Βιώσιμο χρέος και έξοδος απο τα μνημόνια. Εποχή Μεσαίωνα…

11-1-2016


Tου Καθηγητή Δρ. Γ.Ζουγανέλη - zcode-gr

Στη φωτογραφία φαίνεται πως λειτουργεί η Μακροοικονομία σε μια χώρα της Δύσης. Η Ελλάδα παρότι ισχυρίζεται ότι ανήκει στη Δύση δεν λειτουργεί με βάση το παραπάνω σχήμα.
Η χώρα δεν παράγει και δεν εξάγει. Εταιρείες σοβαρές για παραγωγή δεν έχει. Ο τραπεζικός τομέας είναι άρρωστος και τροφοδοτείται με φορολόγηση του πλαστικού χρήματος. Ο τομέας στέγη περνάει σε ξένα χέρια απο τα οποία και θα ελέγχεται. Οι φόροι είναι άνισοι και κράτος δικαίου δεν υφίσταται. Στόλος τεμπέληδων συνεχίζει να εκλογομαγειρεύει και να κυβερνάει τη χώρα.
Βιώσιμο χρέος λέγεται ένα χρέος απο το οποίο δεν προκύπτει έλειμμα στο προυπολογισμό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το συνολικό χρέος θα γίνει μικρότερο απο το AEΠ,  ώστε να επιτρέψει στην Ελλάδα να βγεί απο τα μνημόνια.
Αυτό που συμφέρει την Ελλάδα είναι να κάνει όλο της το χρέος Ευρωπαϊκό. Για κάποιο λόγο η κυβέρνηση των ξένων δεν το θέλει ενώ αντί να φορολογεί τα εισοδήματα των εφοπλιστών με εισφορές κάθε χρόνο, επιβάλλει ισοδύναμα στο λαό, δεν αυξάνει τις ...
εξαγωγές, κρατάει ακριβά την ενέργεια, βουλιάζει τη χώρα με το μεταναστευτικό για λόγους δήθεν ανθρωπισμού (πρόκειται για μεγάλη κονόμα με MKO κλπ), ξεπουλάει τον ορυκτό πλούτο, ταίζει τα ΜΜΕ με αγύριστα δάνεια, αφαιρεί τη ρευστότητα απο την αγορά με το πλαστικό χρήμα το οποίο φορολογεί υπέρ των τραπεζών ενώ με την αφαίρεση των capital controls επιδιώκει την έξοδο κεφαλαίων απο “επενδυτές” στο εξωτερικό (όλα εν γνώσει του Μάριο Ντράγκι και της ΕΚΤ).
Γενικά η κυβέρνηση των ξένων στην Ελλάδα, κάνει συνέχεια ότι δεν πρέπει να κάνει και τα χρόνια περνούν. Οαντιρατσιστικός νόμος προεκλήθη μέν απο τη ΧΑ με τις βλακείες που έκανε αλλά ο λόγος που επεβλήθη απο την ΕΕ ήταν άλλος. Να εκφοβήσει το λαό να μιλάει κατά του κύματος μεταναστών που ερχόταν και των αλλαγών στην Ελληνική κοινωνία, που δεν έχουν καμμία σχέση με αυτό που όλα τα ΜΜΕ διαφημίζουν, τον Ελληνικό πολιτισμό. Μέχρι και το Κολοσσό της Ρόδου θυμήθηκαν κάποιοι Λαγουμιτζήδες πρόσφατα να φτειάξουν για να γίνουν πλουσιότεροι οι εφοπλιστές, τη στιγμή που στην Ελλάδα δεν φτειάχνεται ούτε πινέζα. Μόνη σωστηρία (μετά το κόλπο, “θέλουμε ΑΟΖ” ενώ ξεπουλάμε παράνομα οικόπεδα υδρογονανθράκων σε διεθνή ύδατα και ενώ δεν μιλάει για το θέμα κανένα ΜΜΕ της διαπλοκής) μια “φοβερή” ανακάλυψη που στη πραγματικότητα έχει να κάνει με το  θάψιμο της υπόθεσης “παραγωγή ενέργειας απο νερό”. Κάτι δεν έχουν υπολογίσει όμως…
(βλέπετε κάτω)

Υδρογόνο απο νερό (II): Σχετικά με τη θεωρία της συσκευής παραγωγής

Tου Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Σας επισημαίνουμε καταρχήν, ότι μια συσκευή παρασκευής υδρογόνου απο νερό δεν σχεδιάζεται μέ ένα μόνο τρόπο αλλά με πολλούς. Δεν πρέπει να περιμένετε να σας εξηγήσουμε το πως εργάζεται η συσκευή δεξιά (δικής μας σχεδίασης) που είναι και προηγμένης τεχνολογίας. Μπορούμε να σας εξηγήσουμε  πως θα έπρεπε να λειτουργεί η συσκευή αριστερά(γνωστή και ως συσκευή της “Καμπούλ” απο τη χαρμόσυνη εμφάνιση που έχει).
Παραγωγή υδρογόνου
Είναι γνωστό απο δεκαετία τουλάχιστον και υπάρχουν και διεθνείς δημοσιεύσεις σε αυτό, ότι ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί όταν χτυπούν νερό σε ένα δοχείο σε κάποιες γνωστές συχνότητες το οδηγούν σε παραγωγή υδρογόνου (και οξυγόνου) με διάφορους ηλεκτρονικούς μηχανισμούς, διαφορετικούς απο αυτούς που υπάρχουν στη DC ηλεκτρόλυση. Αυτό πάντως δεν είναι ο λόγος για τον οποίο η θερμοκρασία του νερού δεν αυξάνει, όταν λειτουργεί μια τέτοια συσκευή. Το φαινόμενο αυτό το επιβεβαιώνουμε.
H Ιαπωνική εταιρεία NGΚ μια εταιρεία ειδική σε κατασκευή μπουζί αυτοκινήτου, απο το 2006 έχει δημοσιεύσει σχετικό άρθρο σε διεθνές περιοδικό που αφορά τη χρήση παλμών για τη παραγωγή υδρογόνου απο νερό. Αυτό όμως δεν αφορά το πως αντιλαμβανόμασθε εμείς συνολικά το θέμα (μη μας ταυτίσετε με την αντίληψη αυτής της δημοσίευσης). Σε ένα μπουζί παραγωγής υδρογόνου, σκοπός φυσικά δεν είναι να παρουσιασθεί το φαινόμενο του dielectric breakdown και αυτός ο περιορισμός δημιουργεί αυτόματα κάποιες προυποθέσεις στις συνθήκες λειτουργίας.
Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος
Στη συσκευή της “Καμπούλ” που παράγει ρεύμα, υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται μια κυψελλίδα καυσίμου. Παλαιότερα σας είχαμε παρουσιάσει για παράδειγμα μία κυψελλίδα καυσίμου που χρησιμοποιεί μαγνήσιο (βλέπετε σχετικά εδώ). Στη συσκευή αυτή υποτίθεται ότι εφαρμόζεται μια μέθοδος παραγωγής παλμών που αυξάνει την απόδοση της αντίδρασης. 
Πατέντες
Οι τρόποι παραγωγής υδρογόνου και ρεύματος απο νερό με βάση την ανωτέρω θεωρία δεν είναι μοναδικοί. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υπάρξει το ίδιο αποτέλεσμα και δεν καλύπτονται όλοι με μια πατέντα. Αν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, τότε μόνο μία εταιρεία στο κόσμο θα πούλαγε μπαταρίες!
Το επαναλαμβάνουμε αυτό για να ξέρουν όλοι στην Ελλάδα που πατούν και να μη ακούγονται βλακείες στα ΜΜΕ. Στις εταιρείες που ασχολούνται στο εξωτερικό απο δεκαετίες με το θέμα “παραγωγή υδρογόνου απο νερό”, η θεωρία στην οποία αναφερόμαστε είναι ήδη γνωστή απο πολλά χρόνια. Η ΒMW π.χ. έχει ήδη φτειάξει αυτοκίνητο που λειτουργεί με υδρογόνο απο το 2009, για το οποίο έχουμε ήδη μιλήσει σε προηγούμενο άρθρο μας. Η Toshiba πουλάει εργοστάσια σε μέγεθος container που παράγουν ρεύμα απο το υδρογόνο του νερού με τη βοήθεια ΑΠΕ.
Αυτό που είναι ο στόχος κάθε ανάπτυξης, είναι η επιλογή του καλύτερου και τεχνολογικότερου απο τους σχεδιασμούς παραγωγής υδρογόνου και ρεύματος απο νερό, αυτού με το μικρότερο κόστος, τη καλύτερη λειτουργικότητα και το μικρότερη κίνδυνο στη λειτουργία για το χρήστη.
Άλλα παρεμφερή θέματα
Με το θέμα “νερό” είχαμε ασχοληθεί πρίν μια δεκαετία τουλάχιστον μελετώντας κάτι άλλο. Eίναι μεν ευχάριστο ότι ξεκίνησε μια συζήτηση για αυτό στην Ελλάδα. Εϊναι δυσάρεστο όμως ότι αυτό γίνεται με λάθος τρόπο και για πολιτικούς λόγους 
Η θεωρία όπως σας εξηγήσαμε είναι γνωστή και κανένα μυστικό δεν υπάρχει (ούτε Νόμπελ για την Ελλάδα θα υπάρξει). Αυτά που ακούστηκαν για την “7η αρμονική” στην εκπομπή zougla.gr όπως και πολλά άλλα είναι παπαριές σε επίπεδο στρατόσφαιρας. Ελλάδα είναι, ότι θέλεις λές.
http://zcode-gr.blogspot.jp/

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια: