ΤΟ ΔΝΤ, O ESM ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ



E-mailΕκτύπωσηPDF
14/12/15
Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Πρώτον: Τον Γενάρη του 2013, ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με την ηγεσία του ΔΝΤ στις ΗΠΑ και αμέσως μετά δήλωσε:
«(...) το ΔΝΤ κατανοεί το αυτονόητο, δηλαδή ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει δίχως γενναίο "κούρεμα" χρέους (...) Δεν ζητάμε να μας συμπαθήσουν στο Βερολίνο. Αναζητούμε συμμάχους, αλλά η πολιτική της Γερμανίας είναι καταστροφική. Εδώ (στις ΗΠΑ), μπορούμε να βρούμε συμμάχους για να αποτρέψουμε καταστροφικές πολιτικές».
Ήταν τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας «φλέρταραν» με το ΔΝΤ. Ήταν τότε που εμφάνιζαν το ΔΝΤ σαν τον… «καλύτερο φίλο του ανθρώπου». Ήταν τότε που ανάμεσα στη Σκύλλα (ΔΝΤ) και στη Χάρυβδη (ΕΕ) έκαναν επιλογή υπέρ της πρώτης.
Αλήθεια, τότε δεν το ήξεραν ότι το ΔΝΤ είναι κακό πράγμα;…
Δεύτερον: Στις 12 Ιουλίου 2015, στην περίφημη συνεδρίαση των… «17 ωρών», όταν ο κ.Τσίπρας ξεπούλησε τα πάντα, ο πρωθυπουργός θέτοντας τον τόπο σε τροχιά τρίτου Μνημονίου, υπέγραψε τα εξής:
«Τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ που ζητούν χρηματοπιστωτική συνδρομή από τον ΕΜΣ αναμένεται να απευθύνουν, εφόσον είναι δυνατόν, ανάλογο αίτημα και στο ΔΝΤ. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου η Ευρωομάδα να συμφωνήσει σχετικά με νέο πρόγραμμα του ΕΜΣ. Επομένως, η Ελλάδα θα ζητήσει τη συνέχιση της στήριξης του ΔΝΤ (παρακολούθηση και χρηματοδότηση) από τον Μάρτιο του 2016».
Τα παραπάνω, η δέσμευση δηλαδή της κυβέρνησης Τσίπρα ότι θα ζητήσει την παραμονή του ΔΝΤ στην Ελλάδα και πέραν του Μαρτίου του 2016 έγιναν νόμος του ελληνικού κράτους.
Ήταν στον νόμο 4334 με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)» (ΦΕΚ Α' 80/16-07-2015) που πέρασε από την ελληνική Βουλή - αυτολεξεί – η απόφαση της 12ης Ιουλίου.
Ήταν εκεί που ο κ.Τσίπρας νομοθέτησε την παραμονή του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Αλήθεια, τότε δεν το ήξεραν ότι το ΔΝΤ είναι κακό πράγμα;…
Τρίτον: Ο κ.Τσίπρας, παραμονές του δημοψηφίσματος, έστειλε την περίφημη επιστολή προς τον Ντάισελμπλουμ και προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM με την οποία αιτήθηκε νέο δάνειο – και στην ουσία νέο Μνημόνιο - για την Ελλάδα.
Στην επιστολή του ο κ.Τσίπρας τόνιζε ότι το αίτημά του υποβλήθηκε για να υπάρξει «στήριξη» της ελληνικής οικονομίας βάσει των όρων «της συνθήκης του ESM».
Μόνο που όποιος έχει διαβάσει έστω και… μισή φορά την συνθήκη του ESM γνωρίζει ότι δεν υπάρχει σελίδα της συγκεκριμένης συνθήκης που να μην μνημονεύεται ότι όποιος σπεύδει στην αγκαλιά του ESMκαταλήγει, ταυτόχρονα, στα νύχια του ΔΝΤ.
Για παράδειγμα, τόσο στο προοίμιο όσο και στις διατάξεις της συνθήκης σύστασης του ESM αναφέρεται ότι: 
  • «Ο ESM θα συνεργάζεται πολύ στενά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την παροχή οικονομικής βοήθειας. Σε κάθε περίπτωση, η ενεργός συμμετοχή του ΔΝΤ θα επιδιωχθεί, τόσο σε τεχνικό όσο και οικονομικό επίπεδο. Ένα κράτος μέλος της ευρωζώνης που ζητά οικονομική ενίσχυση από τον ESM αναμένεται να απευθύνει ένα παρόμοιο αίτημα προς το ΔΝΤ»(προοίμιο, παράγραφος 6).
  • Είναι τέτοια η σχέση του ESM με το ΔΝΤ σε βαθμό που ήδη από το προοίμιο της συνθήκης τα κράτη – μέλη της ΕΕ «αποδέχονται καθεστώς προνομιακού πιστωτή του ΔΝΤ πάνω από τον ESM»(προοίμιο, παράγραφος 10).
  • Στο άρθρο 13 της συνθήκης αναφέρεται ότι η εκτίμηση επί του αιτήματος μιας χώρας να ενταχθεί στον ESM «διενεργείται από κοινού με το ΔΝΤ» (παράγραφος 1,β).
  • Στη συνέχεια προστίθεται ότι «εάν εκδοθεί απόφαση, σύμφωνα με την παράγραφο 2, το συμβούλιο διοικητών αναθέτειστην Ευρωπαϊκή Επιτροπή - σε συνεργασία με την ΕΚΤ και εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ- να διαπραγματευτεί με το ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣΜνημόνιο Κατανόησης (ΜΚ)όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι που θα συνδέονται με τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής» (παράγραφος 3).
  • Πάλι στο άρθρο 13 σημειώνεται ότι «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - όπου αυτό είναι δυνατόν από κοινού με το ΔΝΤ, και σε συνεργασία με την ΕΚΤ - είναι αρμόδια για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης με τους όρους οικονομικής πολιτικής που συνδέονται με την οικονομική βοήθεια…»(παράγραφος 7).
  • Στο άρθρο 33 τονίζεται με έμφαση: «Ο ESM δικαιούται, για την επέκταση των σκοπών του, να συνεργαστεί, εντός των όρων της παρούσας συνθήκης, με το ΔΝΤ…».
Αυτά ζήτησε ο κ.Τσίπρας. Αυτά υπέγραψε ο κ.Τσίπρας. Αυτά ψήφισε ο κ.Τσίπρας.
Κι όλα αυτά σημαίνουν την εσαεί παραμονή του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Ερώτηση:
Όταν αιτείτο, όταν υπέγραφε κι όταν ψήφιζε, ο κ.Τσίπρας δεν ήξερε ότι το ΔΝΤ είναι κακό πράγμα;…
Όταν κατά την πρώτη 7μηνη διακυβέρνησή του ο κ.Τσίπρας μάζευε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου όλα τα αποθεματικά από τα ταμεία των κρατικών φορέων για να πληρώνει τοκογλυφικά και δόσεις στο ΔΝΤ, δεν το ήξερε ότι το ΔΝΤ ήταν κακό πράγμα;
Όταν ο κ.Τσίπρας, πριν γίνει πρωθυπουργός και αφότου έγινε πρωθυπουργός, εμφάνιζε το ΔΝΤ σαν τον «αρωγό» της Ελλάδας στο θέμα του χρέους, όταν καθημερινά τα βαποράκια της «πρώτη φορά Αριστεράς» πουλούσαν την προπαγάνδα για το «καλό» ΔΝΤ έναντι του κακού Σόιμπλε, τότε που καλούσαν τον λαό ανάμεσα στην Σκύλλα του ΔΝΤ και στην Χάρυβδη της ΕΕ να εναποθέσει τις ελπίδες του στην… «νεράιδα» του ΔΝΤ, δεν το ήξεραν ότι το ΔΝΤ είναι κακό πράγμα;…
Και κάτι επιπλέον: Ακόμα κι αν το ΔΝΤ, για τους δικούς του λόγους και στο πλαίσιο των αντιθέσεων με τον ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό, φύγει από την Ελλάδα, η χώρα μας, ο λαός μας, δεμένος στο άρμα των Μνημονίων του Γιούνκερ, της Κομισιόν και της εγχώριας χρηματιστικής ολιγαρχίας, θα περνάει καλά; Αυτό ισχυρίζεται ο «αριστερός» Τσίπρας;
Συμπέρασμα:
Κάθε φορά που νέα, σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα βρίσκονται προ των πυλών, η κυβέρνηση ανασύρει το παραμύθι της… «σκληρής διαπραγμάτευσης».
Κάθε φορά που τα έχει ξεπουλήσει όλα παριστάνει την «αντιστασιακή» στην προσπάθειά να αποκοιμίσει το λαό με αυταπάτες και με ψευδαισθήσεις.
Κάθε φορά που ξεφτιλίζει την έννοια «Αριστερά» μασκαρεύεται και κορδώνεται, υποδύεται την προστάτιδα των συμφερόντων του λαού για να κερδίσει χρόνο ώστε κατόπιν να σερβίρει σαν «τετελεσμένο γεγονός» και σαν προϊόν «σκληρής διαπραγμάτευσης», τι; Την ικανοποίηση των συμφερόντων των δυναστών του λαού!
Τέτοιο παραμύθι είναι και η «αντιΔΝΤ» στάση του κ.Τσίπρα. Ένα ακόμα.  
*Δημοσιεύθηκε στο enikos.gr 

Ο επικίνδυνος συμπλεγματισμός των εθνομηδενιστών

 Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους ταπεινώνουμε σε κάθε τους βήμα

Ο εθνομηδενισμός είναι καινοφανής όρος στην ελληνική γλώσσα που καθιερώθηκε ως ο ορισμός που δηλώνει τον ιστορικό αναθεωρητισμό, την αρνησιπατρία, την αποδόμηση της εθνικής συνείδησης και ταυτότητας στο πλαίσιο της κυρίαρχης παγκόσμιας νέας τάξης πραγμάτων... 


του ΑΝΤΩΝΗ ΛΑΜΠΙΔΗ
14-12-2015
Εδώ συναντώνται παραδόξως(;) παραποιημένες παλαιομαρξιστικές αντιλήψεις περί ιστορικού υλισμού και επιδιώξεις υπερεθνικών καπιταλιστικών κέντρων, στο όνομα «της συμφιλίωσης των λαών σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον χωρίς διακρίσεις» και άλλα ηχηρά πομπώδη. 

Όμως, ανομολόγητος σκοπός είναι η δημιουργία μιας ομογενοποιημένης κοινωνίας ανιστορικών και μετέωρων ατόμων, μια εύκολη δηλαδή λεία προς χειραγώγηση. Από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με φύσει συμπλεγματικά άτομα, η...

επιχειρηματολογία κατά των εθνομηδενιστών περιττεύει. Είναι ανάξια λόγου η αντίκρουση των ιδεοληψιών αυτών των ατόμων, γιατί δεν οδηγεί πουθενά. Εξάλλου τους δίνουμε και σημασία, την οποία δεν αξίζουν. 


Πρόκειται για νευρωτικά άτομα με τραυματικές ενδοοικογενειακές εμπειρίες στην παιδική τους ηλικία, οι οποίες ενεγράφησαν στο υποσυνείδητο, και κατά την ενηλικίωση και κοινωνική ανέλιξή τους εκδηλώνονται συνειδητά. Ο φθόνος κατά των γονέων τους πραγματώνεται με το μίσος κατά της πατρίδας, του τόπου όπου γεννήθηκαν. Η ενοχοποίηση καθετί του ελληνικού, η απόρριψη της Παράδοσης και ο χλευασμός των αξιών από τους μηδενιστές –και κατ’ επέκταση κάθε συνεκτικού κρίκου που συνδέει το παρελθόν με το παρόν– αντανακλά τη διάρρηξη δεσμών και συνέχειας αυτών των ατόμων με τους φυσικούς γεννήτορές τους. Είναι δε τέτοιας έκτασης ο νοητικός εκτροχιασμός τους, ώστε κάθε απόπειρα νηφάλιας κριτικής τούς εξαγριώνει, παρεκτρέποντάς τους σε ύβρεις και απαξιωτικές εκφράσεις εναντίον εκείνων που τολμούν να έχουν μια διαφορετική άποψη. Ασκούν απροκάλυπτη τρομοκρατία στους αντιτιθέμενους και θεωρούν ότι κατέχουν το αλάθητο οχυρωμένοι πίσω από έναν υπερφίαλο επιστημονισμό. Νιώθουν όμως ανασφαλείς λόγω του συμπλεγματικού χαρακτήρα τους και προσπαθούν να γαντζωθούν στην εξουσία και να αναρριχηθούν σε θέσεις. 

Έχουν σχηματίσει ιδιότυπες κλίκες αλληλοϋποστήριξης, ιδιαίτερα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, και λειτουργούν ως «think tanks» επιβάλλοντας τις θέσεις τους στην εκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων. Προσπορίζονται και ενθυλακώνουν τεράστια ποσά από χορηγίες οικονομικών κολοσσών και προγράμματα διεθνών οργανώσεων περίεργων συμφερόντων και επιδιώξεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Center for Democracy and Reconciliation in Southeast Europe – CDRSEE), μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη – όχι τυχαία. Μια από τις κύριες δραστηριότητές της είναι –όπως οι ίδιοι διατείνονται– να αναθεωρήσει τα εθνοκεντρικά σχολικά μαθήματα Ιστορίας. Ήδη έχει εκδοθεί από ομάδα του εν λόγω Κέντρου «εναλλακτικό εκπαιδευτικό υλικό στα ελληνικά», αποτελούμενο από τέσσερα Βιβλία Εργασίας. Ο ενδιαφερόμενος μελετητής δεν έχει παρά να προσφύγει στον ιστότοπο αυτού του Κέντρου ώστε να διαπιστώσει τις δραστηριότητες, τους στόχους αλλά και τους χρηματοδότες του.1 

Τις μέρες αυτές (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2015), βοηθούσης και της επικίνδυνα διαλυτικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στα εθνικά θέματα, ο εσμός των αποδομητών-εθνομηδενιστών εμφανίζεται ορμητικός στο προσκήνιο με τη διεξαγωγή Κύκλου Συζητήσεων για την Ιστορία, που πραγματοποιούνται στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, στην Αθήνα. Ο Α΄ Κύκλος είχε θέμα «Η θέση της Ιστορίας στο σχολείο και πώς θα την αλλάξουμε», θέτοντας βλακώδη ερωτήματα, όπως: «Είμαστε ελληναράδες ή δυστυχισμένοι που είμαστε Έλληνες;», «Περιούσιος λαός ή βδέλυγμα;», «Κακομαθημένα παιδιά της ιστορίας ή κακομάθαμε ιστορία;», τα οποία χαρακτηρίζουν το ποιόν και τις προθέσεις των εισηγητών. 

Ο Β΄ Κύκλος, που διεξήχθη στις 8 Δεκεμβρίου 2015, έθεσε και το γελοίο ερώτημα: «Είμαστε άραγε δέσμιοι της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης ή έχει ωριμάσει η στιγμή αναδιαπραγμάτευσης;».2 

Σε όλους αυτούς τους συμπλεγματικούς περισπούδαστους τύπους απαντά …ο Λεωνής του Γιώργου Θεοτοκά: «Οι εφτά λόφοι του Βυζαντίου, σκοτεινοί, βουβοί, φορτωμένοι με ερείπια Αυτοκρατοριών. Ο φλοίσβος του Κερατίου στην αστροφεγγιά. Και οι ψηλοί ίσκιοι των Αυτοκρατόρων με τις ωραίες γενειάδες και τα χρυσά όπλα, που περνούν αέρινοι απάνω στα Τείχη και σβήνουν μες τη σκιά… Όλα σβήνουν, χάνονται, ξαναγίνονται, ξανασμίγουν και πάλι διαλύονται, ολοένα τα χάνω και ολοένα τα νιώθω που πλησιάζουν να ενωθούν, να γίνουν ένα πράμα, μια μορφή, μια ουσία, κάτι που πάει να γίνει “εγώ”».3 Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. 

________ 
1. cdrsee.org 
2. chronosmag.eu 
3. Γιώργος Θεοτοκάς, Λεωνής, Βιβλιοπωλείον της « Εστίας», 2013 (26η έκδοση), σ. 154-155.

Η κυβέρνηση της καταστροφής, της σφαγής και του εμπαιγμού…

14-12-2015


Η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει σε αγριότητα και μοχθηρία, σε δωσίλογη κακουργία και σε υστερία εμπαιγμού, κάθε προηγούμενη κυβέρνηση: Ο μέγας άθλος των «αριστερών» ανδρεικέλων… 
Το «ορμητήριο» της επιθετικής, κυβερνητικής φρενοβλάβειας: Το τρίτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε τον Αύγουστο και η τεράστια συναινετική ΟΜΟΦΩΝΙΑ. Να θυμίσουμε, για να μην ξεχνούμε. Το ψήφισαν: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι… 
Τώρα έρχονται οι μεγάλες σφαγές:


α). Στο Ασφαλιστικό: Ετοιμάζουν κλίμα για κατάργηση της 15ετίας, για ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες συντάξεις(!) κλπ. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως το 2016 πρέπει να κοπεί 1,8 δις. από το ασφαλιστικό (συν 500 εκατομμύρια που δεν κόπηκαν φέτος) και πως οι επικουρικές συντάξεις θα γίνουν φιλοδώρημα… 

β). Η δημιουργία του υπερταμείου ΓΕΝΙΚΟΥ ξεπουλήματος όλου του δημόσιου πλούτου προς όφελος των δανειστών και του κεφαλαίου…

γ). Έγινε αποδεκτή η είσοδος στην ελληνική αγορά των εταιρειών – γύπες που θα αρπάξουν τα κόκκινα δάνεια… 

δ). Προώθηση των πλέον αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων (κοινωνικών, εθνικών, πολιτικών), τα «ειδικά» Συμβόλαια Θανάτου του 4ου Ράιχ: Οι χαριστικές βολές που δεν μπορούσαν να εκτελέσουν τα νεοδημοκρατικά και πασοκικά ανδρείκελα… 

Ανάλογο είναι και το δούλεμα της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό. Τον εμπαίζει αγρίως και ασυστόλως: 
Με θεατρικές παραστάσεις εντός και εκτός Βουλής, στο παλκοσένικο των καναλιών…
 

Παραστάσεις που εμφανίζουν, σαν έξοδο σωτηρίας, την καταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας και τη ΣΦΑΓΗ του ελληνικού λαού: Τέτοιο αβυσσαλέο θράσος εμπαιγμού μας, το ίδιο και χειρότερο από τους προηγούμενους… 

Παραστάσεις που ανυψώνουν το δωσιλογισμό και τη γλοιώδη υποταγή στους τοκογλύφους και στο 4ο Ράιχ, σε αγωνιστική αρετή και …γενναιότητα: Σε αγώνα εναντίον των συμφερόντων που δεν αφήνουν την κυβέρνηση να κυβερνήσει!!! 

Συχνότατα
 μας σερβίρει ο Τσίπρας την καραμέλα: «δεν με αφήνουν τα κέντρα συμφερόντων να κυβερνήσω...». 

Τέτοια θηριώδη κοροϊδία. Ουδέποτε κατονόμασε τα «συμφέροντα», πράττει ό,τι αυτά διατάζουν και ιδιαίτερα το κουαρτέτο (οι εντολοδόχοι των συμφερόντων) και το πολυδιαφημιζόμενο κυνήγι των μεγάλων ψαριών της φοροδιαφυγής εξαντλείται στη σύλληψη του καστανά: Εδώ ο εμπαιγμός έχει ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο, έχει υψωθεί σε φρενοβλάβεια… 

Άπειρες είναι οι θεατρικές παραστάσεις της ΑΠΑΤΗΣ και της ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ αυτής της «αριστερής» κυβέρνησης, σε όλα τα επίπεδα… 

Όλες οι μορφές της ΑΠΑΤΗΣ και του ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ κινούνται πάνω στο γενικό σχήμα: Το ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα που βαπτίζει το κρέας σε ψάρι. 
Έτσι ό,τι πιο μαύρο και αντιδραστικό προωθεί η «αριστερή» κυβέρνηση το βαπτίζει, και με τη χορωδία της μνημονιακής Αντιπολίτευσης (το έτερο σκέλος της κατοχικής υποκριτικής), ως «πρόοδο»!!! 


Παράδειγμα: Το «Σύμφωνο Συμβίωσης» για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια: Όλα τα μνημονιακά κόμματα συναινούν… 

 
Η Βουλή του 4ου Ράιχ 

Και μόνο αυτή η …συντριπτική συναινετική ΟΜΟΦΩΝΙΑ όλων των κατοχικών ανδρεικέλων, όλων των υπαλλήλων του 4ου Ράιχ, αποδεικνύει την …προοδευτικότητα αυτού του νομοσχεδίου για τους ομοφυλόφιλους… 

Ο σκοταδισμός του 4ου Ράιχ, η ΠΑΡΑΚΜΗ και οι στρατηγικές διάλυσης των κοινωνιών, βαπτίζονται «πρόοδος» και «φως»… 

Και ο πάτος δεν έχει πάτο…

http://resaltomag.blogspot.gr/

Οι Γερμανοδήμαρχοι της Ελλάδας


Οι Γερμανοί κλείνουν το θέμα των γερμανικών θηριωδών με όχημα την ελληνική αυτοδιοίκηση - Πουλάνε τεχνογνωσία, αρπάζουν Ελλάδα.


72 χρόνια  από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων το οποίο σιγά-σιγά αρχίζει να μπαίνει στην λίστα της Λήθης και όχι της Μνήμης, όπως και τα υπόλοιπα Ολοκαυτώματα της Ελλάδας,δήμαρχοι και περιφερειάρχες έχουν ανοίξει τις πίσω πόρτες εισβολής των γερμανικών οικονομικών στρατευμάτων στις περιοχές που έχουν εκλεχθεί. Παράλληλα με την παράδοση της αυτοδιοίκησης, οι τοπικοί άρχοντες φτύνουν σε τάφους Ελλήνων, γίνονται μάρτυρες υπεράσπισης των Γερμανών για ένα κομμάτι ΕΣΠΑ.

 Προδοτογερμανική Συνέλευση
Από το 2010 που υπεγράφη το Μνημόνιο, η καγκελάριος Μέρκελ δεν έχασε την ευκαιρία και κατάφερε να κάνει με μία κίνησή της την αποτελεσματικότερη εισβολή στις πόλεις και περιφέρειες  της Ελλάδας αλλά και το θάψιμο των γερμανικών αποζημιώσεων που οφείλει η γερμανική κυβέρνηση στα θύματα των θηριωδιών από τους προγόνους της καγκελαρίου. 
Πρόκειται για μια ιστορία που εξελίσσεται πίσω από τα μεγάλα γεγονότα διαπραγματεύσεων των ελληνικών κυβερνήσεων και των δανειστών για το ελληνικό χρέος και τις μνημονιακές απαιτήσεις. Με το αισχρό όνομα "Ελληνογερμανική Συμμαχία" και με αχυράνθρωπο της Μέρκελ, τον Χαν Γιοάχιμ Φούχτελ, αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας έχουν συνάψει τρελές σχέσεις με την καγκελαρία και με πιόνια της Γερμανίας  δημάρχους γερμανικών πόλεων.
Το δόλωμα που κρέμασε στην πετονιά η Γερμανία και τσίμπησαν οι δήμαρχοι ελληνικών πόλεων είναι η τεχνογνωσία που παρέχουν οι Άριοι Γερμανοί δήμαρχοι στους κατώτερους δημάρχους της Ελλάδας για την διαχείριση των σκουπιδιών, την αποτελεσματικότερη λειτουργία της διοίκησης των δήμων και για την ανάπτυξη του αστικού τουρισμού. Πέρα από την παραδοχή των δημάρχων της ελληνικής πλευράς, ότι είναι ανίκανοι να διοικήσουν τους δήμους τους και θέλουν βοήθεια από ξένους για να τα καταφέρουν, παίρνουν θέση με την συμμετοχή τους στην Ελληνογερμανική Συνέλευση για την εθνική απαίτηση για τις γερμανικές επανορθώσεις αλλά και για τις γερμανικές αποζημιώσεις που οφείλουν οι "δάσκαλοί" τους Γερμανοί σε δεκάδες δήμους, εκατοντάδες ελληνικά χωριά αλλά και σε απογόνους των θυμάτων της γερμανικής κτηνωδίας. Η μεγαλύτερη οφειλή όμως είναι ότι στο εδώλιο για τις πράξεις της Γερμανίας εναντίον των Ελλάδας δεν έκατσε ποτέ κανένας εκπρόσωποςγερμανικής κυβέρνησης.

Οι Δήμοι της Ελλάδας άντρο των Γερμανών
Η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κατάλαβε έγκαιρα ότι τέτοιου είδους καλοπροαίρετα ανοίγματα της Γερμανίας προς την Ελλάδα με όχημα τους Δήμους κρύβει την αποσιώπηση διά παντός του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων. Πριν γίνει η τελευταία σύναξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης από τις 4 μέχρι τις 7 Νοεμβρίου του 2015 στο Βερολίνο με μία ανακοίνωσή τους άνοιξαν ένα τεράστιο θέμα που δυστυχώς δεν βρήκε την δημοσιότητα που θα έπρεπε. Καταρχάς εδώ και πέντε χρόνια που οι Γερμανοί βοήθησαν ελληνικούς δήμους, που συμμετέχουν σε αυτό το ύποπτο κατασκεύασμα, όποια έργα έγιναν με την συμβουλή της Γερμανίας έγιναν με χρηματοδότηση του ελληνικού ΕΣΠΑ χωρίς διαγωνισμό κατά παράβαση του εθνικού και κοινοτικού δικαίου.
Από τη μια μεριά οι μνημονιακοί όροι κλείνουν την κάνουλα κρατικών επιχορηγήσεων στους ελληνικούς δήμους και περιφέρειες και από την άλλη ανοίγουν την κάνουλα των ΕΣΠΑ με αδιαφανείς διαγωνισμούς για έργα στους δήμους μετά από συμβουλή των αδελφοποιημένων γερμανικών δήμων και περιφερειών.
Η Ελλάδα αυτή την στιγμή με τον υπό πλήρη έλεγχο όλων των οικονομικών της δεν μπορεί να στηρίξει τους δήμους της, αντιθέτως οι κυβερνήσεις ανοίγουν μεγάλα θέματα ιδιωτικοποιήσεων επιχειρήσεων των Δήμων όπως τα απόβλητα, τα σκουπίδια και το νερό.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Μπορεί η αυτοδιοίκηση να είναι ο βασικότερος πυλώνας δημοκρατίας και αυτοδιαχείρισης αλλά η ανεξαρτητοποίησή της επί εποχών οικονομικής κατοχής ανοίγει τον δρόμο για την πώληση δημοσίων αγαθών που βρίσκονται στην διαχείριση των δήμων και περιφερειών.  
Αν ένα τεράστιο κονδύλι μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων συμφωνηθεί από την Ελληνογερμανική Συνέλευση ως η μόνη λύση π.χ για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, τότε ο ανάδοχος ιδιώτης θα εμφανιστεί να δώσει την λύση αφού η τεχνογνωσία του ιδιώτη θα είναι μεγαλύτερη από την δημόσια, πόσο μάλλον όταν η πλειονότητα των ελληνικών δήμων είναι καταχρεωμένη από τις οικονομικές ατασθαλίες προηγούμενων και νυν αυτοδιοικητικών αρχών.

Γερμανικές αποζημιώσεις...τέλος
Πέρα από την παράδοση της διαχείρισης των Δήμων και Περιφερειών στα χέρια της "γερμανικής τεχνογνωσίας" υπάρχει το θέμα της ηθικής και της δικαιοσύνης. Με το τεράστιο ανοιχτό θέμα των γερμανικών οφειλών προς τα θύματα, τους δήμους και τα χωριά, δήμαρχοι της Ελλάδας παίρνουν χρήμα από την Ε.Ε μέσω γερμανικών εγκρίσεων και αυτό πολύ σύντομα θα σημαίνει ότι οι Γερμανοί θα έχουν αποδείξεις αποπληρωμής των θηριωδών τους με τα έργα που κάνουν οι δήμοι της Ελλάδας από την πίσω πόρτα. Δεν υπάρχει Ελληνογαλλική ή Ελληνοαγγλική Συνέλευση υπάρχει όμως μία Συνέλευση δύο κρατών που πρέπει να βρεθούν στα διεθνή δικαστήρια ως θύματα οι μεν και ως θύτες οι δε.
Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι στην τελευταία σύναξη στο Βερολίνο για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια λειτουργίας η ελληνική κυβέρνηση δεν έστειλε εκπρόσωπό της κρατώντας αποστάσεις από αυτό το περίεργο δίκτυο συνεργασίας που έχει στηθεί. Η νυν κυβέρνηση ως αντιπολίτευση είχε επαναφέρει το θέμα των γερμανικών οφειλών πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά της Ελλάδας και γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα τέτοιο δίκτυο δεν είναι για βοήθεια σε τεχνογνωσία αλλά ένα γερμανικό κατασκεύασμα για να κλείσει το τεράστιο θέμα των διεκδικήσεων της Ελλάδας από την γερμανική πολιτική της δεκαετίας του '40 με όχημα εκλεγμένους από τον λαό άρχοντες.

"Είναι φίλοι μας οι Γερμανοί"
Για το τι στήνουν οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες της Ελλάδας που συμμετέχουν σε αυτή την Συνέλευση φαίνεται από την δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη:
"Η προβληματική δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει αντίκτυπο στους Δήμους, γιατί αποτελεί την κύρια αιτία για τη σημαντική υστέρηση των εσόδων τους. Ωστόσο οφείλουμε να προχωρήσουμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο όσα δεν έγιναν στην Πατρίδα μας, τα προηγούμενα 100 χρόνια. Και θεωρούμε ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας". Ο κ. Πατούλης μετέφερε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας που άρχισε να εξελίσσεται αρνητικά από την Χούντα και μετέπειτα, 100 χρόνια πίσω. Δηλαδή όχι μόνο αφαίρεσε τις ευθύνες της Γερμανίας για την καταστροφή της χώρας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αφαίρεσε και την ευθύνη της Γερμανίας για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και για την συμμετοχή της στην Μικρασιατική Καταστροφή. " Όσα δεν έγιναν στην Πατρίδα" κατά τον πρόεδρο όλων των Δημάρχων της Ελλάδας πρέπει να γίνουν τώρα γιατί " οι Γερμανοί είναι φίλοι μας".
Πήγε όμως ακόμα πιο πέρα ο εκπρόσωπος όλων των δημάρχων της Ελλάδας και ανακάτεψε το χρέος της χώρας στην Ελληνογερμανική Συνέλευσης λέγοντας κεκαλυμμένα ότι οι Έλληνες είναι άχρηστοι να έχουν στα χέρια τους την ίδια τους την χώρα και ότι οι Έλληνες χρωστάν αλλά οι "φίλοι Γερμανοί" βοηθούν:"Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα για να ορθοποδήσει δεν είναι να μας χαριστούν τα χρέη που έχουμε φορτωθεί, αλλά να μας δοθεί περισσότερος χρόνος. Χρόνος για να χτίσουμε ξανά από την αρχή, σε γερές βάσεις, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία των φίλων και συμμάχων μας, την οικονομία της χώρας μας".
Απίστευτη δήλωση όμως έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Τατούλης ο οποίος πέρασε στην απέναντι όχθη και από την οικονομική βοήθεια και τεχνογνωσία που θα παρείχε αυτή η Μνημονική Ελληνογερμανική Συνέλευση φτάσαμε στη πολιτική διαχείριση που θα πρέπει να έχουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα:
"Το συμπέρασμα της 5ης Διάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης θα πρέπει να εστιάσει όχι μόνο στη μεταφορά τεχνογνωσίας, αλλά θα πρέπει να διαμορφώσει ένα πολιτικό πρόγραμμα συνεργασίας των αυτοδιοικητικών θεσμών της Ελλάδας και της Γερμανίας".
Για τον κ. Πατούλη η Συνέλευση αυτή είναι για να κλείσει σημαντικά διπλωματικά θέματα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και το σημαντικότερο αυτών είναι η δικαιοσύνη που ποτέ δεν ήρθε στους Έλληνες μετά την πρώτη γερμανική κατοχή: "Η συνεργασία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο απορροφά τις εντάσεις των κρίσεων των σχέσεων των κεντρικών κυβερνήσεων και εμβαθύνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών. Μέσα από τις συνεργασίες των αυτοδιοικητικών θεσμών διαμορφώνεται το πιο σημαντικό κύτταρο λειτουργίας των κοινωνιών και της δημοκρατίας". 

Περιφερειάρχης Κατεχόμενης Πελοποννήσου
Τέλος, εκεί που στο τέλος θα χρωστάμε στους Γερμανούς και όχι θα μας χρωστάνε τοπροαναγγέλλει ο ίδιος Περιφερειάρχης που ψηφίστηκε από Έλληνες.  Ξέθαψε μία ιστορία που μάς πάει 118 χρόνια πίσω. Αναφέρθηκε στην επώδυνη κρίση του 1893, που πέρασε η Ελλάδα και στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Ralf Wieland, Πρόεδρος του Περιφερειακού Κοινοβουλίου του Βερολίνου, η οποία την έφερε σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά θέση, λόγω των οικονομικών υποχρεώσεών της απέναντι στη Γερμανία και την οδήγησε στον επώδυνο πόλεμο του 1897. "Τα ιστορικά παραδείγματα στην Ευρώπη θα πρέπει να μας οπλίσουν με τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να διαμορφώσουμε μια πιο καθαρή στάση, σε ότι αφορά τις βασικές αρχές των σχέσεων Ελλάδας – Ευρώπης και Γερμανίας" είπε ο 'Ελληνας (;) κ. Πατούλης.
Για όποιον ακόμα δεν κατάλαβε τι είναι η Ελληνογερμανική Συνέλευση και όλα τα υπόλοιπα κατασκευάσματα  γερμανικής κατασκευής και ελληνικής προδοσίας, όπως "Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον", τότε του αξίζουν πραγματικά δήμαρχοι και περιφερειάρχες όπως αυτοί που συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα ξεπλύματος των ελληνικών Ολοκαυτωμάτων και να είναι σίγουροι ότι οι "φίλοι τους Γερμανοί" θα πάρουν πίσω με τόκο τα έξοδα εκτελέσεων που έκαναν  σε κάθε Τοίχο Εκτελέσεων της Ελλάδας, για κάθε μεταφορά Έλληνα σε στρατόπεδο εξόντωσης και για κάθε βόμβα που κατέστρεψε όχι μία αλλά τρεις φορές ελληνικά χωριά και πόλεις.

http://www.stontoixo.com/

ΜΕ ΤΗΝ ''ΑΡΙΣΤΕΡΑ''...ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ



Εκτύπωση
13/12/15  
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ευτυχώς που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει κυβέρνηση και έτσι θα γίνουν όλοι οι Έλληνες σαν τους …αρχαίους Σπαρτιάτες! Ούτε που θα μας νοιάζει που θα ψοφάμε από το κρύο, καθώς ο Τσίπρας αποφάσισε να πετσοκόψει ακόμη και το επίδομα θέρμανσης, ο αθεόφοβος! Στομισό (!) το μείωσε το επίδομα θέρμανσης. Στην Αθήνα π.χ. πέρυσι μπορούσε ένα ζευγάρι να πάρει το μέγιστο επίδομα θέρμανσης 336 ευρώ, φέτος όμως θα πάρει μόνο 200 ευρώ. Θα το πληρώσει μάλιστα το χειμώνα και θα το πάρει αρχές …Ιουλίου!!!
Πέρυσι έπαιρναν οι δικαιούχοι 35 λεπτά ανά λίτρο πετρελαίου που αγόραζαν, μέχρι κάποια ποσότητα που οριζόταν ανά περιοχή, φέτος θα παίρνουν μόνο 25 λεπτά ανά λίτρο. Πέρυσι έπρεπε το ετήσιο εισόδημα των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης να είναι για το ζευγάρι από 40.000 ευρώ και κάτω, φέτος πρέπει να είναι από… 20.000 ευρώ και κάτω! Πέρυσι, στο ζευγάρι έπρεπε να αντιστοιχεί ακίνητο αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ και κάτω για να μπορεί να πάρει το επίδομα θέρμανσης, φέτος όμως το όριο έπεσε στις 200.000 ευρώ – αφήστε που για τους άγαμους έπεσε από τις 200.000 στις 100.000! Υπενθυμίζουμε εδώ ότι οι αντικειμενικές αξίες δεν άλλαξαν, βεβαίως. Μιας και συνεχίζεται η πτώση του βιοτικού επιπέδου και η εξαθλίωση των Ελλήνων, σκέφθηκε ο Τσίπρας ως γνήσιος αριστερός, να μην αφήσει να διαφθαρεί ο λαός του με τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που γεννάει αυτή, γιατί πώς θα αντέξει στα χειρότερα! Ας είναι καλά το παλικάρι! Μια οικογένεια με τρία παιδιά για να πάρει επίδομα θέρμανσης πέρυσι, έπρεπε να έχει εισόδημα κάτω από 49.000 ευρώ, φέτος όμως πρέπει να έχει εισόδημα κάτω από 26.000. Πώς θα γίνουν όμως καλοί Σπαρτιάτες τα κουτσούβελα, αν δεν παγώσουν; Ασύλληπτη η σύλληψη Τσίπρα – μέσω της θέρμανσης διέφθειρε η Δεξιά τη νεολαία!
Μέσω του ξεπαγιάσματος των παιδιών θα διαπαιδαγωγήσει τη νεολαία ο Τσίπρας. Σκεφθείτε ότι πέρυσι, λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, τελικά είχαν δικαίωμα επιδόματος θέρμανσης 5.500.000 Έλληνες, αφού τα εισοδήματά τους είχαν καταρρεύσει, αλλά αίτηση υπέβαλαν μόνο 1.100.000. Φέτος ο Τσίπρας περιόρισε με τα προαναφερθέντα μέτρα τον αριθμό αυτών που δικαιούνται το επίδομα σε λιγότερους από τους μισούς, σε μόλις 2.300.000 άτομα, οπότε οι του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι αίτηση θα κάνουν γύρω στις 700.000, άρα θα γλιτώσουν τρελά λεφτά! Σιγά μην αφήνει η «Αριστερά» να διαφθείρεται ο κοσμάκης αγοράζοντας πετρέλαιο! Φροντίζει, λοιπόν, να μην έχει λεφτά να αγοράζει πετρέλαιο, ακριβώς όπως έκαναν πέρυσι οΣαμαράς και ο Βενιζέλος, οι οποίοι ήταν και πιο ανοιχτοχέρηδες, πολύ πιο ανοιχτοχέρηδες από τον Τσίπρα, οφείλουμε να ομολογήσουμε! Όσο για τους γέρους και τους άρρωστους, μια χαρά θα βολευτούν με ένα μαγκάλι κάρβουνα! Μην γινόμαστε και πλεονέκτες!
Οι Έλληνες πρέπει να γίνουν αισιόδοξοι σαν τον Στέργιο Πιτσιόρλα, τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ. Και τι δεν έχει να ξεπουλήσει αυτός ο χρυσός άνθρωπος! Δεκαπέντε (!) αεροδρόμια (14 περιφερειακάπου τα δίνει όσο όσο αύριο και μεθαύριο συν της Αθήνας που θα το ξεπουλήσει αργότερα), δύο λιμάνια, τα οικόπεδα του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, συν το 17% του φυσικού αερίου τουΔΕΣΦΑ, συν επιπλέον πρέπει να πουλήσει και τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Χρυσοχέρης είναι ο άνθρωπος, μιλάμε. Προσδοκά ότι θα απαλλαγεί έτσι από άχρηστα περιουσιακά στοιχεία και θα μαζέψει, λέει, και τρία δισεκατομμύρια ευρώ για τα κρατικά ταμεία. Μη στραβομουτσουνιάζετε, καθόλου λίγα δεν είναι τα 3 δισ. για 14 ψωροαεροδρόμια και τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης συν τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συν το φυσικό αέριο της ΔΕΣΦΑ. Ξέρετε πόσο έχουν πέσει οι τιμές των οικοπέδων; Πάνε οι εποχές που από μόνο του το λιμάνι του Πειραιά έκανε δισεκατομμύρια ευρώ, χώρια τα αεροδρόμια τα 14 και τα τρένα. Η «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης δεν διστάζει να πει κατάμουτρα στον ελληνικό λαό ότι επειδή βρισκόμαστε σε κρίση, έχουν βουλιάξει στα Τάρταρα οι τιμές που προσφέρουν οι ξένοι επενδυτές που μπορεί να προσελκύσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Εν πάση περιπτώσει, τόσα μπορεί να μαζέψει ο Πιτσιόρλας, τόσα θα μαζέψει! Δεν ξέρετε εσείς πόσες τρύπες μπορεί να κλείσουν τα 3 δισεκατομμύρια που μπορεί να μαζέψει αυτός ο άγιος άνθρωπος, ανεξάρτητα αν σχεδόν όλοι οι Έλληνες σκέπτονται ότι οΠιτσιόρλας κάνει «στάχτη και μπούλμπερη» τη δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής.
Εδώ η κυβέρνηση Τσίπρα κόβει από την κρατική χρηματοδότηση του ΙΚΑ πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ – από 3,8 δισ. ευρώ που ήταν φέτος, θα πάρει μόνο 2,75 δισεκατομμύρια για το 2016. Μόνο ο ΟΓΑ, ο οποίος έχει λιγότερους από τους μισούς ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΙΚΑ, θα πάρει περισσότερα λεφτά – 3,3 δισ. ευρώ για την ακρίβεια από το κράτος, τα τετραπλάσια δηλαδή από τον ΟΑΕΕ που θα πάρει 834,2 εκατομμύρια από την κυβέρνηση Τσίπρα.
*Δημοσιέυθηκε στο ΠΡΙΝ την Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2015
Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2015