνολικότερα το οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο, δεν είναι τόσο οι πολιτικές ευθύνες τους για το μέγα σκάνδαλο, τις οποίες μάλλον θα ''κουκουλώσει'' σύσσωμη η μνημονιακή αντιπολίτευση αλλά και τα καλοταϊσμένα από τις τράπεζες μέσα ενημέρωσης, όσο οι ποινικές ευθύνες τους για το σκάνδαλο, οι οποίες είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτές και βαρύτατες και μπορεί να τους αποδοθούν.  
Έτσι, ο Γ. Δραγασάκης δεν απάντησε στην απολογητική ομιλία του στη Βουλή σε καμιά από τις κατηγορίες που του απηύθυνε η ''Λαϊκή Ενότητα'' και τις οποίες χαρακτήρισε, τσουβαλιάζοντας τες με τα λεγόμενα της μνημονιακής αντιπολίτευσης, ως ανεύθυνες!  
Ο μέγας ανευθυνοϋπεύθυνος Γ. Δραγασάκης μιλάει για ανεύθυνους όταν δεν απαντάει πως ο ίδιος και ο Τσίπρας, δικαιολογούν την απώλεια πάνω από 40δις ευρώ του δημοσίου, τα οποία είχαν τοποθετηθεί στις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις, κατά την τρέχουσα ανακεφαλαιοποίηση.  
Όταν, επίσης, ο Γ. Δραγασάκης δεν απαντάει πως έχασαν δεκάδες δις στην ανακεφαλαιοποίηση από τον μηδενισμό της αξίας των μετοχών και το υποχρεωτικό κούρεμα ασφαλιστικά ταμείακαι δεκάδες χιλιάδες μικρομέτοχοι και μικροομολογιούχοι.  
Δεν απάντησε συνειδητά, επίσης, ο Γ. Δραγασάκης πως είναι δυνατόν με τα ''ψίχουλα'' των 5 δις να αγορασθεί από τα ξένα, κατά βάση, funds το 80% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.  
ΤΟ ΜΑΥΡΟ – ΑΣΠΡΟ ΣΤΟΝ ''ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΌ''  
Στο μόνο που προσπάθησε να απαντήσει ο Γ. Δραγασάκης, ανεπιτυχώς βέβαια, ήταν στην κατηγορία περί αφελληνισμού των τραπεζών.  
Τα σαθρά επιχειρήματα που επικαλέσθηκε ο Γ. Δραγασάκης αφορούσαν την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι Eurobank και Alpha πήγαν στα χέρια ξένωνfunds.  
Δεν μας είπε, όμως, πως το ΤΧΣ έπεσε από το 84,83% του μετοχικού κεφαλαίου στην Εθνική, στο 41,2% μετά την ανακεφαλαιοποίηση και από 80,95%, στο 26,4% στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ δεν μας ανέφερε ποιοί είναι οι εγχώριοι επενδυτές που κατέχουν μετά την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, το 40% της Εθνικής και πως συμμετείχαν σε αυτήν; Για να μην πούμε από που και ως που θεωρείται εγχώριος επενδυτής το ΤΧΣ, όταν τον πρώτο λόγο σε αυτόν έχει η ''Teratoika''!  
Όσο δε, για τη φωτογραφική τροπολογία που αποκάλυψε η Iskra (βλέπε εδώ)τσιμουδιά από τον αντιπρόεδρο!  
Την αλήθεια, όμως, για το μέγα σκάνδαλο των τραπεζών την ξεστόμισε ο Γιώργος Σταθάκης, λέγοντας ουσιαστικά ότι προτίμησε να χάσουν τα λεφτά τους οι φορολογούμενοι, τα ταμεία και οι μικροεπενδυτές, παρά να περάσουν οι τράπεζες στο δημόσιο. Γι' αυτό θα πρέπει να ''κάτσουν στο σκαμνί'' οι υπεύθυνοι, θα προσθέταμε εμείς.  
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ''ΞΑΝΑΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ''!  
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια, που μάλλον ηχούσε σαν ειρωνεία, να δώσει ένα τόνο αισιοδοξίας στους βουλευτές του, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως θα ''ματώσουμε, αλλά θα τα καταφέρουμε, θα βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια και αν χρειαστεί θα ξανασυγκρουστούμε''!  
Αυτή η επανασύγκρουση έμοιαζε μάλλον ως απειλή για τον ελληνικό λαό, αφού η προηγούμενη υποτιθέμενη ''σύγκρουση'' του (θέατρο φυσικά) με το ευρωκατεστημένο, άδειασε και ξεζούμισε τα ταμεία της χώρας, ενώ κατέληξε σε τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.  
Τώρα, σε ποια νέα δεινά, άραγε, θα οδηγήσουν τη χώρα και το λαό οι θεατρινισμοί και τα ''καραγκιοζιλίκια Τσίπρα, στη μάταιη τυχοδιωκτική του απόπειρα να απαντήσει στα αδιέξοδα του;  
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ  
Η ζωή αλλά και η ρεαλιστική ανάλυση των δεδομένων, καταδεικνύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύγκρουση με τα ευρωκατεστημένα, η οποία να έχει θετική έκβαση για την Ελλάδα, αν δεν υπάρχει ισχυρή βούληση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης να φύγει η χώρα από την ευρωζώνη στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος.  
Οτιδήποτε άλλο, συνιστά κακόγουστη παράσταση προς λαϊκή παραπλάνηση, που οδηγεί ευθέως σε καταστρεπτικές συνέπειες.  
Ο προϋπολογισμός μπορεί να ψηφίστηκε μέσα από ανούσιες αντιπαραθέσεις μνημονιακών δυνάμεων και τα άσφαιρα πυρά του ΚΚΕ, αλλά οι εξελίξεις είναι μπροστά μας και θα είναι ραγδαίες και ίσως πολύ γρήγορες.  
Για άλλη μια φορά έγινε πολύ αισθητή η απουσία της ΛΑ.Ε στη Βουλή και η έλλειψη ενός μεγάλου μετώπου των αριστερώνπροοδευτικώναντιμνημονιακών και πατριωτικών δυνάμεων.  
Οι εξελίξεις. όμως, δεν θα κριθούν σε μια κλειστή κοινοβουλευτική αίθουσα, ούτε οι αρνήσεις κάποιων ηγεσιών μπορούν να εμποδίσουν τη διαμόρφωση του μεγάλου και νικηφόρου λαϊκού αγωνιστικού μετώπουΣυνεχίζουμε πιο δυναμικά!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΡΠΗΣ
7 Δεκέμβρη 2015
http://www.iskra.gr/index.php

ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ. ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ



Εκτύπωση
ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12/15 
Tου ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*  
Φρικιαστικό είναι το οικονομικό έγκλημα που είχε θύματα όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, αλλά σχεδόν κανένας δεν το έχει πάρει χαμπάρι λόγω της άκρας του τάφου σιωπής των μέσων ενημέρωσης, τα οποία ξαφνικά έχουν πήξει από διαφημίσεις τραπεζών. Η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών συνιστά πραγματικά το μεγαλύτερο σκανδαλώδες οικονομικό έγκλημα και έχει τελεστεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο. Είναι απίστευτο αυτό που έγινε και καλύφθηκε συνειδητά από ένα εκπληκτικό πέπλο σιωπής.  
Είναι τρομακτική η κομπίνα που έστησαν οι τραπεζίτες, αλλά και οι Ευρωπαίοι κερδοσκόποι. Στην ανακεφαλαιοποίηση καθόρισαν αρχικά …μηδενικές τιμές για τις μετοχές τους: Ένα (1) λεπτό για κάθε μετοχή της Eurobank,δύο (2) λεπτά για κάθε μετοχή της Εθνικήςτέσσερα (4) λεπτά για κάθε μετοχή της Alpha Bankκαι …τρία δέκατα του λεπτού για κάθε μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς! Έδινες δηλαδή χίλια ευρώ και έπαιρνες… 333.000 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς ή 100.000 μετοχές της Eurobank!!! Με 10.000 ευρώ έπαιρνες… 3,5 εκατομμύρια μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς! Παρανοϊκό! Όχι, φυσικά, ότι επιτρεπόταν στον καθένα να σκάσει το δεκαχίλιαρο και να πάρει τα εκατομμύρια τις τραπεζικές μετοχές. Αυτό επιτρεπόταν μόνο στους «θεσμικούς» απατεώνες, τους γύπες. Δεν αρκέστηκαν οι τραπεζίτες όμως μόνο σε αυτό. Προχώρησαν και σε μείωση των μετοχών. Καθόρισαν ότι οι κάτοχοι παλιών μετοχών ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν 100 μετοχές της Πειραιώς και της Eurobank για να πάρουν 1 καινούρια, να δώσουν 50 παλιές μετοχές της Alpha Bank για 1 νέα και 15 μετοχές της Εθνικής για 1 νέα.  
Με το άλλο κόλπο συνετελέσθη η εξόντωση των μετόχων που υπήρχαν μέχρι τότε! Μια παλιά μετοχή π.χ. της Εθνικής Τράπεζας, αν είχε αγοραστεί τις μέρες των παχιών αγελάδων, είχε φτάσει να κοστίζει και 23 ευρώ – η μία μετοχή. Οι 15 μετοχές επομένως που έπρεπε να δώσει ο παλιός μέτοχος για να πάρει μια νέα μετοχή κόστιζαν, στην ακραία περίπτωση, το ποσό των 345 ευρώ. Πόσο κάνει όμως η νέα μετοχή που θα πάρει ο παλιός μέτοχος; Μόνο… 30 λεπτά!!! Είχε δώσει δηλαδή 345 ευρώ και παίρνει 30 λεπτά!!! Αυτή είναι η τιμή στην οποία θα εισαχθεί η νέα μετοχή της Εθνικής Τράπεζας την άλλη Δευτέρα, 14 Δεκέμβρη. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο άρχισε η συνεδρίαση με την τιμή της Εθνικής στα 1,21 ευρώ και αμέσως αυτή έπεσε κατά… 30% στο ανώτατο επιτρεπτό όριο! «Κλείδωσε» λοιπόν στα 85 λεπτά.  
Σχεδόν το ίδιο έγινε και την Παρασκευή. Μόνο που προχτές… «περιορίστηκε» η πτώση στο 24%! Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έχασε τη μισή της αξία! Λόγω των τιμών στις οποίες έγινε η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση της κυβέρνησης Τσίπρα, οι «παλιοί» μέτοχοι των τραπεζών έχασαν το εκπληκτικό ποσό των …32 δισεκατομμυρίων ευρώ! Μόλις πέρυσι το καλοκαίρι, τον Ιούνιο του 2014, η συνολική χρηματιστηριακή αξία των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών ανερχόταν στο ποσό των 33,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Φέτος το Νοέμβριο όμως η ανακεφαλαιοποίησή τους έγινε σε τιμές που υποβίβασαν την αξία τους στο αβυσσαλέο ποσό των… 747 εκατομμυρίων (όχι δισεκατομμυρίων!) ευρώ.  
Μιλάμε δηλαδή για έκπτωση προς τους κερδοσκόπους της τάξης του… 97,8!!! Στο 2,2% της περυσινής αξίας τους πουλήθηκαν οι τράπεζες! Η τιμή της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας που αναφέραμε πιο πάνω (23 ευρώ) δεν είναι σε καμιά περίπτωση η μέγιστη τιμή που έφτασε ποτέ. Αν μιλήσουμε για τιμές τραπεζικών μετοχών προ κρίσης, αναφερόμενοι π.χ. στο χρηματιστηριακό κλείσιμο της 12ης Νοεμβρίου 2009, προ εξαετίας, οι προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό τιμές των μετοχών των τραπεζών ήταν της Alpha Bank 3,98 ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς 52,96 ευρώ, της Eurobank 87,5 ευρώ και της Εθνικής Τράπεζας 124,85 ευρώ, όπως ανέφερε η Καθημερινή που έχει κάνει τους σχετικούς υπολογισμούς. Μετά την ανακεφαλαιοποίηση, η τιμή των μετοχών τους έχει καταβαραθρωθεί. Την Alpha Bank κατά 98,99% – που είναι και η χαμηλότερη απώλεια!!! Της Εθνικής κατά 99,98%, της Πειραιώς κατά 99,99% και της Eurobank κατά 99,99%!!!  
Στο πλαίσιο αυτό, οι παλιοί μέτοχοι αφανίστηκαν και έχασαν τα λεφτά τους. Μεταξύ αυτών και το ελληνικό δημόσιο, το οποίο έχασε μέχρι δεκάρας τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε βάλει στις τράπεζες μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Παν’ και τούρκεψαν τα λεφτά αυτά!
*Δημοσιεύθηκε στο ΠΡΙΝ την Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2015
http://www.iskra.gr/index.php

"ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ"



07/12/2015
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Βασίλη Καπούλα
Ρώσος αξιωματούχος γνωστοποίησε πως έχει τεθεί σε ισχύ το σύστημα "Περίμετρος" ή αλλιώς "Νεκρό Χέρι" το οποίο εξασφαλίζει στη Ρωσία δυνατότητα ανταπόδοσης δεύτερου πυρηνικού πλήγματος και αφορά τους κινητούς εκτοξευτές στρατηγικών βλημάτων Topol-M και Yars!
 
Ο αντιστράτηγο Σ.Καρακάεφ γνωστοποίησε ότι έχει τεθεί σε ισχύ το σύστημα "Περίμετρος", βαλλιστικοί πύραυλοι που φέρονται επί ειδικών οχημάτων κινούνται συνεχώς στην ρωσική επικράτεια, υπάρχει δυνατότητα άμεσης ενεργοποίησης και σημείωσε πως οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις της Ρωσίας μπορούν να καταστρέψουν όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Τουρκία!
 
Το ρωσικό  Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό  Επιτελείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας παραδέχτηκε ότι έχει τεθεί σε ισχύ το σύστημα «Периметр» (Περίμετρος) σύμφωνα με τον αντιστράτηγο Σ. Καρακάεφ.
 
"Βαλλιστικοί πύραυλοι που φέρονται επί ειδικών οχημάτων κινούνται συνεχώς στην ρωσική επικράτεια, και είναι πάντοτε  σε διαφορετικό βαθμό ετοιμότητας.Υπάρχει όμως η δυνατότητα της άμεσης ενεργοποίησης τους με χρήση του πυρηνικού οπλοστασίου μετά από Προεδρική εντολή", δήλωσε ο Ρώσος αξιωματικός.
 
Εχουμε έναν κανόνα, αν κάποιος απειλεί την ασφάλεια της Ρωσίας, τότε αμέσως τίθενται σε συναγερμό οι αεροπορικές μας βάσεις, τα πυρηνικά μας όπλα, τα αμυντικά πυραυλικά συστήματα και τα υποβρύχια μας"..
 
"Είναι αδύνατον να μιλήσουμε σχετικά με το αν οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις τέθηκαν σε συναγερμό μετά την κατάρριψη του Su-24, πάντα είναι σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού ή σε όρους πολιτικούς σε "ανώτερη ετοιμότητα μάχης". Υπάρχουν διαφορετικοί βαθμοί ετοιμότητας, συνεχώς, υψηλής, πλήρης και οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα άμεσης χρήσης του πυρηνικού οπλοστασίου"..
 
Ερωτώμενος για πιθανή σύγκρουση με τη Τουρκία στην περιοχή της Συρίας, απάντησε ότι "Οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις έχουν όλα τα μέσα να καταστρέψουν όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Τουρκία όπως και σε κάθε άλλη χώρα αλλά πρώτα τον λόγο έχει η διπλωματία!
 
Η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να προσφύγει στην άμεση χρήση πυρηνικών όπλων ακόμη και ως απάντηση μη πυρηνικής επίθεσης που απειλεί όμως την ύπαρξη της χώρας"!
 
Αλλος Ρώσος αξιωματούχος, ο Viktor Murakhovski μίλησε επίσης και για την ανάπτυξη στην Κριμαία των "Iskander-M", των ρωσικών ICBM και όλων των στρατηγικών όπλων που διαθέτει η Ρωσία και πλέον στοχεύουν την Τουρκία:
 
"Στόχοι υψηλών προτεραιοτήτων των ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων ήταν μέχρι τώρα οι βάσεις της αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ που αναπτύσσει στην Ευρώπη, στη Πολωνία και στη Ρουμανία. Τώρα προστέθηκε και η Τουρκία" είπε στην Pravda.ru το μέλος του συμβουλίου και πρόεδρος της Στρατιωτικής Βιομηχανικής Επιτροπής Viktor Murakhovski.
 
Πριν λίγα μόλις χρόνια, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Δύση έμαθε για το σύστημα “Περίμετρος”.
 
Πρόκειται για έναν υπερυπολογιστή (κωδικός URV RVSN-15E601) που είχε σκοπό την συνεχή επιτήρηση του χώρου της Σοβιετικής Ένωσης για σημάδια πυρηνικής επίθεσης, όπως η παρουσία ραδιενέργειας, σεισμικά φαινόμενα, τεράστιες και σύντομες μεταβολές της ατμοσφαιρικής πίεσης, ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί, κ.α..
 
Πιστεύεται ότι τέθηκε σε λειτουργία το 1985, σχεδιάστηκε από το κατασκευαστικό γραφείο “Uznoe”, βάσει της απόφασης N695-227, της Κεντρικής Κυβέρνησης της ΕΣΣΔ, στις 30 Αυγούστου 1974 και παρά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, πιθανολογείται ότι δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί.
 
Το σύστημα με την κωδική ονομασία "“Περίμετρος”", άρχισε να γίνεται γνωστό μετά τον ψυχρό πόλεμο, την δεκαετία του 1990.
 
Σε περίπτωση ανακάλυψης τέτοιων φαινομένων, το σύστημα θα προσπαθούσε να έρθει σε επικοινωνία με κάποιους ανθρώπους. Αν δεν έπαιρνε απάντηση, θα έδινε την δυνατότητα εκτόξευσης των πυραύλων στον εκάστοτε εν υπηρεσία αξιωματικό που θα ήταν στο καταφύγιο. Όσο και αν πολλοί πύραυλοι θα είχαν καταστραφεί, υπολογίζεται ότι απ' την πλευρά της Αμερικής θα υπήρχαν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια νεκροί.
 
Το σύστημα δεν ήταν απολύτως αυτοματοποιημένο, προφανώς από τον φόβο κάποιου λάθους. Αν ανίχνευε πυρηνική επίθεση, έπρεπε να δοθεί η τελική εντολή από κάποιους αξιωματικούς, που βρίσκονταν σε κάποιο υπόγειο καταφύγιο, προστατευμένοι, τουλάχιστον θεωρητικά, από κάθε πυρηνική επίθεση.
 
Έτσι λοιπόν, ακόμα και αν το Κρεμλίνο είχε καταστραφεί, μπορούσαν να δώσουν εντολή εκτόξευσης, με τον ακόλουθο τρόπο: θα εκτόξευαν πυραύλους τύπου 15Α11 που σχεδιάστηκε το 1975, παραλλαγή του 15Α16 (MR-UR-100UTTX: μάζα 71 τόνοι, εμβέλεια 11.000 χλμ., δύο σταδίων υγρών καυσίμων), φέροντας το σύστημα τηλεπικοινωνιών 15Β99, σχεδιασμένο από το Πολυτεχνείο του Λένινγκραντ), προς όλες τις κατευθύνσεις μέσα στην έκταση της Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι με ασύρματο σήμα, θα έστελναν εντολή εκτόξευσης σε όλους τους πυραύλους, σιγουρεύοντας ένα χτύπημα στην Αμερική με όσους τουλάχιστον είχαν απομείνει.
 
Ο αριθμός αυτών των προστατευμένων σιλό μάλλον ήταν 4, ένα εκ των οποίων πιθανόν κοντά και νότια από την Μόσχα. Λέγεται πως το πρώτο σιλό του συστήματος δημιουργήθηκε στα Ουράλια. Κατά μία εκδοχή, αυτό το σιλό έχει την δυνατότητα να εκπέμπει σήμα, στα 3-30 kHz, που δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις συνθήκες ενός πυρηνικού πολέμου, για εκτόξευση από εκεί, χωρίς την χρήση “διοικητικών-πυραύλων”.
 
Τον Δεκέμβριο του 1990 έγιναν κάποιες βελτιώσεις και εκσυγχρονιστικές εργασίες οπότε και το νέο σύστημα πήρε την ονομασία “Περίμετρος-RCh”. Συνέχισε την λειτουργία του μέχρι τον Ιούνιο του 1995, οπότε και λόγω των συνθηκών για τα πυρηνικά όπλα, μπήκε σε “αναμονή”. 




- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20151206/defencenet/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%

Η γέννηση και η εδραίωση του σημερινού ISIS

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015


Το εάν ο ISIS έχει κατορθώσει να δημιουργήσει ένα ιδιότυπο «κοινωνικό συμβόλαιο» με τμήματα των πληθυσμών που καταλαμβάνει και το κατά πόσον η Δύση είναι πλέον σε θέση να ελέγξει το δημιούργημά της, ή θα συνεχίσει να το βλέπει να γιγαντώνεται εκτός ελέγχου είναι τα δύο μεγάλα ερωτήματα σήμερα...
ΙΣΙΣ
Το καλοκαίρι του 2015 το BBC έκανε το «λάθος» να αναθέσει στην εταιρεία ORB μια δημοσκόπηση στη Συρία. Έκτοτε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και το ίδιο το BBC προσπαθούν να το ξεχάσουν. Όπως αποδείχθηκε το 82% των Σύρων πιστεύει ότι...

το Ισλαμικό Κράτος είναι δημιούργημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Να σημειωθεί μάλιστα ότι το δείγμα προέρχεται και από περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ISIS και της οργάνωσης Αλ Νούσρα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Τα στοιχεία που ήρθαν τα τελευταία χρόνια στη δημοσιότητα για την πραγματική ιστορία του ISIS δείχνουν να βεβαιώνουν αυτή την αντίληψη των Σύρων.Οι ευνοϊκές συνθήκες για τη δημιουργία του ISIS προκύπτουν αμέσως μετά την αμερικανική εισβολή και κατάληψη του Ιράκ, που αποσταθεροποιεί την ευρύτερη Μέση Ανατολή ενώ παράλληλα πυροδοτεί το εμφυλιακό κλίμα μεταξύ σιιτών και σουνιτών. Δεν είναι τυχαίο ότι μερικά χρόνια αργότερα το Ισλαμικό κράτος θα καταφέρει να προσεταιριστεί τμήματα του παλαιού μπααθικού κατεστημένου και κυρίως στρατιωτικούς του Σαντάμ Χουσεϊν που θα το βοηθήσουν σε θέματα εκπαίδευσης αλλά και γενικότερης στρατηγικής.

Το κομβικό σημείο όμως για τη γέννηση του σημερινού ISIS είναι η νατοϊκή επέμβαση στη Λιβύη για την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι. Οι ΗΠΑ και δευτερευόντως η Γαλλία επιστρέφουν επισήμως στην πολιτική της δεκαετίας του ’80 με την οποία η Δύση εξόπλιζε, χρηματοδοτούσε ή ανέχονταν ακραίες ισλαμικές ομάδες ως ανάχωμα σε αριστερά ή κοσμικά στοιχεία (Αλγερία, Παλαιστίνη, Τουρκία, Αφγανιστάν). Συγκεκριμένα στη Λιβύη ο οπλισμός καταλήγει σε τοπικές οργανώσεις που συνδέονται άμεσα με την Αλ Κάιντα αλλά και σε χιλιάδες μισθοφόρους που καταφθάνουν στην περιοχή για να πολεμήσουν το καθεστώς του Καντάφι (αντίστοιχες ομάδες μισθοφόρων χρησιμοποιούσε και ο Λίβυος πρώην πρόεδρος). Η ολοκληρωτική κατάρρευση του κράτους στη Λιβύη επιτρέπει στις ομάδες των ακραίων ισλαμιστών και των μισθοφόρων να ανασυνταχθούν ενώ ξεκινά η μεγάλη έξοδος βαριά οπλισμένων ομάδων προς γειτονικές χώρες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Μάλι στο οποίο επιστρέφουν μαχητές (κυρίως Τουαρέγκ) που πολέμησαν στο στρατόπεδο του Καντάφι αλλά και τζιχαντιστές που εξοπλίζονταν από τους μηχανισμούς της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών.
Η εδραίωση του ISIS ξεκινά το 2011 από το Ιράκ και τη Συρία, όπου η οργάνωση αποκτά τα σημερινά της χαρακτηριστικά ενώ εξασφαλίζει οπλισμό με δυο διαφορετικούς τρόπους: Στο Ιράκ παίρνει τον αμερικανικό οπλισμό του ιρακινού στρατού, ο οποίος εγκαταλείπει σχεδόν αμαχητί αρκετές μεγάλες πόλεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στη Μουσούλη το Ισλαμικό κράτος εξασφάλισε 2.300 στρατιωτικά οχήματα τύπου Χάμβι, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και άρματα μάχης και βαρύ οπλισμό. Στη Συρία τα χρήματα και ο οπλισμός φτάνουν μέσα από ένα δαιδαλώδες δίκτυο, υπό την υψηλή εποπτεία της CIA, στο οποίο συμμετέχουν η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ενώ εμπλέκονται η Τουρκία και η Ιορδανία αλλά ακόμη και η Κροατία, που σε αρκετές περιπτώσεις λειτούργησε σαν διαμετακομιστικός σταθμός για τη μεταφορά όπλων. Το επιχείρημα αυτών των χωρών ότι ενισχύουν την «μετριοπαθή αντιπολίτευση» καταρρέει από πολύ νωρίς, καθώς τα όπλα καταλήγουν σε οργανώσεις που συνεργάζονταν με την Αλ Κάιντα, όπως η Αλ Νούσρα, ή σε άλλες ομάδες που προσχωρούν τμηματικά ή συντεταγμένα στον ISIS. 
Ανεξαρτήτως όμως των συνθηκών που οδήγησαν στη δημιουργία του ISIS το μεγάλο ερώτημα που σχεδόν κανείς δεν θέλει να απαντήσει είναι εάν η οργάνωση έχει κατορθώσει να δημιουργήσει ένα ιδιότυπο «κοινωνικό συμβόλαιο» με τμήματα των πληθυσμών που καταλαμβάνει – γεγονός που ίσως εξηγήσει και τη μεγάλη δεξαμενή από την οποία αντλεί τους μαχητές του. Είναι προφανές ότι μια δύναμη που ελέγχει εκτάσεις στις οποίες κατοικούν σχεδόν δέκα εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στην ωμή βία – ακόμη και τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής άλλωστε είχαν πάντα ορδές δοσιλόγων να τα υπηρετούν ενώ σε περιπτώσεις όπως της Γαλλίας εξασφάλιζαν την ανοχή και μεγάλων τμημάτων των μεσαίων στρωμάτων. Είναι γεγονός ότι στο μετά τον Σαντάμ Χουσεϊν Ιράκ μεγάλες περιοχές σουνιτών, που δέχονταν για χρόνια τις επιθέσεις από το στρατό και παραστρατιωτικά τάγματα εφόδου, δεν είχαν πολλές επιλογές παρά να αποδεχθούν την «προστασία» που τους υποσχόταν το ISIS.
Στη Συρία, ο ISIS κατάφερε να στρατολογήσει μαχητές από τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού τα οποία είχαν χάσει κάθε δίκτυ κοινωνικής προστασίας πριν ακόμη ξεκινήσει ο εμφύλιος. Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο, που ακολουθούσαν όλα ανεξαιρέτως τα κοσμικά και πάλι ποτέ επαναστατικά καθεστώτα από τη Λιβύη και την Αίγυπτο μέχρι τη Συρία, δημιούργησε μάζες εξαθλιωμένων ανθρώπων που ζητούσαν άμεσα προστασία. Ενώ τα μεσαία μορφωμένα στρώματα τροφοδοτούσαν τις γνήσιες λαϊκές εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης ζητώντας κοινωνική αλλά και οικονομική ισότητα, τα πληβειακά στρώματα ήταν πολύ πιο εύκολο να ακολουθήσουν τα θρησκευτικά προστάγματα αλλά και τις υποσχέσεις των τζιχαντιστών.
Το δεύτερο ερώτημα που συχνά μένει αναπάντητο είναι εάν η Δύση είναι πλέον σε θέση να ελέγξει το δημιούργημά της, ή θα συνεχίσει να το βλέπει να γιγαντώνεται εκτός ελέγχου. Οι περισσότεροι στρατιωτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι οι αεροπορικές επιδρομές μπορεί να «γράφουν» καλά στις κάμερες των δυτικών μέσων ενημέρωσης αλλά σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις αλλάζουν τις ισορροπίες στο έδαφος. Ο ISIS διατηρεί ακόμη τα χαρακτηριστικά ενός ευέλικτου σώματος ατάκτων που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εάν οι εναέριοι βομβαρδισμοί δεν συνοδεύονται από φιλικές στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος. Όσες φορές υπήρξε αυτός ο συνδυασμός, όπως στην ηρωική αντίσταση των Κούρδων στο Κομπάνι, η πολεμική αεροπορία έπαιξε σημαντικό ρόλο. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, τα σχεδόν τυφλά χτυπήματα των δυτικών, απλώς σκόρπισαν το θάνατο μεταξύ αμάχων δημιουργώντας νέες δεξαμενές για την άντληση μαχητών από τους τζιχαντιστές.
Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι εάν υπάρχει ακόμη και σήμερα πραγματική βούληση για την αντιμετώπιση ενός φρικιαστικού φαινομένου, το οποίο όμως μέχρι σήμερα υπηρέτησε πιστά τα συμφέροντα των ΗΠΑ και τις ΕΕ τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στο εσωτερικό των δυτικών μητροπόλεων. Οι δυνάμεις που επέβαλαν για δεκαετίες εμπορικούς αποκλεισμούς στους πολιτικούς τους αντιπάλους αλλά επιτρέπουν ακόμη και σήμερα στον ISIS να θησαυρίζει από τις πωλήσεις πετρελαίου, δύσκολα μπορούν να πείσουν ότι βλέπουν τον τζιχαντισμό σαν τον βασικό τους αντίπαλο.
Άρης Χατζηστεφάνου

ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΙΝ 

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας πέταξε τους συντρόφους του στα σκυλιά

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Αυτή η ιστορική ομιλία της Ζωης Κωνσταντοπούλου θα σας κυνηγάει στους εφιάλτες σας νεομουσσολινικά καθάρματα ,του αυριανισμού και της σκέτης αλητειας



Σπύρος Σούρλας

=====================================
Εδώ οι πολιτικοί αλήτες έδειξαν ποιοί είναι όταν έφυγαν σαν ένοχοι από τα έδρανα για να μην την ακουσουν και επέστρεψαν να ακουσουν τον Μεϊμαράκη..

Αυτή η ιστορική ομιλία της Ζωης Κωνσταντοπούλου θα σας κυνηγάει στους εφιάλτες σας νεομουσσολινικά καθάρματα ,του αυριανισμού και της σκέτης αλητειας

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας πέταξε τους συντρόφους του στα σκυλιά

Όσοι υποστηρίζετε ακόμη τον Συριζα , ΤΟΛΜΗΣΤΕ να ακούσετε την ομιλία αυτή της Κωνσταντοπούλου. ΤΟΛΜΗΣΤΕ να σκεφτείτε κάθε παράγραφό της.
Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας πέταξε τους συντρόφους του στα σκυλιά
Αυτή η ιστορική ομιλία της Ζωης Κωνσταντοπούλου θα σας κυνηγάει στους εφιάλτες σας νεομουσσολινικά καθάρματα του αυριανισμού.

http://anemosanatropis.blogspot.gr/?m=1

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της πείνας, της παραπλάνησης, της εξαθλίωσης


Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της πείνας, της παραπλάνησης, της εξαθλίωσης
Οι μάσκες έπεσαν και ο ισοπεδωτικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πλέον γεγονός - Άβουλοι, απαθείς και επικίνδυνοι, Τσίπρας και Καμμένος βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση και τους πολίτες στην ανέχεια, επιχειρώντας παράλληλα να μας πείσουν ότι το δικό τους μνημόνιο είναι καλύτερο από τα προηγούμενα. 
«Ναι» ψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ 145 βουλευτές καταψήφισαν τον προϋπολογισμό.
Απόντες ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βαγιωνάς και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος.
Η ψήφιση του πρώτου προϋπολογισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει μια για πάντα τέλος στην ακατάσχετη μπαρουφολογία των κυβερνητικών εταίρων, Τσίπρα και Καμμένου, που βάλθηκαν να μας πείσουν πως το... γύρισαν για το καλό του ελληνικού λαού και πως αυτό που ασκούν δεν είναι σκληρή, αντιλαϊκή, μνημονιακή πολιτική, αλλά κάτι άλλο...
Αν μη τι άλλο θλιβερή ήταν και η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου που προσπάθησε να πείσει από το βήμα της Βουλής ότι το αριστερό μνημόνιο είναι καλύτερο από τα προηγούμενα, περιγράφοντας παράλληλα μια πλασματική εικόνα για την ελληνική κοινωνία και για την ελληνική αγορά. 
Κυβερνητικοί βουλευτές και συγκεκριμένα μίντια προσπαθούσαν να πείσουν τις προηγούμενες ημέρες πως η πολιτική που ασκείται γίνεται για να οδηγηθεί η Ελλάδα στην ανάπτυξη, την ίδια ώρα που υπερασπίζονταν τον προϋπολογισμό της εξαθλίωσης για το 2016.
Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί δεν προσφέρει καμία δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της χώρας. Οι αριθμοί του είναι αμείλικτοι και ταυτόχρονα αμφίβολοι. Η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει έσοδα από νέα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών και νέες άγριες επιβαρύνσεις σε βάρος του ήδη εξαντλημένου φορολογικά ελληνικού λαού.
Συνδυάζοντας τη μείωση των εισοδημάτων με αύξηση των υποχρεώσεων είναι μαθηματικά βέβαιο ότι τα προγραμματισμένα έσοδα... δεν θα εισπραχθούν αλλά θα γίνουν σύντομα ακόμη μεγαλύτερα χρέη, αφού «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».
Οι βουλευτές που ψήφισαν το βράδυ του Σαββάτου τον προϋπολογισμό καταδίκασαν, εν γνώση τους, την οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και επιβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει καμία απολύτως στρατηγική για να βγει η χώρα από το τέλμα των μνημονιών και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει καμία στρατηγική για ανάπτυξη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ναρκοπέδιο» φόρων και νέων μέτρων ο Προϋπολογισμός

«Ναρκοπέδιο» φόρων και νέων μέτρων ο Προϋπολογισμός

Τι περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός
Συνολικά οι παρεμβάσεις και τα μέτρα ανέρχονται σε 5,733 δισ. ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,53% του ΑΕΠ το 2016. Από τα 5,733 δισ. ευρώ νέων παρεμβάσεων τα 2,532 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το σκέλος των δαπανών, ενώ τα 3,201 δισ. ευρώ από τα έσοδα.
Ο Προϋπολογισμός περιλαμβάνει την αναθεώρηση της φορολογίας εισοδήματος παράλληλα με την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού έως το τέλος του έτους, καθώς και του υφιστάμενου μισθολογίου στο δημόσιο. Στο τελευταίο αυτό μέτρο θα πρέπει να γίνει με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, όπου θα αποσυνδέεται ο βαθμός από το μισθολογικό κλιμάκιο του υπαλλήλου.
Μαχαίρι στις συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό
Στις δαπάνες, από τις αλλαγές που θα γίνουν στις συντάξεις του Δημοσίου προβλέπεται εξοικονόμηση δαπανών 188 εκατ. ευρώ, από τον εξορθολογισμό της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης με μείωση της δαπάνης κατά 50% εξοικονόμηση 105 εκατ. ευρώ, από τη μείωση των αμυντικών και άλλων λειτουργικών δαπανών του υπουργείου Αμύνης εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ, από τις συντάξεις των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης εξοικονόμηση 538 εκατ. ευρώ και από τις εισφορές και λοιπές παροχές Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης εξοικονομήσεις ύψους 1,113 δισ. ευρώ.
Το σύνολο των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού (περιλαμβάνει και τις δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) προβλέπεται ότι θα ανέλθει σε 55,751 δισ. ευρώ έναντι 55,664 δισ. ευρώ το 2015. Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού θα ανέλθουν σε 49,001 δισ. ευρώ έναντι 49,264 δισ. ευρώ εφέτος, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού θα διαμορφωθούν σε 41,861 δισ. ευρώ έναντι 41,924 δισ. ευρώ εφέτος.
Οι δαπάνες για τόκους θα ανέλθουν το 2016 σε 5,930 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 100 εκατ. ευρώ σε σχέση με εφέτος που θα διαμορφωθούν στα 5,830 δισ. ευρώ.
Το ύψος των δαπανών που θα καταβληθούν για εξοπλιστικά προγράμματα θα ανέλθει σε 598 εκατ. ευρώ από 590 εκατ. ευρώ εφέτος. Τέλος, οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα είναι αυξημένες στα 6,750 δισ. ευρώ έναντι 6,4 δισ. ευρώ εφέτος.
Αύξηση φόρων κατά 3,2 δισ. ευρώ
Από τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη νομοθετηθεί ή από όσες προβλέπεται να προωθηθούν το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αύξηση εσόδων ύψους 3,201 δισ. ευρώ.
Από την αναμόρφωση του Κώδικα ΦΠΑ προβλέπεται αύξηση 1,310 δισ. ευρώ, από την αναμόρφωση που έγινε στους συντελεστές στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης προβλέπεται αύξηση εσόδων 377 εκατ. ευρώ, από την αύξηση των συντελεστών στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης 32 εκατ. ευρώ, από την αύξηση που έγινε στους συντελεστές στο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων αύξηση εσόδων 150 εκατ. ευρώ.
Έσοδα 114 εκατ. ευρώ προβλέπονται από την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, 79 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής για του αγρότες, ενώ από την αναμενόμενη αύξηση των συντελεστών φορολογίας του αγροτικού εισοδήματος προβλέπονται έσοδα 32 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ευρώ από την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος. Από την επιβολή του ειδικού τέλους ανά στήλη σε κάθε τυχερό παιγνίδι του ΟΠΑΠ εκτιμώνται εισπράξεις 210-350 εκατ. ευρώ το 2016.
Το ύψος των εσόδων από τους άμεσους φόρους θα αυξηθεί στα 20,028 δισ. ευρώ από 19,165 δισ. ευρώ εφέτος. Η αύξηση κατά 863 εκατ. ευρώ αναμένεται να προέλθει από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων που θα διαμορφωθεί κατά 7,834 δισ. ευρώ και θα είναι αυξημένος κατά 204 εκατ. ευρώ, λόγω των αλλαγών που ήδη έχουν γίνει στη φορολογία εισοδήματος και αυτών που, όπως έχει προαναγγελθεί, πρόκειται να γίνουν.
Έσοδα από φόρους
  • 1,417 δισ. ευρώ από τις αλλαγές στον ΦΠΑ
  • 200 εκατ. ευρώ από την αύξηση του συντελεστή φόρου για τα ενοίκια
  • 301 εκατ. ευρώ από την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • 361 εκατ. ευρώ από την αύξηση των συντελεστών στο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων
  • 63,6 εκατ. ευρώ από την αύξηση των συντελεστών στο φόρο ασφαλίστρων
  • 10,5 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές στο νόμο για τις εκατό δόσεις
  • 80,5 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες
  • 15 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες
  • 28,6 εκατ. ευρώ από την κατάργηση της έκπτωσης φόρου 2% στην εφάπαξ εξόφληση φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων
  • 40,9 εκατ. ευρώ από την αύξηση της συμμόρφωσης για τεχνικό έλεγχο των οχημάτων (ΚΤΕΟ)
  • 13 εκατ. ευρώ από την κατάργηση της επιστροφής φόρου στο αγροτικό ντίζελ
  • 8,6 εκατ. ευρώ από το φόρο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις
Από τις περικοπές δαπανών θα προκύψουν:
  • 21,2 εκατ. ευρώ από μισθολογικές παρεμβάσεις και μη μισθολογικές παροχές στη διετία
  • 1,7 δισ. ευρώ από συντάξεις, εισφορές και λοιπές παροχές κοινωνικής ασφάλισης
  • 105 εκατ. ευρώ από κοινωνικά επιδόματα
  • 500 εκατ. ευρώ από δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
  • 22 εκατ. ευρώ από νοσοκομειακή περίθαλψη
  • 14,8 εκατ. ευρώ από μεταβιβάσεις φορέων της Κεντρικής Διοίκησης
  • 30 εκατ. ευρώ από την αύξηση εσόδων εποπτευόμενων νομικών προσώπων, φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/649062/psifistike-o-proypologismos-tis-peinas-tis-paraplanisis-tis-exathliosis#ixzz3tXcVNHLq

Οι παραχαράκτες της Ιστορίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 6-12-2015

by 
imera-mnimis-genoktonia-pontion
… και το προδιαγεγραμμένο σχέδιο της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και της Κων/πολης
Του Αντώνη Λαμπίδη από τη Ρήξη φ. 118 

Το φαινόμενο Φίλη δεν είναι μεμονωμένο ούτε τυχαίο. Εντάσσεται στην πολυμέτωπη επίθεση που δέχεται ο Ελληνισμός τις τελευταίες δεκαετίες.
Πριν είκοσι τρία χρόνια, το 1992, έγραφα:«Στις μέρες μας, η πολυμέτωπη επίθεση των ανθελληνικών δυνάμεων βρίσκεται εν πλήρει εξελίξει και, προς το παρόν τουλάχιστον, ο τόπος φαίνεται να οδηγείται στην απώλεια την πνευματική και την εξαφάνιση τη βιολογική. Βυθιζόμαστε ολοένα και περισσότερο στο τέλμα της ανυπαρξίας… μιας ανυπαρξίας στην κριτική σκέψη, μιας αδυναμίας στη συνειδητοποίηση της ταυτότητας και του προορισμού μας και μιας παραίτησης από την προσπάθεια για τον μετασχηματισμό του δυναμικού μας αποθέματος σε ρεαλιστικές προτάσεις εξόδου από τα αδιέξοδα. [ ] Υπό το πρόσχημα του προοδευτισμού και του εκσυγχρονισμού διεξάγεται το λαθρεμπόριο των μεγαλυτέρων παραποιήσεων:
Παραχάραξη, αλλοίωση και αποσιώπηση της Ιστορίας μας, διάλυση της Παιδείας, ευτελισμός του σχολείου, αλλοτρίωση της γλώσσας… χλευασμός κάθε αξίας. Αυτές οι νοσηρές καταστάσεις της ελληνικής κοινωνίας αποτελούν τις ψηφίδες ενός φρικτού μωσαϊκού.
Είναι επιτακτική ανάγκη να συνθέσουμε αυτές τις ψηφίδες, ώστε να συναισθανθούμε την απειλή.[ ] Τότε μόνον η αντίδρασή μας θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα».
Σήμερα, είκοσι τρία χρόνια μετά, η αποδόμηση της ιστορίας έχει καταλάβει δεσπόζουσα θέση στα πανεπιστήμια μας.
Ο υπουργός έκανε τη δήλωση, συμμεριζόμενος –δήθεν– απόψεις πολλών ιστορικών και διεθνολόγων. Τον ερωτούμε: Ποιοι είναι οι ιστορικοί και διεθνολόγοι που επικαλείστε, κ. Φίλη;
Δόλιος, αλλά και ημιμαθής, για να θολώσει τα νερά και να διαστρέψει την αδήριτη ιστορική πραγματικότητα, παίζει με τους όρους «γενοκτονία» και «εθνοκάθαρση».
Οι δηλώσεις του όμως προλειαίνουν το έδαφος για μια ενδοτική στάση, την οποία με μαθηματική ακρίβεια θα επιδείξει ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία την ερχόμενη εβδομάδα.
Σε αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρον να υπογραμμίσουμε ότι, στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, αναγράφονται οι κάτωθι αθλιότητες (μετάφραση από το αγγλικό κείμενο):
«Ποιος διέπραξε γενοκτονία: Τούρκοι ή συμμορίες Ελλήνων;»
«Προεξάρχων στόχος της Ελλάδας είναι η αποσταθεροποίηση της Τουρκίας, με την υποκίνηση μικροεθνικιστικών αισθημάτων. Ο σκοπός είναι να θέσει υπό αμφισβήτηση την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας, επιδιώκοντας:
1ον. Να εξαπατήσει την παγκόσμια κοινότητα με το ότι η Τουρκία έχει διαπράξει πληθώρα γενοκτονιών και ότι η ιδεολογία της βασίζεται σε ρατσιστικές αρχές.
2ον. Να χρησιμοποιήσει το ποντιακό στοιχείο ως πρόσχημα στη διαδικασία απο-τουρκοποίησης που επιχειρεί στη Δυτική Θράκη.
Η ιστορία υποδεικνύει την Ελλάδα ως την πλευρά που θα πρέπει να απολογηθεί για τα εγκλήματα πολέμου που αυτή διέπραξε με την επέμβασή της στην Ανατολία και τις θηριωδίες που διέπραξαν συμμορίες Ελλήνων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξαπολύει αδιάντροπα αστήρικτες κατηγορίες σχετικά με την υποτιθέμενη ποντιακή γενοκτονία».
Εμείς απαιτούμε όπως η ελληνική κυβέρνηση ζητήσει, επί τέλους, από το τουρκικό ΥΠΕΞ, την άμεση απάλειψη αυτών των άθλιων κατηγοριών κατά της Ελλάδας.
Οι Νεότουρκοι, εγκαταλείποντας τον οθωμανισμό, ασπάσθηκαν το δόγμα του τουρκισμού που αποσκοπούσε στην ίδρυση αμιγούς εθνικού τουρκικού κράτους.
Τον Οκτώβριο του 1911 αποφασίστηκε επισήμως, σε συνέδριο του κόμματος «Ένωση και Πρόοδος», στην οθωμανική τότε Θεσσαλονίκη, η εξόντωση των μη τουρκικών εθνοτήτων.
Τον Ιανουάριο του 1913, η τριανδρία Ενβέρ, Ταλαάτ και Τζεμάλ, καταλαμβάνει την εξουσία του οθωμανικού κράτους. [ ]
Τον Δεκέμβριο του 1913, έφτασε στην Κωνσταντινούπολη μια γερμανική αποστολή υψηλού επιπέδου, με επικεφαλής τον Λίμαν φον Σάντερς.
Ο ίδιος ο Λίμαν φον Σάντερς, αναδιοργανωτής του τουρκικού στρατού και αρχηγός της 5ης Στρατιάς, εισηγήθηκε την εκδίωξη των Ελλήνων από τις περιοχές της Θράκης, Βιθυνίας, Μυσίας, Τρωάδας, Ερυθραίας. Τότε, άρχισε η συστηματικά μεθοδευμένη πολιτική εξόντωσης και αφανισμού των μη μουσουλμανικών πληθυσμών και ιδιαίτερα των ελληνικών.
Οι Έλληνες στρατεύσιμοι (από 20 έως 45 ετών) εντάχθηκαν στα περιβόητα τάγματα εργασίας, όπου πέθαναν κατά χιλιάδες από τις στερήσεις, τις κακουχίες και τα βασανιστήρια. Στις 25 Μαϊου 1914, το Οικουμενικό Πατριαρχείο κήρυξε την Εκκλησία υπό διωγμό. (Συναφώς, το 1919, το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέδωσε τη ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ ΔΙΩΓΜΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ 1914 – 1918. Στις 416 σελίδες της καταγράφονται λεπτομερώς οι απίστευτες φρικαλεότητες που διέπραξε το τουρκικό κράτος εις βάρος του Ελληνισμού την περίοδο 1914 – 1918).
Το υπόμνημα του Πατριάρχη Γερμανού προς τις Μεγάλες Ευρωπαϊκές Δυνάμεις, στις 2 Ιουλίου 1914, αναφέρεται στην εξόντωση του ελληνικού στοιχείου στη Θράκη και τη Μ. Ασία και υπογραμμίζει:
«Εφάνη καθαρώς ότι το παν συνετελείτο επί τη βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου της οθωμανικής κυβερνήσεως… Οι κυβερνώντες εν Τουρκία έχουσι θέσει εις εφαρμογήν σχέδιον τελείας εξοντώσεως των Ελλήνων… Εν τη Μικρά Ασία αι χριστιανικαί κοινότηται κατεδικάσθησαν εις τέλειον αφανισμόν.»
Τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας την περίοδο εκείνη συμποσούνται σε:
Επαρχίες Θράκης 218.767
Δ. & Α. Μικράς Ασίας 298.449
Πόντου 257.019
Σύνολο 774.235
Το δε 1922 στιγματίζεται με τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Αφ’ ότου εξοντώθηκε ο Μικρασιατικός Ελληνισμός, ήρθε η σειρά του Κωνσταντινουπολίτικου Ελληνισμού.
Το σύνθημα της εποχής εκείνης, που φανάτιζε τα άξεστα πλήθη, είχε ριφθεί: «Καλύτερα Πόλη χωρίς δημιουργικότητα και πνευματικότητα, παρά Πόλη με Έλληνα».
– Το 1928, τα Ταταύλα παραδίνονται στις φλόγες – «πρόβα τζενεράλε» των όσων έπονται.
– Το 1932 εκδίδεται Νόμος που απαγορεύει την άσκηση πολλών επαγγελμάτων από Έλληνες υπηκόους. Έτσι, πολλοί αναγκάστηκαν σε φυγή.
– Το 1941, οι διαβόητες «20 ηλικίες» κλήθηκαν να καταταγούν στα Τάγματα Εργασίας, με το πρόσχημα να εκτελέσουν έργα οδοποιίας στην Ανατολή, οι γεννηθέντες μεταξύ των ετών 1894 και 1913. Οι φοβερές κακουχίες, σε πολικές θερμοκρασίες των -30 C, οδήγησαν στον μαρτυρικό θάνατο χιλιάδες προγόνους μας.
Ταυτόχρονα, ψηφίζεται ο Νόμος περί εφάπαξ φορολογίας της περιουσίας, το αποκαλούμενο «Βαρλίκ». που τις περισσότερες φορές έφθανε ακόμα και στη πραγματική αξία του ακινήτου ή της επιχείρησης, με προθεσμία καταβολής μόλις 30 ημέρες. Όσοι δεν κατάφερναν να αποδώσουν τον φόρο αυτό μέσα στη τακτή αυτή προθεσμία συλλαμβάνονταν και στέλνονταν σε στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων της επαρχίας Ερζουρούμ και στο Ντιγιάρμπακιρ.
Το 1955, τα Σεπτεμβριανά ήταν ο τρομερός τυφώνας που σάρωσε στο πέρασμά του, μέσα σε λίγες ώρες, τους κόπους και κατέστρεψε τις ζωές χιλιάδων Κωνσταντινουπολιτών.
Οι απελάσεις του 1964 υπήρξαν η χαριστική βολή κατά του πολίτικου Ελληνισμού. Ολοκλήρωσαν τη γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής.
Τo προσφυγικό ζήτημα
Τo προσφυγικό ζήτημα θα αντιμετωπιστεί από το ελληνικό κράτος ως βάρος και εμπόδιο στην εξωτερική, αλλά και στην εσωτερική πολιτική. Η προσφυγική ιστορική εμπειρία απορρίφθηκε από την πολιτική και αγνοήθηκε από την ιστοριογραφία. Είναι γεγονός ότι τόσο η Δεξιά όσο και η Αριστερά στην Ελλάδα είχαν μερίδιο ευθύνης για την άρνηση της γενοκτονίας. Αυτό εν πολλοίς βασίζεται στον έντονη ελλαδική τοπικιστική αντίληψη που επικρατεί στη χώρα μας.
Η πραγματικότητα αυτή θα αμφισβητηθεί μόνο μετά το ’90, όταν θα εμφανισθεί μια ιστοριογραφική σχολή που θα αναδυθεί από τις προσφυγικές οργανώσεις. Το γεγονός αυτό θα προκαλέσει την αντίδραση της κατεστημένης, αλλά και της αποδομητικής ιστοριογραφίας, οι οποίες παραχαράσσουν ακόμη και διεθνείς νομικούς όρους, όπως αυτούς της «γενοκτονίας», προκειμένου να υποστηρίξουν τη φιλοτουρκική τους στάση. Επίσης, αποσιωπούν σημαντικές αποφάσεις διεθνών οργανισμών, όπως αυτές της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars).
Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι στον τόπο μας επιχειρείται από γνωστούς εθνομηδενιστικούς κύκλους η γενοκτονία της μνήμης. Γίνονται τα πάντα για να εξαλειφθεί από τη νεότερη γενιά η ιστορική μνήμη. Η νέα τάξη πραγμάτων θέλει να δημιουργήσει άτομα χωρίς φρόνημα, θάρρος και αυτοπεποίθηση. Άβουλα όργανα μιας αλλοτριωμένης κοινωνίας.
Γι’ αυτό, εμείς οι Κωνσταντινουπολίτες, αλλά και ολόκληρος ο Ελληνισμός, πρέπει να επαγρυπνούμε και να δίνουμε καθημερινά τη μάχη μας, αγωνιζόμενοι με σθένος για την πλήρη αποκατάσταση των απαράγραπτων δικαίων μας.
*Ομιλία Αντώνη Λαμπίδη στην εκδήλωση «Η Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού και οι Παραχαράκτες της», που οργανώθηκε από το Άρδην στην Αθήνα στις 10 Νοεμβρίου 2015.
http://ardin-rixi.gr/