Στον δρόμο ο λαός, πρωτοπόροι οι αγρότες!


by 13-2-2016
agrotes
Της Κίνησης Πολιτών Άρδην
Οι μαζικότατες και καθολικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, με πρωτοπορία τους αγρότες, καταδεικνύουν πως ο ελληνικός λαός το έχει χωνέψει καλά πλέον: Όσοι υπόσχονταν την επιστροφή της ευημερίας με ψέματα, αντί για αποκατάσταση της εθνικής ανεξαρτησίας, της περνούν χειρότερα δεσμά και απειλούν να ολοκληρώσουν την κρίση με εξελίξεις που θέτουν σε αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα της χώρας μας (προσφυγικό, έξωση από το Σένγκεν, συγκυριαρχία του Αιγαίου, Κυπριακό)!
Αν όμως η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός είχαν βουτηχτεί αμέσως μετά το καλοκαίρι στο σοκ και την απελπισία του φιάσκου, σήμερα ο ελληνικός λαός βρίσκεται και πάλι αγανακτισμένος στους δρόμους.
Αυτή τη νέα, βαθύτερη, αγανάκτηση, απέναντι στο πολιτικό σύστημα -γιατί πλέον δεν υπάρχουν κόμματα που να μπορούν να εξαπατήσουν τον λαό, η τελευταία μεγάλη απάτη ήταν των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- εκφράζουν οι νέες μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις.
Αυτό εκφράζουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, που καταγγέλλουν ότι τα νέα μέτρα τούς απειλούν με εξαφάνιση, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την κατάρρευση της αγροτικής παραγωγής, την υπονόμευση της διατροφικής αυτοδυναμίας και την ερήμωση της ελληνικής υπαίθρου και θα καταφέρουν ένα οριστικό πλήγμα στη βιωσιμότητα των ακριτικών περιοχών της χώρας.
Ή μήπως το νέο ασφαλιστικό δεν πλήττει κυρίως τους νέους εργαζόμενους όλων των κλάδων και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενισχύοντας έτσι τη μαζική φυγή τους στο εξωτερικό;
Εν τέλει, είναι βέβαιο πως οι περικοπές θα επεκταθούν στο σύνολο των συντάξεων. Απλώς η κυβέρνηση φέρνει σταδιακά τα μέτρα, για να αποφύγει  τη δημιουργία πανεθνικού μετώπου εναντίον της.
* * *
Οι αγρότες, μια συμπαγής κοινωνική δύναμη, που βρίσκεται σε όλη την περιφέρεια της χώρας, ένα από τα τελευταία παραγωγικά της κομμάτια, μπαίνοντας στην πρωτοπορία των αγώνων προσφέρουν μια ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας σε έναν λαό κουρασμένο και απελπισμένο από τα έξι χρόνια των μνημονίων και του αδιεξόδου. Παράλληλα, με τη νέα πνοή που προσφέρουν στο κίνημα του ελληνικού λαού, προσανατολίζουν την αγανάκτηση προς τα βαθύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή το μεγάλο παραγωγικό και αναπτυξιακό έλλειμμα ενός παρασιτικού συστήματος που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια.
Γιατί, δεν μπορείς να ανορθώσεις την οικονομία χτυπώντας τα τελευταία παραγωγικά της κομμάτια. Αντίθετα, έπρεπε να προφυλάσσεις και να ενισχύεις σαν κόρη οφθαλμού την αγροτική, τη βιοτεχνική και τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας.
Ποιοι όμως θα το κάνουν αυτό; Οι μπαρόβιοι των Εξαρχείων και της πλατείας Κολωνακίου; Πλέον όλοι το έχουν καταλάβει: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι καταστροφική. Παραδίδει τα πάντα στους ξένους, εξοντώνει τις λαϊκές τάξεις και την οικονομία, προσχωρεί ανοιχτά στον νεοθωμανισμό (μέχρι και τηλεοπτική άδεια υποσχέθηκε ο Τσίπρας στους Τούρκους και δέχτηκε ήδη κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, υπό ΝΑΤΟϊκό ένδυμα), ξεπατώνει το σύστημα εκπαίδευσης, διογκώνει τα κρούσματα κακοδιοίκησης και λεηλασίας με τους διορισμούς των ημετέρων, επιβάλλει το ψεύδος και την προπαγάνδα.
Πρέπει να φύγουν, να φύγουν τώρα, προτού η καταστροφή ολοκληρωθεί και καταστεί μη αντιστρέψιμη. Σε διαφορετική περίπτωση, η Ελλάδα θα καταντήσει ένα βαλκανικό προτεκτοράτο υπό καθεστώς λεηλασίας, στην εξωτερική περιφέρεια της Ευρώπης, ενώ δίπλα στους Αμερικανογερμανούς κυριάρχους θα έχουν προστεθεί και οι νεοθωμανοί.
Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο 0 της κατάρρευσης. Και η διάσωση της κοινωνίας ταυτίζεται με την σωτηρία της πατρίδας. Ποτέ άλλοτε το δίλημμα «αντίσταση ή εξαφάνιση» δεν υπήρξε τόσο πραγματικό για τον ελληνικό λαό. Και πρώτο βήμα γι’ αυτό είναι το παλλαϊκό αίτημα: «Να φύγουν τώρα από την εξουσία»

Περιοδικό Άρδην – Εφημερίδα Ρήξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: