Το αμερικανικό ινστιτούτο «Stratfor» προβλέπει τεράστιες προκλήσεις για την Ελλάδα

 ενώ η ΕΕ χωρίζεται «στα δύο»


21-2-2016
Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

Λόγω της παρατεταμένης κρίσης χρέους στην πατρίδα μας το γνωστό αμερικανικό γεωπολιτικό ινστιτούτο «Stratfor Intelligence» κυκλοφόρησε έκθεση, με την οποία παρουσιάζει μια μάλλον απαισιόδοξη εκτίμηση για την κατάσταση στην Ελλάδα, αναφέρει σχετικόδημοσίευμα.

Το ινστιτούτο προβλέπει ότι τον μήνα Μάιο , η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις , καθώς η κρίση των προσφύγων και η αναθεώρηση του οικονομικού προγράμματος διάσωσης θα φτάσουν σε λίαν οριακό σημείο.

Βασίζοντας τις υποθέσεις τους στην πεποίθηση ότι η μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης δεν πρόκειται να λυθεί λίαν συντόμως από την «αργοκίνητη» ΕΕ, οι συντάκτες της έκθεσης θεωρούν ότι τα κλειστά σύνορα στην περιοχή των Βαλκανίων θα διατηρηθούν, ανεξάρτητα από το τι αποφασίζουν οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών.

Αυτό μεταφράζεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα θα γίνει « αποθήκη εκατομμυρίων ψυχών» , και ότι η χώρα μας κινδυνεύει να αλλοιωθεί ακόμη και εθνολογικά από αυτήν την «εισβολή» προσφύγων/μεταναστών.

Η έκθεση του Stratfor επίσης δεν αποκλείει την απομόνωση της Ελλάδος από τη ζώνη του Σένγκεν, εξέλιξη η οποία, θα εκτροχιάσει το οικονομικό πρόγραμμα διάσωσης.

Αναφέρουν επίσης οι Αμερικανοί , τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , και οι οποίες είναι οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές.

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2015 που πρέπει να κλείσει με πρόσθετες περικοπές το 2016, ενώ αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις από το εσωτερικό του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και από την υπόλοιπη κοινωνία που επαναστατεί στα νέα προτεινόμενα μέτρα της Τρόικας για σημαντικά θέματα, τονίζει το αμερικανικό ινστιτούτο.

Προβλέπεται ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των επίσημων πιστωτών της χώρας θα συνεχιστούν έως το τέλος του Φεβρουαρίου, αλλά προβλέπονται σοβαρές διαφωνίες σε σχέση με συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις και πάνω στους τρόπους που απαιτούνται να κλείσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι πάνω από 1,8 δις ευρώ.

Σε μια έκθεση με τίτλο «Η Γερμανία έχει ανησυχητικά σχέδια για τη Νότια Ευρώπη», το ινστιτούτο «Stratfor» αξιολογεί επίσης το πρόσφατο σχέδιο που υπέβαλε το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ζητεί την εισαγωγή μηχανισμών bail-in, ως προσπάθεια της Γερμανίας να εξασφαλίσει ότι η Νότια Ευρώπη δεν θα γίνει βάρος για την ίδια , και ότι οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης θα αποτελούν την νέα ευρωζώνη, κινούμενες πιο κοντά σε μια δημοσιονομική και πολιτική ένωση. !!

Όπως είναι κατανοητό η πατρίδα μας το επόμενο διάστημα γίνεται το επίκεντρο εξελίξεων που θα απασχολήσουν ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο .

Η Ευρώπη θα χωριστεί σε «Βόρεια» και «Νότια». Ο Νότος θα δημιουργήσει μια άλλη ένωση την «Μεσογειακή Ένωση» λόγω των τεράστιων διαφωνιών με τον «Βορρά», σύμφωνα με ξένα γεωπολιτικά ινστιτούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: