Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΣΙΠΡΑ



E-mailΕκτύπωσηPDF
---000_tsipras-gstournarasΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/1/16 
ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ
Κατάπληξη και οργή προκαλούν σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους αυτού του τόπου η ιταμή πολιτική παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, με την πολύκροτη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και η πλήρης κάλυψή του από το Μαξίμου.  
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Στουρνάρας ισχυρίστηκε ότι, την κρίσιμη εβδομάδα του δημοψηφίσματος, ήταν ενήμερος σχεδίων (που, προφανώς εκπορεύονταν από την τότε κυβέρνηση) για “έφοδο στο Νομισματοκοπείο” και “διπλό νόμισμα” και ότι έφτιαξε “Τείχος” (του... Βερολίνου) για να μην περάσουν αυτά τα υποτιθέμενα “σχέδια” σε συνεργασία με τον πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργούς.  
Τις δήθεν “αποκαλύψεις” Στουρνάρα έσπευσε να υιοθετήσουν οι εκπρόσωποι όλων των παλαιομνημονιακών δυνάμεων, ζητώντας μάλιστα ποινικά μέτρα εναντίον των “επικίνδυνων” πρώην κυβερνητικών στελεχών που στοχοποίησε ο διοικητής της ΤτΕ. Η Νέα Δημοκρατία υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών σε πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν ο Χάρης Θεοχάρης από το ΠΟΤΑΜΙ και ο Γιάννης Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ανεκδιήγητος Βασίλης Λεβέντης μίλησε για “έγκλημα, και μάλιστα κακούργημα”!  
Η συγχορδία της συμμορίας των παλαιομνημονιακών, που αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα τον τοπικό “γκαουλάιτερ” του ευρωσυστήματος, δεν προκαλεί έκπληξη. Εκείνο που προκαλεί έκπληξη και πραγματική θλίψη είναι η στάση του Αλέξη Τσίπρα. Κύκλοι του Μαξίμου, με δήλωσή τους, υιοθέτησαν απολύτως τα μυθεύματα του Στουρνάρα περί “ντου στο Νομισματοκοπείο” και “διπλού νομίσματος”, υποστηρίζοντας ανερυθρίαστα ότι “κάποιοι το ονειρεύτηκαν, αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι πια εδώ”. Δηλαδή, δίκιο έχει ο Στουρνάρας, αλλά φροντίσαμε να διώξουμε έγκαιρα αυτούς τους “επικίνδυνους” τύπους από την κυβέρνηση!  
Πρόκειται για πραγματική πολιτική και ηθική κατάπτωση. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότιουδέποτε υπήρξε εισήγηση υπουργού σε κυβερνητικά ή κομματικά όργανα για “ντου στο Νομισματοκοπείο” ή για “παράλληλο νόμισμα”. Το μόνο που πραγματικά υπήρξε ήταν η εναγώνια αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων από το σύνολο των κορυφαίων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, εν όψει της διαγραφόμενης ρήξης με το ευρωσύστημα, στην προοπτική της επικράτησης του ΟΧΙ. 
Με τη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, ο Γ. Στουρνάρας ομολόγησε απροκάλυπτα ότι, την κρίσιμη εβδομάδα του δημοψηφίσματος, λειτούργησε ως επικεφαλής ενός ευρω- παρακρατικού μηχανισμού εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας και του ίδιου του πρωθυπουργού, που έδιναν τότε τη μάχη του δημοψηφίσματος. Από μόνο του, το γεγονός αυτό αποτελεί επαρκή λόγο για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής γύρω από τα έργα και τις ημέρες του κ. Στουρνάρα- στην οποία θα πρέπει να δώσει επίσης λόγο για τα οικονομικά σκάνδαλα που χρεώθηκε, με κορυφαία εκείνα της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.  
Αντί γι αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας καλύπτει απολύτως τον Γιάννη Στουρνάρα και του επιτρέπει να εμφανίζεται ως τιμητής του συνόλου του πολιτικού κόσμου, ζητώντας την κεφαλήν αριστερών πρώην υπουργών επί πίνακι. Αυτός ο απόλυτος ξεπεσμός του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπει στους ηττημένους του δημοψηφίσματος να εμφανίζονται ως οι πραγματικοί νικητές, απαιτώντας μάλιστα ρεβανσιστικά μέτρα εναντίον εκείνων που πρωτοστάτησαν στη μάχη του ΟΧΙ και αρνήθηκαν να προσυπογράψουν την προδοσία της λαϊκής βούλησης.  
Εκείνο που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει να συμπλεύσει με τον Γιάννη Στουρνάρα ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι ο διοικητής της ΤτΕ προαλείφεται για πρωθυπουργός οικουμενικής κυβέρνησης σε περίπτωση “ατυχήματος” στην προώθηση των σκληρότατων, μνημονιακών μέτρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τι φοβάται, άραγε, ο πρωθυπουργός; Τόσο ανίσχυρος αισθάνεται απέναντι στον διοικητή της ΤτΕ και στα κέντρα που τον υποστηρίζουν; Και πως θα δικαιολογήσει αυτή του την απωθητική σύμπλευση με τον τοποτηρητή της Μέρκελ στους βουλευτές, τα στελέχη και τους οπαδούς του;
http://www.iskra.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: