Ο συριακός στρατός περικύκλωσε την ISIS

Θρίαμβος:  στο Ανατολικό Χαλέπι

porf
Τελευταίες αναφορές σημειώνουν ότι οι επίλεκτες δυνάμεις του Τίγρη του συριακού στρατού ανέκτησαν τον υδροηλεκτρικό στραθμό Χαλεπίου στο Ανατολικό Χαλέπι κοντά στην πόλη Bab.
Η ISIS σύμφωνα με το qasioun αποσύρθηκε από 25 χωριά της επαρχίας Χαλεπίου που περασαν στον έλεγχο του στρατού.Τα χωριά αυτά είναι : « Balat, Sawamee Balat, Kabara, Rayan, Salehya, Karotya, Tal Alam, Subaihya, Ain Sabel, Tal Satbal, Huwaijina, Wajab Ghabsha, Wajab Safa, κ,α ».Ο στρατός ανέκτησε και το Za’lanah όσο και το Um Tarakiyah που βρίσκεται πλησίον του πάντα στο Ανατολικό Χαλέπι επιχειρώντας να ολοκληρώσει την περικύκλωση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.
Αυτό ήταν και το τελευταίο χωριό που βρισκόταν μεταξύ των θέσεών του κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Χαλεπίου -Raqqa και της περιοχής Jibreen της πόλης του Χαλεπίου.Η επίθεση ήταν επιτυχής ο στρατός απελευθέρωσε το Um Tarakiyah στην ύπαιθρο του Sfireh και παράλληλα περικύκλωσε 800 τρομοκράτες της ISIS που μάχονται τον στρατό στην πόλη Al-Safira και στο γειτονικό της χωριό Tal ‘Aran.
porf1
Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι η (ISIS) καταρρέει στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χαλεπίου.O συριακός στρατός με την υποστήριξη των Μονάδων Εθνικής Άμυνας ανέκτησε πλέον τον έλεγχο όλων των γραμμών ανεφοδιασμού της ISIL στο Ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χαλεπίου και τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που επιχειρούν σε αυτήν την περιοχή περικυκλώθηκαν και παγιδεύθηκαν.
Μεταγενέστερες αναφορές κάνουν λόγο για δεκάδες τρομοκράτες της ISIL που σκοτώθηκαν και πολλούς άλλους που τραυματίστηκαν στι εεπιθέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στις περιοχές της Β και Α επαρχίας του Χαλεπίου. Οι συριακές δυνάμεις επικουρούμενες από τις δυνάμεις Εθνικής Άμυνας (FDN) έπληξαν ισχυρά τα κέντρα της ISIL πλησίον της Tal Arbash στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου και στα περίχωρα των χωριών al-Qaroutiyeh, al-Zaalaneh και Treidem στη βόρεια περιοχή της πόλης al-Safirah με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες τρομοκράτες.
Η πόλη Qabasin στα βόρεια της πόλης ‘al-Bab στο βορρά της επαρχίας Χαλεπίου έγινε μάρτυρας βίαιων επιθέσεων του συριακού στρατού και της NDF κατά της ISIL η οποία άφησε πολλούς νεκρούς στο πεδίο της μάχης αλλά και άλλοι τραυματίστηκαν ενώ καταστράφηκαν στρατιωτικά οχήματα των τρομοκρατών. Τακφιριστές τρομοκράτες δέχθηκαν επίθεση από το συριακό στρατό και στα χωριά al-Halak, al-Shqeif, Maarat al-Artiq και Yaqed al-Adas στη Β και ΒΔ επαρχία Χαλεπίου. Ο στρατός επιτέθηκε και σε θέσεις τρομοκρατών στο ‘al-Barqoum στα ΝΔ της επαρχίας Χαλεπίου όπου σκότωσε αρκετούς τρομοκράτες. FARS
O στρατός απλευθέρωσε σήεμρα και τα Tel Balat και grain silos στο Χαλέπι..Η ρωσική πολεμική αεροπορία εντείνει τους βομβαρδισμούς στην επαρχία Χαλεπίου.O συριακός στρατός συνεχίζει να προελαύνει και ανέκτησε την Tel_Alima και το σύμπλεγμα κατοικιών του Υδροηλεκτρικού Σταθμού στο Α Χαλέπι.
Νωρίτερα οι Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Shaddadi προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο νότο της επαρχίας της Hasakah μεταφέρει το φιλοαντιπολιτευόμενο syriahr
dimpenews
https://hellasforce.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: