Γιατί ο Τσίπρας θα πάει σε πρόωρες εκλογές μέσα στο 2017;

12-9-2016

Γιατί ο Τσίπρας θα πάει σε πρόωρες εκλογές μέσα στο 2017;
Του Κώστα Τσιτούνα – Δημοσιογράφου
AdTech Ad
Όπου κι αν βρεθείς, όπου κι αν σταθείς, το ερώτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία είναι ένα: «Πότε θα γίνουν εκλογές;», χωρίς βεβαίως κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι η πλειονότητα του λαού επιθυμεί πρόωρες εκλογές.
Όλοι όμως έχουν την αίσθηση ότι τα... νούμερα δε βγαίνουν, όπως και οι συνεχείς υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα οι οποίες κινούνται τα όρια της επιστημονικής φαντασίας.
Από τη φετινή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ γίνεται πλέον σαφές ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών εντός του 2017 είναι το επικρατέστερο, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού.
Και τούτο διότι ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό σε επίπεδο ψεύτικων δεσμεύσεων και εξαγγελιών.
Την ώρα που η χώρα εξακολουθεί να βουλιάζει στο σπιράλ της ύφεσης για 6 χρονιά, την ώρα που ο κ. Κατρούγκαλος πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε αυξήσεις μισθών, πάγωμα οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, προσλήψεις και περισσότερες κάρτες σίτισης για τους φτωχούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαπραγμάτευση: Διαφθορά και νέο Ταμείο στην ατζέντα της Δευτέρας

Διαπραγμάτευση: Διαφθορά και νέο Ταμείο στην ατζέντα της Δευτέρας

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές θέατρο του παραλόγου που κανείς δεν μπορεί να πιστέψει... Ο κ. Τσίπρας και οι σύμβουλοί του «χαϊδεύουν αυτιά» και απλά υπόσχονται στον ελληνικό λαό, αυτά που θέλει να ακούσει.
Ξέρουν όμως πολύ καλά ότι ανάπτυξη με συσσίτια δεν γίνεται.
Οι επιτελείς του πρωθυπουργού, γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν μπορούν να κοροϊδεύουν τους πάντες για πάντα.
Το παραμύθι της... ελπίδας πλησιάζει στο τέλος του.
Τα χρήματα του κράτους για να μπορεί να πληρώνει τους πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις επαρκούν μέχρι τον Απρίλιο του 2017 και αυτό είναι γνωστό τοις πάσι.
Μετά τέλος.
Και δυστυχώς κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δώσει επιπλέον πίστωση χρόνου και νέα δανεικά στον Αλέξη Τσίπρα.
Δεν μπορεί να υπόσχεται ελαφρύνσεις και προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας και την ίδια ώρα να δηλώνει ότι μας περιμένει άλλη μια δύσκολη πενταετία μέχρι το 2021!
Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε καν τα εσωτερικά μέτωπα που ο ίδιος έχει ανοίξει και τα οποία χρησιμοποίησε ως σανίδα πολιτικής επιβίωσης.
Ο περίφημος και πολυδιαφημισμένος πόλεμος του ιδίου και του Πάνου Καμμένου με τη διαπλοκή, τους νταβατζήδες και τους καναλάρχες αναμένεται να εξελιχθεί σε πρωτοφανές φιάσκο.
Η κατάληξη των 246 εκατομμυρίων υπό μορφή αέρα που «έριξαν» οι 4 καναλάρχες και τα οποία ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε να τα μοιράζει χωρίς να έχει πάρει ούτε καν την πρώτη δόση αναμένεται να εξελιχθούν σε πρωτοφανές φιάσκο.
Οι εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών είναι πως κανείς δεν πρόκειται να δώσει αυτά τα λεφτά αφού όλοι οι ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης θα προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια καταγγέλλοντας ως αντισυνταγματική την όλη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.
Και μόνον αυτή η εμπλοκή θα καθυστερήσει για πάρα πολλούς μήνες την καταβολή των χρημάτων, τα οποία ο κ. Τσιπρας μοίρασε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Οι επιτελάρχες του μεγάρου Μαξίμου θα έπρεπε να γνωρίζουν πολύ καλά ότι η περίεργη σιωπή των καναλαρχών και του εκδοτικού κατεστημένου είναι περιστασιακή.
Προς ώρας, οι μεγαλοπαράγοντες της διαπλοκής πάνε την κυβέρνηση «πρίμα» μέχρι να κατοχυρωθούν νομικά ότι δεν θα δώσουν δεκάρα.
Όταν εξασφαλίσουν τη δική τους προστασία, τότε θα ξεκινήσουν οι ίδιοι τον πόλεμο. Και θα είναι τόσο σφοδρός και ανηλεής που ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορέσει να σταθεί ούτε μέρα στην εξουσία.
Ακόμα και η πρόσφατη συμμαχία που χτίζει με τον Βασίλη Λεβέντη και την Ένωση Κεντρώων καταδεικνύει το μέγεθος της κατάντιας στην οποία έχει περιέλθει το κυβερνών κόμμα.
Το θανατηφόρο δυστύχημα για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα είναι ο αυτόματος κόφτης.
Δυστυχώς όταν έρθει η ώρα της αυτόματης περικοπής μισθών και συντάξεων ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί επικοινωνιακά την κρίση.
Το χειρότερο όλων είναι ότι το ισοδύναμο που θα του προτείνουν οι δανειστές για να αποφευχθεί ο κόφτης, θα είναι το κούρεμα καταθέσεων!
Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.
Το πολιτικό τέλος της αριστερής κυβέρνησης - που τελικά δεν ήταν διόλου αριστερή – είναι προδιαγεγραμμένο και θα είναι άδοξο.
Μέχρι τότε ο κ. Τσίπρας μπορεί να ζει με την ψευδαίσθηση ότι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, όπως ακριβώς νόμιζε το καλοκαίρι του 2015.
Κυρίαρχος με... άδειες τσέπες δεν υπάρχει.
Ούτε βεβαίως ισότιμος εταίρος.
Όταν έχεις άδειες τσέπες, λέγεσαι: φτωχός συγγενής.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/727033/giati-o-tsipras-tha-paei-se-proores-ekloges-mesa-sto-2017#ixzz4K14TaKA5

Δεν υπάρχουν σχόλια: