ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ''ΓΥΠΕΣ'' ΤΑ ''ΚΟΚΚΙΝΑ'' ΔΑΝΕΙΑ

 ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ


E-mailΕκτύπωσηPDF
13/12/15 - 12:47 
ΟΛΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ  
ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜ/ΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ  
Η παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα, ξεπερνώντας και την πιο νοσηρή φαντασία, ακόμα και τα πιο μύχιαόνειρα των πιο δεξιών και υποτελώνκυβερνήσεων, βγάζει στο σφυρί καιυποθηκεύει όλα τα ''κόκκινα δάνεια'', στην ουσία όλη την ακίνητη περιουσία των νοικοκυριών και το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων και μαζί με αυτά όλο το δημόσιο πλούτο, ο οποίος συγκεντρώνεται σε ένα υπερταμείο, στο οποίο βαρύνοντα ρόλο, αν όχι τον ουσιαστικό έλεγχο, θα έχουν οι ξένοι.  
Αυτά τα κατάπτυστα, μαζί με πολλά άλλα απαράδεκτα, περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους ''θεσμούς'', η οποία αποτυπώθηκε στο νομοσχέδιο των προαπαιτουμένων που κατέθεσε Σαββατιάτικαη κυβέρνηση στη Βουλή για να ψηφισθεί με διαδικασίες εξπρές μέχρι την Τρίτη, παραβιάζοντας πλήρως και για άλλη μια φορά κατάφωρα τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα.  
Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα σε funds – γύπες να αγοράζουν κατ' αρχήν τα κόκκινα δάνεια των μεγάλων επιχειρήσεων και τα στεγαστικά, πλην πρώτης κατοικίας, ενώ από τις 15 Φλεβάρη θα ανοίξει ο δρόμος για την αγορά των δανείων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τηςπρώτης κατοικίας και των καταναλωτικών.  
Η κυβέρνηση ζήτησε και έλαβε ''πολιτικό χρόνο'', για την παράδοση στα funds των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της πρώτης κατοικίας, προκειμένου να προηγηθεί η ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Ταυτόχρονα, με το νομοσχέδιο συγκροτείται υπέρ – Ταμείο, που θα περιλαμβάνει το ΤΑΙΠΕΔ και όλα ταπεριουσιακά στοιχεία του δημοσίου (ακίνηταμετοχέςΔΕΚΟ κλπ.), συμπεριλαμβανομένων και τουΤΧΣ (τράπεζες). Το εν λόγω υπέρ – Ταμείο θα διευθύνεται στη ουσία από τους ''θεσμούς'', θα έχει σευποθήκη όλη την Ελλάδα, η οποία θα βαίνει προς εκποίηση για την αποπληρωμή των πιστωτών.  
Και στη χειρότερη αποικία όλων των εποχών δεν έχουν ξανασυμβεί αυτά τα πράγματα!
ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ  
Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που θα περιέχει το νομοσχέδιο αφορούν:
1) Το νέο μισθολόγιο, θα προβλέπει διαφορετικές ταχύτητες στην εξέλιξη των μισθών, που σημαίνει ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη θα έχουν ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη από τα μεσαία.
2)Την ενίσχυση της ''ανεξαρτησίας'' της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).
3) Την υιοθέτηση 10 ακόμη συστάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για τα αναψυκτικά και τα πετρελαϊκά προϊόντα.
4) Βελτιώσεις του νόμου για τον χωροταξικό σχεδιασμό και τον καθορισμό των δασών.
5)Την παροχή προθεσμίας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016 για υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015 σε όσους εισπράττουν μερίσματα.
6) Επίσης στο νομοσχέδιο πιθανότατα θα ενταχθεί (ίσως και με τροπολογία) η διάταξη για τη διασύνδεσητου αφορολόγητου ορίου των μισθωτών και των συνταξιούχων με τις δαπάνες που εξοφλούνται μεπλαστικό χρήμα ή ηλεκτρονική τραπεζική συναλλαγή.  
ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  
Ακόμη, στη λίστα των 13 προαπαιτούμενων περιλαμβάνονται δεσμεύσεις που δεν απαιτούν αναγκαστικάνόμο, αλλά υπουργικές αποφάσεις ή Προεδρικά Διατάγματα.
Μεταξύ αυτών είναι:
1) Η συγκρότηση επιτροπής που θα αξιολογήσει τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του ειδικού λογισμικού για τον εντοπισμό κρουσμάτων απάτης τύπου Carousel, που αποσκοπούν στην κλοπή τουΦΠΑ.
2) Οι διαδικασίες καταγραφής της χωρητικότητας των δεξαμενών καυσίμων προκειμένου ναδιευκολύνονται οι διασταυρώσεις δεδομένων κατά τους ελέγχους στη διακίνηση, που είναι προαπαιτούμενο, δεν απαιτεί νομοθετική ρύθμιση, αλλά υπουργική απόφαση που είναι έτοιμη προς έκδοση.
3) Η έκδοση υπουργικής απόφασης για την επανασύγκλιση της διυπουργικής επιτροπής για τα κλειστά επαγγέλματα.
4) Η έκδοση απόφασης για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία.
5) Η υπουργική απόφαση για την προς τα κάτω αναθεώρηση των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων ώστε να ευθυγραμμιστούν οι δαπάνες στα επίπεδα του clawback.
6) Η λειτουργία επιτροπής στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που θα αξιολογεί και θα εγκρίνει διορισμούς μελών διοικητικού συμβουλίου και προέδρων στις τράπεζες.
7)Η επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων ειδικά από τα διαρθρωτικά ταμεία. Στο πλαίσιο αυτό, τα συναρμόδια υπουργεία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να εφαρμόσουν πλήρως τον νόμο 4314/2014 για τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία, να υιοθετήσουν όλες τις εξουσιοδοτημένες ενέργειες για την ενεργοποίηση των διαθέσιμων κεφαλαίων και να θέσουν σε εφαρμογή όλες τις προϋποθέσεις.
  
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΡΠΗΣ
13- Δεκέμβρη 2015
http://www.iskra.gr/index.php

Τα κοράκια πήραν όλες τις ελληνικές τράπεζες, τόσο απλά


 13/12/2015 
Οι αναλφάβητοι των κεφαλαιαγορών, ψώνισαν εύκολα το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Δυστυχώς όμως έπρεπε να πονηρευτούν ότι σ’ αυτή την άδικη καπιταλιστική κοινωνία δεν υπάρχουν “δωρεάν γεύματα”. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να λύσει τον γόρδιο δεσμό με μια πολύ αποτελεσματική λύση. Έδωσε τις τράπεζεςκατευθείαν στα “ξένα χέρια” και πέρα από τα δάνεια, έδωσε μαζί και ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας σε ανθρώπους που μέχρι πρότινος ονόμαζε “κοράκια” και κερδοσκόπους.
Κατά τη διαδικασία της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης χάθηκαν πολλά λεφτά. Στην πραγματικότητα χάθηκαν σχεδόν όλα τα λεφτά που δανείστηκε ο Ελληνικός λαός για να διασώσει τις τράπεζες. Μιλάμε για περισσότερα από 40 δισ. στο σύνολό τους (26 δισ. ευρώείχε βάλει το ΤΧΣ και άλλα 14 δις στις ανακεφαλαιοποιήσεις του ΤΤΑγροτικήςProbank κλπ).Σχεδόν 20 ΕΝΦΙΑ δηλαδή. Χάθηκε όμως και η προσδοκία να τα πάρουμε πίσω καθώς με την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση, η συμμετοχή του δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών απομειώθηκεδραματικά. H αρχική πρόβλεψη ήταν από τα 26 να πάρουμε πίσω 16 δισ. ευρώ. Τώρα αν καταφέρουμε να πάρουμε 1 δισ. θα είμαστε ευχαριστημένοι.
Δεν έχει νόημα φυσικά να σχολιάσει κανείς τη θέση των Ελλήνων μικροεπενδυτών. Δεδομένης της συγκυρίας αλλά και των κανόνων που ακολουθήθηκαν στη διαδικασία, οι περισσότεροι αδυνατούσαν να υπερασπιστούν τις συμμετοχές τους, οι οποίες προηγουμένως απαξιώθηκαν πλήρως. Οι αυξήσεις των άλλοτε κραταιών τραπεζών έγιναν σε εξευτελιστικές τιμές. Η συνολική κεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου βρίσκεται πέριξ του 1 δισ. ευρώ.
Με σχεδόν 5 δισ. ευρώ, νέοι επενδυτές απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και πριν βιαστείτε να απαντήσετε σκωπτικά ότι οι τράπεζες δεν αξίζουν τίποτε, πρέπει να σκεφθείτε τι άλλοαγοράζουν. Αγοράζουν κατ’ αρχήν την προσδοκία ότι θα κερδίσουν τη μερίδα του λέοντος στην επερχόμενη ανάπτυξη, όταν και αν αυτή συμβεί. Οι Τράπεζες θα κληθούν να χρηματοδοτήσουν αυτή την ανάπτυξη, με το αζημίωτο, και βεβαίως “ελέγχοντας” τον τρόπο με τον οποίο θα συμβεί, χορηγώντας δάνεια.
Με τις περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις να βρίσκονται υπερδανεισμένες και σε δραματική οικονομική κατάσταση, η ρύθμιση των κόκκινων δανείων (87 δισ. ευρώ NPL’s ή 105 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενη έκθεση ΝΡΕ), σημαίνει ουσιαστικά ότι οι τράπεζες, θα αποκτήσουν τον έλεγχο πάνω σε ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα. Επίσης θα παίξουν το ρόλο τουρυθμιστή για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας. Οι τράπεζες θα αποφασίσουν στο τέλος της ημέρας ποιες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν και ποιες όχι. Αυτές θα πουλήσουν όποιες νομίζουν και αυτές θα ενισχύσουν όσες θεωρούν ότι έχουν προοπτικές.
Επιπλέον και μόνο στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας που αποτιμήθηκε προ της αύξησης 70 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται η Finansbank, o Αστέρας, η Εθνική Ασφαλιστική, η Πανγαία, η NBGI και οι συμμετοχές στα Βαλκάνια. Κατ' ουσία οι αποτιμήσεις δεν αντικατοπτρίζουν ούτε το όνομα (Goodwill), την φήμη και πελατεία που έχουν οι τράπεζες.
Πιστεύετε ότι όλ’ αυτά δεν αξίζουν 5 δισ. ευρώ;
Κανείς δεν θέλει να πιστεύει ότι υπήρξε σκοπιμότητα, η άγνοια όμως βασικών κανόνων του παιχνιδιού, έφερε την Κυβέρνηση σε μια δυσχερέστατη θέση. Χωρίς καμία προετοιμασία και έχοντας αγνοήσει για μήνες τα σημάδια, οδηγήθηκε στα capital controls και εν συνεχεία βρέθηκε μπροστά σε ένα ακόμηαδιέξοδο. Η ανακεφαλαιοποίηση έπρεπε να γίνει εδώ και τώρα, άνευ όρων, έτσι και έγινε. Τώρα απομένει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος που θα μετατρέψει τα “όρνια” σε “λευκούς ιππότες” που ήρθαν να σώσουν τις τράπεζές μας. Σ’ αυτό η Κυβέρνηση είναι καλή δίχως αμφιβολία…
*Πηγή: news247
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/ta-korakia-piran-oles-tis-ellinikes-trapezes-toso-apla#sthash.cswnC3ya.dpuf

Στην Αριστοτέλους που γερνάς



13-12-2015

Δεν είναι η οίηση ή στην νεοελληνική ο κωλοπαιδαρισμός σύσσωμης της κυβέρνησης και των δημοσίων οργάνων όλων των υπηρεσιών τους που δεν καταπίνεται. Αυτό που δεν καταπίνεται είναι η δική μας δειλία σε ό,τι συντελείται. Η σκηνή στην Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη, όπου τα ένστολα νιάτα τα έβαλαν με τα γηρατειά και το σίγουρο δημοσιοϋπαλληλικό μεροκάματο με τον βιοπορισμό, είναι ένα φτύσιμο στα μούτρα όλων μας. Ένα κράτος εναντίον ενός καστανά, εναντίον μιας γριάς που πουλούσε καρότα χωρίς άδεια και βιβλίο εσόδων-εξόδων, εναντίον μιας άλλης γριάς που πουλούσε καλαμπόκια χωρίς άδεια από κάποιον νομοταγή δήμο είναι εξουσιαστικές κινήσεις προειδοποίησης της κυβέρνησης προς όλους τους υπόλοιπους. 
Χτυπάνε τον πιο αδύναμο για να σε πείσουν ότι εσύ που αισθάνεσαι πιο δυνατός από τους γηραιούς βιοπαλαιστές, θα σε εξαφανίσουν. Σου το λένε ξεκάθαρα ότι από εδώ και πέρα δεν υπάρχει ούτε έλεος, ούτε ντροπή παρά μόνο νόμος. Σε ένα κράτος άκρατης παρανομίας με κυβερνήσεις, που έχουν καταπατήσει συνειδητά τα ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς καμία αντίσταση από τον λαό, ο πολίτης είναι στο έλεος του στρατού αυτού του κράτους. 
Ένας Έλληνας μπροστά σε εκατοντάδες συμπολίτες του ξεφτιλίστηκε. Βρέθηκε στον βαθύτερο πάτο που μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος. Πρώτα γιατί ακόμα αναγκάζεται να βγει για μεροκάματο σε αυτή την ηλικία και δεύτερον γιατί αυτό το μεροκάματο χαρακτηρίζεται από το κράτος και από νομοταγείς πολίτες ως παράνομο. Παράνομο όμως ως προς τι; Επειδή δεν είχε άδεια ή επειδή δεν είχε ταμειακή μηχανή; Επειδή δεν θα πλήρωνε ΦΠΑ και φόρο; Ε, και τι έγινε; Μήπως ο συγκεκριμένος κύριος που είχε τα κότσια να πάρει την φουφού και να βγει στο πεζοδρόμιο για ένα χαρτζιλίκι θα πάει τα λεφτά του σε ελβετική τράπεζα; Αφού όλο το παράνομο χαρτζιλίκι θα το δώσει ή για να πληρώσει το δημόσιο νερό ή το δημόσιο ρεύμα ή θα πάρει ψωμί από το φούρνο της γειτονιάς. Το παράνομο χαρτζιλίκι του θα το ανακυκλώσει μέσα στην ίδια την χώρα. Το κράτος θα πάρει το φόρο του έτσι κι αλλιώς. 
Δεν είναι το παράνομο μαρούλι και κάστανο που κυνηγούν οι νομοταγείς στρατιώτες του κατοχικού κράτους. Είναι η πάταξη της προσπάθειας επιβίωσης του Έλληνα. Δεν θα δουλέψεις. Δεν θα βγάλεις μεροκάματο που δεν ελέγχει το ίδιο το κράτος. Σου απαγορεύει να επιβιώσεις γιατί αν καταφέρεις να επιβιώσεις τότε θα έχεις βρει την λύση να ζήσεις. Στην αποικία Ελλάδα όμως δεν έχεις δικαίωμα να ζήσεις. Αυτό είναι το μήνυμα της κυβέρνησης. Σου απαγορεύει να βρεις τρόπους επιβίωσης, σου απαγορεύει ως ελεύθερος άνθρωπος να κάνεις αυτό που επιβάλλεται από την φύση όταν δεν θίγεις την επιβίωση του διπλανού: Να ζήσεις.
Μετά από τέτοιου είδους ειδήσεις, που αρχίζουν να πληθαίνουν επικίνδυνα, σκέφτεσαι τι θα γινόταν αν μια τέτοια κυβέρνηση ήταν στην εξουσία μεταπολεμικά  στην Ελλάδα. Όταν οι Έλληνες για να ξεκινήσουν πάλι την οικονομία της χώρας έφτιαχναν γιαούρτια στο σπίτι και τα πουλούσαν πόρτα-πόρτα. Πόρτα-πόρτα και χέρι με χέρι στήθηκε τούτη η χώρα μετά το ολοκαύτωμα της από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο έχοντας παράλληλα και το χαρτί κοινωνικών φρονημάτων να σου κλείνει τις μισές πόρτες. Έτρωγαν αλύπητο ξύλο όχι λόγω της προσπάθειας επιβίωσης αλλά λόγω των ιδεών τους. 
Φτάσαμε στο σήμερα με την εκσυγχρονιστική αριστερά της ευρωπαϊκής προοπτικής οι ιδέες μας να στριμωχτούν στα 2 ευρώ που έχουμε στην τσέπη μας και όταν συντελούνται εγκληματικά περιστατικά καταπάτησης της αξιοπρέπειας κυρίων και κυριών που είναι παραδείγματα για τους μικρότερους ηλικιακά ότι δεν τελειώνει η ζωή επειδή το λέει ο εξουσιαστής, εμείς βγάζουμε φωτογραφίες των περιστατικών εκφράζοντας την αηδία μας μόνο μέσω διαδικτύου. 
Οι φωτογραφίες που θα έπρεπε να αναρτηθούν σήμερα είναι 100 Έλληνες υπερασπιζόμενοι των συνάνθρωπό τους να έχουν ξεβρακώσει αυτούς τους νέους ένστολους στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι στο αξιοπρεπές μεροκάματο έχουν δικαίωμα όλοι. 
Αναξιοπρεπές μεροκάματο είναι αυτό που σού επιβάλλουν οι κατοχικές κυβερνήσεις που από τα 300 ευρώ, που βγάζεις νόμιμα ή ως σύνταξη από τα δεκάδες χρόνια στερήσεων, τα 290 ως νταβατζής σού τα παίρνει νόμιμα και ψηφισμένα από την παρακρατική πλειοψηφία της Βουλής το κράτος για να τα δώσει στους δικούς της νταβατζήδες της Ε.Ε, της ΕΚΤ, του ESM, του ΔΝΤ. Θα ζεις εσύ με 10 ευρώ νόμιμα και αν τολμήσεις να βγεις να δουλέψεις για τα επιπλέον 10 ευρώ "παρανόμως" τότε θα υποστείς την διπλή ξεφτίλα. Η πρώτη είναι από το ίδιο νομοταγές κράτος και η δεύτερη από εμάς τους νομοταγείς συνανθρώπους σου που για να μην πάμε ένα αυτόφωρο και να μην δικαστούμε από τα κατοχικά δικαστήρια ως υπερασπιστές καθ' όλης της αξιοπρέπειας μένουμε ήσυχοι και φοβισμένοι στην γωνία μη και το επόμενο θύμα του νόμου είμαστε εμείς. Πού να είχαμε στο σβέρκο και χαρτί κοινωνικών φρονημάτων;! Η χαρά του Σκόμπι, του Κωλόγερου της Δημοκρατίας, του Εθνάρχη και του Παπαδόπουλου θα ήμαστε.
Η σειρά όλων έρχεται και αφού η εξουσία με την επιτρεπόμενη λόγω διάρκειάς της οίηση μπορεί να εξασκεί τον νόμο εναντίον αδύναμων καταλαβαίνουμε ότι εναντίον ημών των "δυνατών" μπορεί να κάνει πάντα. 
Δυστυχώς, σε κάθε Αριστοτέλους της Ελλάδας που γερνάς η εξουσία δεν θα βγάζει από τις τσέπες της φλούδες μανταρίνι αλλά θα σου ρίχνει ξεφτίλα στην καρδιά σου να πονάς.

http://www.stontoixo.com/

Σκέτη Ντροπή! Ο πρωθυπουργός που συλλαμβάνει τους καστανάδες


13-12-2015

Σκέτη Ντροπή! Ο πρωθυπουργός που συλλαμβάνει τους καστανάδες
Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου έχει χάσει πλέον κάθε έλεγχο και κάθε ηθική νομιμοποίηση και λειτουργεί υπό καθεστώς πανικού, επιβάλλοντας συνθήκες κρατικής τρομοκρατίας σε απλούς ανθρώπους και βιοπαλαιστές - Χωρίς ίχνος ντροπήςσυλλαμβάνουν βιοπαλαιστές και πλανόδιους την ώρα που οι νταβατζήδες κυκλοφορούν ελεύθεροι με χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. 
Πριν από λίγες μέρες οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ επέβαλλαν πρόστιμο 5.000 ευρώ σε ηλικιωμένη γυναίκα που πωλούσε στη λαϊκή μαϊντανό και καρότα, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής 11/12/2015 στη Θεσσαλονίκη η «πρώτη φορά Αριστερά» ξεπέρασε κάθε όριο απανθρωπιάς, όταν 13 αστυνομικοί συνέλαβαν 60χρονο καστανά για παρεμπόριο και απείθια στις αρχές.
Η σύλληψη του καστανά στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και οργή η οποία αποτυπώνεται στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης.
13 αστυνομικοί επιστρατεύθηκαν για να τον συλλάβουν με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να λιποθυμήσει.
Όχι δεν θα υπερασπιστούμε τον 60χρονο και την περίπτωση του να είναι παράνομος.
Όμως δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα που κυκλοφορούν ελεύθεροι εκδότες και καναλάρχες με χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε μια χώρα που όλοι οι εμπλεκόμενοι για τα σκάνδαλα της Siemens σουλατσάρουν ανενόχλητοι στο Κολωνάκι και στη Μύκονο, σε μια χώρα που οι κατηγορούμενοι για τις μίζες των εξοπλιστικών έχουν πληρώσει ευτελείς αποζημιώσεις και συνεχίζουν με κομπίνες να τρώνε με δέκα μασέλες, το κράτος να ασκεί τρομοκρατία σε βιοπαλαιστές που προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο.
Όχι, αυτό δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους και δεν μπορεί να το δεχθεί κανένας λογικός άνθρωπος.
Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του ήρθαν στην εξουσία με τις ψήφους των καστανάδων, με τις ψήφους των εργαζομένων στις λαϊκές, με τις ψήφους των μεροκαματιάρηδων και των αδικημένων που πίστεψαν ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα κυνηγήσει τους εφοπλιστές που δεν πληρώνουν δεκάρα τσακιστή εδώ και σαράντα χρόνια.
Ο κ. Τσίπρας και ο συνέταιρός του ο κ. Καμμένος κέρδισαν δυο φορές τις εκλογές υποσχόμενοι στο φτωχό λαό ότι «θα βάλουν φυλακή όλα τα λαμόγια» και ότι θα ταράξουν στη νομιμότητα τους νταβατζήδες και τους μεγαλοκαναλάρχες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες της διαπλοκής.
Ο συνέταιρός του, ο κ. Καμμένος, ούρλιαζε στις δημόσιες εμφανίσεις του ότι θα τους βάλει φυλακή όλους και ότι θα πληρώσουν όλα όσα έφαγαν...
Η ανικανότητα και των δυο να πράξουν έστω και στο ελάχιστο αυτά τα οποία δεσμεύτηκαν δεν έχει πολιτικό προηγούμενο.
Μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχουν κάνει καμία κίνηση για να πατάξουν τη διαπλοκή, αλλά αντίθετα κάνουν τα στραβά μάτια για δεκάδες υποθέσεις διαφθοράς που έχουν συνταράξει το πανελλήνιο.
Δεν τολμούν να ελέγξουν ούτε τα δικά τους στελέχη για τα οποία υπάρχουν στοιχεία φοροδιαφυγής και εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός ότι το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εθνικά επικίνδυνοι: Χαρίζουν τα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds

Εθνικά επικίνδυνοι: Χαρίζουν τα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds

Μιλώντας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, κατά σύμπτωση, σε μια αποστροφή της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του θα βγάλουν μόνοι τους τα κάστανα από τη φωτιά...
Τι εννοούσε;
Ότι θα κυνηγάει τους καστανάδες επειδή φοβάται το εφοπλιστικό λόμπι και τους μεγαλοεργολάβους; 
Τι μήνυμα ήθελε να στείλει λέγοντας ότι αυτός θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά; 
Μήπως ότι θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που σε λίγο καιρό θα στέλνει τα ΜΑΤ να ξεσπιτώνουν τους πολίτες για λογαριασμό των ξένων funds στα οποία άνοιξε την πόρτα; 
Διότι αν δεν έχετε αντιληφθεί, το επόμενο βήμα θα είναι αυτό.
Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του Γ. Σταθάκης και Ευκλ. Τσακαλώτος πούλησαν την Παρασκευή 12/12/2015 τα κόκκινα δάνεια των Ελλήνων για 1 δισεκατομμύριο ευρώ και δεν άνοιξε... ρουθούνι.
Το μέλλον προβλέπεται σκληρό και... άγριο. 
Με μαθηματική ακρίβεια η πρώτη κυβέρνηση αριστεράς οδηγεί το λαό όχι μόνο στην εξαθλίωση, αλλά και σε μια κοινωνική έκρηξη άνευ προηγούμενου.
Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι αυτός ο τόπος δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα να επιβιώσει όσο κυβερνάται από πολιτικούς απατεώνες και σαλτιμπάγκους.
Μετρώντας τις κυβερνήσεις των μνημονίων διαπιστώνεται εύκολα ότι στην πολιτική, διαδέχεται κανείς ηλίθιους και αντικαθίσταται από ανίκανους.
Η κοινωνική ηρεμία που υπάρχει αυτή την περίοδο ξεγελά τους κυβερνώντες που νομίζουν ότι ο λαός θα εξακολουθεί να περπατά και να σέρνεται με το κεφάλι σκυμμένο.
Αρκεί μια σπίθα για να ανάψει το φυτίλι και ο Τσίπρας παίζει με τα σπίρτα χωρίς να ξέρει... 




Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/651122/sketi-ntropi-o-prothypoyrgos-poy-syllamvanei-toys-kastanades#ixzz3uATLgacD

Ο Λάκης Λαζόπουλος φιλοξένησε την ελίτ του ΣΥΡΙΖΑ-Πολύ θέατρο

ΣΆΒΒΑΤΟ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2015



Κομπανιέρο Πιτσιρίκο, 
Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα απ” αυτό, αλλά μια και είμαστε σε πλήρη αφασία, τότε δεν βλέπω το λόγο να μην ασχοληθώ κι εγώ με τον Λάκη. 
Ο Λάκης Λαζόπουλος φιλοξένησε την ελίτ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή πρωθυπουργό, Γεροβασίλη κ.ο.κ., για να τους μάθει όλα τα μυστικά του θεάτρου.


Για να λέμε την πάσα αλήθεια, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πολύ θέατρο τον τελευταίο καιρό. Γιατί παίζουν πολύ θέατρο. 

Το έργο του Λάκη Λαζόπουλου που είδαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «Θεέ μου, τι σου κάναμε», το οποίο μάλιστα είναι το πρώτο της τριλογίας. 

Γενικά όλα τα καλά σε αυτή τη ζωή έρχονται σε τριάδες. 

Τα τρία Μνημόνια. 
Οι τρεις Χάριτες. 
Η τρόικα. 
Τα τρία της “Αρσεναλ. 

Μετά το «Θεέ μου, τι σου κάναμε» θα ακολουθήσει το «Τι σου κάνω Θεέ μου» ενώ η τριλογία θα κλείσει με το «Ελληνικέ ΛΑΕ μου, τι σου κάναμε», όπου ο Λάκης Λαζόπουλος θα κάψει ομοίωμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και μερικά πεντοχίλιαρα, ενώ η αυλαία θα πέσει λίγο μετά το κάψιμο του Ιούδα, που θα συμβολίζει το σκίσιμο των μνημονίων από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Στη συνέχεια, η παράσταση θα δίνει το λόγο στο κυρίαρχο κοινό, όπου ένας-ένας οι θεατές θα ανεβαίνουν στη σκηνή και θα λένε πώς ήταν η ζώη τους παλιά όταν είχαμε μνημόνιο. 

Επειδή η τριλογία μάλλον θα κάνει πάταγο, είναι πολύ πιθανό ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να την κάνει τετραλογία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. 

Σε αυτή την περίπτωση ο τίτλος της τέταρτης παράστασης θα είναι «Τι μας κάνανε στα τέσσερα, Θεέ μου». 

Φυσικά θα είναι μια αναπαράσταση της ηρωικής νύχτας της 12ης προς 13ης Ιουλίου, που σκόρπισε χαμόγελα σε όλη την επικράτεια της Γερμανίας… εεε της Ελλάδας ήθελα να πω. 

“Οπως λέγαμε, πριν καμιά 10αριά προτάσεις, ο Λάκης Λαζόπουλος έδωσε μια υπέροχη παράσταση μπροστά σε ένα θέατρο γεμάτο με συριζαίους. 

Μια μαύρη χήρα, από αυτές του Πανούση, δεν βρέθηκε να πάει στην παράσταση να δώσει λίγο ενδιαφέρον, οπότε η νύχτα κύλησε πολύ βαρετά. 

Εκτός από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την παράσταση παρακολούθησαν και οι ολιγάρχες Γιάννα Αγγελοπούλου και Δημήτρης Κοντομηνάς, τους οποίους θα τσακίσει ο Αλέξης από Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήταν εκεί και ο Λεωνίδας Μπόμπολας, που πήγε να ικετέψει τον πρωθυπουργό να του δώσει πίσω το ένα εκατομμύριο, γιατί δεν έχει να φάει, αλλά τον είδε ο Νίκος Παππάς και τελικά ο Λεωνίδας σκιάχτηκε, ενώ τον εντόπισαν περίοικοι λίγα στενά παρακάτω να κλαίει γοερά και να μονολογεί «μου πήραν ακόμα και το σπίτι οι πρώην κνίτες και το έδωσαν στους προλετάριους». 

Η δε Γιάννα Αγγελοπούλου και ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν φανερά τρομοκρατημένοι, μόλις λίγες βδομάδες μετά την ανακοίνωση για την εξεύρεση 40 μαλακών ισοδύναμων απέναντι στα 40 σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου, όπως πχ η έκπτωση 4% στα εισιτήρια του ΠΑΟΚ απέναντι στις περικοπές 4% στις συντάξεις ή η κατάργηση της Δημιουργίας Ξανά του Τζήμερου ως ισοδύναμο για την κατάργηση του ΕΚΑΣ. 

Βέβαια, στην περίπτωση της Γιάννας και του Δημήτρη, ισχύει αυτό που λέμε «έχε τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου κοντύτερα», οπότε μην πιστεύετε ότι δεν έκανε το ίδιο και ο Αλέξης με τους ορκισμένους του ταξικούς εχθρούς. 

“Οταν η παράσταση τελείωσε, ανέβηκε στο βήμα ο Λένιν από τα Lidl, Αλέξης Τσίπρας, και είπε: «Από τους 100 κομμουνιστές, οι 40 είναι αγύρτες, οι 59 είναι αφελείς και ο ένας μόνο πραγματικός μπολσεβίκος, αλλά εμείς δεν είμαστε κομμουνιστές, Χο Χο Χο Merry Christmas, Venceremos and a Happy New Memorandum.» 

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε και χειροκροτούσε επί 12 λεπτά, χωρίς να αφήνουν τον Αλέξη να συνεχίσει το λόγο του, οπότε εκείνος κουνούσε τα χέρια όπως να “ναι και χαμογελούσε αμήχανα σαν μ@λάκας, αλλά είδε μετά από 10 λεπτά την Γεροβασίλη που είχε κοκκινίσει να του φωνάζει «σταμάτα να κουνιέσαι και να χαμογελάς σαν μ@λάκας», οπότε στα τελευταία 2 λεπτά απλά κοιτούσε το υπερπέραν. 

Και όταν τα χειροκροτήματα κόπασαν, συνέχισε: 
«Σύντροφοι και συντρόφισσες. Ο θάνατος λύνει όλα τα προβλήματα. Αν δεν υπάρχουν άνθρωποι, δεν υπάρχουν προβλήματα. Χωρίς ανθρώπους το Μνημόνιο είναι ανεφάρμοστο και οι δανειστές θα αναγκαστούν να φύγουν. Μπορεί να πάρει 100 χρόνια να ισοπεδώσουμε τη χώρα αλλά στο τέλος θα νικήσουμε. You can’t take us mοtherfuckers (για να δείξει ότι έμαθε πια τα Αγγλικά μετά από τόσες επισκέψεις στον Ομπάμα). Εμπρός λαέ μην τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής!». 

Μετά πήγαν όλοι μαζί στον Μπαϊρακτάρη και τσάκισαν κοψίδια, αλλά δεν έκατσαν πολύ γιατί μαζευόταν κόσμος που μαστούρωνε από την τσίκνα, οπότε έδωσαν ραντεβού στο επόμενο Αλ Τσαντίρι, όπου ο Λάκης θα καλέσει τον Αλέξη για να βωμολοχήσουν παρέα ενάντια στο Τρίτο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ -μάλλον λίγο μετά το σκετσάκι του Λάκη με τον Παύλο Χαϊκάλη που θα κατέβει την καμινάδα ντυμένος “Αγιος Βασίλης για να μοιράσει τα κέρδη από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στους πολίτες και επίσης για να μην μείνουν παραπονεμένοι οι συνέταιροι των ΑΝΕΛ, που βαρέθηκαν να πηγαίνουν από το ένα στρατόπεδο στο άλλο, λες και όλη η Ελλάδα είναι καραβανάδες και δεν υπάρχουν και οι απλοί χόμο χάπατους. 

Την ίδια ώρα στη ΝΔ ξημεροβραδιάζονται για να βρουν το σύμφωνο διαβίωσης με το ΣΥΡΙΖΑ, που το έκρυψε από τα νεύρα του ο Βαγγέλας γιατί δεν τον έπαιζαν ο Αντωνάκης, ο Τζιτζικώστας και ο “Αδωνις, αλλά και να μην το βρουν δεν πειράζει, γιατί μέχρι το Πάσχα θα έχουμε τεχνοκρατική κυβέρνηση, όπου όλοι οι καλοί χωράνε, κυρίως χάρη στην επερχόμενη αυτοθυσία του Βασιλάκη Καΐλα-Λεβέντη που θα κεράσει πίτσες -για να μην πω τίποτε άλλο- τους “Ελληνες πολίτες. 

Τέλος, το Πάσχα όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβούν στις Πρέσπες, όπου την ώρα που θα σουβλίζουν 500 αρνιά και θα κατεβάζουν 100 νταμιτζάνες τσίπουρο, θα τραγουδούν παράλληλα, βαθιά συγκινημένοι: «Φτωχολογιά για σένα κάθε μου τραγούδι…», κτλ κτλ, και μετά πάει «στα χέρια σου μεγάλωσαν και σκίστηκαν και γράφτηκαν μνημόνια με ολοκάθαρη ματιά, ψηλά κυπαρισσόπουλα χαρά στα ελληνόπουλα». 

Και μετά οι γροθιές ψηλά στον αέρα και bella ciao, grandola vila morena και τον ύμνο του ΕAM, ελαφρώς παραλλαγμένο «Τρία μνημόνια μόνο φωτίζουν την ελληνική μας την γενιά 
και μας δείχνουν φωτεινό τον δρόμο για να φέρουμε την λευτεριά». 

Γ@μώ την κοινωνία μου, καθόμαστε και γράφουμε βλακείες γιατί κόλλησε η βελόνα στα ίδια και τα ίδια. 

Με εκτίμηση 
Άρης 

ΥΓ Πάλι καλά που έχουμε τον Ηλία, τον Βασίλη και τους υπόλοιπους που γράφουν και κάπως το καταπίνουμε όλο αυτό το τσίρκο που έχει στηθεί. Τώρα πόσο θα αντέξουμε δεν το ξέρω, σε μεγάλο βαθμό βάρεσα ταβάνι, αλλά με έπεισε ο κομπανιέρο και μάλλον δεν το κουνάω από εδώ, οπότε εις το επανιδείν, την επόμενη φορά θα κοιτάξω να γράψω κανένα σοβαρό κείμενο, γιατί τώρα δεν μου βγαίνει. 

(Αγαπητέ Άρη, φαγωθήκατε πια με τον Τσίπρα. Πήγε ο άνθρωπος στο θέατρο, να βγάλει και μια υποχρέωση, και τον αρπάξατε από τα μούτρα. Άρη, ζούμε μέρες ΠΑΣΟΚ. Αλλά με την γνώση πια πως το ΠΑΣΟΚ είναι σαπίλα. Κι όμως, αυτή την επιλογή έκαναν οι Έλληνες. Δεν θέλει να αλλάξει η ελληνική κοινωνία. Θέλει την ανατροπή να την κάνει ο Λάκης και να χειροκροτούν ο Κοντομηνάς και η Αγγελοπούλου. Εγώ πάσο. Ό,τι θέλει ο λαός. Να είσαι καλά, Άρη.)


ΠΗΓΗ: 
http://pitsirikos.net/2015/12/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF/
 

Απάντηση-ηλεκτροσόκ σε Αγκυρα από την Μόσχα για τα Στενά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ 

12/12/2015
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Με μία απάντηση-κερευνό η Μόσχα τονίζει στην Αγκυρα ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να κλείσει τα Στενά στα ρωσικά πλοία θα αντιμετωπιστεί περίπου ως ... "εισβολή σε ξένος κράτος" αφού στην απάντηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τονίζεται ότι "Η Τουρκία ΔΕΝ έχει την κυριαρχία των Στενών"!
Εν μέσω εκατοντάδων νεκρών Τούρκων υπηκόων και τουρκικής καταγωγής Σύρων τρομοκρατών στον τουρκμενικό θύλακα βόρεια της Λαττάκεια, η Μόσχα απαντώντας στο διάβημα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με τον Ρώσο ναύτη να κρατά καθαρά για λόγους αυτοάμυνας στην γέφυρα του αποβατικού πλοίου "Τσέζαρ Κούνικοφ" έναν φορητό αντιαεροπορικό πύραυλο 9K38 Igla.
Το pronews.gr είχε μεταδώσει ότι οι Ρώσοι είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια από αέρος με προσβολή πλοίου του ρωσικού Στόλου κατά την διέλευσή του από τα Στενά από μικρό ελικοφόρο αεροσκάφος γεμάτο με εκρηκτικά που θα το πιλοτάριζαν ισλαμιστές τρομοκράτες.
Αλλά η ρωσική απάντηση στο τουρκικό διάβημα έχει εξαιρετική σημασία: Κατ'αρχήν ξεκαθαρίζει αυτό που όλοι δείχνουν να ξεχνούν λλά ισχύει απόλυτα: Τα Στενά  ΔΕΝ είναι στην κυριαρχία της Τουρκίας. Είναι υπό διεθνή κυριαρχία και απλώς παραχωρείται ο διοικητικός έλεγχός τους στην Τουρκία κι αυτός υπό αίρεση!
"Το ρωσικό πλοίο δεν παραβίασε καμία διάταξη της Συνθήκης του Μοντρέ", δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. "Η Συνθήκη του Μοντρέ δεν δίνει στην Τουρκία κυριαρχία επί των στενών, αντίθετα επιβάλει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας", είπε.
Η Μόσχα είχε απαντήσει πως όταν απηύθυνε σχετικό ερώτημα στην Τουρκία σχετικά με το τι ακριβώς λάθος έκανε το πλήρωμα του ρωσικού πολεμικού δεν έλαβε καμία απάντηση. "Απλώς γιατί δεν παρέβησαν καμία συνθήκΗ"
Η Ρωσία, μάλιστα, ανέφερε πως έχει φωτογραφίες και ενός ισπανικού πλοίου να περνά τον Βόσπορο με το πλήρωμα σε θέσεις μάχης, καθώς και αυτοίφοβούνται για τρομοκρατικές επιθέσεις...
Ολα αυτά σημαίνουν ότι η Ρωσία σκληραίνει σε τέτοιο βαθμό την πολιτική της απέναντι στην Τουρκία που δεν αποκλείεται να ζητήσει αφαρμογή της Συνθήκης του Μοντρέ από την στιγμή που η Αγκυρα την παραβιάζει: Την επανάκτηση του ελέγχου των Στενών από διεθνή δύναμη!

- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20151212/defencenet/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%

Συλλήψεις καστανάδων και γιαγιάδων για ... φοροδιαφυγή: Πού είναι η συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ;

ΑΝΕΡΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 22 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ - 

Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: 12 ΜΗΝΕΣ 

ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ!

12/12/2015
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Μια πολύ περίεργη διακυβέρνηση έχει αρχίσει να βιώνει η χώρα και αυτό γίνεται όλο και αυτή η αίσθηση έχει γίνει ιδιαίτερα έντονη τις τελευταίες εβδομάδες.
 
Και δεν είναι τόσο τα επιπλέον οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης και η ψήφιση των "προαπαιτούμενων" από την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία στην Βουλή (να θεωρούμε δεδομένη την εφεδρεία, αν χρειαστεί, του ΠΑΣΟΚ και της "ανεκδοτολογικού περιεχομένου", Ενωσης Κέντρου, αν κινδυνέψει η κυβερνητική πλειοψηφία) όσο η επιδεικνυόμενη κυβερνητική σκληρότητα στην αντιμετώπιση απλών ανθρώπων, υποτίθεται στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
 
Και αυτή η σκληρότητα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική "μπάτε σκύλοι αλέστε" σε ότι αφορά τους λαθρομετανάστες και τα ατέλειωτα καραβάνια προσφύγων από την Συρία, αλλά και την προθυμία παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας ακόμα και στην συστημική βάση της: Την παραχώρηση του δικαιώματος φύλαξης των συνόρων σε ξένους, οι οποίοι μάλιστα δεν θα λογοδοτούν έστω κατ'ελάχιστον στην κεντρική κυβέρνηση!
 
Ολα τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι σενάρια σε ένα σύγγραμα πολιτικής φαντασίας τύπου "1948" αλλά δεν είναι. Είναι η πραγματικότητα. 
 
Χθες το βράδυ κινητοποιήθηκε ολόκληρη αστυνομική δύναμη για να συλληφθεί ο ηλικιωμένος καστανάς της πλατείας σαν να επρόκειτο για τον Τζον Ντίλινγκερ!
 
Ο λόγος δεν έγινε γνωστός,αλλά μάλλον αυτός εθεωρήθη υπεύθυνος για το οικονομικό κραχ της χώρας, και όχι τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών που δόθηκαν σε ημέτερους,για τα οποία τώρα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες.
"Στην Αριστοτέλους γινόταν το αδιαχώρητο. Παρασκευή απόγευμα, η ατμόσφαιρα γιορτινή . Γωνία Τσιμισκή με Αριστοτέλους όμως ο κόσμος παραήταν πολύς για να πιστέψεις ότι περίμεναν το πράσινο για να περάσουν. Μετά ξεχώριζες ανάμεσα στο πλήθος τα άσπρα κράνη των αστυνομικών. Πρέπει να ήταν 6-7, λες δεν μπορεί φονικό θα έχει γίνει" όπως αναφέρει η Κύα Τζήμου από το parallaximag.gr
DSC00671
 Η εν λόγω αστυνομική δύναμη είχε φτάσει επί τόπου μετά από καταγγελία για να συλλάβει τον ... γνωστό υπέργηρο καστανά της γωνίας. Ο λόγος; Δεν εκοβε φορολογικές αποδείξεις!
DSC00660
Ο ηλικιωμένος φώναζε πως δεν είναι παράνομος, οι αστυνομικοί έλεγαν πως το καροτσάκι κατάσχεται. Ο ηλικιωμένος ούρλιαζε πως Αυτόφωρο δεν πάει και χτυπιόταν ενώ οι αστυνομικοί τραβούσαν το καροτσάκι με τα κάστανα.
DSC00663
Κάστανα σκόρπισαν παντού στο πεζοδρόμιο, ο κόσμος παρακολουθούσε αμήχανος ενώ οι αστυνομικοί φάνηκαν ακόμη πιο αμήχανοι μπροστά στη φασαρία που δεν μπορούσαν να ελέγξουν. Γιατί πώς να σύρουν τον γέρο άνθρωπο μπροστά σε τόσο κόσμο.
Εν τω μεταξύ ο γερανός έφτασε και πάρκαρε απέναντι με σκοπό να παραλάβει το καρότσι και τα κάστανα, ενώ και ένα περιπολικό κατέφθασε για να συμπληρώσει το σκηνικό και να παραλάβει τον «εγκληματία».
DSC00670
Και τότε ήταν που ο ανήμπορος γεράκος σωριάστηκε στο πλακόστρωμα της πλατείας. Μια γυναίκα προσπαθούσε να του βάλει ένα μπουφάν στο προσκεφάλι ενώ οι αστυνομικοί εξακολουθούσαν να στέκονται αμήχανοι περιμένοντας το ασθενοφόρο που προς τιμήν τους κάλεσαν αμέσως.
Θέλετε να μετρήσετε μαζί μου; Επτά αστυνομικοί με κράνη, δυο περιπολικά με άλλους τέσσερις μέσα και ένας γερανός με άλλους δυο. Και το ασθενοφόρο θα ακολουθούσε.
DSC00672
DSC00666
Δεν ξέρω αν όλοι αυτοί οι αστυνομικοί έδειξαν στον κόσμο την άριστη λειτουργία της αστυνομίας κατά της παρανομίας. Εγώ πάντως δεν αισθάνθηκα πιο ασφαλής με έναν καστανά λιγότερο στον δρόμο. Μέρες που είναι, αναρωτιέμαι η αφελής αν διαθέτουμε τόσους πολλούς αστυνομικούς ώστε να τους κατευθύνουμε σε τέτοιου είδους στόχους…
DSC00662
Σημειώνεται ότι προ μηνός είχε συλληφθεί και ένα 92χρονος καστανάς στην Καρδίτσα, όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr !
 
Η σύλληψη του 92χρονου συμπαθέστατου και με προβλήματα υγείας καστανά επειδή δεν είχε ταμειακή μηχανή προφανώς γίνεται στη σφαίρα της φαντασίας που έχουν αρρωστημένα σχέδια για την Ελλάδα και γίνονται πραγματικότητα.   Σε αστυνομική επιχείρηση-σκούπα που έγινε τότε στην Θεσσαλία, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων και 350 κιλά κάστανα και έγιναν αρκετές άλλες συλλήψεις. 
 
Μετά τη σύλληψη του 92χρονου που πωλούσε κάστανα και δεν είχε ταμειακή μηχανή ο φοροελεγκτικός μηχανισμός του κράτους έβγαλε άλλο ένα μεγάλο... λαβράκι.
 
Πρόκειται για μία γιαγιά αυτή τη φορά, 79 χρονών, στα Τρίκαλα που τόλμησε να πάει να πουλήσει λίγα μάτσα μαϊντανό στη λαϊκή αγορά της πόλης για να μπορέσει στη συνέχεια να αγοράσει το ψωμί και τα φάρμακα της.
 
Την “τσίμπησαν” οι “ράμπο” του ελεγκτικού μηχανισμού της περιοχής των Τρικάλων, της κατέσχεσαν την υπόλοιπη πραμάτεια, μερικά ακόμη μάτσα λαχανικών και της έστειλαν ένα πρόστιμο 5.000 ευρώ. Μάλιστα το πρόστιμο βεβαιώθηκε αμέσως και η γιαγιά πρέπει να μεταβεί στη ΔΟΥ για την πληρωμή του προστίμου ή για τη ρύθμιση του.
 
Κι όλα αυτά, όπως είπαμε γιατί επιχείρησε να πουλήσει 7 κιλά σπανάκι, 5 μάτσα παντζάρια, 7 μάτσα μαϊντανό, 2 κιλά καρότα, 8 μπρόκολα, 7 ματσάκια σέσκουλα, 3 λάχανα και 5 κιλά αντίδια που μάζεψε από τον κήπο της για να βγάλει τα προς το ζην.
 
Να προσθέσουμε και το περιστατικό του ανέργου που καταδικάστηκε και αυτός σε φυλάκιση επειδή πιάστηκε να μην έχει εισιτήριο στα ΜΜΜ πάλι προ μηνός;
 
Ένοχος κρίθηκε ένας άνεργος από τη Θεσσαλονίκη για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή.
 
Σημειώνεται ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Παπακωνσταντίνου που κρίθηκε ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος για νόθευση εγγράφων-της λίστας Λαγκάρντ-από το Ειδικό Δικαστήριο πήρε μια σαφώς ελαφρότερη ποινή αφού καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή!   Απλά για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης.
 
Πρόκειται για τον Βαγγέλη Κιτσώνη, ο οποίος στις 11 Μαΐου επιβιβάστηκε χωρίς εισιτήριο σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μιλώντας στη τηλεόραση του ΑΝΤ1 διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 ενώ είχε δηλώσει ότι είναι άνεργος και έχοντας δείξει και την κάρτα ανεργίας.
 
Υπέρ του άνεργου Βαγγέλη Κιτσώνη κατέθεσε ένας συνεπιβάτης όταν όμως όλοι κατευθύνθηκαν στο Τμήμα ο κ. Κιτσώνης κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ. Μήνυση όμως για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση στον ίδιο και στον συνεπιβάτη που ήταν συνδικαλιστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης κατέθεσαν και οι ελεγκτές.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μήνυση του ανέργου δεν εκδικάστηκε ποτέ, αντίθετα όμως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της δικαιοσύνης. 
 
Πολλά περιστατικά κατά αναξιοπαθούντων κατά την διαρκεια διακυβέρνησης από μια υποτίθεται αριστερή κυβέρνηση. Αμφιβάλει κανείς ότι εάν αυτά είχαν γίνε επί δεξιάς κυβερνήσεως θα είχε "καεί το πελεκούδι";
 
Την απάντηση την είχε δώσει μια φορά ο μακαρίτης ο "avvocato" o ιδιοκτήτης της Γιουβέντους, της Fiat, και της Ferrari, ο Τζιάνι Ανιέλι, όταν τον ρώτησαν σε ιδωτικό κύκλο για την γνώμη που είχε για τις αριστερές κυβερνήσεις:
 
"Το ωραίο με τις αριστερές κυβερνήσεις είναι ότι κάνουν πράγματα που οι δεξιές θα τολμούσαν να τα κάνουν μόνο στον ύπνο τους"
 
Πού πάμε, λοιπόν; Που είναι η συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ; Πού είναι το φιλότιμο των κυβερνώντων; Δεν μπορεί να έγιναν τόσο καθάρματα μέσα σε λίγους μήνες!
 
Γιατί οι αστυνομικοί στο όνομα 800-1000 ευρώ μηνιαίου μισθού δέχονται να εκτελούν εντολές οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με βασικές αρχές του ανθρωπισμού;
 
Γιατί για τους λαθρομετανάστες πρέπει όλοι να επικαλούνται τον όρο "ανθρωπισμός" αλλά για τους Ελληνες ο όρος αυτός να μην σημαίνει απολύτως τίποτα, όταν έρχονται αντιμέτωοι με το κράτος;
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20151212/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%C