Le Figaro: Στη Συρία, ο Πούτιν δίδαξε τις «δειλές δημοκρατίες» της Δύσης»

3-4-2016



Παρίσι, 1η Απριλίου.   TASS  Ivan Batyrev /. Η  Ρωσία, υπό την ηγεσία του Προέδρου  Vladimir Putin«δίδαξε ένα μάθημα» τις δυτικές δυνάμεις, διασφαλίζοντας την απελευθέρωση της Παλμύρα, στη Συρία και υπερασπίστηκε εκεί  τις θρησκευτικές μειονότητες από την τρομοκρατική οργάνωση  του «ισλαμικού κράτους» (ISIS, απαγορευμένη οργάνωση  στη Ρωσία). Τη γνώμη αυτή εξέφρασε  ένας Γάλλος δημοσιογράφος ο Ivan Riufol′ την Παρασκευή στην εφημερίδα Le Figaro στο  άρθρο του  με τίτλο «Το Μάθημα  του Πούτιν στις δειλές δημοκρατίες».


Η Απελευθέρωση της Παλμύρα
 "Ευχαριστώ πρέπει να πούμε σε ποιον;  "Ευχαριστώ στον Πούτιν", γράφει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι "χάρη στις Αεροπορικές επιδρομές  της Ρωσικής Αεροπορίας εναντίον των θέσεων   του ισλαμικού κράτους (ISIS)  ο Συριακός στρατός (του Προέδρου) Μπασάρ Άσαντ μπόρεσε να απελευθερώσει την Κυριακή την  Palmyra".

«Οι Ρώσοι, που βρίσκονταν μακριά από το πεδίο της μάχης, προσέφεραν  τη δυνατότητα να μας επιστραφεί    αυτή την αρχαία πόλη, είναι οι κερδισμένοι σε αυτήν την συμβολική απελευθέρωση, συνεχίζει ο συγγραφέας. Εκθέτει την αδυναμία των Ηνωμένων Πολιτειών και των Γάλλων  Συμμάχων  τους που απουσίαζαν από την απελευθέρωση της πόλης. Το  Δίδαγμα που συνάγεται από τη στρατηγική του Πούτιν είναι απλό: μόνο με την δύναμη θα υποχρεώσουμε  να υποχωρήσει η  ισλαμιστική ιδεολογία, η οποία σέβεται  μόνο τέτοια γλώσσα».

Όπως αναγνωρίζει ο δημοσιογράφος της Le Figaro, για τον Ρώσο Πρόεδρο, σίγουρα, υπάρχουν αρκετοί επικριτές, πολλοί  από τα οποίους , προσπαθούν  να εξηγήσουν τα γεγονότα, "είναι πάντα έτοιμοι να μιλήσουν  αφειδώς με  άγνοια για το  Κοράρι, για τον μετριοπαθή  ισλαμισμό ή για την σύγχρονη έννοια του  « μοντέρνου Σαλαφισμού». Σαν κι αυτούς, ο Riufol παρατηρεί, «τις παραμονές της πτώσης της Κωνσταντινούπολης τον 15ο αιώνα πολλά φωτεινά μυαλά ήταν επίσης έτοιμα να υπακούσουν τον  κατακτητή».

«Οι Ρώσοι δεν χαραμίζουν τα λόγια τους για να κάνουν δήλώσεις  στον αντιχριστιανικό εχθρό,  ότι θα τον καταστρέψουν. Όταν μιλάει ο Francois Hollande (ο Γάλλος Πρόεδρος),  για την «καταστροφή του  ISIS», είναι τόσο πειστικός  που αντλεί την οργή του ISIS, και υπόσχεται αποκαλυπτικά ότι θα κρατήσει τον λόγο του. Καμία στιγμή  σιωπής ή τα κεράκια  στην πλατεία της  Δημοκρατίας στο Παρίσι δεν θα βοηθήσουν  να εξαλειφθούν οι στρατιώτες του Κορανίου, που είναι αρκετοί  στη Συρία, και στη Γαλλία. Εναντίον τους χρειάζεται  ένας ανελέητος αγώνας, "-γράφει το  δημοσίευμα.

Η λιγοψυχία της Δύσης

Είναι ένα σήμα ύπνωσης  των Φιλελεύθερων Δημοκρατιών: βλέπουν τα θύματα μόνο μεταξύ των Μουσουλμανικών μειονοτήτων στο έδαφος τους  και δεν ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ καθόλου για τα  βάσανα των Χριστιανών στα εδάφη του Ισλάμ», - γράφει Riufol, προσθέτοντας ότι, παρά τις όλες τις απελπισμένες εκκλήσεις από τους Ιρακινούς Χριστιανούς και τους Εβραίους να τους προστατεύσουν  από το "νέο ναζισμό" που αντιπροσωπεύεται από τον ISIS,   η «Γαλλία, από το 2014, έχει εκδώσει 72% λιγότερες  θεωρήσεις για χριστιανούς πρόσφυγες από το Ιράκ.


“Στο πλαίσιο αυτών των δειλών ο σώζων εαυτών σωθείτω, αλλά υπάρχει και ο Πούτιν” συνεχίζει ο δημοσιογράφος της “Le Figaro”. Ο Ρώσος Πρόεδρος, γράφει, “τουλάχιστον έχει μια σαφή κατανόηση του ποιος είναι ο εχθρός και με ποιον τρόπο θα τον αντιμετωπίσει”. “Αν δεν είχε υποστηρίξει ο Άσαντ της θρησκευτικές μειονότητες των Χριστιανών και των Yezidis θα είχαν σκοτωθεί ή θα είχαν εκδιωχθεί από την Συρία. Αν δεν είχε πάει από μόνος του να χτυπήσει του Ισλαμιστές, που γλύτωσαν από τον Barack Obama και από την ασυνέπεια της Γαλλικής διπλωματίας υπό την ηγεσία του Laurent Fabius, που αντικατέστησε τον Ζαν-Μαρκ Αιρώ, η Παλμύρα δεν θα είχε ελευθερωθεί”, καταλήγει ο Συγγραφέας.


Η αντίσταση της Ρωσίας απέναντι στους Τρομοκράτες Σαλαφιστές εξευγενίζει αυτή την Χώρα που είναι πιστή στις ρίζες της πέρα από αυτές τις Δημοκρατίες που έχουν χάσει την μνήμη τους και υπακούουν. Τα ήθη και τα μαθήματα που διδάσκουν είναι μόνο αιτία  για να υποχωρούν άτακτα. Αλλά οι ηττημένοι  δεν γράφουν ιστορία”.



http://tass.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια: