Ο συριακός Στρατός μπήκε στο κέντρο της Παλμύρας

ΕΠΟΜΕΝΗ "ΣΤΑΣΗ" ΡΑΚΚΑ ΚΑΙ ΝΤΕΙΡ ΕΖΖΟΡ

24/03/2016

Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Βασίλη Καπούλα
Θρίαμβος για τον συριακό Στρατό ο οποίος μπήκε στο κέντρο της πόλης αφού κατέλαβε χτες τον ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας . Πλέον διεξάγονται σφοδρές μάχες σώμα με σώμα σε κάθε δρόμο. Οι ισλαμιστές ψάχνουν διάδρομο διαφυγής προς τη Ράκκα και πολλοί έχουν εκκενώσει ήδη την πόλη.
Κονβόι με BM-30 Smerch έφτασαν στην Παλμύρα μαζί με δυνάμεις NDF από την Ταξιαρχία του Γκολάν. Ο συριακός Στρατός μπήκε από τα βόρεια της πόλης.
Οι ειδικές δυνάμεις του συριακού Στρατού με τις δυνάμεις "Desert Hawks" κυνηγούν ισλαμιστές σε ολόκληρο το συγκρότημα της Παλμύρας.
Μόλις εξαφανιστούν και οι τελευταίοι θύλακες αντίστασης των ισλαμιστών στην πόλη, το ISIS θα διασπαστεί ενώ ο συριακός Στρατός θα μπορέσει να ελέγξει και τα σύνορα με το Ιράκ.
Η συριακή Αεροπορία κατέστρεψε το κέντρο διοίκησης των ισλαμιστών και ένα κονβόι που προσπαθούσε να μεταφέρει τους ισλαμιστές έξω από την πόλη. Οκτώ βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχτηκαν σκοτώνοντας αρκετούς ισλαμιστές. Μόνο σήμερα σκοτώθηκαν πάνω από 140 ισλαμιστές.
Ο συριακός Στρατός έχει καταλάβει όλα τα στρατηγικής σημασίας υψώματα γύρω από την πόλη ενώ οι ισλαμιστές έχουν υποχωρήσει προς τα περίχωρα καθώς αρκετές ειδικές δυνάμεις του συριακού Στρατού έχουν μπει στην πόλη.
Το ISIS έχει καλέσει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη για "άλλες περιοχές του χαλιφάτου" καθώς οι συγκρούσεις μαίνονται στην γειτονιά Hayy al-Gharf με τη ρωσική Αεροπορία να βοηθά κάθε κίνηση του συριακού Στρατού.
Οι ισλαμιστές έχουν ναρκοθετήσει σχεδόν ολόκληρη την πόλη με εκρηκτικά και νάρκες αλλά αυτό απλά καθυστερεί την προέλαση του συριακού Στρατού.
Ο συριακός Στρατός έχει ανακαταλάβει το Semiramis Hotel σε νυχτερινή επιχείρηση με την υποστήριξη των ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 και Mil-28N. Κατέλαβε επίσης τις περιοχές Mouza Palace και Al-Zera’a στην είσοδο της Παλμύρας.
Οι επιθέσεις αυτές διασφάλισαν την περιοχή Muhtar Mount και την κοιλάδα Tombs. Πλέον σειρά έχει να λυθεί η πολιορκία της Ταξιαρχίας 550. Βόρεια ο συριακός Στρατός ελέγχει πλήρως το at-Tat (Al-Tar) Mountain.
Ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι του πραγματοποιώντας ταχεία προέλαση από την ανατολική πλευρά της Homs μπήκαν στην περιοχή Παλμύρα Orchards μετά την απελευθέρωση του Semiramis Hotel.
Σκοπός να διεισδύσουν στις αμυντικές γραμμές του ISIS και από τον νότιο τομέα. Οι δυνάμεις "Τίγρης" μαζί με τις δυνάμεις Desert Hawks και Hezbollah απελευθέρωσαν το χωριό Tamthil βόρεια της Παλμύρας. 
Εκπρόσωπος των δυνάμεων "Desert Hawks" τόνισε ότι:
"Οι τρομοκράτες υποχώρησαν προς τους κήπους της πόλης, παρακολουθούμε κάθε κίνηση τους. Πολλές ειδικές δυνάμεις μας πραγματοποιούν επίθεση μέσα στην πόλη. Μερικά οχήματα με ισλαμιστές έφυγαν προς τη Ράκκα μέσα στη νύχτα".





Δεν υπάρχουν σχόλια: