Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ,

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016


 ΓΚΡΙΖΑΡΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ:OI TOKOΓΛΥΦOI ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ



Το κλείσιμο του λεγόμενου «διαδρόμου των Βαλκανίων» για τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες επιβεβαίωσε  σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας.

Η συμφωνία επετεύχθη το βράδυ της Κυριακής για ακραία μέτρα στην Ευρώπη, δηλαδή στην Ελλάδα!

 Η δωσίλογη ψευτοαριστερή κυβέρνηση συμφώνησε σαν δούλος των τοκογλύφων που είναι και ο λεγόμενος βαλκανικός διάδρομος κλείνει ερμητικά. 

Αυτή θα είναι μια από τις αποφάσεις του σημερινού συμβουλίου κορυφής των Βρυξελλών με την Τουρκία και η χώρα του δεν θα κάνει πίσω ούτε χιλιοστό. Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος θα πιέσει έτσι ώστε να σταματήσει η τακτική της προώθησης προσφύγων από τη μια χώρα στην άλλη.

Ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας δικαιολόγησε αυτήν τη στάση με το γεγονός ότι χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία ή η Σουηδία δεν είναι δυνατόν να δεχθούν όλους του πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα με μοναδικό σκοπό να προχωρήσουν βορειότερα.

 Σε αναφορά στους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην ελληνική μεθόριο με την ΠΓΔΜ ο Κούρτς είπε ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να αναζητήσουν προστασία στην Ελλάδα, αφού η Ελλάδα έχει δεχθεί πολύ λιγότερους πρόσφυγες από ό,τι η Αυστρία κατ' αναλογία πληθυσμού και επί πλέον θα λάβει μεγάλη βοήθεια από την ΕΕ.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου ως μόνη διέξοδο για να λυθεί το προσφυγικό πρόβλημα "βλέπει" να σταθούμε "αλληλέγγυοι δηλαδή να του δώσουμε "ανταλλάγματα" για να σταματήσει η Τουρκία να "πλημμυρίζει" την Ελλάδα με λάθρομετανάστες.

Παράλληλα ο τουρκικός στρατός συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις στα παράλια και απέναντι από τα ελληνικά νησιά δήθεν για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά με δεδομένο ότι η Τουρκία έχει αμφισβητήσει έντονα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, δεν αποκλείεται να επιχειρήσει κάποια προβοκάτσια ή ακόμη και να στήσει το θέατρο μιας κρίσης, προκειμένου να νομιμοποιήσει τις παράνομες και παράλογες θέσεις της στο Αρχιπέλαγος.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, έχει δοθεί εντολή επιστράτευσης σε  22.000 άνδρες συνολικά, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε μονάδες των παραθαλάσσιων περιοχών στο Αιγαίο. Το στοιχείο αυτό από μόνο του είναι ανησυχητικό ενώ παράλληλα με το προσωπικό η Άγκυρα φέρεται να έχει μεταφέρει απέναντι από τα ελληνικά νησιά μεγάλο αριθμό σκαφών, ελικοπτέρων και αεροσκαφών.

Με όλα αυτά τα δεδομένα ο Τσίπρας κάνει πως δεν καταλαβαίνει και συνομιλεί με τον Νταβούτογλου σαν δύο φίλοι που συναντιούνται μετά από καιρό και έχουν τόσα πολλά να πουν!

Η Ελλάδα είναι σε μέγιστο κίνδυνο και αντί να είμαστε στους δρόμους κοιμόμαστε στον καναπέ μας και περί άλλων τυρβάζουμε ενώ η ΑΔΕΔΥ θα κάνει μεθαύριο την καθιερωμένη περατζάδα της για να "διαμαρτυρηθεί" για το ασφαλιστικό!

Φανταστείτε οι καταδικασμένοι σε εκτέλεση από τους Γερμανούς να κάνανε πορεία διαμαρτυρίας πρίν την εκτέλεσή τους! Κάτι αντίστοιχο είναι κι αυτή η περατζάδα, αλλά αυτή θα μας απασχολήσει μεθαύριο... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: