Ο Στρατός της Συρίας κατατρόπωσε το Daesh στην ύπαιθρο γύρω από την Δαμασκό




12-1-2016   © Sputnik/ Dmitriy Vinogradov
Τα Συριακά  στρατευμάτων, που υποστηρίζονται από την πολεμική Αεροπορία της Συρίας, φέρεται να κατέστρεψαν  μια σειρά από οχυρά του  Daesh  στη ύπαιθρο της  Δαμασκού, στην κεντρική Συρία.


Ο Στρατός της Συρίας που υποστηρίζεται από την Συριακή πολεμική Αεροπορία και τις δυνάμεις Εθνικής Άμυνας κατάφερε να καταστρέψει μια σειρά από οχυρά των Ισλαμιστών Ανταρτών  στα Ανατολικά της Δαμασκού, σκοτώνοντας δεκάδες τρομοκράτες και τραυματίζοντας πολλούς άλλους, σύμφωνα με το Ιρανικό πρακτορείο Ειδήσεων FARS.

Ειδικότερα, τα πολεμικά αεροσκάφη της Συρίας σφυροκόπησαν τις θέσεις των μαχητών  στις πόλεις Hazarma, al-Nashabiyah και Hosh al-Farah την Κυριακή, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι νέες  επιθέσεις ήρθαν λίγο μετά από τον Συριακό Στρατό όπου οι  μονάδες του  πυροβολικού κατέστρεψαν τα οχυρά  ανταρτών στα περίχωρα της Δαμασκού στο  προάστιο της Jobar και στις γειτονικές  πόλεις της Saqba και Zobedin και την  Ανατολική Ghouta.

           © SPUTNIK/ MIKHAIL VOSKRESENSKIY
Γυναίκα ελεύθερος σκοπευτής με ειδικά όπλα και τακτικές (SWAT) που ανήκει στο Σύνταγμα του Συριακού Αραβικού στρατού της  Darrayya, ένα προάστιο της Δαμασκού.

Σε μια άλλη εξέλιξη, αργά την περασμένη εβδομάδα, ο στρατός ανέκτησε τον έλεγχο
μετά από επίθεση στις στρατηγικές περιοχές στην βορειοδυτική επαρχία της Λατάκειας.

 Δεκάδες μαχητές σκοτώθηκαν  από τα Συριακά  στρατεύματα , υποστηριζόμενα   από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, που εξαπέλυσαν  επίθεση σε τρομοκράτες οχυρωμένους  στις ορεινές περιοχές της πόλης  Λαττάκεια , όπου ο στρατός πήρε τον έλεγχο του Tal Kherba, Αλ Τζούμπα και του υψώματος 1023.

Επίσης, οι Συριακές δυνάμεις σημείωσαν σημαντικά πλεονεκτήματα  κατά των τρομοκρατών του  Daesh στην επαρχία Χομς, βομβαρδίζοντας και καταλαμβάνοντας το οχυρό τους, σύμφωνα με πηγές.

Επιτέθηκαν στους τρομοκράτες στην  Αλ-Dowah περιοχή δυτικά της Παλμύρας  και σε κοντινή απόσταση   τις πόλεις του Tir Ma'ala, Quaryatayn (νότια της Χομς), Talbiseh (βόρεια της Χομς) και κοντά στο χωριό Maksar al-Hassaan στα ανατολικά της επαρχίας. Ο στρατός ανέφερε έναν μεγάλο  αριθμό  νεκρών μεταξύ των τρομοκρατών.

Η Ρωσική αεροπορική εκστρατεία στη Συρία,  ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου του  2015, όταν περισσότερα από πενήντα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών  Su-24M, Su-25 και Su-34, άρχισαν με τις αεροπορικές επιδρομές  να χτυπούν στόχους  του  Ισλαμικού  Κράτους με χειρουγική  ακρίβεια στην Συρία, κατ ' εντολή του  Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ

Δεν υπάρχουν σχόλια: