Ξεμένοντας από χρήμα, από συμμάχους, από άλλοθι (και από κορόιδα)

11-2-2016


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Η κυβέρνηση ακολουθεί την προδιαγεγραμμένη πορεία της. Και το κάνει πολύ γρήγορα. Αυτό το λαϊκιστικό αριστερό-δεξιό συνοθύλευμα, φρόντισε να φάει τα ψωμιά του πριν ακόμη τα πιάσει στα χέρια του.

Η κυβέρνηση αυτή λοιπόν μετα τις εκλογές του Σεπτεμβρίου πίστευε στις γρήγορες λύσεις. Έχουμε ψηφίσει το δικό μας Μνημόνιο, βάζουμε τον κ. Τσακαλωτο, τον κ. Κατρουγκαλο, τον κ. Σταθακη να δέχονται ότι μας ζητάνε, κλείνουμε την αξιολόγηση τον Νοέμβριο άντε το πολύ Δεκέμβριο, παίρνουμε την μείωση του χρέους μέχρι τον Φλεβάρη και μετά καβάλα στην Ανάπτυξη κατακτούμε τις λεωφόρους του μέλλοντος μένοντας στην κυβέρνηση μέχρι τα βαθιά γεράματα…

Ο Αντώνης με τα λόγια,
κτίζει Ανώγεια και Κατώγεια…

Κάπως έτσι την πάτησαν και αυτοί. Και μαζί τους και εμείς.

Σήμερα η κυβέρνηση έχει οδηγήσει την χώρα σε δεινή θέση . Στην κόψη του ξυραφιού. Η οικονομία βυθίζεται, οι αντοχές εξαντλήθηκαν. ...
Η κοινωνία έχει στραφεί ομόθυμα εναντίον της κυβέρνησης, στο εξωτερικό οι σύμμαχοι έχουν αρχίσει να κτυπούν απλώς την πλάτη στο στυλ εκείνου του Φινλανδού με το «Κάλο κουράγιο Έλληνες», οι Σκοπιανοί αναδεικνύονται σε συνοριοφύλακα της …Ευρώπης την ώρα που ο κ. Μουζαλας με τον Πάνο Καμμενο προσπαθούν να βρουν τρόπο μετατροπής της Ελλάδας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μερικών εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών. Αυτών που πριν λίγους μήνες ο κ. Καμμενος ονόμαζε «λάθρο»…

Όμως η κυβέρνηση ξέμεινε πια από ακροατήριο και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της. Ακόμη και εκείνοι που πιάστηκαν κορόιδο, πιστεύοντας καλόπιστα ότι η Αριστερά, δεν μπορεί, με τις ευαισθησίες που έχει θα τα καταφέρει να μας κάνει πιο εύπεπτο το Μνημόνιο, αρχίζουν να συνέρχονται.

Γιατί πολύ απλά η κυβέρνηση αυτή του Αλέξη Τσιπρα και του Πάνου Καμμενου δείχνει ότι δεν μπορεί. Το μόνο που καταφέρνει μέχρι τώρα είναι να εφευρίσκει άλλοθι για να εξηγεί τις αποτυχίες της και την σήψη της.

Παρακολουθούμε την συζήτηση («Θα τους πηδήξουμε» έγραφε γνωστός αρθρογράφος) για την διαπλοκή, που υπονομεύει την κυβέρνηση, για τα κανάλια που δεν την αφήνουν να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσης της κλπ.

Αλήθεια τι εμποδίζει την κυβέρνηση να βάλει τάξη; Να τιμωρήσει όσα “εγκλήματα» έχουν διαπράξει οι καναλάρχες και οι εκδότες; Γιατί περιορίζεται σε απειλές; Κάποιοι είπαν ότι είναι μια μορφή εκβιασμού. Μην μιλάς γιατί θα σε κλείσουμε. Δεν φαίνεται να πιάνει το κόλπο, αλλα εδώ φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες σατανικές σκέψεις.

Αφήστε τους να μας πολεμάνε, θα είναι το άλλοθι μας στα τελευταία κορόιδα που έχουν απομείνει. Οι καναλάρχες φταίνε για όλα, φταίνε που δεν σκίσαμε πέρυσι τα Μνημόνια, φταίνε που υπογράψαμε το ολόδικο μας Μνημόνιο, φταίνε που δεν εφαρμόζουμε όσα συμφωνήσαμε με τον Σόιμπλε.

Τα κάναμε σκατά, σας χώσαμε στο Τρίτο Μνημόνιο, σας φορτώσαμε 2-3 δις ακόμη αλλά φταίνε οι καναλαρχες.

Όταν χαθούν όλες οι επιλογές και το μόνο που θα απομένει θα είναι το Κουγκι των εκλογών, όπως υπέδειξε ο κ. Καμμενος στον συνεταίρο του, θα είναι τουλάχιστον ένα προεκλογικό επιχείρημα. Να διώξουμε τους καναλάρχες που υπονομεύουν την Μνημονιακή κυβέρνηση μας.

Μόνο που στην μπαρουταποθήκη πάνω θα καθόμαστε εμείς…

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια: