SOS! Κίνδυνος αφανισμού της χώρας!!


ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Μαρτίου 2016

Δεν είσαι προσκοπάκι σε ΜΚΟ αλλά πρωθυπουργός της χώρας και την οδηγείς στον αφανισμό

Ο κ. Μουζάλας, για να δικαιολογήσει τον έλεγχο που θα κάνουν τούρκοι αξιωματικοί στα ελληνικά νησιά, δήλωσε επί λέξει:...

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρασ
του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

«Καταλαβαίνω ότι ο Τούρκος στα νησιά ακούγεται κάπως, αλλά είναι μια διεθνής πρακτική και διεθνώς η χώρα από την οποία επιστρέφονται οι μετανάστες, θέλει να έχει έναν αξιωματικό που θα βεβαιώνει ότι επιστρέφονται αυτοί οι οποίοι ήρθαν....όλοι καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την πρακτική δεν αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία εκτός βέβαια από τους αντιπολιτευόμενους και τους κακοπροαίρετους»!

Και επειδή η Τουρκία “θέλει”, πρέπει να θέλουμε κι εμείς; Όταν μια χώρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία, όταν δεν δέχεται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, όταν έχει καταλάβει την Κύπρο και βλέπει γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, εμείς απλώς θα...
υλοποιούμε τις θελήσεις της, επειδή αυτό είναι διεθνής πρακτική; Δεν μας τα λέει καθόλου καλά ο κ. Μουζάλας.
Αλλά, δεν φτάνει που η κυβέρνηση έχει απέναντί της όλη την αντιπολίτευση, τους αγρότες, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τώρα απέκτησε, χάρις τον κ. Μουζάλα και άλλη μια ομάδα που την αντιπολιτεύεται, τους κακοπροαίρετους! 

Αυτό, εάν συμβαίνει, είναι μια πολύ άσχημη εξέλιξη, διότι αυτή η ομάδα είναι η πολυπληθέστερη, ειδικώς στην Ελλάδα. Καλοπροαίρετο δύσκολα να βρεις εδώ στο ρωμαϊϊκο, κυρίως μετά το 2010. Όλοι δείχνουν κακοπροαίρετοι πλέον. Οι καλοί βρίσκονται είτε στα μοναστήρια, σε κανένα ξωκλήσι, ή στους γιατρούς χωρίς σύνορα. Σύνολον 2%. Όλο το υπόλοιπο είναι εκ των πραγμάτων κακοπροαίρετο. Οι κυβερνήσεις όμως δεν εκλέγονται για να εφαρμόζουν τις διεθνείς πρακτικές, που είναι χιλιάδες, δεν είναι μέλη της διεθνούς αμνηστίας, ούτε διοικούν ομάδες εθελοντών. Διοικούν κράτη. Προέχει πάντα το εθνικό συμφέρον για έναν πρωθυπουργό. Η κυρίαρχη βούληση του λαού του. Η προστασία της κρατικής του οντότητας. Τα άλλα έπονται. 

Η Ευρώπη αποφάσισε 
Ολόκληρη ΕΕ και δεν εφαρμόζει διεθνείς πρακτικές, θα το κάνουμε εμείς, με το ένα πόδι στον τάφο; Υπενθυμίζουμε στους υπουργούς της κυβέρνησης, ότι δύο Σύνοδοι Kορυφής, έκλεισαν τα ευρωπαϊκά σύνορα ερμητικά. Παραθέτω την ανακοίνωση αυτολεξί: “Χρειάζονται γενναίες κινήσεις για να κλείσουν οι διαδρομές της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και να καταπολεμηθεί το επιχειρηματικό μοντέλο των διακινητών, να προστατέψουμε τα εξωτερικά μας σύνορα... Πρέπει να σπάσει ο δεσμός μεταξύ της εισόδου σε ένα πλοίο και της εγκατάστασης στην Ευρώπη...Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στη συνάντηση της 18-19ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε να επανέλθει σε μία κατάσταση όπου όλα τα μέλη του χώρου Σένγκεν εφαρμόζουν πλήρως τον κώδικα συνόρων του Σένγκεν λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιομορφία των θαλάσσιων συνόρων και να δώσει τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση. 

Οι υπερβολικές ροές μεταναστών από το διάδρομο των δυτικών Βαλκανίων έχουν πλέον τερματιστεί”. Η ανακοίνωση αυτή λέει πως τα ευρωπαϊκά κράτη εφαρμόζουν την Σένγκεν. Τι λέει η Σένγκεν; Ότι τα εξωτερικά σύνορα ελέγχονται και στα εσωτερικά δεν περνάει κανένας μετανάστης. Μόνον πρόσφυγες με πλήρη δικαιολογητικά, δηλαδή εντελώς ελάχιστοι. Μιλάει πουθενά η σύνοδος για διεθνείς πρακτικές; Όχι. Τι ζητάει λοιπόν ο κ. Μουζάλας; Να φύγουμε από την ΕΕ, που δεν εφαρμόζει διεθνείς πρακτικές; Δεν το ζητάει ευθέως, αλλά το ζητάει η κα Χριστοδουλοπούλου, η οποία κατηγορεί στην εφημερίδα Εποχή τον κ. Τσίπρα, πως συμφώνησε με τους ευρωπαίους και έκλεισε τα σύνορα! Του ζητάει δηλαδή να φύγει από τη Σύνοδο και να γίνει μέλος δικτύου προστασίας μεταναστών. 

Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός, δείχνει παγιδευμένος σε ένα κομματικό ιδεολόγημα περί ανοιχτών συνόρων, το οποίο δεν του επιτρέπει να δράσει, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, αλλά και σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για την κυβέρνηση και βρίσκεται ένα βήμα πριν χαθεί εντελώς ο έλεγχος. Τα σύνορα έκλεισαν οριστικά, με απόφαση της Συνόδου. Είναι χαρακτηριστική χθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας στην Bild: "…ενόσω δεν το κάνει η Ελλάδα, οι Μακεδόνες αναλαμβάνουν για εμάς τη δύσκολη αποστολή να σταματήσουν το ρεύμα των προσφύγων”. 

Aκόμα και ο Ρέντσι στέλνει καραμπινιέρους στα ελληνοαλβανικά σύνορα, για να τα κλείσει. Και εμείς εδώ μείναμε με τις χαριτωμένες δηλώσεις του κ. Μουζάλα. Νομίζω πως ο πρωθυπουργός πρέπει να δράσει άμεσα, να εφαρμόσει τις αποφάσεις της ΕΕ, να ελέγξει τις εισόδους παράνομων μεταναστών, να σκληρύνει απέναντι στην Τουρκία- και όχι να την καλεί στα νησιά για έλεγχο - και φυσικά να προστατέψει τη ζωή όσων, πολύ κακώς, βρίσκονται παρανόμως σε ελληνικό έδαφος. Διαφορετικά, οι εξελίξεις θα τον προλάβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: