Ρωσία:Σοκ και δέος κατά του ISIS

 19 Μαρτίου 2016


Σοκ και δέος κατά του ISIS: Δείτε πώς η κάμερα κατέγραψε δέκα απ' τα πιο καίρια χτυπήματα των Ρώσων - [Δείτε 10 VIDEO]

Η μεγάλη ρωσική επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών βοήθησε στο να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στο έδαφος της Συρίας ανοίγοντας το δρόμο για μία εκεχειρία και διπλωματικές διαβουλεύσεις. Το Russia Today παρουσιάζει τα 10 πιο δραματικά, κατά την άποψη του, βίντεο απ' τα χτυπήματα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας κατά στόχων του ISIS.
Έφυγαν οι βόμβες!
Στο πιο εντυπωσιακό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες απ' τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, όταν ξεκίνησαν τα πρώτα ρωσικά χτυπήματα ήταν και η θέα απ' το πιλοτήριο ενός βομβαρδιστικού καθώς απογειωνόταν απ' τη βάση Khmeimim, έριχναν αργότερα τις βόμβες κατά στόχων του ISIS και επέστρεφε πίσω
Χτυπώντας το λαθρεμπόριο...

Ήταν στρατηγικά σημαντικό να πληγεί η χρηματοδοτική ροή προς τους τρομοκράτες καταστρέφοντας υποδομές όπως διυλιστήρια και βυτιοφόρα που χρησιμοποιούσε το ISIS για το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Ιράκ και την Τουρκία
...και τις διόδους των προμηθειών
Άλλος ένας στόχος κλειδί ήταν να καταστραφούν οι δίοδοι που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές για προμήθειες, όπως ήταν μία γέφυρα στον Ευφράτη ποταμό που το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούσε για να παίρνει προμήθειες απ' το έδαφος του Ιράκ.
Για τους ανθρώπους μας
Αμέσως μετά την ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος τόσο για την κατάρριψη του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους στο Σινά όσο και για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, η Ρωσία αύξησε τους βομβαρδισμούς της κατά στόχων των τρομοκρατών. Τα στελέχη της ρωσικής αεροπορίας στη βάση Khmeimim απάντησαν στους τρομοκράτες χαράσσοντας πάνω στις βόμβες που θα έπλητταν στόχους του εχθρού φράσεις όπως «για τους ανθρώπους μας» και «για το Παρίσι»
.
Μακράς εμβέλειας....
Τα ρωσικά βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας διεξήγαγαν πολλές επιχειρήσεις στη Συρία, ρίχνοντας «έξυπνες» βόμβες εκατοντάδων τόνων και πυραύλους κατά στόχων των τζιχαντιστών.
...Από τη θάλασσα
Ρωσικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν και από θαλάσσης με πολεμικά πλοία απ' την Κασπία Θάλασσα να εκτοξεύουν πυραύλους κατά εγκαταστάσεων του ISIS. Το βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα απ' το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, συμπεριελάμβανε και έναν χάρτη που παρακολουθούσε την πορεία των πυραύλων προς τη Συρία μέσω του εναέριου χώρου του Ιράν και του Ιράκ.
...και κάτω από τη θάλασσα
Στόχοι επλήγησαν επίσης με εκτόξευση πυραύλων από ρωσικό υποβρύχιο που βρισκόταν στη Μεσόγειο
Η καλύτερη άμυνα...
Μετά την κατάρριψη του βομβαρδιστικού Su-25 απ' την Τουρκία εντός του εναέριου χώρου της Συρίας, η Μόσχα ανέπτυξε το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 στο Hmeymim. Το πιο εξελιγμένο σύστημα αεράμυνας της Ρωσίας είναι έτοιμο να εντοπίσει και να καταστρέψει οποιοδήποτε στόχο εντός ακτίνας 400 χλμ. που θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια κάποιου ρωσικού αεροσκάφους ή στρατιωτικού προσωπικού
.
...και καλή επίθεση
Προκειμένου να παράσχουν άμυνα και υποστήριξη για τη ρωσική στρατιωτική δράση στη Συρία, μαχητικά ελικόπτερα στάλθηκαν στο Hmeymim έχοντας στη διάθεση τους μία ευρεία γκάμα οπλικών συστημάτων έτοιμα προς χρήση οποιαδήποτε στιγμή.
«Χειρουργικά» χτυπήματα
Συνολικά η ρωσική αεροπορία στη Συρία πραγματοποίησε πάνω από 9.000 αποστολές, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, οι οποίες σε καθημερινή βάση δημοσίευαν λεπτομέρειες και υλικό απ' τα χτυπήματα τους.



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια: