Η Ελλάδα καίγεται, η Ευρώπη χαίρεται


Επιπλέον 100,000 πρόσφυγες μέχρι τον Απρίλιο θα στοιβαχτούν στην Ελλάδα-Ήξεραν από την αρχή ότι τουλάχιστον 50,000 θα μείνουν μόνιμα στην χώρα.

12-3-2016


Η παρθενική εμφάνιση της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και ο μηδενισμός της εθνικής γίνεται τελικά στην Ελλάδα με αφορμή το προσφυγικό. Η ελληνική κυβέρνηση έχει παραδώσει τα όπλα στις Βρυξέλλες οι οποίες αποφασίζουν για ό,τι αφορά στους πρόσφυγες.

Μέρκελ κερνάει, Μέρκελ πίνει
Η καγκελάριος Μέρκελ έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης όσον αφορά στην Ελλάδα όπως αποδεικνύεται από την συνέντευξή της στο Reuters. Η ίδια μάλιστα ενημέρωσε ότι δεν είναι απόφαση της τελευταίας στιγμής να μείνουν μόνιμα 50,000 πρόσφυγες αλλά ήταν εξ αρχής αποφασισμένο ότι  η Ελλάδα θα σήκωνε αυτό "βάρος". "Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, η Ελλάδα θα πρέπει να παράσχει κατάλυμα για 50.000 πρόσφυγες μέχρι τα τέλη του 2015", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Η απόφαση είχε παρθεί και αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση απλά κορόιδευε τον ελληνικό λαό ότι στην Ελλάδα θα γινόταν η ταυτοποίηση των προσφύγων για να συνεχίσουν το ταξίδι τους από την δυτική Ευρώπη. Ο υφυπουργός Δρίτσας ήταν αυτός που έλεγε ότι στα hot spots θα έμεναν μόνο για 2-3 ημέρες μέχρι να ταυτοποιηθούν ενώ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης η διαμονή τους θα ήταν το πολύ 3 μήνες.  
Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση από την στιγμή που ήξερε ότι 50,000 πρόσφυγες θα έβρισκαν "κατάλυμα" στην Ελλάδα θα έπρεπε εδώ και ένα χρόνο να έχει πάρει αποφάσεις μέσω της Βουλής για το πού θα στεγαζόταν οι πρόσφυγες, πώς θα καλυπτόταν για την συντήρησή τους αλλά και να είχε ανοίξει διάλογο στην Βουλή για το πώς θα συνέχιζαν την ζωή τους οι πρόσφυγες μέσα στον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας. Αντιθέτως, η ελληνική κυβέρνηση άφησε κατ' εντολή να "λιμνάσει" το θέμα και να φτάσει στο σημείο να φτιάχνει τσαντίρια όπου βολεύει τα οποία θα είναι και τα μόνιμα καταλύματα ανθρώπων που κανείς δεν τους θέλει. Αντιθέτως, δείχνει ότι μόνο μέσω "φιλανθρωπιών" και δήθεν αλληλεγγύης μπορεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό και αντί να το κάνει θέμα και παράδειγμα οργάνωσης για όλη την Ευρώπη επιδεικτικά το καθιστά στην συνείδηση του λαού ως πρόβλημα. Είναι να αναρωτιέται κανείς τι θα έκανε αυτή η κυβέρνηση αν ένας σεισμός σε μια ελληνική πόλη άφηνε άστεγους και αποδυναμωμένους οικονομικά (λόγω Μνημονίων)  300,000 Έλληνες.
Είναι απίστευτο ότι έχουν ανοίξει τον δρόμο για μία τεράστια επιχείρηση ιδιωτικών συμφερόντων με το προσωπείο της "φιλανθρωπίας". Ο υπουργός Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι οι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις ενώ τα "φιλάνθρωπα" αισθήματα εφοπλιστών και  celebrities έχουν αρχίσει να γίνονται το νέο ξέπλυμα συνειδήσεων και πορτοφολιών κάνοντας το δράμα των προσφύγων διαφήμιση προς όφελός τους. Μάλιστα μετά την ρύθμιση για απαλλαγή ΦΠΑ για όσους επιχειρηματίες δίνουν "βοήθεια" ή παρέχουν υπηρεσίες στους πρόσφυγες αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση στήνει ένα εργοστάσιο ψυχών καλυμμένο με την αόρατη κοινωνική πολιτική της "αριστεράς". 

Πιο πολύ Frontex, πιο πολύ Σένγκεν
Δεν είναι όμως μόνο 50,000 που θα μείνουν προσωρινά για 2-3 χρόνια (και πιθανόν μόνιμα) στην Ελλάδα. Όπως ενημέρωσε ο επιτρόπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος στην εκδήλωση για το προσφυγικό του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής-Αντενάουερ", η Ελλάδα μέχρι τέλη Μαρτίου θα δεχθεί 100,000 πρόσφυγες. Δεν έκανε καμία νύξη για το αν αυτοί οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν με το ζόρι στην Ελλάδα ή αν θα συνεχίσουν το ταξίδι τους για εκεί που θέλουν να φτάσουν.
Αντιθέτως, ο κ. Αβραμόπουλος μιλάει ως υπάλληλος της Ε.Ε που το κύριο μέλημά της είναι να μείνει σε ισχύ η συνθήκη Σένγκεν που δεν συμφέρει την Ελλάδα αλλά μόνο τις χώρες που την χρησιμοποιούν για το οικονομικό τους συμφέρον. "Εκείνο που οι χώρες όμως οφείλουν να κάνουν είναι να τηρούν με ευλάβεια όσα προβλέπει ο συνοριακός κώδικας της Σένγκεν. Πρέπει να διαφυλάξουμε το μεγαλύτερο επίτευγμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τη Ζώνη Σένγκεν. Προϋπόθεση για τη διατήρησή της είναι η τήρηση των κανόνων που υπάρχουν", είπε ο κ. Αβραμόπουλος. Ο επίτροπος ξεχνά ότι η χώρα που εκπροσωπεί είναι στην Συμφωνίας Σένγκεν και είναι η μόνη που αντιμετωπίζεται ως εκτός της Συμφωνίας.
Η απομόνωση της Ελλάδας θα συνεχιστεί. Η Αυστριακή εφημερίδα "Der Standard" δημοσιοποίησε το προσχέδιο της ανακοίνωσης της Κομισιόν για το προσφυγικό-μεταναστευτικό σύμφωνα με το οποίο όχι μόνο δεν τηρείται η Σένγκεν για την Ελλάδα αλλά αντιθέτως η Ελλάδα θα σφραγιστεί ακόμη περισσότερο στην είσοδο της "Βαλκανικής Οδού" αφού η Ε.Ε είναι έτοιμη να ενισχύσει την Frontex με ακόμη περισσότερες δυνάμεις ασφαλείας στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων και Ελλάδας-Αλβανίας.

Μόνιμος στρατός στα σύνορα με την Βουλγαρία
Η "Βαλκανική Οδός" όχι μόνο δεν πρόκειται να ανοίξει αλλά το φράξιμό της ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Η Βουλγαρία με μία απειλητική στρατιωτική άσκηση που έκανε το Σάββατο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα όχι μόνο έδειξε ότι δεν πρόκειται να γίνει δίοδος για τους πρόσφυγες αλλά ότι ο στρατός θα έχει μόνιμη θέση στα σύνορα για το προσφυγικό. 
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, μετά το τέλος της "στρατιωτικής άσκησης" δήλωσε ότι "μερικές εκατοντάδες άτομα, περισσότερα από 400, του στρατού, της χωροφυλακής και της αστυνομίας, θα παραμείνουν εδώ μόνιμα". Μάλιστα, δεν άφησε την ευκαιρία να προσβάλλει την Ελλάδα λέγοντας ότι αν δεν μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τους διακινητές μπορεί η Βουλγαρία να μάς "δανείσει" τις δυνάμεις ασφαλείας της. 

στον Τοίχο

Δεν υπάρχουν σχόλια: