Εμφύλιος στην Τουρκία

από Αύγουστο ως Γενάρη νεκροί 162 πολίτες και 260 στρατιωτικοί

Εμφύλιος στην Τουρκία
To μεγαλύτερο φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας και ένα ίδρυμα Αναθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέφεραν την Κυριακή ότι περισσότεροι από 160 πολίτες συμπεριλαμβανομένων γυναικών σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια συγκρούσεων και απαγόρευσης καυκλοφορίας στα ΝΑ της χώρας.
Σε αναφορά του το Δημοκρατικό Κόμμα του Λαού (HDP) οι τουρκικές αρχές επέβαλαν σε μια σειρά από κουρδικές πόλεις και κωμοπόλεις ααπγόρευση κυκλοφορίας κατά την διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν 161 πολίτες εκ των οποίων οι 30 γυναίκες.
« Η πολιορκία 7 κουρδικών πόλεων και 20 κωμοπόλεων και οι έφοδοι σε σπίτια πολιτών έχουν διαρκέσει 280 ημέρες και είναι πάντα σε εξέλειξη και οι αρχές έχουν ανανεώσει την απαγόρεσυη κυκλοφορίας 56 φορές, »συνεχίζει η έκθεση.
Η Turkish Human Rights Foundation επίσης μεταφέρει ότι μεταξύ Αυγούστου και Γενάρη σκοτώθηκαν 162 πολίτες σε συγκρούσεις μεταξύ μελών του (PKK) και του τουρκικού στρατού σε κουρδικές πόλεις.
« Η έκθεση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά τις 11 Δεκέμβρη 2015 και τονίζει ότι η ζωή του άμαχου πληθυσμού έχει επηρεαστεί πολύ από τον τρόπο που επιβάλεται η απαγότευση κυκλοφορίας,το εύρος των εμπεκόμενων περιοχών,την αυξανόμενη λήψη αυστηρών στρατιωτικών μέτρων και από το γεγονός ότι ανεβάζει τοyz τόνους το κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) » μεταφέρει η κυριακάτικη Zaman.
Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι « 260 μέλη των τουρκικών αρχών σκοτώθηκαν σε μάχες με το PKK μετά την διακαοπή της εκεχειρίας τον Ιούλιο. »Λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων μεταξύ στρατού και κατοίκων της ΝΑ Τουρκίας εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους.
http://hellasforce.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: