Έθνος που δεν έχει δικό του νόμισμα είναι καταδικασμένο σε αφανισμό


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 /12/2015 

Σε ένα κράτος με εθνική κυριαρχία, το οποίο έχει το δικό του εθνικό ανεξάρτητο νόμισμα, η φορολογία δεν γίνεται για να βρει το κράτος χρήματα να ξοδέψει, αφού το κράτος εκδίδει το χρήμα και μπορεί να εκδώσει όσο θέλει. Γίνεται για να αφαιρέσει το κράτος χρήμα από την αγορά ώστε να διατηρήσει την αξία του χρήματος και να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Αντίθετα όταν υπάρχει ύφεση, το κράτος μειώνει τη φορολογία και αυξάνει τις δαπάνες του (δηλαδή κρυφά εκδίδει χρήμα και το ρίχνει στην αγορά) ώστε να ξαναπάρει η οικονομία μπρος, να αυξηθεί η ζήτηση και να πέσει η ανεργία. Αν μάλιστα η κεντρική τράπεζα του κράτους ανήκει στο λαό και όχι σε ιδιώτες ιδιοκτήτες, τότε ακόμα καλύτερα.
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ;
Το ευρώ δεν είναι εθνικό νόμισμα, είναι ξένο νόμισμα πάνω στο οποίο το κράτος δεν έχει καμία εξουσία. Επομένως, το κράτος δεν μπορεί να εκδώσει χρήμα και μέσω αυτής της έκδοσης να ασκήσει κυρίαρχη οικονομική πολιτική. Δανείζεται το χρήμα μέσα από τις ιδιωτικές τράπεζες (αγορές) και είναι εξαρτημένο από αυτές, αλλά ταυτόχρονα είναι και υπεύθυνο για την επιβίωση των τραπεζών από τις οποίες έχει δανειστεί.
Φορολογεί όχι για να ασκήσει την πιο πάνω ρυθμιστική οικονομική πολιτική, αλλά για να βρει χρήματα να πληρώσει τις δαπάνες του και τα χρέη του. Αυτό ακριβώς σημαίνει ότι το κράτος δεν είναι κυρίαρχο, αλλά είναι κι αυτό, όπως οι απλές επιχειρήσεις και οι απλοί πολίτες, εξαρτημένο από την αναζήτηση εσόδων και δανεικών για να επιβιώσει.
Σε περιόδους ύφεσης όπως η τωρινή, το κράτος (για παράδειγμα το ελληνικό), δεν μπορεί να μειώσει τη φορολογία και ταυτόχρονα να εκδώσει χρήμα για να αυξήσει τις δαπάνες του ώστε να αυξήσει την κατανάλωση και να μειώσει την ανεργία. Είναι αναγκασμένο να συνεχίσει να υπερφορολογεί και να μαραζώνει εξαρτώμενο από την δανειακή ενίσχυση των ξένων και τον απόλυτο έλεγχό τους, όχι μόνο για να επιβιώσει το ίδιο, αλλά και για να κρατήσει βιώσιμο ένα υπέρογκο χρέος που δεν βγαίνει με τίποτα.
Αν θέλουμε να ζήσουμε, πρέπει να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και να βγούμε από αυτή την παγίδα. Από αυτή την παγίδα βγαίνεις με δύο τρόπους. Είτε με μονομερές κούρεμα του χρέους και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα είτε με υπερπαραγωγή, ώστε το κράτος να βρίσκει άνετα έσοδα μέσα από τη φορολογία, για να επιβιώνει το ίδιο και να εξυπηρετεί το χρέος του. Εμείς πάντως δεν φημιζόμαστε ως παραγωγικό κράτος, η δε μεγάλη φορολογία σκοτώνει εν τη γενέσει της κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. πηγή

Πηγή ; Apogonos 
- See more at: http://www.drachmi5.gr/oikonomia/ethnos-poy-den-ehei-diko-toy-nomisma-einai-katadikasmeno-se-afanismo#sthash.HEqFdEnq.dpuf

Σπύρος Λάτσης: Πώς έγινε «αφεντικό» στην Εθνική Τράπεζα με τα λεφτά ΣΟΥ!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-12-2015

Σπύρος Λάτσης: Πώς έγινε «αφεντικό» στην Εθνική Τράπεζα με τα λεφτά ΣΟΥ!

ΤΟ 0,57% ΤΗΣ ΕΤΕ ΠΟΥ… ΚΙΝΕΙ ΝΗΜΑΤΑ

Η κρίση γεννάει κροίσους; Η απάντηση λογική και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: Φυσικά και όχι! Οι κροίσοι προϋπήρχαν... της κρίσης και απλά κάποιοι έγιναν πλουσιότεροι ή κάποιοι άλλοι κατάφεραν να μην τους αγγίξει.
Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και για τον πλουσιότερο Έλληνα στον κόσμο, τον Σπύρο Λάτση, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes, που τον κατατάσσει στην 506η θέση μεταξύ των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, με περιουσία 3,3 δισ. δολαρίων!
Γιατί, αν τύχει και... στραβώσει κάτι στην πορεία, η εγχώρια διαπλοκή είναι εδώ: να βοηθήσει τον... κατατρεγμένο μεγιστάνα να σταθεί στα πόδια του, ειδικά αν είναι και τραπεζίτης (μεταξύ άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων) και δη προ των πυλών της χρεοκοπίας. Ο όρος «ΖΗΜΙΑ», κοινώς η λέξη «ΠΛΗΡΩΣΕ», δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα επιτρέψει να υπάρξει.
Λύσεις υπάρχουν άλλωστε: μια από αυτές λέει πως, όσοι στήριξες – αν στήριξες, όσο ήσουν στο ζενίθ σου, ήρθε η ώρα να στο ξεπληρώσουν. Και θα το κάνουν είτε από «ηθική» υποχρέωση είτε γιατί ξέρουν ότι το τρίγωνο της διαπλοκής συγκαταλέγεται πια στα «ήθη και έθιμα» της Ελλάδας, και δεν μπορεί να διασαλευτεί η τάξη και η συνέχειά του. Νόμος άγραφος: «Το απόστημα δεν πρέπει να σπάσει». Φιλοσοφικές αναζητήσεις θα πει κάποιος, βγαλμένες όμως από τη ζωή...
ΑΜΚ στην Εθνική Τράπεζα του... Λάτση!
Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλιώς πώς μπορεί να εξηγηθεί ότι το 0,57% αποδεικνύεται μέγεθος με τέτοια δυναμική, που να καθορίζει «πρόσωπα» και «πράγματα» στο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ελλάδας, την Εθνική Τράπεζα.
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Εθνική Τράπεζα ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν από μερικές ημέρες, δίνοντας τη δυνατότητα στην ΕΤΕ να κάνει λόγο για αφετηρία μιας νέας πορείας το 2016. Οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, καλύπτοντας το 74% περίπου των κεφαλαίων, μεταξύ αυτών και το Ίδρυμα Λάτση.
Το ίδρυμα Λάτση (JOHN S. LATSIS PUBLIC BENEFIT FOUNDATION) ενημέρωσε ότι κατέχει 52.404.945 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, ήτοι ποσοστό 0,57% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας έναντι ποσοστού 1,02% που κατείχε πριν την 14.12.2015.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ακόμα και με αυτό το ισχνό ποσοστό του 0,57%, το Ίδρυμα Λάτση φέρεται να έχει τον τρόπο του, ώστε να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην τράπεζα.
Το παρελθόν, άλλωστε, είναι αποκαλυπτικό, για το deal Λάτση-Εθνικής και το παρασκήνιο, στο οποίο εκτυλίχθηκε.
Είναι πολλά τα λεφτά Σπύρο...
«Η Eurobank είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα των δαιμόνιων προσπαθειών του ελληνικού κατεστημένου να εξαπατήσει τους Έλληνες και Ευρωπαίους φορολογούμενους και στη συνέχεια να διακηρύξει ένα λαμπρό ελληνικό success story», έγραφεσε άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο προσωπικό του ιστολόγιο.
Στις παραπάνω τρεις σειρές περικλείεται όλο το ζουμί ενός τραπεζικού σκανδάλου μεγατόνων, το οποίο ουσιαστικά ξεκίνησε το μακρινό 2007 και ολοκληρώθηκε με ένα αξιοζήλευτο τρικ, που εφευρέθηκε για να «δραπετεύσει» ο τραπεζίτης Σπύρος Λάτσης. Με ένα «colpo grosso», όπως έχει χαρακτηριστεί, η εφοπλιστική οικογένεια γλίτωσε από καταγραφή ζημιάς γύρω στα 2 με 2,5 δισ. ευρώ με τη διάσωση της Eurobank, ενώ φέρεται να επανήλθε από το... παράθυρο στα τραπεζικά και μάλιστα από θέση ισχύος, «ελέγχοντας» την Εθνική.
Αν έχεις τύχει, διάβαινε...
Το όχι και τόσο μακρινό αλλά... σωτήριο έτος 2012, βασικός μέτοχος της Eurobank ήταν η οικογένεια Λάτση. Εννέα φυσικά πρόσωπα και μαζί το JOHN S. LATSIS PUBLIC BENEFIT FOUNDATION κατείχαν το 43,6% της τράπεζας.
Στις 5 Οκτωβρίου του 2012, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση Σαμαρά, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας απηύθυνε δημόσια προαιρετική πρόταση προς τους μετόχους της Eurobank, καλώντας τους να ανταλλάξουν τις μετοχές τους με μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, με σκοπό την εν συνεχεία συγχώνευση των δύο τραπεζών.
Οι 64.500 μέτοχοι της Eurobank, μεταξύ των οποίων και η οικογένεια Λάτση, απεδέχθηκαν την πρόταση της Εθνικής Τράπεζας και αντάλλαξαν τις μετοχές τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κωδικός: Σώστε τον Λάτση!

Κωδικός: Σώστε τον Λάτση!

Στις 8 Απριλίου 2013, όμως, ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες θεσμικές αρχές ότι οι δύο Τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν κατά μόνας, ανεξάρτητα η μία από την άλλη.
Μετά την κατάρρευση των σχεδίων συγχώνευσης των δύο τραπεζών, η Εθνική αδυνατούσε να καλύψει το μερίδιό της για την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank.
Κι έτσι, η Eurobank πήρε τον δρόμο για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Το αποτέλεσμα;
Η... θεά τύχη έφερε έτσι τα πράγματα ώστε στο τέλος της δημόσιας πρότασης, η Εθνική Τράπεζα βρέθηκε να κατέχει το 85% της Eurobank και η οικογένεια Λάτση το 1,02% της Εθνικής.
Ο Λάτσης δηλαδή απέκτησε μετοχές της Εθνικής, χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank, κι ενώ έσωσε τα χρήματά του, οι Έλληνες πολίτες και το χρεωκοπημένο ελληνικό κράτος χρεώθηκαν 13,3 δισ. ή το 7,3% του ΑΕΠ, ποσό με το οποίο συμμετείχε σκανδαλωδώς το ΤΧΣ στην ανακεφαλαιοποίηση.
Κινεί τα νήματα στην Εθνική Τράπεζα με το... 0,57%!
Το άκρως εντυπωσιακό βέβαια είναι πως ο όμιλος Λάτση όχι μόνο εγκατέλειψε τη Eurobank και κατέλαβε ποσοστό στην Εθνική, αλλά αμέσως σχεδόν κατάφερε να διορίσει και μέλος στο ΔΣ της τράπεζας!
Δηλαδή ο μέτοχος του 1,02% (τότε), όχι μόνο συμμετείχε στο ΔΣ και ήλεγχε τη διοίκηση, αλλά εμφανιζόταν στην τραπεζική πιάτσα ως στρατηγικός επενδυτής!
Κάτι που οι «κακές γλώσσες» ψιθυρίζουν ότι εξακολουθεί να συμβαίνει διακριτικά, αλλά χειρουργικά...

Newsbomb.gr

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/654467/spyros-latsis-pos-egine-afentiko-stin-ethniki-trapeza-me-ta-lefta-soy#ixzz3vJXdHwVp

Ο Β.Πούτιν ανακοίνωσε την συμμαχία Μόσχας-Νέου Δελχί

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ


25/12/2015
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Πάνου Σπαγόπουλου
Συμφωνίες συνολικού ύψους 150 δισ.δολαρίων που μόνο στο άκουσμα προκαλούν "ίλιγγο", ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν "σφραγίζοντας" έτσι με αυτόν τον τρόπο την συμμαχία Μόσχα-Νέου Δελχί και την οριστική περιθωριοποιήση της Τουρκίας, αφού η Μόσχα αντικαθιστά στο υπερπολλαπλάσιο τις όποιες συναλλαγές είχε με την Άγκυρα.
Με συμφωνία «μαμούθ» για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 Triumph ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Μόσχα ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi.
Οι πρώτες πληροφορίες για το ενδιαφέρον της Ινδίας, ώστε να καταστεί ο δεύτερος εξαγωγικός πελάτης για το S-400, μετά την Κίνα, είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα μέσα στο μήνα, και οι διαδικασίες για την συμφωνία αγοράς ήταν ταχύτατες.
Η αγορά των 5 –σε πρώτη φάση καθώς αναμένεταιο η αγορά ακόμη 5-  πυροβολαρχιών  S-400  θα κοστίσει 400 δισ. Ρουπίες (6 δισ. $), και θα περιλαμβάνει ακόμη και την προμήθεια 6.000 βλημάτων της σειράς 40N6 ή 48N6.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι πρώτες μονάδες πυρός του νέας γενιάς αντιαεροπορικού και αντιβαλλιστικού συστήματος αναμένεται να παραδοθούν στην ινδική Αεροπορία σε 12 και 18 μήνες.
Αναμφισβήτητα η πώληση του S-400 στην Ινδία συνιστά από τις σημαντικότερες εξαγωγικές επιτυχίες του συστήματος μετά από αυτή την Κίνας ενώ η δημοσιότητα που έχει λάβει από την εγκατάστασή του στην Συρία σίγουρα δεν είναι άσχετη.
Οι επιδόσεις του συστήματος είναι τρομακτικές από κάθε άποψη.
Το σύστημα είναι ικανό να καταρρίπτει κάθε ιπτάμενο στόχο (αεροσκάφος ή βαλλιστικό πύραυλο) ο οποίος πετά με μέγιστη ταχύτητα 4,8 χλμ./δευτ. (μέχρι 17.000 χ.α.ω.). Μπορεί να εμπλέξει στόχους σε απόσταση έως και 400 χλμ. και σε υψόμετρο μέχρι 27 χλμ. ή και παραπάνω με τις νέες εκδόσεις του πυραύλου.
Το τεχνολογίας AESA ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης του συστήματος 91N6E “Gravestone” έχει εμβέλεια 600 χλμ. και μπορεί να παρακολουθήσει μέχρι 300 στόχους, ενώ το ραντάρ καθοδήγησης 92N6 έχει εμβέλεια 400 χλμ. και μπορεί να παρακολουθήσει μέχρι 100 στόχους και να έχει υπό εγκλωβισμό τους 36 πιο επικίνδυνους από αυτούς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ακτίνα προσβολής του συστήματος ανέρχεται σε για βαλλιστικό πύραυλο με ταχύτητα 4,8 χλμ./δευτ. και RCS 0,4 τ.μ. στα 230 χλμ. για αεροσκάφος με RCS 4 τ.μ. στα 400 χλμ. και για αεροσκάφη στρατηγικού βομβαρδισμού (B-52, B-1B) στα 570 χλμ. Τα βλήματα που χρησιμοποιεί το S-400 είναι:
Το 40Ν6 με ακτίνα προσβολής 400 χλμ. και ενεργή κεφαλή αναζήτησης, το 48N6DM με εμβέλεια 250 χλμ., και καθοδήγηση ημιενεργή, το 48H6E3/48H6E2 με εμβέλεια 250 και 200 χλμ. αντίστοιχα, και ταχύτητα 5,9 mach, το 9M96E2 με εμβέλεια 120 χλμ. δυνατότητα εμπλοκής στόχων από 5 μ. έως και 30 χλμ. και την καλύτερη πιθανότητα καταστροφής στόχου ο οποίος ελίσσεται, το  9M96E μέσης εμβέλειας 40 χλμ. και ύψος εμπλοκής 20 χλμ. (σε δοκιμές έχει φτάσει μέχρι και τα 56 χλμ.) και το 9M96 με εμβέλεια 120 χλμ. και δυνατότητα πραγματοποίησης ελιγμών 20 g, σε ύψος 35 χλμ. (ενδείκνυται για καταστροφή βαλλιστικών πυραύλων). 
Το ταξίδι όμως του Modi θα περιλαμβάνει και άλλα κερδοφόρα συμβόλαια για την ρωσική αμυντική βιομηχανία. Αυτά είναι η υπογραφή συμβολαίου για την αγορά 200 ελικοπτέρων Ka-226T, η προμήθεια  τριών καταδρομικών και η ενοικίαση ενός δεύτερου πυρηνοκίνητου υποβρυχίου.
Ακόμη αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις για την  ρωσο-ινδική συνεργασία στο νέο μαχητικό 5ης γενιάς PMF (Perspective Multirole Fighter), το οποίο θα αποτελεί μια ινδική έκδοση του ρωσικού μαχητικού 5ης γενιάς T-50 PAK FA. Η Ινδία ενδιαφέρεται για την προμήθεια 154 τέτοιων αεροσκαφών.
Αυτά σε συνδυασμό με άλλα μικρότερα προγράμματα, όπως Α/Τ πυραύλους,  επιπλέον ελικόπτερα και πυρομαχικά, μπορεί να θέσουν το ύψος των συνολικών ινδικών παραγγελιών από την Ρωσία στα 150 δισ. $.
Ειδικότερα για το υποβρύχιο, πρόκειται  για σκάφος της κλάσης Akula II η Ινδία επιχειρεί ήδη ένα το INS Chakra ενώ το δεύτερο υποβρύχιο που θα ενοικιαστεί θα είναι το Kashalot K-322 το οποίο τώρα επιχειρεί με το ρωσικό Ναυτικό. Πρόκειται για σκάφος SSN δηλαδή πυρηνοκίνητο επιθετικό και το ινδικό Ναυτικό θα το εξοπλίσει με βλήματα 3M-54 Klub με εμβέλεια 300 χλμ. και δυνατότητα να φέρουν πυρηνική κεφαλή.
Το νέο αυτό τεράστιο “deal” της Ινδίας με την Ρωσία αναμένεται να σφραγίσει τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών αλλά ταυτόχρονα είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση της φρενίτιδας εξοπλισμών που επικρατεί στην περιοχή της Ασίας με Κίνα και Ινδία να ανταγωνίζονται για την πρωτοκαθεδρία στην περιοχή.
Και μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας
Εκτός όμως από τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων συμφωνήθηκε και η κατασκευή έξι μονάδων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην Ινδία μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, όπως δήλωσε και ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, έπειτα από τις συνομιλίες που είχε με τον Modi.
Ο Putin τόνισε πως η Μόσχα και το Νέο Δελχί συνεργάζονται με επιτυχία στην κατασκευή πυραύλων τύπου Brahmos και σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην παραγωγή ενός νέου τύπου πολεμικών αεροσκαφών και επιβατικού αεροσκάφους.
Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα σε συνέχεια των συνομιλιών, οι δύο χώρες επαναδιαβεβαίωσαν την κοινή τους αφοσίωση σε περαιτέρω συνεργασία στην εξερεύνηση του διαστήματος, στην κατασκευή πυραύλων και στην κατασκευή μηχανών.
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20151224/defencenet/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%

Χριστούγεννα: Ο «αριστερός» παγετώνας…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25  ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2015


 
Αυτό είναι σήμερα το 
«πνεύμα των Χριστουγέννων»

Στα φετινά Χριστούγεννα ζούμε την ΚΟΛΑΣΗ της «αριστερής» κυβέρνησης. 
Η ΦΡΙΚΗ δίχως τέλος διαιωνίζεται με την ΑΠΑΤΗ των «αριστερών» διαχειριστών-ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ… 
Και με τη συναινετική στήριξη όλων των κομμάτων του δωσίλογου νεοφιλελευθερισμού: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ- Λεβέντης…


Η χριστουγεννιάτικη, συναινετική τους ΠΡΑΞΗ: Η υπερψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης!!! 

Η διαιωνιζόμενη αυτή φρίκη είναι ένας επικίνδυνος παγετώνας: Μας ρίχνει κάτω από το μηδέν… 

Μας βυθίσει στην άβυσσο και της πολιτικής και ηθικής εξαθλίωσης, σε μια υποταγή δίχως τέλος… 

Σε άλλες εποχές –αγωνιστικής ανάτασης και ευαισθησίας- δεν θα μπορούσε να καγχάζουν, με τέτοια προκλητικότητα και αυθάδεια, οι «βρικόλακες του σκότους»: Οι ληστοσυμμορίες της τοκογλυφικής κακουργίας και τα «ιερατεία» των ανδρεικέλων τους (ιδιαίτερα τα «αριστερά» ιερατεία και οι οργανικοί τους διανοούμενοι)… 

Σήμερα, το σώμα της ελληνικής κοινωνίας μοιάζει να είναι ναρκωμένο και υπνωτισμένο. Και αυτή ακριβώς η αδράνεια, δηλαδή η παθητικότητα και η μοιρολατρική αποδοχή των πάντων, είναι που καθιστά πιο επιθετικά και δηλητηριώδη τα ερπετά του καθεστώτος που χειμάζουν στα εκτροφεία των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων). 

Μέσα σε αυτή τη ΓΕΝΙΚΗ και φασιστική «ξηρότητα» των ημερών μας, η ευαισθησία, η ανησυχία, ο θυμός, η αμφισβήτηση, ηΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είναι μια ΠΡΟΣΦΟΡΑ και μια ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ… 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, λοιπόν, για να αποκαταστήσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων… 

Και για να σαλπίσουμε το σύνθημα του Κολοκοτρώνη: 
«ΦΩΤΙΑ και τσεκούρι στους προσκυνημένους»

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚO 'ΡΕΣΑΛΤΟ"



Η ιστορία δεν περιμένει τους άτολμους


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Δεκεμβρίου 2015

 Καταγράφει διαμελισμένες πατρίδες

Μην έχετε καμία αυταπάτη. Η επίθεση που δέχεται η πατρίδα μας και η κοινωνία, είναι συντονισμένη, είναι πολυεπίπεδη και το σημαντικότερο… δεν έχει ημερομηνία λήξης, αν δεν ανατραπεί το κατοχικό καθεστώς, και αν δεν υπάρξει παραδειγματική τιμωρία στα ανδρείκελα που το υπηρέτησαν...


Ο λαός μας δε διαθέτει θεσμικό σύμμαχο. Το Ελληνικό Σύνταγμα, υποβαθμίζεται σε απλή χάρτα διακηρύξεων στοιχειώδους εθνικού προστατευτισμού, αφού δεν υπάρχει πολιτικός πρωταγωνιστής αποφασισμένος να απαιτήσει την ουσιαστική του ενεργοποίηση.

Κι από την άλλη μεριά, η Ελληνική Δικαιοσύνη, παραιτημένη ουσιαστικά από την ουσία του ρόλου της, αρκείται στην ελληνόφωνη διατύπωση αποφάσεων, επιδιδόμενη σε ένα ιδιότυπο κρυφτούλι με τη διατύπωση των κατοχικών αποφάσεων, διευκολύνοντας ουσιαστικά τα κατοχικά ανδρείκελα στην ισχυροποίηση του κατοχικού θεσμικού πλαισίου, και αρνούμενη να ανακόψει αυτή την εφιαλτική λαίλαπα.

Αυτή η δικαιοσύνη για παράδειγμα, ερωτοτροπεί με τη γλαφυρότητα στη διατύπωση και την ονοματοδοσία των κατοχικών χαρατσιών, ερωτοτροπεί με τους τύπους αναφορικά με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, αλλά αρνείται να κάνει το αυτονόητο. Αρνείται να υποχρεώσει ρητά, απόλυτα, σαφέστατα και χωρίς αμφιλεγόμενες ερμηνείες, τα επιτελεία της Κατοχής να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για φορολογία στα ακίνητα, τα οποία έτσι κι αλλιώς έχουν υπερφορολογηθεί καθ όλη τη διαδικασία της κατασκευής τους.

Η πολιτική αντιπολίτευση στις εφαρμοζόμενες πολιτικές, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Πριν απ΄όλα γιατί το συντριπτικά μεγάλο κομμάτι των βουλευτών που «φυτεύει» μέσα στη Βουλή ο πολιτικά ανώριμος Ελληνικός λαός, επιλέγοντας κόμματα που...
«φυτεύουν» στη ζωή του οι κατοχικοί χορογράφοι, είναι εθνικά διεφθαρμένο, και απόλυτα ενσωματωμένο στον πολιτικό και εθνικό ραγιαδισμό. 

Παρά τις όποιες φραστικές του αντιπαραθέσεις, αποτελεί μια χρήσιμη εφεδρεία πρόθυμη με τη μια ή την άλλη μορφή να εξασφαλίσει «ελληνική ιθαγένεια» στο κατοχικό δίκιο που υπαγορεύουν τα επιτελεία των ισχυρών.

Το ΚΚΕ, ως η μοναδική δύναμη που προσεγγίζει από μια ριζικά διαφορετική σκοπιά , τόσο τα τεκταινόμενα όσο και την κατεύθυνση της διεξόδου, επιμένει να συμπεριφέρεται άτολμα και φοβικά, προσδοκώντας στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος πολιτικής ανατροπής, που όμως είναι αδύνατον να δημιουργηθεί, να ενδυναμωθεί και να δράσει χωρίς εθνικούς στόχους ικανούς να συνεγείρουν και να εμπνεύσουν μια κοινωνία που έχει παραδοθεί στη μοίρα της.

Τα ίδια τα γεγονότα, ο στοιχειώδης απολογισμός αυτής της εφιαλτικής επταετίας, το ίδιο το σχέδιο των αδίστακτων που πλέον έχει βάλει στο τραπέζι ακόμη και αυτόν τον εδαφικό διαμελισμό της πατρίδας μας, καταδεικνύουν πως η μοναδική λύση πια βρίσκεται μόνο στη συγκρότηση ενός μαχητικού αντικατοχικού προοδευτικού και ριζοσπαστικού μετώπου, που θα εμπνεύσει την εξέγερση, και που θα συμπαρασύρει σ αυτήν το πολιτικά ωριμότερο και πιο ριζοσπαστικό κομμάτι του λαού μας.
  • Αυτή η πρωτοβουλία, θα πρέπει να είναι πρωτοβουλία δράσης, που δε θα εγκλωβίζεται σε πρακτικές ιδεολογικοπολιτικής νουθεσίας, που ούτε αποτελέσματα δρομολογούν και μόνο ως άλλοθι πολιτικής απραξίας εκλαμβάνονται στην πράξη.
  • Αυτή η πρωτοβουλία, θα πρέπει να είναι πολιτική. Και με πολιτικές δράσεις, με πολιτικό ακτιβισμό αλλά και με ξεκάθαρες πολιτικές στοχεύσεις, να ανατρέψει άμεσα την πολιτική ατζέντα της κατοχικής προσαρμογής, επιβάλλοντας ατζέντα πολιτικής ανατροπής σε όλα τα επίπεδα.
  • Η πολιτική της στόχευση, δε θα παραδέρνει σε εκπτώσεις και συμβιβασμούς, ούτε βεβαίως και σε ανέξοδες φραστικές μεγαλοστομίες. Η ανάληψη της πολιτικής εξουσίας άρα και η άμεση αποκαθήλωση των προσκυνημένων, όπως και η παραδειγματική τους τιμωρία, θα πρέπει να είναι στόχος ύψιστης προτεραιότητας.

Η δρομολόγηση του EUROXIT, δηλαδή η πλήρης ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, με το ξεπάστρεμα όλων των ευρωκατοχικών ρυθμίσεων και συμφωνιών του αλυσοδένουν τη χώρα, όχι μονάχα δε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται φοβικά, αλλά θα αναγορεύεται σε μοναδική λύση ικανή να δρομολογήσει εθνικό παραγωγικό σχεδιασμό, πραγματικά κυρίαρχη νομισματική και οικονομική πολιτική, και διαφορετικό γεωπολιτικό στάτους για τη χώρα.

Και βεβαίως αυτή χώρα δεν μπορεί να κάνει ούτε βήμα εμπρός, αν δεν καταστούν άμεσαιδιώνυμα αδικήματα, ο εθνομηδενισμός, ο νεοναζισμός και ο γενιτσαρισμός των προσκυνημένων.

Ας μη μασήσουμε άλλο λοιπόν το παραμύθι της «πολιτικής νομιμότητας» που μας σερβίρουν οι πολιτικά παρανομούντες.
Οι βιαστές του Συντάγματος, οι εκχωρητές της εθνικής κυριαρχίας, οι διαχειριστές των μηχανισμών της φυσικής και θεσμικής καταστολής του πληθυσμού, οι δεσμοφύλακες της δημοκρατίας, οι πολιτικοί υποκριτές, οι σφετεριστές της αριστερής ταυτότητας και  οι κάθε λογής και απόχρωσης προσκυνημένοι, δεν δικαιούνται να μιλούν για πολιτική νομιμότητα.

Και όταν το κάνουν, ο λόγος δεν είναι η αδιαπραγμάτευτη αγάπη τους για τη νομιμότητα, αλλά η μη αμφισβήτηση το «δικαιώματός» τους να τη βιάζουν με θύμα την κοινωνία.

Πολιτική νομιμότητα για όλους αυτούς, είναι η μη έμπρακτη αμφισβήτηση του ραγιαδισμού, της εθελοδουλίας τους, του αδίστακτου κατοχικού καθεστώτος που οικοδομούν, των προδοτικών συμβάσεων, συμφωνιών και νομοθετημάτων που προσυπογράφουν.
Ο συμβιβασμός με αυτή τη νομιμότητα, δε συμβαδίζει και αντιστρατεύεται την αγάπη μας για την πατρίδα.

Αυτή είναι η αλήθεια, και μπροστά σ αυτή την αλήθεια, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Η θα συγκροτήσουμε το μέτωπο της αντίστασης που έχει ανάγκη ο τόπος, η πατρίδα μας και η κοινωνία, ή θα παρατηρούμε καθηλωμένοι και άφωνοι τον Αρμαγεδδόνα που επι της ουσίας από εδώ και πέρα έρχεται με τρόπο πραγματικά εφιαλτικό.-

Αυτή η κυβέρνηση μισεί τον Ελληνισμό

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-12-2015

Η ραγιάδικη συνείδηση που προωθούν δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει

Οι πρόσφατες δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας αποκάλυψαν με τον πιο καθαρό τρόπο τις προθέσεις της κυβέρνησης: ο ελληνικός λαός θα πρέπει να πάψει επιτέλους να νιώθει περήφανος για τους αγώνες και τα επιτεύγματά του... 
filhs-sia
του ΤΑΣΟΥ ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Αλλά και να πάψει να νιώθει αδικημένος για όσα έχει υποστεί, ειδικά στη νεότερη Ιστορία. Έτσι, σύμφωνα με την Σία Αναγνωστοπούλου δεν έχει τόση σημασία αν ο Κολοκοτρώνης ήταν Έλληνας, καθώς έδρασε ως…
Ευρωπαίος επαναστάτης, όσο για την πολύπαθη Μικρασιατική Καταστροφή αποτελεί κι αυτή ένα φαινόμενο που απλώς εντάσσεται στο παγκόσμιο… προσφυγικό ζήτημα! Κάθε αντίθετη άποψη, συκοφαντείται ως χρυσαυγίτικη και της αποδίδονται φράσεις όπως: «ο ηρωισμός ίδιον της ελληνικής φυλής» ή «η μοίρα των Ελλήνων» ως ερμηνεία των διωγμών των Μικρασιατών που δήθεν χρησιμοποιούν όλοι όσοι διαφωνούν με τις απόψεις των εθνομηδενιστών. Όσο για την Παιδεία στην Τουρκοκρατία, ε! Ήταν απλώς ένα φαινόμενο… αυτοαναπαραγωγής της Εκκλησίας αφού σχολεία έχουμε μόνο με το έθνος-κράτος! Πού να το ήξερε ο Κοσμάς ο Αιτωλός να μην το φάει τζάμπα το κεφάλι του που νόμιζε πως ίδρυε σχολεία!

Προφανής στόχος: οι Έλληνες να μη αισθάνονται σε καμία περίπτωση ότι αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο κι έτσι δεν υπάρχει και κανένας λόγος να αγωνίζονται να διατηρήσουν την ιδιαίτερη ταυτότητα και την ιστορική τους μνήμη και εν τέλει να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και να ανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία και αξιοπρέπεια. Η αποικιοποίηση της χώρας απαιτεί και την αντίστοιχη ραγιάδικη συνείδηση. Τέλος με το «εθνόμετρο» στην διδασκαλία της Ιστορίας λοιπόν. Υποστηρίζεται δηλαδή σοβαρά πως δάσκαλοι και καθηγητές όλα αυτά τα χρόνια άλλο δεν κάνουν από το να διαπαιδαγωγούν με βάση εθνικιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις τούς μαθητές. Αν αυτό δεν συνιστά προσβολή για τον κλάδο των εκπαιδευτικών, αλλά και ωμή περιφρόνηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, τότε ποιο μέτρο αντί για το εθνόμετρο, πρέπει να εφαρμόσουμε προκειμένου να μετρήσουμε τις επιδόσεις του Υπουργείου τους τελευταίους μήνες; Αντί δηλαδή να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Παιδείας, εφευρίσκει ανύπαρκτους εχθρούς προκειμένου να διχάσει τους εκπαιδευτικούς και τον ελληνικό λαό και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, ελπίζοντας από την άλλη ότι υπάρχει ακροατήριο που θα υποδεχθεί θετικά τέτοιες δηλώσεις. 
Γιατί κατά τα άλλα, η Υπουργός, αντί να υπηρετεί, περιφρονεί βαθύτατα τον προφανώς χαμηλού πνευματικού επιπέδου ελληνικό λαό που αντί για Ιστορικούς, όπως η Ρεπούση, ο Λιάκος και η ίδια, ακολουθεί τους άγνωστους και ανώνυμους, αλλά πανίσχυρους «εθνικιστές»: «Δεν θέλω να το προσωποποιήσω. Είναι περισσότερο δυνάμεις που λειτουργούν ως η κοινή γνώμη, που είναι διάχυτες στα κόμματα και σε διάφορους φορείς της κοινωνίας. Οικειοποιούνται την κοινή γνώμη και επιβάλλουν πολύ εύκολα τις εθνικιστικές απόψεις τους, διότι η κοινή γνώμη δεν διαθέτει ιστορική κουλτούρα». Ευτυχώς όμως αυτός ο… απαίδευτος λαός αγνόησε τους παραπάνω Ιστορικούς και καταψήφισε το Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο που τόσο φανατικά είχαν υποστηρίξει μαζί με τις ΗΠΑ, την Αγγλία, την ΕΕ και φυσικά την Τουρκία. Μήπως, η απαιδευσία «της κοινής γνώμης» ευθύνεται και για το ότι δεν πείθεται από τους Οικονομολόγους και τους Νομικούς της κυβέρνησης για τις αλλαγές στη φορολογία και το ασφαλιστικό;
Η τραγωδία είναι ότι, όπως έχει δείξει η Ιστορία (της Γιουγκοσλαβίας το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα), όταν επιβάλλονται τέτοιου τύπου, δήθεν αντιεθνικιστικές, αντιλήψεις, οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα και ό,τι δεν πέτυχαν η δικτατορία του Μεταξά και η χούντα, θα το πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: να ενισχύσει τελικά τις εθνικιστικές αντιλήψεις και να οδηγηθούμε σ’ έναν νέο εθνικό διχασμό. Κι όμως ειδικά αυτή την κρίσιμη για τη χώρα και τον λαό μας στιγμή, έχουμε ανάγκη από μία σύγχρονη δημοκρατική πατριωτική συνείδηση. Η Παιδεία οφείλει να μεταδώσει στους νέους μας αγάπη για την πατρίδα τους, περηφάνια, κι όχι συμπλεγματική ανωτερότητα ή κατωτερότητα, για τα επιτεύγματά της, εκείνο δηλαδή το συλλογικό ήθος, που θα αποτελέσει την προϋπόθεση απελευθέρωσης ώστε οι νέοι μας να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους για «το καλό του λαού και της χώρας», όπως δίδασκε το παλιό αριστερό ήθος. Γιατί, που να πάρει ο διάολος, δεν είναι δυνατόν αυτή η έρημη πατρίδα να μορφώνει και να σπουδάζει τους νέους σε υψηλό επίπεδο για να τους στέλνει να στελεχώσουν τα νοσοκομεία, τις υπηρεσίες και τις εταιρίες της κεντρικής, της δυτικής και της βόρειας Ευρώπης. Και μόνο την παραδοσιακή αξία της ανταπόδοσης να είχαμε καλλιεργήσει στα παιδιά μας, θα είχαμε διασφαλίσει ότι ένα σημαντικό επιστημονικό και πνευματικό κεφάλαιο θα παρέμενε να παλέψει εδώ προκειμένου η Ελλάδα από οικόπεδο και αποικία να καταστεί παραγωγική, δημιουργική  και τελικά ελεύθερη.
Απασχολούν άραγε κανέναν όλα αυτά ή αποτελούν φωνές βοώντος εν τη ερήμω που σύντομα θα σκεπάσουν οι κραυγές και λοιδορίες για «εθνικισμό»;
*αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΛΜΕ Αργολίδας, Δρ Ιστορίας