Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΙΤΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ!

ΟΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ ΠΟΘΟΥΝΤΕΣ, ΔΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ ΚΤΗΣΑΣΘΑΙ ΠΡΩΤΟΝ*...


31-3-2016




“… οὐδεὶς ἑκὼν δίκαιος ἀλλ᾽ ἀναγκαζόμενος, ὡς οὐκ άγαθοῦ ἰδίᾳ ὄντος, ἐπεὶ ὅπου γἂν οἴηται ἕκαστος οἷός τε ἔσεσθαι ἀδικεῖν, λυσιτελεῖν γὰρ δὴ οἴεται πᾶς ἀνὴρ πολὺ…*”
ΠΛΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΕΙΑ 360C

Οσο μπαίνουμε πιο βαθειά στο καζάνι της κολάσεως που μας ετοιμάζουν ημμεδαποί γύπες της διαπλοκής κι οι αλλοδαπές ύαινες, πέρα από την αγανάκτηση μας, αναζητούμε τον δρόμο διαφυγής, την έξοδο κινδύνου.

Ενα πράγμα είναι υπερ-αρκετό να κάνουμε.

Να αποκτήσουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.


Αν δεν φτιάξουμε Δημοκρατικό Πολίτευμα, ο,τι και να κάνουμε θα πάει στο βρόντο, οι μπετατζήδες θα μας πίνουν το αίμα, οι καναλάρχες θα μας κοιμίζουν κι οι διεφθαρμένοι Πολιτικοί θα παραμείνουν στις πρώτες θέσεις στα τηλεοπτικά πάνελ τους και θα εκλέγονται ξανά και ξανά όντας αναγνωρίσιμοι αν κι όχι ανεγνωρισμένοι...

Εξηγούμαι,

Πολλοί αφελείς Έλληνες, έστω κι από θυμό, έστω κι αν δεν το πιστεύουν, λένε «μια Χούντα μας χρειάζεται», η σωστή διατύπωση είναι «μια καλύτερη δημοκρατία μας χρειάζεται» γιατί αυτό που μας έχουν παραδώσει σήμερα δεν είναι ούτε καν Αστική Δημοκρατία.

Η Αμεσοδημοκρατία είναι ο στόχος και μακάρι μέσω της τεχνολογίας να φτάσουμε σε τέτοια δημοκρατία, αλλά σήμερα χρειάζεται πρώτα να έχουμε και να χτίσουμε την ουσία της Δημοκρατίας.

Αυτό που έχουμε σήμερα, όσο η ενημέρωση ελέγχεται από
 εργολάβους και νταβατζήδες δεν είναι Δημοκρατία, αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι Δημοκρατία, περισσότερη και καλύτερη Δημοκρατία.

Αλλά δεν μπορούμε να έχουμε δημοκρατία, αν δεν έχουμε ….

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Οι λέξεις «δικαιοσύνη » κι «Έλληνες εισαγγελείς», είναι στην εποχή μας εδώ και δεκαετίες απλά πρωτοσέλιδα αλλά χωρίς   αποτέλεσμα.

Πρώτη φορά έχουμε φτάσει τόσο κοντά στην απόδοση δικαιοσύνης στην ελίτ που δυναστεύει την Ελλάδα. 

Υπερβολικό; ή απλώς η πραγματικότητα που όλοι ξέρουμε, αλλά κανείς δεν παραδέχεται;

Ξέρουμε όλοι τις περιπτώσεις.

Το έλλειμμα δικαιοσύνης, λοιπόν δεν είναι σύμπτωμα της διαφθοράς, αλλά το αίτιο.

Όπως κι ο Πλάτων είχε καταλάβει από νωρίς, η ανθρώπινη φύσις είναι σε διαρκή πόλεμο με την νόηση, από την μια είναι τα θηρία του ένστικτου της αυτοσυντήρησης κι από την άλλη το κάλλος, η αρετή και το ήθος (βλ.το απόσπασμα στην αρχή του άρθρου).

Ανάμεσα στις δύο φύσεις του ανθρωπίνου νου και ψυχής, είναι ένα τείχος.

Ένα τείχος που μας χωρίζει από τα ζώα, το τείχος είναι, το δίκαιο, που φέρνει ισορροπία στο χάος.

Φύλακες του τείχους είναι οι ΔΙΚΑΣΤΕΣ.

ΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΘΕΥΔΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ!

Αυτό έγινε στην Ελλάδα από το 1974 και μετά.

Έκλεψε ο Πρώτος την γλίτωσε, ακολούθησε ο δεύτερος κ.ο.κ. γέμισε ο τόπος καρχαρίες.

Όποιος νέος βγαίνει στην αγορά εργασίας τον πετάνε στην θάλασσα με τους καρχαρίες και του λένε κολύμπα. Μετά του λένε ανερυθρίαστα. «Μαζί τα Φάγαμε». Τους λίγους που θα επιβιώσουν τους χρησιμοποιούν ως παράδειγμα «επιτυχημένου» ώστε να δέχεται η μάζα το δουλεμπόριο
 των ενοικιαζομένων και των ατομικών συμβάσεων

Χωρίς δικαιοσύνη λοιπόν είμαστε ζούγκλα, όχι δημοκρατία.

Ακόμη και την μοναδική περίπτωση του Κοσκωτά η χούντα του χάους την χαρακτηρίζει ως το «Βρώμικο ’89» ! ! ! Δηλαδή η Απόδοση δικαιοσύνης (φυλάκιση Κοσκωτά) είναι το λάθος, ενώ η ατιμωρησία η «Δημοκρατία» ! ! !

Ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, του όψιμου «σωτήρα» Ευ.Βενιζέλου, απλώς επισημοποίησε τον γάμο του Άνομου με την Ατιμωρησία.

Το σύννομο έπαψε να είναι το εύνομον.

Αλλά ακόμη και με αυτόν τον νόμο, ποιος εμποδίζει τους δικαστές να τιμωρήσουν όλους τους άλλους (πχ Χριστοφοράκο, Λαυρεντιάδη κτλ);

Η σαπίλα της κακιστοκρατίας έχει φτάσει σε τέτοιο μέγεθος που ακόμη και η (δήθεν) ανεξάρτητη αρχή που επόπτευε τα κανάλια, το ΕΣΡ, ήταν με παράνομη σύνθεση για χρόνια! Μερικοί
 παράνομοι είχαν αναλάβει να επιβάλουν τα νόμιμα! Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι ίδιοι πολιτικοί που ανέχθηκαν το παράνομο ΕΣΡ, τώρα δυσανασχετούν που θα αποφασίσει δημοκρατικά η Βουλή των Ελλήνων!

Δεν είμαι νομικός, αλλά δεν είμαι και στραβός, από το 2010 σφυρίζουν τα δις γύρω μας, με φωτογραφικούς διαγωνισμούς, έδιναν δημόσια έργα το 2012 σε γνωστό Εργολάβο και το έκοβαν
 από μισθούς και συντάξεις χωρίς να κουνιέται φύλλο!

Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α !

Αν λύσουμε το πρόβλημα της ατιμωρησίας, νομίζω ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε με τις προκλητικές εξουσίες των Πρωθυπουργών.


Μια νέα κοινωνική Σεισάχθεια, ώστε να ακολουθήσει κι η οικονομική.

Το μόνο μας όπλο η Παιδεία και δη η Ελληνική Παιδεία.

ΠΑΡΑΤΗΜΑ

Σε ελεύθερη απόδοση «…κανένας δεν είναι δίκαιος με την θέλησή του αλλά από ανάγκη· γιατί η δικαιοσύνη δεν είναι αφ εαυτού της κάτι το καλό, αφού εκεί που καθένας θα νομίσει πως μπορεί να αδικεί, το κάνει. Γιατί κάθε άνθρωπος νομίζει, ότι η αδικία τον ωφελεί πολύ περισσότερο απ την δικαιοσύνη, και θα’ ναι σωστή η γνώμη του, όπως θα υποστηρίζει, όποιος πιστεύει σ αυτήν την θεωρία. …» Πλάτων Πολιτεία.


* Ο υπέρτιτλος είναι το πρώτο μέρος από το ρητό του Γ. Βολουδάκη: «Οἱ  τὴν ἐλευθερίαν ποθοῦντες, δεῖ δικαιοσύνην κτήσασθαι πρῶτον. Δίκαιον γὰρ ὑπέρτερον ἐστὶ βίου ἐλευθέρου»


«Αυτοί που ποθούν την ελευθερία πρέπει να αποκτήσουν πρώτα δικαιοσύνη. Διότι το δίκαιο είναι πιο σημαντικό από την ελεύθερη ζωή»


Δεν υπάρχουν σχόλια: