Μήνυμα Άσαντ: «Δεν σας φοβάμαι...

 ο ΟΗΕ δυτικοκρατείται… Θα Ελευθερώσουμε τη Συρία…»

ΑΣΑΝΤ:δεν σας φοβάμαι ο ΟΗΕ δυτικοκρατείται και οι εκθέσεις του υπαγορεύονται από πολιτική σκοπιμότητα.Θα ελευθερώσουμε όλη τη Συρία……
ΑΣΑΝΤ 1
O σύριος πρόεδρος Bachar el-Assad δήλωσε αποφασισμένος να επανακτήσει όλη τη Συρία ακόμη κι αν αυτό θα μπορούσε να πάρει καιρό ». Σε συνέντευξη αποκλειστική που παραχώρησε στο AFP την Πέμπτη στο γραφείο του στη Δαμασκό , ο σύριος πρόεδρος ομοίως τονίζει ότι συμφωνεί για διαπραγμάτευση με την αντιπολίτευση παράλληλα συνεχίζοντας τη μάχη « κατά της ένοπλης εξέγερσης ».
Σύμφωνα με τον ίδιο η πρωταρχική μάχη του Χαλεπίου προσβλέπει στο ν΄αποκόψει τη δρόμο της επαρχίας αυτής με την Τουρκία. Η σημασία αυτού του εγχειρήματος έγκειται στο γεγονός ότι αυτός ο δρόμος αποτελεί « την πρωταρχική οδό του ανεφοδιασμού τωνν τρομοκρατών « , δήλωσε αναφερόμενος στους αντάρτες που υποστηρίζονται από Τουρκία,Σαουδική Αραβία και Κατάρ.
ΑΣΑΝΤ 2
Εκτιμά ότι υπάρχει ένας κίνδυνος για μια τουρκική και σαουδαραβική επέμβαση στη Συρία αλλά διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του θα τον αντιμετωπίσουν. « Αυτή είναι μια πιθανότητα που δεν μπορώ ν΄αποκλείσω γιατί ο τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan είναι ένας που δεν διακρίνεται για την ανοχή,είναι ριζοσπάστης ένας συμπαθών των Αδερφών Μουσουλμάνων και ζει το οθωμανικό όνειρο.. (…)Το αυτό ισχύει και για την Σ Αραβία.Από κάθε άποψη μια τέτοια δράση δεν θα είναι έυκολη γι αυτούς και εμείς βέβαια θα τους αντιμετωπίσουμε καλά « , ανέφερε.
ΑΣΑΝΤ 3
Στη συνέντευξη προτρέπει τη Γαλλία ν΄αλλάξει πολιτική απέναντι στη Συρία και ζητάει από την Ευρώπη να δημιουργήσει τις προυποθέσεις που θα επιτρέψουν επιστροφή των προσφύγων στη Συρία. « Θα καλέσω τις ευρωπαικές κυβερνήσεις που συνέβαλαν άμεσα στην έξοδο των (σύριων προσφύγων ) διοχετεύοντας κάλυψη στους τρομοκράτες καιε πιβάλοντας ένα embargo στη Συρία να βοηθήσουν για την επιστροφή των συρίων στις εστίες τους « , τόνισε.
« Δεν είναι λογικό να πούμε ότι υπάρχει ένα μέρος του εδάφους μας που θα τ΄αρνηθούμε « , τόνισε στη πρώτη του συνέντευξη μετά την αποτυχία του διαλόγου στη Γενεύη και την επίθεση ευρείας κλίμακας που εξαπέλυσε ο συριακός στρατός από την αρχή του μήνα στην περιοχή του Χαλεπίου με την υποστήριξη των ρωσικών βομβαρδισμών. « ανεξάρτητα από το αν είμαστε ικανοί ή όχι να το πράξουμε αυτός είναι ένας σκοπός που αναζητούμε να επιτεύξουμε χωρίς δισταγμό », απάντησε όταν ερωτήθηκε αν θεωρεί εαυτόν ικανό να επανακτήσει τον έλεγχο όλης της χώρας.
« Από την έναρξη της κρίσης εμείς πιστεύουμε ολοκληρωτικά στις διαπραγματεύσεις και στην πολιτικη δράση.Βέβαια το να διαπραγματευθούμε δεν σημαίνει ότι σταματάμε να πολεμάμε την τρομοκρατία.Οι 2 πτυχές είναι αδιαχώριστες στη Συρία (…) Η πρώτη πτυχή εξαρτάται από την δεύτερη « , υπογράμμισε ο Assad.
ΑΣΑΝΤ 4
Κατηγορηματικά απέρριψε τις κατηγορίες του ΟΗΕ που καθιστούν υπέυθυνη την εξουσία του για εγκλήματα πολέμου.Δήλωσε ότι η πλειοψηφία αυτών των αναφορών των θεσμών του ΟΗΕ είναι ήταν « πολιτικοποιημένες » με την έννοια της πολιτικής σκοπιμότητας και αβάσιμες. »οι θεσμοί του ΟΗΕ (…) ουσιαστικά κυριαρχούνται από τις δυτικές δυνάμεις και η πλειοψηφία των αναφορών τους είναι πολιτικοποιημένες » και « στερούνται αποδείξεων », κατήγγειλε.
« Γι αυτό και δεν φοβάμαι ούτε αυτές τις απειλές ούτε αυτούς τους υπαινιγμούς « , απάντησε σθεναρά στους δημοσιογράφους του AFP όταν τον ρώτησαν αν φοβόταν οτι κάποια μέρα ενδέχεται ν΄απολογηθεί ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου.Κάλεσε τη Γαλλία ν΄αλλάξει πολιτική στο συριακό για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία εκτιμώντας ότι δεν είναι η χώρα του αυτή που θα πρέπει να κάνει μια χειρονομία καλής θέλησης απέννατι στη Γαλλια για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων. Σχετικά με την αναχώρηση του Laurent Fabius ο Assad δήλωσε ότι η αλλαγή των προσωπικοτήτων δεν είναι αυτή που έχει μεγάλη σημασία αλλά η αλλαγή πολιτικής. AFP 12.2.16
ΑΣΑΝΤ 5
Δεν θεωρώ ότι ο όρος « αντιπολίτευση » μπορεί να ορίσει στην πατρίδα σας στη Γαλλία όπως παντού στον κόσμο κάποιον που φέρει ένα όπλο.Η αντιπολίτευση είναι πολιτικός όρος εξ ορισμού.Αν υποθέσουμε ότι θέλετε να μιλάτε για « μετριοπαθείς τρομοκράτες »,αυτός θα ήταν ένας νέος όρος.Εσείς με αυτόν τον όρο θέλετε να πείτε ότι αυτοί δεν ανήκουν σε Daech, el Nosra, ούτε σε άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις.Ο . Obama χαρακτήρισε την μετριοπαθή αντιπολίτευση μια ψευδαίσθηση.Το ίδιο και ο Biden.Το πιο σημαντικό είναι ότι στην πραγματικότητα αυτή η αντιπολίτευση δεν υπάρχει.Η πλειοψηφία των ενόπλων ανήκουν στις ριζοσπατικές οργανώσεις σε Daech, el Nosra, Ahrar el Cham κ.α.Η απάντησή μου είναι επομένως ότι κάθε τρομοκράτης είναι ένας εχθρός.Σεβόμαστε κάθε πολιτική αντιπολίτευση … και εμείς έχουμε μια πολιτική αντιπολίτευση που βρίσκεται στη Συρία και υιοθετεί θέσεις σκληρές έννατι του κράτους αλλά δεν της κάνουμε επίθεση.
https://hellasforce.com/
dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: